Vandringsskor med Gore-Tex

Med Gore-tex som yttre membran på vandringsskorna får du vattentäta egenskaper men samtidigt skor som andas. Generellt kostar Gore-tex skor för vandring något mer men det är många som tycker det är värt det.

Gore-Tex (GTX) är ett semipermeabelt membran, vilket betyder att det är genomsläppligt för olika saker. GTX-membranet kan släppa igenom fukt från insidan och utåt, vilket vi kallar för att materialet andas. Samtidigt släpper det inte igenom vatten och fukt från utsidan och inåt, vilket ger vattentätheten vi uppskattar vid blöt mark eller regnväder. När du ska köpa nya hikingskor, tänk igenom om denna typ av funktionalitet är något du har behov av.

12 populära Gore-tex skor för vandring

 • Unisex Anaconda Light BOA Gore-Tex

  Unisex Anaconda Light BOA Gore-Tex
  Anaconda Light BOA Gore-Tex är stilren och sportig med en special överdel som ger extra bra stöd. Den har också en robust tåkappa och en skyddande kant runt hälen. Reflexdetaljen går runt hela skon, så att den är synlig i mörkret. Lästen är normal/bred och passar till många olika fottyper. Skon är dessutom 100% vattentät och andas med GORE-TEX® Extended Comfort-membran. Membranet håller fötterna torra i alla slags väder, även under mer krävande aktiviteter. Funktioner *100% vattentät, GORE-TEX® *Lättvikt terräng/vandringssko *Bekvämt BOA®-förslutningssystem *Utmärkt grepp, UGC® yttersula med Michelin *Outdoor Compound Rubber, Oc *Reflexer upptill *EVA-mellansula för utmärkt dämpningMaterialSula/Mellansula: Gummi/EVA UGC®Övre: Textil/SyntetiskFoder: GORE-TEX® Extended Comfort
 • Anaconda 4x4 BOA Gore-Tex

  Anaconda 4x4 BOA Gore-Tex
  Skon är tillverkad med Vikings klassiska breda och stödjande läst och av högkvalitativa material som tål åratal av användning i tuffa förhållanden. Skon har också Boa Fit-systemet, ett centralt monterat åtdragningshjul som möjliggör snabb och enkel anpassning – i farten. Ett tåligt GORE-TEX-membran gör skorna vattentäta och fuktsäkra och den självanpassande och stötdämpande EVA-mellansulan motverkar risken för ömmande fötter efter en lång dag utomhus. Anaconda 4x4 Boa har också ett oerhört bra markgrepp. Den tåliga UGC®-yttersulans djupa mönster av naturgummi ger ett perfekt grepp både när du vandrar på leden och fritt i naturen. Yttermaterial: Textil/Syntet. Foder: Gore-Tex Extended Comfort. Sula/Mellansula: Gummi/EVA UGC.
 • Ridge Gore-Tex Women

  Ridge Gore-Tex Women
  •GEL?-stötdämpning i det bakre fotpartiet som ger fantastisk stötupptagning•GORE-TEX® Extended Comfort ger optimal andningsförmåga och vattentäthet•SpevaFoam?-mellansula som förbättrar stötdämpningen och den fjädrande effekten•WET GRIP Rubber?-element ger utomordentligt grepp, även i vått väder•Formad gummiförstärkt tå och häl för bättre skydd och hållbarhet•AHAR? Plus (ASICS® High Abrasion Resistance Rubber). i yttersulans hälområde ger extra hållbarhet•GORE-TEX® Extended Comfort ger utmärkt andningsförmåga och vattentäthet•Trusstic-chassit ger stabilitet och vridstyvhet för kontrollerade rörelser•Hälkrage med Ecsaine®-foder ger komfort och utmärkt hållbarhet•Fast plös som hindrar vatten och sand från att tränga in i skonMaterial•Ovandel: Fluorkarbonfritt, vattenavvisande, miljövänligt 1,4?1,6 mm oljat premiumläder från LWG-certifierat garveri•Foder: GORE-TEX® Extended Comfort•Mellansula: SpevaFoam + Gel•Fotbädd: Haglöfs Custom Comfort•Yttersula: WET GRIP Rubber?/AHAR? Plus
 • Men's Munro Perform Gore-Tex

  Men's Munro Perform Gore-Tex
  Munro Perform GTX Men's är en mångsidig, högkvalitativ lågsko i skinn. GORE-TEX-membranet gör skon vattentätt och andningsbar. Skon är utformad för en aktiv livsstil, för alla säsongernas aktiviteter. Vibram®-sulan ger ett bra grepp på ytor som golv, asfalt, grus, stenar och gräs.
 • Ridge Gore-Tex Men

