MaximalFritid » Kläder » Byxor » Vandringsbyxor

Märken på vandringsbyxor

Vandringsbyxor

Beroende på vilken typ av vandring du gör bör du ställa olika krav på dina vandringsbyxor. Din aktivitet bestämmer vilken som är den bästa vandringsbyxan för dig.

 • Vidda Pro Trousers Women (2018)

  Vidda Pro Trousers Women från Fjällräven är en slitstark, snygg vandringsbyxa med bekväm låg midja och normal passform i klassisk G-1000. En genomtänkt byxa med hela sju fickor, förböjda knän och förstärkningar vid rumpa och knän. Byxorna finns i två olika benlängder där innerbensmåttet skiljer 5 cm mellan längderna. Damstorlekar.
 • Makke Men's Pant

  Makke Pant från Lundhags är en funktionell och relativt tajt lättviktsbyxa för trekking och andra aktiviteter som kräver maximal rörlighet. En modern skärning med lite smalare passform och låg midja. Detta är herrmodellen.
 • Keb Trousers Women (2018)

  Keb Trousers Women från Fjällräven är en tekniskt avancerad vandringsbyxa med tight passform i stretchig, slitstark G-1000 Eco. Byxorna finns i två olika benlängder där innerbensömmen skiljer 5 cm mellan längderna. Damstorlekar.
 • Women's Nikka Trousers Curved

  Women's Nikka Trousers Curved är en teknisk vandringsbyxa med Curved Fit anpassad för kurvig kroppsbyggnad. Stretch och slitstark G-1000 ger följsamhet och slitstyrka.
 • Keb Trousers

  Keb Trousers är en tekniskt avancerad vandringsbyxa från Fjällräven i stretchig, slitstark G-1000 Eco. Byxorna finns i två olika benlängder där innerbensmåttet skiljer 5 cm mellan längderna. Herrstorlekar.
 • Women's Keb Trousers Short (2018)

  Women's Keb Trousers Short är en tekniskt avancerad vandringsbyxa i stretch och slitstark G-1000 Eco. Optimerad passform, ventilation och fickor. Denna modell är en kortare variant med 5 cm kortare benlängd än vanliga Keb Trousers Reg.
 • Keb Gaiter Trousers (2018)

  Keb Gaiter Trousers är en avancerad vandringsbyxa från Fjällräven med smart damaskfunktion. Sydd i stretch, G-1000 Eco och G-1000 HD med optimerad passform, ventilation och fickor. Byxorna finns i två olika benlängder där innerbensmåttet skiljer 5 cm mellan längderna. Herrstorlekar.
 • Nils Trousers Long

  Sköna och slitstarka friluftschinos i mjukt borstad G-1000 Silent med G-1000 Original över bak och knän. Herrstorlekar.
 • Vidda Pro Trousers Men

  Vidda Pro Trousers Men från Fjällräven är en slitstark vandringsbyxa för många äventyr i fjäll och skog. Sydd i tålig, vind- och vattenavvisande G-1000®-väv med förstärkningar i dubbelt tyg över bak och knän. Medelhög midja och klassisk passform med förböjda knän. Sex praktiska fickor, bland annat kartficka och yxficka. Elastisk remjustering med tryckknappar i benslut. Förberedd med ficka för knäskydd (ett tillbehör). Herrstorlekar.
 • Makke Women's Pant

  Makke Pant från Lundhags är en funktionell och relativt tajt lättviktsbyxa för trekking och andra aktiviteter som kräver maximal rörlighet. En modern skärning med lite smalare passform och låg midja. Detta är dammodellen.
 • Makke Women's Pant

  Makke Pant från Lundhags är en funktionell och relativt tajt lättviktsbyxa för trekking och andra aktiviteter som kräver maximal rörlighet. En modern skärning med lite smalare passform och låg midja. Detta är dammodellen.
 • Women's Speedlight Pant

  Women's Speedlight Pant är en vattenavvisande stretchbyxa från The North Face som har en materialkärna av TNF™ Apex Aerobic material för maximal rörelsefrihet, och grenkil för extra komfort.
 • Barents Pro Trousers

