Dirt mountainbike

Dirt MTB är trickcykeln som är släkt med BMX. Dirt-cyklar är byggda för att klara krascher och ta rejält med stryk. Dirt-mountainbikes är för dig som vill hoppa och trixa med din cykel. Sadeln är rejält låg och cykeln har en gaffel som absorberar de värsta stötarna.

Populärt inom dirt mountainbike

 • Scott Contessa Spark Rc 900 2020 S

  Scott Contessa Spark Rc 900 2020 S
  Kompromisslös! Kolfiber i ramen, bakswing, styre och sadelstolpe. Krydda med finaste SRAM X01 Eagle och riktigt fina hjul från Syncros. Ja då är du på riktigt uppe på en nivå där iallafall din utrustning tillåter dig att slåss om pallplatser. Inga kompromisser på cykeln alltså - nu är resten upp till dig. Contessa Spark RC 900 är en hoj där det handlar om 100% XC-racing. Och just RC är betäckningen för Scott's race-line; lite mindre fjädringsväg, mer fokus på fart och jakten på mållinjen. Contessa är tjejspecifika hojar. Här är det dock ingen skillnad i ramen, men den är utrustad med tjejspecifik sadel, handtag och mjukare inställda dämpare. De vanliga Spark-modellerna har dämpningen 120 mm fjädringsväg fram och bak, medan Contessa Spark RC har 100 mm fram och bak. Dämpningen ställer du enkelt med ett TwinLoc-reglage på styret i tre lägen och båda dämparna arbetar i symbios med varandra. Här sitter reglaget dessutom snyggt monterat under styret. RC-cyklarna har rejsigare geometri och sittställning - här gäller det att optimera för att tjäna sekunder och spara watt. Hojen är förberedd om du vill köra Tubeless istället för slang och även förberedd för dropper post (höj-/sänkbar sadelstolpe). Om Scott Spark: Scott Spark är med största sannolikhet den mest framgångsrika fulldämpade cykelmodellen genom tiderna, både sett till försäljning och ute på tävlingsbanorna. Ingen dålig stamtavla att axla. Och nyligen var det dags för en uppdatering... en magnifik uppdatering! För vilken cykel OCH vilken fantastisk start den har fått. Ingen cykelintresserad har väl missat de dubbla OS-gulden som Nino Schurter och inte minst vår egen Jenny Rissveds bärgade – på nya Scott Spark.
 • Cannondale Scalpel Si Carbon 3 2020 Acid Röd M

  Cannondale Scalpel Si Carbon 3 2020 Acid Röd M
  Med den femte generationens Scalpel lägger Cannondale till ett extra X i begreppet XC. Med sin nya XXC-hoj är det 100% race som gäller. Nya Scalpel är byggd för att vara den lättaste, styvaste, snabbaste och mest effektiva crosscountry-cykel som finns där ute. Med ram i hi-modulus carbon får du ett lätt och superstyvt åk. SI - System Integration, innebär att allt är snyggt integrerat och funktionellt. Finns även förberett för Di2-batteri. Man låter materialets egenskaper göra jobbet och har helt enkelt jobbat bort pivotlänken i bakgaffeln. Utrustad med den nya gaffeln Lefty Ocho (se film 2). Unika och patenterade Lefty är en enbens gaffel, blir lättare och styvare än gafflar med två ben. Dämpningen fram och bak (100/100 mm) sköter du med ett reglage på styret. Är genomgående utrustad med toppkomponenter och SRAM X01/GX Eagle drivlina. Riiiktigt fina hjul. HollowGram kolfiberfälgar och nav, med DT-Swiss XD-body och byggd med Formula Grand Forza Stainless-ekrar. Ai offset bak. Hjul och däck är förstås TubelessReady. Modern XC-geometri med kortare kedjestag och flackare gaffelvikel. En integrerad trådlös hjulsensor från Garmin sitter i framhjulet, den skickar signaler (Bluetooth & ANT+) till din smartphone eller Garmin GPS. Sensorn kan även lagra upp till 30 cykelturer, den håller alltså koll på din cykling även om du inte har med din enhet. Sensorn startar automatiskt när du börjar cykla, du behöver inte trycka på några knappar.
 • Trek Top Fuel 9.7 2020 Silver/Svart L

  Trek Top Fuel 9.7 2020 Silver/Svart L
  Top Fuel - en modell som synts under såväl världsmästare som motinärer och som utan tvekan etablerat sig som en av de mest renodlade XC-modellerna på marknaden. Låter ju lite som en cykel som redan innan uppnått perfektion kan tyckas - men icke! Precis som proffscyklisterna man sponsrar vet Trek att det alltid finns utrymme för förbättring och det är just det som åstadkommit med den nya Top Fuel-serien! Uppdaterad med en geometri som smyger sig en aning åt trail-hållet och har som följd fått längre slaglängd både fram och bak. 120mm hos gaffeln och 115mm baktill. Bredare styre, flackare styrhuvud och kortare styrstam ger bättre kontroll vilket självklart kommer kompromisslöst tack vare Dual Remote Lockout på styret. Den nya geometrin gör att den passar alldeles utmärkt som en lätt terrängcykel eller för maraton (läs: långlopp) vilket passar oerhört många fler cyklister. Har numera ett helt rakt diagnonalrör vilket gör cykelns framdel mycket styvare utan att lägga på ett enda extra gram. Knock Block är en smart pryl som sitter på nya Top Fuel. Den hindrar nämligen styret från att snurra längre än det är tänkt vilket gör att man undviker att styre eller reglage slår i ramen vid en eventulle vurpa. Treks bepövade dämpningsteknik Active Breaking Pivot ökar följsamheten markant utan att göra kompromiss på effektiviteten. Precis som hos tidigare modell hittar man den omtyckta Mino Link-geometrin och invädig vajerdragning genom Control Freak så att varje cyklist kan konfigurera efter eget behov. Hjul och däck är helt TubelessReady. En annan riktigt ball grej som Top Fuel numera får äran att bära är den fantastiska hisspinnen (höj- och sänkbar sadelstolpe). Effektivitet på platten och smidighet vid det stökiga. Är du en skeptisk XC-räv? Ta en kik på nästa världscuptävling och se vilka sadelstolpar som sitter under världens snabbaste rövar.
 • Specialized Enduro Comp Carbon 29 Aqa/Flored/Blk S3 2020

  Specialized Enduro Comp Carbon 29 Aqa/Flored/Blk S3 2020
  När det kommer till premiumhojar för enduro, ja då är just Specialized Enduro svårslagen sett till krona för krona. Helt ny kolfiberram med Down Hill-DNA från Demo, även bakswingen är i kolfiber. Utrustad med fyrkolvsbromsar, hisspinne, Eagle drivlina och fina justerbara dämpare från RockShox. Hojen är byggd för att prestera på topp när det gäller som mest. Och nu uppdaterad med hela 170 mm fjädringsväg är den ändå mer lättcyklad än någonsin. Om livets goda mäts i slaglängd på jonnen, då ligger Specialized Enduro bra nära himmelriket. Ny ram, ny geometri, nytt länkage och dämpnings set-up och mer fjädringsväg. 170 mm både fram och bak. I kombination med ny ram/dämpning har Enduro också lägre och mer centrerad vikt, hojen blir slickad mot underlaget och du får en mer responsiv hoj med bättre kontroll och manövrering. Blir snabbare utför OCH effektivare och snabbare uppför. Ny lösning gör att man har skruvat till dämpningens progressivitet och hojen är mjukare vid små stötar, medan dämpningens sista 30% är byggd för att klara av hårda stötar bättre. Vilket ger Endoro ett bredare register och den klarar alla typer av terräng. Ram och dämpning är anpassad efter respektive storlek, oavsett du är stor eller liten får du samma upplevelse och prestanda. Kommer i tre utföranden, eller storlekar, där du väljer längd efter din körstil. Vill du ha en mer lekfull cykel - välj en kortare ram. Eller mer stabil - välj en längre. FACT 11m, finaste kolfiber i både ram och bakswing. Med 29 S3 Enduro Race Geometry, invändig vajerdragning och den integrerade förvaringsluckan SWAT™ Door. En grymt smart och snygg lösning där du får med dig prylarna för turen. Snygga och stryktåliga skydd integrerade på kedjestag och underröret. Stabila Roval 29”-hjul med Butcher-däck med extra förstärkta trail-däcksidor och GRIPTON® gummiblandning. Däck och hjul är också TubelessReady. Intresserad? Please, se film i bildspelet. SRAM NX Eagle 1x12-delad drivlina, bra funktion och hög driftsäkerhet. RockShox dämpare fram och bak, hög driftsäkerhet och inställningsmöjligheter. Kraftfulla bromsar SRAM Code R med 4-kolvs-ok och 200/180mm's skivor. Bra när det ska gå fort! Har dessutom en praktisk Chain guide som ser till att kedjan håller sig i skinnet. Steglös justerbar hisspinne X-Fusion Manic, som också har ett smidigt upp&ner-reglage på styret. 170 mm på S4 och S5. 150 mm på S3.

Fler tips på dirt mountainbike

 • Trek Slash 8 Grey/Black S

  Trek Slash 8 Grey/Black S
  Cykeln för dig som lever i nuet och har fattat att Enduro är det fetaste, hetaste och coolaste som finns i cykelvärlden. Till skillnad från den snarlika Remedy har vi här ett par skoningslösa 29-hjul som fullkomligt surfar över såväl stenar som rötter och med en geometri anpassad för maximal kontroll, även när det går fort utför, blir Slash svårslagen för din Enduro-satsning. Den nya Slash har dessutom blivit ÄNNU bättre. I fjädringsväg hittar vi numera hela 160mm bak och 170mm fram och på geometrifrontent ser vi också flera uppdateringar. Överröret får en 0.6 grader flackare vinkel, Sadelstolpsröret får nästan 2 grader brantare vikel och reachen blir 20-30mm längre baserat på storlek - allt enligt Endurovärldens trender! Vi pratar inte om någon crosscountry eller släta grusvägar, utan riktig terrängcykling och gärna utför. Slash 8:an med 29-hjul är en modern enduro race-hoj som fortfarande har stor Lattjo Lajban-potential och verkligen är en hoj som älskar att ta sig igenom stökig terräng - och den kan göra det riktigt fort dessutom! Följsam dämpning och perfekt balans hjälper dig att ha full kontroll i både höga och låga farter, samtidigt som du faktiskt kan hålla bra fart på grusvägar och transportsträckor. Har singelklinga fram och nu med SRAM GX Eagle 1x12 drivlina. Slash har längre överrör som kompenseras med en kortare styrstam, vilket i sin tur leder till en mer direktstyrd hoj. Den har helt trendriktigt flackare gaffelvinkel, vilket gör att framhjulet inte ”fastnar” lika lätt på stora hinder. Slash har fjädringsväg 170 mm fram och 160 mm bak. Ramen har dessutom ett inbyggt stopp för att styret inte ska slå i ramen (Knock Block), eller för all del ditt underliv, vid eventuella vurpor. Vidare har ram och hjul Boost-standard. Mycket teknik! Bl.a: ABP-länkage, Treks patenterade Active Braking Pivot håller dämpningen aktiv oavsett om du bromsar eller inte - se gärna videon. Mono Link låter dig enkelt finjustera geometrin genom att vända en bricka. Har invändig kabeldragning, förstärkt styrhuvud, ISCG-fäste, genomgående axlar och integrerat ramskydd. Bontrager Line - höj/sänkbar sadelstolpe från styret.
 • Specialized Epic Evo Comp Carb/Oakgrnmet L

  Specialized Epic Evo Comp Carb/Oakgrnmet L
  Specialized Epic! Du som mycket väl känner till Epic's CV och verkligen vill ha en riktig racemaskin när det ska knytas på en nummerlapp på styret! ...men du vill ju samtidigt ha en cykel som är kul när det ska hojas med polarna på lite mer tekniska stigar? Hmmm, du behöver en kompromiss! Men du; Epic Evo har 120mm-gaffel fram, med lite flackare vinkel, något bredare styre och en dropper post. Tjoff-poff en lyckad kompromiss och en hoj för dig. EVO är betäckningen för dig som vill cykla lite mer stök och lite mer bök. Här hittar vi nämligen bland annat en hisspinne,vi hittar några milimeter längre slaglängd och vi hittar ett fiffigt Flip-Chip som gör det möjligt att ändra cykelns geometri. Utsökt FACT 11m-kolfiberram som är superlätt och mycket responsiv. Rider-First Engineered™ innebär bl.a. att varje rör är unikt utformat för varje storlek. Ger max prestanda till lägst vikt, samtidigt som Epic får samma unika egenskaper och körkänsla oavsett du är stor eller liten. Samt med anpassad Progressive XC Geometry. Snygg invändig vajerdragning och stabila genomgående hjulaxlar. Även baktriangeln är tillverkad i FACT 11m-kolfiber, ökar kraftöverföringen jämfört med tidigare modeller samtidigt som det sänker vikten på hela ekipaget - lätt är rätt! Shimano SLX rakt igenom säkerställer bromsverkan utan jidder och växlar som levererar när det verkligen gäller. Allt till ett pris som låter dig slippa sälja av ett organ eller två för att ha råd med hojen! Slaglängd fram/bak: 120/110 mm. Hjul och däck är Tubeless-ready. Höj och sänkbar sadelstolpe (a.k.a. Dropper post, hisspinne). 120 mm fjädringsväg på stl. M-XL och 100 mm på stl. S. SWAT - integrerat förvaringssystem.
 • Trek Top Fuel 9.7 Nx Xl

