Jiggar

Jiggar är ett konstgjort bete som härstämmar från amerikanskt bassfiske. Jiggen har till skillnad från drag och wobblers inga inbyggda rörelsemönster. De är mest som en klump som följer med vattnets och spöts rörelser istället för att skapa sina egna.

Det finns olika former på jiggar där kölformade är avsedda för strömmande vatten, klotformade för stilla vatten och bananformade för pilkfiske från båt i djupa vatten.

Många som köper jiggar har en hel uppsättning med kroppar i olika färger och utseenden. Se till att förvara jiggarna i redskapsboxar, gärna varmetåliga som håller gummijiggarna från att smälta och klibba fast.

Populärt inom jiggar

  • Veka Simppu 8 cm jigg 5 st/pkt

    Veka Simppu 8 cm jigg 5 st/pkt
    Veka Simppu-jiggen imiterar effektivt en bottenlevande simpa. Den fungerar också bra som vertikal och när du behöver en livlig jigg. Prova också i strömmande vatten! Jiggens vikt ca 4g.
  • Daiwa BaitJunkie Minnow 8 cm jigg 6 st/pkt

    Daiwa BaitJunkie Minnow 8 cm jigg 6 st/pkt
    Daiwa BaitJunkie Minnow svarar på den snabbt växande efterfrågan inom finessfiske! Daiwa BaitJunkie Minnow-jiggen är en perfekt munsbit för abborre, asp, gös och många ädelfiskar också! BaitJunkie Minnow har en kroppsform som låter stjärten röra sig friare och fungerar därför ypperligt också med lätta jiggskallar. Ett perfekt val när du behöver en känsligt simmande jigg för lättare jiggskallar!• Daiwa-loggan på sidan visar var du kan kapa jiggen vid behov utan att försämra gången• Baitjunkie fungerar utmärkt i både söt- och saltvatten• ELASTOMAX-materialet gör jiggen otroligt elastisk och spänstig. Dessutom är Elastomax-materialet flytande!• Innehåller inte PVC/Plastisolämnen eller ftalater• Spetsad med naturligt AMINO X-doftämne • Obs! Elastomax-jiggar ska förvaras endast med andra Elastomax-jiggar
  • JASU jigghuvud för pimpling 2 st/pkt

    JASU jigghuvud för pimpling 2 st/pkt
    Jigghuvud som svänger jiggen i sidled och gör pimplandet extra effektivt. Passar för pimpling av bl.a. abborre, gös och regnbågslax.
  • Lunker City Fin-S Fish 17,5 cm jigg 5 st/pkt

    Lunker City Fin-S Fish 17,5 cm jigg 5 st/pkt
    Lunker Citys kvalitativa och välsimmande jiggar passar särskilt för fiske av abborre och gös med flera olika fisketekniker. Materialet är mycket mjukt, vilket ger väldigt goda egenskaper. Många fiskare, till och med proffs, litar på Lunker City-kvaliteten, särskilt när målfiskarna är abborre och gös. Made in USA.Fin-S Fish har redan bllivit ett begrepp när det gäller vertikal- och dropshot-jiggning! Dess ytterst känsliga tudelade stjärt och det extremt mjuka materialet möjliggör en superkänslig gång, som reagerar på minsta rörelse med spöet eller veven. Otaliga stora gösar och abborrar är beviset, Fin-S Fish är en av de bästa jiggarna någonsin!

Fler tips på jiggar

  • Power Bait Select Glitter deg

    Power Bait Select Glitter deg
    Utvecklad för fiske av laxartade rovfiskar. Den lockande doften och smaken tillsammans med en blänkande yta som imiterar småfisk får rovfisken att hugga.
  • Veka Ahven (abborre) 9 cm jigg 5st/pkt

    Veka Ahven (abborre) 9 cm jigg 5st/pkt
    Veka Ahven-jiggen är särskilt avsedd för abborrjiggning. Denna större storlek passar även för gös. Prova gärna tillsammans med beteshållare och inte bara med traditionellt jigghuvud! Dessa jiggar är handmålade och har en fantastisk finish.
  • Daiwa Prorex Side Kick 23 cm gäddjigg

    Daiwa Prorex Side Kick 23 cm gäddjigg
    Daiwa Prorex Side Kick är en pålitlig hjälpreda vid gäddfiske! Side Kick simmar jämnt och kan fiskas med olika fart, från riktigt långsamt till snabbt. Stjärtens ”hakar” ger Side Kick en intressant rörelse från sida till sida. Det mjuka materialet gör att betet går fint också vid långsam fart. Passar utmärkt för Screw-in System-riggning. Lätt att fiska även i grunt vatten.
  • Daiwa Tournament D Fin 10 cm jigg 7st/pkt

