MaximalFritid » Träning » Alpint

Märken på alpint:

Alpint

Alpin skidåkning och snowboardåkning är inte roligt om man har dålig utrustning. Här har vi samlat ihop prylar som gör skidåkningen roligare och säkrare. Du hittar tips på produkter från svenska nätbutiker som säljer pjäxor, slalomskidor, snowboards, snowboardboots, goggles, ryggskydd, stighudar, alpinstavar och skidhjälmar.

 • Goggle G3 Revo Mirror

  Goggle G3 Revo Mirror är goggles med spegelglas och extra stor lins och bara en tunn synlig ram i överkant. Linsen är enkel att ta loss för att underlätta rengöring och är behandlad med anti-fog och anti-scratch för att varken imma eller repor ska förstöra din åktur.
 • Alpine Helmet S3-12

  Alpine Helmet S3-12 från FÅK är en modern skidhjälm i in-mold teknologi som ger en lätt hjälm med bra ventilation. Den passar till både alpin skidåkning och snowboard.
 • Receptor Backcountry MIPS

  Receptor Backcountry MIPS från Svenska POC är en hjälm baserad på den populära Receptor +. Hjälmen har dubbla skal, en riktigt effektivt stötdämpande EPP inredning och ett penetrationsskydd av Aramidfiber som skyddar mot vassa föremål. Denna prisbelönta hjälm är också utrustad med det patenterade MIPS-systemet, som kraftigt reducerar rotationsvåldet mot huvudet vid krascher. VDSAP-systemet med två överlappande skal skyddar mot vassa föremål under åkning, samtidigt som det ger ventilationskapacitet som kan justeras efter temperaturen.
 • POC Spine Ergo BUG

  KORT OCH GOTTSäkert ryggskyddErgonomisk fitSkön passformSPECIFIKATIONERKlassiskt ryggskyddJusterbart höftbälteEffektiv andning genom ryggskyddetTestadPOC SPINE ERGO BUGPOC Spine Ergo BUG är en
 • POC Spine VPD WO Vest

  KORT OCH GOTTMotorcykel Klass 2 godkändDesignad speciellt för kvinnorInbyggd i en västSPECIFIKATIONERVPD (visco-elastic-polymer-dough) teknologiTvättbar västBehandlad med Polygiene TechnologyPOC
 • Helmet Apic Jr Plus

  Helmet Apic Jr Plus från Scott är mycket lik storebror Apic Plus, med ett hårt skal i en lätt och tålig konstruktion. Hög skyddsnivå tack vare MIPS®, Brain Protection System, ett högklassigt system som möjliggör ett bättre skydd av huvudet genom att minska effekterna av rotationskrafter vid en krash.
 • Alpine Helmet S2-10

  Alpine Helmet S2-10 från FÅK är en klassisk skidhjälm för alpin skidåkning och snowboard med bra ventilation och goda justeringsmöjligheter.
 • Kid's Alpine Helmet S1-17

  Kid's Alpine Helmet S1-17 från FÅK är en skidhjälm för barn och ungdomar i klassiskt utförande. Med sjutton ventiler och stöttåligt skal av ABS klarar denna hjälmen full fart i backen på såväl alpinskidor som på snowboarden.
 • Symbol

  Symbol är en skidhjälm som ger ett bra skydd och prestanda samtidigt som den har en stilren och modern design.
 • POCito VPD Spine

  KORT OCH GOTTDesignad till barnMotorcykelklass 2 godkändIndbyggd i färgrik västSPECIFIKATIONERVPD (visco-elastic-polymer-dough) teknologiBekväm och tvättbar västSamma material som i vuxenmodell
 • Nine 10

  Nine är en lätt alpinskidhjälm från Giro med strömlinjeformad siluett. Med In Form Fit System och Thermostat Control ventilation. Kompatibel med alla Giros goggles.
 • POC Spine VPD 2.0 Back