  Slitstark Fjällräven vandringsbyxa med yxficka för skog och fjäll. Sydd i slitstark, vind- och vattenavvisande G-1000-väv med förstärkningar i dubbelt tyg över bak och knän. Herrstorlekar.
 • Svalbard Heavy Duty Pants Men's

  Slitstarka byxor från Norröna för livet i det vilda. Herrstorlekar.
 • Breheimen Neo Pant

  Breheimen Neo Pant är skalbyxori herrmodell anpassad för ett aktivt friluftsliv. De är tillverkade i ett två-lagers Dermizax®-material vilket gör dem både vind-, vattentäta och ventilerande. Med ett fuktspridande meshfoder är byxorna alltid bekväma att bära.
 • Women's Keb Gaiter Trousers (2018)

  Keb Gaiter Trousers W från Fjällräven är en avancerad vandringsbyxa med smart damaskfunktion. Sydd i stretch, G-1000 Eco och G-1000 HD med optimerad passform, ventilation och fickor. Byxorna finns i två olika benlängder där innerbensmåttet skiljer 5 cm mellan längderna. Damstorlekar.
 • Mammut Trovat Pants Men

  Mammut Trovat Pants Men är urbana vandringsbyxor gjorda av naturligt, stretchigt Storm Cotton, en andningsbar, snabbtorkande och vattenavstötande materialblandning av bomull och elastan som känns väld...
 • Vidda Pro Trousers Men

  Vidda Pro Trousers Men från Fjällräven är en slitstark vandringsbyxa för många äventyr i fjäll och skog. Sydd i tålig, vind- och vattenavvisande G-1000®-väv med förstärkningar i dubbelt tyg över bak och knän. Medelhög midja och klassisk passform med förböjda knän. Sex praktiska fickor, bland annat kartficka och yxficka. Elastisk remjustering med tryckknappar i benslut. Förberedd med ficka för knäskydd (ett tillbehör). Herrstorlekar.
 • Falketind Flex1 Pants Women

  Falketind Flex1 Pants Women's är Norrönas lättaste flex1 softshellbyxor som är utvecklade för alla typer av bergsaktiviteter. Mycket ventilerande och stretchiga vilket gör att de lämpar sig väldigt bra för högintensiva aktiviteter. DWR-behandlade (durable water repellent). Den perfekta allroundbyxan för aktiva friluftsentusiaster!
 • Svalbard Flex1 Pants Men's

  Norrönas populäraste och mest flexibla friluftsbyxa! Tillverkad i slitstarkt flex1 softshellmaterial som andas och är riktigt stretchigt och skönt att ha på sig.
 • Brekketind Pant

  Brekketind Pant är en lätt byxa från Bergans utvecklad speciellt för topptur, i mycket flexibelt och ventilerande softshellmaterial. Brekketind ingår i Bergans Slingsby-serie, som utgörs av produkter för topptur och fjällsport med hög funktionalitet, låg vikt och mycket god slitstyrka i perfekt balans. Slingsby ger dig precis det du behöver. Inga onödiga detaljer!
 • Men's Abisko Trekking Tights (2018)

  Tekniska vandringstights i högfunktionellt stretchmaterial med förstärkningar för extra stryktålighet i tuff terräng. Praktiska fickor och midja med gylf och bälteshällor. Herrstorlekar.
 • Svalbard Flex1 Pants Women's

  Norrönas populäraste och mest flexibla friluftsbyxa. Tillverkade i slitstarkt flex1 softshellmaterial som andas och har grym rörelsefrihet.
 • Haglöfs Rugged II Mountain Pant Men

  Haglöfs Rugged II Mountain Pant är en extremt tålig, fullutrustad vandringsbyxa med DWR-behandlade ytor för ökad vattenresistens. Rugged II Mountain Pant kommer med förstärkningar baktill och över knä...
 • Fjordruta Pant Women

