Jiggar

Jiggar är ett konstgjort bete som härstämmar från amerikanskt bassfiske. Jiggen har till skillnad från drag och wobblers inga inbyggda rörelsemönster. De är mest som en klump som följer med vattnets och spöts rörelser istället för att skapa sina egna.

Det finns olika former på jiggar där kölformade är avsedda för strömmande vatten, klotformade för stilla vatten och bananformade för pilkfiske från båt i djupa vatten.

Många som köper jiggar har en hel uppsättning med kroppar i olika färger och utseenden. Se till att förvara jiggarna i redskapsboxar, gärna varmetåliga som håller gummijiggarna från att smälta och klibba fast.

Populärt inom jiggar

 • Relax Kopyto 2 jigg 4 st/pkt

  Relax Kopyto 2 jigg 4 st/pkt
  Relax Kopyto 2 är en fiskjigg med hög profil och en föregångare bland jiggar med stjärtfåra. Jiggens styrka är att den simmar mycket känsligt och svänger lockande. Rekommenderad krokstorlek: 1-1/0. Made in U.S.A
 • Havsfiskejigg 20 cm Kinetic Giant Jighead

  Havsfiskejigg 20 cm Kinetic Giant Jighead
  Många proffsfiskares favoritjigg för hälleflundra. Designad av välkända Volker Dapoz. Extra starka VMC-krokar för saltvatten. Buntband ingår för extra hållbarhet. Huvud i zink och starka fjäderringar och lekande.
 • Relax Twister 3/4 jigg 10 st/pkt

  Relax Twister 3/4 jigg 10 st/pkt
  Mikrojiggar är effektiva på många fiskarter. Mikrojiggning är ett händelserikt och roligt sätt att jigga!Liten larvjigg med mycket livfull stjärt. Fungerar väldigt bra på alla fiskar i både strömmande och stillastående vatten.
 • Relax Kopyto 2,5 5 st/pkt

  Relax Kopyto 2,5 5 st/pkt
  Relax Kopyto 2,5 är en föregångare bland fiskjiggar med stjärtfåra. Jiggens största styrka är att den simmar mycket känsligt och svänger lockande med sidorna. Fungerar på gösar och abborrar som vill ha små bytesfiskar. Krokar och simmar bäst med krok av storleken 1/0. • jiggens längd: 6,25 cm• vikt: 3,2 g• krokrekommendation: 1/0• Made in U.S.A

Fler tips på jiggar

 • K.P Mustad Stand Up 10 g jigghuvud 3 st/pkt

  K.P Mustad Stand Up 10 g jigghuvud 3 st/pkt
  K.P Stand Up jigghuvud, som alltid vänder jiggen i lodrätt läge i vattnet och därför lockar fiskarna på ett speciellt sätt. Stand Up -modellen har levererat särskilt bra ovanför jämn botten. Som krok har jigghuvudet en kemiskt vässad Mustad-krok, som är i 45 graders vinkel uppåt.
 • BKK Twilight Dancer jigghuvud 6 g 2st/pkt

  BKK Twilight Dancer jigghuvud 6 g 2st/pkt
  BKK Twilight Dancer-jigghuvudet tillsammans med en BKK UV-krok är ett bete som lockar rovfiskar året runt. Lägg bara till en valbar jigg till stjärt. Fungerar både vid pimpel och kastfiske. BKK UV-krokstorlek: #8
 • Svartzonker Pike Food Baltic Small gåvolåda

  Svartzonker Pike Food Baltic Small gåvolåda
  Svartzonker Pike Food Baltic-gåvolådan är en perfekt gåvoidé åt gäddfiskare.Förpackningen innehåller:• McRubber Shad 23 cm Real Series-fiskjigg i färgen Baltic Herring• McRubber 21 cm Flash Series-fiskjigg i färgen Baltic Herring• Skruvbar tyngd 10 g• Tyngdknapp 2.7 g• Tyngdknapp 4.1 g• Screw in lip Medium, skruvbar haksked. Med den här får du shaden att passa bättre till exempel för trolling• Stinger tackle Medium-stinger med högklassiga VMC-krokar
 • K.P Baits Flash Shad 3,5 jigg 5 st/pkt

  K.P Baits Flash Shad 3,5 jigg 5 st/pkt
  Fiskjigg med fantastiska detaljer till fiskarnas fröjd! Pricken över i är flash-remsan inuti jiggen, som lockar rovfiskarna till hugg. Ypperligt bete för abborr- och gösfiskare. Fungerar även i dropshot-fiske. Rekommenderad krokstorlek 2/0. Materialet är Made in the U.S.A.
 • K.P Baits Pike Shallow Screw jiggskruv 7 st/pkt

  K.P Baits Pike Shallow Screw jiggskruv 7 st/pkt
  K.P Pike Shallow Screw är avsedd att användas med stora jiggar. Håller mycket säkert fast jiggen på skruven.
 • K.P Mustad Fish Head Vertic 40 g jigghuvud 2 st./pkt

