Tältkamin

Skaffa dig en portabel tältkamin som ger skön värme i tältet. Välj bland olika modeller av kaminer som blir din tältvärmare i kylan. Vi har samlat lätta och kompakta vedspisar med spisrör, effektiv förbränning och möjlighet att köpa till rörsektioner.

Populärt inom tältkamin

 • Stovepipe Section

  Stovepipe Section
  Mått: 6 x 6 x 40 cm.
 • Savotta Hawu Wood Stove 400

  Savotta Hawu Wood Stove 400
  Denna produkt kan inte skickas till USA eller Kanada När Hawu-tälten utvecklades stod det klart att den gamla vedspismodellen också skulle få en yngre bror. Och här är resultatet av massor av idéer och massor av prototyper: en kompakt, no-nonsens vedspis för uppvärmning av tältet och för matlagning. Head Tommi Vahtera ägnade mycket tid åt att optimera förbränningsprocessen och som ett resultat av detta bränner Hawu 400 ved rent, med utmärkt luftflöde. - Lätt: väger mindre än en tredjedel av traditionella Savotta kaminer - Formen gör den extremt motståndskraftig mot värmerelaterade deformationer - Små packningar: vikbara ben - Sval luft sugs från båda ändar direkt under vedgrillen - Sekundärluft förs, förvärmd, till den övre delen via en kanal i dörren - Toppen kan användas för matlagning – Ben kan användas som handtag, när du rengör kaminen - Material: brandsäkert rostfritt stål - 2 års garanti mot material- och tillverkningsfel Spisrör ingår ej. Hawu 2000 spisrör finns [här]( https://scandinavianoutdoor.com/savotta/gear/tents/family-and-camp-tents/hawu-stovepipe-2000/ ) .
 • Savotta Stove

  Savotta Stove
  Denna produkt kan inte skickas till USA eller Kanada Denna lådtältkamin är tillverkad av 2 mm stålplåt; topp av 3 mm stålplåt. Spisens breda ovansida är perfekt för matlagning. Ett gjutjärnsgaller och spjäll hjälper till att värma upp spisen. Avsedd att användas med tält som Savotta SA-20, för användning från höst till vår. Användningen av en spis håller luften inuti tälttorken och varmare, vilket gör det enkelt att torka dina kläder och laga mat säkert från väder och vind. Spisrör förpackningar inuti kaminen för enkel transport - Avtagbara ben (25 cm i längd) packas också inuti - Storlek i transportläge: ca. 42 x 30,5 x 27,5 cm - Spisrörsdelar är ca. 30 cm i längd och har en ytterdiameter på 85 mm, total rörlängd 210 cm, ca. 14cm varav rörflammedämparen - Tillverkad i Estland - 2 års garanti Vikt: ca. 18 kg Produktvideon visar ett separat tillgängligt tillbehör, grillhållaren som inte ingår. Data om spisröret: Total längd 245 cm, höjd från marken när den är monterad på spisen: 295 cm - Spetsen på spisröret bör nå minst 100 cm över tältets tak på den plats det går genom taket - Beroende på tältmodell kan du behöva förlängningsbitar: - FDF 10 - inget behov av förlängningar - FDF 10 -JSP - köp en förlängning - FDF 20 - köp två tillägg - FDF 20 -HQ - köp tre tillägg - Hiisi 2 och 4: inget behov av tillägg - Hawu 4 och 8: inget behov av förlängningar
 • Helsport Lavvu Stove

  Helsport Lavvu Stove
  Helsport Lavvu Stove är en kamin för alla Helsports Lavvu-tält, som ökar komforten och värmen i tältet. Kaminen har en konstruktion i rostfritt stål med en isolerad skorsten som skyddar tältets mat...

Fler tips på tältkamin

 • Lavvu Vedugn

  Lavvu Vedugn
  Helsport vedkamin till Lavvo och liknande tälttyper. Gedigen och stabil kamin i rostfritt stål. En kamin i tältet gör att klimatet i tältet blir otroligt behagligt då du slipper fukt och kondens.Under den kalla årstiden så kan du även gå omkring i tältet och mysa utan ytterkläder. Du kan även laga mat på ovandelen av kaminen på den plana ytan som finns.Passar för en större gryta, stekpanna eller kaffepanna. De stabila benen håller kaminen på plats utan att du behöver oroa dig.Skorstenen har ett isolerat rör som sticker igenom tältduken så den inte smälter av värmen.Luckan till kaminen har en knopp så du inte bränner dig lika lätt.Det finns även en ventil så du kan kontrollera förbränningen på ett bra sätt och spara bränsle. Samtliga 10 rör får plats inuti kaminen. Tänk på att om du har en större Lavvo eller kåta så kanske du måste köpa till fler förlängningsrör för att räcka hela vägen.Men tänk på att skorsstenen bör sticka upp en bit ovanför tältduken för att inte skada tyget! Höjd som krävs på kamin+rör för att passa Helsport Lavvotält:4-6 person: 2,86m8-10 person: 3,46m12-14 person: 3,76m Att tänka på vid eldning i tält:Se till att det finns en ventilationsöppning nere vid marken i tältet som gör att du kan ta in frisk luft, detta är otroligt viktigt. Material:Rostfritt stål Tälttyp: Lavvo, Kåta Detaljer:Total vikt: 14 kg totalt.Bärväska ingår. Mått: höjd 59 cm med ben, bredd 22 cm, längd 38 cm. Rörens diameter ca 6,5 cm. (Total höjd på kaminen inkl rör är ca 402 cm, så det räcker till för alla Varanger camp från Helsport.)
 • Savotta Hawu Stovepipe 2000

  Savotta Hawu Stovepipe 2000
  Denna produkt kan inte skickas till USA eller Kanada Tillverkat av valsat, brandsäkert stål, har detta spisrör dubbelt så stor yta som ett slätt rör, vilket möjliggör bättre värmeöverföring inuti tältet. Ett bra val för alla Hawu tält såväl som Sauna tält. Detta spisrör är gjort för kaminen [Hawu 400]( https://scandinavianoutdoor.com/savotta/gear/tents/accessories/hawu-wood-stove/ ). - Kan packas inuti Hawu 400-spisen – Du kan länka två eller flera rör för extra längd - Total längd: 200 cm - Längd nedrullad: 30 cm - Diameter: 7,5 cm - Röret är bunden i sin form med sex stålband (ingår) - 2 års garanti mot material- och tillverkningsfel OBS! Använd alltid handskar när du sätter ihop kaminröret eller rullar det. Eftersom röret är av tunt stål har det vassa kanter. Röret levereras med ett par arbetshandskar.

Tält med kamin

Det är inte vilka tält som helst som du kan stoppa in en tältkamin inuti. Tält för kamin är det bara några enstaka tillverkare som har. Du kan till exempel kolla närmare på svenska Tentipi tältkåtor eller finska Savotta Hawu som tack vare kaminvärmen också funkar som vintertält.

ilead