    Daiwa Tournament D Fin 10 cm jigg 7st/pkt
    Klassisk fiskjigg vars form och stjärtfena skapar en simrörelse med svängande sidor som imiterar en liten fisks naturliga rörelser. Vid testfiske överallt i Europa har D'Fin varit suverän särskilt i gös- och abborrfiske. Tack vare den unika gummiblandningen som innehåller salt kan man använda betet utan jigghuvud. I stället för jiggskalle kan man använda till exempel off-set-krok. Gummiblandningen innehåller också naturlig bläckfiskarom som fick fiskarna att hugga vilt under de många testfiskeperioderna. Gummiblandningen avger inte färg så beten i olika färger kan förvaras i samma fack och behöver inte hållas skilt från varandra. Made in Japan.Daiwa Tournament Soft Lures Series är en garanti för god kvalitet. Vårt mål är att erbjuda de absolut bästa och högklassigaste produkterna som utvecklats i Tokyo i Japan tillsammans med vårt moderbolag. De flesta produkterna i Tournament-serien tillverkas också i Japan och både japanska och europeiska sportfiskare har noggrant testat varje produkt för funktionalitet och pålitlighet. Till Daiwa Tournament-sortimentet väljs och godkänns endast världens bästa och högklassigaste produkter.
  • Happy Angler jigghuvud 25 g 3 st/pkt

    Happy Angler jigghuvud 25 g 3 st/pkt
    Happy Angler jigghuvudena är utrustade med en supervass Mustad Ultrapoint-krok. I det breda storlekssortimentet hittar du en lämplig krok och vikt för så gott som alla jiggmodeller och ändamål. Happy Angler jigghuvudena lämpar sig för jiggfiske av abborre, gös och gädda. Huvudets tyngd är angiven på huvudet så det är lätt att hitta rätt storlek.• Supervass Mustad Ultrapoint-krok• Vikten angiven på jigghuvudet• Brett sortiment
  • Lucky John Joco Shaker 3,5 jigg 4 st/pkt

    Lucky John Joco Shaker 3,5 jigg 4 st/pkt
    Lucky John Joco Shaker-jiggen är en klassisk shad, med räfflad kropp. Det här är den första jiggen i Lucky John-serien där man använt Floating Soft Plastic System-material. Materialet har en väldigt låg densitet, vilket gör den lättare än vatten. Jiggen bevarar sin flytförmåga även efter hugg, till exempel av en gädda. Som extra lockbete har jiggen makrilldoft.
  • Wake Flexfish 3,5 jigg 5 st/pkt

    Wake Flexfish 3,5 jigg 5 st/pkt
    Wake Flexfish 3,5 är ett bra val för gös och större abborrar samt för livliga sommargäddor. Den känsligt simmande stjärten och det breda färgsortimentet gör jiggen till ett riktigt multiverktyg. För Flexfish 3,5'' är den lämpligaste jigghuvudsstorleken 2/0.
  • Ruthless Slim Keeper jigghuvud 4 g 3st/pkt

    Ruthless Slim Keeper jigghuvud 4 g 3st/pkt
    Ruthless Slim Keeper Jighead har en smart keeper som gör det möjligt att använda jigghuvudet även med små och smala jiggar utan att dessa går sönder.Kvaliteten har nu förbättrats ytterligare till säsongen 2020 med nya formar och rotationsgjutning.Slim Keeper håller jiggen stadigt på plats tack vare sin form och sitt material. Keeper river inte heller jiggen när den byts, utan jiggen förblir fullständigt användbar. Slim Keeper-jiggskallarna tillverkas med Kumhos kemiskt vässade, ytterst vassa krokar. Krokarna är smidda, vilket ger bättre motståndskraft mot vridning och uträtning. Slim Keeper finns också med #4- och #6-krokar, som passar utmärkt för mikrojiggar.
  • Abu Garcia Beast Twin Tail 17 cm Fish Jig 2-pack

    Abu Garcia Beast Twin Tail 17 cm Fish Jig 2-pack
    The Abu Garcia Beast Twin Tail shad has a double sickle-shaped tail. Twin Tail has a unique swimming action emphasized by the double tail, which activates even timid pike very effectively. Suitable for use with a jig head and for surface fishing in a rig. Fish slowly and let the lure descend at times or retrieve in a direct line; both methods work, depending on the situation. Features:• Designed for professional pike fishing, yet still easy to use• Hand-painted• Phthalate free• Designed and developed in Sweden for Nordic conditions • Unique action• Effective classic designs with a modern twist
  • Lucky John Tioga 3,4 jigg 6 st/pkt

