Boxningssäckar

Att träna med boxningssäck är något man kan göra både på gym och hemma. Det finns olika typer av slagsäckar att köpa men i huvudsak är det boxningssäckarna med takfäste för upphängning eller en stående slagsäck på ställning.

Förslag på boxsäck

Här nedanför hittar du boxsäckar från ledande varumärken som Everlast, Casall och Fighter m.fl. Osäker på vilken storlek du ska ha på din slagsäck? Läs vår storleksguide med rekommendationer kring vikt och längd. Komplettera med skydd, handskar eller annan kampsportsutrustning här.

Populärt inom boxningssäckar

 • Master Stående boxsäck

  Master Stående boxsäck
  Svart stående boxsäck från Master. Basen fylls med sand för stabilitet. Specifikationer: Mått: 175 x 45 cm Vikt ofylld: 14 kg Vikt fylld: Upp till 90 kg
 • Master Boxsäck premium

  Master Boxsäck premium
  Boxsäckar av hög kvalitet tillverkade i slagtåligt konstläder. 2 års garanti för professionellt bruk. 120 cm (40 kg) och 160 cm (55 kg) är svarta, 140 cm (47 kg)är röd. Diameter 35 cm. Välj storlek.
 • Budo-Nord Fight Gear Standing Bag Svart/Vit

  Budo-Nord Fight Gear Standing Bag Svart/Vit
  Fighters fristående säck är ett unikt alternativ till hängande slagsäck. Du behöver ingen förankring i taket, och säcken går att flytta (även om den är tung). Den tunga foten i stål och gummi gör att säcken nästan är omöjlig att välta. Hela konstruktionen är tillverkad av stål och foten är helt ingjuten i gummi vilket skyddar golvet. Specifikationer Total höjd inkl fot: ca 175 cm Total vikt: ca 85 Kg Säckens storlek: ca 120 cm x 35 cm
 • Casall PRF Boxing bag

  Casall PRF Boxing bag
  Ett måste för explosiv boxningsträning. En mycket välfylld säck tillverkad i slitstarkt konstläder av hög kvalitet. Finns i tre olika storlekar. Kedjor för upphängning medföljer. Denna utmärkta säck är redo att möta din energi! Kedjor för upphängning medföljer men du måste komplettera med upphängningsanordning.

Fler tips på boxningssäckar

 • Abilica BagGlove

  Abilica BagGlove
  Sköna följsamma slaghandskar i mjukt skinn. Kardborrbanden gör att handsken sitter stabilt fast på handen även under tuffa träningspass.
 • Everlast Speed Bag Kit

  Everlast Speed Bag Kit
  Slagboll i PU-material på 60 cm justerbart stativ. Standardsvirvel medföljer.
 • Reebok Combat Heavy Bag - 65kg

  Reebok Combat Heavy Bag - 65kg
  I boxning och andra kampsporter som MMA där flera kampsporter blandas är boxningssäcken ett centralt träningsredskap. Oavsett om du är en hobbyboxare eller en erfaren utövare erbjuder Reebok Combat-serien det som du behöver. Reebok Heavy Punch Bag har en vikt på 65 kg och en höjd på 153 cm (5 ft), och är perfekt för alla typer av träning som kan utövas funktionellt över 360 grader på boxningssäck. Säcken är täckt med ett tjockt läderlager och fyllningen är av mjuk bomull och polyester för att kunna absorbera stötar på bästa möjliga sätt. Boxningssäcken är utrustad med säkra remmar. Kedjor ingår för montering i ett rack eller krok.
 • Concept Säckhandskar

  Concept Säckhandskar
  Lätt och snygg säckhandske från Concept. Enkel att ta av och på. Resårband kring handleden. Välj storlek.
 • Reebok Combat Grappling Bag

  Reebok Combat Grappling Bag
  Reebok Combat Grappling Bag.
 • FitNord Training gloves, leather S

