MaximalFritid » Kläder

Märken på kläder

Picture Organic Clothing kläder

Picture Organic Clothing startades av tre vänner som brinner för skidåkning och vill värna om miljön. Kläderna tillverkas av miljövänliga material där råvarorna tillverkas i ekologiskt jordbruk eller med återvunna tyger.

The Picture av Jeremy, Julien och Vincent

Det var år 2008 som barndomsvännerna Jeremy, Julien och Vincent startade märket och inspirationen till namnet fick de av snowboardfilmen Picture This. Nästföljande år fanns en klädkollektion i över 70 butiker i franska och schweiziska alperna. Resten är historia och idag är Picture Organic Clothing spritt över hela världen som ett ansvarstagande klädmärke.

Populärt inom Picture Organic Clothing kläder

 • Object Jacket (2017)

  Fulltejpade sömmarR-Pet membranPFC-fri impregneringCoreMax-foderBluesign-godkänt materialMaterial: 100% polyester (64% återvunnen)
 • Vermont

  Kritiskt tejpade sömmarDryPlay membranPFC-fri impregneringBluesign-godkänt materialMaterial: 100% polyester (48% återvunnen)
 • Seen Jacket

  Material: 100% polyester (64% återvunnen)
 • Exa Jacket

  Jackan är även utrustad med ventilationsdragkedjor, goggles-duk, skipassficka och andra smarta detaljer. Snölås som är ihop kopplingsbart med tillhörande byxor.Fulltejpade sömmarDryPlay membranPFC-FRI ImpregneringCoreMax foderBluesign-godkänt materialMaterial: 64% återvunnen polyester, 36% polyester

Fler tips på Picture Organic Clothing kläder

 • Milo

  Fodret inne i jackanhar olika färger och varje jacka är unik, detta kallas för Recovery Fabric. I stället för att bränna spillbitar från tygerna i fabriken sååteranvänder man det till jackans innerfoder, något som är unikt för PictureOrganic Clothing. Jackan har även ”Grow with me”-funktion då man sprätter uppen söm och jackärmen blir några cm längre. Perfekt när barnet växer. Material: 100% polyester (49% återvunnen).
 • Slope

  Fodret inne i jackanhar olika färger och varje jacka är unik, som kallas för Recovery Fabric. I stället för att bränna spillbitar från tygerna i fabriken sååteranvänder man det till jackans innerfoder, något som är unikt för PictureOrganic Clothing. Slope har ’”Grow with me”-funktion så när barnet växer sprättar man enkelt upp en söm och jackärmen blir några centimeter längre. Perfektnär barnet växer. Material: 100% polyester (49% återvunnen).
 • Camdem

  PFC-fri impregnering utan några farliga kemikalierDry Play-membranBluesign-certifiierat materialSyntetiskt fårskinn i luvan och på insidan av jackanLängre i ryggenMaterial: 100% polyester (48% återvunnen)
 • Leeloo

  Fodret inne i jackan har olika färger och varje jacka är unik, något som kallas för Recovery Fabric Program. Istället för att bränna spillbitar från tygerna i fabriken så återanvänder man det till jackans innerfoder, helt unikt för Picture Organic Clothing. Leeloo har ’”Grow with me”-funktionen så när barnet växer så sprättar man enkelt upp en söm och jackärmen blir några centimeter längre. Perfekt när barnet växer.Material: 100% polyester (49% återvunnen)
 • Kate

  Jackans tjocklek är betraktadsom 2 på en skala mellan 1 och 3Dry Play-membranLängre i ryggenMjuk flannel på insidanMaterial: 100% polyester (48% återvunnen)
 • Mc Murray

  Syntetiskt fårskinn på kragenJackans tjocklek är betraktad som 2 på en skala mellan 1 och 3Material: 65% polyester (40% återvunnen), 35% bomull
 • My First BB Suit

  Material: 100% återvunnen polyester
 • Object Jacket

  Material: 100% polyester (64% återvunnen)
 • Weekend Jacket

  Tillverkad i återvunnen polyester från pet-flaskor. Fodret i jackan har olika färger vilket gör varje jacka unik. Detta kallas för Recovery Fabric Program. Istället för att bränna spillbitar från tygerna i fabriken så återanvänder man det till jackans innerfoder, något som är unikt för Picture Organic Clothing. PFC-FRI impregnering utan några farliga kemikalier.Material: 100% polyester (64% återvunnen)