MaximalFritid » Fiske » Fiskedrag » Skeddrag

Märken på skeddrag

Skeddrag

En av de vanligaste betena vid fiske är det klassiska skeddraget. Faktum är att man tillverkade de första dragen av just skedar. Skedens utformning styr hur draget rör sig i vattnet och vilka reflexer som sänds ut. Det finns runda och ovala skeddrag som ska efterlikna småfisk som mört och det finns långsmala drag som efterliknar tobis och småsill. De breda dragen används oftast till att fiska gädda, aborre och gös med. Om du vill kasta i vatten med mycket vass kan du köpa speciella vassdrag som har en tunn, styv enkeltrådig wire som skyddar kroken från att fastna i vattenväxter.

Populärt inom skeddrag

 • Kuusamo Professor pärla 115 mm/36 g skeddrag

  För fiske efter gädda. Denna spinnversion simmar runt medblänkande sidor– något som fiskarna inte kan motstå. Fiske kräver ofta långa kast, och långa kast hör klart till det här dragets starka sidor. Börja med silver- och naturligt färgage och byt till irriterande färger om fisken inte hör av sig.Handtillverkad i Finland.
 • Jak 28 g vasskyddat skeddrag

  Det legendariska gäddraget pärle-JAK och dess vasskyddade version är nödvändiga delar av varje fiskares beteslåda.
 • Kuusamo Professor 180 mm/70 g skeddrag

  Stora fiskar har stor aptit! Det nya Professor 00 GT-draget har testats i Maledivernas varma vatten och i finska förhållanden gav den utmärkta gäddfångster. Professor 00 GT lämpar sig utmärkt för både spinnfiske och trolling. Det är motiverat att använda vårt största skeddrag då du fiskar efter rekordgäddan i kalla vatten. Ett tips: fiska från en driftande båt och kasta betet nära vassens yttre linjer. Innan du sedan flyttar över till det nästa ställe ska du ro runt samma platser. Stora gäddor väntar ofta djupt inne bland vassen och kan till början låta bli att hugga, men en stor sked som Professor 00 GT är något som stimulerar gäddans känslosinne och får den att så smånigom glida mot bättre ställen där den hugger efter ett flertal kast.Handtillverkad i Finland.
 • Kuusamo Professor pärla 130 mm/44 g skeddrag

  Professor med stora rörelser för stora gäddor. Omtyckt av spinnfiskare. Använd i kallt vatten under våren eller hösten. Ursprungligen avsedd för trolling men har blivit ett populärt spinnbete. Prova den rödsvarta modellen (Ye/BL/R-S) med gula prickar vid gäddfiske i höstetid. Låt draget sjunka en stund före du börjarveva den och förbered dig för gäddans grymma mothugg!Handtillverkad i Finland.

Fler tips på skeddrag

 • Skeddrag 7 g Kinetic Unik

  Klassiskt skeddrag. Betet är lämpligt till sjö, älv och kust. Finns i olika färger.
 • Skeddrag 7 g Kinetic Unik

  Klassiskt skeddrag. Betet är lämpligt till sjö, älv och kust. Finns i olika färger.
 • Fladen Simris 12 cm trollingsked

  Fladen Simris är en fantastisk trollingsked som designats av den välkända trollingfiskaren Pelle Karlsson. Simris har en bred användningsskala: 1,8-2,8 knop. Simris kan användas som sådan om du vill ha en lugn gång. Vill du utvidga rörelsen, flytta den övre fjäderringen till betets nedre del, mellan kroken och betet, som andra ring. Då simmar simris med större sökande rörelser. Du kan också ändra simrörelsen genom att böja draget lite.
 • Skeddrag horngädda 4-pack Kinetic Hornfisken

  Set med fyra långkastande skeddrag. Särskilt bra till horngädda och havsöring. Kvalitetskrokar och lekanden.
 • Abu Garcia Svartzonker McMio

  Skeddrag från WestinPerfekt för kustfisketFin gång i vattnetWestin Boss är ett skeddrag från Westin som har blivit designat av den danska havsöringsgurun Ole Jørgensen. Otroligt effektiva skeddrag som rör sig väldigt fint i vattnet. Westin Boss har bl...
 • Kuusamo Taimen 25 g skeddrag

