Crossfit: Wall Ball med Target

Att kasta en tung Wall Ball mot en vägg eller en fristående måltavla (target) är en vanlig övning inom Crossfit. Övningen tränar hela kroppen effektivt och garanterar träningsvärk!

Wall Balls och Targets du kan köpa online

I denna översikt ger vi tips på måltavlor som kan monteras på en Crossfit Rigg och bollar med olika vikt.

 • Master Fitness Wall Ball Target, Rig

  Master Fitness Wall Ball Target, Rig
  Plattan är 60 cm i diameter, total höjd 119 cm. Fästet har måtten 70 x 70 mm. Passar till CFrack.
 • Abilica WallBall, 5kg

  Abilica WallBall, 5kg
  Används mycket inom bland annat crossfit. Bollen har en diameter på 37 cm och är tillverkad av slitstark vinyl/PVC med ett innanmäte av gummi och bomull. Abilica WallBall kan även användas till de flesta övningar för traditionella medicinbollar.
 • Gorilla Sports Wallball PRO, Wallballs

  Gorilla Sports Wallball PRO, Wallballs
  Har du tröttnat på stålet är wallballs ett bra alternativ för tuffa, explosiva, högintensiva, konditionskrävande, träningspass. Samma storlek oavsett vikt Tydlig viktmarkering i vitt Vikt mellan 1-10 kg Ingen studs Fyllning: Sidenbomull(silkesvadd) och gummipartiklar Wallballs är framtagna för tuffa tag och är slitstarka bollar som ger dig möjlighet att variera din träning. En wall ball kan användas för att tillföra utmaning till många olika övningar tex kast i marken, höga kast, explosiva kast, diverse bålrotationer och gör det extra jobbigt då den inte studsar. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan använda bollen till, varför inte träna två och två. Värt att tänka på är att våra wallballs är något mindre i diameter än traditionella wall balls.
 • Thor Fitness Ultimate Ball, Wallballs

  Thor Fitness Ultimate Ball, Wallballs
  Den nya generationens Wall ball här som har marknadsförts i USA som The indestructable Wall ball! Är ni trötta på Wallballs som 1. Spricker i sömmar. 2. Blir i obalans. 3. Slutar vara runda. 4. Har dåligt grepp. 5. Har innehåll som läcker. 6. Har material som inte håller Då är detta bollen för er! Formgjuten helt i gummi och utan sömmar, ventiler, fyllning, tyg eller PVC. Bollen blir aldrig i obalans tack vare sin speciella konstruktion och förlorar inte sin runda form. Den tål vatten, fukt och utomhusbruk. Bollarna finns i vikter från 3 kg till 45 kg med en diameter på 35 cm på samtliga vikter. Thor Fitness Ultimate ball går att använda till de flesta övningar som utförs med bollar.
 • Master Fitness B.C Wallball, Wallballs

  Master Fitness B.C Wallball, Wallballs
  Mjukare modell av medicinboll avsedd att kasta mot väggen. Mycket vanlig träningsform inom CF.
 • Titan LIFE Wall Ball & Slammball Rack, Förvaring wallballs

  Titan LIFE Wall Ball & Slammball Rack, Förvaring wallballs
  För bevaring av TITAN LIFE Wall Ball. Passar till bollar som är över 21 cm i diameter, en wallball är ca 35 cm. Specifikationer Mått (L x B x H): 36 x 68 x 138 cm Vikt: 22 kg Plats till 8 bollar
 • Titan LIFE Large Rage Wall Ball 12kg, Wallballs

  Titan LIFE Large Rage Wall Ball 12kg, Wallballs
  Wall Ball med en yta av kraftigt vinyl som är skyddad av nylon. Bollen är konstruerad med en likformad vikt som gör den lätt att hantera samtidigt som den är slitstark och vattentät. Träna genom att kasta bollen mot en yta, vilket övar upp musklerna i kaströrelser och grepp. Bollen är mjuk och på så sätt skonsam för händerna.
 • Master Fitness Rack Wallball, Förvaring wallballs

  Master Fitness Rack Wallball, Förvaring wallballs
  Detta wallball rack är enkelt att rulla undan efter användning. 4 st plan att lägga bollarna på. Bollarna ingår inte. Höjd: 130 cm Diameter: 66 cm
 • Gorilla Sports Wallballpaket PRO, Wallballs

  Gorilla Sports Wallballpaket PRO, Wallballs
  Tre olika paket med wallballs på en total vikt på 6kg, 12kg och 15kg som alla är framtagna för tuffa tag och alternativ träning för dig som tex använder mycket skivstång. 29 cm i diameter oavsett vikt Tydlig viktmarkering i vitt Svart konstläder En wallball kan användas för att tillföra utmaning till många olika övningar tex kast i marken, höga kast, explosiva kast, diverse bålrotationer och gör det extra jobbigt då den inte studsar. Värt att tänka på är att våra wall balls är något mindre än traditionella wall balls.
 • Titan Life PRO Large Rage Wall Ball, Wallballs

  Titan Life PRO Large Rage Wall Ball, Wallballs
  Wall Ball har en yta med kraftigt vinyl som är skyddat med nylon. Wall Ball har en balanserad och likformad vikt som gör den lätt att hantera. Bollen är vattentät och slitstark. Man kan träna genom att t.ex. kasta bollen mot vägg eller en platta och på så sätt träna kaströrelse och grepp med vikt. Bollen är mjuk och därmed skonsam för händerna.
 • Concept Line Wallball, Wallballs

