MaximalFritid » Fiske » Fiskerullar » Flugrulle

Märken på flugrullar

Flugrullar

En traditionell rulle för flugfiske är av en väldigt enkel konstruktion där veven sitter direkt på rullen. När man vevar rullas linan antingen av eller på. Med hjälp av en justerbar skruv kan man bromsa linan vid utsläpp och hjälpa till med pekfingret vid behov. Om man ska fiska lite större fisk med fluga måste man ha en flugrulle med kraftigare och mer effektivt bromssystem som slirbroms eller skivbroms. Här hittar du flugrullar som du kan köpa online från svenska fiskebutiker på nätet.

 • Okuma Airframe flugrulle

  Okuma Airframe flugrulle• Tillverkad i titanförstärkt grafit• Japanskt One way clutch-kullager i rostfritt stål• Huvudaxel i rostfritt stål• Stor skivbroms med bromsskivor i telfon och rostfritt stål • Lättjusterad broms• Mycket lätt
 • Shakespeare Sigma flugrulle

  Shakespeare Sigma är en förmånlig och lätt flugrulle, som kan göras vänster- eller högerhänt.De minsta storlekarna passar också som pimpelrullar!Shakespeare har alltid lysande pris-kvalitetsförhållande. När du väljer Shakespeare-flugfiskeredskap vet du att du får full valuta för pengarna!Storlekarna 6/7 och 7/8 levereras med extra spole och väska.
 • Keeper KLA flugrulle

  Lätta kompositplastrullar med mjuk, justerbar broms. Den stora spolen möjliggör snabb inspolning och ger utrymme för tillräckligt lång backing. Förmånlig flugrulle med Keepers goda pris-kvalitetsförhållande!Keeper är ett flugfiskemärke utvecklat av finländska Vision Group. Keeper baserar sig på enkla insikter.Den vilda öringen är alltid en utmanande motståndare. När vi kollar fluga efter fluga för att sedan förkasta dem tänker vi kanske ibland att fisken är klokare än vi. Kanske det, men en sak är till hundra procent säker, nämligen att en logo på ditt spö eller dina vadarbyxor inte har någon betydelse för fisken. Det enda som spelar någon roll är hur väl du lyckas imitera något som fisken gärna vill äta och hur bra du kan erbjuda fisken din fluga utan att skrämma den. Det är allt - åtminstone om vi förenklar det lite.De flesta av oss har tyvärr ekonomiska begränsningar. Vid flugfiske är det ju trots allt frågan om hur väl vi lyckas lura en försiktig varelse i dess eget element. Vi fiskar för att få nya upplevelser och för att lära oss genom försök och misstag - det enda rätta sättet. Och vi ler hela tiden då vi gör det. Håller du med, kolla då vad Keeper har att erbjuda dig. Flugfiskeredskap av god kvalitet till väldigt rimliga priser.
 • Shakespeare Omni flugrulle

  Shakespeare Omni är en förmånlig och lätt flugrulle, som kan göras vänster- eller högerhänt.Shakespeare har alltid lysande pris-kvalitetsförhållande. När du väljer Shakespeare-flugfiskeredskap vet du att du får full valuta för pengarna!
 • Greys GTS 500 flugrulle

  Greys GTS 500-flugrullen är utrustad med en kasettspole, som går snabbt att byta. Det möjliggör användning av flera olika linor på samma rulle, med snabbt byte. Systemet, som utvecklats av brittiska tävlingsflugfiskare, finns nu även i Greys högklassiga GTS 500-rulle. Den dubbla Rulon-skivbromsen garanterar mjuk action vid uttröttning. Häntheten kan bytas utan verktyg. Levereras med två extra spolar och en skyddspåse i neopren. Greys-kvalitet!
 • Greys GTS 900 flugrulle

  GTS 900-flugrullen är Greys flaggskeppsmodell! När du väljer den här rullen vet du att du får en garanterat högklassig kvalitetsprodukt med toppkomponenter. Rullens lätta aluminiumkonstruktion är stark och stabil, men gör samtidigt rullen smidig och angenäm att använda. Bromsen fungerar mjukt och rullens hänthet kan bytas utan verktyg. Dessutom är GTS 900-rullen extremt snygg! Levereras i en neoprenpåse.
 • Shakespeare Agility flugrulle

  Shakespea+I3811+I3800
 • Greys GTS 800 flugrulle

  Greys GTS 800 är en högklassig rulle till vettigt pris med alla de egenskaper en flugfiskare behöver samt modernt yttre! Den bastanta aluminiumkonstruktionen gör rullen stadig och den mjukt fungerande bromsen hjälper dig vinna kampen mot dina drömfiskar! Häntheten kan bytas. Levereras i en neoprenpåse.