  FitNord Training gloves, leather S
  FitNord säckhandskar är träningshandskar tillverkade av äkta läder för kollektiv-och hemanvändning. Säckhandskarna är bekväma att klä på och de låter handen andas. FitNord säckhandskarna har en bred storleksskala (S, M, L, XL), tack vare vilket hittar var och en passande handskar och det förblir inget onödigt utrymme i handsken. Vänligen observera att vid de första användningsgångarna ska handsken vara lämpligt tät, eftersom lädret sträcker ut sig lite vid användning. Handskarna är snabba och smidiga att fästas tack vare den hållbara kardborrfästningen. På handskarna finns en smidig handledsrem av läder som ger det nödvändiga handledsstödet och garanterar en säkrare träning.
 • Fighter Headhunter Custom Punchbag

  Fighter Headhunter Custom Punchbag
  Liten men tung säck. 80 x 30 cm med en vikt om 30 - 32 kg. Ger liten träffyta med rejält motstånd. Levereras komplett med kedjor.
 • Reebok Combat Upper Cut Bag

  Reebok Combat Upper Cut Bag
  Reebok Combat Upper Cut Bag är designad med en vinklad zon, vilket ger möjlighet för att träna alla slags former av boxningsteknik. Boxningssäcken hänger i 4 kraftiga kedjor och en kedja för montering i tak eller på stativ. Det går lätt att träna i 360 grader runt säcken. Tillverkad av slittåligt läder och med tät skumfyllning, vilket gör att den håller för alla träningsformer, oavsett hur hårt man boxar. Säcken bibehåller sin form. Specifikation Mått: 46 x 46 x 92 cm Vikt: 27 kg
 • Fighter Uppercut Custom Punchbag

  Fighter Uppercut Custom Punchbag
  Uppercut bag med måtten 100 x 40 cm. Säckens olika ytor ger stora möjligheter till variation i slagträningen. Perfekt för tekniktränas av raka slag, krokar, uppercuts, kroppslag mm. Vikt 25-30 kg. Säck av armerad pvc. Levereras komplett med kjedjor.
 • Abilica Spring

  Abilica Spring
  Solid fjäder som absorberar en stor del av belastningen på takfästet och fästkrokar på boxningssäcken.
 • Budo-Nord Fight Gear Long John 160 Punch Bag

  Budo-Nord Fight Gear Long John 160 Punch Bag
  Levereras komplett med kedjor. Specifikationer: Höjd: 160 cm Diameter: 35 cm Vikt: 40 kg Material: PVC
 • Hammer Bag Gloves Punch

  Hammer Bag Gloves Punch
  Handsken Punch är gjord av tåligt koskinn och är speciellt utvecklad för träning med sandsäck. Stoppningen är lätt och tunn och förebygger skrubbsår, även under den mest intensiva träningen. Tack vare sin sin lätta stoppning är handsken mycket hållbar och stabil för sin storlek.
 • Fighter Big Ben Heavy Bag 150x50 cm Ca 60 kg

  Fighter Big Ben Heavy Bag 150x50 cm Ca 60 kg
  Den ultimata träningssäcken för varje klubb. Vår slagsäck väger cirka 60 kg och med en diameter på cirka 50 cm blir det en helt annan känsla när du träffar säcken. Det säger sig själv att det krävs lite extra för att få en säck som Fighter Big Ben i gungning. Vi har gjort stoppningen lite mjukare för att träffkänslan skall bli bra. Säcken fungerar inte bara till boxning utan till all möjlig träning som fitnessboxning, crosstraining etc. Det går utmärkt att köra gruppträning med tre eller fyra personer per säck men den är också en bra sparringpartner när man tränar själv. Sydd i armerad pvc-väv med rejäla förstärkningar. Vi har satt fem upphängningsfästen för att fördela den stora vikten. Kedja ingår givetvis. Specifikationer: Höjd: ca 150 cm Diame
 • Budo-Nord Fight Gear Hard Hitter

  Budo-Nord Fight Gear Hard Hitter
  Fighter Hard Hitter är en slagsäck gjord i PVC. Kedja ingår. Specifikationer: Höjd: ca 120 cm Diameter: ca 35 cm vikt: ca 29 kg
 • Abilica Punch and kick

  Abilica Punch and kick
  Abilica Punch and Kick är en säck på 40 kg. Den är tillverkad i ett vävt, slitstarkt PU material. Den är 130 cm hög och har en diameter på 30 cm.
 • Fighter Hanging Dummy Custom Punchbag

