Snöskor

Det är något magiskt med att gå ovanpå djup snö i ett par snöskor. Dagens snöskor är tillverkade i lätta material så du känner nästan inte att du har de på dig.

Upplev naturen med bra snöskor

Vill du uppleva vinterlandskapet på ett nytt sätt, köp dig ett par lätta och bra snöskor. Med de på fötterna kan du komma ut i skogen även när stigarna har snöat över.

Populärt inom snöskor

 • Flex Padded Snow Shoe

  Flex Padded Snow Shoe
  23"Dimensioner: 20x58 cmVikt per par: 2,2 kgVikt på användaren:
 • Flex Snow Shoe

  Flex Snow Shoe
  23"Dimensioner: 20x58 cmVikt per par: 2,0 kgVikt på användaren:
 • Revo Explore W22

  Revo Explore W22
  Vikt per par: 1,67 kgBredd: 20 cmLängd: 56 cmBindning: HyperLinkTelevator (nivåhöjare)DamanpassadSkostorlek: 35,5 - 48Bärighet: upp till 80 kgBärighet med tails: 109 kilo (ingår ej)
 • Alu Frame Snow Shoe 2.0

  Alu Frame Snow Shoe 2.0
  Storlekar8x21" = 80 kg max användarvikt8x25" = 95 kg max användarvikt8x30" = 130 kg max användarvikt

Fler tips på snöskor

 • Women's VXL - Snöskor 34-42 orange

  Women's VXL - Snöskor 34-42 orange
 • Alu Frame Snow Shoe 3.0

  Alu Frame Snow Shoe 3.0
  Storlekar8x21" = 80 kg max användarvikt8x25" = 95 kg max användarvikt8x30" = 130 kg max användarvikt
 • Xplore

  Xplore
  Tubbs Xplore är det bästa sättet att börja snöskor! Xplore är en snösko med klassisk stil, byggd lätt med intuitiva och lättanvända justeringar som gör det roligt och enkelt att gå. Xplore är ett komplett startpaket för dig som behöver en enkel och smidig snösko oavsett användningsområde.
 • Mountaineer Men's

  Mountaineer Men's
  Ta dig lätt ut i vildmarken! Tubbs Mountaineer snöskor använder en ActiveFit ™ -bindning , Anaconda ™ -skarjärn i kolstål för att uppnå en extrem mångsidighet. Mountaineer byggds med R2 ™ teknik, så att du kan behålla en naturlig fotposition medan du utforskar vild och orörd terräng, bekvämt och säkert. Perfekt för dig som verkligen vill ta dig fram i orörd terräng.
 • Odalys - Snöskor 34-42 white

  Odalys - Snöskor 34-42 white
 • VXL - Civetta Pro & Gaiter UL - Snöskokit

  VXL - Civetta Pro & Gaiter UL - Snöskokit
 • Flex Alp Men's

  Flex Alp Men's
  Flex Alp från Tubbs är en snösko designad för att tackla extrem terräng på bästa sätt. Med de kraftiga stegjärnen, 19 graders hällyftare och Viper 2.0 stegjärn vid tårna så bokstavligen käkar de brant och isig terräng. Formen på snöskorna gör dem smidiga att gå med, och de passar fint även i skogen och på andra ställen där det kan bli trångt.
 • Snowshoe Pe Deck 27"

  Snowshoe Pe Deck 27"
  Aluminiumram med anodiserad ytaHDPE bärytaKlo både fram och bak i aluminiumFlexsystemHälstöd i aluminiumBindning med dubbellåsHälrem med stopp
 • VXM - Civetta Pro & Gaiter UL - Snöskokit

  VXM - Civetta Pro & Gaiter UL - Snöskokit
 • 325 Ride

  325 Ride
  Skostorlek: 37-50
 • Flex Junior

  Flex Junior
  Egenskaper:Storlek: 17"Mått: 18x43 cmVikt/par: 0,9 kgAnvändarvikt: 20-40 kgPassar på skor av storlek 28-38 EurBäryta: 645 cm2Torsion Deck Jr-design, ger skon möjlighet att följa terrängens skiftningar och ge bra fäste i varierande snöförhållandenQuickLock bindning, sköts smidigt och gör det lättare än nånsin att ta på och av snöskornaTraction Rails, är stegjärn monterade under skon. Ger fint fäste i hårda och isiga förhållandenFlexTail Jr, absorberar stötar vid hälisättning och ger skonsam prestanda
 • Revo Trail Women's 22

