Självuppblåsande liggunderlag

Efter en lång dags vandring är det viktigt med vila. Ett liggunderlag som blåser upp sig själv är praktiskt om man har tappat andan och är orkeslös.

Självuppblåsbara liggunderlag finns att köpa från flera olika tillverkare. Dra ut pluggen och låt liggunderlaget fylla sig med luft på egen hand medans du kokar lite mat. Fyll på reserverna och lägg dig sen ner och vila ut.

Två tydliga fördelar med självuppblåsande underlag är att du 1) slipper bära med dig en pump och 2) inte riskerar att fylla liggunderlaget med fuktig luft ur dina lungor som senare under kalla natten ger kylande effekt.

Populärt inom självuppblåsande liggunderlag

 • Sleeping Pad Trek

  Sleeping Pad Trek
  Material: 240T polyester ripstop
 • Kids' Sleeping Pad

  Kids' Sleeping Pad
  Material: 240T polyester ripstop
 • Megamat Duo 10 LW+

  Megamat Duo 10 LW+
  Till liggunderlaget ingår en minipump, förvaringsväska, reparationskit, instruktionsmanual och reparationsmanual.
 • Burfjord Foam Sleeping Mat

  Burfjord Foam Sleeping Mat
  Liggunderlaget är självuppblåsande - öppna ventilen och låta den dra in luft av sig själv. Ibland kan du behöva blåsa in 1-2 andetag för att hela liggunderlaget ska fyllas maximalt. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse och kompressionsremmar. Material: 240 T Polyester Ripstop

Fler tips på självuppblåsande liggunderlag

 • Superior Single with Built-In Pump

  Superior Single with Built-In Pump
  Superior gör att du sover 45 cm ovanför marken och ger överlägsen isolering och komfort, men gör det även enklare att komma i och ur din sovsäck. Den uppdragna kanten runt om ger extra stabilitet, och det slittåliga PVC-materialet klarar enkelt av det tuffa campinglivet. *Inbyggd elektrisk 230 V pump *Levereras med praktisk bärväska *Bekväm höjd med tre lager *Lättanvänd ventil *Mjuk topp tyg
 • Trail Pro Sleeping Pad Regular

  Trail Pro Sleeping Pad Regular
  *Packpåse inkluderad
 • Comfort Deluxe SI Double V2

  Comfort Deluxe SI Double V2
  *Skum som är tjockare ovanpå varje Delta™ Core™ för bättre isolering direkt under dig. Det håller också skummets övre och undre yta intakt och garanterar jämn värme längs hela mattans längd *Diagonala stödskumväggar hjälper till att blåsa upp madrassen och skapar en mer kompakt matta *10 cm tjock *Multifunktionsventil med högt luftflöde ger snabb uppblåsning, tömning och enkel finjustering för personlig komfort *PillowLock™-systemet förhindrar att din Sea to Summit-kudde glider
 • Comfort Plus SI Regular V1

  Comfort Plus SI Regular V1
  *Lämplig för vår, sommar och höst.
 • Juniors' Sleeping Pad Trek

  Juniors' Sleeping Pad Trek
  Junior Sleeping Pad Trek från Urberg är ett självuppblåsande liggunderlag för barn, tillverkat av slitstark 240T polyester ripstop med isolerande skum invändigt. Liggunderlaget är 150 cm långt vilket ger en mindre packvolym för att passa på både vandringar och campingturer. Hållbar packpåse medföljer.
 • Comfort Plus SI Rectangular Large V1

  Comfort Plus SI Rectangular Large V1
  Lyxigt, varmt och bekvämt liggunderag i generös storlek som är värt den extra vikten. Hela 8 cm tjockt fungerar det även vintertid. 30D stretchmaterial ger en skön känsla mot huden och materialet i 30D polyester med laminerad TPU ger bra slitstyrka.
 • Sim Ultra 3.8 LW

  Sim Ultra 3.8 LW
  Självuppblåsande, skumisolerade mattor ger bra komfort tack vare sin plana sovyta och ett bra skydd mot kall mark. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse och ett reparationskit.
 • Trail Pro Sleeping Pad Large

  Trail Pro Sleeping Pad Large
  *Packpåse inkluderad
 • Mondoking 3D XXL

  Mondoking 3D XXL
  Mondoking 3D XXL är det lyxigaste liggunderlaget som Thermarest har gjort. Den är självupplåsande och varm vilket gör att den passar alla årets säsonger. Trots sin komfortnivå är liggunderlaget mycket komprimerbart och det blåses enkelt upp via den inkludera pumppåsen.
 • Comfort Plus SI Large V2