  Vid sidan om att Kuusamos Öring ser ut som ett öringdrag, så är den faktist det! Den tricksar med kvicka rörelser och lockar med sig öringen. Färgsortimentet erbjuder dig en hel armada av alternativ för den inte så sällan oförutsägbara havsöringen. De traditionella prickiga färgerna har återvänt till serien! Det kalla vattnens favoritfärg är helt klart en vitgul kropp med svarta prickar.Handtillverkad i Finland.
 • Abu Garcia Zazaa Seatrout

  Extremt populär "havsöringsdräpare"Finns tillänglig i 7 färgerAbu Garcia Zazaa Seatrout är ett lättkastat skeddrag även i kraftiga vindar och trånga utrymmen. Detta skeddrag är en riktig havsöringsdräpare. Zazaa är ett måste i fiskelådan.Zazaa finns ti...
 • Kuusamo Räsänen Helmi 28 g skeddrag

  Kuusamos Räsänen är ett legendariskt skeddrag tillverkat som handarbete i Finland, och som alltid är lätt att fiska med och mycket effektivt. Räsänen har genom åren lurat otaliga stora fiskar av olika arter. En riktig klassiker!
 • Jak 33 g skeddrag

  Det legendariska gäddraget pärle-JAK är en nödvändig del av varje fiskares beteslåda.
 • Rapala Minnow Spoon Vass

  Effektivt bete från RapalaKlockren finishOregelbunden gångRapala Minnow har en unik konstruktion som kombinerar silhuetten av en minnow med verkan av en sked. Betet har en oregelbunden svepande aktion för att skapa vibrationer och flimmer i vattnet. In...
 • Abu Garcia Atom Vass

  Klassiskt skeddrag från Abu GarciaAnpassad för fiske vid växtberikliga områdenFinns tillgänglig i 5 olika färgerAbu Garcia Atom Vass 25g är ett klassiskt skeddrag från Abu Garcia som har varit med sedan start. Detta skeddrag har en skena undertill som ...
 • Kuusamo Räsänen Sakke Yrjölä 50 mm/11 g skeddrag

  Konstnär Sakke Yrjöläs snygga fiskmönster finns nu på det populära 5 cm långa Räsänen-draget. Bland de här småfiskarna hittar du bl.a. storspiggen i lekfärger, elritsan och andra fiskar som är kända för att höra till rovfiskarnas favoritföda. Sakke har illustrerat en bok om Finlands fiskar med realistiska och detaljerade bilder och just de bilderna har stått som modell för Räsänens nya fantastiska mönster. Dragen är små konstverk med samlarvärde, men de har också visat sig mycket bra vid fiske.
 • Kuusamo Super Taimen 17 g skeddrag

  För den som fiskar mellan de stora vågorna! Super Öring är en smaklig munsbit för havsöringen och den stigande öringen. Den lilla extra-spinnaren blinkar på ögat vid skedens varje slag. Tro inte att öringen inte skulle ta den på allvar. Prova också som trollingdrag vid fiske efter gös – överraskningen kan vara positiv.Handtillverkad i Finland.
 • Westin D360º Distance

  Inlinebete från WestinPerfekt för havsöringKlockren finishWestin D360 är ett havsöringsbete från Westin som har ett inlineutförande vilket betyder att linan går innanför betet. Westin D360 ska fiskas med mycket vevstopp.
 • Bete Turku Spoon 33 g skeddrag

  Skeden har fått sitt namn efter det berömda gäddvattnet kring Åbo skärgård. Turku Spoon är en gäddsked och finns i en storlek. Bästa resultat får man genom att veva in skeden med varierande hastighet, vilket gör att den imiterar en skadad småfisk. Materialet består av nysilver, mässing och koppar. Mörknade Bete-drag är lätta att putsa så de glänser igen.
 • Westin Maxi Goby

  Lead free constructionMaterial: ABS plasticUltra Sonic rattle ballHook: VMC 9649 BNHook size: #5Stay On - double split ring hook mountDesigned and developed in ScandinaviaWestin Maxi Goby 18 70mm är en större och annorlunda variant av vanliga Goby desi...
 • Westin Utö

  Klassiskt skeddrag från WestinAnpassad för abborre, gädda och öringReflekterande skenaWestin Utö är ett klassiskt skeddrag från Westin som passar perfekt för abborre, gädda och öringfisket. Westin Utö kommer med en reflekterande skena vid kroken som sk...
 • Abu Garcia Atom UV Glow 35 g skeddrag

