MaximalFritid » Fiske » Fiskedrag » Jerkbait

Märken på jerkbait:

Jerkbait

För ett bra jerkbaitfiske behöver du rätt spö och rätt drag. Dragen kallas för jerkbait eller kort jerk. Att fiska på det sätter kallas för att jerka. Om du vill köpa ett jerkbaitset kan du hitta jerkbaitspö här och nedanför finns alla dragen samlade.

 • Fladen Maxximus Beavort Snoddas Tail 15 cm jerk

  Snoddas Tail, som designats av den kända betesbyggaren Martin Beavort Emmertz, är en jerk utrustad med jiggstjärt. Den simmar snyggt glidande från sida till sida nära ytan och jiggstjärten retar gäddorna till hugg. Den är lätt att fiska med och kräver inga specialtalanger!
 • Islure Akonar 16 cm jerk

  Akonar-jerken är resultatet av flera års utveckling i samarbete med den finska gäddgurun Arto Kojo. Låt inte utseendet lura dig. Det här är en riktig gäddmagnet! Akonar sjunker lugnt i fullkomlig balans och simmar lockande redan med långsam invevning, vilket är mycket effektivt särskilt i kallt vatten. Hjälper du till med spöet får du fler mångsidiga egenskaper att lura gäddor med. Tack vare betets form och vikt är kastlängderna i en klass för sig; den här jerken flyger långt! UV-färger, 3D-hologramögon, kemiskt vässade krokar samt ett mångsidigt färgsortiment fulländar betets effekt vid gäddfiske. Utrustad med en högklassig trekrok och framtill en bastant enkelkrok.
 • Strike Pro Buster Jerk Shallow Runner 15 cm jerk

  Strike Pro Buster Jerk, bästa gäddraget någonsin?!Skandinaviens överlägset mest använda jerk, som lurat flest storgäddor, en ultimat gäddmaskin. Fenomenaliteten kan nästan inte överdrivas när det gäller den här jerken, man talar om the jerk! Med Buster fiskar såväl gröna jerkfiskare som gamla gäddslemsmarinerade gäddguruer.Buster Jerk Shallow Runner är ett säkert val när du fiskar gädda med jerk. Den är lätt att kasta och jerka, ingen raketvetenskap här inte! Redan med enkel invevning simmar betet från sida till sida och med hjälp av spöet får man ytterligare glid och glimmande sidor. Mycket effektiv hela säsongen på alla gäddvatten, både på hav och sjöar. Jerken är tillverkad i hållbar plast och har skrammelkulor inuti.Shallow Runner är flytande eller långsamt sjunkande, beroende på vilken tafs man använder. Med standardkrokar och lätt tafs lyfter jerken långsamt mot ytan. Med längre tafs sjunker jerken mycket långsamt. Detta gör att fiskaren kan använda Shallow Runner väldigt effektivt på grunda vatten eller när vattnet är mycket kallt och det krävs långa stopp för att få gäddan att hugga.Med Buster Jerk kan du inte bli besviken! Toppnamn i storgäddsstatistiken.
 • The Pig 6´ / 15 cm jerk

  Den legendariska The Pig! Många storgäddor har gillat den här och därför är den också många skickliga gäddfiskares favorit år efter år. Det långsamma sjunkandet möjliggör vevstopp också i grunt vatten. The Pig simmar varierande och hör till de verkligt proffsiga dragen.Nu i nya superfiskande färger!
 • Fladen Maxximus Beavort Tuben 19,5 cm jerk

  Tuben, som designats av den kända betesbyggaren Martin Beavort Emmertz, är en legendarisk jerk! Den flyger som en dröm tack vare sin smidiga kropp. Jerken glider kraftigt från sida till sida och du kan ta hem den aggressivt eller vid behov även mycket långsamt. Tuben sjunker väldigt långsamt, så den lämpar sig också för grunda ställen och kallt vatten.
 • Slider 10cm, 36g Floating, SD10F Blue Back Herring

 • LGH Ukko-jerkbait

  Vackra och utmärkt simmande Ukko-jerkbaits, handmålade av Janne Koivisto. Ett mångsidigt simmande bete med förstklassiga krokar.Handtillverkad i Finland.
 • Svartzonker McHybrid Small 15,5 cm jerk