    Lucky John Tioga 3,4 jigg 6 st/pkt
    Lucky John Tioga-jiggen är särskilt avsedd för fiske av abborre och gös. Den unika formen och varierande rörelsen är väldigt lockande. Jiggens rörelse kunde beskrivas som mycket levande. Jiggen har också makrilldoft som attraherar rovfiskarna.
  • Veka V-Shad 8 cm jigg 5st/pkt

    Veka V-Shad 8 cm jigg 5st/pkt
    Veka V-Shad-jiggen lämpar sig särskilt för vertikaljiggning, men också t.ex. med beteshållare. Kroppen liknar en riktig fisk, stjärten är V-formad. V-Shadarna är handmålade.
  • Daiwa Prorex Pelagic Shad 21,5 cm jigg

    Daiwa Prorex Pelagic Shad 21,5 cm jigg
    Prorex Pelagic Shad är en riktigt mjuk jigg med V-stjärt och välkänd Duckfin-kropp, för vertikaljiggning och kastfiske. Äntligen något helt nytt!Speciellt och unikt i den här jiggen är kroppens hår. Håren är av samma material som kroppen och skapar rörelse och ljud i vattnet även när jiggen står nästan stilla. Vid stjärtbasen finns dessutom en rasselkammare för att ytterligare locka rovfiskarna. En tredje sak att uppmärksamma är räkdoften som jiggen utsöndrar och som får rovfiskarna att bli helt vilda.• Duckfin-kropp och lång V-stjärt• Kroppens hår skapar ljud och rörelse i vattnet• Rasselkula• Räkdoft• Extramjukt material
  • Lunker City Fin-S Fish 10 jigg 3 st./paket

    Lunker City Fin-S Fish 10 jigg 3 st./paket
    Lunker Cityn Fin-S Fish jiggar är hållbara och känsligt simmande. De är avsedda i första hand för dropshot fiske men de fungerar utmärkt också med normalt jigghuvud. Pröva och bli överraskad!• Tillverkad i USA
  • Daiwa Prorex Classic Shad 25 cm fiskjigg

    Daiwa Prorex Classic Shad 25 cm fiskjigg
    Daiwa Prorex Classic Shad är en mångsidig ny jigg för fiske av rovfiskar. Det mjuka materialet och gångjärnet i stjärten ger en mycket känslig gång även vid riktigt låga hastigheter.Seek your monster!
  • Savage Gear 3D Bleak Real Tail 8 cm fiskjigg

    Savage Gear 3D Bleak Real Tail 8 cm fiskjigg
    3D-skannad löja! 3D Bleak Real Tail efterliknar en löja så bra som det är möjligt. Gjord genom att 3D-skanna en riktig löja, detaljerna är ytterst verklighetstrogna!Användningsmöjligheterna är många; drop shot -fiske eller vertikaljiggnig, med Savage Gear Lip Scull -beteshållare eller vid trolling bakom attraktor, till och med med spinnerbait på trailerkrok som extra lockbete!
  • Lunker City SwimFish 7 cm jigg 12 st/pkt

    Lunker City SwimFish 7 cm jigg 12 st/pkt
    Lunker Citys högklassiga och välsimmande jiggar passar särskilt för fiske av abborre och gös med flera olika fisketekniker. Materialet är mycket mjukt, vilket ger väldigt goda egenskaper. Många fiskare, till och med proffs, litar på Lunker City-kvaliteten, särskilt när målfiskarna är abborre och gös. Made in USA.SwimFish-jiggarnas form imiterar en riktig liten fisk och den rejäla stjärten med smal bas ger en kraftig spark och simrörelse. Kan användas med traditionellt jigghuvud eller alternativt med Texas- eller Carolina-rigg.
  • Savage Gear 3D LB Roach Swin & Jerk 10 cm 3 st/pkt

    Savage Gear 3D LB Roach Swin & Jerk 10 cm 3 st/pkt
    Perfekt 3D-skanning av en mört! Inspirerade av Line-Thru Roach utvecklade vi det här betet för rovfiskar som jagar mindre fiskar året runt. Dessa mindre beten är mycket mångsidiga - de kan användas på flera olika sätt och för många olika rovfiskar. Tack vare betets öppna mun sitter jigghuvudet stadigt, vilket möjliggör ett perfekt fiskande med betet!• 3D-skannade detaljer• Livlig gång• Betets öppna mun gör att jigghuvudet sitter stadigt på plats
  • Wake Grub 3,5 jigg 10 st/pkt

