Ryggsäck med ryggskydd

Aktiviteter i hög fart som MTB eller alpin skidåkning har risk för ryggskador. Med ryggskydd inbyggt i ryggsäcken ökar du din säkerhet.

Skidryggsäckar med inbyggt ryggskydd

För alpina äventyr finns det bra ryggsäckar som skyddar ryggen med inbyggt ryggskydd, nivå 1. Det är viktigt att bakplattan går att justera i höjd så skyddet ligger på rätt ställe för din rygg. Här följer ett par förslag på skidryggsäckar för alpin skidåkning, friåkning och ski-touring.

 • Ski Backpack

  Ski Backpack
  Teknisk skidryggsäck med inbyggt ryggskydd! Väskan har justerbar bröst- och midjerem för optimal passform. Inuti finns separata fack för lavinutrustning, isyxa och ett ett fodrat gogglefack. Välj&hellip:
 • W Ski Backpack

  W Ski Backpack
  Teknisk skidryggsäck med inbyggt ryggskydd! Väskan har justerbar bröst- och midjerem för optimal passform. Innuti finns separata fack för lavinutrustning, isyxa och ett ett fodrat gogglefack. Välj&hellip:
 • Evoc Line Pro 30L

  Evoc Line Pro 30L
  Evoc Line Pro 30L är en skidryggsäck framtagen för ski-touring och friåkning. Ryggsäcken är utrustad med Liteshield Plus, ett högteknologiskt ryggskydd med certifiering enligt EN och?TÜV/GS, som&hellip:
 • Evoc Line 30L Silver/ Heather Carbon Grey

  Evoc Line 30L Silver/ Heather Carbon Grey
  Evoc Line 30 är en mångsidig teknisk 30 liters ryggsäck för skitouring, friåkning och andra aktiviteter på berget. Denna ryggsäck är framtagen med ett CE-godkänt ryggskydd och har en ergonomisk&hellip:
 • Evoc Line Pro 20L Black

  Evoc Line Pro 20L Black
  Evoc Line Pro 20L är en skidryggsäck framtagen för ski-touring och friåkning. Ryggsäcken är utrustad med Liteshield Plus, ett högteknologiskt ryggskydd med certifiering enligt EN och?TÜV/GS, som&hellip:
 • Evoc Line Pro 20L Denim

  Evoc Line Pro 20L Denim
  Evoc Line Pro 20L är en skidryggsäck framtagen för ski-touring och friåkning. Ryggsäcken är utrustad med Liteshield Plus, ett högteknologiskt ryggskydd med certifiering enligt EN och?TÜV/GS, som&hellip:
 • USWE Pow 16L Winter Protector Pack Carbon Black

  USWE Pow 16L Winter Protector Pack Carbon Black
  POW 16 kommer att hålla dig skyddad medan du tar dig an berget. En supersmidig snowboard- och skidryggsäck gjord för alpina äventyr i hög fart. Levereras med ett CE-certifierat ryggskydd, NDM + Snug-Me&hellip:
 • USWE Pow 16L Winter Protector Pack Cool White

  USWE Pow 16L Winter Protector Pack Cool White
  POW 16 kommer att hålla dig skyddad medan du tar dig an berget. En supersmidig snowboard- och skidryggsäck gjord för alpina äventyr i hög fart. Levereras med ett CE-certifierat ryggskydd, NDM + Snug-Me&hellip:

MTB-ryggsäckar med skyddsplatta

Man kan såklart använda skidryggsäckar även på sommaren men skillnaden med följande ryggsäckar är att de är bättre ventilerade. När vi cyklar MTB och blir svettiga är det skönt med bra ventilation. Vid riktigt höga farter som i downhill blir bra ryggskydd ännu viktigare.

