MaximalFritid » Fiske » Fiskedrag » Jiggar

Märken på jiggar

Jiggar

Fiske med jigg introducerades i Europa på 1960-talet. Jiggar är ett konstgjort bete som härstämmar från amerikanskt bassfiske. Jiggen har till skillnad från drag och wobblers inga inbyggda rörelsemönster. De är mest som en klump som följer med vattnets och spöts rörelser istället för att skapa sina egna.

Det finns olika former på jiggar där kölformade är avsedda för strömmande vatten, klotformade för stilla vatten och bananformade för pilkfiske från båt i djupa vatten.

Många som köper jiggar har en hel uppsättning med kroppar i olika färger och utseenden. Se till att förvara jiggarna i redskapsboxar, gärna varmetåliga som håller gummijiggarna från att smälta och klibba fast.

Populärt inom jiggar

 • Savage Gear 3D Bleak Real Tail 8 cm fiskjigg

  3D-skannad löja! 3D Bleak Real Tail efterliknar en löja så bra som det är möjligt. Gjord genom att 3D-skanna en riktig löja, detaljerna är ytterst verklighetstrogna!Användningsmöjligheterna är många; drop shot -fiske eller vertikaljiggnig, med Savage Gear Lip Scull -beteshållare eller vid trolling bakom attraktor, till och med med spinnerbait på trailerkrok som extra lockbete!
 • Wake Pelagear 20 cm jigg 3 st/pkt

  Wake Pelagear, ett bete speciellt designat för jiggfiske i mellanlagren, imiterar en liten bytesfisk, såsom strömming, löja, nors eller siklöja - dessa generellt långsmala småfiskar med blanka sidor. Färgskalan är blank och klar, enligt de bytesfiskar som lever i vattnets mellanlager. Pelagear fungerar både vid traditionell kastjiggning och drop-shot-fiske men särskilt vid vertikaljiggning. Tack vare den kluvna stjärten kan Wake Pelagear tas hem med minimal simrörelse, vilket ofta är speciellt effektivt i kallt vatten. Klipper man räfflorna på nedre delen av kroppen blir Pelagear en livligare simmare. Om jigghuvudet inte vill sitta på Pelagear eller bildar en onaturligt stor figur kan du ta av Pelagears huvud vid gälbågen. Så kan du fästa jigghuvudet snyggt vid Pelagears kropp.
 • Orka Shad 26 cm fiskjigg

  Orka Shad-jiggserien är tillverkad i Europa och avsedd för fiske av abborre, gädda, gös och asp. Orka Shad-jiggarna målas en och en för hand och den unika färgkartan är planerad för Ruthless Fishing av mästarfiskaren Joonas Väntti. Orka Shad är en ovanligt kraftigt simmande jigg. Till och med de minsta storlekarna i serien gungar snyggt med sidorna.Orka Shad 26cm fungerar bäst vid kastfiske av gädda. Rigga med jiggskalle eller jiggskruv och krokar.
 • Relax Kopyto 2,5 5 st/pkt

  Relax Kopyto 2,5 är en föregångare bland fiskjiggar med stjärtfåra. Jiggens största styrka är att den simmar mycket känsligt och svänger lockande med sidorna. Fungerar på gösar och abborrar som vill ha små bytesfiskar. Krokar och simmar bäst med krok av storleken 1/0. • jiggens längd: 6,25 cm• vikt: 3,2 g• krokrekommendation: 1/0• Made in U.S.A