  Revo Trail Women's 22
  Revo Trail W22 är en snösko med suveränt grepp oavsett om du är på väg uppåt eller nedåt. Försedda med justerbara bindningar som du enkelt justerar även om du har handskar på. Dessutom är de konstruerade så att de inte ska frysa till. Dessa passar till både tuffa expeditioner och vardags.fotstorlek: 35-46Maxvikt med tails: 109 kg (Evo Tails ingår ej)
 • Lightning Ascent 25

  Lightning Ascent 25
  Lightning Ascent 25 är ett par ultralätta, aggressiva snöskor för alla typer av terränger. Kommer med avancerade Paragon-bindningar och 360 Traction-ramar för extremt bra grepp.
 • 227 Escape

  227 Escape
  227 är särskilt utvecklad för aktiviteter med krav på klara av att bära tungt. Snöskon klarar av vikter upp till 130 kg vilket gör att du kan ge dig ut på längre tur och jakt utan att behöva oroa dig för om din utrustning håller eller ej!Bindningen består av ett pumpspänne i bakredelen och en spännrem vid tåpartiet. 227 har samma smarta konstruktion som TSL:s andra modeller där bindningen är frikopplad från bärighetsplattan med endast en fästpunkt i tåpartiet som ger mycket god flexibilitet och skön gång. Komforten kan höjas ytterligare med hjälp av den inbyggda hälupphöjaren som också ger bättre fäste och minskar trötthet i benen vid branta partier.Storleken på bindningen justeras enkelt utan verktyg, passar från storlek 35 till 48.Förstärkt med 6 ståldubbar och tre fronttaggar för bästa möjliga grepp oavsett underlag.Skostorlek: 35-48Enkel storleksjustering utan verktygPassar alla sorters kängor6 st ståldubbar och tre fronttaggarSSAS - Sound and shock absorbing system, patenterad teknik för att dämpa oljud och öka stötdämpningenLevereras med praktisk bärpåseDesignade och tillverkade i Frankrike
 • Oxl - Snöskor 34-42 white

  Oxl - Snöskor 34-42 white
 • Transportbag - Snöskor red

  Transportbag - Snöskor red
 • VXM - Snöskor 34-47 red

  VXM - Snöskor 34-47 red
 • Odyssey - Civetta Pro & Gaiter UL - Snöskokit

  Odyssey - Civetta Pro & Gaiter UL - Snöskokit
 • Flex Trk Men's

  Flex Trk Men's
  Tubbs FLEX TRK är designad med mångsidighet för dags utflykter till ett riktigt bra pris. Designad för att ge en överlägsen manöverbarhet och bra framkomlighet. Tubbs FLEX TRK snöskor en flexibel sko för dagsäventyr som tar dig där du måste gå. FLEX TRK använder det lättjusterbara ActiveLift ™ -hällift för att möjliggöra naturlig rörelse genom variabel terräng, och QuickPull ™ -bindningen är den bästa tekniken för snabba övergångar.
 • Oxm - Snöskor 34-47 grey

  Oxm - Snöskor 34-47 grey
 • Elektra Apex Backcountry Womens - Snöskor 21 x 56 cm yellow

  Elektra Apex Backcountry Womens - Snöskor 21 x 56 cm yellow
 • Lightning Tail

  Lightning Tail
  Universella: Passar till alla Lightning snöskor från 2011 och nyare oavsett modell och längdMångsidiga: Addera bärighet när du behöver det, och välj en snösko som är mindre och smidigare i de flesta andra förhållandenPackbara: Lätta och med låg profil tar de minimal plats i packningenLättanvända: Snabbt och lätt monterade utan att du behöver ta av snöskorna. Inga rörliga delar. Egenskaper:Längd: 13 cmBredd: 17 cmLättaKompatibla med alla MSR Lightning snöskor från och med 2011 och nyare
 • Women's Lightning Ascent Snowshoes