  Legendariska Atom presenterades redan år 1949! Sedan dess har det lurat gäddor runt om i världen och varit en försäljningssuccé. Inget dåligt drag lever så här länge, Atom bara fungerar! De nya UV Glow-färgerna tar nu Atom till en ny nivå.
 • Skeddrag 20 g 4-pack, Kinetic Flax Coast and River

  Låda med fyra skeddrag lämpliga för t.ex. stor öring. Livlig gång. Färger som fungerar året runt.
 • Skeddrag för lax och öring Kinetic Salmon

  Allround-bete till både söt- och saltvatten. Hamrad yta som reflekterar ljuset. Finns i olika vikter och färger.
 • Kuusamo Räsänen Helmi 120 mm/50 g skeddrag

  Kuusamos nyaste drag att lura storgäddor med. Jättestora Räsänen är ett drag med kraftig spark som du kastar långt och som redan på första testturen visade sig vara ytterst effektivt på gädda. Fungerar både i varmt och kallt vatten. Färgerna som är särskilt anpassade för gäddfiske, storleken och enkelkroken gör detta till en välkommen tillökning i familjen Räsänen. Räsänen kan trimmas att simma ännu livligare om du sätter en jiggstjärt på enkelkroken. Enkelkroken möjliggör också snabbt och enkelt catch&release-fiske samt underlättar fiske bland vattenväxter. Långsamt fiske är väldigt effektivt med stora Räsänen. Gärna varvat med snabba knyck med spöet i jerkstil. Färgkartan innehåller 10 UV-lackade färger särskilt avsedda för gädda.
 • Abu Garcia Jazz 10 g skeddrag

  ABU Garcias lilla Jazz svänger ordentligt och kommer bli ett farligt vapen i jakten på regnbåge, öring, röding, harr och abborre.
 • Abu Garcia Toby Salmo

  Klassiskt trollingdrag från Abu GarciaAnpassad för laxfisketFinns tillgänglig i 11 olika färgerAbu Garcia Toby Salmo 30g är ett skeddrag för trolling och älvfiske. Toby Salmo är framförallt anpassad för laxfisket.Toby Salmo finns tillgänglig i 11 olika...
 • Westin Seatrout

  Lead free conceptMaterial: ABS plastic / ZincSeveral UV, FluoMax and Glow colorsOversize active eyeHook: VMC 9649 PSHook size: #6 / #4Stay On - double split ring hook mountDesigned and developed in ScandinaviaNär Westin Seatrout 18g 97mm infördes tog d...
 • Grizzly Heksen XXL Salar 22 cm trollingsked

  Grizzly Heksen XXL är en känsligt simmande trollingsked för havslaxfiske. Rekommenderad draghastighet för XXL-modellen är 3-6,5km/h. Fungerar även vid gäddtrolling!
 • Skeddrag 12 g Kinetic Jebo Herring

  Skeddrag för både kust och sjö. Betet fungerar till olika fiskarter. Finns i klassiska och beprövade färger.
 • Kuusamo Hauki 22 g skeddrag

  Detta drag kräver en lugn och pausande teknik. Kuusamos Gädda är en toppfiskare i svala vatten. Den simpla designen och de gäddfiskande färgerna gör att du inte kan gå fel. Vi rekommenderar att alla gäddfanatiker skaffar flera skedar i olika färger.Handtillverkad i Finland.
 • Rapala X-Rap Scoop 14cm

  The X-Rap Scoop är ett helt nytt skeddrag från

  Rapala. X-Rap Scoop har en sakta rullande gång

  med stora sida - sida rörelser. När man gör ett

  spinnstopp så sjunker den som ett fallande löv

  ner i djupet likt en döende fisk. X-Rap Scoop

  passar allt ...
 • Skeddrag 12 g Kinetic Jebo Herring

  Skeddrag för både kust och sjö. Betet fungerar till olika fiskarter. Finns i klassiska och beprövade färger.
 • Skeddrag för lax och öring Kinetic Salmon

  Allround-bete till både söt- och saltvatten. Hamrad yta som reflekterar ljuset. Finns i olika vikter och färger.
 • Kuusamo Professor, vasskyddad 90 mm/18 g skeddrag