  KORT OCH GOTTMinimalistiskt ryggskyddMotorcykel Klass 2 godkändErgonomisk FitSPECIFIKATIONER3ply VPD 2.0 SkyddCE 1621-2 Level 2 GodkändFlexibel med låg viktEffektiv ventilation3D MeshPOC SPINE VPD
 • POC Spine VPD 2.0 Jacket

  KORT OCH GOTTKomplett skydd för överkroppenFull rörelsefrihetGodkänd för motorcykelSPECIFIKATIONERCertificering: EN 1621-2 Level 2 (Rygg), EN 1621-1 (Armbåge och axel)3D format skyddKomforta
 • POC Spine VPD 2.0 Vest

  KORT OCH GOTTGodkänd på högsta nivå för motorcykel (CE 1621-2) Inbyggd tvättbar västAnatomiskt konstruerad efter ryggradenSPECIFIKATIONERVPD 2.0 teknologiAvtagbar ryggskyddFörbättrad stöt
 • Slingshot

  Slingshot är en mycket populär barnhjälm. Grym passform och fina justeringsmöjligheter får man denna hjälm att sitta bra vare sig ens barn har mössa under eller inte.
 • Cruzar X 7.5 Thermoshape

  Ny dampjäxa från Fischer som är väldigt varm och komfortabel tack vare den höga tåboxen, den formabara innerskon och den sömlösa plösen. Gummi-inlägg i yttersulan gör att skon blir stabil att gå i även på hala underlag. Cruzar W X 7.5 är även väldigt lätt att komma i och ur tack vare det höga insteget.
 • Crowbar Engine Room Snow Goggle

  Crowbar Engine Room Snow Goggle är ett par mångsidiga goggles med bekväm och balanserad passform både tillsammans med och utan hjälmen.
 • POC Receptor BUG - Tanner Hall Pro

  KORT OCH GOTTBra passformTanner Hall Pro ModelSpecifikt utvecklad för vintersportSPECIFIKATIONERInnerskal Polycarbonate och EPSDubbelskal och VDSAP systemLåg vikt: 550gPOC RECEPTOR BUGReceptor B
 • Semi

  Semi är en medium-fit google som är sprungen från den populära Block modellen. Expansion view teknologi för exeptionell visibilitet som även ger en kompakt passform.
 • Kid's Rossifoam Vest Back Protec JR - Skydd Storlek S black

 • Standard

  För att lära sig att åka snowboard krävs det bästa, en förlåtande bräda med massor av glädje.
 • POC Fornix

  KORT OCH GOTTJusterbar passformLätt och säkerSpecifik för vintersportSPECIFIKATIONERAramid in mold konstruktionVentilation över hela hjälmenForbättrad stötabsorberingPOC FORNIX Den nya hjälm
 • POC Receptor BUG Communication

  KORT CH GOTTBeats by DreSäker och bekvämSuper passformSPECIFIKATIONERVikt: 550 gVentilerande dubbelskal systemEPS LinerAction Sports GodkändPOC RECEPTOR BUG COMMUNICATIONEn vidareutveckling av den
 • Sweet Protection Igniter

  KORT OCH GOTTLåg viktPersonlig fitGodkänd för actionsportSPECIFIKATIONERVikt: 450 gEN 1077 Class B CertificeringABS Superlight ShellImpact Shield teknologiOccigrip - Fär bättre passformArtificial
 • POC Fornix Communication

  KORT OCH GOTTJusterbar storlekLätt och säker skidhjälmIndbyggda hörlurar från Beats by DreSPECIFIKATIONERUtvecklad specifikt för vintersportAramid in mold konstruktionVentilation i hela hjäl
 • Quest Access W

  Helmet Quest Access W är en lätt skidhjälm med god ventilering och stötdämpning med ett enkelt justerbart system. Damstorlekar.
 • Phase Pro

  K2´s Pro Sean Pettit´s val av hjälm. Med sin slimmade design och modernt utseende så har Phase smugit sig upp till att vara en av Sveriges mest sålda freeride-hjälmar.
 • Crue MIPS

