Sovsäckar för långa personer

En lång person behöver en extra lång sovsäck för att få plats. Standardlängden brukar oftast sluta kring 195 cm i maxlängd på den som ska sova i den.

Viktigt att känna till är att sovsäckens längd är totallängden och motsvarar inte personens längd. Man brukar ofta behöva cirka 25-35 cm extra för att få bra komfortlängd.

Personer som är 195 cm eller längre måste alltså leta efter sovsäckarna som mäter cirka 220-235 cm. Det är inte alla tillverkare som gör så långa sovsäckar.

 • 3-season Sleeping Bag G5

  3-season Sleeping Bag G5
  *Mumieformad passform *Ergonomiskt formad sovsäck med justerbar huva *Fodrad kanal längs blixtlåset för att minska värmeförlust *Tvåvägs YKK dragkedja *Förvaringsficka på insidan *Hängöglor vid fotändan *LONG: 225x80x50cm (för dig som är max 205 cm lång). *REGULAR: 205x80x50cm (för dig som är max 185 cm lång). *SHORT 190x76x50 cm ( för dig som är max 170 cm). *Packmått; 36x28cm (regular). *Yttermaterial: 70D Diamond Ripstop Polyester *Fluorkarbonfri impregnering *Innermaterial: 210T Polyester *Fyllning: 7-hole Hollowfiber *Packpåse med fyrvägskompession medföljer sovsäcken. *Testad enligt EN 13537Tips! För att behålla värmen under natten är det viktigt att satsa på ett bra och isolerande liggunderlag, då det oftast är markkylan som gör att du fryser i din sovsäck. Tips 2! För att behålla sovsäckens ytskikt och isolerande förmåga är det bra att tvätta den någon gång ibland. Tvätta sovsäcken i 30ºC med milt tvättmedel i ett tvättprogram för syntetiska material. Torktumla sedan på låg värme med tennisbollar, och ta gärna ur sovsäcken ett par gånger och skaka den för att fördela fyllningen jämt. Se till att den är helt torr innan du stoppar undan den för förvaring. URBERG® har förbundit sig att donera 1% av sin årliga omsättning till en välrenommerad miljövårdande organisation. Så, när du väljer en produkt från URBERG® tar även du en aktiv roll i bevarandet av vår fantastiska planet. Läs mer om 1% for the Planet
 • 2-season Sleeping Bag G5

  2-season Sleeping Bag G5
  *StorlekREGULAR = 205 cm (passar upp till ca 185 cm kroppslängd). LONG = 225 cm (passar upp till ca 205 cm kroppslängd). *Ergonomiskt formad med justerbar huva *Fodrad kanal längs dragkedja minskar värmeförlusten *YKK dragkedja vänster sida *Förvaringsficka inuti sovsäcken *Öglor i fotänden för att kunna hänga upp sovsäcken *Yttertyg: 210T polyester ripstop *Fluorkarbonfri impregnering *Foder: 210T polyester *Fyllning: 7-håligt hålfiber *Förvaringspåse ingårTips! För att behålla värmen under natten är det viktigt att satsa på ett bra och isolerande liggunderlag, då det oftast är markkylan som gör att du fryser i din sovsäck. Tips 2! För att behålla sovsäckens ytskikt och isolerande förmåga är det bra att tvätta den någon gång ibland. Tvätta sovsäcken i 30ºC med milt tvättmedel i ett tvättprogram för syntetiska material. Torktumla sedan på låg värme med tennisbollar, och ta gärna ur sovsäcken ett par gånger och skaka den för att fördela fyllningen jämt. Se till att den är helt torr innan du stoppar undan den för förvaring.
 • Sioux 800 XL Syn

  Sioux 800 XL Syn
  Sioux 800 XL Syn är en 2-säsongssäck i längre modell med bluesign® -certifierad syntetisk fyllning, Sensofiber. Sensofiber reflekterar tillbaka din kroppsvärme men transporterar bort din fukt och som all annan syntetisk fyllning värmer den trots att den är fuktig.
 • Sioux 400 XL Syn

  Sioux 400 XL Syn
  Sioux 400 Syn är en 2-säsongssäck med bluesign® certifierad syntetisk fyllning, Sensofiber. Sensofiber reflekterar tillbaka din kroppsvärme men transporterar bort din fukt och som all annan syntetisk fyllning värmer den trots att den är fuktig.
 • 2-Season Sleeping Bag G5 + Airmat Pump