  Gäddfiskarens jokerkort då vanliga beten inte kommer i fråga. Den vasskyddade Professorn kan kastas mitt bland näckrosorna där krokodilerna sitter på lur efter mindre fiskar. Kom ihåg att högvattnets fiskar ofta drar sig tillbaka till strandvattnen bland vass och näckrosor.Handtillverkad i Finland.
 • Jak 28 g skeddrag

  Det legendariska gäddraget pärle-JAK är en nödvändig del av varje fiskares beteslåda.
 • Grizzly Heksen LW Salar 18 cm trollingsked

  Grizzly Heksen LW Salar är en känsligt simmande trollingsked för havslaxfiske. Rekommenderad draghastighet för LW Salar är 3-6km/h. Fungerar även vid gäddtrolling! Kroken är en högklassig Mustad UltraPoint TR78.
 • Kuusamo Räsänen pärla, vasskyddad 70 mm/20 g skeddrag

  Försöka lura gäddan mitt i vassen eller näckrosorna. Du kan kasta den hur långt som helst – vassmodellen klarar sig genom vilka växter som helst. Det smarta vasskyddet hindrar dock inte fisken från att hugga fast i kroken!Handtillverkad i Finland.
 • Westin Boss

  Skeddrag från WestinPerfekt för kustfisketFin gång i vattnetWestin Boss är ett skeddrag från Westin som har blivit designat av den danska havsöringsgurun Ole Jørgensen. Otroligt effektiva skeddrag som rör sig väldigt fint i vattnet. Westin Boss har bl...
 • Skeddrag 12 g Kinetic Jebo Herring

  Skeddrag för både kust och sjö. Betet fungerar till olika fiskarter. Finns i klassiska och beprövade färger.
 • Kuusamo Lätkä 14 g skeddrag

  Visste du att Lätkä har simmat i olika fiskevatten redan i 40 år? Det slött gungande draget lockar gädda, abborre, öring och gös. Detta är en av Kuusamos all-aroundbeten som har en massa olika användningssätt på sommaren och som fungerar som pirk på vintern. Köp och prova! När du nappat din rekordfisk kan du skicka din bild och en fiskeberättelse till oss, på så sätt kan du vara med i nästa års Kuusamo-katalog. Flera olika nya färger, varav den mossgröna BL/Ye-S och den benvita BL/R/TW-S väckt speciellt mycket uppmärksamhet på grund av sina utmärkta testresultat vid fiske efter öring.Handtillverkad i Finland.
 • Skeddrag för lax och öring Kinetic Salmon

  Allround-bete till både söt- och saltvatten. Hamrad yta som reflekterar ljuset. Finns i olika vikter och färger.
 • Rapala Minnow Spoon Weedless 5 cm skeddrag

  Rapala Minnow Spoon Weedless 05-vassdraget kan med fördel erbjudas åt abborrar! Det är ett av de få beten som du kan fiska abborre med i vassar. Särskilt på sommaren och förhösten kan du få riktigt bamsiga abborrar i vassar.• Vi rekommenderar användning av en lätt tafs även vid abborrfiske!
 • Westin Kongetobis

  Sommarbete från WestinVickande gångFiskas på nätternaWestin Kongetobis är ett drag som blivit designad för sommarfisket som oftast bedrivs på nätterna. Kongetobis rullar fram med en lätt vibrerande stjärt och ska fiskas med hög fart och mycket vevstopp.
 • Westin Ran Draget

  Skeddrag från WestinAnpassad för abborre och öringInbyggd reflektions pärlaWestin Ran Draget är ett skeddrag från Westin som passar perfekt till fiske efter abborre och öring. Westin Ran Draget är döpt efter en sjögudinna från den Nordiska mytologin. R...
 • Abu Garcia Toby Vass

  Klassiskt skeddrag från Abu Garcia

  Dold krok för vassfiske

  Tillgänglig i 4 olika färger  Abu Garcia Toby Vass 18g är ett klassiskt skeddrag från Abu Garcia som har en dold krok vilket förhindrar att draget fastnar i vass och annan växtlighet.

