Dörrtrapets

I alla hem finns dörröppningar där det går att montera upp en dörrtrapets. På den kan du köra pull ups och andra styrkeövningar. Dörrtrapetsen behöver inte skruvas fast då den läggs ovanpå dörrlisten och med en hävstångsprincip låses fast i dörröppningen. Vissa enklare modeller (gym bars) fästes endast horisontellt och klarar inte tunga vikter.

Abilica Doorgym

Abilica dörrtrapets med flera handtag

Abilica Doorgym Advanced

Abilica DoorGym Advanced gör det möjligt att träna pullups och chins i dörröppningen utan behov av montering. Trapetsen kan enkelt fästas och tas bort utan behov av fästen och passar dörröppningar med bredd mellan 73 cm och 90 cm och vägg tjocklekar mellan 10-15 cm på standard väggar.

Hitta bästa priset:

Träningspartner
Träningsmaskiner
ApotekHjärtat

Dörrtrapets som träningsredskap kan användas för att stärka muskler i rygg, biceps, mage och underarmar. Kroppsvikten och gravitationen blir motståndet så du behöver inga vikter, kablar eller gummiband.

Förslag på dörrtrapetser

 • Gymstick Door Gym Bar, Chins

  Gymstick Door Gym Bar, Chins
  Träning med Gymstick Pullup stången är effektiv och säker. Pullup träning är en av de mest populära träningsformerna eftersom det utvecklar musklerna i övre kroppen på ett effektivt och mångsidigt sätt. Pullup stången fästs enkelt i en dörrkarm. De dörr fästen som medföljer säkerställer stången på plats mellan dörrkarmen. Mjuka handtag på stången gör träningen bekväm. Inkluderar: Pullup stång (reglerbar längd 66 -91 cm) Dörrfäste och skruvar. Fästets storlek är 6 x 5 cm (Bredd x Höjd) Maximal användarvikt: 130 kg. Använd inte på dörrkarm bredare än 91cm.
 • Master Fitness Doorgym Multi, Chins

  Master Fitness Doorgym Multi, Chins
  Dörrgym / dörrtrapets som hängs i dörröppningen utan fästen. Ett flertal hantag för varierad mycket effektiv träning med kroppen som motvikt. Dörrgymmet kan användas till olika typer av pullups, chins, och benlyft. Fungerar även som armhävningshandtag och sit-up redskap. Passar bäst på dörrkarmar av normal bredd typ 10-12 cm.
 • Gymstick Active Multi Door Gym, Chins

  Gymstick Active Multi Door Gym, Chins
  Gymstick Multi Door Gym är det en av de mest mångsidiga chin-up bar idag på fitnessmarknaden. Den kan fästas till alla standard dörröppningar på bara några sekunder. Med denna produkten kan man utföra chin-up, push-ups, triceps-dips och sit-ups. Den kan användas på golvet för ännu fler övningar. Multi Door Gym är gjord av hållbar metal och har mjuka handtag. Mått 93 x 42 x 17 cm Max användarvikt: 100 kg
 • Gymstick Multi-Training Door Gym, Chins

  Gymstick Multi-Training Door Gym, Chins
  Gymstick Multi-training door gym är den mest mångsidiga trapetsen på dagens fitnessmarknad. Trapetsen kan på ett par sekunder, utan några speciella beslag, fästas i vilken standarddörr som helst. Du kan nu utföra övningar såsom chins, dips, sit-ups, och armhävningar. Traptsen används med fördel för övningar i golvnivå. Trapetsen är tillverkad i uthållig metall med mjuka skumgrepp. Inkluderar: Multi-training dörrgym, tränings anvisning och länk för online träning Specifikationer: Mått (LxBxH): 93 x 42 x 17 cm Vikt: 2 kg Max användarvikt: 100 kg
 • Abilica Doorgym, Chins