  2-Season Sleeping Bag G5 + Airmat Pump
  2-season Sleeping Bag G5 från Urberg är en svalare sovsäck för våren och sommarens äventyr. Sovsäcken är fylld med syntetiska hålfibrer som ger ett bra loft och hög komfort. Tvåvägsdragkedja i YKK på vänster sida och praktisk förvaringsficka inuti sovsäcken. *StorlekREGULAR = 205 cm (passar upp till ca 185 cm kroppslängd). LONG = 225 cm (passar upp till ca 205 cm kroppslängd). *Ergonomiskt formad med justerbar huva *Fodrad kanal längs dragkedja minskar värmeförlusten *YKK dragkedja vänster sida *Förvaringsficka inuti sovsäcken *Öglor i fotänden för att kunna hänga upp sovsäcken *Yttertyg: 210T polyester ripstop *Fluorkarbonfri impregnering *Foder: 210T polyester *Fyllning: 7-håligt hålfiber *Förvaringspåse ingårTips! För att behålla värmen under natten är det viktigt att satsa på ett bra och isolerande liggunderlag, då det oftast är markkylan som gör att du fryser i din sovsäck. Tips 2! För att behålla sovsäckens ytskikt och isolerande förmåga är det bra att tvätta den någon gång ibland. Tvätta sovsäcken i 30ºC med milt tvättmedel i ett tvättprogram för syntetiska material. Torktumla sedan på låg värme med tennisbollar, och ta gärna ur sovsäcken ett par gånger och skaka den för att fördela fyllningen jämt. Se till att den är helt torr innan du stoppar undan den för förvaring. Airmat Pump från Urberg är ett uppblåsbart liggunderlag med inbyggd pump och tvärgående luftkanaler. Liggunderlaget är tillverkat i lätt och slitstark 70D Ripstop Nylon. Pumpa in luft genom att pumpa med öppna handflator på ventilen som sitter i den inbyggda pumpen. I fotändan finns en ventil som används när du skall tömma liggunderlaget på luft. Levereras med packpåse.
 • 3-season Sleeping Bag G5 + Insulated Airmat

  3-season Sleeping Bag G5 + Insulated Airmat
  Urbergs sovsäck 3-Season Sleeping Bag G5 har riktigt fina egenskaper och genomtänkta materialval. Sovsäcken är syntetfodrad och har en tvåvägs YKK dragkedja på vänster sida samt en förvaringsficka på insidan av sovsäcken. 3-Season Sleeping Bag lämpar sig från tidig vår till sen höst. *Mumieformad passform *Ergonomiskt formad sovsäck med justerbar huva *Fodrad kanal längs blixtlåset för att minska värmeförlust *Tvåvägs YKK dragkedja *Förvaringsficka på insidan *Hängöglor vid fotändan *LONG: 225x80x50cm (för dig som är max 205 cm lång). *REGULAR: 205x80x50cm (för dig som är max 185 cm lång). *SHORT 190x76x50 cm ( för dig som är max 170 cm). *Packmått; 36x28cm (regular). *Yttermaterial: 70D Diamond Ripstop Polyester *Fluorkarbonfri impregnering *Innermaterial: 210T Polyester *Fyllning: 7-hole Hollowfiber *Packpåse med fyrvägskompession medföljer sovsäcken. *Testad enligt EN 13537Tips! För att behålla värmen under natten är det viktigt att satsa på ett bra och isolerande liggunderlag, då det oftast är markkylan som gör att du fryser i din sovsäck. Tips 2! För att behålla sovsäckens ytskikt och isolerande förmåga är det bra att tvätta den någon gång ibland. Tvätta sovsäcken i 30ºC med milt tvättmedel i ett tvättprogram för syntetiska material. Torktumla sedan på låg värme med tennisbollar, och ta gärna ur sovsäcken ett par gånger och skaka den för att fördela fyllningen jämt. Se till att den är helt torr innan du stoppar undan den för förvaring. Insulated Airmat Vertical Channels från Urberg är ett uppblåsbart liggunderlag med vertikala kanaler som är fyllda med 60 g/m² isolering för att skydda dig mot markkylan. Liggunderlaget går snabbt och lätt att både blåsa upp och tömma. Vi rekommenderar att du använder en pump för att fylla det med luft. På så vis förhindrar du att det bildas mögel från fukten som kommer från din utandningsluft och du förlänger liggunderlagets livslängd. *60 g/m² isolering *Vertikala kanaler *19 mm ventil *Yttertyg: 30D stickning/190T polyesterURBERG® har förbundit sig att donera 1% av sin årliga omsättning till en välrenommerad miljövårdande organisation. Så, när du väljer en produkt från URBERG® tar även du en aktiv roll i bevarandet av vår fantastiska planet. Läs mer om 1% for the Planet
 • Rotstein 700 DWN

  Rotstein 700 DWN
  *lätta material med vattenavstötande behandling *formad huva kapslar in värmen *fotbox *justerbar längd tack vare dragsko *fylld med dun som behandlats med vattenavstötande impregnering för att inte vara lika känsligt mot fukt *förvaringspåse i ekologisk bomull ingår *mumieformad *lång dragkedja i sidan som går ända ner till fotboxen *invändig ficka *fyllnadsvikt: 700 gram *utvändig längd: 235 cm *utvändigt axelbredd: 80 cm *utvändig bredd på fotboxen: 50 cm *packstorlek: 24x23 cm
 • 2-Pack 2-Season Sleeping Bag G5