  Trek Top Fuel 9.7 Nx Xl
  Nya Top Fuel slog ner som en bomb när den kom - äntligen en hoj som kompromisslöst kan prestera i hela det breda spannet från XC-race, via XC och ända till teknisk Trail. Tidigare en modell som synts under såväl världsmästare som motinärer och som utan tvekan etablerat sig som en av de mest renodlade XC-modellerna på marknaden. Låter ju då lite som en cykel som redan har uppnått perfektion kan tyckas - men icke! Precis som proffscyklisterna man sponsrar vet Trek att det alltid finns utrymme för förbättring och det är just det som åstadkommit med den nya Top Fuel-serien! Top Fuel 9.7 har ramen helt i OCLV-kolfiber. gör cykeln lätt och reaktionssnabb. Blir snabbare på transportsträckor och vid krävande stigningar, samtidigt som den låga vikten gör hojen enklare att hantera i teknisk terräng. Uppdaterad med en geometri som smyger sig en aning åt trail-hållet och har som följd fått längre slaglängd både fram och bak. 120 mm hos gaffeln och 115 mm baktill. Bredare styre, flackare styrhuvud och kortare styrstam ger också bättre kontroll. Supersnyggt och smidigt SRAM Dual Remote Lockout integrerat vridreglage på styret, där du snabbt låser dämpningen. Den nya geometrin gör att den passar alldeles utmärkt som en lätt terrängcykel eller för maraton (läs: långlopp) vilket passar oerhört många fler cyklister. Har numera ett helt rakt diagnonalrör vilket gör cykelns framdel mycket styvare utan att lägga på ett enda extra gram. Knock Block är en smart pryl som sitter på nya Top Fuel. Den hindrar nämligen styret från att snurra längre än det är tänkt vilket gör att man undviker att styre eller reglage slår i ramen vid en eventulle vurpa. Treks beprövade dämpningsteknik Active Breaking Pivot bibehåller dämpningens följsamhet och effektivitet i alla lägen. SRAM Eagle 1x12-delad drivlina. Boost-standard med Maxle axlar. Fälgar, däck och ventiler är TubelessReady. Med Mino Link går det snabbt och lätt att göra små justeringar av geometrin. Invädig vajerdragning genom Control Freak så att varje cyklist kan mecka efter eget behov. Snyggt integrerat och effektivt ramskydd undertill. En annan riktigt ball grej som Top Fuel numera får äran att bära är den fantastiska hisspinnen (höj- och sänkbar sadelstolpe). Effektivitet på platten och smidighet vid det stökiga. Är du en skeptisk XC-räv? Ta en kik på nästa världscuptävling och se vilka sadelstolpar som sitter under världens snabbaste rövar.
 • Specialized Epic Expert Redtnt/Wht M

  Specialized Epic Expert Redtnt/Wht M
  Att Specialized ger oss allt vi kunnat önska oss, och dessutom lite till, hos den nya Epicen känns givet. I nästan två årtionden har Epic stått som en av de obestridda kungarna på XC-tronen och med nya Epic etablerar man sin position ytterligare. Vi får nämligen allt vi kan förvänta oss av en modern XC-raket med en i grunden lång, låg och slack geometri som med stor framgång placerar cyklisten i cykeln istället för ovanpå - något som tillsammans styrvinkeln på 67.5 grader ger an avsevärt bättre kontroll när det stökar och bökar, helt utan kompromiss på drivet på platten eller uppför. Andra spännande nyheter är det omarbetade Brainsystem och (SÅKLART!) en märkbart lägre vikt. Utsökt FACT 11m-kolfiberram som är superlätt och mycket responsiv. Rider-First Engineered™ innebär bl.a. att varje rör är unikt utformat för varje storlek. Ger max prestanda till lägst vikt, samtidigt som Epic får samma unika egenskaper och körkänsla oavsett du är stor eller liten. Snygg invändig vajerdragning och stabila genomgående hjulaxlar. 100 mm slaglängd såväl fram som bak, styrd av den eminenta och uppdaterade Brainteknologin. Baktriangeln, tillverkad i FACT 11m-kolfiber ökar kraftöverföringen jämfört med tidigare modeller samtidigt som det sänker vikten på hela ekipaget - lätt är rätt! På den nya Epicramen har man plockat bort Horst-link länkaget i bakswingen. Den kunde erbjuda ca. 3% rörlighet, vilket man nu istället har ersatt med inbyggt flex i kedje- och sadelstag. Vilket spar vikt (39%). Ny raceanpassad geometri. Det för att dagens crosscountrybanor på världscupen har blivit mer tekniskt utmanande, och då vill man naturligtvis få till en hoj som bättre fixar det. Har bl.a. lite flackare gaffelvinkel, för att inte få stopp lika lätt mot större hinder. SWAT - integrerat förvaringssystem. Hjul och däck är Tubeless-ready. Örnen har landat - SRAM X01 Eagle står i vanlig ordning för en brutal kassett med pålitlig växling i varenda kritiskt läge. Level TL-bromsar justerar din fart exakt i den mängd du vill!
 • Cannondale 29 F-Si Crb 5 Hlt Xl

  Cannondale 29 F-Si Crb 5 Hlt Xl
  Börjar vi se en renässans för hardtail bland världseliten? På senaste VM sågs i alla fall fler än på bra länge. Och är du inte allt för tung och har hygglig teknik, så blir du riktigt svårslagen med en modern lätt och kvick hardtail. Cannondale F-Si har en riktigt fin kolfiberram - den är lätt och ger omedelbar respons när du trycker till. Med de följsamma SAVE-bakstagen får du dessutom extra följsamhet och mycket bra väghållning samt en extra dos komfort. Med ram i BallisTec Carbon får du en lätt och superstyv hoj med det där lilla extra i åkkänsla. Ai offset för drivlinan möjliggör kortare kedjestag för snabbare accelaration och effektivare klättringar, utan att göra avkall på hjulutrymme. Följsamma SAVE-bakstag förbättrar bakhjulets kontakt mot underlaget, vilket ger bättre kraftöverföring, kontroll och komfort. Mycket snygg och clean integration av vajrar mm. Har en fin och ställbar Fox Float 32 SC-framdämpare,100 mm slaglängd. Är snabbt låsbar via ett reglage på styret. Är utrustad med pålitliga MTB-komponenter; SRAM NX/SX Eagle. Riktigt fina däck på bra och starka hjul. Hjul och däck är förstås TubelessReady. OutFront Steering Geometry - modern XC-geometri med kortare kedjestag och rapp hantering som inte räds teknisk terräng. Speed Release genomgående axlar. Samma standard, bara snabbare och smartare att hantera. En integrerad trådlös hjulsensor från Garmin sitter i framhjulet, den skickar signaler (Bluetooth & ANT+) till din smartphone eller Garmin GPS. Sensorn kan även lagra upp till 30 cykelturer, den håller alltså koll på din cykling även om du inte har med din enhet. Sensorn startar automatiskt när du börjar cykla, du behöver inte trycka på några knappar.
 • Trek Fuel Ex 7 Nx Xl 29

  Trek Fuel Ex 7 Nx Xl 29
  Treks Fuel EX-hojarna har inte vart nådiga när det gäller att roffa åt sig berömmelse för sin känsla och kvalitet på stigarna. Såväl snobbiga cykelrecesenter (ja, dom finns) som glada motionärer och seriösa stigfantomer har prisat serien som en av de mest mångsidiga på marknaden och årets Fuel EX är inget undantag. Det här är en cykel byggd för stigar av alla dess slag och är därför det perfekta valet för dig som ska ge dig ut och cykla MTB på riktigt! Visst, med 140mm slaglängd kanske den i första hand inte är designad för långlopp som Cykelvasan men klarar faktiskt även detta. Det här är alltså den optimala hojen för dig som väljer att ha endast en Mountainbike med fokus på terräng i cykelförrådet! En lätt aluminiumram ger såväl känsla som hållbarhet samtidigt som det håller nere prislappen på en mänsklig nivå. ABP eller Active Breaking Pivot som det så fint heter ser till att du kan lita till 100% på ekipaget under dig när du kastar dig ut för de tveksammaste linjerna eller attackerar de skarpaste kurvorna! Har singelklinga fram och SRAM NX Eagle 1x12 drivlina. Hisspinne, alltså en höj- och sänkbar sadelstolpe är himla smidigt på en sån här hoj! Upp med sadeln när du behöver sitta ned å trampa med maximal kraft och undan med hela paketet när det är dags att bege sig utför! Även komponenterna osar kvalitet i form av dämpning från RockShox och drivlina från Shimanos Deore-serie. Vi garanterar 0% missnöjdhet! 140 mm RockShox-dämpning fram och 130 mm Fox-dämpning bak. Fina och pålitliga grejer, båda justerbara och med LockOut-funktion.
 • Specialized Epic Evo Comp Carb/Oakgrnmet M

  Specialized Epic Evo Comp Carb/Oakgrnmet M
  Specialized Epic! Du som mycket väl känner till Epic's CV och verkligen vill ha en riktig racemaskin när det ska knytas på en nummerlapp på styret! ...men du vill ju samtidigt ha en cykel som är kul när det ska hojas med polarna på lite mer tekniska stigar? Hmmm, du behöver en kompromiss! Men du; Epic Evo har 120mm-gaffel fram, med lite flackare vinkel, något bredare styre och en dropper post. Tjoff-poff en lyckad kompromiss och en hoj för dig. EVO är betäckningen för dig som vill cykla lite mer stök och lite mer bök. Här hittar vi nämligen bland annat en hisspinne,vi hittar några milimeter längre slaglängd och vi hittar ett fiffigt Flip-Chip som gör det möjligt att ändra cykelns geometri. Utsökt FACT 11m-kolfiberram som är superlätt och mycket responsiv. Rider-First Engineered™ innebär bl.a. att varje rör är unikt utformat för varje storlek. Ger max prestanda till lägst vikt, samtidigt som Epic får samma unika egenskaper och körkänsla oavsett du är stor eller liten. Samt med anpassad Progressive XC Geometry. Snygg invändig vajerdragning och stabila genomgående hjulaxlar. Även baktriangeln är tillverkad i FACT 11m-kolfiber, ökar kraftöverföringen jämfört med tidigare modeller samtidigt som det sänker vikten på hela ekipaget - lätt är rätt! Shimano SLX rakt igenom säkerställer bromsverkan utan jidder och växlar som levererar när det verkligen gäller. Allt till ett pris som låter dig slippa sälja av ett organ eller två för att ha råd med hojen! Slaglängd fram/bak: 120/110 mm. Hjul och däck är Tubeless-ready. Höj och sänkbar sadelstolpe (a.k.a. Dropper post, hisspinne). 120 mm fjädringsväg på stl. M-XL och 100 mm på stl. S. SWAT - integrerat förvaringssystem.
 • Scott Spark Rc 900 2020 World Cup Axs L

  Scott Spark Rc 900 2020 World Cup Axs L
  Du glider in med en schysst bredsladd och ställer dig bredvid cykelpolaren, granskar hans hoj och slänger ur dig Jasså, du kör med sånna där gamla mekaniska junkväxlar?. Scott Spark RC 900 World Cup AXS är en cykel som tyvärr helt eliminerar dina möjligheter att skylla på materialet när du inte hamnar högst upp på pallen. Det här är nämligen ett kolfibermonster av rang, trimmad med trådlös elektronisk växling, som är redo att lyfta din cykling och placering i resultatlistan till nya nivåer! Scotts Spark RC-serie är framtagen för ett enda syfte - FART! Därför hittar man få egenskaper hos den här cykeln som gör något annat. Varenda detalj är framtagen för att omvandla kraften du skickar ner i pedalerna till hastighet i färdriktningen, allt från ramens material till geometrin och komponenterna är kompromisslösa och kommer därför garanterat leverera när du jagar såväl pallplatser som personbästan! Självklart helt i kolfiber, inklusive svingarm. Närmare bestämt Spark RC HMX Carbon som självklart är fjäderlätt men som också erbjuder en styvhet som garanterar att ingen kraft går förlorad när du ökar trycket på pedalerna. SRAM XX1 Eagle AXS. För den nördige blir det hög mysfaktor att läsa specen till detta fartmonster. Elektronisk, exakt, snabb och inte minst trådlös Eagle-drivlina med 12-delad XX1-bakväxel samt vevparti helt i kolfiber. Kompromisslöst som allt annat på denna hoj! Värstinghjul i kolfiber: Syncros Silverton 1.0. Effektivt vid igångdrag och klättringar. Fullt ut TubelessReady då t.o.m. vätska ingår. DT-nav och genomgående axel med Removable Lever Tool. Geometrin är framtagen för tävling och träning i Cross Country och har därför kraftig slagsida mot det aggressivare hållet. Utrustad med styre och styrstam i ett enda kolfiberstycke. Lätt och styvt samt erbjuder en kraftoptimal position. Lugn - även sadelstolpen är i kolfiber! En assymetrisk placering av dämpning och länkage baktill ser till att kolfibermaterialet kan jobba som mest effektivt och uppnå sin fulla potential. Länkage för baksvingen helt i kolfiber. 37g lättare än motsvarande lösning i aluminium och väger ungefär hälften så mycket som varianten hos tidigare Spark-modeller. Utrustad med Scotts beprövade TwinLoc-system kan dämpningen låsas i 3 lägen via en lätt touch på det styrmonterade reglaget. Extra transportaxlar ingår. Perfekt när du reser. Duger hojen för Nino Schurter, så borde den duga åt dig!
 • Specialized Epic Comp Carb/Oil/Flksil L

  Specialized Epic Comp Carb/Oil/Flksil L
  Att Specialized ger oss allt vi kunnat önska oss, och dessutom lite till, hos den nya Epicen känns givet. I nästan två årtionden har Epic stått som en av de obestridda kungarna på XC-tronen och med nya Epic etablerar man sin position ytterligare. Vi får nämligen allt vi kan förvänta oss av en modern XC-raket med en i grunden lång, låg och slack geometri som med stor framgång placerar cyklisten i cykeln istället för ovanpå - något som tillsammans styrvinkeln på 67.5 grader ger an avsevärt bättre kontroll när det stökar och bökar, helt utan kompromiss på drivet på platten eller uppför. Andra spännande nyheter är det omarbetade Brainsystem och (SÅKLART!) en märkbart lägre vikt. Utsökt FACT 11m-kolfiberram som är superlätt och mycket responsiv. Rider-First Engineered™ innebär bl.a. att varje rör är unikt utformat för varje storlek. Ger max prestanda till lägst vikt, samtidigt som Epic får samma unika egenskaper och körkänsla oavsett du är stor eller liten. Snygg invändig vajerdragning och stabila genomgående hjulaxlar. 100 mm slaglängd såväl fram som bak. Länkage och dämpningen bak styrs av den eminenta och uppdaterade Brainteknologin. Baktriangeln, tillverkad i FACT 11m-kolfiber ökar kraftöverföringen jämfört med tidigare modeller samtidigt som det sänker vikten på hela ekipaget - lätt är rätt! På den nya Epicramen har man plockat bort Horst-link länkaget i bakswingen. Den kunde erbjuda ca. 3% rörlighet, vilket man nu istället har ersatt med inbyggt flex i kedje- och sadelstag. Vilket spar vikt (39%). Ny raceanpassad geometri. Det för att dagens crosscountrybanor på världscupen har blivit mer tekniskt utmanande, och då vill man naturligtvis få till en hoj som bättre fixar det. Har bl.a. lite flackare gaffelvinkel, för att inte få stopp lika lätt mot större hinder. SWAT - integrerat förvaringssystem. Hjul och däck är Tubeless-ready. Shimano SLX rakt igenom säkerställer bromsverkan utan jidder och växlar som levererar när det verkligen gäller. Allt till ett pris som låter dig slippa sälja av ett organ eller två för att ha råd med hojen!
 • Cannondale 29 Habit 4 M

