Motionscykel med generator

En klar fördel med motionscykel med inbyggd generator är friheten att kunna placera cykeln fritt, utan behov av eluttag. Det känns ju också mer hållbart på nåt sätt - varför inte använda all den energi vi förbrukar till att driva display, musik med mera under tiden vi tränar.

8 motionscyklar som har generator

 • Finnlo Maximum Recumbent Bike RB 8000, Motionscykel

  Finnlo Maximum Recumbent Bike RB 8000, Motionscykel
  Recumbent Bike från FINNLO MAXIMUM är en professionell sittande motionscykel på upp till 200 watt. Den är robust och hållbar för att tåla hård träning under många år. Precisionskullagret ger en harmonisk rotation och det högkvalitativa induktionsbromssystemet uppfyller klass HA. Intensiteten kan ställas in exakt på mellan 25–200 watt (uppfyller standarden DIN SS-EN 957 för träningsredskap) och träningen kan även ske pulsstyrt. Pulsen mäts med handpulssensorerna eller genom den integrerade Polar-kompatibla pulsmottagaren för bröstbälten (tillval). 10 träningsprogram för varierande och motiverande träning. Alla träningsdata visas överskådligt på den stora LED-skärmen med 24x10 punktmatris. Du kan även utföra ett fystest på FINNLO MAXIMUM Recumbent Bike. En integrerad generator förser träning
 • Motionscykel Eco 1000

  Motionscykel Eco 1000
  Träna miljövänligt upp din kondition. Med den inbyggda generatorn producerar cykeln själv strömmen den behöver samt till ett USB-uttag där du kan ladda din mobil eller surfplatta.  Displayen kan kopplas till surfplattan och genom appen Kinomap blir du interaktiv. 309 205 km rutter finns upplagda att träna längs. Kräver mobil eller surfplatta och gratis testperiod finns, sedan tillkommer kostnad för Kinomap, läs mera.     Fakta och egenskaperStor bakgrundsbelyst touch display.Visar tid, hastighet, distans, total distans, watt, kaloriförbrukning, pedaltramp per minut och puls.Koppla in surfplatta via BluetoothKinomap för inspiration i din träningHållare för surfplattaLadduttag för surfplatta (USB)Genererar sin egen ström samt till ladd-uttagetBehöver inte kopplas till vägguttag eller batterierProgrammerbar på mål om tid, distans och kaloriförbrukning5 st programmerbara individuella användare24 motståndsnivåer10 kg svänghjul ger jämn gång12 träningsprogram varav tex6 förprogrammerade4 Pulsstyrda program5 Individuella programManuellt program1 Hastighetsberoende programMotstånd 10-350 watt ger dig bra motståndMotståndet justerbart i steg om 5 wattMagnetiskt motstånd garanterar en tyst gångHandpulssensorer i handtagenMottagare för trådlöst pulsbälte ger mera exakt pulsmätning(Det trådlösa pulsbältet är ett tillbehör som effektiviserar din träning)Sadel justerbart horisontellt och vertikalt så du sitter braSadel och styre med justerbar lutningFötterna kan justeras om golv etc inte är plantTransporthjul fram för att enkelt kunna flyttasFitness testMax användarvikt 150 kgVikt 36 kgMått LxBxH 105x55x140 cm if(!document.all) { window.addEventListener(load, function(event) { document.getElementById('prod_prod-s1/text').style.width = (document.getElementById('prod_prod-s1/text_test').offsetWidth-8)+'px'document.getElementById('prod_prod-s1/text_test').style.display = 'none' }, false) } else { document.getElementById('prod_prod-s1/text').style.display = none }
 • Motionscykel UB 8000

  Motionscykel UB 8000
  Träna med något av de 10 förinställda programmen, du kan också träna pulsstyrt. Pulsen mäts med handpulssensorerna eller genom den integrerade Polar-kompatibla pulsmottagaren för bröstbälten (tillval). Alla träningsdata visas på den stora LED-skärmen. De 10 träningsprogrammen ger variation i träningen och väljs direkt med en knapp. Innan du börjar träna kan du genomföra ett fystest. Du får omgående feedback när du gör framsteg för att motivera dig i din träning. En integrerad generator förser träningsdatorn, fläkten och den elektromagnetiska bromsen med den energi som krävs. Det gör att du kan träna överallt utan att behöva koppla in några sladdar. Sadeln kan ställas in i 12 olika höjder och även justeras horisontellt för att passa alla. Styret kan hållas på flera olika sätt för bästa komfort. Om du har satt upp ett tydligt träningsmål och vill nå ditt mål snabbt kan du även besöka www.der-trainingsplan.de och ta fram en personlig träningsplan. Planen matchar dig och dina träningsmål. Fakta och egenskaper: Stor LCD-skärm..40 motståndsnivåer14 kg svänghjul ger jämn gång10 förinställda träningsprogramMotstånd 25-200 HandpulsSadel justerbart horisontellt Transporthjul fram för att enkelt kunna flyttasFitness testMax användarvikt 150 kgVikt 54 kgMått LxBxH 104x60x138 cm 
 • PRO20.0 Exercise Bike