  2-Pack 2-Season Sleeping Bag G5
  2-season Sleeping Bag G5 är en svalare sovsäck för våren och sommarens äventyr. Sovsäcken är fylld med syntetiska hålfibrer som ger ett bra loft och hög komfort. Tvåvägsdragkedja i YKK på vänster sida och praktisk förvaringsficka inuti sovsäcken. *StorlekREGULAR = 205 cm (passar upp till ca 185 cm kroppslängd). LONG = 225 cm (passar upp till ca 205 cm kroppslängd). *Ergonomiskt formad med justerbar huva *Fodrad kanal längs dragkedja minskar värmeförlusten *YKK dragkedja vänster sida *Förvaringsficka inuti sovsäcken *Öglor i fotänden för att kunna hänga upp sovsäcken *Yttertyg: 210T polyester ripstop *Fluorkarbonfri impregnering *Foder: 210T polyester *Fyllning: 7-håligt hålfiber *Förvaringspåse ingårTips! För att behålla värmen under natten är det viktigt att satsa på ett bra och isolerande liggunderlag, då det oftast är markkylan som gör att du fryser i din sovsäck. Tips 2! För att behålla sovsäckens ytskikt och isolerande förmåga är det bra att tvätta den någon gång ibland. Tvätta sovsäcken i 30ºC med milt tvättmedel i ett tvättprogram för syntetiska material. Torktumla sedan på låg värme med tennisbollar, och ta gärna ur sovsäcken ett par gånger och skaka den för att fördela fyllningen jämt. Se till att den är helt torr innan du stoppar undan den för förvaring.
 • Rotstein 450 DWN

  Rotstein 450 DWN
  *lätta material med vattenavstötande behandling *formad huva kapslar in värmen *fotbox *justerbar längd tack vare dragsko *fylld med dun som behandlats med vattenavstötande impregnering för att inte vara lika känsligt mot fukt *förvaringspåse i ekologisk bomull ingår *mumieformad *lång dragkedja i sidan som går ända ner till fotboxen *invändig ficka *fyllnadsvikt: 450 gram *utvändig längd: 235 cm *utvändigt axelbredd: 80 cm *utvändig bredd på fotboxen: 50 cm *packstorlek: 21x22 cm
 • Meglis 700 SYN

  Meglis 700 SYN
  Stretchkonstruktionen ger större rörelsefrihet och öppning för armarna gör att du kan ha på dig sovsäcken medan du läser, lagar mat eller äter. Huvan går att justera med dragsko för att passa dig perfekt och värmekragen hindrar kroppsvärmen från att lämna sovsäcken. VAUDE Green Shape Label står för miljövänliga och funktionella produkter tillverkade av hållbara material. *Sensofiber Eco fyllning från 100% återvunnen polyester för hög komfort och isolering *Invändig ficka *Stretchig design för större rörelsefrihet *Mumieformad *Anatomisk värmekrage *Fotbox *Välarbetad och ställbar huva *Mjukt och hudvänligt bluesign® tyg *Öppningar för armarna *Lång dragkedja ner till fotboxen *Fyllnadsvikt: 700 gram *Längd: 225 cm *Bredd axlar: 85 cm *Bredd fotbox: 55 cm
 • Rotstein 1250 DWN

  Rotstein 1250 DWN
  *Lätta material med vattenavstötande behandling *Formad huva kapslar in värmen *Fotbox *Justerbar längd tack vare dragsko *Fylld med dun som behandlats med vattenavstötande impregnering för att inte vara lika känsligt mot fukt *Förvaringspåse i ekologisk bomull ingår *Mumieformad *Lång dragkedja i sidan som går ända ner till fotboxen *Invändig ficka *Fyllnadsvikt: 1250 gram *Utvändig längd: 235 cm *Utvändigt axelbredd: 80 cm *Utvändig bredd på fotboxen: 50 cm *Packstorlek: 29 x 27 cm
 • Meglis 300 SYN

  Meglis 300 SYN
  Stretchkonstruktionen ger större rörelsefrihet och öppning för armarna gör att du kan ha på dig sovsäcken medan du läser, lagar mat eller äter. Huvan går att justera med dragsko för att passa dig perfekt och värmekragen hindrar kroppsvärmen från att lämna sovsäcken. VAUDE Green Shape Label står för miljövänliga och funktionella produkter tillverkade av hållbara material. *Sensofiber Eco fyllning från 100% återvunnen polyester för hög komfort och isolering *Invändig ficka *Stretchig design för större rörelsefrihet *Mumieformad *Anatomisk värmekrage *Fotbox *Välarbetad och ställbar huva *Mjukt och hudvänligt bluesign® tyg *Öppningar för armarna *Lång dragkedja ner till fotboxen *Fyllnadsvikt:300 gram *Längd: 225 cm *Bredd axlar: 85 cm *Bredd fotbox: 55 cm
 • 3-Season Sleeping Bag G5 2-pack