Fler tips på jiggar

 • Savage Gear 3D Hybrid Pike 25 cm fiskjigg

  Super-realistisk liten gäddimitation full av innovativa egenskaper! Otroligt äkta 3D-skannade detaljer lurar även de försiktigaste rovfiskarna och ger garanterat brutala hugg.Den korta paddelaktiga stjärten ger betet en mycket levande och gungande gång och rasselkulorna gör rovfiskarna galna! Med den längre stjärten kan betet fiskas mycket långsamt. Då simmar det jämnt och stjärten rör sig lockande och provocerande. En dödlig kombination för försiktiga och skygga stora gäddor! Om stjärten vänds nedåt trycker den betets huvud nedåt, vilket får betet att dyka under ytan till ungefär samma djup varje gång. Vänds stjärten uppåt tvingar den också betets huvud uppåt, så att det simmar precis under ytan med en fantastisk svallvågseffekt.En innovativ frigörelserigg gör att bakkroken lossnar från betets kropp när fisken hugger. Riggen är fäst vid en inbyggd lekare som gör det väldigt svårt för fisken att ta sig loss från kroken. Den genialiska idén skyddar också betets mjuka del mot vassa fisktänder!• 3D-skannade detaljer• Simdjup 0 - 1,8m• Kvalitativa trekrokar och komponenter• Frigörelserigg i rostfritt stål• Korkskruvsfäste för stjärten• Flera olika sätt att simma och olika simdjup• Löstagbar rasselkammare på den paddelaktiga stjärten• Långsamt sjunkande
 • Gunki Grubby Shad 6 cm jigg 10 st/pkt

  Mycket berömd jigg med spadformad stjärt, för abborre och gös! Tack vare den tjocka välformade framkroppen rör sig jiggen väldigt levande och svänger inte bara på stjärten. Jiggens läckra gungande rörelse ger extra effekt, särskilt vid långsam vevning.Mycket mångsidig; fungerar utmärkt både vid traditionell kastjiggning, drop shot-fiske och med Texas/Carolina-riggning.
 • Savage Gear 4D Perch Shad 12,5 cm fiskjigg

  Grundar sig på 3D-skanning av en riktig abborre. Fullbordad med Photo Chrome-tryckteknik och DNA-doft! Abborren är vid vissa tidpunkter stora gäddors huvudföda och dessa otroligt naturtrogna beten är då grymt effektiva!Betets stjärtfena får till stånd en gungande gång och rasselkammaren i stjärten skickar ut lockande ljud.De två mindre storlekarna är färdigt riggade och magens trekrok har en lekande som gör att gäddan fastnar bättre. Den största storleken är utrustad med lysande Line-Thru-design och Line modifier samt utbytbar rigg. Betet glider längs tafsen bort från gäddans vassa tänder och fisken kan inte utnyttja betets vikt för att komma loss.• 4D Photo Chrome-print• Doft som provocerar till hugg• Plats för rasselkammare vid stjärten• Långsamt sjunkande
 • Mikado Cheburashka jiggskalle 5 st/pkt

  Cheburashka-jiggskallen består av en löstagbar matallhake och en rund tyngd. Sätt kroken på metallhaken och skjut in haken i tyngdens öppning så att hakens runda ändar förblir synliga. Nu låser sig haken på plats. Fäst en lina eller tafs vid haken och du är klar. Kroken som är fäst vid jiggskallen rör sig fritt, vilket den inte gör med normala jiggskallar som är permanent fästa vid tyngden och därför gör jiggens rörelser stelare. Cheburashka låter jiggen röra sig fritt och mycket levande. Fungerar bra med standardkrokar, offset-krokar och trekrokar.
 • Daiwa Prorex Classic Shad 20 cm fiskjigg

  Daiwa Prorex Classic Shad är en mångsidig ny jigg för fiske av rovfiskar. Det mjuka materialet och gångjärnet i stjärten ger en mycket känslig gång även vid riktigt låga hastigheter.Seek your monster!
 • Peter Lahti Shad 11 cm jigg 5 st./paket

  Peter Lahti har designat denna jiggserie med tjugo års erfarenhet av jiggfiske. Betets långa profil och känsligt simmande stjärt är bäst för fångst av gös, gädda och stora abborrar. Jigg kan användas i spinnfiske och i vertikalt jiggfiske.Peter Lahti är pionjär i jiggfiske, han har varit programledare för många fiskeprogrammer i tv, uppträdit på fiskemässor under flera år och skrivit fiskeartiklar.
 • Gamakatsu 17 g jigghuvud

