Metspö

Mete är den enklaste fiskeformen som för många barn är deras första kontakt med fiske. Ett metspö kan man göra av en lång pinne men det finns färdiga, billiga och bra metspön att köpa.

Vanligt förekommande material i metspön är rör tillverkade av kolfiber, glasfiber eller bambu. De är alla lätta och hållbara material som fungerar bra för metfiske.

Metspö teleskop för att nå långt ut

Vill man kunna nå långt ut från båten, stranden eller bryggan behöver man ett långt metspö. Det finns spön som räcker allt från 3 meter upp till 10 meter.

För att kunna bära och ta med sig ett sådant är de konstruerade som teleskop. Ett teleskopmetspö ihopfällt tar inte mycket plats och kan bli så kort som under en halvmeter. Vi rekommenderar därför att köpa ett teleskopiskt spö.

Populärt inom metspö

 • Metspö 4 m Kinetic Classic Pole

  Metspö 4 m Kinetic Classic Pole
  4 m teleskopspö för mete. Komplett med flöte, lina, krok och sänke. Robust design.
 • Lineaeffe Beta Carbon Bolo rullmetspö

  Lineaeffe Beta Carbon Bolo rullmetspö
  Lineaeffe Beta Carbon Bolo är ett förmånligt universalmetspö att användas med rulle. Utrustat med spöringar. Funktion: upp till 40 g. Längd hopfällt: 120 cm.
 • Happy Angler resemetspö

  Happy Angler resemetspö
  Teleskopiskt resemetspö i glasfiber. Lätt att ta med på resan, tar inte mycket plats.Färg svart eller vit, färgen kan inte väljas vid beställning i webbutiken.
 • DD BlueMate Carbon metspö

  DD BlueMate Carbon metspö
  DePaul Design BlueMate Carbon Pro Series tar superlätta kolfibermetspön till en helt ny prisklass. Mycket snygg trefärgad klinga där basen är havsblå/grå och toppen har varselfärg!Fantastiska detaljer och utmärkt känsla är kännetecknande för den här fina spöserien.

Fler tips på metspö

 • Shakespeare Siesta metspö

  Shakespeare Siesta metspö
  Ett bra och förmånligt metspö. Kolfiberklinga.
 • Happy Angler metspö

  Happy Angler metspö
  Teleskopmetspö i glasfiber.Färg svart eller vit, färgen kan inte väljas vid beställning i webbutiken.
 • Fladen Daisho metspö

  Fladen Daisho metspö
  Fladen Daisho måste vara ett av de lättaste metspöna på marknaden. Daishos kompakta och snygga klinga är verkligen lätt; 360 cm modellen väger endast 87 g. Du märker genast skillnaden jämfört med traditionella metspön, som vanligen väger dubbelt så mycket. I praktiken påverkar det här hur bekvämt fisket är och hur känsligt spöet är. Även om spöet är långt orkar du lätt fiska hela dagen om du vill!Finns i tre längder: 360 cm450 cm 540 cmAlla spön har en säkerhetsring i handtaget. Det här är ditt val om du vill ha ett riktigt lätt metspö!
 • Lineaeffe Orion metspö

  Lineaeffe Orion metspö
  Lineaeffe Orion-metspöet är riktigt prisvärt. Spöet är tillverkat i kolfiber. Funktion: upp till 25 g. Längd hopfällt: 115 cm.

Metspö med rulle

Om metspöt har ett rullfäste kan du montera en rulle på ditt spö. Det är inte alla spön som har möjlighet till det så kolla upp om metspöt du tänker köpa har det.

Fiska med metspö i bäck

Fiskar med metspö i en bäck

Vid fiske i en stilla bäck är det enkelt att fiska med metspö. Beroende på hur bred bäcken är kan du med ett teleskopspö reglera längden. Du vill gärna kunna fiska både längs bäckkanten på din sida, motsatt sida och även i centerfåran om det är en djupare bäck.

Ett alternativ på utrustning som också funkar här är ett långt pimpelspö. Det finns några såna på sidan vi gjort om pimpelset.

ilead