  Concept Line Wallball, Wallballs
  Boll för kraftfull och funktionell träning. Yta av vinylbelagd nylon. Bollarna har tydliga viktmarkeringar. OBS! Wallballs ska inte användas för hårda kast i golvet, använd då Slammer balls istället.
 • Gorilla Sports Wallballpaket - 55kg, Wallballs

  Gorilla Sports Wallballpaket - 55kg, Wallballs
  Paket med tio wallballs på en total vikt på 55kg som är framtagna för tuffa tag och varierande träning. Samma diameter oavsett vikt Totalt tio bollar utan studs Tydlig viktmarkering Paket på 55kg Vikt: 1kg, 2kg, 3kg, 4kg, 5kg, 6kg, 7kg, 8kg, 9kg och 10kg Fyllning: Bomull och sand En wallball kan du använda till att addera utmaning till många olika övningar tex kast i marken, höga kast, explosiva kast, diverse bålrotationer och gör det extra jobbigt då den inte studsar. Tänk på är att våra wallballs är något mindre än traditionella wallballs.
 • Gorilla Sports Slamballpaket - 1kg 2kg 3kg 4kg 5kg, Wallballs

  Gorilla Sports Slamballpaket - 1kg 2kg 3kg 4kg 5kg, Wallballs
  Ett wallballpaket med fem wallballs och en samlad vikt på 15kg, framtagna för tuffa tag och alternativ träning. Vikter 1kg, 2kg, 3kg, 4kg och 5kg Fem wallballs, total vikt på 15kg Fyllning: Bomull och sand Tänk på att våra wallballs är något mindre i diameter än traditionella wallballs.
 • Gorilla Sports Slamballpaket - 3kg 4kg 5kg, Wallballs

  Gorilla Sports Slamballpaket - 3kg 4kg 5kg, Wallballs
  Wallballpaket med tre bollar och en total vikt på 12kg som alla är framtagna för tuffa tag och alternativ träning. Våra wallballs är något mindre i diameter än den traditionella wallballen. Övrig information Vikter i paketet: 3kg, 4kg och 5kg Fyllning: Bomull och sand Material: Konstläder Totala vikten: 12kg Diameter: 29cm
 • Wallball Rack Master

  Wallball Rack Master
  Detta bollställ är enkelt att rulla undan efter användning.4 st plan att lägga bollarna på. Höjd: 130 cm Diameter: 66 cm
 • Thor Fitness Rigg Dubbel Wallball Target, Rig

  Thor Fitness Rigg Dubbel Wallball Target, Rig
  En del av Thor Fitness modulära CF Rigg. Höjd på måltavlan: 60 cm Bredd på måltavlan: 39 cm
 • Motion & Fitness PRO Wallball, Wallballs

  Motion & Fitness PRO Wallball, Wallballs
  En Wallball som tål tuffare tag. Denna boll är gjord i extra stryktåligt material för att klara av de påfrestningar som olika fitness övningar kräver. Bollarna finns i olika vikter så att du själv kan välja nivån på din träning och hur du vill utföra olika övningar. Våra wallballs har en diameter på ca 35 cm oavsett vikt. De finns i 10 viktklasser för att möta olika former av träning och styrkeövningar.
 • Motion & Fitness PRO Wallball Target, Rig

  Motion & Fitness PRO Wallball Target, Rig
  Tillverkade i Europa och säljs individuellt. Dubbla Höjder och laserskuren Logo.
 • Thor Fitness Wallballs, Wallballs

  Thor Fitness Wallballs, Wallballs
  En Wallball från Thor Fitness som tål tuffare tag. Denna boll är gjord i extra stryktåligt material för att klara av de påfrestningar som olika fitnessövningar kräver. Bollarna finns i olika vikter så att du själv kan välja nivån på din träning och hur du vill utföra olika övningar.
 • Kraftmark Medball / Wallball, Wallballs

  Kraftmark Medball / Wallball, Wallballs
  Kraftmarks medicinbollar är sydda för att hålla i längden av upprepade kast och övningar. Innehållet gör att bollen håller form och därmed håller vikten centrerad. Dubbla sömmar i nylon ökar skyddet mot sprucket överdrag. Finns i 4kg, 14lbs (6kg), 20lbs (9kg) och 30lbs (13kg).

Wall Ball övningar som tränar hela kroppen

Att böja sig ner och plocka upp en tung boll, sträcka på sig och sen trycka iväg bollen uppåt mot en vägg aktiverar massor med muskler. Du kommer att behöva jobba med framsida och baksida lår samt rumpans muskler. Du får också coreträning eftersom du måste stabilisera rygg och mage. I uppkastningsfasen jobbar du med axlarna, biceps och triceps.

WODs med Wall Ball

The Karen Girl WOD

Karen ingår i serien "The Girls" en WOD-serie som Crossfit-grundaren Greg Glassman skapat. I denna ska man på tid göra 150 wall-balls med 9 kg (män) eller 6 kg (kvinnor). Bollen placeras vid väggen under en Target som ska vara på höjden 3 meter för män och 2,7 m för kvinnor. Övningen tränar hela kroppen och det är viktigt att göra regelrätta squats.