  Jigghuvud med kemiskt vässt Gamakatsu krok. Denna krokmodell är en perfekt kombination av rätt form och trådstyrka. Den supervassa kroken garanterar utmärkt krokning. Tumregeln för att välja rätt jigghuvud är 2,5g/1m.• Runt gap• Nickelfärgad krok• Vikten har märkts ut på jigghuvudet
 • Owner Double Stinger 140/65mm 2/0 60lb

  Dubbel stingerPassande till stora jiggarFärdigriggadEn färdiggjord, dubbel stingerrigg från Owner. Sätt fast båda tafsarna i beteslåset eller betesöglan och du har en jigg som är redo att fiskas. Kan kompletteras med stingerspikes.
 • SPRO Gamakatsu 5 g jigghuvud 4 st/pkt

  SPRO:s jigghuvud utan krage, med Gamakatsus robusta och supervassa krok! Jigghuvudet har ingen traditionell krage, så jiggen sitter betydligt bättre på kroken. En liten hulling håller jiggen säkert på plats. Ett bättre alternativ än traditionella jigghuvuden, särskilt med små och tunna jiggar!
 • Orka Twisting Worms 10 cm jigg 10st/pkt

  Orka Twisting Worms-maskjiggarna, som ser ut precis som rovfiskarnas naturliga bottenföda, har i ett huj fått en plats bland de populäraste jiggarna i Ruthless Fishingsfisketeam. Maskjiggarna är väldigt effektiva särskilt när rovfiskarna söker föda nära bottnen eller bland vattenväxter. Twisting Worms är delikatesser för abborre och gös och gäddorna kan faktiskt inte heller motstå dem.Orka Twisting Worms finns i många läckra färger. Twisting Worms finns i storlekarna 10 cm, 13 cm och 20 cm. För abborre rekommenderar vi storlekarna 10 cm och 13 cm och för gös och gädda storlekarna 13 cm och 20 cm.När man fiskar med maskjigg lönar det sig att fiskalångsammare. Rovfisken suger ofta in den lockande masken i munnen precis när jiggen stannar.
 • Savage Gear 3D Trout Line Thru 15 cm fiskjigg

  3D Trout är gjord för att perfekt likna en öring! Den baserar sig på 3D-scanning av en riktig öring och detaljerna är otroliga. Gången är verkligen äkta och får också de stora gäddorna att hugga i hopp om ett enkelt mellanmål.Utrustad med Savage Gears nya Line Thru -riggsystem, där tafsen går genom betet och krokarna fästs antingen i magen eller ryggen. 15cm-versionen innehåller en färdigt riggad vajer samt en magkrok (extra enkelkrok endast i 20cm och 30cm -modellerna).
 • BFT Dropshot Tungsten Pencil Weight

  Gjorda av tungstenKlassiska dropshotsänken''Line lock swivel''BFTs Dropshot pennvikter är klassiska pennvikter för dropshotfiske. De är gjorda av tungsten vilket är mer miljövänligt än bly och har en mycket hög densitet. De har också en line lock swi...
 • Gunki Grubby Shad 8,5 cm Clear Water Kit jigg

  Färdigt set med 8,5cm Grubby Shad-jiggar för klart vatten.
 • Berkley Ripple Shad 7cm 8-pack

  Räfflad kropp för starkare vibrationer i vattnetRealistiska färgerFinns tillgänglig i 9 olika storlekar och 8 färgkombinationerRipple shad är ett bete från Berkley med räfflad kropp för starkare vibrationer i vattnet för att locka fiskarna. Berkley Rip...
 • Westin DropIt Pear 10g 5-pack

  Material: BlylegeringPäronformat sänkeStämplad viktangivelseTålig, kamouflerande ytbeläggningEtt päronformat blysänke för dropshot med ett smart, inbyggt lekande som greppar linan och låter dig justera djupet snabbt och enkelt. Dra bara linan i det v-f...
 • Gunki Peps 7 cm Clear Water Kit 2 jigg