 • Deuter Attack 8 Junior Graphite-shale

  Deuter Attack 8 Junior Graphite-shale
  Attack 8 Junior är en TÜV/GS-certifierad cykelryggsäck från Deuter som ökar säkerheten för yngre mountainbike-entusiaster. Ett avtagbart SAS-TEC-ryggskydd med flera stötskydd (beroende på kollisionens allvar) förhindrar skador. Högt placerade höftfenor skapar en kroppsnära, säker passform. Och när man åker uppförsbacke fästs hjälmen och skyddsutrustning enkelt på utsidan av väskan. Barnspecifik passform. Fäste för solglasögonInre fack för cykelpumpTvå ytterfickorJusterbar bröstrem och axelremmarKompatibel med ett 2 liters vätskesystemHjälmfäste
 • Deuter Attack 18 SL Sage-khaki

  Deuter Attack 18 SL Sage-khaki
  Attack 18 SL är en TÜV/GS-certifierad cykelryggsäck från Deuter som ökar säkerheten för mountainbike-cyklister. Ett avtagbart SAS-TEC-ryggskydd med flera stötskydd (beroende på kollisionens allvar) förhindrar skador. Högt placerade höftfenor skapar en kroppsnära, säker passform. Och när man åker uppförsbacke fästs hjälmen och skyddsutrustning enkelt på utsidan av väskan. Damspecifik passform som är anpassad för en kortare rygg och den kvinnliga anatomin. Fäste för solglasögonSmartphone fickaInre fack för cykelpumpTvå ytterfickorJusterbar bröstrem och axelremmarKompatibel med ett 3 liters vätskesystem
 • EVOC Trail Pro 10 Light Olive/Carbon Grey

  EVOC Trail Pro 10 Light Olive/Carbon Grey
  Trail Pro 10 från Evoc är en avancerad ryggsäck med ryggskydd klass 2 som ger optimalt skydd vid terrängcykling och downhill. Airoflex höftbälte för hög komfort och stöd från Body Hugging under längre cykelturer. En verktygsficka på framsidan kan öppnas med enhandsfattning, även med handskar. Ryggsäcken är förberedd för 3 liters vätskesystem. Liteshield Back Protector, ryggskydd klass 2Airoflex höftbälte med breda vingar för optimal komfortJusterbara axelremmarVerktygsficka som öppnas med enhandsfattning på framsidanFörberedd för 3 liters vätskesystemFree Protector Crash ReplacementLiteshield PLUS Back Protector SystemKärnan i ryggsäckens system är det extra breda, ergonomiskt formade höftbältet av neopren med kardborreband och stort spänne. Systemet överför belastningen till höfterna - kroppens centrum. Samtidigt håller de definierade axelremmarna ryggsäcken bekvämt på plats och garanterar att ryggskyddet är rätt placerat. Skyddet har ett EVA-skum med ventilationshål och en stor, central ventilationskanal som ger ökad ventilation.MaterialKodraPolyester 200DAiroflexCertifieringTÜV level 2CESpecifikationVolym 10 literMått 26 x 50 x 9 cmVikt900 gram (storlek L/XL)
 • Osprey Men's Syncro 5 Black

  Osprey Men's Syncro 5 Black
  Men's Syncro 5 från Osprey är en lättviktig multisportsryggsäck i herrmodell men AirSpeed™-ryggplatta och LightWire™-ram för ökad ventilation och komfort när du tränar. BioStretch™-selen ger ytterligare ventilation och ser till att ryggsäcken sitter på plats. Fack för cykelverktyg och reservdelarStretchfickor på sidornaBröstremsspänne med magnetKompressionsremmar på sidornaReflekterande tryckFäste för cykellampaKompatibel med Hydraulics™ vätskesystem och Hydraulics™ LT vätskesystemKompressionsficka i stretchmaterial framtillAirSpeed-ryggpanel med elastiskt nätFramficka för organisationIntegrerat och löstagbart regnskyddInvändigt fack för vätskesystemLidLock™-fäste för hjälmStretchficka på framsidanDragkedjeförsedd ficka med repfritt foder för solglasögon och elektronik
 • EVOC Trail Pro 10 Curry/Denim