  Cannondale 29 Habit 4 M
  Inför 2020 var Habit en stor MTB-nyhet från Cannondale och de samlade omdömena var eniga - här får du massor av prestanda och körglädje per investerad krona. Här är uppföljaren för 2021.Och här har vi Habit 4:an i ett superintressant utförande med aluminiumram och SRAM Eagle-prylar. Habit är en underbar cykel för alla som gillar att hoja i terräng, eller A mountainbike for mountain biking som Cannondale själva säger. Med 29-hjul, greppiga däck, 130 mm fjädringsväg och den moderna pigga ramen, får du en trailhoj att tämja alla stigar. En gränsöverskridande modell som har tillräckligt med dämpning för att fixa de stora hindren, men inte för mycket att hindra flytet och farten när det ska cyklas uppför eller på lättåkta partier.Under utvecklingsarbetet av nya Habit var man noga med att cykeln skulle upplevas lika oavsett storlek. Med Proportional Response är varje storlek individuellt inställd så att länkage och dämpare ska vara optimerade för full kontroll, max effekt - ja, max roligt helt enkelt. Med 66 graders gaffelvinkel och branta sadelrör hamnar cyklisten i rätt position när det verkligen gäller i terrängen. Kompletteras med korta kedjestag och hard core trail-spec; brett styre, kort styrstam, sänkbar hisspinne, bra dämpare och drivlina med singelklinga.Utrustad med 29-hjul, men är förberedd och funkar med 27,5-diton. Vänd bara på Flip Chip i länkaget.Ramen har snyggt invändig kabeldragning och hela hojen är genomtänkt för att vara enkel att meka med. Ramen har också ett välgörande integrerade gummiskydd, vilket skyddar ramen mot stenskott och vid vurpor.Habit 4 har fina och följsamma dämpare från RockShox, 140 mm fram och 130 bak, med goda inställningsmöjligheter.Hisspinnen med invändig vajerdragning sköter du med ett reglage på styret. 150 mm slaglängd (125 mm på stl. Small).Är utrustad med drivlina från MTB-favoriten SRAM Eagle, 1x12-vxl.Med schyssta däck och hjul - allt TubelessReady förstås.
 • Trek Top Fuel 7 Sx L

  Trek Top Fuel 7 Sx L
  Top Fuel - en modell som synts under såväl världsmästare som motionärer och som under åren har etablerat sig som en av de absolut mest renodlade XC-modellerna på marknaden. Låter ju lite som en cykel som redan innan uppnått perfektion kan tyckas - men icke! Precis som proffscyklisterna man sponsrar vet Trek att det alltid finns utrymme för förbättring och det är just det som åstadkommit med den nya Top Fuel-serien! Nu med mer slaglängd och bättre terrängegenskaper. Uppdaterad med en geometri som smyger sig en aning åt trail-hållet och har som följd fått längre slaglängd både fram och bak. 120 mm hos gaffeln och 115 mm baktill. Bredare styre, flackare styrhuvud och kortare styrstam ger bättre kontroll. Med Bontrager DropLock-reglaget låser du fram- och bakdämpningen samtidigt när det är dags att spurta eller klättra effektivt. Dessutom kontrollerar den din justerbara sadelstolpe. Den nya geometrin gör att den passar alldeles utmärkt som en lätt terrängcykel eller för marathon (läs: långlopp) vilket passar oerhört många fler cyklister. Funkar även galant på stökiga stigar (trail). Har numera ett helt rakt diagnonalrör vilket gör cykelns framdel mycket styvare utan att lägga på ett enda extra gram. Knock Block är en smart pryl som sitter på nya Top Fuel. Den hindrar nämligen styret från att snurra längre än det är tänkt vilket gör att man undviker att styre eller reglage slår i ramen vid en eventulle vurpa. Treks beprövade dämpningsteknik Active Breaking Pivot bibehåller dämpningens följsamhet och effektivitet i alla lägen. SRAM Eagle 1x12-delad drivlina. Boost-standard med Maxle axlar. Fälgar, däck och ventiler är TubelessReady. Med Mino Link går det snabbt och lätt att göra små justeringar av geometrin. Invädig vajerdragning genom Control Freak så att varje cyklist kan mecka efter eget behov. En annan riktigt ball grej som Top Fuel numera får äran att bära är den fantastiska hisspinnen (höj- och sänkbar sadelstolpe). Effektivitet på platten och smidighet vid det stökiga. Är du en skeptisk XC-räv? Ta en kik på nästa världscuptävling och se vilka sadelstolpar som sitter under världens snabbaste rövar. Snyggt integrerat och effektivt ramskydd undertill.
 • Trek Fuel Ex 5 Deore 29 Ch-Yl

  Trek Fuel Ex 5 Deore 29 Ch-Yl
  Treks Fuel EX-hojarna har inte vart nådiga när det gäller att roffa åt sig berömmelse för sin känsla och kvalitet på stigarna. Såväl snobbiga cykelrecensent (ja, dom finns) som glada motionärer och seriösa stigfantomer har prisat serien som en av de mest mångsidiga på marknaden och årets Fuel EX är inget undantag. Det här är en cykel byggd för stigar av alla dess slag och är därför det perfekta valet för dig som ska ge dig ut och cykla MTB på riktigt! Visst, med 140mm slaglängd kanske den i första hand inte är designad för långlopp som Cykelvasan men klarar faktiskt även detta. Det här är alltså den optimala hojen för dig som väljer att ha endast en Mountainbike med fokus på terräng i cykelförrådet! En lätt aluminiumram ger såväl känsla som hållbarhet samtidigt som det håller nere prislappen på en mänsklig nivå. ABP eller Active Breaking Pivot som det så fint heter ser till att du kan lita till 100% på ekipaget under dig när du kastar dig ut för de tveksammaste linjerna eller attackerar de skarpaste kurvorna! Hjulstorleken är anpassad efter ramstorleken - storlek XS får 27.5, och från Small och uppåt har den 29. Hisspinne, alltså en höj- och sänkbar sadelstolpe är himla smidigt på en sån här hoj! Upp med sadeln när du behöver sitta ned å trampa med maximal kraft och undan med hela paketet när det är dags att bege sig utför! Även komponenterna osar kvalitet i form av dämpning från RockShox och drivlina från Shimanos Deore-serie. Vi garanterar 0% missnöjdhet! 140 mm dämpning fram och 130 mm bak, båda med LockOut-funktion.
 • Trek Fuel Ex 7 Nx Xxl 29

  Trek Fuel Ex 7 Nx Xxl 29
  Treks Fuel EX-hojarna har inte vart nådiga när det gäller att roffa åt sig berömmelse för sin känsla och kvalitet på stigarna. Såväl snobbiga cykelrecesenter (ja, dom finns) som glada motionärer och seriösa stigfantomer har prisat serien som en av de mest mångsidiga på marknaden och årets Fuel EX är inget undantag. Det här är en cykel byggd för stigar av alla dess slag och är därför det perfekta valet för dig som ska ge dig ut och cykla MTB på riktigt! Visst, med 140mm slaglängd kanske den i första hand inte är designad för långlopp som Cykelvasan men klarar faktiskt även detta. Det här är alltså den optimala hojen för dig som väljer att ha endast en Mountainbike med fokus på terräng i cykelförrådet! En lätt aluminiumram ger såväl känsla som hållbarhet samtidigt som det håller nere prislappen på en mänsklig nivå. ABP eller Active Breaking Pivot som det så fint heter ser till att du kan lita till 100% på ekipaget under dig när du kastar dig ut för de tveksammaste linjerna eller attackerar de skarpaste kurvorna! Har singelklinga fram och SRAM NX Eagle 1x12 drivlina. Hisspinne, alltså en höj- och sänkbar sadelstolpe är himla smidigt på en sån här hoj! Upp med sadeln när du behöver sitta ned å trampa med maximal kraft och undan med hela paketet när det är dags att bege sig utför! Även komponenterna osar kvalitet i form av dämpning från RockShox och drivlina från Shimanos Deore-serie. Vi garanterar 0% missnöjdhet! 140 mm RockShox-dämpning fram och 130 mm Fox-dämpning bak. Fina och pålitliga grejer, båda justerbara och med LockOut-funktion.
 • Trek Fuel Ex 5 Deore 29 Ch-Yl

  Trek Fuel Ex 5 Deore 29 Ch-Yl
  Treks Fuel EX-hojarna har inte vart nådiga när det gäller att roffa åt sig berömmelse för sin känsla och kvalitet på stigarna. Såväl snobbiga cykelrecensent (ja, dom finns) som glada motionärer och seriösa stigfantomer har prisat serien som en av de mest mångsidiga på marknaden och årets Fuel EX är inget undantag. Det här är en cykel byggd för stigar av alla dess slag och är därför det perfekta valet för dig som ska ge dig ut och cykla MTB på riktigt! Visst, med 140mm slaglängd kanske den i första hand inte är designad för långlopp som Cykelvasan men klarar faktiskt även detta. Det här är alltså den optimala hojen för dig som väljer att ha endast en Mountainbike med fokus på terräng i cykelförrådet! En lätt aluminiumram ger såväl känsla som hållbarhet samtidigt som det håller nere prislappen på en mänsklig nivå. ABP eller Active Breaking Pivot som det så fint heter ser till att du kan lita till 100% på ekipaget under dig när du kastar dig ut för de tveksammaste linjerna eller attackerar de skarpaste kurvorna! Hjulstorleken är anpassad efter ramstorleken - storlek XS får 27.5, och från Small och uppåt har den 29. Hisspinne, alltså en höj- och sänkbar sadelstolpe är himla smidigt på en sån här hoj! Upp med sadeln när du behöver sitta ned å trampa med maximal kraft och undan med hela paketet när det är dags att bege sig utför! Även komponenterna osar kvalitet i form av dämpning från RockShox och drivlina från Shimanos Deore-serie. Vi garanterar 0% missnöjdhet! 140 mm dämpning fram och 130 mm bak, båda med LockOut-funktion.
 • Trek Top Fuel 9.7 2020 Silver/Svart Xxl

  Trek Top Fuel 9.7 2020 Silver/Svart Xxl
  Top Fuel - en modell som synts under såväl världsmästare som motinärer och som utan tvekan etablerat sig som en av de mest renodlade XC-modellerna på marknaden. Låter ju lite som en cykel som redan innan uppnått perfektion kan tyckas - men icke! Precis som proffscyklisterna man sponsrar vet Trek att det alltid finns utrymme för förbättring och det är just det som åstadkommit med den nya Top Fuel-serien! Uppdaterad med en geometri som smyger sig en aning åt trail-hållet och har som följd fått längre slaglängd både fram och bak. 120mm hos gaffeln och 115mm baktill. Bredare styre, flackare styrhuvud och kortare styrstam ger bättre kontroll vilket självklart kommer kompromisslöst tack vare Dual Remote Lockout på styret. Den nya geometrin gör att den passar alldeles utmärkt som en lätt terrängcykel eller för maraton (läs: långlopp) vilket passar oerhört många fler cyklister. Har numera ett helt rakt diagnonalrör vilket gör cykelns framdel mycket styvare utan att lägga på ett enda extra gram. Knock Block är en smart pryl som sitter på nya Top Fuel. Den hindrar nämligen styret från att snurra längre än det är tänkt vilket gör att man undviker att styre eller reglage slår i ramen vid en eventulle vurpa. Treks bepövade dämpningsteknik Active Breaking Pivot ökar följsamheten markant utan att göra kompromiss på effektiviteten. Precis som hos tidigare modell hittar man den omtyckta Mino Link-geometrin och invädig vajerdragning genom Control Freak så att varje cyklist kan konfigurera efter eget behov. Hjul och däck är helt TubelessReady. En annan riktigt ball grej som Top Fuel numera får äran att bära är den fantastiska hisspinnen (höj- och sänkbar sadelstolpe). Effektivitet på platten och smidighet vid det stökiga. Är du en skeptisk XC-räv? Ta en kik på nästa världscuptävling och se vilka sadelstolpar som sitter under världens snabbaste rövar.
 • Specialized Enduro Comp Carbon 29 Aqa/Flored/Blk S5 2020

  Specialized Enduro Comp Carbon 29 Aqa/Flored/Blk S5 2020
  När det kommer till premiumhojar för enduro, ja då är just Specialized Enduro svårslagen sett till krona för krona. Helt ny kolfiberram med Down Hill-DNA från Demo, även bakswingen är i kolfiber. Utrustad med fyrkolvsbromsar, hisspinne, Eagle drivlina och fina justerbara dämpare från RockShox. Hojen är byggd för att prestera på topp när det gäller som mest. Och nu uppdaterad med hela 170 mm fjädringsväg är den ändå mer lättcyklad än någonsin. Om livets goda mäts i slaglängd på jonnen, då ligger Specialized Enduro bra nära himmelriket. Ny ram, ny geometri, nytt länkage och dämpnings set-up och mer fjädringsväg. 170 mm både fram och bak. I kombination med ny ram/dämpning har Enduro också lägre och mer centrerad vikt, hojen blir slickad mot underlaget och du får en mer responsiv hoj med bättre kontroll och manövrering. Blir snabbare utför OCH effektivare och snabbare uppför. Ny lösning gör att man har skruvat till dämpningens progressivitet och hojen är mjukare vid små stötar, medan dämpningens sista 30% är byggd för att klara av hårda stötar bättre. Vilket ger Endoro ett bredare register och den klarar alla typer av terräng. Ram och dämpning är anpassad efter respektive storlek, oavsett du är stor eller liten får du samma upplevelse och prestanda. Kommer i tre utföranden, eller storlekar, där du väljer längd efter din körstil. Vill du ha en mer lekfull cykel - välj en kortare ram. Eller mer stabil - välj en längre. FACT 11m, finaste kolfiber i både ram och bakswing. Med 29 S3 Enduro Race Geometry, invändig vajerdragning och den integrerade förvaringsluckan SWAT™ Door. En grymt smart och snygg lösning där du får med dig prylarna för turen. Snygga och stryktåliga skydd integrerade på kedjestag och underröret. Stabila Roval 29”-hjul med Butcher-däck med extra förstärkta trail-däcksidor och GRIPTON® gummiblandning. Däck och hjul är också TubelessReady. Intresserad? Please, se film i bildspelet. SRAM NX Eagle 1x12-delad drivlina, bra funktion och hög driftsäkerhet. RockShox dämpare fram och bak, hög driftsäkerhet och inställningsmöjligheter. Kraftfulla bromsar SRAM Code R med 4-kolvs-ok och 200/180mm's skivor. Bra när det ska gå fort! Har dessutom en praktisk Chain guide som ser till att kedjan håller sig i skinnet. Steglös justerbar hisspinne X-Fusion Manic, som också har ett smidigt upp&ner-reglage på styret. 170 mm på S4 och S5. 150 mm på S3.
 • Scott Spark Rc 900 2020 World Cup Axs M

