Kåsa

När man ska äta matsäck eller utelagad mat i skog och mark är en kåsa bra att ha i packningen. De stora är bra som matkåsa och de små som drickkåsa.

Trä- eller plastkåsor

Kåsor kan vara tillverkare i antingen plast eller trä. Vi tycker träkåsa är trevligast men de kostar i regel lite mer. En plastkåsa kan man få för 10-20 kr och vissa är vikbara för att ta minsta möjliga plats.

Populärt inom kåsa

 • Kåsa

  Kåsa
  Kåsa Fashion från Wildo är en smidig plastmugg att ha med sig på vandringen eller resan. Funkar för både kalla och varma drycker, perfekt för fikapausen.
 • 55 Bowl

  55 Bowl
  Mat smakar bäst utomhus! Med 55 Bowl från Kupilka kan du dessutom avnjuta din mat från en klassisk kåsa. 55 Bowl är en kåsa på 5,5 dl. Den är egentligen inte gjord helt i trä utan är gjord i en komposit med 50% träfiber och 50% plast. Fördelen med denna komposit är att det är hårdare/stabilare än plast, men samtidigt så drar det inte åt sig lukt och fläckar som trä kan göra. Det bästa från två världar helt enkelt!
 • 21+55 Set

  21+55 Set
  21+55 Set från Kupilka är ett set med klassisk kåsa och skål. Setet består av en 2,1 dl kåsa för drycker, och en 5,5 dl kåsa för mat eller soppa. Det är tillverkat i en komposit med 50% träfiber och 50% plast. Fördelen med denna komposit är att det är hårdare/stabilare än plast, men samtidigt så drar det inte åt sig lukt och fläckar som trä kan göra.
 • Kåsa Mug

  Kåsa Mug
  *Volym: 200ml

Fler tips på kåsa

 • Fold-A-Cup

  Fold-A-Cup
  Den vikbara kåsan är idag en klassiker i sitt slag och dess framgång kan antagligen härledas till dess platssparande design. Kåsan rymmer 2 dl kall eller varm vätska.
 • Wooden Cup 1,2 dl Stövare

  Wooden Cup 1,2 dl Stövare
  Wooden Cup 1,2 dl Strövare från Stabilotherm är en träkåsa med hundmotiv ingraverad på handtaget.
 • Wooden Cup 1,2 dl Tax

  Wooden Cup 1,2 dl Tax
  Wooden Cup 1,2 dl Tax från Stabilotherm är en träkåsa med hundmotiv ingraverad på handtaget.
 • Wooden Cup 1,2 dl Jämthund

  Wooden Cup 1,2 dl Jämthund
  Wooden Cup 1,2 dl Jämthund från Stabilotherm är en träkåsa med hundmotiv ingraverad på handtaget.
 • Kupilka 21 Classic Cup

  Kupilka 21 Classic Cup
  *Tål maskindisk *Tål temperaturer upp till +100 grader och ner till -30 grader
 • Swedish Kåsa

  Swedish Kåsa
  Swedish Kåsa från Light My Fire är en modern variant av den klassiska scout-kåsan. Kåsan är BPA-fri, går att diska i diskmaskinen och säker att använda i mikrovågsugn. I sann friluftsanda har kåsan fler än ett användningssätt: Mått på insidan ser till att matlagning i fält blir busenkelt!
 • Wooden Cup with Handle 15 cl

  Wooden Cup with Handle 15 cl
  Volym: 15 cl.
 • Wooden Cup 15 cl

  Wooden Cup 15 cl
  Wooden Cup (Träkåsa) 15 cl från Hällmark är ett kökstillbehör som passar bra till campingen.
 • Kupilka 33 Junior Bowl

  Kupilka 33 Junior Bowl
  Kupilka 33 Junior Bowl är tillverkad av Kupilkas eget biomaterial med 50% träfibrer och 50% plast som åldras vackert samtidigt som kvaliteterna behålls. Du kan kontrollera hur fräsch produkten är av sin trädoft – ju starkare doft, desto nyare är produkten! Vi rekommenderar att muggen inte används i mikrovågsugnen, spisen eller över öppen eld för att säkerställa en lång livslängd. Vid slutet av sin livslängd kan muggen återvinnas, förbrännas för värmeenergi eller returneras till tillverkaren för återanvändning. Kupilka-förpackningen är gjord av återvunnen kartong.
 • Wooden Bowl

  Wooden Bowl
  Diameter: 14 cmHöjd: 4 cm
 • Wooden Cup 2 cl

  Wooden Cup 2 cl
  Wooden Cup 2 cl från Stabilotherm är en liten träkåsa som kan användas som kaffemått eller snapskåsa.
 • Kupilka 12 Snorkmaiden