  Claes Svartzonker Claessons nya McHybrid är ett mångsidigt gäddbete! McHybrid har två fästställen vilket möjliggör mångsidig användning av jerken. Fäst vid nosöglan simmar McHybrid just under utan och simrörelsen är som den brukar hos jerkar. Fäst vid nacken får betet mer sidoflash och gången blir mer wobbleraktig med större djup. Stjärten är fäst med skruv, så den kan bytas. Med McHybrid kan man också använda McMio och McMy reservstjärtar, vilket ger lugnare sim som passar bra i kallt vatten.
 • Svartzonker McMio Tail jerkbait

  McMio Tail lockar till sig rovfiskarnas blickar med sin lätt rullande rörelse och svajigt viftande stjärt. Lättanvänt, långtflygande bete som fiskar effektivt och som blivit mångas favorit. McMio Tail väger 60 g. Stommen är 9 cm lång och med jiggstjärt blir totallängden 24 cm. McMio Tail kräver ingen specialutrustning, utan kan användas med såväl haspel- som multirulle och med styv eller mjuk tafs. Detta långsamt sjunkande betes simdjup är 0,5-2 m.
 • Strike Pro Wolf Tail Jr 16 cm jerk

  Superfiskande jerk med jiggstjärt, designad av den kände svenske betesmästaren Anders Wolfcreek Ulvforsen. Denna mindre Wolf Tail -jerk kan tack vare sin låga vikt kastas med nästan alla gäddspön. Kroppens längd är 7,5cm och med den patenterade utbytbara jiggstjärten är totallängden 16cm. Fungerar hela säsongen, med snabb eller långsam invevning! Högklassiga Owner ST-36 (#2) -krokar.
 • Svartzonker McHybrid Big 19 cm jerk

  Claes Svartzonker Claessons nya McHybrid är ett mångsidigt gäddbete! McHybrid har två fästställen vilket möjliggör mångsidig användning av jerken. Fäst vid nosöglan simmar McHybrid just under utan och simrörelsen är som den brukar hos jerkar. Fäst vid nacken får betet mer sidoflash och gången blir mer wobbleraktig med större djup. Stjärten är fäst med skruv, så den kan bytas. Med McHybrid kan man också använda McMio och McMy reservstjärtar, vilket ger lugnare sim som passar bra i kallt vatten.
 • Strike Pro Buster Jerk sjunkande 15 cm jerk

  Strike Pro Buster Jerk, bästa gäddraget någonsin?!Skandinaviens överlägset mest använda jerk, som lurat flest storgäddor, en ultimat gäddmaskin. Fenomenaliteten kan nästan inte överdrivas när det gäller den här jerken, man talar om the jerk! Med Buster fiskar såväl gröna jerkfiskare som gamla gäddslemsmarinerade gäddguruer.Buster Jerk 15cm sjunkande är det säkraste valet när du fiskar gädda med jerk. Den är lätt att kasta och jerka, ingen raketvetenskap här inte! Redan med enkel invevning simmar betet från sida till sida och med hjälp av spöet får man ytterligare glid och glimmande sidor. Mycket effektiv hela säsongen på alla gäddvatten, både på hav och sjöar. Jerken är tillverkad i hållbar plast och har skrammelkulor inuti.I början och slutet av säsongen, då vattnet är kallt, är det effektivt att fiska hem Buster Jerk bara med rullen, med långsam invevning och vevstopp nu och då. Alltför snabba rörelser kan avskräcka rovfisken i kallt vatten. Man kan inte nog poängtera vikten av stopp emellanåt! Med långsam invevning är bästa användningsdjup 1,5-3m.I slutet av våren, på sommaren och i början av hösten kan jerken fiskas hem betydligt raskare och med spöet sätter man ytterligare sprätt på den. Det är ändå bra att komma ihåg stopp emellanåt. Med snabbare invevning är bästa användningsdjup 1-3m.Med Buster Jerk kan du inte bli besviken! Toppnamn i storgäddsstatistiken.
 • Strike Pro Buster Jerk Saltwater 15 cm jerk