  Färdigvalt set med 7cm Gunki Peps-fiskjiggar för fiske av abborre och gös i klart vatten.
 • Orka Shad 5,5 cm jigg 5 st/pkt

  Orka Shad-jiggserien är tillverkad i Europa och avsedd för fiske av abborre, gädda, gös och asp. Orka Shad-jiggarna målas en och en för hand och den unika färgkartan är planerad för Ruthless Fishing av mästarfiskaren Joonas Väntti. Orka Shad är en ovanligt kraftigt simmande jigg. Till och med de minsta storlekarna i serien gungar snyggt med sidorna.Orka Shad 7cm är ett läckert bete för abborre och asp!
 • Savage Gear Rib Worm Kit jiggsortiment

  Perfekt 47-delat set för tillverkning av Carolina-riggar.• Maskjiggar i fem färger• 3 st av två olika storlekar av varje färg• 2st 5g, 2st 7g och 1st 10g Brass Bullet• 4st clicker beads• 4st #6 lekare• Finezze offset -krokar 2st #1/0, 2st 3/0
 • Fin-S Fish

  SplittailAvlång kroppMjukt materialLunker City Fin-S Fish är en ny jig som redan blivit en klassiker. Med sin avlånga kropp och mjuka material ger den en otroligt förförisk men diskret gång. Fin-S Fish används av många proffs och finns i många färgvari...
 • Storm Suspending WildEye Swim Shad 14 cm Fish Jig

  Considered by some to be the pike lure of the century, the Storm Suspending WildEye Swim Shad is a super-effective mid-layer jig for pike fishing.The Storm Suspending WildEye Swim Shad jig hovers in middle water and can be used with an extremely slow and varied retrieve. This is a golden feature especially in cold water, where the stiff fish need more time to become attracted to and attack the lure.The angler’s personal touch is the key to using this jig. The colder the water, the longer the pauses and slower the retrieve. When the water is near to freezing, you can extend your pauses up to 15–20 seconds. With sufficient speed, the lure rises near the surface.
 • Owner Double Stinger 110/55mm 1/0 50lb

  Dubbel stingerPassande till stora jiggarFärdigriggadEn färdiggjord, dubbel stingerrigg från Owner. Sätt fast båda tafsarna i beteslåset eller betesöglan och du har en jigg som är redo att fiskas. Kan kompletteras med stingerspikes.
 • Svartzonker Real Series Big McRubber 25 cm fiskjigg 2 st/pkt

  De otroliga McRubber Real Series-gäddbetena får gäddan att fullständigt tappa huvudet!Claes Svartzonker Claesson är en av Sveriges mest kända betesbyggare och hans varumärke Svartzonker är väldigt uppskattat i Norden. Och inte utan orsak! Claes har producerat ytterst välfiskande beten på löpande band och särskilt bland gäddfiskare talar vi om en popularitet nästan på kultnivå!Stor, känsligt simmande stjärt och fantastiskt finslipad kropp. Levereras utan krokar. Fiskaren kan kroka betet på önskat sätt, t.ex. med jiggskruv eller stort jigghuvud och stingerkrokar.
 • Lunker City SwimFish 7 cm jigg 12 st/pkt

  Lunker Citys kvalitativa och välsimmande jiggar passar särskilt för fiske av abborre och gös med flera olika fisketekniker. Materialet är mycket mjukt, vilket ger väldigt goda egenskaper. Många fiskare, till och med proffs, litar på Lunker City-kvaliteten, särskilt när målfiskarna är abborre och gös. Made in USA.SwimFish-jiggarnas form imiterar en riktig liten fisk och den rejäla stjärten med smal bas ger en kraftig spark och simrörelse. Kan användas med traditionellt jigghuvud eller alternativt med Texas- eller Carolina-rigg.
 • Westin RoundUp HD 30g 6/0

