MaximalFritid » Kläder » Handskar » Skidhandskar

Märken på skidhandskar

Skidhandskar

Håll händerna varma i backen eller längs skidspåret med ett par bra skidhandskar. En rejäl skidhandske håller dig torr och varm om händerna. För alpin skidåkning köper du skidhandskarna som ger dig grepp om staven och har vindtät front som stoppar kylan från fartvinden.

För skidåkning på längd behöver du inte lika mycket skydd mot fartvinden, men däremot behöver du ett bra grepp och att handskarna kan andas och släppa ut fukt. När det gäller skyddet mot kylan är det främst tjockleken på materialet som avgör. Det finns därför skidhandskar i flera olika tjocklekar. Är det riktigt kallt kanske du måste ha speciella tumskidhandskar.

 • Spooky Women's WG

  Spooky W WG är en tumvante för damer med en extra värmande och mjuk innerhandske. Vanten har en bra fukttransportsförmåga tack vare sitt Accu-Dri foder. Den har ett Waterguard membran som håller vätan på ustidan samtidigt som den släpper ut fukten från insidan. Skinn vid handflata, fingrar och tumme för bättre grepp.
 • Power Heater - 5 finger

  Power Heater är en vidareutveckling av Hestras populära skidhandske med värmeslingor. Lämplig för dem vars händer lätt blir kalla. Värmeregleringen kan ställas in i tre steg, beroende på väder och temperatur. Tight passform för ökad skicklighet och känsla. Slitstarkt getskinn på handens insida.
 • Army Leather Heli Ski

  Hestras mest kända handske är en modern klassiker med många funktioner. Längre modell för dig som åker mycket i lössnö och behöver en extra slitstark och varm kompanjon på berget. Går att kombinera med olika foder.
 • Army Leather Gore-Tex

  Lång och slitstark alpinhandske för dig som behöver en varm och torr handske vid rejält tuffa väderförhållanden och hög aktivitetsnivå. Bäst i test i flera skidmagasin.
 • Gore-Tex Gauntlet Junior

  Hestra Gore-Tex Gauntlet Jr är en juniorhandske med lång mudd som passar över jackan. Vattentätt och ventilerande Gore-Tex membran håller handen torr och varm.
 • Insulated Liner Long

  Insulated Liner Long är ett isolerat foder från Hestra som kan kombineras med flera olika modeller, exempelvis 30570 Army Leather Heli Ski och 30572 Heli Ski 3-finger. Passar dig som vill byta ut ett foder eller ha ett extra foder tillgängligt i packningen.
 • Helags Sr. Mitt

  Hestra Helags Sr. - mitt är en klassisk skandinavisk tumvante. Vegetabilgarvat getskinn i innerhanden och vaxad bomull/polyester väv på handens ovansida. Löstagbart ullfrotté/pilé foder.
 • Army Leather Heli Ski Mitt Junior

  Hestra Army Leather Heli Ski Jr är Hestras legendariska Heli Ski-handske anpassad för juniorer. Kraftig polyamidväv på ovansidan och Army Leather på handens insida. Löstagbart foder.
 • Army Leather Heli Ski 3

  Hestras mest kända handske är en modern klassiker med många funktioner. Längre modell för dig som åker mycket i lössnö och behöver en extra slitstark och varm kompanjon på berget. Går att kombinera med olika foder.
 • Army Leather Heli Ski Junior

  Hestra Army Leather Heli Ski JR är en juniorvariant av Hestras megaklassiker. Bara storleken som skiljer, samma material och detaljer som vuxenmodellen. Lång modell som ger extra skydd i pudret, en extra slitstark och varm kompis på berget.
 • Gore-Tex Gauntlet Junior

  Hestra Gore-Tex Gauntlet Jr. - mitt är en junior tumhandske med lång mudd som passar över jackan. Vattentätt och ventilerande Gore-Tex membran håller handen torr och varm.
 • Midweight Softshell

  Midweight Soft är en handske tillverkad av hållbar, strechig och väderbeständig softshell för högintensiva aktiviteter i milda förhållanden. Black Diamond Midweight softshellhandskar ger dig dynamiskt skal som andas när du går på tur, klättrar eller vandrar.
 • Heli Ski Female

