Dynamoradio

En dynamoradio har ett inbyggt batteri och fungerar som en radio med vev. Att kunna ta del av viktig information via radio är en del av god krisberedskap. Den här typen av radio ingår i det beredskapskit som rekommenderas av MSB. Med vevladdningen via dynamon genereras ström som lagras i batteriet och som sedan driver radioenheten.

Sangean dynamoradio

 • Sangean Dynamoradio för FM- och DAB+-signal

  Sangean Dynamoradio för FM- och DAB+-signal
  Kompakt och vädertålig FM- och DAB+-radio för utomhusbruk. Kan laddas från t.ex. dynamo-laddning via vevande, soluppladdning från solcellspanelen eller via Micro-USB (kabel medföljer). Inbyggd ficklampa gör den användbar även på längre utflykter. Utrustad med en USB-A-port för att även kunna ladda upp mindre enheter som drivs via USB. Kan även användas med hörlurar (3,5 mm-utgång). Kapacitet: 850 mAh (utbytbart 18350-batteri). Vikt: 392 g. Mått: 152x84x70 mm.
 • Sangean Dynamoradio för FM-signal

  Sangean Dynamoradio för FM-signal
  Kompakt och vädertålig FM-radio för utomhusbruk. Kan laddas från t.ex. dynamo-laddning via vevande, soluppladdning från solcellspanelen eller via Micro-USB (kabel medföljer). Inbyggd siren och ficklampa med tre lägen (stark, svag, blinkande SOS morse) gör den användbar även på längre utflykter. Utrustad med en USB-A-port för att kunna ladda upp mindre enheter som drivs via USB. Kan även användas med hörlurar (3,5 mm-utgång). Kapacitet: 850 mAh (utbytbart 18350-batteri). Vikt: 392 g. Mått: 152x84x70 mm.
 • Sangean MMR-99 DAB+ Dynamoradio med solcell

  Sangean MMR-99 DAB+ Dynamoradio med solcell
  Kompakt och vädertålig DAB+/FM-radio för utomhusbruk med uppladdningsbart batteri. Kan laddas med dynamo-laddning via vevande, soluppladdning från solcellspanelen eller via USB-C (kabel medföljer). Inbyggd ficklampa och utrustad med en USB-A-port för att kunna ladda upp enheter som drivs via USB (5 V/ 2.4 A). AUX in/ut-port för att ansluta radion till en extern ljudkälla, eller koppla in ett par hörlurar. Alarmfunktion med ställbara ljudnivåer och ställbar ljusstyrka på displayen.OBS: Vid laddning av enheter krävs aktivering av funktionen DC OUTPUT, se information nedan.

Sangean är ett populärt märke som preppers och överlevnadsbutiker brukar sälja. Sangeans dynamoradio är kompakt och vädertålig, vilket gör att den tål att användas utomhus. De har dubbla sätt att ta emot radio på genom både FM och DAB+.

Rubicson nödradio med vev

 • Rubicson FM-radio med dynamo-laddning

  Rubicson FM-radio med dynamo-laddning
  Radion som aldrig har slut på batterier. Laddas med vev när du inte har tillgång till ett vägguttag. Utrustad med USB-port för laddning av mobil och surfplatta. Radion har automatisk kanalsökning och man kan även byta kanal manuellt med de inbyggda knapparna.OBS! Maxköp: 5 st/per kund.

Rubicson dynamoradio hittar du bara hos Kjell & Co och oftast till ett billigt pris. Det som skiljer Rubicsons vevradio mot de lite dyrare modellerna är kapaciteten på batteriet och att laddning även kan ske med solceller.

Fler exempel på vevdrivna radios

 • Lenco Dynamoradio med solcell och powerbank-funktion

  Lenco Dynamoradio med solcell och powerbank-funktion
  FM-radion som aldrig får slut på batterier - perfekt att alltid ha nära till hands i hemmet, på resan eller i bilen. Inbyggd ficklampa och sirenfunktion samt möjlighet att ladda dina mobila enheter via USB-porten. Radion kan laddas via Micro-USB, med dynamovev eller via den inbyggda solcellen. Kan även drivas av 3x AAA-batterier (medföljer ej). Levereras med USB-kabel. Tips! Uppdaterad manual hittar du under support.

I kris: lyssna på P4 i radio med vev

I kris är det radiokanalen P4 man ska lyssna på så dynamoradion du köper måste ha stöd för att fånga signaler på deras radionät. Alla modeller av nödradios kan ta in FM-signaler och vissa har även stöd för digital radio via DAB+. Att ha möjligheten till båda systemen kan vara värdefullt i krislägen.

Dynamoradio med solcell

När solen lyser kan du låta energin från solens strålar ladda dina elektroniska enheter. Om du väljer till exempel Sangean MMR-99, eller MMR-88 med solceller kan du ladda batteriet i radion med solljus. Vevhandtag till dynamogeneratorn använder du när solen lyser med sin frånvaro.

Bäst i test av dynamoradios

Det har inte gjorts så många oberoende tester av den här produkttypen. Läser man olika recensioner verkar det vara många som är nöjda med Sangeans produkter. De är något dyrare än konkurrenterna men det brukar ju också vara så att priset avspeglar kvalitén.