  Scott Spark Rc 900 2020 World Cup Axs M
  Du glider in med en schysst bredsladd och ställer dig bredvid cykelpolaren, granskar hans hoj och slänger ur dig Jasså, du kör med sånna där gamla mekaniska junkväxlar?. Scott Spark RC 900 World Cup AXS är en cykel som tyvärr helt eliminerar dina möjligheter att skylla på materialet när du inte hamnar högst upp på pallen. Det här är nämligen ett kolfibermonster av rang, trimmad med trådlös elektronisk växling, som är redo att lyfta din cykling och placering i resultatlistan till nya nivåer! Scotts Spark RC-serie är framtagen för ett enda syfte - FART! Därför hittar man få egenskaper hos den här cykeln som gör något annat. Varenda detalj är framtagen för att omvandla kraften du skickar ner i pedalerna till hastighet i färdriktningen, allt från ramens material till geometrin och komponenterna är kompromisslösa och kommer därför garanterat leverera när du jagar såväl pallplatser som personbästan! Självklart helt i kolfiber, inklusive svingarm. Närmare bestämt Spark RC HMX Carbon som självklart är fjäderlätt men som också erbjuder en styvhet som garanterar att ingen kraft går förlorad när du ökar trycket på pedalerna. SRAM XX1 Eagle AXS. För den nördige blir det hög mysfaktor att läsa specen till detta fartmonster. Elektronisk, exakt, snabb och inte minst trådlös Eagle-drivlina med 12-delad XX1-bakväxel samt vevparti helt i kolfiber. Kompromisslöst som allt annat på denna hoj! Värstinghjul i kolfiber: Syncros Silverton 1.0. Effektivt vid igångdrag och klättringar. Fullt ut TubelessReady då t.o.m. vätska ingår. DT-nav och genomgående axel med Removable Lever Tool. Geometrin är framtagen för tävling och träning i Cross Country och har därför kraftig slagsida mot det aggressivare hållet. Utrustad med styre och styrstam i ett enda kolfiberstycke. Lätt och styvt samt erbjuder en kraftoptimal position. Lugn - även sadelstolpen är i kolfiber! En assymetrisk placering av dämpning och länkage baktill ser till att kolfibermaterialet kan jobba som mest effektivt och uppnå sin fulla potential. Länkage för baksvingen helt i kolfiber. 37g lättare än motsvarande lösning i aluminium och väger ungefär hälften så mycket som varianten hos tidigare Spark-modeller. Utrustad med Scotts beprövade TwinLoc-system kan dämpningen låsas i 3 lägen via en lätt touch på det styrmonterade reglaget. Extra transportaxlar ingår. Perfekt när du reser. Duger hojen för Nino Schurter, så borde den duga åt dig!
 • Merida One-Twenty Rc 9. Xt-Edition 2020 Blå/Grön 17

  Merida One-Twenty Rc 9. Xt-Edition 2020 Blå/Grön 17
  En otroligt mångsidig MTB som mycket väl gör jobbet till allt från snabb crosscountry till tekniska trailslingor. Med 120 mm dämpning fram och 110 mm bak, i ett pedaleffektivt Float Link-länkage, får du en hoj som trivs i skogen oavsett underlag. Hög fart oavsett det går uppför eller utför. Aluminiumram med Boost-standard för nav och vevparti. Snygg invändig vajerdragning. Geometri med fin balans och låg tyngdpunkt. Utrustad med grymma Shimano XT-komponenter. Singelklinga fram gör dig pedaleffektiv och du slipper framväxel. Stabila hjul och riktigt fina Maxxis-däck, allt förberett för Tubeless. Bra dämpare från RockShox med LockOut. Med en hisspinne som har höj/sänk-reglage på styret. Mycket praktiskt i terräng. Hela hojen upplevs som körglad och riktigt prisvärd.
 • Trek Top Fuel 9.7 Nx M

  Trek Top Fuel 9.7 Nx M
  Nya Top Fuel slog ner som en bomb när den kom - äntligen en hoj som kompromisslöst kan prestera i hela det breda spannet från XC-race, via XC och ända till teknisk Trail. Tidigare en modell som synts under såväl världsmästare som motinärer och som utan tvekan etablerat sig som en av de mest renodlade XC-modellerna på marknaden. Låter ju då lite som en cykel som redan har uppnått perfektion kan tyckas - men icke! Precis som proffscyklisterna man sponsrar vet Trek att det alltid finns utrymme för förbättring och det är just det som åstadkommit med den nya Top Fuel-serien! Top Fuel 9.7 har ramen helt i OCLV-kolfiber. gör cykeln lätt och reaktionssnabb. Blir snabbare på transportsträckor och vid krävande stigningar, samtidigt som den låga vikten gör hojen enklare att hantera i teknisk terräng. Uppdaterad med en geometri som smyger sig en aning åt trail-hållet och har som följd fått längre slaglängd både fram och bak. 120 mm hos gaffeln och 115 mm baktill. Bredare styre, flackare styrhuvud och kortare styrstam ger också bättre kontroll. Supersnyggt och smidigt SRAM Dual Remote Lockout integrerat vridreglage på styret, där du snabbt låser dämpningen. Den nya geometrin gör att den passar alldeles utmärkt som en lätt terrängcykel eller för maraton (läs: långlopp) vilket passar oerhört många fler cyklister. Har numera ett helt rakt diagnonalrör vilket gör cykelns framdel mycket styvare utan att lägga på ett enda extra gram. Knock Block är en smart pryl som sitter på nya Top Fuel. Den hindrar nämligen styret från att snurra längre än det är tänkt vilket gör att man undviker att styre eller reglage slår i ramen vid en eventulle vurpa. Treks beprövade dämpningsteknik Active Breaking Pivot bibehåller dämpningens följsamhet och effektivitet i alla lägen. SRAM Eagle 1x12-delad drivlina. Boost-standard med Maxle axlar. Fälgar, däck och ventiler är TubelessReady. Med Mino Link går det snabbt och lätt att göra små justeringar av geometrin. Invädig vajerdragning genom Control Freak så att varje cyklist kan mecka efter eget behov. Snyggt integrerat och effektivt ramskydd undertill. En annan riktigt ball grej som Top Fuel numera får äran att bära är den fantastiska hisspinnen (höj- och sänkbar sadelstolpe). Effektivitet på platten och smidighet vid det stökiga. Är du en skeptisk XC-räv? Ta en kik på nästa världscuptävling och se vilka sadelstolpar som sitter under världens snabbaste rövar.
 • Cannondale Scalpel Si Carbon 3 2020 Acid Röd L

  Cannondale Scalpel Si Carbon 3 2020 Acid Röd L
  Med den femte generationens Scalpel lägger Cannondale till ett extra X i begreppet XC. Med sin nya XXC-hoj är det 100% race som gäller. Nya Scalpel är byggd för att vara den lättaste, styvaste, snabbaste och mest effektiva crosscountry-cykel som finns där ute. Med ram i hi-modulus carbon får du ett lätt och superstyvt åk. SI - System Integration, innebär att allt är snyggt integrerat och funktionellt. Finns även förberett för Di2-batteri. Man låter materialets egenskaper göra jobbet och har helt enkelt jobbat bort pivotlänken i bakgaffeln. Utrustad med den nya gaffeln Lefty Ocho (se film 2). Unika och patenterade Lefty är en enbens gaffel, blir lättare och styvare än gafflar med två ben. Dämpningen fram och bak (100/100 mm) sköter du med ett reglage på styret. Är genomgående utrustad med toppkomponenter och SRAM X01/GX Eagle drivlina. Riiiktigt fina hjul. HollowGram kolfiberfälgar och nav, med DT-Swiss XD-body och byggd med Formula Grand Forza Stainless-ekrar. Ai offset bak. Hjul och däck är förstås TubelessReady. Modern XC-geometri med kortare kedjestag och flackare gaffelvikel. En integrerad trådlös hjulsensor från Garmin sitter i framhjulet, den skickar signaler (Bluetooth & ANT+) till din smartphone eller Garmin GPS. Sensorn kan även lagra upp till 30 cykelturer, den håller alltså koll på din cykling även om du inte har med din enhet. Sensorn startar automatiskt när du börjar cykla, du behöver inte trycka på några knappar.
 • Trek Top Fuel 9.7 2020 Silver/Svart S

  Trek Top Fuel 9.7 2020 Silver/Svart S
  Top Fuel - en modell som synts under såväl världsmästare som motinärer och som utan tvekan etablerat sig som en av de mest renodlade XC-modellerna på marknaden. Låter ju lite som en cykel som redan innan uppnått perfektion kan tyckas - men icke! Precis som proffscyklisterna man sponsrar vet Trek att det alltid finns utrymme för förbättring och det är just det som åstadkommit med den nya Top Fuel-serien! Uppdaterad med en geometri som smyger sig en aning åt trail-hållet och har som följd fått längre slaglängd både fram och bak. 120mm hos gaffeln och 115mm baktill. Bredare styre, flackare styrhuvud och kortare styrstam ger bättre kontroll vilket självklart kommer kompromisslöst tack vare Dual Remote Lockout på styret. Den nya geometrin gör att den passar alldeles utmärkt som en lätt terrängcykel eller för maraton (läs: långlopp) vilket passar oerhört många fler cyklister. Har numera ett helt rakt diagnonalrör vilket gör cykelns framdel mycket styvare utan att lägga på ett enda extra gram. Knock Block är en smart pryl som sitter på nya Top Fuel. Den hindrar nämligen styret från att snurra längre än det är tänkt vilket gör att man undviker att styre eller reglage slår i ramen vid en eventulle vurpa. Treks bepövade dämpningsteknik Active Breaking Pivot ökar följsamheten markant utan att göra kompromiss på effektiviteten. Precis som hos tidigare modell hittar man den omtyckta Mino Link-geometrin och invädig vajerdragning genom Control Freak så att varje cyklist kan konfigurera efter eget behov. Hjul och däck är helt TubelessReady. En annan riktigt ball grej som Top Fuel numera får äran att bära är den fantastiska hisspinnen (höj- och sänkbar sadelstolpe). Effektivitet på platten och smidighet vid det stökiga. Är du en skeptisk XC-räv? Ta en kik på nästa världscuptävling och se vilka sadelstolpar som sitter under världens snabbaste rövar.
 • Trek Fuel Ex 9.7 Nxgx 29

  Trek Fuel Ex 9.7 Nxgx 29
  Treks Fuel EX-hojarna har inte vart nådiga när det gäller att roffa åt sig berömmelse för sin känsla och kvalitet på stigarna. Såväl snobbiga cykelrecesenter (ja, dom finns) som glada motionärer och seriösa stigfantomer har prisat serien som en av de mest mångsidiga på marknaden och årets Fuel EX är inget undantag. Det här är en cykel byggd för stigar av alla dess slag och är därför det perfekta valet för dig som ska ge dig ut och cykla MTB på riktigt! Visst, med 140mm slaglängd kanske den i första hand inte är designad för långlopp som Cykelvasan men klarar faktiskt även detta. Det här är alltså den optimala hojen för dig som väljer att ha endast en Mountainbike med fokus på terräng i cykelförrådet! Med modell 9.7 snackar vi dessutom om prestanda på en riktigt hög nivå med såväl kolfiberram som effektiv dämpning och en rejält välpresterande drivlina! Ramen är i Treks OCLV Mountain Carbon. Mycket vridstyv och snabb samtidigt som den lägre vikten gör den enklare att hantera i stökig terräng och i tuffa klättringar. Ramen har något så fiffigt som ett litet lönnfack på underröret - eller BITS-förvaring som Trek själva kallar det. Här kan man hemliga spionprylar, förvara en extra räkmacka eller varför inte bära med sig hela punkakitet på ett snyggt och smidigt sätt? Hjulstorleken är anpassad efter efterfrågan i segmentet - 29 it is. ABP eller Active Breaking Pivot som det så fint heter ser till att du kan lita till 100% på ekipaget under dig när du kastar dig ut för de tveksammaste linjerna eller attackerar de skarpaste kurvorna! Hisspinne, alltså en höj- och sänkbar sadelstolpe är himla smidigt på en sån här hoj! Upp med sadeln när du behöver sitta ned å trampa med maximal kraft och undan med hela paketet när det är dags att bege sig utför! Fox Rhythm 36 dämpare fram, samt bak en Fox Performance Float EVOL, RE:aktiv 3-lägesdämpare, inställd av Trek Suspension Lab. Svårslagna i kvalitet och känsla. Fina inställningsmöjligheter. 1x12-delad drivlina utgörs av SRAMS NX/GX-serie. Ramen har ett unikt inbyggt Knock Block styrlager-stopp för att inte styret ska slå i ramen, eller för all del ditt underliv vid eventuella vurpor, som gör att man spar vikt och samtidigt behåller styrkan vid styrhuvudet. Länkaget i Fuel EX har även Mino Link - du kan enkelt vända en bricka och finjustera gaffelvinkeln med en halv grad och vevlagrets höjd med 10 mm. En annan lite kul grej med hojen är att man utan problem kan byta hjul mellan 29” och feta 27+. Visst, en initial extrakostnad med ytterligare ett hjulset, men du får en hoj som blir ännu mer cykeltypssegmentsöverskridande i sitt redan breda register.
 • Scott Scale 925 Raw Carbon/Silver L