  Crue erbjuder en clean och minimalistisk design där kontur och profil har tydlig skateboard association. Riktar sig till unga jibb, street och parkåkare med höga krav. Med en slagtålig hard shell konstruktion levereras hög säkerhet i kombination med låg vikt. Dessutom utrustad med Mips teknologi, vilken dramatiskt reducerar rotationsvåld mot hjärnan vid fall. Mips ökar säkerheten markant och den dokumenterade effekten är medicinskt säkerställd. Auto Loc 2 Fit System för individuell anpassning och storleksjustering. Super Cool Ventilationssystem och Stack Ventilation håller goggles imfria. Avtagbar Goggle Retainer och On-The-Fly Vertical justering.
 • Dylan

  Dylan är en medium-fit google för tjejerna och är sprungen från den populära Block modellen. Expansion view teknologi för exeptionell visibilitet som även ger en kompakt passform
 • Bumper

  Shred Bumper är det självklara valet för dig som söker en snygg och säker åretrunt-hjälm. Vid en krasch minimeras rotationsvåldet mot hjärnan, detta tack vare Shreds patenterade teknologi, IRAA. En tuff och tålig EPP-liner tillsammans med ett slitstarkt skal ger hjälmen överlägset skyddande egenskaper. Bra ventilation samt löstagbart foder gör hjälmen även kompatibel till aktiviteter som cykel och skateboardåkning. Ställbar i storlek. Storlekar XS/S (ca 50,5-53,5cm), S/M (ca 53,5-57,5cm), M/L (ca 57,5-61,5cm).
 • Virtue 2.0

  Virtue 2.0 kommer i ett helt nytt utförande och blir genom det K2´s mest avancerade hjälm någonsin, med en blandning av inmould och hardshell och kommer givetvis med integrerat audiosystem.
 • Union MIPS

  Union tillhör den nya generationen in-mold kostruktioner, där hög säkerhet, optimerad passform och låg vikt sätter standarden. Trots sin låga profil är hjälmen utrustad med Mips teknologi, vilken dramatiskt reducerar rotationsvåld mot hjärnan vid fall. Mips ökar säkerheten markant och den dokumenterade effekten är medicinskt säkerställd. Union är även en perfekt hjälm för de som ämnar ägna sig åt ski touring då den erbjuder fina ventilationsmöjligheter. In Form Fit System för finjustering av omkrets samt Vertical Tuning där mer utrymme kan skapas för over size goggles, alternativt för att stänga oönskade glipor
 • Fade MIPS

  Fade är en mycket komfortabel och lätt hjälm. Dessutom utrustad med Mips teknologi, vilken dramatiskt reducerar rotationsvåld mot hjärnan vid fall. Mips ökar säkerheten markant och den dokumenterade effekten är medicinskt säkerställd. In form Fit System för individuell anpassning och storleksjustering. Thermostat kontroll med justerbar ventilation och Stack Ventilation håller goggles imfria. Ear Pads är avtagbara. Kompatibel med Giro ljudsystem.
 • Wren

  Damjälm från Anon med boa som gör att du kan justera storleken perfekt till just ditt huvud. Passiv ventilation samt avtagbara öronmuffar och gogglefäste. Certifikat: ASTM 2040/CE 1077B. VIKT: 547 g.
 • Mod5

  Oakley gör entré med sitt nya hjälmprogram. MOD5 står för högteknologisk teknik omsvept i design. Med Oakleys patenterade Modular Brim System når du en sömnlös passform med majoriteten av alla skidglasögon på markanden. Utrustad med en smidig magnetknäppning och BOA-systemt för optimerad passform. Lås och öppningsbar ventilering.
 • Mod3

  MOD3 är Oakleys instegsmodell i hjälmprogrammet. LifestyleInspirerad hjälm utan att göra avkall på stil och funktion. Med Oakleys patenterade Modular Brim System når du en sömnlös passform med majoriteten av alla skidglasögon på markanden. Utrustad med en smidig magnetknäppning och BOA-system för optimerad passform. Öppen ventilering.
 • Wms Raider

