MaximalFritid » Kläder

Märken på kläder

Amundsen kläder

 • Peak Anorak Women's

  Peak Anorak Women's är en teknisk anorak för damer som från början tillverkades inför expeditionen till antarktiskt som Amundsen gjorde 2011. Där fick den sitt namn när teamet för första gången besteg Amundsen Peak med anoraken som skydd mot det kalla vädret. Jackan passar utmärkt för både turskidåkning och långa som korta expeditioner. Kombinationen av stretch, vattentäthet och andning utlovar skyddet och komforten du behöver.
 • Explorer Anorak Men's

  Vi diskuterar ofta vilket tyg som är bäst för olika aktiviteter där både värme, andning, vädertålighet och smidighet behövs - som under turskidåkning eller toppturer. Är det 3-lagers tyg? Softshell? Bomull eller kanske ull? Är vadderade plagg bättre än icke vadderade? Svaret är att alla har sina för- och nackdelar. 3-lagers tyg är oöverträffat vad gäller vattentäthet, bomull för att få en luftig känsla, softshell för stretch och rörelsefrihet samt ull för sina värmande egenskaper. Därför har Explorer Anorak Men's från Amundsen allt.
 • Explorer Anorak Women's

  Vi diskuterar ofta vilket tyg som är bäst för olika aktiviteter där både värme, andning, vädertålighet och smidighet behövs - som under turskidåkning eller toppturer. Är det 3-lagers tyg? Softshell? Bomull eller kanske ull? Är vadderade plagg bättre än icke vadderade? Svaret är att alla har sina för- och nackdelar. 3-lagers tyg är oöverträffat vad gäller vattentäthet, bomull för att få en luftig känsla, softshell för stretch och rörelsefrihet samt ull för sina värmande egenskaper. Därför har Explorer Anorak Women's från Amundsen allt.
 • Women's Boiled Hoodie Laced

  Boiled Hoodie Laced från Amundsen är en mjuk och skön damtröja i högkvalitativ lammull och merinoull. Mönsterstickade ärmar och baksida som en snygg kontrast till den annars slätstickade tröjan. Fast huva och dekorativ snörning fram. Damstorlekar.
 • Heroes Anorak Unisex

  Heroes Anorak är designad efter originalanoraken som bars av Amundsen och hans män under expeditionen till Sydpolen år 1911. Den stora anoraken i unisexmodell har inga tekniska egenskaper men skyddar dig ändå mot väder och vind. Anoraken är tillverkad av bomull och linne med ett naturligt vax på ytan. Vaxet kommer att försvinna över tid och därmed göra jackan mindre motståndskraftig mot väta. Därför bör den vaxas om med jämna mellanrum för att behålla sin balans mellan andningsförmåga och vattenresistans.
 • Boiled Hat

  Boiled Hat från Amundsen är en mjuk och varm mössa i merinoull.
 • Linen Cap

  Linen Cap från Amundsen är en keps i 100% linne med ett justerbart band baktill i Norges färger.
 • Boiled Hoodie Nomado Women's

  Boiled Hoodie Nomado Womens från Amundsen är en stickad tröja för damer, tillverkad i 100% mjuk merinoull.