  Klassiskt jigghuvud i blyVikt: 30 gKrok: # 6/0 (Mustad 32629)Upphöjd öglaEn andra ögla på undersidan för stingerKeeper system - håller jiggen på plats med minimala skadorVikt och Westin-logo inbjutet i huvudetEtt klassiskt jigghuvud i bly med Mustad-kr...
 • Storm R.I.P T-Bone

  Framgångsrikt bete i Pikefight 2018

  Ökade krokningsegenskaper

  Perfekt till pelagiskt fiske eller i grunda vikar

  3D-Fenor och ett mönster som skapar vibrationer i vattnet  Storm R.I.P T-Bone är en shadjigg som är 18 cm lång och har en vikt på 4...
 • Westin DropIt Stick (Brass) 7g 3-pack

  Material: MässingStavformat sänkeStavformat sänke i mässing med inbyggt lekande som greppar linan för enkelt och snabbt justering av djupet. Dra bara linan i det v-formade greppet på önskad position så hålls den på plats. Formen är idealisk för stenbot...
 • Pig Shad Jr

  20 centimeter2-pack50 gramPig Shad Junior har fått sin design från det välkända jerkbetet The Pig. Med sitt unika huvud och välformade paddel blir den en riktig allroundjigg. Tack vare formen på jiggen är Pig Shad Jr ett mycket bra val till alla sorter...
 • BFT Tungsten Nail Sinker 1,8g (6-pack)

  Gjord av tungstenStabiliserar och viktarLevereras i sexpackBFT Nail Sinker är en smart uppfinning som kan förbättra gången på dina jiggar, välter de åt sidan eller drar åt något håll? Balansera det med en viktspik! Det funkar även åt andra hållet, om d...
 • Gunki Peps 7 cm Dark Water Kit 1 jigg

  Färdigvalt set med 7cm Gunki Peps-fiskjiggar för fiske av abborre och gös i mörkt vatten.
 • Westin RoundUp HD 20g 10/0

  Klassiskt jigghuvud i blyVikt: 20 gKrok: # 10/0 (Mustad 32629)Upphöjd öglaEn andra ögla på undersidan för stingerKeeper system - håller jiggen på plats med minimala skadorVikt och Westin-logo inbjutet i huvudetEtt klassiskt jigghuvud i bly med Mustad-k...
 • Darts Shad Big 15cm

  15 centimeter långShadform med paddelFinns i sju färgerDarts Shad är en riktigt klassisk jigg. Den har en shadformad kropp och en paddeltail. Den höga profilen och breda ryggen flyttar mycket vatten samtidigt som den rörliga svansen lockar fisken till ...
 • BKK jigghuvud Round 7 g 4 st/pkt

  Rund är den vanligaste formen av jigghuvud och BKK:s modell passar nästan alla jiggmodeller. Denna modell har marknadens bästa krok i kombination med en ny krage. BKK:s supervassa krok garanterar bästa möjliga krokning. Förpackningen innehåller 4 st jigghuvud.• Grundformeln vid val av jigghuvud är 2-2,5 g/1 m (jigghuvudets vikt/vattendjupet)
 • Westin DropIt Stick (Brass) 5g 3-pack

  Material: MässingStavformat sänkeStavformat sänke i mässing med inbyggt lekande som greppar linan för enkelt och snabbt justering av djupet. Dra bara linan i det v-formade greppet på önskad position så hålls den på plats. Formen är idealisk för stenbot...
 • Owner Double Stinger 100/50mm 1 40lb

  Dubbel stingerPassande till stora jiggarFärdigriggadEn färdiggjord, dubbel stingerrigg från Owner. Sätt fast båda tafsarna i beteslåset eller betesöglan och du har en jigg som är redo att fiskas. Kan kompletteras med stingerspikes.
 • Lucky John Nayada 2 jigg 9 st/pkt