  Women's Lightning Ascent Snowshoes
  Unrivaled Traction: 360° Traction frames deliver edge-to-edge grip, while durable steel DTX crampons provide serious bite in challenging conditions - delivering unmatched traction in technical terrain.Paragon™ Binding: Comfortable mesh strap wraps securely around a wide range of footwear, including smaller boots, offering ultimate control. Toe stops ensure fast, easy foot placement.All-Condition Adaptability: Modular Flotation tails allow you the maneuverability of a smaller, primary snowshoe with the added, on-demand flotation of optional, 5-inch (13-cm) tails.Uphill Efficiency: Ergo™ Televators reduce fatigue and increase traction on the steeps with an ergonomic design that engages with a flick of a pole grip.Low-Profile: Narrow frames improve agility for those with a narrow gait, and are ideal for anyone seeking a lighter snowshoe.
 • Revo Trail M25

  Revo Trail M25
  Revo Trail M25 är en snösko med suveränt grepp oavsett om du är på väg uppåt eller nedåt. Försedda med justerbara bindingar som du enkelt justerar även om du har handskar på. Dessutom är dom konstruerade så att dom inte ska frysa till. Dessa passar till både tuffa expeditioner och vardags.fotstorlek: 35-48unisexmaxvikt: 54 - 100+kgMaxvikt med tails: 127 kg (Evo Tails ingår ej)
 • Snowshoe Pe Deck 25"

  Snowshoe Pe Deck 25"
  Aluminiumram med anodiserad ytaHDPE bärytaKlo både fram och bak i aluminiumFlexsystemHälstöd i aluminiumBindning med dubbellåsHälrem med stopp
 • Flex Trk Women's

  Flex Trk Women's
  Tubbs FLEX TRK är designad med mångsidighet för dags utflykter till ett riktigt bra pris. Designad för att ge en överlägsen manöverbarhet och bra framkomlighet. Tubbs FLEX TRK snöskor en flexibel sko för dagsäventyr som tar dig där du måste gå. FLEX TRK använder det lättjusterbara ActiveLift ™ -hällift för att möjliggöra naturlig rörelse genom variabel terräng, och QuickPull ™ -bindningen är den bästa tekniken för snabba övergångar.
 • Kid's E-Moom - Snöskor 26-33 red

  Kid's E-Moom - Snöskor 26-33 red
 • Expert - Snöskor 34-47 kittgrau

  Expert - Snöskor 34-47 kittgrau
 • Symbioz Hyperflex Motion 2

  Symbioz Hyperflex Motion 2
  Förstärkningar i termoplast stödjer upp snöskon för ett mer naturligt steg både framåt och åt sidornaFlexibel bindning för ökad rörelsefrihet och flexibilitet i stegetJusterbar låsning som sparar just din skostorlek för att snabbare komma iväg nästa gång skorna ska påJusterbar rem fram för att kunna dra åt ordentligtJustering i sidorna för att kunna ha vilken bredd som helst på dina skorAnkeljusteringSound and Shock Absorbing System (SSAS)Lyft upp hälen med hjälp av din stavSymbioz Motion SAnvändarens vikt: 30-82 kgStorlek: 20;5x7;5" (52x19 cm)Vikt: 862 g per snöskoSymbioz Motion MAnvändarens vikt: 50-118 kgStorlek: 23;5x8" (60x20,3 cm)Vikt: 912 g per snöskoSymbioz Motion LAnvändarens vikt: 68-136 kgStorlek: 27x8;5" (68,6x21,6 cm)Vikt: 1012 g per snösko
 • Tyker 17

  Tyker 17
  Tyker 17 är barnversionen av snöskon Denali. Lätta och säkra att använda även för nybörjare.Ger ett bra grepp året runt. Passar upp till 41 kg.
 • Revo Explore M25

  Revo Explore M25
  Bindning: HyperLinkTelevator (nivåhöjare)UnisexSkostorlek: 40 - 46Bärighet med tails: 127 kilo (ingår ej)
 • Symbioz Hyperflex Original

  Symbioz Hyperflex Original
  Flexibel bindning ger en bra fotflexibilitetLåsjustering: Denna lättanvända justering memorerar din skostorlek för alla dina äventyr med produkten.BOA® FIT SYSTEM: Boa® Fit System-hjulsystemet hjälper till att distribuera bindningen på ett exakt, enhetligt sätt, vilket minskar tryckpunkterna framtill på foten.Lateraljustering: erbjuder större komfort med sitt sidinställningssystem som accepterar vilken sko som helst för att ge maximal fotomgivning.Åtdragning genom ett spärrsystem för en säker och snabb passformLjud- och stötdämpande system (SSAS)
 • Kid's E-Gloo - Snöskor 28-38 green