  K.P Mustad Fish Head Vertic 40 g jigghuvud 2 st./pkt
  Jigghuvud av ny modell, utformat särskilt för vertikaljiggning. Huvudets form skär mycket bra genom vattnet och förbättrar på så sätt fiskekänslan. Jigghuvudet har två öglor som underlättar fästandet av en extrakrok. Med Mustads kemiskt vässade bastanta krok, som har Black Nickel -ytbehandling.▪ Rund krok▪ Mustad 32627 NP-BN▪ Krokens färg Black Nickel
 • Mikado Fishunter Goliat 18 cm jigg 2 st/pkt

  Mikado Fishunter Goliat 18 cm jigg 2 st/pkt
  Mikado Fishunter Goliat valdes till årets storgäddsbete 2017 i tidskriften ERÄ. Fishunter-jiggen hör till Mikados mest kända modeller. Fishunter Goliat är ett stort gäddgummi, som med sin känsliga och lockande gång får fart också på de sömnigaste gäddorna. Jiggens kropp har ett hål där man kan fästa Flying Fishunter-vingar för extra livfullhet och retning. Jiggen fungerar med ett normalt jigghuvud med stor krok eller riggad med två trekrokar. Prova den här på storgäddan!
 • Svartzonker McPike 18 cm fiskjigg 2 st/pkt (2018 färger)

  Svartzonker McPike 18 cm fiskjigg 2 st/pkt (2018 färger)
  Claes Svartzonker Claessons gäddjigg McPike har fått nya suveräna färger!Den stora, känsliga stjärtfenan ger gummifisken ett fint sim. Levereras utan krokar. Fiskaren kan kroka betet på önskat sätt, t.ex. med jiggskruv eller stort jigghuvud och stingerkrokar.Team Abu Garcia rekommenderar!
 • The Pig Pig Shad 23 cm fiskjigg SPECIALFÄRGER

  The Pig Pig Shad 23 cm fiskjigg SPECIALFÄRGER
  Här har vi något riktigt smaskigt för gäddfiskare!Det här och förra årets hetaste gäddgummi är Pig Shad, vars efterfrågan har överträffat alla förväntningar. Tillägg sedan specialfärgerna som finns bara hos oss och vårens hetaste gäddjiggssoppa är klar!Dessa färger finns endast i ett begränsat PARTI! Handla direkt!Legendariska gäddfärger har nu kombinerats med den populäraste gäddshaden och kombinationen är helt oslagbar! Pig Shad har lurat otaliga storgäddor och dess lättsamma gång är grymt effektiv, särskilt vid långsamt fiskande! Stjärten fungerar redan vid mycket långsam vevning, vilket är en orsak till denna gäddshads otroliga effektivitet. Gummikvaliteten är mjuk men ändå tillräckligt hållbar.Eftersom Pig Shad är så effektiv och ofta befinner sig mellan gäddans tänder lönar det sig att lappa hål och skåror i gummit med jigglim. Det förlänger betets livstid avsevärt.
 • Relax King Shad 3 jigg 5 st/pkt

  Relax King Shad 3 jigg 5 st/pkt
  Relax King Shad 3 är en smal fiskjigg med rund stjärt och kraftigt sim. Snygga färgkombinationer som garanterar en god fångst. Bästa krokstorlek: 1/0. Made in U.S.A.
 • Havsfiskejigg 20 cm Kinetic Giant Jighead

  Havsfiskejigg 20 cm Kinetic Giant Jighead
  Många proffsfiskares favoritjigg för hälleflundra. Designad av välkända Volker Dapoz. Extra starka VMC-krokar för saltvatten. Buntband ingår för extra hållbarhet. Huvud i zink och starka fjäderringar och lekande.
 • Svartzonker Big McRubber fiskjigg 2 st./pkt

  Svartzonker Big McRubber fiskjigg 2 st./pkt
  Claes Svartzonker Claesson är en av Sveriges mest kända betesbyggare och hans varumärke Svartzonker är mycket uppskattat i Norden. Och inte utan orsak! Claes har producerat ytterst välfiskande beten på löpande band och särskilt bland gäddfiskare talar vi om en popularitet nästan på kultnivå!Big McRubber hör till de hetaste bland nya gäddbeten! Stor, känsligt simmande stjärt och fantastiskt finslipad kropp. Vid testfiske har Big McRubber varit en favorit särskilt bland storgäddorna! Levereras utan krokar. Fiskaren kan kroka betet på önskat sätt, t.ex. med jiggskruv eller stort jigghuvud och stingerkrokar.ERÄ-tidskriften valde Big McRubber till årets storgäddsbete år 2014!
 • Mikado Saira 5 cm 12 st + micro jiggskallar 4g 3 st