  Legendariska Buster Jerk nu i en ännu starkare och hållbarare Saltwater-version! Saltwater-versionens material är hållbarare än normalversionens och har dessutom en nanobeläggning. Trådarna inuti jerken och krokarna är gjorda för att tåla tuffa omständigheter och grymma hugg även från rovfiskar i varma vatten. Fungerar naturligtvis även på våra nordiska gäddor!
 • Savage Gear 3D Roach Jerkster 14,5 cm jerk

  En detaljerad imitation av en bytesfisk, kombinerad med fantastisk rörelse, är ofta oemotståndligt för rovfiskar! Savage Gear 3D Roach Jerkster ger något nytt i gäddfiskandet. Nytt förutom de 3D-skannade detaljerna är det justerbara simdjupet och ljudet. Antalet skrammelkulor i kammaren i jerkens rygg kan varieras, vilket påverkar både simdjup och ljud. Simdjupet kan varieras från alldeles vid ytan till sjunkande och ljudet från ljudlös till mycket ljudlig.• 3D-skannade detaljer• Sjunkhastighet och ljud kan justeras• Dubbla ringar i bakkroken• Savage Gear Ultra Sharp -trekrokar (1/0)• Reservskrammelkulor och plugg medföljer
 • Strike Pro Wolf Tail reservstjärt 2 st./pkt

  Reservstjärt för Wolf Tail -jerk. I stället för en som gått sönder eller om du vill byta färg. Lätt att skruva fast i jerkens gänga. Kan även användas med andra skruvförsedda jerkar med jiggstjärt.
 • Savage Gear 3D Roach Shine Glider 18 cm jerk

  En detaljerad imitation av en bytesfisk, kombinerad med fantastisk rörelse, är ofta oemotståndligt för rovfiskar! Savage Gear 3D Roach Shine Glider ger något nytt i gäddfiskandet. 3D-skannade detaljer och en TPE-stjärt, som rör sig ytterst naturligt i vattnet, gör att betet simmar som en äkta bytesfisk. Simmet är vidsträckt även vid långsam invevning och provocerar effektivt gäddan till hugg!• 3D-skannade detaljer• Hållbar V-Joint-fog• Mjuk TPE-stjärt som ser äkta ut• Brett hastighetsområde• Bäst på 1-2,5m djup• Savage Gear Ultra Sharp -trekrokar (1/0)
 • Reservstjärt till Svartzonker McMy / BigMcMy Tail -jerk 3 st./pkt

  Jiggstjärt för Svartzonker McMy Tail och Big McMy Tail -jerkar.
 • Savage Gear 3D Roach Shine Glider 13,5 cm jerk

  En detaljerad imitation av en bytesfisk, kombinerad med fantastisk rörelse, är ofta oemotståndligt för rovfiskar! Savage Gear 3D Roach Shine Glider ger något nytt i gäddfiskandet. 3D-skannade detaljer och en TPE-stjärt, som rör sig ytterst naturligt i vattnet, gör att betet simmar som en äkta bytesfisk. Simmet är vidsträckt även vid långsam invevning och provocerar effektivt gäddan till hugg!• 3D-skannade detaljer• Hållbar V-Joint-fog• Mjuk TPE-stjärt som ser äkta ut• Brett hastighetsområde• Bäst på 1-2,5m djup• Savage Gear Ultra Sharp -trekrokar (4)
 • Svartzonker Big McMy Tail jerkbait

  Ny, större version av den populära Svartzonker -jerken! Den långsamt sjunkande Big McMy Tail lämpar sig bäst för fiske på 1-2m djupa gäddställen. Simrörelsen är lättkontrollerad och jerken gör sidorörelser med bara ett lätt knyck i spöet eller ett snabbt rull med veven. Den långsamma sjunkhastigheten gör det möjligt med långa stopp under invevandet. De fantastiska färgerna och jiggstjärten fullbordar denna nya gäddornas favoritmunsbit! Jiggstjärten kan bytas.
 • Reservstjärt till Svartzonker McMio Tail -jerk 3 st./pkt

  Jiggstjärt för Svartzonker McMio Tail -jerkar.
 • Fladen Maxximus Krook Tail jerk

  Krook Tail -svansjerken är designad av den svenska betestillverkaren Alexander Krook. Kroppens längd är 11,5cm och svansen gör sitt till. En precis lämplig munsbit för större gäddor! Förpackningen innehåller två svansar. Den ena är en traditionell curly tail och den andra en paddle tail. Genom att byta svans kan du alltså använda jerken i olika situationer!
 • Strike Pro Guppie jerk