  Ridge Gore-Tex Men
  *GEL™-stötdämpning i det bakre fotpartiet som ger fantastisk stötupptagning *GORE-TEX® Extended Comfort ger optimal andningsförmåga och vattentäthet *SpevaFoam™-mellansula som förbättrar stötdämpningen och den fjädrande effekten *WET GRIP Rubber™-element ger utomordentligt grepp, även i vått väder *Formad gummiförstärkt tå och häl för bättre skydd och hållbarhet *AHAR™ Plus (ASICS® High Abrasion Resistance Rubber). i yttersulans hälområde ger extra hållbarhet *GORE-TEX Extended Comfort ger utmärkt andningsförmåga och vattentäthet *Trusstic-chassit ger stabilitet och vridstyvhet för kontrollerade rörelser *Hälkrage med Ecsaine®-foder ger komfort och utmärkt hållbarhet *Fast plös som hindrar vatten och sand från att tränga in i skonOvandel: 100% Skinn. Foder: GORE-TEX® Extended Comfort. Mellansula: SpevaFoam + Gel. Fotbädd: Haglöfs Custom Comfort. Yttersula: WET GRIP Rubber™/AHAR™ Plus i hälen.
 • Trail Fuse GT Women

  Trail Fuse GT Women
  *Dubbmönstret är noga utarbetat för vandring och ger utmärkt markgrepp i både med- och motlut och i alla typer av terräng. *GEL™-stötdämpning i det bakre fotpartiet för fantastisk stötupptagning. *GORE-TEX® Extended Comfort ger utmärkt andningsförmåga och vattentäthet *Fluorkarbonfria, DWR-behandlade, vatten- och smutsavvisande ytor *Fast plös som förhindrar att vatten och sand tränger in i skon *Förstärkt både i tå, sida och häl för bättre skydd och hållbarhet
 • Trail Fuse GT Men

  Trail Fuse GT Men
  *Dubbmönstret är noga utarbetat för vandring och ger utmärkt markgrepp i både med- och motlut och i alla typer av terräng. *GEL™-stötdämpning i det bakre fotpartiet för fantastisk stötupptagning. *GORE-TEX® Extended Comfort ger utmärkt andningsförmåga och vattentäthet *Fluorkarbonfria, DWR-behandlade, vatten- och smutsavvisande ytor *Fast plös som förhindrar att vatten och sand tränger in i skon *Förstärkt både i tå, sida och häl för bättre skydd och hållbarhet
 • Men's Toledo Gore-Tex

  Men's Toledo Gore-Tex
  Toledo GTX® är ett par vandringsskor från Meindl som är lämpliga för promenader och vardagsaktiviteter. Fodrad med GORE-TEX® Performance Comfort Footwear för 100% vattentäthet och god andning. Urtagbar och tvättbar Air-Active® innersula samt Meindl Magic Trail yttersula. Med Meindls välkända komfort och kvalitet. Herrstorlekar.
 • Women's Belorado II Tubetec Lady Gore-Tex

  Women's Belorado II Tubetec Lady Gore-Tex
  Lätt vandringssko från Hanwag för många olika typer av terränger. Överdel i slitstark Cordura med PU-belagd läderförstärkning längs med sulan för extra stabilitet. Gore-Tex membran för vattentäthet och vridstyv grovmönstrad sula som ger bra grepp.
 • Women's Cecilie Low Gore-Tex

  Women's Cecilie Low Gore-Tex
  En lätt och bekväm mångsidig sko, perfekt för alla utomhusaktiviteter. Det övre materialet i kombination med GORE-TEX-membranet garanterar hållbarhet och vattentäthet. En stötdämpande mellansula ger bekväm dämpning och Vibram® Grip Trail-yttersula garanterar ett bra och stabilt grepp på våta och torra ytor.
 • Anaconda Light Invisible Fit Gore-Tex

  Anaconda Light Invisible Fit Gore-Tex
  *GORE-TEX Invisible Fit *Lättvikt *Reflexdetaljer *Bra grepp med Michelinsula *Dämpande mellansula (EVA). *Gjuten innersula för hög komfortHuvudmaterial: 100% textil/syntet. Foder: Gore-Tex Extended Comfort. Sula/Mellansula: Gummi/EVA UGC.
 • Juniors' Nator GORE-TEX

  Juniors' Nator GORE-TEX
  Juniors' Nator GORE-TEX från Viking Footwear är en lätt och vattentät vandringssko av högsta kvalitet för aktiva ungdomar. När det är blött ute håller GORE-TEX-membranet fötterna torra och bekväma, och det effektiva greppet ser till att inget underlag står i vägen för nyfikenheten. En yttersula helt i gummi med både tå- och hälkappa gör skon extra tålig och ger dig tryggheten att fokusera på de vilda utmaningar som väntar. Barnstorlekar.