  Mikado Saira 5 cm 12 st + micro jiggskallar 4g 3 st
  Mikado-jiggsetet inkluderar 12 st. Mikado Saira-jiggar och 3 st. micro-jiggskallar. Saira-jiggarnas längd är 5 cm. Jiggarna användes förr närmast vid dropshot-fiske, men i dag på flera sätt med jigghuvud eller vid vertikaljiggning. Saira har blivit väldigt framgångsrik tack vare sin livliga gång och den fårade kroppen. Tack vare fåran undertill kan man också använda jiggen med offset-krok. Micro-jiggskallarna används med beten av mini- och mikrostorlek. Jiggskallarna har krokar av hög kvalitet med extra hullingar för att betet inte ska glida av kroken. Vassa krokar gör det lättare att fästa betena. Micro-jiggskallarna rekommenderas för abborr- och öringsfiske i grunda vatten.
 • SnackBaits XXL 32 cm fiskjigg

  SnackBaits XXL 32 cm fiskjigg
  Snack Baits högklassiga material och den noggrant planerade formen ger denna jigg en fantastisk gång som gäddorna inte kan motstå, även vid långsam invevning. Vid behov kan du reparera betet med jigglim. En teknik som gäddorna inte kan motstå är lugn invevning kryddad med korta stopp. Betets simdjup är 0,5 - 1,5 m utan tyngd. Med tyngdknappar simmar betet djupare och dessutom får man en huggpunkt som gäddorna gillar.
 • Mikado Fishunter TT 5,5 cm jigg 5 st/pkt

  Mikado Fishunter TT 5,5 cm jigg 5 st/pkt
  Fishunter TT är en utmärkt jigg för gös och stora abborrar. Vi är säkra på att den kommer att få en särskild plats i många fiskares beteslåda! Den smala kroppen ger jiggen en mycket känslig gång, vilket får även slöa fiskar att hugga.
 • Mikado Fishunter TT 7,5 cm jiggsortiment 20 + 3 st/pkt

  Mikado Fishunter TT 7,5 cm jiggsortiment 20 + 3 st/pkt
  Ett sortiment supervälfiskande Mikado Fishunter TT 7,5 cm jiggar i säkra färger samt tre jiggskallar packade i en betesask. Med det här paketet är det lätt att börja jiggfiska eller bekanta sig med Fishunter II-jiggarna. Jiggarnas färger kan avvika från dem på bilden.
 • Gamakatsu 30 g jigghuvud

  Gamakatsu 30 g jigghuvud
  Jigghuvud med kemiskt vässt Gamakatsu krok. Denna krokmodell är en perfekt kombination av rätt form och trådstyrka. Den supervassa kroken garanterar utmärkt krokning. Tumregeln för att välja rätt jigghuvud är 2,5g/1m.• Runt gap• Nickelfärgad krok• Vikten har märkts ut på jigghuvudet
 • Svartzonker McPike Real Series 21 cm Fish Jig 2-pack

  Svartzonker McPike Real Series 21 cm Fish Jig 2-pack
  The McPike pike jig designed by Claes Svartzonker Claesson has quickly become a classic of Nordic pike fishing. With the introduction of the Real Series, McPike is now available in realistic colors. The familiar highly effective body is combined with high-quality, detailed designs. The color chart includes the entire menu of pike prey.A large, sensitive tail gives this rubber fish its great swimming action. This jig is delivered without hooks to allow you to set it up any way you like. You can, for example, rig it with a jig screw or large jig head and stinger hooks.
 • K.P Mustad Stand Up 5 g jigghuvud 3 st/pkt

  K.P Mustad Stand Up 5 g jigghuvud 3 st/pkt
  K.P Stand Up jigghuvud, som alltid vänder jiggen i lodrätt läge i vattnet och därför lockar fiskarna på ett speciellt sätt. Stand Up -modellen har levererat särskilt bra ovanför jämn botten. Som krok har jigghuvudet en kemiskt vässad Mustad-krok, som är i 45 graders vinkel uppåt.
 • Vicke Tail jiggsvans 2st/pkt

  Vicke Tail jiggsvans 2st/pkt
  Vicke Tail-jiggsvansen kan användas på många sätt för att öka betets attraktivitet. Använd med spinnare, hybridjerkar eller vid havsfiske.• Havsvattentålig• 25 cm lång• Kan fiskas mycket långsamt med långa rörelser men också riktigt snabbt• Ftalatfri• Innehåller två jiggskruvar
 • Lunker City Grubster 11 cm jigg 6 st./pkt

  Lunker City Grubster 11 cm jigg 6 st./pkt
  Lunker Citys nya Grubster är en fenomenalt fiskande jigg särskilt för abborre och gös. Den runda och fårade kroppen skapar darrningar i vattnet och stjärtfenan rör sig lockande!
 • Storm Suspending WildEye Swim Shad 16 cm fiskjigg

  Storm Suspending WildEye Swim Shad 16 cm fiskjigg
  Storm Suspending WildEye Swim Shad har kallats århundradets gäddbete och är en supereffektiv mellanvattensjigg just för gäddfiske.Storm Suspending WildEye Swim Shad är en jigg som svevar i mellanvattnet (suspending) och som kan fiskas otroligt långsamt och varierande. Det här är en egenskap som är guld värd särskilt i kallt vatten, där den stela fisken måste få tillräckligt med tid att bli intresserad och hugga på betet.När du fiskar denna jigg är han