Triathloncykel

Triathloncykeln är utformad för att vara så aerodynamisk som möjligt och klyva motvinden effektivt. Cykeln är också geometriskt byggd för att avlasta muskler du som triatlet behöver spara till avslutande löpningen.

Cyklar speciellt designade för triathlon

Har har vi valt ut några av våra favoriter för triathloncyklingen. Klicka på den cykel du vill läsa mer tekniska detaljer om.

Populärt inom triathloncykel

  • TREK SPEED CONCEPT CN

    TREK SPEED CONCEPT CN
    Ett högpresterande aerodynamiskt triathlonpaket - Speed Concept. Superfin kolfiberram som är noga utformad i vindtunneltester. Med KVF-rörform (Kammtail Virtual Foil) får du en hoj som även har grym aerodynamik i sidvindar. Hela hojen är riktigt snyggt genomarbetad och med smarta lösningar. Alla vajrar och höljen är integrerade, likaså fram- och bakbroms. Styrcombon är snyggt och effektivt integrerad med framgaffeln och Speed Concept erbjuder fin-fina justeringsmöjligheter - längsled, höjdled och går att vinkla. Även sadeln har fina justeringsmöjligheter. Ramen är förberedd för förvaring vid; baktill sadel, under sadel, på ramen och vid styret. Naturligtvis är den även förberedd för DuoTrap-sensor som skickar data via Bluetooth och ANT+. Speed Concept är också uppskattad för att den är enkel att resa med. Lätt att t.ex. packa i och ur en cykeltransportväska. Race ready! På den fina ramen sitter det Shimano Ultegra, Bontrager KVF styrcombo och aerodynamiska kolfiberhjul. Se gärna filmen om du vill veta mer.

Skillnaden på triathloncykel mot racer- eller tempocykel

Du kanske redan har en racercykel och undrar varför det finns cyklar som kallas för triathloncyklar. Går det inte lika bra att köra ett triatlonlopp med sin vanliga cykel? Svaret på det är både ja och nej. Det beror väl lite på vilka ambitioner man har.

Både landsvägsracern och tempocykeln har en sadelrörsvinkel kring 72 grader. Just den vinklen är framprovad att kunna ge maximal kraftöverföring från lårmusklerna. Triathloncyklar däremot har en något högre vinkelgrad på mellan 76-78 grader. Sittställningen blir då mer framåtlutad som både ger bättre aerodynamik men också sparar på dina lårmuskler.

ilead