StairMaster Trappmaskin

Det varumärke som blivit synonymt med trappmaskiner är StairMaster och det beror på deras näst intill ikoniska status med sin Gauntlet. 1983 lanserades deras första version och det var på den tiden en världsunik träningsmaskin.

Kan man köpa StairMaster Gauntlet idag?

För den som vill köpa en Gauntlet-maskin idag är det lite svårt då det inte finns tillgängligt hos de största fitnessbutikerna. Det är via nischade gymgrossister som det kan gå att hitta en väg men då är det oftast på offert och en beställningsvara.

Ett märke som lanserat en modell av trappmaskin som heter Stairmaster Profistar är InSPORTline och är väldigt snarlik originalet. Även Casall har avancerade trappmaskiner med trappsteg som rör sig.

Nya modeller som liknar Stairmaster Gauntlet

  • C3x Matrix Trappmaskin

    C3x Matrix Trappmaskin
    Fakta och egenskaperStegen mäter 25x60 cmSteghöjd 20 cmTrådlöst pulsErgonomiskt utformade handtagSjälvförsörjande på elMått LxBxH 165x85x212 cmMax användarvikt 182 kgVikt 158 kg
  • C5x Matrix Trappmaskin

    C5x Matrix Trappmaskin
    Fakta och egenskaperIntiutiv LED konsollIntegrerad fläktStegen mäter 25x60 cmSteghöjd 20 cmTrådlöst pulsErgonomiskt utformade handtagSjälvförsörjande på elMått LxBxH 165x85x212 cmMax användarvikt 182 kgVikt 158 kg

Billigare alternativ för trappmaskinsträning

Om du vill kunna träna rumpan effektivt hemma och inte vill ha en stor och bulkig maskin kan vi rekommendera små trappmaskiner eller ministeps. En populär modell är till exempel Abilica Corestep 360 som är en kompakt maskin du kan stoppa undan när du inte använder den. Tränar effektivt säte, lår och ben och finns hos flera återförsäljare så kolla och jämför priset innan du köper.