  Insektjiggar sätter sprätt på jiggningen! Två tum långa Nayada är avsedd särskilt för abborre, men passar bra även för fiske av regnbåge, harr och öring. Du kan använda den som kastjigg med en liten jiggkrok. Nayada passar också som drop shot-jigg och med jiggtackel.Nayada kan även användas i forsfiske. På många populära fiskeplatser är traditionella beten tidvis effektlösa på grund av det hårda fisketrycket. Om du provar insektjiggar kan du få också den kräsnaste fisken att hugga. Alla laxfiskar äter vatteninsekter och du har en fördel om du erbjuder ett bete som liknar deras naturliga föda.
 • Westin RoundUp LT 5g 2/0

  Klassiskt jigghuvud i blyVikt: 5 gKrok: # 2/0 (Mustad 32627)Upphöjd ögla ger plats för stingerKeeper system - håller jiggen på plats med minimala skadorVikt och Westin-logo inbjutet i huvudetEtt klassiskt jigghuvud i bly med Mustad-krok av hög kvalitet...
 • Savage Gear 4D Line-Thru Perch 17 cm

  Betet har fått en fjärde dimension med detaljerad Photo Chrome-tryckteknik och en provocerande doft! Detaljerna är så otroligt autentiska att rovfiskarna bara inte kan låta bli att hugga! Varje färg är testad och finjusterad så den är perfekt och DNA-doften ger en extra fördel när omständigheterna är svåra!Betets Line-Thru-kanal har större diameter, så det är lätt att byta tafs. Betet är färdigt utrustat med en Savage Gear Carbon49-tafs med Line Modifier-lås. 4D Perch har fantastiska detaljer och även plats för t.ex. skrammelkulor. Den perfekt realistiska S-Curve-gången, Photo Chrome-printen och doften gör detta otroliga bete ännu effektivare!Line-Thru-kanalens placering ger betet en gång som är väldigt nära en riktig abborres. De dagar då abborre står på gäddans meny tar det här betet riktiga bjässar!• 4D Photo Chrome-print• Doft som provocerar till hugg• Plats för skrammelkulor• Line-Thru som är enkel att byta tafs till• Carbon49-tafs med Line-Thru modifier-rigg och röd trekrok• Extravikt medföljer
 • Lucky John 3D Makora Shad Tail 4 fiskjigg 6 st/pkt

  Lucky John 3D Makora-jiggarna är tillverkade i mjuk PVC-plast av toppkvalitet. Jiggen erbjuder ypperliga egenskaper vad gäller utseende, funktion och mångsidighet. Makora-jiggens naturliga utseende intresserar och lockar rovfiskar på långt håll.
 • Westin DropIt Stick 10g 5-pack

  Material: BlylegeringStavformat sänkeStämplad viktangivelseTålig, kamouflerande ytbeläggningEtt stavformat blysänke fördropshot med ett smart, inbyggt lekande som greppar linan och låter dig justera djupet snabbt och enkelt. Dra bara linan i det v-form...
 • Daiwa Duckfin Shad 3,5 jigg 7 st / pkt

  Den nya Duckfin Shad, som valts ur Daiwas japanska sortiment, övertygar både med sin simrörelse och sitt material. Kan användas tillsammans med traditionella jigghuvuden eller off-set-krokar. Utmärkt även vid Drop Shot och Carolina-riggning. Duckfin Shads simrörelse fungerar redan vid väldigt låga hastigheter, vilket förbättrar fiskandet särskilt då fisken äter sämre. I det breda färgsortimentet finns fina alternativ för både klara och mörka vatten samt olika väder.
 • Gamakatsu 7 g jigghuvud

  Jigghuvud med kemiskt vässt Gamakatsu krok. Denna krokmodell är en perfekt kombination av rätt form och trådstyrka. Den supervassa kroken garanterar utmärkt krokning. Tumregeln för att välja rätt jigghuvud är 2,5g/1m.• Runt gap• Nickelfärgad krok• Vikten har märkts ut på jigghuvudet
 • Darts Plumpy Shad

  Färdigriggad8 centimeter lång12 färgerDarts Plumpy shad är en jigg av klassisk shadmodell som går att fiska med många tekniker. Den korta, tjocka kroppen gör att den flyttar mycket vatten samtidigt som jiggen alltid står med svansen upp på botten. Dett...
 • Westin DropIt Stick (Brass) 12g 3-pack

