Metspö

Mete är den enklaste fiskeformen som för många barn är deras första kontakt med fiske. Ett metspö kan man göra av en lång pinne men det finns färdiga, billiga och bra metspön att köpa.

Vanligt förekommande material i metspön är rör tillverkade av kolfiber, glasfiber eller bambu. De är alla lätta och hållbara material som fungerar bra för metfiske.

Metspö teleskop för att nå långt ut

Vill man kunna nå långt ut från båten, stranden eller bryggan behöver man ett långt metspö. Det finns spön som räcker allt från 3 meter upp till 10 meter.

För att kunna bära och ta med sig ett sådant är de konstruerade som teleskop. Ett teleskopmetspö ihopfällt tar inte mycket plats och kan bli så kort som under en halvmeter. Vi rekommenderar därför att köpa ett teleskopiskt spö.

Populärt inom metspö

 • DD BlueMate Carbon metspö

  DD BlueMate Carbon metspö
  DePaul Design BlueMate Carbon Pro Series tar superlätta kolfibermetspön till en helt ny prisklass. Mycket snygg trefärgad klinga där basen är havsblå/grå och toppen har varselfärg!Fantastiska detaljer och utmärkt känsla är kännetecknande för den här fina spöserien.
 • Lineaeffe Orion metspö

  Lineaeffe Orion metspö
  Lineaeffe Orion-metspöet är riktigt prisvärt. Spöet är tillverkat i kolfiber. Funktion: upp till 25 g. Längd hopfällt: 115 cm.
 • DePaul Design BlackMate Composite Pro metspö

  DePaul Design BlackMate Composite Pro metspö
  Depaul Design BlackMate Composite Pro - ett metspö av toppkvalitet. Spöet har en kolfibertopp med varselfärg och ordentlig toppögla. Stadig EVA-plugg.

Metspö med rulle

Om metspöt har ett rullfäste kan du montera en rulle på ditt spö. Det är inte alla spön som har möjlighet till det så kolla upp om metspöt du tänker köpa har det.

Fiska med metspö i bäck

Fiskar med metspö i en bäck

Vid fiske i en stilla bäck är det enkelt att fiska med metspö. Beroende på hur bred bäcken är kan du med ett teleskopspö reglera längden. Du vill gärna kunna fiska både längs bäckkanten på din sida, motsatt sida och även i centerfåran om det är en djupare bäck.

Ett alternativ på utrustning som också funkar här är ett långt pimpelspö. Det finns några såna på sidan vi gjort om pimpelset.