  3-Season Sleeping Bag G5 2-pack
  *Mumieformad passform *Ergonomiskt formad sovsäck med justerbar huva *Fodrad kanal längs blixtlåset för att minska värmeförlust *Tvåvägs YKK dragkedja *Förvaringsficka på insidan *Hängöglor vid fotändan *LONG: 225x80x50cm (för dig som är max 205 cm lång). *REGULAR: 205x80x50cm (för dig som är max 185 cm lång). *SHORT 190x76x50 cm ( för dig som är max 170 cm). *Packmått; 36x28cm (regular). *Yttermaterial: 70D Diamond Ripstop Polyester *Fluorkarbonfri impregnering *Innermaterial: 210T Polyester *Fyllning: 7-hole Hollowfiber *Packpåse med fyrvägskompession medföljer sovsäcken. *Testad enligt EN 13537Tips! För att behålla värmen under natten är det viktigt att satsa på ett bra och isolerande liggunderlag, då det oftast är markkylan som gör att du fryser i din sovsäck. Tips 2! För att behålla sovsäckens ytskikt och isolerande förmåga är det bra att tvätta den någon gång ibland. Tvätta sovsäcken i 30ºC med milt tvättmedel i ett tvättprogram för syntetiska material. Torktumla sedan på låg värme med tennisbollar, och ta gärna ur sovsäcken ett par gånger och skaka den för att fördela fyllningen jämt. Se till att den är helt torr innan du stoppar undan den för förvaring. URBERG® har förbundit sig att donera 1% av sin årliga omsättning till en välrenommerad miljövårdande organisation. Så, när du väljer en produkt från URBERG® tar även du en aktiv roll i bevarandet av vår fantastiska planet. Läs mer om 1% for the Planet
 • Constellation Duvet Lux XL

  Constellation Duvet Lux XL
  Material: 85 % polyester, 15 % nylonFoder: 100 % bomull
 • 3-Season Sleeping Bag G5 + Insulated Airmat Vertical Channels

  3-Season Sleeping Bag G5 + Insulated Airmat Vertical Channels
  Urbergs sovsäck 3-Season Sleeping Bag G5 har riktigt fina egenskaper och genomtänkta materialval. Sovsäcken är syntetfodrad och har en tvåvägs YKK dragkedja på vänster sida samt en förvaringsficka på insidan av sovsäcken. 3-Season Sleeping Bag lämpar sig från tidig vår till sen höst. *Mumieformad passform *Ergonomiskt formad sovsäck med justerbar huva *Fodrad kanal längs blixtlåset för att minska värmeförlust *Tvåvägs YKK dragkedja *Förvaringsficka på insidan *Hängöglor vid fotändan *LONG: 225x80x50cm (för dig som är max 205 cm lång). *REGULAR: 205x80x50cm (för dig som är max 185 cm lång). *SHORT 190x76x50 cm ( för dig som är max 170 cm). *Packmått; 36x28cm (regular). *Yttermaterial: 70D Diamond Ripstop Polyester *Fluorkarbonfri impregnering *Innermaterial: 210T Polyester *Fyllning: 7-hole Hollowfiber *Packpåse med fyrvägskompession medföljer sovsäcken. *Testad enligt EN 13537Insulated Airmat Vertical Channels från Urberg är ett uppblåsbart liggunderlag med vertikala kanaler som är fyllda med 60 g/m² isolering för att skydda dig mot markkylan. Liggunderlaget går snabbt och lätt att både blåsa upp och tömma. Vi rekommenderar att du använder en pump för att fylla det med luft. På så vis förhindrar du att det bildas mögel från fukten som kommer från din utandningsluft och du förlänger liggunderlagets livslängd.
 • Passion Three Size XL

  Passion Three Size XL
  *YKK-dragkedja i full längd *H-Box konstruktion *Andningsbart och vattenavvisande tyg *Ultrakompakt förpackningsbar *Marknadens finaste dunkvalitet
 • Vaude Sioux 400 XL Syn

