Miniskidor för vuxna & barn

Hoppa i dina miniskidor och lek i backen. Såna här små skidor funkar genom att spänna fast de på dina vanliga vinterkängor och justerar bindningen så de passar dina skor.

En stor fördel med såna här miniskidor jämfört med vanliga är att de är så lätta att ta med sig. De allra minsta får plats i en vanlig ryggsäck eller väska.

Tillverkare och märken

Nortrek Kitka

Nortrek miniskidor för vuxnaNortrek miniskidor (Sportproffsen)

Nortreks miniskidor Kitka kallas för glidsnöskor och kan användas till varierande terräng. Det är lite av en kombinerad längdskida och snösko som har grepp för att kunna gå framåt men också att glida nerför backar.

De kortaste skidorna är 120 cm och klarar att bära upp personer på upp till 80 kg. Välj 130 cm om du väger mer än så. Bindningarna på Nortrek Kitka passar till skor som är mellan 36-45 cm.

Köp hos Sportproffsen

Snowfeet

De superkorta Snowfeet går att montera på vilka skor som helst, vinterkängor eller snowboardskor. De har stålkant för snabbstopp, hälbroms för justering av farten och är superlätta.

Företaget tillverkar också Skiskates, vilket är miniskidor som man kör med skidpjäxor på sig.

Återförsäljare: Outnorth

BootSki

Stolt of Sweden har utvecklat och lanserat en unik, minimalistisk skida som heter BootSki. Den passar alla slags skidpjäxor och säljs i tre storlekar från Small 265 mm, Medium 307 mm till Large 349 mm.

Bootski skidor ger en ny upplevelse i backen och är enkla att packa med utan behov av skidbox på taket.

Den här videon publicerades i samband med lanseringen av Bootski. Filmen finns på Stolts youtubekanal och där kan man se hur coolt det är att åka på bootskis.

Återförsäljare: Just ni känner vi inte till några