  Scott Scale 925 Raw Carbon/Silver L
  Vill du ha en kompromisslös värstinghardtail för att bli snabbare på Cykelvasan? Då står vrålåket Scale 925 nyputsad och väntar på dig. Förutom en riiiktigt fin kolfiberram så hittar vi en stabil drivlina och en FOX Grip 3-gaffel, som du direkt från styret kan ställa i tre lägen. Som alltid med Scale får du mycket fart, åkkänsla och kvalitet för pengarna! En klassisk rejsig hardtail med lätt och fin kolfiberram som svarar direkt när du trycker till. Ramen har ICCR - invändig kabeldragning. Snyggare, cleanare och lättare att hålla rent. Ramen är byggt med SDS2-systemet - med styvt och krafteffektivt materialval och konstruktion på underdelen av ramen, medan ovansidan har fiber/struktur med vibrationsdämpande egenskaper som ökar komforten och ger bättre väghållning. Utrustad med rejsig 1x12-delad drivlina från Shimano med singelklinga fram, som ger rakare kedjelinje så du inte slösar bort några watt i onödan. Du slipper dessutom framväxel - lägre vikt och mindre som kan strula! Riktigt fin Fox-gaffel som du enkelt kan ställa i 3 lägen med ett RideLoc-reglage från styret. Pålitliga Syncroshjul med premiumdäck från Schwalbe. Både hjul och däck är TubelessReady. SW Dropouts. En mer integrerad lösning för genomgående Boost-axlar som finns på Scott's finare hojar.
 • Scott Genius 960 (Eu) Xl

  Scott Genius 960 (Eu) Xl
  Scott Genius är riktiga drömhojar för alla som gillar teknisk och utmanande skogscykling! En pålitlig hoj som ger dig självfortroende i alla lägen och som du kommer att ha jäkligt mycket kul med. Länkaget och dämpningen Virtual Four Link design & Trunnion Shock är kinematiskt utformade för att tillsammans vara smartare, effektivare... helt enkelt bättre! Du får nu bibehållna åkegenskaper vid små, medelstora samt stora dämpningsrörelser. Detsamma gäller även pedaleffektivitet och vid inbromsning och igångdrag. Konstruktionen ser till att du alltid har full kontroll med däcken i backen, du kan cykla snabbare och ha bättre kontroll. En hoj som alltså inte bara är bra på att köra utför eller uppför, Genius upplevs nu mer allround än någonsin. En trailhoj som du utan problem kan utmana med vid hård och snabb liftburen cykling i bergen, samtidigt som du nästa dag kan ta en svettigt crosscountryrunda med den på stigen hemma. Genius 960 har en fin och välbyggd ram i hydroformad aluminium som har mycket snyggt integrerad vajerdragning, även till hisspinnen. Geometrin är ändrad, flackare gaffelvinkel och längre överrör, gör att du får mer stabilitet och manövreringsutrymme utför och att gaffeln lättare sväljer ojämnheter. Samtidigt har man kortat kedjestagen och har en brantare sadelrörsvinkel, vilket innebär att nya Genius klättrar bättre när du cyklar uppför och den blir rappare vid igångdrag. Dämpningen är dessutom enkelt ställbar med hjälp av ett TwinLoc-reglage på styret där du i symbios kan ställa dämpningen i tre lägen: Descend (150 mm) - Traction control (100 mm) - LockOut. Det nya TwinLoc TSP-reglaget sitter snyggt under styret och man har även integrerat reglaget för hisspinnen där. Vilket gör att du smidigt sköter allting med din vänster tumme. Hjulen är 29, d.v.s. snabba och rullar enklare över små och medelstora hinder. Utrustade med riktigt fina däck från Maxxis. Både hjul och däck är Tubeless Ready. Utrustad med MTB-favoriten - SRAM Eagle. Just här modellserie NX och SX. Singelklinga fram ger rakare kedjelinje och mindre som kan strula. Genuis har ökat däckutrymme och alla modeller är kompatibla med både 27,5 och 29-hjul, du vänder bara chippet vid den övre infästningen på bakdämparen (upp till 2,8 bredd för 27,5-däck). Hisspinne - Syncros Duncan Dropper Post: S size 100mm / M size 130mm / L & XL size 150mm.
 • Trek Fuel Ex 5 Deore Xxl 29 Ch-Yl

  Trek Fuel Ex 5 Deore Xxl 29 Ch-Yl
  Treks Fuel EX-hojarna har inte vart nådiga när det gäller att roffa åt sig berömmelse för sin känsla och kvalitet på stigarna. Såväl snobbiga cykelrecensent (ja, dom finns) som glada motionärer och seriösa stigfantomer har prisat serien som en av de mest mångsidiga på marknaden och årets Fuel EX är inget undantag. Det här är en cykel byggd för stigar av alla dess slag och är därför det perfekta valet för dig som ska ge dig ut och cykla MTB på riktigt! Visst, med 140mm slaglängd kanske den i första hand inte är designad för långlopp som Cykelvasan men klarar faktiskt även detta. Det här är alltså den optimala hojen för dig som väljer att ha endast en Mountainbike med fokus på terräng i cykelförrådet! En lätt aluminiumram ger såväl känsla som hållbarhet samtidigt som det håller nere prislappen på en mänsklig nivå. ABP eller Active Breaking Pivot som det så fint heter ser till att du kan lita till 100% på ekipaget under dig när du kastar dig ut för de tveksammaste linjerna eller attackerar de skarpaste kurvorna! Hjulstorleken är anpassad efter ramstorleken - storlek XS får 27.5, och från Small och uppåt har den 29. Hisspinne, alltså en höj- och sänkbar sadelstolpe är himla smidigt på en sån här hoj! Upp med sadeln när du behöver sitta ned å trampa med maximal kraft och undan med hela paketet när det är dags att bege sig utför! Även komponenterna osar kvalitet i form av dämpning från RockShox och drivlina från Shimanos Deore-serie. Vi garanterar 0% missnöjdhet! 140 mm dämpning fram och 130 mm bak, båda med LockOut-funktion.
 • Trek Top Fuel 7 Sx Xl

  Trek Top Fuel 7 Sx Xl
  Top Fuel - en modell som synts under såväl världsmästare som motionärer och som under åren har etablerat sig som en av de absolut mest renodlade XC-modellerna på marknaden. Låter ju lite som en cykel som redan innan uppnått perfektion kan tyckas - men icke! Precis som proffscyklisterna man sponsrar vet Trek att det alltid finns utrymme för förbättring och det är just det som åstadkommit med den nya Top Fuel-serien! Nu med mer slaglängd och bättre terrängegenskaper. Uppdaterad med en geometri som smyger sig en aning åt trail-hållet och har som följd fått längre slaglängd både fram och bak. 120 mm hos gaffeln och 115 mm baktill. Bredare styre, flackare styrhuvud och kortare styrstam ger bättre kontroll. Med Bontrager DropLock-reglaget låser du fram- och bakdämpningen samtidigt när det är dags att spurta eller klättra effektivt. Dessutom kontrollerar den din justerbara sadelstolpe. Den nya geometrin gör att den passar alldeles utmärkt som en lätt terrängcykel eller för marathon (läs: långlopp) vilket passar oerhört många fler cyklister. Funkar även galant på stökiga stigar (trail). Har numera ett helt rakt diagnonalrör vilket gör cykelns framdel mycket styvare utan att lägga på ett enda extra gram. Knock Block är en smart pryl som sitter på nya Top Fuel. Den hindrar nämligen styret från att snurra längre än det är tänkt vilket gör att man undviker att styre eller reglage slår i ramen vid en eventulle vurpa. Treks beprövade dämpningsteknik Active Breaking Pivot bibehåller dämpningens följsamhet och effektivitet i alla lägen. SRAM Eagle 1x12-delad drivlina. Boost-standard med Maxle axlar. Fälgar, däck och ventiler är TubelessReady. Med Mino Link går det snabbt och lätt att göra små justeringar av geometrin. Invädig vajerdragning genom Control Freak så att varje cyklist kan mecka efter eget behov. En annan riktigt ball grej som Top Fuel numera får äran att bära är den fantastiska hisspinnen (höj- och sänkbar sadelstolpe). Effektivitet på platten och smidighet vid det stökiga. Är du en skeptisk XC-räv? Ta en kik på nästa världscuptävling och se vilka sadelstolpar som sitter under världens snabbaste rövar. Snyggt integrerat och effektivt ramskydd undertill.
 • Trek Slash 8 Grey/Black L

  Trek Slash 8 Grey/Black L
  Cykeln för dig som lever i nuet och har fattat att Enduro är det fetaste, hetaste och coolaste som finns i cykelvärlden. Till skillnad från den snarlika Remedy har vi här ett par skoningslösa 29-hjul som fullkomligt surfar över såväl stenar som rötter och med en geometri anpassad för maximal kontroll, även när det går fort utför, blir Slash svårslagen för din Enduro-satsning. Den nya Slash har dessutom blivit ÄNNU bättre. I fjädringsväg hittar vi numera hela 160mm bak och 170mm fram och på geometrifrontent ser vi också flera uppdateringar. Överröret får en 0.6 grader flackare vinkel, Sadelstolpsröret får nästan 2 grader brantare vikel och reachen blir 20-30mm längre baserat på storlek - allt enligt Endurovärldens trender! Vi pratar inte om någon crosscountry eller släta grusvägar, utan riktig terrängcykling och gärna utför. Slash 8:an med 29-hjul är en modern enduro race-hoj som fortfarande har stor Lattjo Lajban-potential och verkligen är en hoj som älskar att ta sig igenom stökig terräng - och den kan göra det riktigt fort dessutom! Följsam dämpning och perfekt balans hjälper dig att ha full kontroll i både höga och låga farter, samtidigt som du faktiskt kan hålla bra fart på grusvägar och transportsträckor. Har singelklinga fram och nu med SRAM GX Eagle 1x12 drivlina. Slash har längre överrör som kompenseras med en kortare styrstam, vilket i sin tur leder till en mer direktstyrd hoj. Den har helt trendriktigt flackare gaffelvinkel, vilket gör att framhjulet inte ”fastnar” lika lätt på stora hinder. Slash har fjädringsväg 170 mm fram och 160 mm bak. Ramen har dessutom ett inbyggt stopp för att styret inte ska slå i ramen (Knock Block), eller för all del ditt underliv, vid eventuella vurpor. Vidare har ram och hjul Boost-standard. Mycket teknik! Bl.a: ABP-länkage, Treks patenterade Active Braking Pivot håller dämpningen aktiv oavsett om du bromsar eller inte - se gärna videon. Mono Link låter dig enkelt finjustera geometrin genom att vända en bricka. Har invändig kabeldragning, förstärkt styrhuvud, ISCG-fäste, genomgående axlar och integrerat ramskydd. Bontrager Line - höj/sänkbar sadelstolpe från styret.
 • Trek Top Fuel 7 Sx Xxl

  Trek Top Fuel 7 Sx Xxl
  Top Fuel - en modell som synts under såväl världsmästare som motionärer och som under åren har etablerat sig som en av de absolut mest renodlade XC-modellerna på marknaden. Låter ju lite som en cykel som redan innan uppnått perfektion kan tyckas - men icke! Precis som proffscyklisterna man sponsrar vet Trek att det alltid finns utrymme för förbättring och det är just det som åstadkommit med den nya Top Fuel-serien! Nu med mer slaglängd och bättre terrängegenskaper. Uppdaterad med en geometri som smyger sig en aning åt trail-hållet och har som följd fått längre slaglängd både fram och bak. 120 mm hos gaffeln och 115 mm baktill. Bredare styre, flackare styrhuvud och kortare styrstam ger bättre kontroll. Med Bontrager DropLock-reglaget låser du fram- och bakdämpningen samtidigt när det är dags att spurta eller klättra effektivt. Dessutom kontrollerar den din justerbara sadelstolpe. Den nya geometrin gör att den passar alldeles utmärkt som en lätt terrängcykel eller för marathon (läs: långlopp) vilket passar oerhört många fler cyklister. Funkar även galant på stökiga stigar (trail). Har numera ett helt rakt diagnonalrör vilket gör cykelns framdel mycket styvare utan att lägga på ett enda extra gram. Knock Block är en smart pryl som sitter på nya Top Fuel. Den hindrar nämligen styret från att snurra längre än det är tänkt vilket gör att man undviker att styre eller reglage slår i ramen vid en eventulle vurpa. Treks beprövade dämpningsteknik Active Breaking Pivot bibehåller dämpningens följsamhet och effektivitet i alla lägen. SRAM Eagle 1x12-delad drivlina. Boost-standard med Maxle axlar. Fälgar, däck och ventiler är TubelessReady. Med Mino Link går det snabbt och lätt att göra små justeringar av geometrin. Invädig vajerdragning genom Control Freak så att varje cyklist kan mecka efter eget behov. En annan riktigt ball grej som Top Fuel numera får äran att bära är den fantastiska hisspinnen (höj- och sänkbar sadelstolpe). Effektivitet på platten och smidighet vid det stökiga. Är du en skeptisk XC-räv? Ta en kik på nästa världscuptävling och se vilka sadelstolpar som sitter under världens snabbaste rövar. Snyggt integrerat och effektivt ramskydd undertill.
 • Scott Scale 925 Raw Carbon/Silver M

  Scott Scale 925 Raw Carbon/Silver M
  Vill du ha en kompromisslös värstinghardtail för att bli snabbare på Cykelvasan? Då står vrålåket Scale 925 nyputsad och väntar på dig. Förutom en riiiktigt fin kolfiberram så hittar vi en stabil drivlina och en FOX Grip 3-gaffel, som du direkt från styret kan ställa i tre lägen. Som alltid med Scale får du mycket fart, åkkänsla och kvalitet för pengarna! En klassisk rejsig hardtail med lätt och fin kolfiberram som svarar direkt när du trycker till. Ramen har ICCR - invändig kabeldragning. Snyggare, cleanare och lättare att hålla rent. Ramen är byggt med SDS2-systemet - med styvt och krafteffektivt materialval och konstruktion på underdelen av ramen, medan ovansidan har fiber/struktur med vibrationsdämpande egenskaper som ökar komforten och ger bättre väghållning. Utrustad med rejsig 1x12-delad drivlina från Shimano med singelklinga fram, som ger rakare kedjelinje så du inte slösar bort några watt i onödan. Du slipper dessutom framväxel - lägre vikt och mindre som kan strula! Riktigt fin Fox-gaffel som du enkelt kan ställa i 3 lägen med ett RideLoc-reglage från styret. Pålitliga Syncroshjul med premiumdäck från Schwalbe. Både hjul och däck är TubelessReady. SW Dropouts. En mer integrerad lösning för genomgående Boost-axlar som finns på Scott's finare hojar.
 • Trek Top Fuel 9.7 Nx L

