Spinnfluga

Flugfiske görs normalt med ett speciellt flugfiskespö, men vill man fiska med fluga och har ett vanligt spinn- eller haspelspö kan man använda spinnfluga eller kastfluga. Det kräver lite teknik men går ut på att man kastar ut, rullar in cirka tre varv och sedan låter spinnflugan sjunka lite. Det som fiskas med kastflugor är vanligen gädda, lax och regnbåge.

Spinnflugor du kan köpa online

En del knyter sina flugor själv, men det är ett pillergöra som inte alla tycker är så kul. Skönt då att det finns sånt brett urval av färdiga spinnflugor att köpa, med tackel och allt.

Här kanske du hittar din nästa kastfluga som kommer ge dig fiskelycka. Klicka på den fluga du vill kika närmare på.

Populärt inom spinnfluga

 • Eumer Arctictube 8g spinnfluga

  Eumer Arctictube 8g spinnfluga
  Arctictube är ett effektiv val för fiske efter rov- och ädelfiskar. Lämpar sig lika väl till både stilla vatten och hårt strömmande forsar. Arctictube är bunden i naturliga hår, lättkastad och snabbt sjunkande. Du når lätt fiskarna bästa bakhåll. Du kan spola den antingen direkt eller låta den studsa framåt med hjälp av spötoppens rörelser eller vevtekniken. När fisken hugger glider tuben undan längs med linan. På så sätt slits den inte vid varje hugg.Handtillverkad i Finland.
 • Eumer Spintube Jump 10 g kastfluga

  Eumer Spintube Jump 10 g kastfluga
  Jump är en ny typ av kastfluga, som fungerar utmärkt både för laxfiskar i strömmande vatten och för exempelvis vårgös i havsvikar. Rörflugestrukturen gör det möjligt att byta ut en slö eller raknad krok till en ny. Modellen har naturhår och tål därför fiskarnas slitande betydligt bättre än dess släktingar av silikon gör.Tillverkad för hand i Finland.
 • Eumer Spintube Flash 12 g kastfluga

  Eumer Spintube Flash 12 g kastfluga
  SpinTube FLASH är en kastfluga med tyngd som kan kastas med spinnspö och som passar abborre, gös, öring och andra rovfiskar som äter småfisk, på hav och sjöar och i strömmande vatten överallt i världen.Kastflugan imiterar väldigt livfullt en liten fisk vars sidor glimmar i flykten. Det väcker rovfiskarnas huggreflex. SpinTube FLASH-kastflugan kräver inte inlärning av någon speciell fisketeknik utan fiskaren kan hitta på egna effektiva tekniker att ta hem betet, med vevstopp eller vipp med spöspetsen. Kastflugan är klar att fiska så fort den når vattnet efter kastet. SpinTube FLASH-modellerna är helt blyfria. Tyngden är gjord av mässing.SpinTube FLASH valdes till Europas bästa nya produkt på Efttex, fiskemässan för professionella i Warszawa 2015. I tävlingen deltog cirka 200 andra produkter bland vilka Eumers produkt valdes till den bästa.
 • Siek Leech 3 g

  Siek Leech 3 g
  Siek Leech är en extra lätt leech med Marabou-stjärt. Vid pimpling svävar Siek Leech sidlänges då den sjunker, och Marabou-stjärten rör sig livfullt vid minsta rörelse och strömdrag.På sommaren kan Siek Leech användas framgångsrikt med lätta kastfiskeredskap, i både strömmande och stillastående vatten.Tack vare den låga vikten sjunker Siek Leech inte för snabbt och fastnar inte heller vid forsfiske så lätt vid bottnen.Leech är ett särskilt bra val för abborre, harr, röding, öring, regnbågslax och sik.Kroken är en kemiskt vässad x-strong-krok Leech längd utan krok och Marabou-stjärt är 1,5cm och totallängden 5cm.

Fler tips på spinnfluga

 • Eumer Spintube Minnow 6 g kastfluga

  Eumer Spintube Minnow 6 g kastfluga
  I Minnow kastflugan ligger tyngdpunkten under flugans mittlinje. Därför simmar betet hela tiden i rätt ställning. Rörstrukturen gör att man kan använda enkelkrok och vända den uppåt, för att undvika bottennapp. Fungerar för alla rovfiskar. Prova särskilt för havsöring vid kustfiske!
 • Easy Fishing strömmingstackel med tio krokar

  Easy Fishing strömmingstackel med tio krokar
  Strömmingstackel med tio krokar.
 • Eumer Leech 6g spinnfluga

  Eumer Leech 6g spinnfluga
  Leechtube är regnbågarnas skräck. Fångar också abborre, gös och ädelfiskar. Spinnfiskaren med lätt utrustning erbjuds äntligen sina drömmars uppfyllelse. Leechtube är lättkastad och tuben söker sig direkt till de bästa hålorna. Betet lämpar sig för både stilla och strömmande vatten. Leechtubes tyngdpunkt ligger lågt och därför simmar den alltid i rätt position, dessutom kan du också vända kroken uppåt. Du kan låta tuben simma genom att bara genast veva den hem eller låta den studsa som vid jiggning. Tuben glider undan från fiskens hugg längs med linan och går därför inte sönder när fisken hugger.Handtillverkad i Finland.
 • Eumer Spintube Arctic 6 g kastfluga