  Hestra Heli Ski Female - 5 finger är tjejmodellen av Hestras legendariska Heli Ski-handske, i mjukare skinn och med nättare skärning och passform för tjejhänder. Passar dig som åker mycket i lössnö och behöver en extra varm handske.
 • Power Heater - mitt

  Power Heater Mitt är en vidareutveckling av Hestras skidhandske med värmeslingor. Perfekt för dig som lätt fryser om händerna. Värmereglaget kan ställas in i tre steg beroende på väder och temperatur. Den här modellen är längre och smidigare med en nära passform. Slitstarkt getskinn på handens insida.
 • Army Leather Wool

  Army Leather Wool från Hestra är en kort läderhandske tillverkad i impregnerat Army Leather på handens insida och anilinfärgad nötnappa på ovansidan. Utvändiga sömmar för ökad komfort och optimalt stavgrepp. Löstagbart foder av ullfrotté och ullpile.
 • Gauntlet Sr 3-finger

  Gauntlet Sr 3-finger är en längre handske med tre fingrar för skidåkning och snowboard med löstagbart foder. PU grip i innerhanden och Wolf Paw-konstruktion för extra slitstyrka.
 • Almighty Gore-Tex Men's Glove

  Almighty Gtx Men's Glove är en rejäl vattentät Gore-Texhandske för skidåkning eller andra sorters höst- och vinteraktiviteter.
 • Mt Baker Modular Mitts

  3-lagers Gore-Tex vantar som både är vattentäta och håller varmt. Urtagbart Primaloftfoder skyddar mot stormar i kalla, våta klimat på höga höjder.
 • Army Leather Heli Ski Mitt

  Army Leather är ett välkänt begrepp när det gäller Hestra. En modern klassiker med många funktioner och hög värme. Längre modell för dig som åker mycket i lössnö och behöver en extra slitstark och varm kompanjon på berget. Går att kombinera med olika foder.
 • CZone Primaloft Junior

  Hestra CZone Primaloft Jr. Mitt är en mjuk och smidig tumhandske med isolering i Primaloft och vattentätt och ventilerande Czone membran för att hålla händerna torra och varma.
 • Gauntlet Sr

  Gauntlet Sr från Hestra är en klassisk, lite längre skid/snowboardhandske. Löstagbart foder och PU Power Grip för bra grepp.
 • Silk Glove Liner

  Silk Glove Liner från FÅK är tunna vantar i silke som fungerar utmärkt som ett värmande foder inuti andra handskar. Silke är ett naturmaterial som andas och transporterar bort fukt. Det är även värmereglerande och håller dig därmed sval när det är varmt och värmer när det är kallt.
 • Heli Ski Female Mitt

  Detta är tjejmodellen av Hestras legendariska Heli Ski-handske, i mjukare skinn och med nättare passform. Passar dig som åker mycket i lössnö och behöver en extra varm handske.
 • CZone Primaloft Junior

  CZone Primaloft Jr är en mjuk och smidig barnhandske från Hestra isolerad med värmande Primaloft. Försedd med vattentätt och ventilerande CZone insert som håller händerna torra och varma.
 • Army Leather GTX - Mitt

  Hestra Army Leather Gore-Tex - mitt är en lång och slitstark alpinhandske för dig som behöver en varm och torr handske vid rejält tuffa väderförhållanden och hög aktivitetsnivå. ”Bäst i test” i flera skidmagasin.
 • The North Face M's Powdercloud GTX Glove

  The North Face M's Powdercloud GTX Glove är en teknisk skidhandske som håller dina händer varma och torra med avancerad Gore-Tex-teknologi. En Fourchette box-fingerkonstruktion kombinerat med lättvikt...
 • Trollveggen Dri Primaloft170 Long Gloves