    Wake Grub 3,5 jigg 10 st/pkt
    Wake Grub 3,5 är som bäst när en större jigg är för stor för abborren. När abborrarna bara nafsar i stjärten och inte fastnar, byt till en mindre larvjigg och ett så lätt huvud som möjligt. En långsamt sjunkande liten larvjigg aktiverar ofta även stora abborrar som äter dåligt. Den långa smidiga curly tail-stjärten gör att jiggen simmar väldigt lockande vid minsta rörelse.
  • K.P Mustad Fish Head Vertic 35 g jigghuvud 2 st./pkt

    K.P Mustad Fish Head Vertic 35 g jigghuvud 2 st./pkt
    Jigghuvud av ny modell, utformat särskilt för vertikaljiggning. Huvudets form skär mycket bra genom vattnet och förbättrar på så sätt fiskekänslan. Jigghuvudet har två öglor som underlättar fästandet av en extrakrok. Med Mustads kemiskt vässade bastanta krok, som har Black Nickel -ytbehandling.▪ Rund krok▪ Mustad 32627 NP-BN▪ Krokens färg Black Nickel
  • Relax Super Banjo 2 jigg 4 st/pkt

    Relax Super Banjo 2 jigg 4 st/pkt
    Relax Super Banjo 2 är en hybridjigg med curly tail-stjärt och liten simrörelse. Denna jigg är en oemotståndlig läckerbit för alla rovfiskar. Måste finnas i varje fiskares jigglåda! Rekommenderad krokstorlek: 1-1/0. Made in U.S.A.
  • Svartzonker McRubber Jr fiskjigg 2 st/pkt

    Svartzonker McRubber Jr fiskjigg 2 st/pkt
    McRubber Jr för vidare McRubber-familjens traditioner med lysande färger och fantastisk effektivitet. McRubbers lillebror är 17cm, det vill säga precis lämplig för en gäddmun. Ett gäddgummi av den här viktklassen kan du kasta med nästan vilket gäddspö som helst.Claes Svartzonker Claesson är en av Sveriges mest kända betesbyggare och hans varumärke Svartzonker är mycket uppskattat i Norden. Och inte utan orsak! Claes har producerat ytterst välfiskande beten på löpande band och särskilt bland gäddfiskare talar vi om en popularitet nästan på kultnivå!Stor, känsligt simmande stjärt och fantastiskt finslipad kropp. Levereras utan krokar. Fiskaren kan kroka betet på önskat sätt, t.ex. med jiggskruv eller stort jigghuvud och stingerkrokar.
  • Storm V-Slab 14 cm fiskjigg

    Storm V-Slab 14 cm fiskjigg
    Mörtfiskar är vanlig föda för många nordiska rovfiskar, särskilt gäddan. Därför har Storm V-Slab-gäddjiggen en hög mörtliknande sidoprofil. Storm V-Slab är mycket mångsidig i fråga om krokningen. Den unika formgivningen möjliggör inte bara riggning med trekrok utan också med olika weedless-krokar för fiske bland vattenväxter. Krokarna kan lätt gömmas i ryggens hålighet. Du kan alltså använda till exemepl swimbait-krok, traditionell jiggkrok utökad med en enkel stingerkrok eller något annat som passar situationen.Storm V-Slab är lätt i förhållande till storleken så du kan njuta av gäddfiske med relativt lätta redskap.• Förpackningen innehåller en jiggskruv• Ftalatfritt material• Ihålig konstruktion
  • Relax Crawfish 1 jigg 6 st/pkt

    Relax Crawfish 1 jigg 6 st/pkt
    Mikrojiggar är effektiva på många fiskarter. Mikrojiggning är ett händelserikt och roligt sätt att jigga!Liten kräftimitation med snygg finish. Fungerar väldigt bra på alla fiskar i både strömmande och stillastående vatten.
  • BKK jigghuvud Round 20 g 3 st/pkt

    BKK jigghuvud Round 20 g 3 st/pkt
    Rund är den vanligaste formen av jigghuvud och BKK:s modell passar nästan alla jiggmodeller. Denna modell har marknadens bästa krok i kombination med en ny krage. BKK:s supervassa krok garanterar bästa möjliga krokning. Förpackningen innehåller 3 st jigghuvud.• Grundformeln vid val av jigghuvud är 2-2,5 g/1 m (jigghuvudets vikt/vattendjupet)
  • Orka Shad Tail 7,5 cm jigg 5st/pkt

