MaximalFritid » Skor » Snöskor

Märken på snöskor

Snöskor

Det är något magiskt med att på snöskor ta sig fram ovanpå djupsnön i skogen på vintern. Det är lätt att gå med skorna och kräver inte mycket träning. Vill du uppleva vinterlandskapet på ett nytt sätt, köp dig ett par bra snöskor.

Populärt inom snöskor

 • Flex Padded Snow Shoe

  23"Dimensioner: 20x58 cmVikt per par: 2,2 kgVikt på användaren:
 • Flex Snow Shoe

  23"Dimensioner: 20x58 cmVikt per par: 2,0 kgVikt på användaren:
 • MSR Snowshoe Kit

  Kit med allt du behöver för en härlig tur i snön, innehåller snöskor,stavar och packväska. Väskan har plats för vätskesystem och innehåller ett sittunderlag för lunchpausen. Snöskorna är lättanvända o...
 • Kidoo

  Kidoo från TSL är snöskor för barn, tillverkade av mjukt gummi med tre stålspikar.

För vem är snöskor?

Många jägare använder snöskor för att komma närmare naturen under jakten på vintern. Andra flitiga användare är alpinåkare som med toppvandring vill komma upp på snöklädda bergstoppar för att åka härlig offpist ner. En liten skara motionärer har också upptäckt dessa typer av skor.

Snöskor härstammar ursprungligen från inuitfolk som eskimåer och nordamerikanska indianer. Deras skor tillverkades av trä men idag är våra moderna versioner gjorda av lätt aluminium eller plast.

Hur går man i snöskorna?

Man ska försöka gå så normalt som möjligt. Tänk inte att du har skidor på fötterna för du måste lyfta knäna. När man gör det kommer toppen av skon upp och bakändan släpar ner i snön.

Om du köpt skor med stegjärn kan du lita på att ha fäste även på isiga partier. De vassa tänderna ger dig ett perfekt grepp.

Tänk på att köpa rätt storlek. Snöskor för motion ska vara kortare och sikta på mellan 21-25 tum. För lugnare vandring i djupsnö kan du gå upp i storlek och välja på de längre som är mellan 30-35 tum.

Du behöver också ha ett par varma skor och gärna damasker som skyddar mot snö att falla ner i skorna.