  Trollveggen Dri Primaloft170 Long Gloves är Norrönas varmaste vattentäta handskar för fjällsport och vinterturer, designade för optimal isolering och rörelsefrihet för händerna. Det slitstarka och elastiska flex1 yttermaterialet tillsammans med 170 gr/m2 PrimaLoft® Gold på utsidan och 133 gr/m2 PrimaLoft® Gold ECO i handflatan ger bra stretch och rätt mjukhet och värme i de här handskarna och händerna har optimal rörelsefrihet.
 • Black Diamond Legend Gloves

  Black Diamond Legend Gloves är ett par varma, vattentäta och slitstarka skidhandskar från Black Diamond. Handskarna är tillverkade för att motstå all möjlig slitage vid skidåkning tack vare deras högk...
 • Outdoor Research Revolution Gloves

  Outdoor Research Revolution Gloves är isolerade, vattentäta skidhandskar designade för att skydda dig i tuffa snöstormar. Revolution Gloves kommer med slitstarkt nylonmaterial på baksidan och skaftet ...
 • Heated Liner - 5 finger

  Med Hestras Heated Liner - 5 finger kan du göra om dina tidigare Hestra handskar till ett par elektriskt uppvärma handskar. Tack vara de uppvärmda spolarna på ovansidan av handen kan temperaturen anpassas efter vädret i tre olika steg.
 • Tag Wg Men's Glove

  Tag Wg Men's Glove är en fin herrhandske från Kombi som är varmfordad med dun för optimal värme och komfort. Handflatan är förstärkt med syntetiskt läder för ökad slitstyrka och membranet Waterguard® håller vätan utanför. Helt enkelt en handske som är väl anpassad för olika typer av vinteraktiviteter, men som även är stilren nog för vardagsbruk.
 • La Sublime Women's Mitt

  La Sublime Women's Mitt är ett par fodrade tumvantar från Kombi som är isolerade med gåsdun för optimal värme i vinterkylan. Vantarna kan enkelt justeras så att de sitter perfekt runt handlederna. Oavsett om du pulsar fram genom snön, eller susar ner för skidbackarna är La Sublime ett säkert kort.
 • Army Leather Patrol - 5 Finger

  Army Leather Patrol - 5 Finger är en slitstark handske med getskinn i kortare modell från Hestra. De har ett löstagbart foder med G-loft polyester och ovanhand i en slitstark, följsam och melerad polyesterväv. De har en neoprenmudd med kardborrestängning runt handleden och utvändiga sömmar för ökad komfort.
 • Aksel Work Gloves

  Aksel Work Gloves är ett par varmfodrade handskar från Outdoor Research som passar så väl till vandringen i kallt väder, eller skidturen.
 • Lofoten Dri1 Primaloft400 Short

  Lofoten Dri1 Primaloft400 Short Gloves är ett par vattentäta och väldigt varma tumvantar för skidåkning och snowboard. Lofoten Dri1 Primaloft400 Short Gloves är utformade för att ge handen optimal rörelseförmåga i begränsat utrymme samtidigt som värme och greppförmåga behålls. Primaloft ® Gold Goat Skin (400 gr / m2) isolering på utsidan och Guld ECO (200 gr / m2) isolering i handflatan ger rejäl stretch, rätt mjukhet och värme. Det stretchiga materialet flex™1 i yttertyget garanterar utmärkt hållbarhet, passform och flexibilitet, medan handflatan är tillverkad av hållbart getskinn för att ge ett bra grepp. Dri™1 gör att handsken andas samtidigt som den är vattentät och andas. En smart detalj är en lätt handledsrem och elastisk muddstängning med enhandsgrepp.
 • Spark Gloves

  Spark Gloves är Black Diamonds go-to freeride-skidhandske. Spark kombinerar premiummaterial med utmärkt smidighet och en varm och mysig passform.
 • Spark Powder Gloves

  Spark Powder Gloves är en premiumskidhandske från Black Diamond. Med dess förlängd mudd är den optimal för skidåkning i djup snö. Spark Powder är gjord av GORE-TEX®, PrimaLoft® Gold och är exceptionell hållbar.
 • Bonfire Men's Mitt