    Orka Shad Tail 7,5 cm jigg 5st/pkt
    Orka Shad Tail är en version av det superpopulära betet Orka Shad, med curlytail - en attraktivt darrande stjärtfena som retar rovfiskarna till hugg. Shad Tail finns i storlekarna 7,5 cm och 10,5 cm.Shad Tail fungerar särskilt bra vår och höst i svalt vatten och dagar då fisken är passiv och äter dåligt.Shad Tail 7,5 cm är som effektivast på abborre och asp.Orka Shad Tails färgkarta omfattar en mängdläckra färgkombinationer.
  • Veka Kuha (gös) jigghuvudssortiment 15st/pkt

    Veka Kuha (gös) jigghuvudssortiment 15st/pkt
    Veka-jigghuvudssortiment med 15 jigghuvud av olika tyngd och storlek. Tyngd 5-15g och krokstorlek 3/0-4/0. Jigghuvudena har högklassiga och vassa BLN-krokar med en hulling på skaftet för att hålla jiggen på plats.
  • BKK jigghuvud Round 7 g 20st/pkt

    BKK jigghuvud Round 7 g 20st/pkt
    BKK:s runda jigghuvud är den vanligaste formen av jigghuvud och passar nästan alla jiggmodeller. Denna modell har marknadens bästa krok i kombination med en ny krage. BKK:s supervassa krok garanterar bästa möjliga krokning. Förpackningen innehåller 4 st jigghuvud.• Grundformeln vid val av jigghuvud är 2-2,5 g/1 m (jigghuvudets vikt/vattendjupet)
  • SPRO Iris Popeye 17 cm fiskjigg

    SPRO Iris Popeye 17 cm fiskjigg
    Iris Pop-Eye-shadarna är veritabelt ögongodis. Precis som andra SPRO Iris-beten har de stora lockande ögon. Det är det som gett serien namnet Iris. Pop-Eye är ett välfungerande bete för de flesta situationer och för både söt- och saltvatten. Kroppens form tillsammans med den lilla stjärtvinkeln ger ett lågt vattenmotstånd. Betet är därför lätt att fiska utan att det förlorar sin simstil. Pop-Eye passar bra för långsammare fiske i kallt vatten. Du kan också använda en tung jiggskalle och fiska vid botten med jiggstil. Pop-Eye är hållbar och på ryggen hittar du praktiska krokstorleksmärken.
  • Mikado Fishunter 8 cm jigg 5 st/pkt

    Mikado Fishunter 8 cm jigg 5 st/pkt
    Legendariska Fishunter såg dagens ljus år 2006. Betet designades genom att kombinera jiggningens och kastfiskets bästa sidor. Resultatet var en fiskjigg i helt nytt material. Gummiblandningen är extra stark och töjbar. Tack vare den nya designen är jiggen ovanligt aggressiv, till och med när den sjunker! Den nya dynamiken, den tjockare och tyngre kroppen samt stjärtens stora areal skapar en väldigt kraftig hydroakustisk våg i vattnet. Fishunter väger dubbelt så mycket som vanliga jiggar av samma längd! Fiske i praktiken bekräftar Fishunters effektivitet. Prova och bli överraskad!
  • Daiwa BaitJunkie Grub 10 cm jigg 5 st/pkt

    Daiwa BaitJunkie Grub 10 cm jigg 5 st/pkt
    Daiwa BaitJunkie Grub visar att en stor larvjigg är effektiv också vid fiske av rovfiskar. Fyra tums BaitJunkie Grub är avsedd för tyngre jiggskallar än dess lillebror på 2,5 tum. Med tynge jiggskalle kan du vara säker på att den fungerar optimalt med tanke på målfiskarna. BaitJunkie Grub är designad för att märkas. Större jiggar används vanligen i djupare vatten med sämre sikt och 4 tums BaitJunkie Grub lämpar sig perfekt för det här. Dess stjärt skapar dallringar som märks! • Baitjunkie-jiggarna har praktiska riggningslinjer och en Daiwa-logga på sidan, som visar var du kan kapa jiggen vid behov utan att försämra gången.• Baitjunkie fungerar utmärkt i både söt- och saltvatten• ELASTOMAX-materialet gör jiggen otroligt elastisk och spänstig. Dessutom är Elastomax-materialet flytande!• Innehåller inte PVC/Plastisolämnen eller ftalater• Spetsad med naturligt AMINO X-doftämne • Obs! Elastomax-jiggar ska förvaras endast med andra Elastomax-jiggar
  • Berkley Powerbait Power Hawg 13 cm jigg 6st/pkt

