MaximalFritid » Träning » Alpint

Märken på alpint:

Alpint

Alpin skidåkning och snowboardåkning är inte roligt om man har dålig utrustning. Här har vi samlat ihop prylar som gör skidåkningen roligare och säkrare. Du hittar tips på produkter från svenska nätbutiker som säljer pjäxor, slalomskidor, snowboards, snowboardboots, goggles, ryggskydd, stighudar, alpinstavar och skidhjälmar.

 • Goggle G3 Revo Mirror

  Goggle G3 Revo Mirror är goggles med spegelglas och extra stor lins och bara en tunn synlig ram i överkant. Linsen är enkel att ta loss för att underlätta rengöring och är behandlad med anti-fog och anti-scratch för att varken imma eller repor ska förstöra din åktur.
 • POC Spine Ergo BUG

  KORT OCH GOTTSäkert ryggskyddErgonomisk fitSkön passformSPECIFIKATIONERKlassiskt ryggskyddJusterbart höftbälteEffektiv andning genom ryggskyddetTestadPOC SPINE ERGO BUGPOC Spine Ergo BUG är en
 • Alpine Helmet S3-12

  Alpine Helmet S3-12 från FÅK är en modern skidhjälm i in-mold teknologi som ger en lätt hjälm med bra ventilation. Den passar till både alpin skidåkning och snowboard.
 • Receptor Backcountry MIPS

  Receptor Backcountry MIPS från Svenska POC är en hjälm baserad på den populära Receptor +. Hjälmen har dubbla skal, en riktigt effektivt stötdämpande EPP inredning och ett penetrationsskydd av Aramidfiber som skyddar mot vassa föremål. Denna prisbelönta hjälm är också utrustad med det patenterade MIPS-systemet, som kraftigt reducerar rotationsvåldet mot huvudet vid krascher. VDSAP-systemet med två överlappande skal skyddar mot vassa föremål under åkning, samtidigt som det ger ventilationskapacitet som kan justeras efter temperaturen.
 • Helmet Apic Jr Plus

  Helmet Apic Jr Plus från Scott är mycket lik storebror Apic Plus, med ett hårt skal i en lätt och tålig konstruktion. Hög skyddsnivå tack vare MIPS®, Brain Protection System, ett högklassigt system som möjliggör ett bättre skydd av huvudet genom att minska effekterna av rotationskrafter vid en krash.
 • Alpine Helmet S2-10

  Alpine Helmet S2-10 från FÅK är en klassisk skidhjälm för alpin skidåkning och snowboard med bra ventilation och goda justeringsmöjligheter.
 • Kid's Alpine Helmet S1-17

  Kid's Alpine Helmet S1-17 från FÅK är en skidhjälm för barn och ungdomar i klassiskt utförande. Med sjutton ventiler och stöttåligt skal av ABS klarar denna hjälmen full fart i backen på såväl alpinskidor som på snowboarden.
 • Symbol

  Symbol är en skidhjälm som ger ett bra skydd och prestanda samtidigt som den har en stilren och modern design.
 • POCito VPD Spine

  KORT OCH GOTTDesignad till barnMotorcykelklass 2 godkändIndbyggd i färgrik västSPECIFIKATIONERVPD (visco-elastic-polymer-dough) teknologiBekväm och tvättbar västSamma material som i vuxenmodell
 • POC Spine VPD 2.0 Back

  KORT OCH GOTTMinimalistiskt ryggskyddMotorcykel Klass 2 godkändErgonomisk FitSPECIFIKATIONER3ply VPD 2.0 SkyddCE 1621-2 Level 2 GodkändFlexibel med låg viktEffektiv ventilation3D MeshPOC SPINE VPD
 • POC Spine VPD 2.0 Vest

  KORT OCH GOTTGodkänd på högsta nivå för motorcykel (CE 1621-2) Inbyggd tvättbar västAnatomiskt konstruerad efter ryggradenSPECIFIKATIONERVPD 2.0 teknologiAvtagbar ryggskyddFörbättrad stöt
 • Crowbar Engine Room Snow Goggle

  Crowbar Engine Room Snow Goggle är ett par mångsidiga goggles med bekväm och balanserad passform både tillsammans med och utan hjälmen.
 • Wren

  Damjälm från Anon med boa som gör att du kan justera storleken perfekt till just ditt huvud. Passiv ventilation samt avtagbara öronmuffar och gogglefäste. Certifikat: ASTM 2040/CE 1077B. VIKT: 547 g.
 • P1us Pro - Skidhjälm Storlek 52-55 cm;59-62 cm black

 • Kid's Rossifoam Vest Back Protec JR - Skydd Storlek S black

 • Quest Access W

  Helmet Quest Access W är en lätt skidhjälm med god ventilering och stötdämpning med ett enkelt justerbart system. Damstorlekar.
 • Phase Pro