  Kid's E-Gloo - Snöskor 28-38 green
 • Shift 19

  Shift 19
  Shift 19 är ett par snöskor för ungdomar. Säkra och roliga att använda. Med samma grepp och stegjärn som vuxenmodellerna. Passar storlek 32-41.
 • Revo Tail

  Revo Tail
  MSR Revo Tail är en extra del som du enkelt sätter fast på dina Revo snöskor för att öka deras yta och på så vis också öka snöskornas bärighet. Eftersom denna extradel är så liten går den bra att bära med sig för att finnas till hands om snön skiftar från hört packad till lös.
 • AXM - Snöskor 34-47 blue

  AXM - Snöskor 34-47 blue
 • Evo Trail 22

  Evo Trail 22
  StabilaVädertåligaDuoFit bindning är frostsäkra bindningar som är lätta att justera även med vantar påSkostorlek EU 35-48
 • Odyssey - Snöskor 34-47 blue

  Odyssey - Snöskor 34-47 blue
 • Apex Mountain - Snöskor 21 x 64 cm orange

  Apex Mountain - Snöskor 21 x 64 cm orange
 • Alu Frame Snow Shoe 1.0

  Alu Frame Snow Shoe 1.0
  Alu Frame Snow Shoe 1.0 är snöskor från FÅK med ett smidigt bindningssystem som enkelt stängs och öppnas med en hand. Lätt ram i aluminium, fasta stegjärn i slitstarkt järn och ställbart hälstöd. Passar skostorlek 33-48.
 • Snowshoe Pe Deck 30"

  Snowshoe Pe Deck 30"
  Aluminiumram med anodiserad ytaHDPE bärytaKlo både fram och bak i aluminiumFlexsystemHälstöd i aluminiumBindning med dubbellåsHälrem med stopp
 • Apex Backcountry - Snöskor 21 x 76 cm yellow

  Apex Backcountry - Snöskor 21 x 76 cm yellow
 • Shift 19

  Shift 19
  Shift 19 är ett par snöskor för ungdomar. Säkra och roliga att använda. Med samma grepp och stegjärn som vuxenmodellerna. Passar storlek 32-41.
 • Snowshoe Summit 25 - Snöskor blue

  Snowshoe Summit 25 - Snöskor blue
 • Women's AXL - Snöskor 34-42 blue

  Women's AXL - Snöskor 34-42 blue
 • Odalys - Civetta Pro & Gaiter UL - Snöskokit

  Odalys - Civetta Pro & Gaiter UL - Snöskokit
 • OXL - Civetta Pro & Gaiter UL - Snöskokit

  OXL - Civetta Pro & Gaiter UL - Snöskokit
 • OXM - Civetta Pro & Gaiter UL - Snöskokit

  OXM - Civetta Pro & Gaiter UL - Snöskokit
 • Tyker 17

  Tyker 17
  Tyker 17 är barnversionen av snöskon Denali. Lätta och säkra att använda även för nybörjare.Ger ett bra grepp året runt. Passar upp till 41 kg.

Snöskor för jakt och äventyr

Många jägare använder snöskor för att komma närmare naturen under jakten på vintern. Andra flitiga användare är alpinåkare som med toppvandring vill komma upp på snöklädda bergstoppar för att åka härlig offpist ner. En liten skara motionärer har också upptäckt dessa typer av skor.

Snöskor härstammar ursprungligen från inuitfolk som eskimåer och nordamerikanska indianer. Deras skor tillverkades av trä men idag är våra moderna versioner gjorda av lätt aluminium eller plast.

Hur går man i snöskorna?

Man ska försöka gå så normalt som möjligt. Tänk inte att du har skidor på fötterna för du måste lyfta knäna. När man gör det kommer toppen av skon upp och bakändan släpar ner i snön.

Om du köpt skor med stegjärn kan du lita på att ha fäste även på isiga partier. De vassa tänderna ger dig ett perfekt grepp.

Köp rätt storlek på dina snöskor

Tänk på att köpa rätt storlek. Snöskor för motion ska vara kortare och sikta på mellan 21-25 tum. För lugnare vandring i djupsnö kan du gå upp i storlek och välja på de längre som är mellan 30-35 tum.

Du behöver också ha ett par varma skor och gärna damasker som skyddar mot snö att falla ner i skorna.

ilead