  Comfort Plus SI Large V2
  Delta Core-teknologin minskar skummets vikt och volym utan att kompromissa med komforten. Ett lätt men lyxigt stickat tyg i 30D-stretch används på ovansidan och varje dyna är präglad med ett halkfritt grepptryck för att förhindra att mattan glider.
 • Air Impact 38 Large

  Air Impact 38 Large
  *Mycket lätt och kompakt. *Ventil: Peak Valve *Material: 100 % polyester, TPU-belagd *Bärväska medföljer.
 • Tour 5 M

  Tour 5 M
  *Axelbredd: 51 cm *Fotbredd: 51 cm *Baksida: 100% Polyester, 100% Polyuretan; 75 D borstad *Framsida: 100% Polyester, 30 D stretch; Fyllning: 100% polyuretan, öppen cellskum.
 • Megamat 10 LXW

  Megamat 10 LXW
  Till liggunderlaget ingår en minipump, förvaringsväska, reparationskit, instruktionsmanual och reparationsmanual.
 • Sim UL 3,8 M

  Sim UL 3,8 M
  Material: 20 D Polyester12 kg/m² opencell PU skum, Oekotex 100-certifierat
 • NeoAir XTherm Sleeping Pad Regular Wide

  NeoAir XTherm Sleeping Pad Regular Wide
  NeoAir XTherm Regular Wide är ett uppblåsbart liggunderlag från Thermarest som är perfekt om du vill ha ett liggunderlag som väger lite och tar liten plats men samtidigt erbjuder ordentligt med värme för dina längre expeditioner. Triangular Core Matrix konstruktionen erbjuder både värme och stabilitet. Madrassen är 6,4 cm hög så att du kan sova bekvämt oavsett underlag. Med 6,9 i R-värde så lämpar sig detta liggunderlag för de mest extrema klimaten. Du får även en pumppåse för enkel uppblåsning av madrassen, en packpåse och ett reparationskit.
 • Air Impact 38

  Air Impact 38
  *Ventil: Peak Valve *Bärväska ingår. *Material: 100 % polyester
 • SIM Comfort 5 M

  SIM Comfort 5 M
  SIM Comfort 5 M från Exped är ett bekvämt och självuppblåsande liggunderlag för camping, övernattning i bil eller som extrasäng på hemmaplan. Liggunderlaget är fyllt med skum för värme och har ett yttertyg i stretchigt tyg för extra komfort. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse.
 • Trail Pro Sleeping Pad Regular Wide

  Trail Pro Sleeping Pad Regular Wide
  *Packpåse inkluderad
 • Tour 3.8 M

  Tour 3.8 M
  Tour 3. 8 M är märkt med VAUDE Green Shape Label som står för miljövänliga, funktionella produkter tillverkade av hållbara material. *rundade hörn för maximal komfort i förhållande till lättast vikt *väldigt mjukt och behagligt 30 D stretchtyg *robust och borstat 75 D tyg *det stretchiga yttertyget och skumfyllningen ger skönt stöd till kroppen *lagningskit ingår *levereras i förvaringspåse *horisontella perforeringar i skummet längs med hela liggunderlagets längd reducerar totalvikten och förbättrar luftflödet *VAUDE platt ventil *R-värde 4, temperatur -11,6°CBaksida: 100% polyester; 100% polyuretan; 75 D borstadFramsida: 100% polyester; 30 D stretchFyllning: 100% polyuretan öppen cellskum
 • Air Impact 25

  Air Impact 25
  *Ventil: Peak Valve *Bärväska ingår. *Material: 100 % polyester
 • Trail Lite Sleeping Pad Regular

  Trail Lite Sleeping Pad Regular
  Trail Lite R är ett självuppblåsande liggunderlag från Thermarest och kombinerar enastående komfort, värde och packbarhet. Den skurna premiumskummet är lätt och mycket packbart samtidigt som det levererar ordentligt med värme. Med en höjd på 3,8 cm och ett R-värde på 3.2 erbjuder Trail Lite tre säsongskomfort. Utrustad med den högpresterande WingLock-ventilen, som har tre gånger större luftflöde än en klassisk ventil.
 • Basecamp X-Large