  Trek Top Fuel 9.7 Nx L
  Nya Top Fuel slog ner som en bomb när den kom - äntligen en hoj som kompromisslöst kan prestera i hela det breda spannet från XC-race, via XC och ända till teknisk Trail. Tidigare en modell som synts under såväl världsmästare som motinärer och som utan tvekan etablerat sig som en av de mest renodlade XC-modellerna på marknaden. Låter ju då lite som en cykel som redan har uppnått perfektion kan tyckas - men icke! Precis som proffscyklisterna man sponsrar vet Trek att det alltid finns utrymme för förbättring och det är just det som åstadkommit med den nya Top Fuel-serien! Top Fuel 9.7 har ramen helt i OCLV-kolfiber. gör cykeln lätt och reaktionssnabb. Blir snabbare på transportsträckor och vid krävande stigningar, samtidigt som den låga vikten gör hojen enklare att hantera i teknisk terräng. Uppdaterad med en geometri som smyger sig en aning åt trail-hållet och har som följd fått längre slaglängd både fram och bak. 120 mm hos gaffeln och 115 mm baktill. Bredare styre, flackare styrhuvud och kortare styrstam ger också bättre kontroll. Supersnyggt och smidigt SRAM Dual Remote Lockout integrerat vridreglage på styret, där du snabbt låser dämpningen. Den nya geometrin gör att den passar alldeles utmärkt som en lätt terrängcykel eller för maraton (läs: långlopp) vilket passar oerhört många fler cyklister. Har numera ett helt rakt diagnonalrör vilket gör cykelns framdel mycket styvare utan att lägga på ett enda extra gram. Knock Block är en smart pryl som sitter på nya Top Fuel. Den hindrar nämligen styret från att snurra längre än det är tänkt vilket gör att man undviker att styre eller reglage slår i ramen vid en eventulle vurpa. Treks beprövade dämpningsteknik Active Breaking Pivot bibehåller dämpningens följsamhet och effektivitet i alla lägen. SRAM Eagle 1x12-delad drivlina. Boost-standard med Maxle axlar. Fälgar, däck och ventiler är TubelessReady. Med Mino Link går det snabbt och lätt att göra små justeringar av geometrin. Invädig vajerdragning genom Control Freak så att varje cyklist kan mecka efter eget behov. Snyggt integrerat och effektivt ramskydd undertill. En annan riktigt ball grej som Top Fuel numera får äran att bära är den fantastiska hisspinnen (höj- och sänkbar sadelstolpe). Effektivitet på platten och smidighet vid det stökiga. Är du en skeptisk XC-räv? Ta en kik på nästa världscuptävling och se vilka sadelstolpar som sitter under världens snabbaste rövar.
 • Trek Top Fuel 9.7 2020 Silver/Svart M

  Trek Top Fuel 9.7 2020 Silver/Svart M
  Top Fuel - en modell som synts under såväl världsmästare som motinärer och som utan tvekan etablerat sig som en av de mest renodlade XC-modellerna på marknaden. Låter ju lite som en cykel som redan innan uppnått perfektion kan tyckas - men icke! Precis som proffscyklisterna man sponsrar vet Trek att det alltid finns utrymme för förbättring och det är just det som åstadkommit med den nya Top Fuel-serien! Uppdaterad med en geometri som smyger sig en aning åt trail-hållet och har som följd fått längre slaglängd både fram och bak. 120mm hos gaffeln och 115mm baktill. Bredare styre, flackare styrhuvud och kortare styrstam ger bättre kontroll vilket självklart kommer kompromisslöst tack vare Dual Remote Lockout på styret. Den nya geometrin gör att den passar alldeles utmärkt som en lätt terrängcykel eller för maraton (läs: långlopp) vilket passar oerhört många fler cyklister. Har numera ett helt rakt diagnonalrör vilket gör cykelns framdel mycket styvare utan att lägga på ett enda extra gram. Knock Block är en smart pryl som sitter på nya Top Fuel. Den hindrar nämligen styret från att snurra längre än det är tänkt vilket gör att man undviker att styre eller reglage slår i ramen vid en eventulle vurpa. Treks bepövade dämpningsteknik Active Breaking Pivot ökar följsamheten markant utan att göra kompromiss på effektiviteten. Precis som hos tidigare modell hittar man den omtyckta Mino Link-geometrin och invädig vajerdragning genom Control Freak så att varje cyklist kan konfigurera efter eget behov. Hjul och däck är helt TubelessReady. En annan riktigt ball grej som Top Fuel numera får äran att bära är den fantastiska hisspinnen (höj- och sänkbar sadelstolpe). Effektivitet på platten och smidighet vid det stökiga. Är du en skeptisk XC-räv? Ta en kik på nästa världscuptävling och se vilka sadelstolpar som sitter under världens snabbaste rövar.
 • Specialized Epic Comp Carb/Oil/Flksil M

  Specialized Epic Comp Carb/Oil/Flksil M
  Att Specialized ger oss allt vi kunnat önska oss, och dessutom lite till, hos den nya Epicen känns givet. I nästan två årtionden har Epic stått som en av de obestridda kungarna på XC-tronen och med nya Epic etablerar man sin position ytterligare. Vi får nämligen allt vi kan förvänta oss av en modern XC-raket med en i grunden lång, låg och slack geometri som med stor framgång placerar cyklisten i cykeln istället för ovanpå - något som tillsammans styrvinkeln på 67.5 grader ger an avsevärt bättre kontroll när det stökar och bökar, helt utan kompromiss på drivet på platten eller uppför. Andra spännande nyheter är det omarbetade Brainsystem och (SÅKLART!) en märkbart lägre vikt. Utsökt FACT 11m-kolfiberram som är superlätt och mycket responsiv. Rider-First Engineered™ innebär bl.a. att varje rör är unikt utformat för varje storlek. Ger max prestanda till lägst vikt, samtidigt som Epic får samma unika egenskaper och körkänsla oavsett du är stor eller liten. Snygg invändig vajerdragning och stabila genomgående hjulaxlar. 100 mm slaglängd såväl fram som bak. Länkage och dämpningen bak styrs av den eminenta och uppdaterade Brainteknologin. Baktriangeln, tillverkad i FACT 11m-kolfiber ökar kraftöverföringen jämfört med tidigare modeller samtidigt som det sänker vikten på hela ekipaget - lätt är rätt! På den nya Epicramen har man plockat bort Horst-link länkaget i bakswingen. Den kunde erbjuda ca. 3% rörlighet, vilket man nu istället har ersatt med inbyggt flex i kedje- och sadelstag. Vilket spar vikt (39%). Ny raceanpassad geometri. Det för att dagens crosscountrybanor på världscupen har blivit mer tekniskt utmanande, och då vill man naturligtvis få till en hoj som bättre fixar det. Har bl.a. lite flackare gaffelvinkel, för att inte få stopp lika lätt mot större hinder. SWAT - integrerat förvaringssystem. Hjul och däck är Tubeless-ready. Shimano SLX rakt igenom säkerställer bromsverkan utan jidder och växlar som levererar när det verkligen gäller. Allt till ett pris som låter dig slippa sälja av ett organ eller två för att ha råd med hojen!
 • Trek Top Fuel 7 Sx M

  Trek Top Fuel 7 Sx M
  Top Fuel - en modell som synts under såväl världsmästare som motionärer och som under åren har etablerat sig som en av de absolut mest renodlade XC-modellerna på marknaden. Låter ju lite som en cykel som redan innan uppnått perfektion kan tyckas - men icke! Precis som proffscyklisterna man sponsrar vet Trek att det alltid finns utrymme för förbättring och det är just det som åstadkommit med den nya Top Fuel-serien! Nu med mer slaglängd och bättre terrängegenskaper. Uppdaterad med en geometri som smyger sig en aning åt trail-hållet och har som följd fått längre slaglängd både fram och bak. 120 mm hos gaffeln och 115 mm baktill. Bredare styre, flackare styrhuvud och kortare styrstam ger bättre kontroll. Med Bontrager DropLock-reglaget låser du fram- och bakdämpningen samtidigt när det är dags att spurta eller klättra effektivt. Dessutom kontrollerar den din justerbara sadelstolpe. Den nya geometrin gör att den passar alldeles utmärkt som en lätt terrängcykel eller för marathon (läs: långlopp) vilket passar oerhört många fler cyklister. Funkar även galant på stökiga stigar (trail). Har numera ett helt rakt diagnonalrör vilket gör cykelns framdel mycket styvare utan att lägga på ett enda extra gram. Knock Block är en smart pryl som sitter på nya Top Fuel. Den hindrar nämligen styret från att snurra längre än det är tänkt vilket gör att man undviker att styre eller reglage slår i ramen vid en eventulle vurpa. Treks beprövade dämpningsteknik Active Breaking Pivot bibehåller dämpningens följsamhet och effektivitet i alla lägen. SRAM Eagle 1x12-delad drivlina. Boost-standard med Maxle axlar. Fälgar, däck och ventiler är TubelessReady. Med Mino Link går det snabbt och lätt att göra små justeringar av geometrin. Invädig vajerdragning genom Control Freak så att varje cyklist kan mecka efter eget behov. En annan riktigt ball grej som Top Fuel numera får äran att bära är den fantastiska hisspinnen (höj- och sänkbar sadelstolpe). Effektivitet på platten och smidighet vid det stökiga. Är du en skeptisk XC-räv? Ta en kik på nästa världscuptävling och se vilka sadelstolpar som sitter under världens snabbaste rövar. Snyggt integrerat och effektivt ramskydd undertill.
 • Specialized Enduro Comp Carbon 29 Aqa/Flored/Blk S4 2020

  Specialized Enduro Comp Carbon 29 Aqa/Flored/Blk S4 2020
  När det kommer till premiumhojar för enduro, ja då är just Specialized Enduro svårslagen sett till krona för krona. Helt ny kolfiberram med Down Hill-DNA från Demo, även bakswingen är i kolfiber. Utrustad med fyrkolvsbromsar, hisspinne, Eagle drivlina och fina justerbara dämpare från RockShox. Hojen är byggd för att prestera på topp när det gäller som mest. Och nu uppdaterad med hela 170 mm fjädringsväg är den ändå mer lättcyklad än någonsin. Om livets goda mäts i slaglängd på jonnen, då ligger Specialized Enduro bra nära himmelriket. Ny ram, ny geometri, nytt länkage och dämpnings set-up och mer fjädringsväg. 170 mm både fram och bak. I kombination med ny ram/dämpning har Enduro också lägre och mer centrerad vikt, hojen blir slickad mot underlaget och du får en mer responsiv hoj med bättre kontroll och manövrering. Blir snabbare utför OCH effektivare och snabbare uppför. Ny lösning gör att man har skruvat till dämpningens progressivitet och hojen är mjukare vid små stötar, medan dämpningens sista 30% är byggd för att klara av hårda stötar bättre. Vilket ger Endoro ett bredare register och den klarar alla typer av terräng. Ram och dämpning är anpassad efter respektive storlek, oavsett du är stor eller liten får du samma upplevelse och prestanda. Kommer i tre utföranden, eller storlekar, där du väljer längd efter din körstil. Vill du ha en mer lekfull cykel - välj en kortare ram. Eller mer stabil - välj en längre. FACT 11m, finaste kolfiber i både ram och bakswing. Med 29 S3 Enduro Race Geometry, invändig vajerdragning och den integrerade förvaringsluckan SWAT™ Door. En grymt smart och snygg lösning där du får med dig prylarna för turen. Snygga och stryktåliga skydd integrerade på kedjestag och underröret. Stabila Roval 29”-hjul med Butcher-däck med extra förstärkta trail-däcksidor och GRIPTON® gummiblandning. Däck och hjul är också TubelessReady. Intresserad? Please, se film i bildspelet. SRAM NX Eagle 1x12-delad drivlina, bra funktion och hög driftsäkerhet. RockShox dämpare fram och bak, hög driftsäkerhet och inställningsmöjligheter. Kraftfulla bromsar SRAM Code R med 4-kolvs-ok och 200/180mm's skivor. Bra när det ska gå fort! Har dessutom en praktisk Chain guide som ser till att kedjan håller sig i skinnet. Steglös justerbar hisspinne X-Fusion Manic, som också har ett smidigt upp&ner-reglage på styret. 170 mm på S4 och S5. 150 mm på S3.
 • Scott Scale 925 Raw Carbon/Silver S

  Scott Scale 925 Raw Carbon/Silver S
  Vill du ha en kompromisslös värstinghardtail för att bli snabbare på Cykelvasan? Då står vrålåket Scale 925 nyputsad och väntar på dig. Förutom en riiiktigt fin kolfiberram så hittar vi en stabil drivlina och en FOX Grip 3-gaffel, som du direkt från styret kan ställa i tre lägen. Som alltid med Scale får du mycket fart, åkkänsla och kvalitet för pengarna! En klassisk rejsig hardtail med lätt och fin kolfiberram som svarar direkt när du trycker till. Ramen har ICCR - invändig kabeldragning. Snyggare, cleanare och lättare att hålla rent. Ramen är byggt med SDS2-systemet - med styvt och krafteffektivt materialval och konstruktion på underdelen av ramen, medan ovansidan har fiber/struktur med vibrationsdämpande egenskaper som ökar komforten och ger bättre väghållning. Utrustad med rejsig 1x12-delad drivlina från Shimano med singelklinga fram, som ger rakare kedjelinje så du inte slösar bort några watt i onödan. Du slipper dessutom framväxel - lägre vikt och mindre som kan strula! Riktigt fin Fox-gaffel som du enkelt kan ställa i 3 lägen med ett RideLoc-reglage från styret. Pålitliga Syncroshjul med premiumdäck från Schwalbe. Både hjul och däck är TubelessReady. SW Dropouts. En mer integrerad lösning för genomgående Boost-axlar som finns på Scott's finare hojar.
 • Scott Spark 960 Dark Grey S

