Trekvartsbyxor

Vandringsshorts

Byxor som inte går ända ner till foten men sträcker sig över knät kallas för trekvartsbyxor. Namnet kommer av att de täcker tre fjärdedelar (kvartar) av benet. Ibland kallas de även för piratbyxor, caprishorts eller knee pants. Vi tycker också att vandringsshorts är ett bra namn för outdoorlivet.

Populärt inom trekvartsbyxor

 • Abisko Capri Trousers Women's

  Abisko Capri Trousers Women's
  Stilrena och funktionella capribyxor med 3/4-långa ben i behagligt stretchmaterial. Perfekta vid lättare vandring och många typer av uteliv, och med sin avskalade design fungerar de även i mer stadsnära sammanhang. Skärningen är feminin och välsittande, med förböjda knän för extra rörelsefrihet. Det finns två handfickor och en myntficka i midjan. Dessutom en diskret benficka med dragkedja samt en bakficka med ficklock och knäppning. En ögla i midjan låter dig fästa verktyg eller ett par handskar nära till hands. Fast benslut med slitsar i sidan.
 • Mojo Short - Shorts L;M;S;XL;XS;XXL black

  Mojo Short - Shorts L;M;S;XL;XS;XXL black
 • Convoy Utility Short - Shorts 30 - Length: 10'';36 - Length: 10'';38 - Length: 10'';40 - Length: 10'';42 - Length: 10'' blue

  Convoy Utility Short - Shorts 30 - Length: 10'';36 - Length: 10'';38 - Length: 10'';40 - Length: 10'';42 - Length: 10'' blue
 • Crank Shorts - Shorts XXL grey

  Crank Shorts - Shorts XXL grey

Fler tips på trekvartsbyxor

Omvandla långa byxor till trekvart med zip-off

Byxmodellen finns både för vardagsbruk i jeans och andra tyger, men här har vi fokuserat på trekvartsbyxorna för fritidsbruk. De är sköna att ha när det är varmt ute och man vill ha lite fläktande vindar som kan kyla benen. En del modeller av vandringsbyxor kan omvandlas till trekvartsbyxor genom en zip-off funktion med dragkedja. Vi har skrivit mer specifikt om zip-off byxor här.