  Eumer Spintube Arctic 6 g kastfluga
  Arctic är ett effektivt val för rov- och ädelfiskar. Passar lika bra i stillastående vatten som i hårda forsar. Arctic med naturhår är lätt att kasta och sjunker snabbt. Med den når du lätt de bästa groparna. Du kan veva in röret rakt eller ge det en hoppande rörelse med spöspetsen eller vevtekniken. När fisken tar tag i röret lossnar det från kroken och glider längs linan. Fisken söndrar alltså inte ditt rör.Tillverkad för hand i Finland.
 • Eumer Spintube Jump 15 g kastfluga

  Eumer Spintube Jump 15 g kastfluga
  Jump är en ny typ av kastfluga, som fungerar utmärkt både för laxfiskar i strömmande vatten och för exempelvis vårgös i havsvikar. Rörflugestrukturen gör det möjligt att byta ut en slö eller raknad krok till en ny. Modellen har naturhår och tål därför fiskarnas slitande betydligt bättre än dess släktingar av silikon gör.Tillverkad för hand i Finland.
 • Eumer Spintube Leech 10 g kastfluga

  Eumer Spintube Leech 10 g kastfluga
  Leechtube är forellernas skräck. Fungerar också för abborre, gös och ädelfiskar. Leechtube är rena drömmen för fiskare som vill ha lätta redskap. Den är lätt att kasta och flugan söker sig fint till groparna. Leechtube lämpar sig för både stillastående och strömmande vatten. Leechtube har tyngdpunkten lågt nere, så simställningen är alltid den rätta och kroken kan vändas uppåt. Du kan låta betet simma rakt eller ha det att hoppa med jiggstil. När fisken tar tag i kroken glider röret längs linan så fisken inte skadar din rörfluga.Tillverkad för hand i Finland.
 • Eumer Spintube Minnow 10 g kastfluga

  Eumer Spintube Minnow 10 g kastfluga
  I Minnow kastflugan ligger tyngdpunkten under flugans mittlinje. Därför simmar betet hela tiden i rätt ställning. Rörstrukturen gör att man kan använda enkelkrok och vända den uppåt, för att undvika bottennapp. Fungerar för alla rovfiskar. Prova särskilt för havsöring vid kustfiske!
 • Eumer Spintube Natural 10 g kastfluga

  Eumer Spintube Natural 10 g kastfluga
  SpinTube Natural är en kastfluga designad och handtillverkad i Finland för spöfiske av abborre, gös och öring. Natural har fått sitt namn från sina naturliga färger. Natural är ett ypperligt bete både i stillastående och strömmande vatten. I strömmen kan den flyta med nära botten och i stilla vatten kan man använda den med jiggstil och låta den hoppa nära botten. Kroken på natural vänds uppåt när man fiskar så att man undgår bottennapp. Natural är en blyfri, sjunkande modell. Som vikt används mässing. Natural är gjord i naturhår och prydd med 3D-ögon som ger den en fiskande uppsyn. Spintube Natural valdes till Europas bästa fiskeprodukt år 2013 (Best Terminal Tackle -serien)• Lättkastad• Levande naturhår• Låg tyngdpunkt• Snabbt sjunkande
 • Eumer Piketube 35g spinnfluga

  Eumer Piketube 35g spinnfluga
  Fiskarens dröm har äntligen uppfyllts. Nu kan du fiska med fluga utan att röra ett flugspö. Upplev något helt nytt med Piketube. Den långsamt sjunkande och lättkastade tubflugan är något som gäddan helt enkelt inte kan motstå. Flugans naturliga hår gör att den är livlig och lätt att veva hem långsamt. En långsam vevteknik fungerar bäst då fisken inte är som aktivast och i kalla vatten. Detta bete är ett måste i grunda gäddvatten och går att använda hela året om. Du kan veva tubflugan hem direkt eller skapa rörelser med din vevteknik eller spötoppens små ryck. Piketube används tillsammans med stålvajer, du kan också använda vilken krok som helst. Tuben glider längs med vajern då fisken hugger och går därför inte sönder. OBS! Flugan kommer med Predator Wire tafs och krok.Handtillverkad i Finland.
 • Easy Fishing topp till pimpelspö 20 cm känslig

  Easy Fishing topp till pimpelspö 20 cm känslig
  Känslig nylontopp, totallängd 20cm. Passar alla de vanligaste pimpelspömodellerna.

Så binder du egen spinnfluga

Här nedan kan du se ett videoklipp där Erik Axnér visar hur han binder sin egen spinnfluga för att fiska gädda.