  K2´s Pro Sean Pettit´s val av hjälm. Med sin slimmade design och modernt utseende så har Phase smugit sig upp till att vara en av Sveriges mest sålda freeride-hjälmar.
 • Crue MIPS

  Crue erbjuder en clean och minimalistisk design där kontur och profil har tydlig skateboard association. Riktar sig till unga jibb, street och parkåkare med höga krav. Med en slagtålig hard shell konstruktion levereras hög säkerhet i kombination med låg vikt. Dessutom utrustad med Mips teknologi, vilken dramatiskt reducerar rotationsvåld mot hjärnan vid fall. Mips ökar säkerheten markant och den dokumenterade effekten är medicinskt säkerställd. Auto Loc 2 Fit System för individuell anpassning och storleksjustering. Super Cool Ventilationssystem och Stack Ventilation håller goggles imfria. Avtagbar Goggle Retainer och On-The-Fly Vertical justering.
 • Dylan

  Dylan är en medium-fit google för tjejerna och är sprungen från den populära Block modellen. Expansion view teknologi för exeptionell visibilitet som även ger en kompakt passform
 • Virtue 2.0

  Virtue 2.0 kommer i ett helt nytt utförande och blir genom det K2´s mest avancerade hjälm någonsin, med en blandning av inmould och hardshell och kommer givetvis med integrerat audiosystem.
 • Union MIPS

  Union tillhör den nya generationen in-mold kostruktioner, där hög säkerhet, optimerad passform och låg vikt sätter standarden. Trots sin låga profil är hjälmen utrustad med Mips teknologi, vilken dramatiskt reducerar rotationsvåld mot hjärnan vid fall. Mips ökar säkerheten markant och den dokumenterade effekten är medicinskt säkerställd. Union är även en perfekt hjälm för de som ämnar ägna sig åt ski touring då den erbjuder fina ventilationsmöjligheter. In Form Fit System för finjustering av omkrets samt Vertical Tuning där mer utrymme kan skapas för over size goggles, alternativt för att stänga oönskade glipor
 • Quest

  Quest representerar en ny epok inom hjälmteknik, med innovativ ny teknik för passform och stötabsorption samt en design för flera olika grenar. Experternas hjälm för allt!
 • Fade MIPS

  Fade är en mycket komfortabel och lätt hjälm. Dessutom utrustad med Mips teknologi, vilken dramatiskt reducerar rotationsvåld mot hjärnan vid fall. Mips ökar säkerheten markant och den dokumenterade effekten är medicinskt säkerställd. In form Fit System för individuell anpassning och storleksjustering. Thermostat kontroll med justerbar ventilation och Stack Ventilation håller goggles imfria. Ear Pads är avtagbara. Kompatibel med Giro ljudsystem.
 • Mod5

  Oakley gör entré med sitt nya hjälmprogram. MOD5 står för högteknologisk teknik omsvept i design. Med Oakleys patenterade Modular Brim System når du en sömnlös passform med majoriteten av alla skidglasögon på markanden. Utrustad med en smidig magnetknäppning och BOA-systemt för optimerad passform. Lås och öppningsbar ventilering.
 • Mod3

  MOD3 är Oakleys instegsmodell i hjälmprogrammet. LifestyleInspirerad hjälm utan att göra avkall på stil och funktion. Med Oakleys patenterade Modular Brim System når du en sömnlös passform med majoriteten av alla skidglasögon på markanden. Utrustad med en smidig magnetknäppning och BOA-system för optimerad passform. Öppen ventilering.
 • Igniter Alpiniste - Skidhjälm Storlek S/M white

 • Action Vest Pro - Skydd Storlek M white

 • Women's RPG Vest - Skydd Storlek S black

 • Range Mips - Skidhjälm Storlek S black

 • Bumper Noshock - Skidhjälm Storlek L;M timber

 • Off-Grid

  Om du har svårt att hitta goggel som verkligen smiter åt runt ansiktet så kan off-grid vara lösningen.den har ett patenterat passforms system där du med två skruvar kan ställa in den så att tryckpunkter eller glipor kring okben och näsa motverkas.som grädden på moset har den dessutom både spherical opti View linser och bra ventilation för att minimera imma.  Scott off-Grid är ett glasöga för dig med höga krav. Teknisk modell med det senaste inom passform, design, komfort och prestanda. Passar utmärkt i hjälm, sfärisk lins för bästa optiska kvalité.
 • Auric

  Auric är en lätt och mycket ventilerad skidhjälm med ett slittåligt ABS-skal och ett multi-impact EPP-foder som är strategiskt tjockare på de mest utsatta ställena.
 • MTN Charge