  Vaude Sioux 400 XL Syn
  Vaude Sioux 400 XL Syn är en andningsbar och lättskött sovsäck gjord i skönt, miljövänligt material och passar perfekt för vandringsturer i milda klimat.  -Den funktionella, andningsbara syntetfyllningen reflekterar din kroppsvärme och ger utmärkt fukttransport samt säkrar ett komfortabelt mikroklimat i moderata temperaturer. Sovsäcken isolerar även när den är våt, är lätt att rengöra och torkar snabbt. Andra praktiska egenskaper är en mumiekonstruktion för optimal värmekontroll, en invändig ficka för nödvändigheter etc. Teknisk specifikation: Huvudmaterial: 100% Polyester - 50D 300T Ripstop Foder:   -100% Polyester - 50D 300T Fyllning:   -100% Polyester - 3D Sensofiber Vikt: 1100 gram Längd: 235 cm Axelbredd: 85 cm Fotbredd: 65 cm Extreme: - 11 grader Comfort: 8 grader Limit:   -3 grader
 • Vaude Sioux 800 XL Syn

  Vaude Sioux 800 XL Syn
  Vaude Sioux 800 XL Syn är en extra stor, andningsbar och lättskött sovsäck gjord i skönt, miljövänligt material och passar perfekt för vandringsturer i milda klimat.  -Den funktionella, andningsbara syntetfyllningen reflekterar din kroppsvärme och ger utmärkt fukttransport samt säkrar ett komfortabelt mikroklimat i moderata temperaturer. Sovsäcken isolerar även när den är våt och är lätt att rengöra samt torkar snabbt. Andra praktiska egenskaper är en mumiekonstruktion för optimal värmekontroll, en invändig ficka för nödvändigheter etc. Teknisk specifikation: Huvudmaterial: 100% Polyester - 50D 300T Ripstop Foder:   -100% Polyester - 50D 300T Fyllning:   -100% Polyester - 3D Sensofiber Vikt: 1750 gram Längd: 235 cm Axelbredd: 85 cm Fotbredd: 65 cm Extreme: - 20 grader Comfort: 2 grader Limit: - 3 grader
 • Nordisk Passion Five XL

  Nordisk Passion Five XL
  Nordisk Passion Five X Large Storlek Extra Large passar dig som är 185?205 centimeter lång. Beskrivning Varm minimalistisk sovsäck Passion Five är det varmaste alternativet i vårt lätta Passion-sortiment och det håller alla egenskaper hos en lätt sovsäck men erbjuder extremt skydd genom att den innehåller mer dunfyllning. Fyllningen är den finaste europeiska gåsdunen på marknaden och det mycket mjuka och dunbeständiga tyget gör Passion Five extremt mjuk och bekväm. Du väljer Passion Five när du behöver hålla vikten och förpackningsstorleken på ett minimum men samtidigt kräver ett mycket bra skydd mot kylan. Funktioner YKK-dragkedja i full längd S-Box konstruktion andningsbart och vattenavvisande tyg ultrakompakt förpackningsbar marknadens finaste dunkvalitet Fakta Temperatur Komfort: -2 ? Gräns: -7 ? Extrem: -25 ? Testad enligt europeisk norm EN 13537 Storlek Längd: 205cm Axelbredd: 80 cm Fotbredd: 56 cm Vikt: Vikt: 830 g Paketstorlek Diameter: 14 cm Längd: 37 cm Material Skal Namn: Lätt nylon Sammansättning: 100% nylon Färg: Marinblå Foder Namn: Lätt nylon Sammansättning: 100% nylon Färg: Svart Fyllning Namn: Crystal ner Typ: 95/5 800+ europeisk vit gåsdun Blandningsförhållande: 95/5 Fyllkraft (EU): 800+ cuin Fyllkraft (USA): 870+ cuin Äkta hantverk Nordisk är mycket stolt över vår historia, så vi lägger stor vikt vid att upprätthålla vår tradition av handtillverkning av sovsäckar vid vår fabrik i Görlitz, Tyskland. Den högkvalitativa standarden är anledningen till att våra produkter passar dina behov - oavsett om du befinner dig i det kalla Arktis, går på Camino eller klättrar upp på de högsta topparna i världen. Allt började med ambitionen att skapa världens bästa sovsäck - och nu mer än 30 år senare har vi åstadkommit mycket mer än så! Sedan 1983 har vi arbetat enligt principen om kvalitet före kvantitet. Allt material som används är noggrant utvalt och testat för att säkerställa att de uppfyller stränga krav och normer. Nordisk kallades tidigare Yeti.
 • Nordisk Fever Ultra X Large