  Scott Spark 960 Dark Grey S
  Coola Spark 960 är lika mycket en hoj för nästa långloppsrace som den är för nästa tur på stigen med kompisarna, där teknisk åkning och utmaningar är i fokus. D.v.s. en mycket kompetent hoj med ett brett MTB-register. 960:an är en vanlig Spark med 29”-hjul som nu också har trendriktigt mer fjädringsväg med sina ställbara 120 mm fram och bak (att jämföra mot Spark RC och äldre Spark som har 100 mm). Aluminiumramen är lika lätt som den är hållbar och gör dessutom att prislappen håller sig på än mer human nivå än motsvarande utrustad hoj i storebrorsmaterialet kolfiber. Dämpningen ställer du enkelt med ett TwinLoc TSP-reglage på styret. Spark 960 har tre lägen bak; 120/85/låst, och två lägen fram; 120/låst. Ram med snygg invändig kabeldragning, Boost-standard för nav/hjul och strulfri singelklinga med effektiv kedjestyrare. Ramen klarar av upp till 2,6 breda däck. Utrustad med pålitliga och effektiva Shimano XT/Deore-komponenter med singelklinga fram och 12-delad kassett bak. Höj- & sänkbar sadelstolpe (hisspinne) som du smidigt sköter med samma TwinLoc TSP-reglage, som sitter snyggt monterat under styret. 120 mm fjädringsväg (100 mm på stl. Small).
 • Trek Slash 8 Grey/Black Xl

  Trek Slash 8 Grey/Black Xl
  Cykeln för dig som lever i nuet och har fattat att Enduro är det fetaste, hetaste och coolaste som finns i cykelvärlden. Till skillnad från den snarlika Remedy har vi här ett par skoningslösa 29-hjul som fullkomligt surfar över såväl stenar som rötter och med en geometri anpassad för maximal kontroll, även när det går fort utför, blir Slash svårslagen för din Enduro-satsning. Den nya Slash har dessutom blivit ÄNNU bättre. I fjädringsväg hittar vi numera hela 160mm bak och 170mm fram och på geometrifrontent ser vi också flera uppdateringar. Överröret får en 0.6 grader flackare vinkel, Sadelstolpsröret får nästan 2 grader brantare vikel och reachen blir 20-30mm längre baserat på storlek - allt enligt Endurovärldens trender! Vi pratar inte om någon crosscountry eller släta grusvägar, utan riktig terrängcykling och gärna utför. Slash 8:an med 29-hjul är en modern enduro race-hoj som fortfarande har stor Lattjo Lajban-potential och verkligen är en hoj som älskar att ta sig igenom stökig terräng - och den kan göra det riktigt fort dessutom! Följsam dämpning och perfekt balans hjälper dig att ha full kontroll i både höga och låga farter, samtidigt som du faktiskt kan hålla bra fart på grusvägar och transportsträckor. Har singelklinga fram och nu med SRAM GX Eagle 1x12 drivlina. Slash har längre överrör som kompenseras med en kortare styrstam, vilket i sin tur leder till en mer direktstyrd hoj. Den har helt trendriktigt flackare gaffelvinkel, vilket gör att framhjulet inte ”fastnar” lika lätt på stora hinder. Slash har fjädringsväg 170 mm fram och 160 mm bak. Ramen har dessutom ett inbyggt stopp för att styret inte ska slå i ramen (Knock Block), eller för all del ditt underliv, vid eventuella vurpor. Vidare har ram och hjul Boost-standard. Mycket teknik! Bl.a: ABP-länkage, Treks patenterade Active Braking Pivot håller dämpningen aktiv oavsett om du bromsar eller inte - se gärna videon. Mono Link låter dig enkelt finjustera geometrin genom att vända en bricka. Har invändig kabeldragning, förstärkt styrhuvud, ISCG-fäste, genomgående axlar och integrerat ramskydd. Bontrager Line - höj/sänkbar sadelstolpe från styret.
 • Trek Fuel Ex 7 Nx 29

  Trek Fuel Ex 7 Nx 29
  Treks Fuel EX-hojarna har inte vart nådiga när det gäller att roffa åt sig berömmelse för sin känsla och kvalitet på stigarna. Såväl snobbiga cykelrecesenter (ja, dom finns) som glada motionärer och seriösa stigfantomer har prisat serien som en av de mest mångsidiga på marknaden och årets Fuel EX är inget undantag. Det här är en cykel byggd för stigar av alla dess slag och är därför det perfekta valet för dig som ska ge dig ut och cykla MTB på riktigt! Visst, med 140mm slaglängd kanske den i första hand inte är designad för långlopp som Cykelvasan men klarar faktiskt även detta. Det här är alltså den optimala hojen för dig som väljer att ha endast en Mountainbike med fokus på terräng i cykelförrådet! En lätt aluminiumram ger såväl känsla som hållbarhet samtidigt som det håller nere prislappen på en mänsklig nivå. ABP eller Active Breaking Pivot som det så fint heter ser till att du kan lita till 100% på ekipaget under dig när du kastar dig ut för de tveksammaste linjerna eller attackerar de skarpaste kurvorna! Har singelklinga fram och SRAM NX Eagle 1x12 drivlina. Hisspinne, alltså en höj- och sänkbar sadelstolpe är himla smidigt på en sån här hoj! Upp med sadeln när du behöver sitta ned å trampa med maximal kraft och undan med hela paketet när det är dags att bege sig utför! Även komponenterna osar kvalitet i form av dämpning från RockShox och drivlina från Shimanos Deore-serie. Vi garanterar 0% missnöjdhet! 140 mm RockShox-dämpning fram och 130 mm Fox-dämpning bak. Fina och pålitliga grejer, båda justerbara och med LockOut-funktion.
 • Scott Scale 925 Raw Carbon/Silver Xl

  Scott Scale 925 Raw Carbon/Silver Xl
  Vill du ha en kompromisslös värstinghardtail för att bli snabbare på Cykelvasan? Då står vrålåket Scale 925 nyputsad och väntar på dig. Förutom en riiiktigt fin kolfiberram så hittar vi en stabil drivlina och en FOX Grip 3-gaffel, som du direkt från styret kan ställa i tre lägen. Som alltid med Scale får du mycket fart, åkkänsla och kvalitet för pengarna! En klassisk rejsig hardtail med lätt och fin kolfiberram som svarar direkt när du trycker till. Ramen har ICCR - invändig kabeldragning. Snyggare, cleanare och lättare att hålla rent. Ramen är byggt med SDS2-systemet - med styvt och krafteffektivt materialval och konstruktion på underdelen av ramen, medan ovansidan har fiber/struktur med vibrationsdämpande egenskaper som ökar komforten och ger bättre väghållning. Utrustad med rejsig 1x12-delad drivlina från Shimano med singelklinga fram, som ger rakare kedjelinje så du inte slösar bort några watt i onödan. Du slipper dessutom framväxel - lägre vikt och mindre som kan strula! Riktigt fin Fox-gaffel som du enkelt kan ställa i 3 lägen med ett RideLoc-reglage från styret. Pålitliga Syncroshjul med premiumdäck från Schwalbe. Både hjul och däck är TubelessReady. SW Dropouts. En mer integrerad lösning för genomgående Boost-axlar som finns på Scott's finare hojar.
 • Trek Supercaliber 9.8 Gx Xl

  Trek Supercaliber 9.8 Gx Xl
  Om man tar en av världens snabbaste XC-cyklar genom tiderna, typ Procaliber, och gör den ännu snabbare. Ja, alltså typ supersnabb! Vad får man då? SUPERCALIBER! En helt ny modell från Trek som kombinerar de blixtrande egenskaperna hos en riktigt snabb hardtail med den följsamma och effektiva dämpningen man får hos en heldämpad hoj. Man har alltså skapat en kompromiss mellan de två, där man istället för en klassisk bakdämp med baksving och länkage till höger och vänster använder sig av den nya IsoStrut-dämpningen, vilken fäster i ramens överrör. Den här nya teknologin gör att man verkligen kan behålla styvhet och snabbhet i alla lägen samtidigt som man får extra följsamhet för de mer tekniska partierna. Till tusen procent anpassat för riktigt snabb XC-cykling! IsoStrut, den bakre dämpningen, har 60 mm slaglängd och kan på så vis ge bättre grepp och kontroll än en hardtail, samtidigt som man behåller styvheten och effektiviteten som till viss del kan gå förlorad på en renodlad heldämpad hoj. Läs mer här. OCLV Mountain Carbon ger exakt rätt kombination av böjlighet och styrka i den pivotlösa bakänden, medan Straight Shot-diagonalröret gör den främre delen av cykeln extra vridstyv för en svarsvilligare och säkrare känsla, i synnerhet vid högenergiska situationer som snabba klättringar och intensiva slutspurter. Bontrager Kovee Elite 30 kolfiberhjul - riktigt fina och givetvis supersnabba. Bredare fälg ger ökat kontaktyta och stöd. Med 54-tandat Rapid Drive-baknav för omedelbar reaktion. Hjul och däck är fullt ut TubelessReady. SRAM GX 1x12-delad drivlina. Komponenter du kan lita på i alla lägen. LockOut-reglage på styret som styr både fram- och bakdämparen. Sadelstolpe, styre, vevarmar i kolfiber. Genomgående Kabolt-axlar. I och med att Supercaliber är särskilt anpassad för XC-tävling, använder den 29-tumshjul på alla ramstorlekar, även de minsta, för att kunna upprätthålla en hastighet som ger största möjliga rörelsemoment. Knock Block skyddar ramen från ett snurrande styre, och de flesta ramstorlekar har till och med tillräckligt med utrymme för två fullstora vattenflaskor. Tack vare den nya designen med IsoStrut får man extra utrymme i ramen vilket gör att man rymmer två stycken vattenflaskor, istället för en som brukar va standard hos heldämpade cyklar. En dröm för alla långloppscyklister!
 • Trek Top Fuel 7 Sx S

  Trek Top Fuel 7 Sx S
  Top Fuel - en modell som synts under såväl världsmästare som motionärer och som under åren har etablerat sig som en av de absolut mest renodlade XC-modellerna på marknaden. Låter ju lite som en cykel som redan innan uppnått perfektion kan tyckas - men icke! Precis som proffscyklisterna man sponsrar vet Trek att det alltid finns utrymme för förbättring och det är just det som åstadkommit med den nya Top Fuel-serien! Nu med mer slaglängd och bättre terrängegenskaper. Uppdaterad med en geometri som smyger sig en aning åt trail-hållet och har som följd fått längre slaglängd både fram och bak. 120 mm hos gaffeln och 115 mm baktill. Bredare styre, flackare styrhuvud och kortare styrstam ger bättre kontroll. Med Bontrager DropLock-reglaget låser du fram- och bakdämpningen samtidigt när det är dags att spurta eller klättra effektivt. Dessutom kontrollerar den din justerbara sadelstolpe. Den nya geometrin gör att den passar alldeles utmärkt som en lätt terrängcykel eller för marathon (läs: långlopp) vilket passar oerhört många fler cyklister. Funkar även galant på stökiga stigar (trail). Har numera ett helt rakt diagnonalrör vilket gör cykelns framdel mycket styvare utan att lägga på ett enda extra gram. Knock Block är en smart pryl som sitter på nya Top Fuel. Den hindrar nämligen styret från att snurra längre än det är tänkt vilket gör att man undviker att styre eller reglage slår i ramen vid en eventulle vurpa. Treks beprövade dämpningsteknik Active Breaking Pivot bibehåller dämpningens följsamhet och effektivitet i alla lägen. SRAM Eagle 1x12-delad drivlina. Boost-standard med Maxle axlar. Fälgar, däck och ventiler är TubelessReady. Med Mino Link går det snabbt och lätt att göra små justeringar av geometrin. Invädig vajerdragning genom Control Freak så att varje cyklist kan mecka efter eget behov. En annan riktigt ball grej som Top Fuel numera får äran att bära är den fantastiska hisspinnen (höj- och sänkbar sadelstolpe). Effektivitet på platten och smidighet vid det stökiga. Är du en skeptisk XC-räv? Ta en kik på nästa världscuptävling och se vilka sadelstolpar som sitter under världens snabbaste rövar. Snyggt integrerat och effektivt ramskydd undertill.
 • Trek Remedy 7 27.5 Nx S

  Trek Remedy 7 27.5 Nx S
  Det här är inte rätt cykel för Cykelvasan. Det är heller inte rätt cykel för lugn och behärskad cykling på grusväg och enklare stig. Men det är en hoj för maximal hårdrocks-jäklar-anama på de stökigaste och roligaste stigarna du kan hitta! Remedy är verkligen en hyllning till det många förknippar med cykelglädje i skogen; hopp, stök och lek längs slingrande stigar. Och den har en konstruktion som är anpassad för de egenskaper som krävs för att klara av just detta. Geometrin är anpassad för lika mycket kontroll som känsla och komponenterna, med en 160mm RockShox 35 Gold-gaffel + RockShox Deluxe RL-bakdämp samt NX Eagle-drivlina från SRAM, gör att man får ett riktigt stigdräparpaket till ett pris som verkligen kan leverera cykelglädje per krona! Följsam dämpning och perfekt balans hjälper dig att ha full kontroll i både höga och låga farter, samtidigt som du faktiskt kan hålla bra fart på grusvägar och transportsträckor. Har singelklinga fram och flyger som en örn med SRAM NX Eagle 1x12 drivlina. Remedy har längre överrör som kompenseras med en kortare styrstam, vilket i sin tur leder till en mer direktstyrd hoj. Den har helt trendriktigt flackare gaffelvinkel, vilket gör att framhjulet inte ”fastnar” lika lätt på stora hinder. Remedy har fjädringsväg 160 mm fram och 150 mm bak som jobbar aktivt och bra på växlande terräng, vilket upplevs som att cykeln har ännu längre slaglängd än sina 150 mm. Ramen har dessutom ett stopp för att styret inte ska slå i ramen (Knock Block), eller för all del ditt underliv, vid eventuella vurpor. Vidare har ram och hjul Boost-standard med genomgående axlar. Treks patenterade Active Braking Pivot håller dämpningen aktiv oavsett om du bromsar eller inte. Fälgar, däck och ventiler är TubelessReady (TLR). Mino Link låter dig finjustera geometrin. Har invändig kabeldragning, förstärkt styrhuvud, ISCG-fäste, genomgående axlar, integrerat ramskydd och höj/sänkbar sadelstolpe från styret. Remedy 7 har 27,5-hjul och 160/150 mm fjädringsväg - även om det som sagt känns som mer när det väl behövs.
 • Scott Genius 940 (Eu) Xl