  Fighter Hanging Dummy Custom Punchbag
  Kraftig slagsäck i förstklassig Custom Punchbag kvalitet. Utmärkt för teknikträning. Specifikationer: Höjd: Ca. 135 cm i hög, 165 cm med kedjor Kedjor ingår
 • Budo-Nord Fight Gear Heavy Duty Custom Punchbag

  Budo-Nord Fight Gear Heavy Duty Custom Punchbag
  Extra tung säck, 40-45 kg med måtten 120x35 cm. Specialfyllning med ca 5 cm majs ytterst ger en speciell känsla när du träffar säcken. Du studsar inte som på många tunga hårda säckar utan sjunker in en bit. Den tunga säcken ger ett rejält motstånd och innebär bra styrketräning för överkroppen.
 • Master Vägghållare boxsäck

  Master Vägghållare boxsäck
  Hållare för upphängning av boxsäcken i vägg. Stabil konstruktion. Max 50 kg.
 • Concept Boxing Bag

  Concept Boxing Bag
  Vår egen säck i konstläder. Säcken levereras komplett med kedjor. Specifikationer Längd: 120 / 160cm Bredd: 35 cm Vikt: 40 kg / 50 kg
 • Fighter Päronbollställning Pro

  Fighter Päronbollställning Pro
  Mycket kraftig päronbollställning ansedd för klubbar och gym. Fästes i väggen med sex bultar (medföljer ej). ca 60 cm i diameter, Svirvel ingår.
 • Master Fjäder till sandsäck

  Master Fjäder till sandsäck
  Stålfjäder för upphängning av sandsäck/boxsäck upp till 60 kg. Fjäderns dimension: Längd 180 mm Diameter 40 mm
 • Master Takkrok säck, fast

  Master Takkrok säck, fast
  Fästplatta med krok för boxsäckar upp till 55 kg.
 • Casall PRF Velcro gloves

  Casall PRF Velcro gloves
  För ökad prestation, bättre träningsresultat och mindre risk för hand- och handledsskador vid boxningsträning.
 • Casall PRF Intense gloves

  Casall PRF Intense gloves
  Öppen design för handflatan ger bättre komfort vid hårda träningspass mot boxsäcken och den ger dessutom mindre risk för dålig doft i handskarna efter många träningspass. Kvalitet i fyllning och sömnad ger lång hållbarhet och känsla vid träning mot säck.
 • Svirvel Med Kullager

  Svirvel Med Kullager
  Fästpunkt för päronboll som tillåter päronbollen att snurra obehindrat.
 • Everlast Muay Thai Heavy Bag

  Everlast Muay Thai Heavy Bag
  Allsidig och tålig säck för slag och sparkar, tillverkad av slitstark PVC. Den smala säcken stimulerar till ökad slag- och sparkprecision. Säcken är 167 cm lång och väger 36 kg. Kätting för upphängning medföljer. 30 cm diameter. Ej ämnad för kommersiellt bruk.
 • TITAN LIFE Boxing glove -Training

  TITAN LIFE Boxing glove -Training
  Billiga men bra boxhandskar. Med dessa boxhandskar får du mer ut av din boxningsträning. Boxhandskar är viktiga och kan förhindra många skador vid träning.
 • Everlast Powerstrike Bag

  Everlast Powerstrike Bag
  Boxsäck i mycket slitstarkt syntetmaterial. Fylld med textil. 30 cm. i diameter och 102 cm. lång. Vikten är 28 kg. Levereras med kraftiga spännband och fjädring. Takfäste måste köpas separat.
 • Fighter Fat Boy Custom Punchbag

  Fighter Fat Boy Custom Punchbag
  Slagsäcken ”Fat Boy” är utmärkt för både teknik-och tung träning. De olika vinklarna ger mer teknikträning än vanliga runda säckar. Specifikationer: Mått längd: ca. 120 cm, ca.150cm med kedjor Diameter: 35-40 cm Vikt: ca 30 kg. Kedjor ingår Fylld
 • Exceed Boxing Bag 30 kg - Black

