Klätterskor för barn

Gillar ditt barn att klättra ska du verkligen satsa på att köpa ett par klätterskor för barn. Ett bra fotgrepp krävs för att klättringen ska bli rolig och säker. Klätterskorna i barnstorlek är mellan 26-34.

Vi har hos svenska nätbutiker letat fram följande modeller av skor för klättring, i barnstorlek. OBS! Storlekar som de har på lager varierar. Klicka vidare till produktsidan för att se lagerstatus på skostorleken ditt barn behöver.

 • Kids' Mad Monkey 2.0

  Kids' Mad Monkey 2.0
  *Stor öppning och kardborrestängning gör att skorna blir både lätta att ta på och av *Kan justeras upp till en halv storlek *Tunna material för komfort *Science Friction 3. 0 gummisula med bra grepp *Vegansk
 • Black Diamond K Momentum Climbing Shoes

  Black Diamond K Momentum Climbing Shoes
  Black Diamond Momentum- Kids' Climbing Shoes är ett par enkla klätterskor med kardborrestängning för barn, som är designade för att leverera överlägsen komfort. Innovativ teknologi kombineras med en klassisk, platt läst för att skapa ett par nybörjarskor med överlägsen prestanda. Klätterskornas ovansida tillverkas helt och hållet med Black Diamonds Engineered Knit-teknologi, som ger stretch där du behöver det, stöd där det är som viktigast och en exceptionell andningsförmåga. Det unika gummit i sulan är byggt för slitstyrka och gjutet för optimal komfort, fasthet och vikt. Microfabric i mellansula ger känslighet. Specifikationer Ovansida: Engineered Knit Technology Mellansula: Microfabric Sula: 4.3 mm gummi
 • Evolv Nikita

  Evolv Nikita
  Evolv Nikita - Klätterskor Nya Evolv Nikita - en fantastisk skön all-round sko för tjejer. Evolv har kommit med ytterligare en low volume sko för tjejer. Med low volume menas att skon och lästen är gjord för att passa de tjejer men även killar eller juniorer som har en smalare typ av fot. Nikita är otroligt bekväm och passar lika bra på klätterväggen inomhus som vid klättring utomhus, t ex vid tradklättring. Viktigt att ha en skön sko just då skon sitter länge på foten. Skon är tillverkad i högkvalitativt läder som är fodrad i häl och plös med 3-D Air Mesh för bästa komfort och ventilation. Förutom som sagts att Nikita är otroligt bekväm så har den Evolvs nya EAS system (Enhanced Arch Support) vilket innebär att skon ger extra bra stöd i fotvalvet. Gör att foten distribueras jämnare och det känns verkligen skönt. Skon är till formen, det som kallas semi-asymmetrisk. Gör att den lämpar sig även till personer med andra tån längre än stortån. Inuti är Nikita ofodrad framtill i kombination med en innersula av nylon samt 3-D Air Mesh. Modellen har snörning framtill för bästa justeringsmöjlighet. Nikita har Evolvs 4,2 mm Trax high friction leather och även VTR (various thickness rand) vilket innebär att randgummit är förstärkt på de områden där skon slits mest. Nikita är en riktigt skön all-round sko med ett attraktivt utseende – måste testas!
 • Juniors' Tarantula

  Juniors' Tarantula
  Överdel: Mocka tubular constructionSula:FriXion Black 4mm
 • La Sportiva Tarantula Jr

  La Sportiva Tarantula Jr
  La Sportiva Tarantula Jr är en klättersko designad för barn och ungdomar som utöver klättring som sport. Mjuka och lätta material, enkel velcrospänning och en väldigt hållbar sula ger en perfekt juniorsko som är bekväm och snäll mot växande fötter men som ger yngre klättrare möjlighet att prestera. Yttermaterial : Mocka Sula : FriXion Black 4mm Vikt : 120g (1/2 par)
 • La Sportiva Tarantula Jr

  La Sportiva Tarantula Jr
  La Sportiva Tarantula Jr är en klättersko designad för barn och ungdomar som utöver klättring som sport. Mjuka och lätta material, enkel velcrospänning och en väldigt hållbar sula ger en perfekt juniorsko som är bekväm och snäll mot växande fötter men som ger yngre klättrare möjlighet att prestera. Yttermaterial : Mocka Sula : FriXion Black 4mm Vikt : 120g (1/2 par)

Skomärken som har klätterskor i barnstorlek

Barn klättrar på klättervägg med klätterskor i barnstorlek

Utbudet av klättringsskor i små storlekar är inte superstort direkt. Skomärken som har barnstorlek är Evolv, Black Diamond, La Sportiva och Scarpa. Det kan vara svårt att få tag på dessa i Sverige men med Internet finns ju möjligheten att beställa online från andra länder.