Trefingervantar

Att frysa om fingrarna är besvärande när vi är ute i kallt klimat. Det blir speciellt påtagligt när det är en aktivitet där man använder händerna för att greppa om saker som till exempel stavar. Ett alternativ till tumvante är de så kallade trefingersvantarna (aka Lobster Gloves).

Lobster handskar med 3 fack

Trefingerhandskar har tre "fack" för fingrar där en är för tummen och två är för pekfinger+långfinger och ringfinger+lillfinger. De kallas för Lobsters för att de ser lite ut som en krabbas klor och blir lite av en hybrid mellan fingerhandskar och tumvantar.

Vår kropp avger värme och speciellt utsatt blir kroppsdelar där det är dåligt med isolerande fett. Fingrar och tår brukar vara det man först känner att man fryser om. Genom att stänga inne den värmen som avges kan man undvika frysning. Det är tanken bakom trefingrars vantar.

Köpa trefingervantar online

 • Men's Lobster Sweden

  Men's Lobster Sweden
  Formsytt foder gör att tumvanten passar utmärkt med stavens kontrollrem. Ovansidan består av vindtät, robust textil och innerhand i slitstarkt syntetskinn från Clarino.
 • Gripgrab Nordic Windproof Deep Winter Lobster Gloves

  Gripgrab Nordic Windproof Deep Winter Lobster Gloves
  Gripgrab Nordic Windproof Deep Winter Lobster Gloves är framtagna för att hålla dina händer varma under extremt kalla vinterförhållanden. Denna ytterst isolerande handsken är tillverkade av vindtät...
 • Lillsport Lobster Junior

  Lillsport Lobster Junior
  Lillsport Lobster JuniorVanten har en ovansida i vindtät, 3-lagerstextil som fortsatt erhåller goda andningsegenskaper.Innerhanden består av Clarino. Handsken har även ett foder som gör denna hands...
 • AmFIB Lobster Gel Glove - Handskar L black

  AmFIB Lobster Gel Glove - Handskar L black
 • XC Glove Lobster

  XC Glove Lobster
  Material: 100% polyesterHandflata: 50% polyamid, 50% polyuretan
 • Ndurance Pro Lobster R-Tex XT - Handskar 10,5 asphalt

  Ndurance Pro Lobster R-Tex XT - Handskar 10,5 asphalt
 • Explorer Pro R-Tex XT PCR Lobster - Handskar 10;10,5;8;8,5;9 black

  Explorer Pro R-Tex XT PCR Lobster - Handskar 10;10,5;8;8,5;9 black
 • Lobster Junior Sweden

  Lobster Junior Sweden
  Softshell-handskar för juniorlängdskidåkaren. Handsken har ett foder i micro-fleece som gör denna handske lämplig när det är extra kallt ute. Speciellt utvecklad för att passa barnens mindre och bredare händer.
 • Winter Lobster Glove - Handskar 9 black

  Winter Lobster Glove - Handskar 9 black
 • Coxa Lobster Glove

  Coxa Lobster Glove
  Coxa Lobster Glove är ett par varma 3-fingershandskar i senaste snitt. Insidan i Amara Clarino, med en låsning av Velcro. Utsidan i en Coted Polyester, men en rejäl stoppning. En riktigt bra handsk...