Neoprenstövlar

I blöta förhållanden vill man ogärna frysa om fötterna. Neoprenstövlar har egenskaper som gör att fötterna hålls varma och torra. Det är ett bra alternativ för oss som bor i nordiska klimat där gummistövlar kan vara problematiska vintertid.

Stövlar i neopren som andas

En viktig egenskap är att stövlarna i neopren kan andas. Kanske har du haft på dig vanliga gummistövlar och känt att du blivit fuktig trots att du inte gått i vatten ens. Då är det din fotsvett som inte släpps ut och därför ger känslan av våta fötter.

När du köper en neoprenstövel ska du ta höjd för att kunna få plats med en tjock strumpa. Det är oftast redan inräknat i storlekarna men när du beställer på nätet kan det ju vara svårt att veta hur bra stövlarna passar på din fot.

Här kan du hitta olika modeller av neoprenstövlar du kan köpa online hos svenska nätbutiker.

Populärt inom neoprenstövlar

 • Neoprenstövel Avignon Kebne

  Neoprenstövel Avignon Kebne
  5 mm neoprenestövel med naturgummi i mörkbrunt. Sula i flexibel, värmeisolerande och dämpande EVA. Pådragare i bakkappan och avdragare nertill på stöveln. Extra gummiförstärkning runt foten. Höjd 43 cm.Material: neopren, gummi, EVA.Storlekar: 37-47
 • Gummistövel Tretorn Terräng Low Neo, Svart 36

  Gummistövel Tretorn Terräng Low Neo, Svart 36
  Lågt skuren gummistövel från Tretorn med ett varmt och bekvämt 3 mm tjockt neoprenfoder och robust yttersula med mycket bra grepp.
 • Avignon Ridge High

  Avignon Ridge High
  Håller dig varm när kylan slår till!Både när du står eller sitter stilla och på promenad.Utvecklad för maximal funktion och bekvämlighet:- Bra utrymme för vaden.- Lägre baktill för smidigare gång.- Ortopedisk innersula.- ”Rull i sulan” för bekvämare gång.- Stabil yttersula för alla underlag.- 12,5mm neoprenstövel.Finns även i
 • Tretorn Terräng Low Neo

  Tretorn Terräng Low Neo
  Tretorn Terräng Low Neo är en 100% vattentät, en lågt skuren gummistövel med ett varmt och bekvämt 3 mm tjockt neopren foder. Perfekt för långa skogspromenader och en regnig dag i centrum. Terräng ...

Fler tips på neoprenstövlar

 • Gummistövel Tretorn Terräng Low Neo, Svart

  Gummistövel Tretorn Terräng Low Neo, Svart
  Lågt skuren gummistövel från Tretorn med ett varmt och bekvämt 3 mm tjockt neoprenfoder och robust yttersula med mycket bra grepp.
 • Reima Loikaten 2.0 Rainboots

  Reima Loikaten 2.0 Rainboots
  Reima Loikatten 2.0 Rainboots är ett par Flexibla och snygga gummistövlar för barn. Regnstövlarna är tillverkade i gummi och neopren – passar både i skolan och på stan. De har ett bekvämt foder i b...
 • Polyver Classic Vinter Neoprenestövel

  Polyver Classic Vinter Neoprenestövel
  Polyver Sweden® är banbrytande med sina polyuretanstövlar och höjer ribban för skydd mot naturens krafter. Särskilt den skarpa vinterkylan, vårens slask och vattenpölar om hösten.Med den nya upphottade modellen får du en otrolig bekvämlighet, lätthet, isolering och vattentäthet. Utvecklade med den revolutionerande CLI-TECH teknologinPo
 • Stövel Tretorn Strong Neo, Grön

  Stövel Tretorn Strong Neo, Grön
  Tretorn Strong Neo är en neoprenfodrad gummistövel tillverkad i naturgummi med greppsäker sula förstärkt med gelänk i stål. Lätt i och urstigning!
 • Vinterstövel Tretorn Abisko Svart, 36

  Vinterstövel Tretorn Abisko Svart, 36
  Rejäl vinterstövel som tack vare stövelns unika konstruktion med 7 mm neopren och ett innerfoder i värmande fleece håller dig varm timme efter timme.
 • Stövel Tretorn Strong Neo, Svart

  Stövel Tretorn Strong Neo, Svart
  Tretorn Strong Neo är en neoprenfodrad gummistövel tillverkad i naturgummi med greppsäker sula förstärkt med gelänk i stål. Lätt i och urstigning!
 • Gummistövel Tretorn Strong Low Neo, Svart/blå

  Gummistövel Tretorn Strong Low Neo, Svart/blå
  Stövel Strong Low Neo är en klassisk gummistövel från Tretorn i naturgummi med neoprenfoder och lägre skaft. Gummistöveln passar lika bra i stan som på promenaden eller i trädgården.

Neoprenstövlar för vinter

Många frågor om neoprenstövlar funkar när det är vinter. Faktiskt så är materialet mer motståndskraftigt mot kyla än vad gummistövlar är. Neopren isolerar till stor grad och det är grunden till varma stövlar.

Många tillverkare har fått upp ögonen för neoprenmaterialet och det används till allt från jaktstövlar till vinterstövlar och så kallade allvädersstövlar till barn.

Så framställs Neopren

Det är på syntetisk väg som neopren framställs och det görs med kol, väte och klor som startmaterial. Framställningen sker i flera olika steg och kan varieras för att göra skummad neopren, krossad neopren eller komprimerad neopren. Beroende på användningsområde justeras tillverkningen så det passar till våtdräkter eller till gummistövlar med neopren.

ileadilead