  EVOC Trail Pro 10 Curry/Denim
  Trail Pro 10 från Evoc är en avancerad ryggsäck med ryggskydd klass 2 som ger optimalt skydd vid terrängcykling och downhill. Airoflex höftbälte för hög komfort och stöd från Body Hugging under längre cykelturer. En verktygsficka på framsidan kan öppnas med enhandsfattning, även med handskar. Ryggsäcken är förberedd för 3 liters vätskesystem. CertifieringTÜV level 2CELiteshield Back Protector, ryggskydd klass 2Airoflex höftbälte med breda vingar för optimal komfortJusterbara axelremmarVerktygsficka som öppnas med enhandsfattning på framsidanFörberedd för 3 liters vätskesystemFree Protector Crash ReplacementMaterial: Nylon, Polyester 200D, Airoflex
 • EVOC Trail Pro 16 Black/Carbon Grey

  EVOC Trail Pro 16 Black/Carbon Grey
  Trail Pro 16 från Evoc är en avancerad ryggsäck med ryggskydd klass 2 som ger optimalt skydd vid terrängcykling och downhill. Airoflex höftbälte för hög komfort och stöd från Body Hugging under längre cykelturer. Höftbältet har lättåtkomliga fickor för accessoarer och tillbehör. En verktygsficka på framsidan kan öppnas med enhandsfattning, även med handskar. Ryggsäcken är förberedd för vätskesystem. Liteshield Back Protector, ryggskydd klass 2Airoflex höftbälte med breda vingar för optimal komfortJusterbara axelremmarVerktygsficka som öppnas med enhandsfattning på framsidanFörberedd för 3 liters vätskesystemFree Protector Crash ReplacementLiteshield PLUS Back Protector SystemKärnan i ryggsäckens system är det extra breda, ergonomiskt formade höftbältet av neopren med kardborreband och stort spänne. Systemet överför belastningen till höfterna - kroppens centrum. Samtidigt håller de definierade axelremmarna ryggsäcken bekvämt på plats och garanterar att ryggskyddet är rätt placerat. Skyddet har ett EVA-skum med ventilationshål och en stor, central ventilationskanal som ger ökad ventilation.MaterialKodraPolyester 200DAiroflexCertifieringTÜV level 2CE
 • Deuter Rotsoord 25+5 Graphite-Shale

  Deuter Rotsoord 25+5 Graphite-Shale
  Rotsoord 25+5 från Deuter är en välbalanserad ryggsäck för dig som cykelpendlar. Airstripes-ryggplattan och det ventilerande Air Spacer Mesh-tyget med perforerade axelremmar och höftbälte ger god luftcirkulation och komfort samtidigt som det håller vikten nära kroppen för bättre balans på cykeln. Justerbar bröstremErgonomiskt vadderade axelremmadNyckelklämmaZip-around dragkedja för att expandera fronten upp till 5 L extraMobilficka på sidanFrontfickaDokumentfackLaptopfackReflekterande detaljer för ökad synlighetRegnskydd
 • Thule Rail 18L Dark Slate

  Thule Rail 18L Dark Slate
  Rail 18L är en vätskeryggsäck för cykelpass i bergen. Med förvaring för elcykelbatteri, avtagbart ryggskydd och 2.5L HydraPak vätskeblåsa.

Vad innebär ryggskydd med nivå 1 och 2?

CE-märkning är en garanti för att produkten har testats och godkänts för försäljning inom EU. Ryggskydd kan också ha en europeisk standard för skyddsnivå enligt EN1621-2. Där finns det två nivåer av skydd som kallas för Level-1 eller Level-2.

Nivån anges efter att skydden testats för vilken kraft på slag och stötar som de kan stå emot. Ett level-1 ryggskydd ger sämre skydd än ett Level-2.

Ryggskydd som klarar vinter

Att det finns speciella ryggskydd för alpinsporter är delvis på grund av vinterns minusgrader. Material beter sig olika beroende på temperatur och skidryggsäckar med inbyggda skydd för alpin skidåkning bör ha T-märkning. Då vet man att de testats och fungerar även vid låga temperaturer.

Använd endast ryggplatta som är avsedd för ryggsäcken

Om du har en ryggsäck med ficka för ryggskydd är det viktigt att bara använda den ryggplatta som är avsedd för ryggsäcken. Det är bara i den kombinationen som tester har utförts och ger det skydd som tillverkaren anger.