Primus Mimer Stove Kit Gaskök

För att koka kaffe eller värma mat ute i skogen, på fjället eller på en camping behöver man inga stora gasolkök. Det minimalistiska gasköket Primus Mimer Stove Kit tar otroligt liten plats och gör exakt det man oftast behöver - koka upp vatten.

Primus Mimer Stove, gasolkök på klipphäll mot havet

Hett vatten kan användas till att koka kaffe, blanda drickchoklad eller fixa lunchen med en frystorkad matportion. Med full gas och öppen brännare kan man värma 1 liter vatten på under 4 minuter. Lågan går att justera för fokuserad bränning på ett litet kärl eller på en bred stekpanna.

Att det går så fort med det här gasolköket är effekten (2800 W) som förstärks av kärlstödens utformning. Genom att skydda eldlågan mot vinden kan all energi gå upp till kokkärlet. Vill du snabba uppkokningen än mer ska du se till att lägga ett lock på kokkärlet för att inte låta värmen sticka iväg.

Mimer Stove gaskök har låg vikt och liten volym

Att packa lätt och rätt är en utmaning för den som ska vandra i fjällen eller gå en lång vandringstrail med självförsörjning. Mat tar i sig mycket plats men själva utrustningen för matlagning behöver inte göra det.

Bra pris och snabb leverans har Beredd.se där du också hittar en hel del annat för friluftslivet. Här är en direktlänk till kökskitet med kärl. OBS! Du måste lägga till gasolbehållare själv.

Gasolköket Mimer Stove Kit från Primus mäter endast 125x125x82 mm. Det monteras direkt på en gasolbehållare och den allra minsta Primus Power Gas 230 g är också den ungefär lika liten. En sån behållare räcker för att koka upp 1 L vatten 3-4 ggr per dag i 3-4 dagar.

Du kan köpa ett komplett kit med två kokkärl på 1,7 & 2,0 L. Det medföljer då också ett lock som används till stekning och en griptång. Det köket är lämpligt för matlagning till 2-3 personer. Är du själv kan du köpa bara brännaren, en gasolbehållare och ta en liten kaffepanna som tål eldlågor.