  Material: MässingStavformat sänkeStavformat sänke i mässing med inbyggt lekande som greppar linan för enkelt och snabbt justering av djupet. Dra bara linan i det v-formade greppet på önskad position så hålls den på plats. Formen är idealisk för stenbot...
 • Darts Vertikal Splittail

  16 centimeter långSplittailÃ?tta färgerDarts Vertikal Splittail är en kanonjigg till vertikalfisket. Den har en klassisk form med en långsträckt, shadformad kropp och en liten, delad tail. Den har ett lugnare rörelsemönster som inte är för aggressivt o...
 • Darts Big Belly Vertikal 21cm

  21 centimeter långHög profilDarts Big Belly Vertikal är en stor vertikaljigg perfekt till fiske efter gädda och gös tack vare sin längd på 21 centimeter som motsvarar större betesfisk. Den har en hög profil vilket gör att den syns bra, du kan även utny...
 • Westin BloodTeez Worm 7,5cm 1g 8-pack

  Den ödmjuka bloodworm är en del av dieten för näst intill alla typer fiskar. Se den som smör och bröd under ytan. Westin stänkte deras magiska stoft på detta ikoniska bete. Du kan förvänta dig en exceptionell fiskfångare. BloodTeez är ett supermjukt, f...
 • Owner Speed Jig Hook Leader (3-pack)

  Tjockt godsFärdiggjord stinger!Wide gapeOwner SJ-41TG är en mycket stark och grov krok som är utformad för traditionellt jiggfiske efter hälleflundra men även för speedjigging. Denna variant kommer färdigriggad tillsammans med ett grovt, flätat tafsmat...
 • Spectastic Ballistic Cord 14cm (24-pack)

  14 centimeter långa bitar24-packTotalt 288 centimeterSpectastic Ballistic Cord är ett recoilsnöre för fiske med recoilriggar och Dropshotmetoden. Vid fiske med recoil så får betet en mycket högre och ettrigare rörelse tack vare att riggen blir mycket m...
 • Darts Swimming Craw 9cm

  9 centimeter långMycket rörligFinns i tre färgerI många vatten med steniga bottnar är kräftor en del av aborrens, gösens och gäddans huvudföda. Vid dessa tillfällen passar Darts Swimming Craw utmärkt, den är en mycket livlig och rörig kräftimitation so...
 • Darts Baby Roach

  8 centimeter långFärdigriggadMörtimitationDarts Baby Roach är en liten mörtimitation som är perfekt till fiske efter asp, gädda, gös och abborre då mörten är en stor del av deras föda. Jiggen är färdigriggad, 8 centimeter lång och väger 16 gram.
 • Westin DropIt Stick 25g 3-pack

  Material: BlylegeringStavformat sänkeStämplad viktangivelseTålig, kamouflerande ytbeläggningEtt stavformat blysänke fördropshot med ett smart, inbyggt lekande som greppar linan och låter dig justera djupet snabbt och enkelt. Dra bara linan i det v-form...
 • Darts Jiggskruv Shallow

  Fiska utan jigghuvudFå jiggen gå mycket gruntDarts Jiggskruv Shallow ersätter jigghuvudet och gör att du kan fiska din jigg mycket grunt. Detta gör att du kan fiska jiggar utan jigghuvud och få dem gå väldigt grunt. En mycket het variant på sommarfiske...

Så fiskar du med jigg

En jigg har ingen egen rörelse så du måste skapa den själv för att locka fisken. En jigg ska arbetas och spinnas in om vartannat. Med inspinning, spö- och handledsrörelser gör du jiggen levande och låter den hoppa fram på botten. Beroende på vilken fiskart man är ute efter kan man variera rörelserna. Jiggen funkar bäst på bottnar utan vegetation, men det finns ultralätta jiggar som kan studsa av vattenväxter och därigenom undvika att fastna.