  PRO20.0 Exercise Bike
  Upptäck Gymstick PRO20.0 - din ultimata partner för intensiv träning, perfekt för både hemmabruk och kommersiella gym. Med enastående prestanda och pålitlighet är denna högkvalitativa motionscykel utrustad med avancerade funktioner som kommer att ta din träning till nästa nivå. Med 32 olika motståndsnivåer är möjligheterna oändliga för att skapa en skräddarsydd träningsupplevelse.Enkel justering för maximal komfort:Den ergonomiska designen på Gymstick PRO20.0 gör träningen till en fröjd. Den mikrojusterbara sitsen och armstödsdynorna säkerställer en bekväm körposition för alla användare. Dessutom behöver du inte oroa dig för att vara bunden till ett eluttag - den inbyggda generatorn gör att du kan placera cykeln var som helst utan begränsningar.Teknisk överlägsenhet:Med en datorstyrd 32-stegs magnetisk motståndsenhet och ett svänghjul på imponerande 13,5 kg ger Gymstick PRO20.0 en jämn och tyst cykling varje gång. Den tydliga LED-displayen ger omedelbar åtkomst till viktig träningsdata som träningstid, hastighet, distans, kaloriförbrukning, watt, hastighet och puls, vilket gör det lätt att spåra dina framsteg.Mångsidiga träningsalternativ:Oavsett om du föredrar förinställda program, manuella inställningar eller anpassade användarprogram har Gymstick PRO20.0 allt du behöver. Dessutom kan du övervaka din puls med handstängerna eller ett kompatibelt pulsbälte för en mer exakt träningsanalys.Robust konstruktion för långvarig användning:Denna cykel är byggd för att hålla, med en mycket robust kropp och kraftig 3-delad krank. Justera sittavståndet, lutningen och höjden för att passa din kroppstyp och träningspreferenser. Med transporthjul framtill och praktiska hållare för surfplatta/telefon och dryckesflaskor är Gymstick PRO20.0 den kompletta paketlösningen för alla dina träningsbehov. Med en imponerande max användarvikt på 180 kg är detta den perfekta motionscykeln för alla fitnessentusiaster.Fakta och egenskaperTydlig och lättanvänd display LEDDisplay som visar tid, distans, hastighet, kaloriförbrukning, program, puls och watt32 motståndsnivåerSvänghjul på 13,5 kgCykeln genererar sin egen ström, kräver inte eluttag12 förinställda program, pulsbaserade, manuella, användare och wattprogramPulsmätning i handtagenMottagare för trådlöst pulsbälte 5 kHz (bältet är tillbehör)Mycket stadig och kraftig, tål mycket användning i hem eller gymKnappar för justera motstånd på handtagenTransporthjul för att enkelt kunna flyttasHållare för surfplatta och vattenflaskaMax användarvikt 180 kgAvstånd sadel - pedal ställbart 75-102 cmMått LxBxH 122x61x154 cmVikt 63 kg

Fler fördelar med elgenererande motionscykel

 1. Motivation: Att veta att du producerar energi kan vara en extra motivationsfaktor när du tränar. Vissa människor tycker att det är inspirerande att tänka på att deras ansträngning har en direkt och mätbar inverkan.
 2. Kostnadseffektivitet: Även om den energi som genereras av en enskild användare kan vara liten, kan den över tid ackumuleras, särskilt i kommersiella inställningar som gym där många personer använder utrustningen regelbundet.
 3. Teknisk innovation: Cyklar med generatorer kan också inkludera mer avancerade funktioner. Till exempel kan motståndsnivåer justeras baserat på hur mycket energi användaren genererar.
 4. Ladda elektronik med muskelkraft: Köper du en cykel som dessutom har ett USB-uttag kan du passa på att ladda mobilen, hörlurar, powerbank eller annan elektronik under tiden. Att kunna trampa med 150 W klarar många och vid hårda intervaller kan du säkert pressa upp effekten till 400 W eller mer.

Hur mycket pengar kan en elgenerator på motionscykel spara?

Om du tar rätt på all energi från din träning, hur mycket kan du spara i pengar räknat? Kan du trampa ihop kostnaden för inköpet av motionscykeln?

För att beräkna det här kan vi göra några antaganden. Säg att du trampar med 200 W och tränar i en timme. Då producerar du 0,2 kWh och med ett elpris på 1 kr/kWh ger det alltså 0,20 kr i besparing förutsatt att du tar rätt på strömmen.

Det tar då hela 5000 timmar att trampa ihop 1000 kr. Men för att spetsa det här med ett annat energislag kan vi räkna in din ökade värmeenergi som uppvärmning. När vi tränar går 25-30% av energiförbrukningen till rörelse, resten går till värmeproduktion.

När du tränar kan din totala energiförbrukning öka till flera gånger din basala ämnesomsättning. Till exempel kan en person som utför intensiv cykling förbruka över 1000 watt total energi. Men som tidigare nämnt, kanske endast 200-250 watt går till det faktiska arbetet (t.ex. att driva en cykel framåt), medan resten omvandlas till värme.

I exemplet där du cyklar och producerar 200 W genom generatorn så kanske din kropp totalt förbrukar 450 W där 250 W avges som värmeenergi. När huset har behov av uppvärmning kommer ju detta att leda till en energibesparing. Räknat med 450W istället 200W får du ner antalet timmar för 1000 kr till 2220 timmar.

Du som har följt med i nyheterna om ökade elpriser och har ett elavtal med timpris vet att det kan stundvis kosta uppemot 5-6 kr per kilowattimme. Now we're talking! Då kan det börja bli lönsamt att trampa svetten ur sig kan vi tänka...

Men, vän av ordning tänker på att energi kan inte uppstå ur ingenting och kan inte heller försvinna. Det är en fysikalisk lag som inte går att rubba på. Energin du producerar (värme, rörelse) kommer från kemisk energi från den mat du ätit.