  Scott Genius 940 (Eu) Xl
  Hör upp! Sprid ordet på din lokala Trail-slinga - Genius 940 kommer till 2021 med kolfiberram! En uppgradering som gör 940:an till en verklig drömhoj för alla som gillar teknisk och utmanande skogscykling! En pålitlig hoj som ger dig självfortroende i alla lägen och som du kommer att ha jäkligt mycket kul med. Länkaget och dämpningen Virtual Four Link design & Trunnion Shock är kinematiskt utformade för att tillsammans vara smartare, effektivare... helt enkelt bättre! Du får nu bibehållna åkegenskaper vid små, medelstora samt stora dämpningsrörelser. Detsamma gäller även pedaleffektivitet och vid inbromsning och igångdrag. Konstruktionen ser till att du alltid har full kontroll med däcken i backen, du kan cykla snabbare och ha bättre kontroll. En hoj som alltså inte bara är bra på att köra utför eller uppför, Genius upplevs mer allround än någonsin. En trailhoj som du utan problem kan utmana med vid hård och snabb liftburen cykling i bergen, samtidigt som du nästa dag kan ta en svettigt crosscountryrunda med den på stigen hemma. Förutom kolfiberram får du här toppfina Fox-dämpare både fram och bak. Dämpningen är dessutom enkelt ställbar med hjälp av ett TwinLoc-reglage på styret där du i symbios kan ställa dämpningen i tre lägen: Descend (150 mm) - Traction control (100 mm) - LockOut. Det nya TwinLoc TSP-reglaget sitter snyggt under styret och man har även integrerat reglaget för hisspinnen där. Vilket gör att du smidigt sköter allting med din vänster tumme. Hjulen är 29, d.v.s. snabba och rullar enklare över små och medelstora hinder. Utrustade med riktigt fina däck från Maxxis. Både hjul och däck är Tubeless Ready. Utrustad med MTB-favoriten - SRAM Eagle. Just här modellserie NX och SX. Singelklinga fram ger rakare kedjelinje och mindre som kan strula. Genuis har ökat däckutrymme och alla modeller är kompatibla med både 27,5 och 29-hjul, du vänder bara chippet vid den övre infästningen på bakdämparen (upp till 2,8 bredd för 27,5-däck). Ramen har mycket snyggt integrerad vajerdragning, även till hisspinnen. Geometrin utgörs av en flack gaffelvinkel samt ett relativt långt överrör vilkte gör att du får mer stabilitet och manövreringsutrymme utför och att gaffeln lättare sväljer ojämnheter. Kedjestagen är modernt korta och har en brant sadelrörsvinkel vilket innebär att Genius både klättrar som en bergsget och är blixtrande snabb i igångdragen. Fox-dämpare fram och bak, med fina inställningsmöjligheter. Hisspinnen - Syncros Duncan Dropper Post: S size 100mm / M size 125mm / L & XL size 150mm.
 • Cannondale 29 Habit 5

  Cannondale 29 Habit 5
  Inför 2020 var Habit en stor MTB-nyhet från Cannondale och de samlade omdömena var eniga - här får du massor av prestanda och körglädje per investerad krona. Här får du uppföljaren för 2021.Och här har vi Habit 5 i ett superintressant utförande med aluminiumram. Habit är en underbar cykel för alla som gillar att hoja i terräng, eller A mountainbike for mountain biking som Cannondale själva säger. Med 29-hjul, greppiga däck, 130 mm fjädringsväg och den moderna pigga ramen, får du en trailhoj att tämja alla stigar. En gränsöverskridande modell som har tillräckligt med dämpning för att fixa de stora hindren, men inte för mycket att hindra flytet och farten när det ska cyklas uppför eller på lättåkta partier.Under utvecklingsarbetet av nya Habit var man noga med att cykeln skulle upplevas lika oavsett storlek. Med Proportional Response är varje storlek individuellt inställd så att länkage och dämpare ska vara optimerade för full kontroll, max effekt - ja, max roligt helt enkelt. Med 66 graders gaffelvinkel och branta sadelrör hamnar cyklisten i rätt position när det verkligen gäller i terrängen. Kompletteras med korta kedjestag och hard core trail-spec; brett styre, kort styrstam, sänkbar hisspinne, bra dämpare och drivlina med singelklinga.Utrustad med 29-hjul, men är förberedd och funkar med 27,5-diton. Vänd bara på Flip Chip i länkaget.Ramen har snyggt invändig kabeldragning och hela hojen är genomtänkt för att vara enkel att meka med. Ramen har också ett välgörande integrerade gummiskydd, vilket skyddar ramen mot stenskott och vid vurpor.Habit 5 har dämpning från RockShox, 140 mm fram och 130 bak.Hisspinnen med invändig vajerdragning sköter du med ett reglage på styret.Är utrustad med Shimano Deore 1x11-vxl drivlina.Med schyssta däck och hjul - allt TubelessReady förstås.
 • Trek Remedy 7 27.5 Nx M

  Trek Remedy 7 27.5 Nx M
  Det här är inte rätt cykel för Cykelvasan. Det är heller inte rätt cykel för lugn och behärskad cykling på grusväg och enklare stig. Men det är en hoj för maximal hårdrocks-jäklar-anama på de stökigaste och roligaste stigarna du kan hitta! Remedy är verkligen en hyllning till det många förknippar med cykelglädje i skogen; hopp, stök och lek längs slingrande stigar. Och den har en konstruktion som är anpassad för de egenskaper som krävs för att klara av just detta. Geometrin är anpassad för lika mycket kontroll som känsla och komponenterna, med en 160mm RockShox 35 Gold-gaffel + RockShox Deluxe RL-bakdämp samt NX Eagle-drivlina från SRAM, gör att man får ett riktigt stigdräparpaket till ett pris som verkligen kan leverera cykelglädje per krona! Följsam dämpning och perfekt balans hjälper dig att ha full kontroll i både höga och låga farter, samtidigt som du faktiskt kan hålla bra fart på grusvägar och transportsträckor. Har singelklinga fram och flyger som en örn med SRAM NX Eagle 1x12 drivlina. Remedy har längre överrör som kompenseras med en kortare styrstam, vilket i sin tur leder till en mer direktstyrd hoj. Den har helt trendriktigt flackare gaffelvinkel, vilket gör att framhjulet inte ”fastnar” lika lätt på stora hinder. Remedy har fjädringsväg 160 mm fram och 150 mm bak som jobbar aktivt och bra på växlande terräng, vilket upplevs som att cykeln har ännu längre slaglängd än sina 150 mm. Ramen har dessutom ett stopp för att styret inte ska slå i ramen (Knock Block), eller för all del ditt underliv, vid eventuella vurpor. Vidare har ram och hjul Boost-standard med genomgående axlar. Treks patenterade Active Braking Pivot håller dämpningen aktiv oavsett om du bromsar eller inte. Fälgar, däck och ventiler är TubelessReady (TLR). Mino Link låter dig finjustera geometrin. Har invändig kabeldragning, förstärkt styrhuvud, ISCG-fäste, genomgående axlar, integrerat ramskydd och höj/sänkbar sadelstolpe från styret. Remedy 7 har 27,5-hjul och 160/150 mm fjädringsväg - även om det som sagt känns som mer när det väl behövs.
 • Cannondale 29 Habit Waves Raw Lg

  Cannondale 29 Habit Waves Raw Lg
  Inför 2020 var Habit en stor MTB-nyhet från Cannondale och de samlade omdömena var eniga - här får du massor av prestanda och körglädje per investerad krona. Här är uppföljaren för 2021.Och här har vi Habit 4:an i ett superintressant utförande med aluminiumram och SRAM Eagle-prylar. Habit är en underbar cykel för alla som gillar att hoja i terräng, eller A mountainbike for mountain biking som Cannondale själva säger. Med 29-hjul, greppiga däck, 130 mm fjädringsväg och den moderna pigga ramen, får du en trailhoj att tämja alla stigar. En gränsöverskridande modell som har tillräckligt med dämpning för att fixa de stora hindren, men inte för mycket att hindra flytet och farten när det ska cyklas uppför eller på lättåkta partier.Under utvecklingsarbetet av nya Habit var man noga med att cykeln skulle upplevas lika oavsett storlek. Med Proportional Response är varje storlek individuellt inställd så att länkage och dämpare ska vara optimerade för full kontroll, max effekt - ja, max roligt helt enkelt. Med 66 graders gaffelvinkel och branta sadelrör hamnar cyklisten i rätt position när det verkligen gäller i terrängen. Kompletteras med korta kedjestag och hard core trail-spec; brett styre, kort styrstam, sänkbar hisspinne, bra dämpare och drivlina med singelklinga.Utrustad med 29-hjul, men är förberedd och funkar med 27,5-diton. Vänd bara på Flip Chip i länkaget.Ramen har snyggt invändig kabeldragning och hela hojen är genomtänkt för att vara enkel att meka med. Ramen har också ett välgörande integrerade gummiskydd, vilket skyddar ramen mot stenskott och vid vurpor.Habit Waves har fin och följsam bakdämpare från RockShox, men det är framgaffeln som är extra mumma. RockShox Yari RC är super smooth och käkar rötter och stenar som småkids käkar godis på Halloween. 140 mm fram och 130 bak, med bra inställningsmöjligheter.Cannondale DownLow dropper post är en av marknadens bästa hisspinnar, har invändig vajerdragning och du sköter allt med ett reglage på styret. 150 mm slaglängd (125 mm på stl. Small).Är utrustad med drivlina från MTB-favoriten SRAM Eagle, 1x12-vxl.SRAM G2 R hydrauliska skivbromsar med 200/180mm bromsskivor.Med schyssta däck och hjul - allt TubelessReady förstås.
 • Trek Remedy 7 27.5 Nx Xl

  Trek Remedy 7 27.5 Nx Xl
  Det här är inte rätt cykel för Cykelvasan. Det är heller inte rätt cykel för lugn och behärskad cykling på grusväg och enklare stig. Men det är en hoj för maximal hårdrocks-jäklar-anama på de stökigaste och roligaste stigarna du kan hitta! Remedy är verkligen en hyllning till det många förknippar med cykelglädje i skogen; hopp, stök och lek längs slingrande stigar. Och den har en konstruktion som är anpassad för de egenskaper som krävs för att klara av just detta. Geometrin är anpassad för lika mycket kontroll som känsla och komponenterna, med en 160mm RockShox 35 Gold-gaffel + RockShox Deluxe RL-bakdämp samt NX Eagle-drivlina från SRAM, gör att man får ett riktigt stigdräparpaket till ett pris som verkligen kan leverera cykelglädje per krona! Följsam dämpning och perfekt balans hjälper dig att ha full kontroll i både höga och låga farter, samtidigt som du faktiskt kan hålla bra fart på grusvägar och transportsträckor. Har singelklinga fram och flyger som en örn med SRAM NX Eagle 1x12 drivlina. Remedy har längre överrör som kompenseras med en kortare styrstam, vilket i sin tur leder till en mer direktstyrd hoj. Den har helt trendriktigt flackare gaffelvinkel, vilket gör att framhjulet inte ”fastnar” lika lätt på stora hinder. Remedy har fjädringsväg 160 mm fram och 150 mm bak som jobbar aktivt och bra på växlande terräng, vilket upplevs som att cykeln har ännu längre slaglängd än sina 150 mm. Ramen har dessutom ett stopp för att styret inte ska slå i ramen (Knock Block), eller för all del ditt underliv, vid eventuella vurpor. Vidare har ram och hjul Boost-standard med genomgående axlar. Treks patenterade Active Braking Pivot håller dämpningen aktiv oavsett om du bromsar eller inte. Fälgar, däck och ventiler är TubelessReady (TLR). Mino Link låter dig finjustera geometrin. Har invändig kabeldragning, förstärkt styrhuvud, ISCG-fäste, genomgående axlar, integrerat ramskydd och höj/sänkbar sadelstolpe från styret. Remedy 7 har 27,5-hjul och 160/150 mm fjädringsväg - även om det som sagt känns som mer när det väl behövs.
 • Specialized Epic Comp Carb/Oil/Flksil Xl

  Specialized Epic Comp Carb/Oil/Flksil Xl
  Att Specialized ger oss allt vi kunnat önska oss, och dessutom lite till, hos den nya Epicen känns givet. I nästan två årtionden har Epic stått som en av de obestridda kungarna på XC-tronen och med nya Epic etablerar man sin position ytterligare. Vi får nämligen allt vi kan förvänta oss av en modern XC-raket med en i grunden lång, låg och slack geometri som med stor framgång placerar cyklisten i cykeln istället för ovanpå - något som tillsammans styrvinkeln på 67.5 grader ger an avsevärt bättre kontroll när det stökar och bökar, helt utan kompromiss på drivet på platten eller uppför. Andra spännande nyheter är det omarbetade Brainsystem och (SÅKLART!) en märkbart lägre vikt. Utsökt FACT 11m-kolfiberram som är superlätt och mycket responsiv. Rider-First Engineered™ innebär bl.a. att varje rör är unikt utformat för varje storlek. Ger max prestanda till lägst vikt, samtidigt som Epic får samma unika egenskaper och körkänsla oavsett du är stor eller liten. Snygg invändig vajerdragning och stabila genomgående hjulaxlar. 100 mm slaglängd såväl fram som bak. Länkage och dämpningen bak styrs av den eminenta och uppdaterade Brainteknologin. Baktriangeln, tillverkad i FACT 11m-kolfiber ökar kraftöverföringen jämfört med tidigare modeller samtidigt som det sänker vikten på hela ekipaget - lätt är rätt! På den nya Epicramen har man plockat bort Horst-link länkaget i bakswingen. Den kunde erbjuda ca. 3% rörlighet, vilket man nu istället har ersatt med inbyggt flex i kedje- och sadelstag. Vilket spar vikt (39%). Ny raceanpassad geometri. Det för att dagens crosscountrybanor på världscupen har blivit mer tekniskt utmanande, och då vill man naturligtvis få till en hoj som bättre fixar det. Har bl.a. lite flackare gaffelvinkel, för att inte få stopp lika lätt mot större hinder. SWAT - integrerat förvaringssystem. Hjul och däck är Tubeless-ready. Shimano SLX rakt igenom säkerställer bromsverkan utan jidder och växlar som levererar när det verkligen gäller. Allt till ett pris som låter dig slippa sälja av ett organ eller två för att ha råd med hojen!

Ställa in rätt dämpartryck

För att göra din ride mjuk och behaglig ska du se till att ställa in trycket i dämparna rätt. Skaffa dig en bra stötdämparpump så kan du göra det hemma, när som helst.

ilead