  Nordisk Fever Ultra X Large
  Nordisk Fever Ultra X Large Storlek Extra Large passar dig som är 190?205 centimeter lång. Den ultimata lätta sovsäcken Fever Ultra är det ultimata valet för en ultralätt sovsäck. Fever Ultra har en vikt på endast 280 gram och en extrem temperatur ner till minus -2 Celsius. Vikten hålls på ett absolut minimum genom att använda det lättaste dunbeständiga tyget som finns tillgängligt, medan isoleringen hålls på sitt högsta premium med europeisk gåsdun. En sovsäck populär bland deltagarna i världens tuffaste ultralöpningar. Funktioner Smal passform för perfekt vikt / prestanda Ultraliten förpackningsstorlek Crystal Down® - Premium europeisk dun Lätt YKK-dragkedja Ultralätt, tåligt tyg (19 g / m2) Justerbar platt huva Mycket andningsbart tyg Fakta Sovsäckstyp: Sommar Temperatur Komfort: 13 ? Gräns: 9 ? Extrem: -2 ? Testad enligt europeisk norm EN 13537 Storlek Längd: 225 cm BodySize: 205 cm Axelbredd: 75 cm Fotbredd: 45 cm Vikt Vikt: 305 g Fyllning: 130 g Paketstorlek Diameter: 11 cm Längd: 18 cm Skal Sammansättning: 100% nylon Konstruktion: Rip Stop Färg: Koppar Foder Sammansättning: 100% nylon Konstruktion: Rip Stop Svart färg Fyllning Namn: Crystal ner Typ: 95/5 900+ europeisk vit gåsdun Blandningsförhållande: 95/5 Fyll kraft (EU): 900+ cuin Fyll kraft (USA): 950+ cuin Äkta hantverk Nordisk är mycket stolt över vår historia, så vi lägger stor vikt vid att upprätthålla vår tradition av handtillverkning av sovsäckar vid vår fabrik i Görlitz, Tyskland. Den högkvalitativa standarden är anledningen till att våra produkter passar dina behov - oavsett om du befinner dig i det kalla Arktis, går på Camino eller klättrar upp på de högsta topparna i världen. Allt började med ambitionen att skapa världens bästa sovsäck - och nu mer än 30 år senare har vi åstadkommit mycket mer än så! Sedan 1983 har vi arbetat enligt principen om kvalitet före kvantitet. Allt material som används är noggrant utvalt och testat för att säkerställa att de uppfyller stränga krav och normer. Nordisk kallades tidigare Yeti.
 • Nordisk Oscar -2 Curve XL

  Nordisk Oscar -2 Curve XL
  Nordic Oscar -2 Curve X Large Beskrivning Konturerad sovsäck som optimerar prestanda genom 3 säsonger Oscar -2 ° Curve är en mycket lätt sovsäck med tanke på nivån på termiskt skydd den ger. Den uppdateras med Curve-formen av Nordisk. Shark-fin-fotlådan har också uppdaterats och har nu kuvertventilation för enkel termisk reglering varje natt. Sovsäcken har en extremt mjuk och bekväm känsla tack vare valet av premiummaterial som ultrafina 7D Rip-stop Nylon och ECO-vänlig 100% återvunnen syntetisk fyllning tillverkad av återvunna PET-flaskor. Den 3D-formade huven ger extra värme på en kall natt. Funktioner Kurvform med 3D-huva Shark-fin fotlåda med extra ventilation Dragkedja i sidan, 2-vägs Extremt lättviktsskydd i nylon med ripstopp och mjukt foder Sekundär axel dragkedja Intern bröstficka och termisk krage Fakta Sovsäckstyp: 3 säsonger Temperatur Komfort: 4 ? Gräns: -2 ? Extrem: -20 ? Testad enligt europeisk norm EN 13537 Storlek Längd: 220 cm Bredd: 56 cm BodySize: 205 cm Axelbredd: 80 cm Knäbredd: 68 cm Vikt 990 Skal Sammansättning: 100% nylon Konstruktion: Rip Stop Färg: Rio Red Förnekare: 20D Foder Sammansättning: 100% nylon Konstruktion: Rip Stop Färg: Senapsgul Förnekare: 20D Fyllning Namn: NorGuard S-PO s-core Typ: Fiber Äkta hantverk Nordisk är mycket stolt över vår historia, så vi lägger stor vikt vid att upprätthålla vår tradition av handtillverkning av sovsäckar vid vår fabrik i Görlitz, Tyskland. Den högkvalitativa standarden är anledningen till att våra produkter passar dina behov - oavsett om du befinner dig i det kalla Arktis, går på Camino eller klättrar upp på de högsta topparna i världen. Allt började med ambitionen att skapa världens bästa sovsäck - och nu mer än 30 år senare har vi åstadkommit mycket mer än så! Sedan 1983 har vi arbetat enligt principen om kvalitet före kvantitet. Allt material som används är noggrant utvalt och testat för att säkerställa att de uppfyller stränga krav och normer.
 • Rab Andes Infinium 1000

