Galonisar för vuxna

Galonisar är inte bara kläder för barn. Materialet Galon® är ju otroligt vattentätt så varför inte använda det även i vuxen ålder? Det tycker i alla fall märken som Didriksons och Swedemount. De har unisex galoniser med vattenpelare på mellan 5000 - 8000 mm. Sömmarna är svetsade för att inte en enda droppe regn ska kunna ta sig in. Det är faktiskt Didriksons Regnkläder AB som äger varumärket Galon®!

Regnkläder i galon

 • Bioko Unisex Set

  Bioko Unisex Set
  Vind- och vattentätt med svetsade sömmarFickor framtill med knappstängningJusterbara ärmslutVentilation under oket bakHela regnstället kan packas ihop i huvan som sedan stängs med en knappTillverkad i Galon® med trikåfodrad insidaVattenpelare: 5,000 mmMaterial: 100% polyuretan, 100% polyester
 • Boardman Kd Mult Set, Baked Pink, 100, Didriksons

  Boardman Kd Mult Set, Baked Pink, 100, Didriksons
  Material: Galon (100% polyuretan / 100% polyester) Boardman är ett helt vatten- och vindtätt regnställ från Didriksons!Vattenpelare: 8,000 mmVadderingFleecefoder Detta regnställ&hellip:
 • Boardman Kd Mult Set, Classic Blue, 110, Didriksons

  Boardman Kd Mult Set, Classic Blue, 110, Didriksons
  Material: Galon (100% polyuretan / 100% polyester) Boardman är ett helt vatten- och vindtätt regnställ från Didriksons!Vattenpelare: 8,000 mmVadderingFleecefoder Detta regnställ&hellip:
 • Bioko Unisex Pants

  Bioko Unisex Pants
  100% vind- och vattentät med svetsade sömmarGalon®-tyg med mjuk trikåinsidaNormal passformDesignad i Sverige, producerad i KinaMaterial: 100% polyesterBeläggning: 100% polyuretan

Så sköter du om Galonisar

Man kan tvätta Galon i 40 grader men oftast räcker det med att torka av plagget med fuktig trasa. Du får absolut inte utsätta galonkläder för hög värme. Torka aldrig plagg i torkskåp eller torktumlare.

Vid långförvaring av galonisar för vuxna och barn ska man undvika ställen där luftfuktighet varierar mycket under året. Vindsförråd och källare är därför inte att rekommendera utan häng in det i en väl ventilerad garderob.