  Fjordruta Pant Women från Urberg är moderna friluftsbyxor för damer. Byxorna är tillverkade av slitstarkt och något stretchigt material med vattentäta förstärkningar vid knäna, rumpan och insidan av vaderna. I midjan sitter ett dolt resårband som kan justeras med kardborreknäppning. Långa ventilationer i mesh på sidorna som öppnas och stängs med dragkedjor. Ställbar vidd i benslut.
 • Svalbard Heavy Duty Pants Women's

  Slitstarka byxor från Norröna för topptur eller andra friluftsaktiviteter. Herrstorlekar.
 • Authentic Women's Pant

  Klassiker i ny version! Lundhags Authentic Ws Pant är Traverse i en optimal version för alla damer.
 • Falketind Flex1 Pants Men

  Falketind Flex1 Pants Men's är Norrönas lättaste flex1 softshellbyxor som är utvecklade för alla typer av bergsaktiviteter. Mycket ventilerande och stretchiga vilket gör att de lämpar sig väldigt bra för högintensiva aktiviteter. DWR-behandlade (durable water repellent). Den perfekta allroundbyxan för aktiva friluftsentusiaster!
 • Men's Motion Pants

  Houdini softshellbyxa i herrstorlekar. Med extremt bra rörlighet och tight, atletisk passform som passar lika bra för både sommar - och vinteräventyr.
 • Barents Pro Hydratic Trousers

  Barents Pro Hydratic Trousers från Fjällräven är en vind- och vattentät friluftsbyxa i G-1000 med Hydratic-membran. Förstärkningar över bak och knän, sex praktiska fickor och rålängd. Herrstorlekar.
 • Svalbard Flex1 Pants Men's

  Norrönas populäraste och mest flexibla friluftsbyxa! Tillverkad i slitstarkt flex1 softshellmaterial som andas och är riktigt stretchigt och skönt att ha på sig.
 • Fjordruta Pant Men

  Fjordruta Pant Men från Urberg är moderna friluftsbyxor för herrar. Byxorna är tillverkade av slitstarkt och något stretchigt material med vattentäta förstärkningar vid knäna, rumpan och insidan av vaderna. I midjan sitter ett dolt resårband som kan justeras med kardborreknäppning. Långa ventilationer i mesh på sidorna som öppnas och stängs med dragkedjor. Ställbar vidd i benslut.
 • Super Terra Pants - Trekkingbyxa L - Short;S - Regular;S - Short;XL - Short black

 • Abisko Lite Trekking Trousers

  Abisko Lite Trekking Trousers från fjällräven är en lätt och sval friluftsbyxa för för turer i varma förhållanden. Sydd i tålig fyrvägsstretch och lätt, stark G-1000 Lite vilket ger ett smidigt, snabbtorkande plagg med utmärkt andningsförmåga. Herrstorlekar.
 • Activate Winter Pants Women's

  Fodrade softshellbyxor i dammodell, idealiska för fysiskt krävande turer i kallare väder. De är stretchiga för maximal rörelsefrihet, de väger lätt och dessutom är de vindtåliga och vattenavstötande.
 • Torfinnstind Pant

  Torfinnstind Pant är en mycket lätt och bekväm softshell-byxa från Bergans. Torfinnstind ger dig optimal rörelsefrihet, är vind- och vattenavvisande samt leder effektivt bort fukt från kroppen. Herrstorlekar.
 • Frontier Pant - Turbyxa 30 - Regular;32 - Long;32 - Regular;34 - Long;34 - Regular;36 - Long;36 - Regular;38 - Regular black

 • Esja Pants - Trekkingbyxa L;XL black

 • Fongen Pant

  Fongen Pant är en teknisk vandringsbyxa med fokus på optimal passform och rörelsefrihet. Byxan är tillverkad i bluesign®-godkända material i vind- och vattenavvisande 2-vägs stretch. Fongen passar för ett aktivt friluftsliv, vare sig det handlar om klätterväggen, skogen eller fjället.
 • Torfinnstind Lady Pant

