Enmanstält

Ett bra och lätt enmanstält håller vikten på din packning nere. Bra för dig som vandrar själv och tältar på egen hand. Alla ledande tillverkare av tält har enmannatält i sitt sortiment men det finns tält för 1 person att köpa i olika prisklasser.

Tips på bra enmannatält

Här nedan hittar du ett galleri med 1-mans tält från ledande varumärken inom outdoor och fritidsprodukter. Vill du veta mer detaljer kring ett specifikt tält, klicka då vidare till produktsidan för att läsa tältets specifikationer.

Populärt inom enmanstält

Fler tips på enmanstält

 • Big Agnes Copper Spur HV UL 1 lätt enmanstält

  Big Agnes Copper Spur HV UL 1 lätt enmanstält
  Copper Spur HV UL 1 är ett lättviktiga enmanstältet som du lätt tar med dig på cykeln men inte behöver vara cyklist för att uppskatta.
 • Wechsel Venture 1 Travel Line (vattenpelare: 5000 mm)

  Wechsel Venture 1 Travel Line (vattenpelare: 5000 mm)
  Kompakt men rymligt enmanstält.
 • Big Agnes Tiger Wall UL1 enmanstält

  Big Agnes Tiger Wall UL1 enmanstält
  Tiger Wall UL1 från Big Agnes är ett rymligt, men robust enmansält som är enkelt att slå upp och lätt att bära med i packningen. Perfekt för dig vill kunna röra dig snabbt i naturen.
 • Vaude Hogan SUL 1-2P tält

  Vaude Hogan SUL 1-2P tält
  Vaude Hogan SUL för upp till 2 personer är ett mycket bra tält då du ska ut och cykla eller för vandring. Ett utmärkt val när lätt vikt är ett måste.
 • High Peak Monodome PU 2 (vattenpelartryck 1500 mm)

  High Peak Monodome PU 2 (vattenpelartryck 1500 mm)
  Kupoltält till festival, camping etc
 • Wechsel Charger Venture 2 Line (Vattenpelare 5000 mm)

  Wechsel Charger Venture 2 Line (Vattenpelare 5000 mm)
  Fristående kupoltält med 2 ingångar.
 • High Peak Mini lite 2 (vattenpelartryck 1500 mm)

  High Peak Mini lite 2 (vattenpelartryck 1500 mm)
  1 till 2 personers tält
 • Tent Sling 1 - 1-mannatält One Size green

  Tent Sling 1 - 1-mannatält One Size green
 • Telemark 1 LW - 1-mannatält red

  Telemark 1 LW - 1-mannatält red
 • F10 Hydrogen Air - 1-mannatält green

  F10 Hydrogen Air - 1-mannatält green

3 ultralätta enmanstält för fjällvandrare och jägare

Ska du vandra längre sträckor är du säkert mån om att bära så lätt som möjligt. En viktjägare värdesätter ultralätt utrustning och betalar gärna lite extra för låg vikt. Just tältet är ofta den del i utrustningen som tar upp mest volym och väger mest i en packning. Vill du hålla nere vikten finns det därför mycket att spara på att köpa ett riktigt ultralätt tält.

Vi brukar rekommendera de som frågar oss någon av följande tre tält för 1 person. Två av dessa är superlätta och kvalificerar som tält under 1 kg inkluderat packpåse och tältstag.

Minimalistiskt tält för 1 person

Ett alternativ till tältet är det minimalistiska tältskyddet som också kan kallas för bivy eller tarp. Det är mer som ett vatten- och vindskydd men under varmare delen på året funkar det bra att sova under i en sovsäck. Du kommer ännu ett steg närmare naturen när du i princip sover ute under bar himmel.

Låter det som en lockande lösning för dig som ensamvandrare kan du kolla in våra tips på tarp här och på bivysäckar (bivacksäckar) här.

Enmannatält för 3 säsonger

Den som vill vara ute i naturen på egen hand under såväl sommar som vår och höst bör satsa på ett enmanstält för 3 säsonger. Kanske du vill uppleva höstskruden i fjällen under september/oktober. Eller är du jägare och vill vakna tidigt på plats ute i skogen under älgjakten.