  Basecamp X-Large
  *Packpåse ingår
 • Sim Ul LW

  Sim Ul LW
  *Anti-slip GripSkin coating *Isolerande foam kärna *Enkel att fylla och tömma på luft
 • Dream 10 L

  Dream 10 L
  VAUDE Green Shape Label står för miljövänliga och funktionella produkter som är tillverkade av hållbara material. *3D konstruktion för att kunna lägga flera liggunderlag tätt bredvid varandra *Rektangulär form *Mjukt och stretchigt 30D tyg upptill *Kraftigt och borstat 75D tyg nedtill *Kärnan i skum formar sig efter din kropp för optimal sovkomfort *Levereras med förvaringspåse *Reparationskit ingår *Horisontella perforeringar i skummet längs med längden på liggunderlaget minskar vikten och bättrar på inblåsningen av luft *Lättanvänd ventil
 • ProLite Plus Sleeping Pad Regular

  ProLite Plus Sleeping Pad Regular
  *En kompakt packpåse ingår
 • Basecamp Large

  Basecamp Large
  *Packpåse ingår
 • Sim Ultra 7.5 M

  Sim Ultra 7.5 M
  Självuppblåsande, skumisolerade mattor ger bra komfort tack vare sin plana sovyta och ett bra skydd mot kall mark. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse och ett reparationskit.
 • ProLite Plus Sleeping Pad Large

  ProLite Plus Sleeping Pad Large
  *En kompakt packpåse ingår
 • Sim Ultra 7.5 LW

  Sim Ultra 7.5 LW
  Självuppblåsande, skumisolerade mattor ger bra komfort tack vare sin plana sovyta och ett bra skydd mot kall mark. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse och ett reparationskit.
 • SIM UL 5 LW

  SIM UL 5 LW
  LW står för Long Wide vilket innebär att denna modell är lite längre och lite bredare.
 • Ultimate 5.0 Sleeping Mat

  Ultimate 5.0 Sleeping Mat
  *Lätt och kompakt *Stretchig, mjuk yta *Halkskydd på botten för att förhindra att mattan glider *Ventil med envägsfunktion för enkel uppblåsning *Vikbar i två vilket gör mattan ännu mer kompakt att bära *Stuffsack med pumpfunktion *PFC-fri
 • Fjellguard 60

  Fjellguard 60
  *Ventil: Peak Valve *Bärväska ingår. *Material: 100 % polyester
 • Women's Trail Lite Sleeping Pad

  Women's Trail Lite Sleeping Pad
  Women's Trail Lite är ett självuppblåsande liggunderlag från Thermarest och kombinerar enastående komfort, värde och packbarhet. Den skurna premiumskummet är lätt och mycket packbart samtidigt som det levererar ordentligt med värme. Med en höjd på 3,8 cm och ett R-värde på 3.2 erbjuder Trail Lite tre säsongskomfort. Utrustad med den högpresterande WingLock-ventilen, som har tre gånger större luftflöde än en klassisk ventil. Den modell har en damspecifik konstruktion med en kortare längd än den vanliga Trail Lite.l
 • Luxurymap X-Large

  Luxurymap X-Large
  Luxurymap XL är ett självuppblåsande liggunderlag från Thermarest som erbjuder maximal komfort på de precis rätta ställena med isolerande skum. Madrassen blåses enkelt upp via TwinLock valvet, och töms sen lika snabbt. Kommer med en smidig packpåse.
 • Camp Plus S.I. Regular

  Camp Plus S.I. Regular
  Den extra tjocka Camp Plus S.I. Regular från Sea to Summit är ett uppblåsbart liggunderlag med Delta Core som ger komfort och värme året om. Bekväm, varm och användarvänlig. Från fjällvandrare som försöker hålla vikten nere till campare som vill ha lite lyx.
 • Luxurymap Reg

  Luxurymap Reg
  Luxurymap R är ett självuppblåsande liggunderlag från Thermarest som erbjuder maximal komfort på de precis rätta ställena med isolerande skum. Madrassen blåses enkelt upp via TwinLock valvet, och töms sen lika snabbt. Kommer med en smidig packpåse.
 • Superior Double with Built-In Pump