  Kupilka 12 Snorkmaiden
  Kupilka 12 Snorkmaiden är tillverkad av Kupilkas eget biomaterial med EKOenergy, och det åldras vackert samtidigt som kvaliteterna behålls. Du kan kontrollera hur fräsch produkten är av sin trädoft – ju starkare doft, desto nyare är produkten! Vi rekommenderar att muggen inte används i mikrovågsugnen, spisen eller över öppen eld för att säkerställa en lång livslängd. Vid slutet av sin livslängd kan muggen återvinnas, förbrännas för värmeenergi eller returneras till tillverkaren för återanvändning. Kupilka-förpackningen är gjord av återvunnen kartong.
 • Cup Oval. 0,4 L

  Cup Oval. 0,4 L
  Cup Oval. 0,4 L är en klassisk kåsa från Stabiltotherm som kan användas till både dryck och soppa. Tillverkad i Sverige. Plasten är livsmedelsgodkänd polyeten. Tål maskindisk. Kåsorna är stapelbara.
 • Kupilka 37 Large Cup

  Kupilka 37 Large Cup
  *Tål maskindisk *Tål temperaturer upp till +100 grader och ner till -30 grader
 • Kupilka 12 The Groke

  Kupilka 12 The Groke
  Kupilka 12 The Groke är tillverkad av Kupilkas eget biomaterial med EKOenergy, och det åldras vackert samtidigt som kvaliteterna behålls. Du kan kontrollera hur fräsch produkten är av sin trädoft – ju starkare doft, desto nyare är produkten! Vi rekommenderar att muggen inte används i mikrovågsugnen, spisen eller över öppen eld för att säkerställa en lång livslängd. Vid slutet av sin livslängd kan muggen återvinnas, förbrännas för värmeenergi eller returneras till tillverkaren för återanvändning. Kupilka-förpackningen är gjord av återvunnen kartong.
 • Biokåsa 0,8 L

  Biokåsa 0,8 L
  Biokåsa 0,8L från Stabilotherm är en kåsa tillverkad av sockerrör och träfibrer - två helt växtbaserade material.
 • Camp Cup

  Camp Cup
  Camp Cup är en hopvikbar mugg med ergonomiskt handtag.
 • Kupilka 12

  Kupilka 12
  *Volym: 1,2 dl
 • Kupilka 21 Moominmamma

  Kupilka 21 Moominmamma
  Kupilka 21 Moominmamma är tillverkad av Kupilkas eget biomaterial med 50% träfibrer och 50% plast som åldras vackert samtidigt som kvaliteterna behålls. Du kan kontrollera hur fräsch produkten är av sin trädoft – ju starkare doft, desto nyare är produkten! Vi rekommenderar att muggen inte används i mikrovågsugnen, spisen eller över öppen eld för att säkerställa en lång livslängd. Vid slutet av sin livslängd kan muggen återvinnas, förbrännas för värmeenergi eller returneras till tillverkaren för återanvändning. Kupilka-förpackningen är gjord av återvunnen kartong.
 • Kupilka 21 Moominpappa

  Kupilka 21 Moominpappa
  Kupilka 21 Moominpappa är tillverkad av Kupilkas eget biomaterial med 50% träfibrer och 50% plast som åldras vackert samtidigt som kvaliteterna behålls. Du kan kontrollera hur fräsch produkten är av sin trädoft – ju starkare doft, desto nyare är produkten! Vi rekommenderar att muggen inte används i mikrovågsugnen, spisen eller över öppen eld för att säkerställa en lång livslängd. Vid slutet av sin livslängd kan muggen återvinnas, förbrännas för värmeenergi eller returneras till tillverkaren för återanvändning. Kupilka-förpackningen är gjord av återvunnen kartong.
 • Kåsa Bowl

  Kåsa Bowl
  Kåsan kan staplas vilket spar utrymmet din packning. *BPA-fri. *Volym: 350 ml *Diameter: 11,5 cm *Höjd: 4 cm
 • Keyring Cup

  Keyring Cup
  Volym: 20 ml
 • Hevea Bowl

  Hevea Bowl
  Kåsan är tillverkad i miljövänligt heveaträ. Hevea är ett användbart plantageträ som producerar latex. När denna cykel avslutas, används biprodukten till träprodukter. Hevea kallas ofta för ”rubber wood” eller ”gummiträ”. Tänk på att vårda din träprodukt, skölj av den och torka omgående, så håller den i generationer. Produkten bör handdiskas.
 • Kupilka 12 Hattifatteners