    Berkley Powerbait Power Hawg 13 cm jigg 6st/pkt
    Berkley Powerbait Power Hawg är en ny version av en klassiker! De längre benen fungerar som extra retning och betet är också utrustat med PowerBait-doft. PowerBait-betena är utrustade med en doft som planerats och utvecklats i 25 år! Berkley PowerBait-betena har alltså en unik doft och smak. Rigga med Texas- eller Carolina-rigg. Kan också användas med spinnerbait eller som jiggtrailer.
  • SnackBaits XL 28 cm fiskjigg

    SnackBaits XL 28 cm fiskjigg
    Seriens nyaste Snack XL simar fint redan vid mycket mycket långsam invevning. Speciell uppmärksamhet har fästs vid material, egenskaper och betets form. Stjärten har optimal storlek i förhållande till kroppen och ger därför en rörelse som gäddor inte kan motstå, även i helt långsam hastighet. Snack-betena kan vid behov repareras med jigglim, vilket ger dem ännu längre livstid.En teknik som gäddorna inte kan motstå är lugn invevning kryddad med korta stopp. Betets simdjup är 0,5-1,5m utan tyngd. Med SnackBaits tyngdknappar simmar betet djupare och dessutom får man en huggpunkt som gäddorna gillar.SnackBaits-förpackningen innehåller också en jiggskruv och en skrammelkula.
  • K.P Mustad Fish Head Vertic 20 g jigghuvud 3 st./pkt

    K.P Mustad Fish Head Vertic 20 g jigghuvud 3 st./pkt
    Jigghuvud av ny modell, utformat särskilt för vertikaljiggning. Huvudets form skär mycket bra genom vattnet och förbättrar på så sätt fiskekänslan. Jigghuvudet har två öglor som underlättar fästandet av en extrakrok. Med Mustads kemiskt vässade bastanta krok, som har Black Nickel -ytbehandling.▪ Rund krok▪ Mustad 32627 NP-BN▪ Krokens färg Black Nickel
  • K.P Mustad Stand Up 15 g jigghuvud 3 st/pkt

    K.P Mustad Stand Up 15 g jigghuvud 3 st/pkt
    K.P Stand Up jigghuvud, som alltid vänder jiggen i lodrätt läge i vattnet och därför lockar fiskarna på ett speciellt sätt. Stand Up -modellen har levererat särskilt bra ovanför jämn botten. Som krok har jigghuvudet en kemiskt vässad Mustad-krok, som är i 45 graders vinkel uppåt.
  • Veka Ahven (abborre) 5,5 cm jigg 5st/pkt

    Veka Ahven (abborre) 5,5 cm jigg 5st/pkt
    Veka Ahven-jiggen är särskilt avsedd för abborrjiggning. Prova gärna tillsammans med beteshållare och inte bara med traditionellt jigghuvud! Dessa jiggar är handmålade och har en fantastisk finish.
  • Relax Twister 1 jigg 10 st/pkt

    Relax Twister 1 jigg 10 st/pkt
    Mikrojiggar är effektiva på många fiskarter. Mikrojiggning är ett händelserikt och roligt sätt att jigga!Liten larvjigg med mycket livfull stjärt. Fungerar väldigt bra på alla fiskar i både strömmande och stillastående vatten.
  • Orka Shad 9 cm jigg 5 st/pkt

    Orka Shad 9 cm jigg 5 st/pkt
    Orka Shad-jiggserien är tillverkad i Europa och avsedd för fiske av abborre, gädda, gös och asp. Orka Shad-jiggarna målas en och en för hand och den unika färgkartan är planerad för Ruthless Fishing av mästarfiskaren Joonas Väntti. Orka Shad är en ovanligt kraftigt simmande jigg. Till och med de minsta storlekarna i serien gungar snyggt med sidorna.
  • K.P Baits Pike Shallow Screw jiggskruv 7 st/pkt

    K.P Baits Pike Shallow Screw jiggskruv 7 st/pkt
    K.P Pike Shallow Screw är avsedd att användas med stora jiggar. Håller mycket säkert fast jiggen på skruven.
  • Orka Twisting Worms 20 cm jigg 5st/pkt