  Superior Double with Built-In Pump
  Superior gör att du sover 45 cm ovanför marken och ger överlägsen isolering och komfort, men gör det även enklare att komma i och ur din sovsäck. Den uppdragna kanten runt om ger extra stabilitet, och det slittåliga PVC-materialet klarar enkelt av det tuffa campinglivet. *Inbyggd elektrisk 230 V pump *Levereras med praktisk bärväska *Bekväm höjd med tre lager *Lättanvänd ventil *Mjuk topp tyg
 • Comfort Plus SI Regular V2

  Comfort Plus SI Regular V2
  Delta Core-teknologin minskar skummets vikt och volym utan att kompromissa med komforten. Ett lätt men lyxigt stickat tyg i 30D-stretch används på ovansidan och varje dyna är präglad med ett halkfritt grepptryck för att förhindra att mattan glider.
 • Comfort Plus SI Women's Large V2

  Comfort Plus SI Women's Large V2
  Delta Core-teknologin minskar skummets vikt och volym utan att kompromissa med komforten. Ett lätt men lyxigt stickat tyg i 30D-stretch används på ovansidan och varje dyna är präglad med ett halkfritt grepptryck för att förhindra att mattan glider.
 • Camp Mat Self Inflating

  Camp Mat Self Inflating
  Camp Mat är ett tresäsongs-liggunderlag som blåser upp sig själv från Sea to summit. En slittåligt polyesterväv skyddar fram och baksidan mot slitage och förlänger hållbarheten. Ett perfekt val för vandringen eller kajakturen.
 • Luxurymap Large

  Luxurymap Large
  Luxurymap Large är ett självuppblåsande liggunderlag från Thermarest som erbjuder maximal komfort på de precis rätta ställena med isolerande skum. Madrassen blåses enkelt upp via TwinLock valvet, och töms sen lika snabbt. Kommer med en smidig packpåse.
 • Fjellguard 40

  Fjellguard 40
  *Ventil: Peak Valve *Bärväska ingår. *Material: 100 % polyester
 • ProLite Apex Sleeping Pad Regular

  ProLite Apex Sleeping Pad Regular
  ProLite Apex R är ett lätt självuppblåsande liggunderlag från Thermarest som erbjuder sömnkomfort, stöd och värme. ProLite Apex 3,8 R-värde gör det möjligt för äventyrare att avvärja kylan under tre-säsonger och sova bekvämt. ProLite är utrustad med WingLock ventilen som gör det enkelt att fylla madrassen med luft, och lika enkelt att tömma den när du behöver packa ihop. Kommer med en kompakt packpåse.
 • Sim Ultra 3.8 M

  Sim Ultra 3.8 M
  Självuppblåsande, skumisolerade mattor ger bra komfort tack vare sin plana sovyta och ett bra skydd mot kall mark. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse och ett reparationskit.
 • Kids Mat 3.8

  Kids Mat 3.8
  *Skum med hög densitet - ger utmärkt isolering. *Antibakteriell behandling som förhindrar lukt och mögel. *Material på yttertyget: 75D mjuk, borstad polyester. *Levereras med en praktisk bärväska.
 • Ultimate 6.5 Sleeping Mat

  Ultimate 6.5 Sleeping Mat
  *Lätt och kompakt *Stretchig, mjuk yta *Halkskydd på botten för att förhindra att mattan glider *Ventil med envägsfunktion för enkel uppblåsning *Vikbar i två vilket gör mattan ännu mer kompakt att bära *Stuffsack med pumpfunktion *PFC-fri
 • Mondoking 3D Large

  Mondoking 3D Large
  Mondoking 3D L är det lyxigaste liggunderlaget som Thermarest har gjort. Den är självupplåsande och varm vilket gör att den passar alla årets säsonger. Trots sin komfortnivå är liggunderlaget mycket komprimerbart och det blåses enkelt upp via den inkluderade pumppåsen.
 • Dreamhaven Single 10.0 cm

  Dreamhaven Single 10.0 cm
  *Unik, värmereglerande skumkonstruktion för optimal komfort året runt *Dubbla Flat High-Flow-ventiler förbättrar luftflödet *Extra stora skumhål förbättrar komforten samtidigt som packstorlek och vikt minskas *3D-form med tjock profil för bästa komfort *Ultrakraftig stretchpolyester som är mjuk mot huden *Bärväska medföljer för enkel förvaring och transport *Delamineringssäker TPU-konstruktion för extrem hållbarhet *Statiskt sidotyg stabiliserar 3D-formen och gör uppblåsningen snabbare