  Kupilka 12 Hattifatteners
  Kupilka 12 Hattifatteners är tillverkad av Kupilkas eget biomaterial med EKOenergy, och det åldras vackert samtidigt som kvaliteterna behålls. Du kan kontrollera hur fräsch produkten är av sin trädoft – ju starkare doft, desto nyare är produkten! Vi rekommenderar att muggen inte används i mikrovågsugnen, spisen eller över öppen eld för att säkerställa en lång livslängd. Vid slutet av sin livslängd kan muggen återvinnas, förbrännas för värmeenergi eller returneras till tillverkaren för återanvändning. Kupilka-förpackningen är gjord av återvunnen kartong.
 • Kupilka 21 Snorkmaiden

  Kupilka 21 Snorkmaiden
  Kupilka 21 Snorkmaiden är tillverkad av Kupilkas eget biomaterial med 50% träfibrer och 50% plast som åldras vackert samtidigt som kvaliteterna behålls. Du kan kontrollera hur fräsch produkten är av sin trädoft – ju starkare doft, desto nyare är produkten! Vi rekommenderar att muggen inte används i mikrovågsugnen, spisen eller över öppen eld för att säkerställa en lång livslängd. Vid slutet av sin livslängd kan muggen återvinnas, förbrännas för värmeenergi eller returneras till tillverkaren för återanvändning. Kupilka-förpackningen är gjord av återvunnen kartong.
 • Kupilka 12 Junior Cup

  Kupilka 12 Junior Cup
  Kupilka 12 är en träkåsa i juniorstorlek. Volym: 1,2 dl.
 • Fold-A-Cup Bio

  Fold-A-Cup Bio
  En del av WildosBio Green serie, som gör deras klassiska produkter grönare än någonsin. Deras nya bioplast är sammansatt med 50% sockerrör vilket minskar koldioxidutsläppen avsevärt, och eftersträvar Wildos mål till ett mer hållbart samhälle utan att kompromissa med kvaliteten och som förblir återvinningsbar. *BPA-fri *Fold-A-Cup® har klassificerats som ett konstverk av Svensk Forms Copyright Panel.
 • Kupilka 12 Sniff

  Kupilka 12 Sniff
  Kupilka 12 Sniff är tillverkad av Kupilkas eget biomaterial med EKOenergy, och det åldras vackert samtidigt som kvaliteterna behålls. Du kan kontrollera hur fräsch produkten är av sin trädoft – ju starkare doft, desto nyare är produkten! Vi rekommenderar att muggen inte används i mikrovågsugnen, spisen eller över öppen eld för att säkerställa en lång livslängd. Vid slutet av sin livslängd kan muggen återvinnas, förbrännas för värmeenergi eller returneras till tillverkaren för återanvändning. Kupilka-förpackningen är gjord av återvunnen kartong.
 • Wooden Shot Mug 4 cl

  Wooden Shot Mug 4 cl
  Material: Trä
 • Polar Guksi Wooden Mug

  Polar Guksi Wooden Mug
  Polar Guksi Wooden Mug från Kero är en fjällkåsa med rundade kanter tillverkad av björkvril och läderrem. Kåsan rymmer 1,2 dl är behandlad med kokt neskaffe och efterbehandlad med paraffinolja.
 • Keyring Cup

  Keyring Cup
  Volym: 20 ml
 • Matkåsa BIO Bestick & Tillbehör

  Matkåsa BIO Bestick & Tillbehör
  Klassisk kåsa för matPerfekt för utelivetBiobaserad plast av sockerrör och träfiberVolym: 0.8 L
 • Stabilotherm Matkåsa 0,8 l

  Stabilotherm Matkåsa 0,8 l
  Rejäl matkåsa i kvalitetsplast från Stabilotherm! Passar utmärkt för friluftsmat och går även bra att använda som vattenskopa. Blandade färger!
 • Kåsa Rund 0,2 l.