  Torfinnstind Lady Pant är en mycket lätt och bekväm softshell-byxa från Bergans. Torfinnstind ger dig optimal rörelsefrihet, är vind- och vattenavvisande samt leder effektivt bort fukt från kroppen.
 • Terra Stretch Pants - Trekkingbyxa L - Long;L - Regular;M - Regular;S - Regular black

 • Women's NosiLife Pro Convertible Trouser 10 - Long;16 - Long;16 - Regular;18 - Regular;8 - Long mushroom

 • Moss Pants Men's

  Moss Pants är ett par friluftsbyxor från Dobsom, som är gjorda i ett smidigt & bekvämt material som kan användas till all typ av aktivitet. 4-vägs stretchen erbjuder rörelsefrihet och komfort.
 • Keb Gaiter Trousers

  Keb Gaiter Trousers är en avancerad vandringsbyxa från Fjällräven med smart damaskfunktion. Sydd i stretch, G-1000 Eco och G-1000 HD med optimerad passform, ventilation och fickor. Herrstorlekar.
 • Kid's Vidda Trousers

  Bästa friluftsbyxan för de små i slitstark G-1000-väv. Perfekt för barn som gillar äventyret i skogen och kan sätta kläderna på prov.
 • Zip Off Pant Men

  Zip Off Pant Men är mångsidiga byxor från Haglöfs, gjorda i ett lätt och slitstarkt material. De är hållbara och har alla de funktioner och den stretch du behöver.
 • Breccia Lite Pant Men

  Breccia Lite Pant Men är softshellbyxor från Haglöfs som är flourkol fria och gjorda i ett lätt men hållbart material som erbjuder ett balanserat vatten och vind skydd, samtidigt som materialet andas bra.
 • Imingen Zipoff Pant

  Imingen Zipoff Pant är en lätt Zip-Off-byxa från Bergans i softshell tillverkad i bluesign®-godkända material. Avtagbara ben för omvandling till shorts samt hälla med tryckknappsfäste för att förkorta byxbenet.
 • Imingen Lady Zipoff Pant

  Imingen Lady Zipoff Pant är en lätt Zip-Off-byxa från Bergans i softshell tillverkad i bluesign®-godkända material. Avtagbara ben för omvandling till shorts samt hälla med tryckknappsfäste för att förkorta byxbenet.
 • Brekketind Lady Pant

  Brekketind Lady Pant från Bergans är en lätt byxa utvecklad speciellt för topptur, i mycket flexibelt och ventilerande softshellmaterial. Brekketind ingår i Bergans Slingsby-serie, som utgörs av produkter för topptur och fjällsport med hög funktionalitet, låg vikt och mycket god slitstyrka i perfekt balans.
 • Terra Pants - Trekkingbyxa L - Short;M - Regular;S - Long;S - Regular;XXL - Regular black

 • Bergans Fongen Pants

  Bergans Fongen Pants är en teknisk vandringsbyxa med fokus på optimal passform och rörelsefrihet och passar för ett aktivt friluftsliv, vare sig det handlar om klätterväggen, skogen eller fjället. Byx...

Olika sorters vandringsbyxor för olika vandringar

Om du går kortare sträckor och vill ha ett par sköna byxor som gör dig rörlig och håller dig torr kan du nöja dig med vanliga tights eller tunna skalbyxor. Om du ska ut på en längre vandring i fjällen som sträcker sig över flera dagar ska du definitivt leta efter vandringsbyxorna med fler funktioner.

Friluftsbyxor med många fickor och zip-off

Friluftsbyxor med många fickor upplevs av vana fjällvandrare vara bra. Se till att köpa byxor med dragkedjor på fickorna och att det finns fickor både vid höften och längre ner på utsidan av byxbenet. I fickorna kan du packa saker som du vill ha tillgång till snabbt utan att behöva ta av dig ryggsäcken. Vanligt är också att vandringsbyxor för outdoor aktiviteter sommartid är utrustad med zipoff funktion så att du kan omvandla dina byxor till shorts när det blir för varmt.