  Den fjäderlätta MTN Charge-hjälmen är den bästa i klassen. Innovativt EPS 4D-foder och fokus på att minska vikten. Ger offpiståkaren säkerheten de vill ha utan att bli nedtyngd.
 • Slingshot

  Slingshot är en av världens mest sålda barnhjälmar, med grym passform och fina justeringsmöjligheter får man denna hjälm att sitta bra vare sig ens barn har mössa under eller inte. Med en säker och genomarbetad In Mold konstruktion blir vikten mycket låg. Ventilerande hål transporterar effektivt bort överskottsvärme.
 • Captura

  Med sin repel (smutsavvisande teknologi) och carl zeiss lins så är dessa goggles i en klass för sig, tillsammans med ett moderna utseende.
 • Helix Non Mirror

  Enklare goggle från Anon som passar de flesta ansikten. Anti-fog behandlad lins med 100% UV-skydd. Full ventilation för maximalt luftflöde, vaddering med fleece närmast ansiktet för bästa komfort. Hjälmkompatibel.
 • Fishbowl

  VonZipper's största modell med grym sikt och utmärkt passform, en utstickande och cool färgkombo för den som vågar sticka ut från mängden.
 • Lynx

  Stilren hjälm från Anon med Endura-shell konstruktion, passiv ventilation samt avtagbara öronmuffar och gogglefäste. Certifikat: ASTM 2040 / CE 1077B. VIKT: 520 g.
 • Quest

  Quest representerar en ny epok inom hjälmteknik, med innovativ ny teknik för passform och stötabsorption samt en design för flera olika grenar. Experternas hjälm för allt!
 • Union MIPS

  Union tillhör den nya generationen in-mold kostruktioner, där hög säkerhet, optimerad passform och låg vikt sätter standarden. Trots sin låga profil är hjälmen utrustad med Mips teknologi, vilken dramatiskt reducerar rotationsvåld mot hjärnan vid fall. Mips ökar säkerheten markant och den dokumenterade effekten är medicinskt säkerställd. Union är även en perfekt hjälm för de som ämnar ägna sig åt ski touring då den erbjuder fina ventilationsmöjligheter. In Form Fit System för finjustering av omkrets samt Vertical Tuning där mer utrymme kan skapas för over size goggles, alternativt för att stänga oönskade glipor
 • Quest Access

  Lätt hjälm med mycket bra ventilation och enkel justering.
 • Decade

  Decade erbjuder en snygg, lätt och smidig hjälm med låg profil, dessutom med en passform som är svårslagen. Tack vare InFormFitSystem ges möjlighet till att mikrojustera storlek och omfång. Stack ventilation håller imman borta från googlarna och transporterar effektivt bort värmen.
 • Quest Access

  Lätt hjälm med mycket bra ventilation och enkel justering.
 • Ledge MIPS

  Ledge erbjuder en clean och minimalistisk design där kontur och profil härstammar från parkhjälmen Combyn. Med tydlig skateboard association riktar sig Ledge mot jibbing, freeride och parkåkning. Med en slagtålig hard shell konstruktion levereras hög säkerhet i kombination med låg vikt. Dessutom utrustad med Mips teknologi, vilken dramatiskt reducerar rotationsvåld mot hjärnan vid fall. Mips ökar säkerheten markant och den dokumenterade effekten är medicinskt säkerställd. Auto Loc 2 Fit System för individuell anpassning och storleksjustering. Super Cool Ventilationssystem och Stack Ventilation håller goggles imfria. Både Goggle Retainer och Ear Pads är avtagbara. Kompatibel med Giro ljudsystem.
 • Protector Vest Lite Men - Skydd Storlek M;S;XL blue

 • Flexagon Back Protector - Skydd Storlek S black

 • Flexagon Back Protector Lady - Skydd Storlek L black

 • Seam - Skidhjälm Storlek S red

 • Large Soft Vault

  Ta god hand om dina älsklingar!
 • Lynx

  Stilren hjälm från Anon med Endura-shell konstruktion, passiv ventilation samt avtagbara öronmuffar och gogglefäste. Certifikat: ASTM 2040 / CE 1077B. VIKT: 520 g.
 • Cruzar X 8.5 Thermoshape

  Ny pjäxa från Fischer som är väldigt komfortabel och varm tack vare den höga tåboxen, den formabara innerskon och den sömlösa plösen. Gummi-inlägg i yttersulan gör att skon blir stabil att gå i även på hala underlag. Cruzar X 8.5 är även väldigt lätt att komma i och ur tack vare det höga insteget.
 • Striker

  Stilren hjälm från Anon med Endura-shell konstruktion, passiv ventilation samt avtagbara öronmuffar och gogglefäste. Certifikat: ASTM 2040 / CE 1077B. VIKT: 520 g.