    Orka Twisting Worms 20 cm jigg 5st/pkt
    Orka Twisting Worms-maskjiggarna, som ser ut precis som rovfiskarnas naturliga bottenföda, har i ett huj fått en plats bland de populäraste jiggarna i Ruthless Fishingsfisketeam. Maskjiggarna är väldigt effektiva särskilt när rovfiskarna söker föda nära bottnen eller bland vattenväxter. Twisting Worms är delikatesser för abborre och gös och gäddorna kan faktiskt inte heller motstå dem.Orka Twisting Worms finns i många läckra färger. Twisting Worms finns i storlekarna 10 cm, 13 cm och 20 cm. För abborre rekommenderar vi storlekarna 10 cm och 13 cm och för gös och gädda storlekarna 13 cm och 20 cm.När man fiskar med maskjigg lönar det sig att fiskalångsammare. Rovfisken suger ofta in den lockande masken i munnen precis när jiggen stannar.
  • Veka jigghuvud kameleont 2,5 g 3 st/pkt

    Veka jigghuvud kameleont 2,5 g 3 st/pkt
    Veka-jigghuvud med kameleontfärg. Jigghuvudets färg effektiverar isfisket precis som färgkroken. Jigghuvudets vikt 2,5 g. Förpackningen innehåller 3 jigghuvuden.
  • Lucky John 3D Anira Soft Swim 6 fiskjigg

    Lucky John 3D Anira Soft Swim 6 fiskjigg
    Lucky John 3D Anira Soft Swim är en nya generationens Lucky John-jigg. PVC:n av toppkvalitet är utvecklad av Lucky John och designen är gjord i Japan. Anira simmar mycket livfullt och lockar även de kräsnaste fiskarna till hugg. Materialet är mjukt, så jiggen reagerar på minsta rörelse med spöet.
  • Veka jiggsortiment 5,5 cm 2 (16 jiggar + 4 jigghuvuden)

    Veka jiggsortiment 5,5 cm 2 (16 jiggar + 4 jigghuvuden)
    Isfiske av abborre och gös blir allt populärare. Det samma kan sägas om jiggfiske av abborre och gös under den isfria tiden. Vi har satt ihop ett bra startpaket för både sommar- och vinterfiske, med allt du behöver.Till sortimentet har vi valt de bästa färgerna i en färdig ask, samt lämpliga jiggskallar. Serien innehåller 16 jiggar och 4 jigghuvuden. Jiggarna är välfiskande och hållbara med kluven stjärt.
  • K.P Original Shad 2 jiggsortiment 20 st/pkt

    K.P Original Shad 2 jiggsortiment 20 st/pkt
    En av marknadens säkraste jiggar för abborre! Förpackningen innehåller 4 effektiva färger, 5 av varje, dvs totalt 20 jiggar samt 3 jiggskallar. Förpackade i en högklassig betesask.
  • The Pig Pig Shad 23 cm fiskjigg SPECIALFÄRGER

    The Pig Pig Shad 23 cm fiskjigg SPECIALFÄRGER
    Här har vi något riktigt smaskigt för gäddfiskare!Det här och förra årets hetaste gäddgummi är Pig Shad, vars efterfrågan har överträffat alla förväntningar. Tillägg sedan specialfärgerna som finns bara hos oss och vårens hetaste gäddjiggssoppa är klar!Dessa färger finns endast i ett begränsat PARTI! Handla direkt!Legendariska gäddfärger har nu kombinerats med den populäraste gäddshaden och kombinationen är helt oslagbar! Pig Shad har lurat otaliga storgäddor och dess lättsamma gång är grymt effektiv, särskilt vid långsamt fiskande! Stjärten fungerar redan vid mycket långsam vevning, vilket är en orsak till denna gäddshads otroliga effektivitet. Gummikvaliteten är mjuk men ändå tillräckligt hållbar.Eftersom Pig Shad är så effektiv och ofta befinner sig mellan gäddans tänder lönar det sig att lappa hål och skåror i gummit med jigglim. Det förlänger betets livstid avsevärt.
  • Gamakatsu 17 g jigghuvud

    Gamakatsu 17 g jigghuvud
    Jigghuvud med kemiskt vässt Gamakatsu krok. Denna krokmodell är en perfekt kombination av rätt form och trådstyrka. Den supervassa kroken garanterar utmärkt krokning. Tumregeln för att välja rätt jigghuvud är 2,5g/1m.• Runt gap• Nickelfärgad krok• Vikten har märkts ut på jigghuvudet
  • Savage Gear 3D LB Roach Swin & Jerk 7,5 cm 4 st/pkt