  Abilica Doorgym, Chins
  Abilica DoorGym är ett dörrgym som hängs i dörröppningen utan fästen och som enkelt kan sättas i och plockas bort. De många olika handtagen i mjuk mossgummi ger flera varierande grepp. Passar till dörröppningar upp till 90 cm, väggtjocklek 15-18 cm (standard lättvägg). Träningsprogram medföljer.
 • Adidas Door Gym, Chins

  Adidas Door Gym, Chins
  Med Adidas Door Gym kan du utföra massor av olika effektiva övningar för över- och underkroppen genom att endast använda din egen kroppsvikt som motstånd. 8 olika greppmöjligheter gör den till ett bra alternativ till andra träningsmaskiner. Adidas Door Gym hålls på plats ovanför dörren mha. motvikt. Förbättrar styrkan i fingrarna, händerna, axlarna och övre ryggen. Specifikationer: Max användarvikt: 110 kg. Passar alla dörrkarmar med mått 60-80 cm. Passar karmar med djup 11-18 cm.
 • Abilica Doorgym Advanced, Chins

  Abilica Doorgym Advanced, Chins
  Med Abilica DoorGym Advanced tränar du pullups/chins i dörröppningen utan montering och du använder den som hjälpmedel när du tränar push ups, situps och dips på golvet. Med DoorGym Advanced får du möjlighet till stor variation i träningen. Många olika handtag i mjukt mossgummi och armhängare för olika magövningar medföljer. Trapetsen hängs i dörröppningen utan fästen och kan enkelt sättas fast och tas bort. Passar i dörröppningar med upp till 90 cm bredd och väggtjocklekar på 10-15 cm (standardlättvägg).
 • vidaXL Dörrtrapets 250 kg

  vidaXL Dörrtrapets 250 kg
  Dörrtrapets för armövningar. Du kan enkelt fästa den till en vägg och den är ideal för olika övningar. Dess maximala bärkapacitet ligger på 250 kg (beroende på vilken typ av yta den är fäst till). Lätt att fästa på en vägg Stabil stålkonstruktion Lämplig för både nybörjare och erfarna människor Max bärkapacitet: 250 kg Bredd: 100 cm Djup: 51 cm Höjd monteringsplattor: 20 cm Leverans ingår monteringstillbehör

Dörrgym för chin ups och pull ups

Ett dörrgym är perfekt för att träna chins och pull-ups med. En nackdel med denna typ av redskap är att det krävs en viss grundstyrka för att orka lyfta sin egen kroppsvikt. Övningen är tyngst från raka armar så en lättare variant är att starta från en pall och köra korta chins högre upp, med något böjda armar i nedre läget.

Är du inte tillräckligt stark för att ens orka 1 pull-up så blir dörrtrapetsen ett för stort steg. Vissa modeller kräver infästning och att du måste borra hål i väggen. Läs produktbeskrivningarna först innan du köper hem ett dörrgym och kolla även att det passar till bredden på dörröppningarna i ditt hem och att det finns en dörrkarm.

Vilken dörrtrapets är bäst?

Okej, du har bestämt dig för att börja träna med en dörrtrapets men vilken är egentligen bäst att köpa?

Gymstick chinsstång till dörröppningGymstick Door Gym Bar

De enklaste modellerna är en rak stång som längdjusteras för att passa dörröppningen. De "skruvas" fast mot dörrkarmen och det gäller att få fast de rejält för att inte de ska lossna. Det är nackdelen med en sån typ av chinsstång.

En säkrare modell är dörrtrapetsen utan fästen, där tyngden från utövaren ger den kraft som "nyper fast" stången i dörröppningen. Eftersom de här inte går att justera bredden på gäller det att den passar till din dörröppning.

Mät din dörrkarm för att se om den kan passa. En fördel med denna typ är också att de oftast har flera grepp, så det går att variera övningar och muskelgrupper något.

Så monteras en träningsstång i dörröppningen