  Rab Andes Infinium 1000
  Detta är en automatöversatt text Sovsäck för höga höjder och vinterexpeditioner med TILT-teknik för värme under extrema förhållanden. Andes Infinium erbjuder skydd för dem som utforskar världens högsta toppar och polarområdena och är fullpackad med avancerad teknik som är byggd för att hålla dig varm. Andes Infinium 1000 är fylld med 1 000 g ultrahögloftat 800FP gåsdun. Den är konstruerad med hjälp av trapezoidformade boxwall bafflar, som staplas ihop för att minska kalla punkter och maximera dunets lyftning och effektivitet inuti. Vår TILT-teknik reflekterar värme mot kroppen och syns som en silverglans på väskans insida. TILT minskar värmeförlusten med upp till 32 % och förbättrar avsevärt värmeisoleringen utan att kompromissa med packstorlek, andningsförmåga eller vikt. Den har en mumiepassform och erbjuder en liknande värmenivå som vår Expeditionsserie av sovsäckar, men i ett mindre bulkpaket. GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®-ytan ger en robust, vindtät sköld mot isande kyla, och ansiktsbaffeln och 3D-halskragen sluter tätt runt ansiktet för att täta in värmen. Den ¾ långa YKK®-blixtlåset har en egen inre baffle för att undvika att värme läcker ut och en vinklad fotbox ger en bekväm sovställning. Alla våra dunpåsar är handfyllda i Storbritannien och har aldrig komprimerats innan de används, vilket gör att dunet behåller sin styrka och värme. Andes Infinium-kollektion Andes Infinium är hemma i fientliga förhållanden och är fullmatad med avancerad teknik som är utformad för att hålla dig varm. Med en kombination av högloftat gåsdun med TILT-teknik och ett GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®-överdrag är den idealisk för extrema expeditioner. GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER® Helt vindtät och mycket andningsbar, perfekt för energirika bergsaktiviteter när vattentätt skydd inte är en prioritet. Flexibel och funktionell, den hanterar fukt och säkerställer fullständig komfort på resande fot. Vad är TILT-teknik? En radikal, värmehållande teknik som fungerar som en nödfilt som reflekterar värme tillbaka mot kroppen, samtidigt som andningsförmågan och komforten bibehålls. Den ökar den termiska effektiviteten och håller dig varm när temperaturen sjunker. Fluorkarbonfri DWR En hållbar vattenavvisande beläggning utan fluorkarboner som uppmuntrar vatten att pärla och rulla av plagget. Ta reda på mer om varför vi tar bort fluorkarboner från våra kläder. RDS-certifierat dun Responsible Down Standard certifierar oberoende dun mot djurskyddskrav och spårar det från källan till slutprodukten. Specifikationer Rab Sleep Limit:Rab Sleep Limit: -28°C (-20°F) Vikt: 1590g/56.1oz FÖRPACKNINGSSTORLEK: 50 X 30 CM 13D GORE-TEX INFINIUM™ med WINDSTOPPER® produktteknik (45 gsm) \ DWR Foder: 20D nylon ripstop med TILT-teknik (35 gsm) 800FP European Goose Down med Nikwax Fluorocarbon-Free Hydrophobic Finish (1000g / 35.3oz) GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®outer ger väderskydd och hög andningsförmåga. TILT-fodret hjälper till att reflektera och minska värmeförlusten Trapezoidal boxväggskonstruktion med differentiell skärning för att maximera loft och värme. Längsgående bröst- och fotbågar med intern Flowgate-teknik för att kontrollera dunrörelser. Ansiktsbaffel och tredimensionell nackkrage för att hålla kvar värmen. GORE-TEX INFINIUM™-fodret i ansikts- och fotområdet för ytterligare vattentålighet. YKK 3/4-lång huvuddragkedja med dunfylld baffle för att fånga in värmen. YKK-ficka med dragkedja för inre förvaringsutrymme Vinklad fotbox för avslappnad sovställning Blixtlåsförsedd bomullssäck med vattenavvisande botten för hemförvaring Vattentät rulltoppsväska medföljer Utsida: 100 % polyamid med ePTFE-membran. Foder: 100 % polyamid med titan. Mumieform Regelbunden Sovsäckens längd 225cm / 88.6 in Max användarhöjd 195cm / 76.8 in Inre axelomfång 160cm / 63.0 in Inre höftomfång 136cm / 53.5 in Inre fotomfång 108cm / 42.5 in Packstorlek 50cm x 30cm
 • Rab Andes Infinium 800

