Fleecejacka

En fleecejacka är skönt att ha på sig när det är lite kyligt ute. Många använder fleecejackor som ett mellanlager vintertid. Men en regnfri dag tidigt på våren eller sent på hösten är det också skönt att bära fleece.

Nästan alla klädmärken som har friluftskläder har fleecejackor i sitt sortiment. Här har vi valt ut några av de ledande tillverkarna. Klicka på en jacka om du vill läsa mer om den.

Populärt inom fleecejacka

 • Kid's Fast Trek II Full Zip - Fleecejacka S red

  Kid's Fast Trek II Full Zip - Fleecejacka S red
 • Women's Eclipse Hooded Jacket - Fleecejacka 14 blue

  Women's Eclipse Hooded Jacket - Fleecejacka 14 blue
 • FleeceJacka Pinewood Gabriella Dam

  FleeceJacka Pinewood Gabriella Dam
  Läcker stickad fleecetröja med feminint skuren passform. Två fickor med dragkedja. 100% polyester. Finns i Gråmelerad/Rosa, Olivmelerad, Lilamelerad samt Vibrant Orange Melerad. Storlekar XS-XXL
 • Fast Trek II Full Zip Fleece - Fleecejacka XL - Regular;XXL - Regular blue

  Fast Trek II Full Zip Fleece - Fleecejacka XL - Regular;XXL - Regular blue

Fler tips på fleecejacka

Vad är fleece egentligen?

Fleece är en typ av plastfiber, polyester. Det är en konstgjord fiber med egenskaper som gör fleecetröjor och fleecejackor sköna att bära. Materialet är töjbart, mjukt och håller värmen. Förutom att det användes till kläder förekommer det också ofta i plädar så att man kan mysa gott i soffan en kylig höst- eller vinterdag.

En del fleece tillverkas av återvunna PET-flaskor. I en del fleecekläder har man sytt ihop väven med ett vindtätt material som innetyg för att stoppa kall vind från att tränga igenom.

Skötselråd kring fleecekläder

Tänk på att fleece inte tål höga temperaturer. Det går bra att tvätta fleece men låt plagget dropptorka efteråt och undvik torktumling.

 

Guide: Se våra tips på mysiga jackor och tröjor i teddyfleece

ilead