MaximalFritid » Utrustning » Verktyg » Tändare-eldstål

Märken på tändare & eldstål:

Tändare & Eldstål

Att kunna göra upp eld är en viktig sak att kunna när man är ute på vandring eller gör andra friluftsaktiviteter. I de allra flesta fall handlar det om att kunna använda elden för att laga mat. I nödfall behöver man göra en eld för att värma sig.

Det finns många olika sätt att göra upp eld med som t.ex. tändare, tändstickor, eldstål eller zippo tändare. Det finns både för- och nackdelar med var och en av metoderna. Tändstickor är billigast, men kan bli oanvändbara om de blir blöta. Ett tändstål (eldstål) är kanske det som alltid kan leverera men det kräver att man har rätt eldmaterial för att få fjutt på brasan. Ett tips är att ha en tampong som man trasar sönder lite. De är lätta att tända eld på med tändstålet.

 • Light My Fire Swedish FireSteel Scout 2.0

  Light My Fire Swedish FireSteel Scout 2.0 är ett effektivt eldstål som är enkelt att tända oavsett väder eller höjd och fungerar lika bra i vått tillstånd. Swedish FireSteel Scout 2.0 passar lika till...
 • FireSharp

  FireSharp har två korsade carbid stål vilket ger bladet den rätta vinkel och de två korsade ceramiska stavarna ger kniven en rakbladsvass egg. Eldstålet är ett långt utfällbart eldstål som fungerar även när det är vått.Egenskaper för FireSharp: Carbid stålsbryne Ceramiskt bryneSpegel med morsealfabetet på.Utfällbart eldstål 1 löstagbar "striker"
 • Stabilotherm Eldstål Armémodell

  Eldstål Armémodell som räcker till cirka 15000 användningar. Längden är 90 mm och vikten 45g. Rekommenderas av International Survival Association.
 • Primus PowerLighter

  Primus PowerLighter är en effektiv, pålitlig stormtändare med spetslåga som gör det enkelt att tända ditt kök eller lägereld. Temperaturen är på hela 1300 grader, vilket underlättar tändning av flytan...
 • Light My Fire FireSteel Army 2.0

  Light My Fire FireSteel Army 2.0 är ett effektivt eldstål som är enkelt att tända oavsett väder eller höjd och fungerar lika bra i vått tillstånd. FireSteel Army 2.0 passar lika till vandringsturen so...
 • Stabilotherm Eldstål Scoutmodell

  Eldstål Scoutmodell som räcker till cirka 5000 användningar. Längden är 75mm och vikten 25g. Rekommenderas av International Survival Association.
 • Light My Fire FireLightning Kit

  Light My Fire FireLightning Kit är ett praktiskt kit som innehåller Swedish Firesteel 2.0, Grandpa's FireFork och Tinder-on-a-Rope. FireSteel 2.0 är ett effektivt eldstål som är enkelt att tända oavse...
 • Light My Fire Swedish FireSteel 2.0 Glow in the dark

  Light My Fire Swedish FireSteel 2.0 Glow in the dark är ett mycket populärt eldstål nu i en specialgjord variant med reflekterande rem och clip. Finns i osorterade färger.
 • Båltändare magnesium