  Bonfire Men's Mitt är ett par tumvantar från Kombi som är fodrade med gåsdun för optimal värme och komfort oavsett om du åker skidor eller bara är ute och går på vintern. Vantarna går ner extra långt på armarna för att verkligen hålla snö och kyla ute.
 • Hestra Leather Swisswool Classic - Mitt

  Hestra Leather Swisswool Classic är en exklusiv skidhandske i mjuk och smidig lammnappa med värmande isolering av naturmaterialet Swisswool och ett lent foder i merinoull närmast handen. Andra praktis...
 • Wakayama - 5 finger

  Wakayama - 5 finger är en retroinspirerad handske från Hestra. Tillverkad i impregnerad anilinfärgad nötnappa. Med Wool Terry foder, och ett justerbart dragband i paracord. En tidlös handske som passar så väl i skidbacken som till vardags.
 • Tonza

  Tonza från 10 Peaks är en kort och extra hållbar handske för alla vinteraktiviteter. Tillverkad av slitstarkt getläder och flexibelt nylonväv för ökad komfort och värme för dina händer.
 • Revelstoke Etip Glove

  Revelstoke Etip Glove är ett par mycket funktionella alpin-skidhandskar från The North Face som erbjuder både värme och komfort. De är touchscreen kompatibla och kan dras åt så att det sitter säkert på plats och håller värmen inne.
 • Hestra Power Heater Glove

  Hestra Power Heater Gloven är en smidig, lite längre skidhandske med värmeslingor och är perfekt för dig som lätt fryser om händerna. Värmereglaget kan ställas in i tre steg beroende på väder och temp...
 • Isbjörn Snow Ski Glove

  Isbjörn Ski Glove är en bekväm, garanterat vatten- och vindtät skidhandske för aktiva barn och är fodrad med en mjuk, följsam stoppning med mycket bra värme-/viktförhållande. Handsken kommer med en mj...
 • Lyngen Windstopper Leather Gloves

  Lyngen Windstopper Leather Gloves från Norrøna är lätta och tekniska handskar designade för toppturer. Handryggen är tillverkad av tjockt GORE® Windstopper fleece som ger en perfekt kombination av vindblockering och bekvämlighet. Membranet är helt vindtätt men släpper samtidigt igenom fukt från händerna för att du inte ska bli överhettad när du är aktiv. Handflatorna är tillverkade i impregnerat läder för maximalt grepp och slitstyrka, samt är fodrade med ull för extra värme.
 • Guide Glove

  Guide Women's Glove är en varm, vattentät alpinisthandske med förböjda fingrar för bra grepp runt stav eller isyxa. Koläder i handflatan och enhandsstängning.
 • Perren

  Perren från 10 Peaks är en kort och extra hållbar handske för alla vinteraktiviteter. Tillverkad av slitstarkt getläder och flexibelt nylonväv för ökad komfort och värme för dina händer
 • Almighty Gore-Tex Women's Glove

  Almighty Gtx Women's Glove är en rejäl vattentät Gore-Texhandske för skidåkning eller andra sorters höst- och vinteraktiviteter.
 • Hestra Leather Balm

  Hestras naturliga Leather Balm är gjort för att skydda dina handskar och används för återfettning av sport- och skidhandskar. Leather Balm förlänger lädrets livslängd, smidighet och dess vattenavvisan...
 • Texapore Exolight Glove

  Texapore Exolight Glove är ett par vintervantar från Jack Wolfskin. Vattentäta, varma och tillverkade av ett material som andas. Fodrade med syntetiskt foder så dina händer håller sig varma hela dagen.
 • Timeless GORE-TEX® Women's Glove

  Timeless GORE-TEX® Women's Glove är ett par varmfodrade handskar från Kombi som är både är vind och vattentäta. Fodrad med ett mjukt ullmaterial för optimal komfort. De är dessutom isolerade med PRIMALOFT Gold som är värmer samtidigt som det ventilerar.
 • Men's Choice Gtx Glove

  Men's Choice Gtx Glove är skidhandskar med snölås och Gore-Tex®-membran från Kombi. Varmt innerfoder i pile fleece och förstärkt på insidan av handflatan.