  Hjälm från Anoni klassisk skatelook med bra ventilation samt avtagbara öronmuffar och goggle-clip. Certifikat: ASTM 2040/CE 1077B/CE1078:2012+A1:2010 samt CPSC. Vikt: 595 gram.
 • P1us Pro - Skidhjälm Storlek 52-55 cm white

 • Igniter Alpiniste - Skidhjälm Storlek S/M white

 • DAINESE - Action Vest Pro - Skydd Storlek M white

 • Women's RPG Vest - Skydd Storlek M/L;S black

 • Bumper Noshock - Skidhjälm Storlek L;M timber

 • Off-Grid

  Om du har svårt att hitta goggel som verkligen smiter åt runt ansiktet så kan off-grid vara lösningen.den har ett patenterat passforms system där du med två skruvar kan ställa in den så att tryckpunkter eller glipor kring okben och näsa motverkas.som grädden på moset har den dessutom både spherical opti View linser och bra ventilation för att minimera imma.  Scott off-Grid är ett glasöga för dig med höga krav. Teknisk modell med det senaste inom passform, design, komfort och prestanda. Passar utmärkt i hjälm, sfärisk lins för bästa optiska kvalité.
 • POC Receptor BUG

  KORT OCH GOTTPOC mest populära skidhjälmBra passformSäker och bekvämSPECIFIKATIONERVDSAP systemetLåg vikt: 550g3 cm tjock multi absorberande Super EPP skum kärnaPOC Receptor BUGDen enkla och sti
 • Sweet Protection Trooper

  KORT OCH GOTTGodkänd för actionsportHögsta säkerhetsnivåPersonlig tillpassning och fitSPECIFIKATIONERVikt: 650gEN 1077 Class B CertificeringTLC: Thermoplastic Laminated Carbon FiberImpact Shield
 • POC Receptor BUG Adjustable

  KORT OCH GOTTJusterbar passformPrisvinnande designVintersportsgodkändSPECIFIKATIONEREN-1077B och ASTM 2040 säkerhetsgodkändVikt: 550 gVDSAP säkerhetssystemAvtagbart goggle fäste och öronvärmar
 • Sweet Protection Helmet Case

  KORT OCH GOTTSkyddar din hjälmSPECIFIKATIONEROne size fits allSWEET PROTECTION HELMET CASESweet Protection Helmet Case är perfekt för resor eller transporter. Skyddar effektivt hjälmen mot skador
 • POC Auric

  KORT OCH GOTTSkapad specifikt för ParkåkareExtra skydd för öron och tinningKompatibel med mössa och goggles under hjälmenSPECIFIKATIONERMultiimpact EPP linerABS skalKraftig ventilationLåg vikt
 • POC Auric Blunck Edition

  KORT OCH GOTTAaron Blunck Pro ModelSkapad för freestyleåkareHa goggles och mössa under hjälmenExtra skydd vid öron och tinningSPECIFIKATIONERABS skalMulti-impact EPP linerLåg viktEffektiv vent
 • Auric

  Auric är en lätt och mycket ventilerad skidhjälm med ett slittåligt ABS-skal och ett multi-impact EPP-foder som är strategiskt tjockare på de mest utsatta ställena.
 • A-Frame 2.0

  A frame 2.0I år släpps uppföljaren av den nu mera klassiska Oakley-gogglen A-frame, som funnits med sedan 1998. Det som uppdaterats inför nysläppet är bland annat en tunnare och smidigare konstruktion för att få den närmare inpå ansiktet och därmed ge användaren ett större synfält än tidigare. Lufthålen under glaset ökar luftcirkulationen och förebygger imma i glasögonen.Passar bäst på personer med medelstort huvud.
 • Diversion 2.0

  Diversion kommer i ett helt nytt utförande och blir genom det K2´s mest avanserade hjälm någonsin. Med en blandning av inmould och hardshell och kommer givetvis med integrerat audiosystem.