  Kåsa Rund 0,2 l.
  Kåsa Rund 0,2 l.Säljes i blandade färger.
 • Träkåsa i Gummiträ 1.2 dl Kåsor & Muggar

  Träkåsa i Gummiträ 1.2 dl Kåsor & Muggar
  Träkåsa i klassisk designRymmer cirka 1,2 dlAv gummiträ med finytaInoljad - skall handdiskas
 • Stabilotherm Träkåsa Mini 2cl

  Stabilotherm Träkåsa Mini 2cl
  En liten och behändig träkåsa i samma skandinaviska stil som vår omtyckta stora träkåsa. Använd den som kaffemått eller äggkopp men också starkare drycker lämpar den sig för. Endast fantasin sätter gränser.
 • Stabilotherm Träkåsa, 2 cl

  Stabilotherm Träkåsa, 2 cl
  Minivariant av Stabilotherms populära träkåsa.
 • Stabilotherm Träkåsa Tax

  Stabilotherm Träkåsa Tax
  En vacker och praktisk träkåsa i skandinavisk design och utrustad med en lädersnodd för enkel upphängning.En trogen följeslagare i ryggsäcken eller bältet under jakten, vandringen eller utflykten.-Material Rubber Wood-Volym 1,2 dl-Vikt 120 g
 • Kupilka 37, Grön

  Kupilka 37, Grön
  Kupilka 37, Grön är en kåsa av större modell som rymmer 3,7 dl. Använd denna för att både dricka ur och äta din soppa. Denna kåsa är tillverkad i en komposit med 50 % träfiber och 50 % plast. Bland...
 • Äta ute matset Primus Meal Set - Röd

  Äta ute matset Primus Meal Set - Röd
  Primus Meal Set är ett komplett matset i åtta delar. Setet innehåller djupa tallrikar, kåsa, spork, kryddburk och annat som behövs för måltider i det fria. OBS - kommer tillfälligt i färgen svart.
 • Primus k?sa i rostfritt st?l

  Primus k?sa i rostfritt st?l
  Praktisk kåsa av rostfritt stål från Primus. Liten och smidig att ta med. Rymmer 0,2 liter och är enkel att rengöra.
 • Lillkåsa 4 dl BIO | Växtbaserad Bio-plast Kåsor & Muggar

  Lillkåsa 4 dl BIO | Växtbaserad Bio-plast Kåsor & Muggar
  Dryckeskåsa av bioplastVolym: 4 dlTillverkad i SverigeFramställd av sockerrör och träfiberInga färgtillsatser
 • Light My Fire Swedish Kåsa 0,3l (BROWN (COCOA))

  Light My Fire Swedish Kåsa 0,3l (BROWN (COCOA))
 • Stabilotherm Träkåsa

  Stabilotherm Träkåsa
  En vacker och praktisk träkåsa i skandinavisk design och utrustad med en lädersnodd för enkel upphängning.En trogen följeslagare i ryggsäcken eller bältet under jakten, vandringen eller utflykten.Vikt: 120gVolym: 1,2dl
 • Kåsa Army Red Kåsor & Muggar

  Kåsa Army Red Kåsor & Muggar
  Kåsa för mat och dryckEnkel att hålla och drick frånBPA-fri plastVolym: 300 mlFärg: Red
 • Stabilotherm Keyring Cup

  Stabilotherm Keyring Cup
  Minikåsa med nyckelring. Volym: 2 cl.
 • Kupilka 37, Svart

  Kupilka 37, Svart
  Kupilka 37, Svart  är en kåsa av större modell som rymmer 3,7 dl. Använd denna för att både dricka ur och äta din soppa. Denna kåsa är tillverkad i en komposit med 50 % träfiber och 50 % plast. Bla...
 • Nordfjell Matkåsa

  Nordfjell Matkåsa
  Frukost, lunch eller middag - oavsett hur många måltider du äter i naturen, är Nordfjell Matkåsa den perfekta kompanjonen! Matkåsan har låg vikt och tillverkas av ett slitstarkt och miljövänligt ma...

Lättåtkomlig kåsa med snodd

Att kunna fylla på vätska snabbt när man är törstig är viktigt. De flesta kåsor har ett snöre eller nyckelring i handtaget. Det gör att man kan fästa den i karbinhake, krok eller annat på sin ryggsäck eller klädesplagg.

Den vikbara drickkåsan är så pass liten att man kan få ner den i en bröst- eller byxficka. När man packar sin ryggsäck kan man stapla flera kåsor på varandra och fylla den översta med mat eller annan packning. Då "äter" de inte upp packvolym i onödan.

Exklusiva kåsor av björkvril

De finaste kåsorna och som har en högre prislapp är de tillverkade av björkvrilar och ibland även med inslag av renhorn. Stabilotherm Ursus, Tandarus eller Lynx är några som ofta köps som present.

Matkåsa med lock

För att äta fast föda har de flesta med sig en lite större matkåsa. Om den är gjord i hårdmetall eller hårdplast tar den upp ganska mycket utrymme i packningen. Genom att ha ett lock till matkåsan kan man förvara saker inuti den utan att det ramlar ut. Det gör att du inte har dödvolym i din packning.

ilead