  Den tuffaste jerknyheten sedan Buster Jerk - Strike Pro Guppie!Strike Pro Guppie är en jerk som har allt. Otrolig finish, mångsidig välfiskande gång samt en stjärt som lätt kan bytas. Guppie är resultatet av ett samarbete mellan betestillverkaren Joe Peterson och Strike Pro. Peterson är känd för sina imponerande beten tillverkade för hand och med fantastiska detaljer. Strike Pro för sin del vet hur man gör beten av toppklass i plastblandningar och målar dem med en snygg finish även i massproduktion och dessutom gör dem välfiskande, som exempel kan nämnas Buster Jerk, världens mest sålda jerk!Guppies kropp är superhållbar och tråden inuti också kraftig, eftersom dessa jerkar används även för fiske av stark muskie. Jerkens specialitet vad gäller finishen är målningen i flera skikt. En del av färgskikten är liksom inuti kroppen. Det ger jerken en nästan tredimensionell finish. Pricken på i är ett nanoöverdrag. I bakändan av jerken finns en spiral för en jiggstjärt, så du kan enkelt byta stjärt enligt situationen.Jerkens längd är kroppens längd utan jiggstjärt.
 • Strike Pro Guppie Jr jerk

  Den tuffaste jerknyheten sedan Buster Jerk - Strike Pro Guppie!Strike Pro Guppie är en jerk som har allt. Otrolig finish, mångsidig välfiskande gång samt en stjärt som lätt kan bytas. Guppie är resultatet av ett samarbete mellan betestillverkaren Joe Peterson och Strike Pro. Peterson är känd för sina imponerande beten tillverkade för hand och med fantastiska detaljer. Strike Pro för sin del vet hur man gör beten av toppklass i plastblandningar och målar dem med en snygg finish även i massproduktion och dessutom gör dem välfiskande, som exempel kan nämnas Buster Jerk, världens mest sålda jerk!Guppies kropp är superhållbar och tråden inuti också kraftig, eftersom dessa jerkar används även för fiske av stark muskie. Jerkens specialitet vad gäller finishen är målningen i flera skikt. En del av färgskikten är liksom inuti kroppen. Det ger jerken en nästan tredimensionell finish. Pricken på i är ett nanoöverdrag. I bakändan av jerken finns en spiral för en jiggstjärt, så du kan enkelt byta stjärt enligt situationen.Jerkens längd är kroppens längd utan jiggstjärt.
 • Slider 10cm, 36g Floating, SD10F

 • Slider 10cm, 46g Sinking, SD10S

 • Slider 12cm, 60g Floating, SD12F

 • Svartzonker McMio Tail 60g /9cm P

 • Svartzonker McMy Tail 50g /10cm Fl/Perch

 • McHybrid Big 102g-190mm Fl. Perch-Svartz

 • Szonker McHybrid 155mm PAP-Papegoj

 • Slider 10cm, 36g Floating, SD10F

 • McHybrid Big 102g-190mm Red/Black-Svartz

 • Svartzonker McMy Tail 50g /10cm Autumn

 • McHybrid Big 102g-190mm Blue/Silv-Svartz

 • Szonker McHybrid 155mm GITD (lys)

 • Svartzonker McMy Tail 50g /10cm PAP

 • Svartzonker McMy Tail 50g /10cm GG

 • Svartzonker McMio Tail 60g /9cm Hot Pearl/OR

 • Tails McMio 3-pack T (brown)

 • Slider 10cm, 36g Floating, SD10F

 • Slider 12cm, 70g Sinking, SD12S, wobbler

 • Slider 12cm, 60g Floating, SD12F

 • Svartzonker McMio Tail 60g /9cm L

 • Slider 12cm, 70g Sinking, SD12S, wobbler

 • SG 3D Hybrid Pike 17cm 45g Red copper Pike Red copper Pike

 • Slider 10cm, 46g Sinking, SD10S

 • SZ McMy Tail, Slow S. Copper Orange

 • The Duke 155mm, 71g

 • Tails McMy 3-pack T (brown)

 • The Duke 155mm, 71g

 • McHybrid Big 102g-190mm GG - Svartzonker

 • IFISH Frog 18g, YL