  Ab...
 • Westin Utö Vass

  Klassiskt skeddrag från WestinAnpassad för abborre, gädda och öringReflekterande skenaSkyddad krokWestin Utö är ett klassiskt skeddrag från Westin som passar perfekt för abborre, gädda och öringfisket. Westin Utö kommer med en reflekterande skena vid k...
 • Kuusamo Iso Räsänen Signature Series 120 mm/50 g skeddrag

  Kuusamos nyaste drag att kasta efter stora gäddor med; Iso Räsänen! Signature Series-färgerna är valda av några av Finlands mest kända fiskare. De vet garanterat vilka färger storgäddorna gillar!Jättestora Räsänen är ett drag med kraftig spark som du kastar långt och som redan på första testturen visade sig vara ytterst effektivt på gädda. Fungerar både i varmt och kallt vatten. Färgerna som är särskilt anpassade för gäddfiske, storleken och enkelkroken gör detta till en välkommen tillökning i familjen Räsänen. Räsänen kan trimmas att simma ännu livligare om du sätter en jiggstjärt på enkelkroken. Enkelkroken möjliggör också snabbt och enkelt catch&release-fiske samt underlättar fiske bland vattenväxter. Långsamt fiske är väldigt effektivt med stora Räsänen. Gärna varvat med snabba knyck med spöet i jerkstil.Välj din favorit och lita på åratal av gäddfiskeerfarenhet!
 • Kuusamo Vuosiuistin 2019 Duetto skeddrag

  Årets drag är en serie superdrag, vars tudelade kropp avger ett finkänsligt klingande som gör betet ännu mer attraktivt för rovfiskarna. Till årsdrag valde vi de berömda modellerna Räsänen, Professor och Lätkä. Bjud åt alla rovfiskar. Årsdraget är belagt med rent silver och 24 karats guld.
 • Kuusamo Tundra 19 g skeddrag

  Ett nyhetsdrag från 2011 med ny teknik. Tundras strömlinjeformade form kombinerat med strömningsöppningarna utvecklade av Paavo Korpua garanterar att draget simmar i stiliga och välfiskande mönster. Flera års test- och provfiske på havet, i sjöar och vid älvar visade att Tundra fiskar öring, lax och gädda då alla andra drag slutat ge resultat. Den mönsterskyddade strömningsöppningstekniken gör att draget simmar i ett oregelbundet mönster och sjunker långsammare vid fullständiga stopp. Tundra är något som du ska bjuda åt utmanande havsöring och gädda – sedan gäller det bara att förbereda sig för uttröttning. Tundra lämpar sig för både spinnfiske och trolling. Denna 8,5 cent långa och 19 gram vägande är oöverträfflig för fiske efter havsöring och dess färger är valda just för öringfiske.Prova färgen R/FYe-S för fiske efter öring och var beredd på ett grymt mothugg.
 • Lucky John EOS 8 g skeddrag

  Lucky John EOS-skeddragsserien är avsedd för lätt kastfiske. Alla Lucky John EOS ultralight- och light-drag är utrustade med högklassiga japanska krokar.8g-modellen avviker från bilden såtillvida att den är utrustad med trekrok.
 • Strike Pro Buster Spoon

  14 centimeter långt45 gramBuster Spoon är ett skeddrag som har fått sin design från det populära jerkbaitet Buster Jerk. Med sin urskålning, höga vikt och långsträckta form är det ett bete som funkar till både spinnfiske och trolling i olika hastighete...
 • Daiwa Prorex Mini Jig 10 g

  Prorex Mini Jig är en liten kastpirk, som är mycket effektiv på abborre och andra mindre rovfiskar. Betet är väldigt lätt att fiska med och flyger långt. När Mini Jig sjunker gungar det från sida till sida och med små knyck får du det att simma riktigt lockande. Mini Jig fungerar också som traditionell pirk!
 • Skeddrag för lax och öring Kinetic Salmon

  Allround-bete till både söt- och saltvatten. Hamrad yta som reflekterar ljuset. Finns i olika vikter och färger.
 • Skeddrag horngädda 4-pack Kinetic Hornfisken

  Set med fyra långkastande skeddrag. Särskilt bra till horngädda och havsöring. Kvalitetskrokar och lekanden.
 • Westin Atomskjea

  Kustwobbler från WestinAttraktiv gångPerfekt till regnbågsfisketWestin Atomskjea är en kustwobbler från Westin som har en väldigt attraktiv gång i vattnet. Atomskjea passar lika bra till regnbågsfisket som kustfisket.