  Rab Andes Infinium 800
  Detta är en automatöversatt text Andes Infinium kombinerar 800FP gåsdun med värmereflekterande TILT-teknik och ett GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®-överdrag och erbjuder ett exceptionellt värme-viktförhållande som är idealiskt för expeditioner i iskalla förhållanden. Andes Infinium erbjuder skydd för dem som utforskar världens högsta toppar och polarområdena och är fullmatad med avancerad teknik som är byggd för att hålla dig varm. Andes Infinium 800 är fylld med 800 g ultrahögt loftande 800FP gåsdun. Den är konstruerad med hjälp av trapezoidformade boxwall bafflar som staplas ihop för att minska kalla punkter och maximera loftet och effektiviteten hos dunet på insidan. Vår TILT-teknik reflekterar värme mot kroppen och syns som en silverglans på väskans insida. TILT minskar värmeförlusten med upp till 32 % och förbättrar avsevärt värmeisoleringen utan att kompromissa med packstorlek, andningsförmåga eller vikt. Den har en mumiepassform och erbjuder en liknande värmenivå som vår Expeditionsserie av sovsäckar, men i ett mindre bulkpaket. GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®-ytan ger en robust, vindtät sköld mot isande kyla, och ansiktsbaffeln och 3D-halskragen sluter tätt runt ansiktet för att täta in värmen. Den ¾ långa YKK®-blixtlåset har en egen inre baffle för att undvika att värme läcker ut och en vinklad fotbox ger en bekväm sovställning. Alla våra dunpåsar är handfyllda i Storbritannien och har aldrig komprimerats innan de används, vilket gör att dunet behåller sin styrka och värme. Andes Infinium-kollektion Andes Infinium är hemma i fientliga förhållanden och är fullmatad med avancerad teknik som är utformad för att hålla dig varm. Med en kombination av högloftat gåsdun med TILT-teknik och ett GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®-överdrag är den idealisk för extrema expeditioner. GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER® Helt vindtät och mycket andningsbar, perfekt för energirika bergsaktiviteter när vattentätt skydd inte är en prioritet. Flexibel och funktionell, den hanterar fukt och säkerställer fullständig komfort på resande fot. Vad är TILT-teknik? En radikal, värmehållande teknik som fungerar som en nödfilt som reflekterar värme tillbaka mot kroppen, samtidigt som andningsförmågan och komforten bibehålls. Den ökar den termiska effektiviteten och håller dig varm när temperaturen sjunker. Fluorkarbonfri DWR En hållbar vattenavvisande beläggning utan fluorkarboner som uppmuntrar vatten att pärla och rulla av plagget. Ta reda på mer om varför vi tar bort fluorkarboner från våra kläder. RDS-certifierat dun Responsible Down Standard certifierar oberoende dun mot djurskyddskrav och spårar det från källan till slutprodukten. Specifikationer Rab Sleep Limit:Rab Sleep Limit: -23°C (-10°F). Vikt: 1375g/48.5oz PACKNINGSSTORLEK: 45 X 28 CM 13D GORE-TEX INFINIUM™ med WINDSTOPPER® produktteknik (45 gsm) \ DWR Foder: 20D nylon ripstop med TILT-teknik (35 gsm) 800FP Europeiskt gåsdun med Nikwax Fluorocarbon-Free Hydrophobic Finish (800g / 28.2oz) GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER® utsidan ger väderskydd och hög andningsförmåga. TILT-fodret hjälper till att reflektera och minska värmeförlusten Trapezoidal boxväggskonstruktion med differentiell skärning för att maximera loft och värme. Längsgående bröst- och fotbågar med intern Flowgate-teknik för att kontrollera dunrörelser. Ansiktsbaffel och tredimensionell nackkrage för att hålla kvar värmen. GORE-TEX INFINIUM™-fodret i ansikts- och fotområdet för ytterligare vattentålighet. YKK 3/4-lång huvuddragkedja med dunfylld baffle för att fånga in värmen. YKK-ficka med dragkedja för inre förvaringsutrymme Vinklad fotbox för avslappnad sovställning Blixtlåsförsedd bomullssäck med vattenavvisande botten för hemförvaring Vattentät rulltoppsväska medföljer Utsida: 100 % polyamid med ePTFE-membran. Foder: 100 % polyamid med titan. Mumieform Regelbunden Sovsäckens längd 225cm / 88.6 in Max användarhöjd 195cm / 76.8 in Inre axelomfång 160cm / 63.0 in Inre höftomfång 136cm / 53.5 in Inre fotomfång 108cm / 42.5 in Packstorlek 45cm x 28cm
 • Rab Silk Ascent Hooded Sleeping Bag Liner

  Rab Silk Ascent Hooded Sleeping Bag Liner
  Rab Silk Ascent Hooded Sleeping Bag Liner är ett sovsäcksfodral i siden. Med sitt traditionella mumie-snitt och lätta vikt på enbart 130 g, är detta sovsäcksfodral ett utmärkt sätt att uppgradera ditt sovsystem, då det erbjuder värme, komfort och skydd. Den är tillverkad av silke av premiumkvalité och går lätt att packa ned i sin kompakta förvaringssäck för ultimat transport. Produktinformation Ger värme, komfort och skydd till ditt sovutrustning Tillverkad av 100% siden Förvaringspåse Mumie-liknande form Vikt: 130 g Mått: 92 cm x 225 cm

Urvalet av sovsäckarna här ovanför är endast utifrån om de rymmer långa personer eller inte. Vi har inte ordnat de utifrån pris eller andra faktorer. Ta gärna en titt på aktuella sovsäckar på rea om du vill spara hundra- eller tusenlappar på ditt inköp.