    Savage Gear 3D LB Roach Swin & Jerk 7,5 cm 4 st/pkt
    Perfekt 3D-skanning av en mört! Inspirerade av Line-Thru Roach utvecklade vi det här betet för rovfiskar som jagar mindre fiskar året runt. Dessa mindre beten är mycket mångsidiga - de kan användas på flera olika sätt och för många olika rovfiskar. Tack vare betets öppna mun sitter jigghuvudet stadigt, vilket möjliggör ett perfekt fiskande med betet!• 3D-skannade detaljer• Livlig gång• Betets öppna mun gör att jigghuvudet sitter stadigt på plats
  • Veka jiggsortiment 5,5 cm 1 (16 jiggar + 4 jigghuvuden)

    Veka jiggsortiment 5,5 cm 1 (16 jiggar + 4 jigghuvuden)
    Isfiske av abborre och gös blir allt populärare. Det samma kan sägas om jiggfiske av abborre och gös under den isfria tiden. Vi har satt ihop ett bra startpaket för både sommar- och vinterfiske, med allt du behöver.Till sortimentet har vi valt de bästa färgerna i en färdig ask, samt lämpliga jiggskallar. Serien innehåller 16 jiggar och 4 jigghuvuden. Jiggarna är välfiskande och hållbara med kluven stjärt.
  • K.P Mustad Round Magnum 15 g jigghuvud

    K.P Mustad Round Magnum 15 g jigghuvud
    K.P Mustad Round Magnum jigghuvudena är utrustade med en ögla för extra krok samt rätt stora krokar. Jigghuvudena fungerar bäst med stora jiggar och bjuder bamsiga gäddor och gösar på ett rejält motstånd. Ett naturligt val när du är ute efter stort byte!
  • K.P Baits Flash Shad 4,5 jigg 5 st/pkt

    K.P Baits Flash Shad 4,5 jigg 5 st/pkt
    Fiskjigg med fantastiska detaljer till fiskarnas fröjd! Pricken över i är flash-remsan inuti jiggen, som lockar rovfiskarna till hugg. Ypperligt bete för abborr- och gösfiskare. Fungerar även i dropshot-fiske. Rekommenderad krokstorlek 2/0-4/0. Materialet är Made in the U.S.A.
  • Lucky John 3D Anira Soft Swim 6,8 fiskjigg

    Lucky John 3D Anira Soft Swim 6,8 fiskjigg
    Lucky John 3D Anira Soft Swim är en nya generationens Lucky John-jigg. PVC:n av toppkvalitet är utvecklad av Lucky John och designen är gjord i Japan. Anira simmar mycket livfullt och lockar även de kräsnaste fiskarna till hugg. Materialet är mjukt, så jiggen reagerar på minsta rörelse med spöet.
  • Daiwa Prorex Screw-in Pelagic Head Brown jiggskruv

    Daiwa Prorex Screw-in Pelagic Head Brown jiggskruv
    Smidig i vattnet och sjunker snabbt tack vare sin spetsiga utformning.Lätt att skruva fast i jiggen.Ögla ovanför och under huvudet.Finns i 4 färger: Lime chartreuse, Pearl, Matt brown, Moss Orange
  • Svartzonker McPike Real Series 18 cm Fish Jig 2-pack

    Svartzonker McPike Real Series 18 cm Fish Jig 2-pack
    The McPike pike jig designed by Claes Svartzonker Claesson has quickly become a classic of Nordic pike fishing. With the introduction of the Real Series, McPike is now available in realistic colors. The familiar highly effective body is combined with high-quality, detailed designs. The color chart includes the entire menu of pike prey.A large, sensitive tail gives this rubber fish its great swimming action. This jig is delivered without hooks to allow you to set it up any way you like. You can, for example, rig it with a jig screw or large jig head and stinger hooks.

Så fiskar du med jigg

En jigg har ingen egen rörelse så du måste skapa den själv för att locka fisken. En jigg ska arbetas och spinnas in om vartannat.

Med inspinning, spö- och handledsrörelser gör du jiggen levande och låter den hoppa fram på botten. Beroende på vilken fiskart man är ute efter kan man variera rörelserna.

Då funkar jiggar bäst

Jiggen funkar bäst på bottnar utan vegetation, men det finns ultralätta jiggar som kan studsa av vattenväxter och därigenom undvika att fastna.

Tips på bra abborrjigg

Abborre är en fisk som gärna vill nappa på jiggar. Ett märke som vi gillar är Relax. Deras jiggkroppar har en bra livlig rörelse som abborrar men även gädda hugger på. Du kan hitta Relax-jiggarna här.