  Exceed Boxing Bag 30 kg - Black
  Boxa dig fram till optimal kondition. Exceed Boxing Bag 30 kg är ett perfekt verktyg för boxningsträning och utveckling av din träning. Väskan har ett slitstarkt vinylskydd, med fyllning som håller sin form väl för långvarig användning. Lätt att montera med kedjor och krok. Specifikationer Längd: 1000 mm Vikt: 30 kg Garanti: 3 månader Garantivillkor Normalt slitage faller inte under garantin.
 • Säckupphängning Från Vägg

  Säckupphängning Från Vägg
  Säckupphängning som fästes i väggen med fyra st bultar. Specifikationer: Bredd: 27 cm Höjd: 46 cm Djup: 49 cm
 • Everlast Punching Bag PU

  Everlast Punching Bag PU
  Fyrdelad boxsäck i PU-material. Levereras med kedja och upphängning. Vikt ca 19 kg. Höjd 76 cm.
 • Master Slaghandske läder

  Master Slaghandske läder
  Premium säckhandske med förböjda fingrar för bästa komfort. Kraftig dämpning i latex utan att handsken blir tung. Stadigt handledsstöd med kardborrelåsning. Tillverkad av högkvalitativt läder. Öppen tumme och ventilerad insida.
 • Svirvel Med Kullager

  Svirvel Med Kullager
  Fästpunkt för päronboll med kullager. Tillåter päronbollen att snurra obehindrat.
 • Master Boxsäck 100 cm, 25 Kg

  Master Boxsäck 100 cm, 25 Kg
  Robust boxsäck i slitstark vinyl. Mjuk och följsam boxsäck som håller formen. Levereras fylld och komplett med kedjor. Boxsäcken är 100 cm hög och väger 25 kg
 • Svirvel Modell Mindre Utan Kullager

  Svirvel Modell Mindre Utan Kullager
  För upphängning av päronboll.
 • Master Takkrok säck, vridbar

  Master Takkrok säck, vridbar
  Fästplatta med roterande krok för boxsäckar upp till 55 kg.
 • Everlast Wood Beam Heavy Bag Hanger

  Everlast Wood Beam Heavy Bag Hanger
  Fästplatta för boxsäckar upp till 45 kg. 360 graders rotation. Levereras med träskruvar.
 • Fighter Handsaver Custom Punchbag

  Fighter Handsaver Custom Punchbag
  En rejäl träningssäck för gym och klubbar. Extra lager av Fighters kantstoppning ger en mjuk känsla och håller formen på säcken även efter lång tids träning. Kanonsäck för motionärer och nybörjare. Säcken är 100 x 40 cm och har en vikt på mellan 24-26 kg. Levereras komplett med kedjor.
 • Master Boxsäck 120 cm, 35 Kg

  Master Boxsäck 120 cm, 35 Kg
  Robust boxsäck i slitstark vinyl. Mjuk och följsam boxsäck som håller formen. Levereras fylld och komplett med kedjor. Boxsäcken är 120 cm hög och väger 35 kg. Kedjans längd 50 cm.
 • Master fjäder för boxsäck

  Master fjäder för boxsäck
  Kraftig stålfjäder som kan andvändas i kombination med säckar upp till 60 kg. Fjäderns dimension: Längd 90 mm Diameter 35 mm
 • Abilica FlexiBag

  Abilica FlexiBag
  Abilica FlexiBag är en boxsäck i konstläder fylld med textil. Vikt från 22 kg. Höjd 105 cm och diameter 35 cm. Den unika säcken har en inbyggd cylinder, för att kunna öka vikten på säcken upp till 40 kg. Detta görs med att fylla den medföljande nylonpåsen med exempelvis sand.
 • Concept Väggfäste till boxsäck silver

  Concept Väggfäste till boxsäck silver
  Kraftigt väggfäste för boxsäckar. Tillverkad i Sverige i silverlackerat stål, Mått Höjd: 45 cm Bredd: 35 cm Djup: 50 cm
 • Casall PRF Hook

  Casall PRF Hook
  Upphängningskroken är ett måste när du hänger upp din boxsäck. Den har en säker och hållbar konstruktion som tillåter säcken att rotera under boxningsträning.
 • Everlast Bag Glove Boston, PVC

  Everlast Bag Glove Boston, PVC
  Handske med öppen tumme och bra stoppning över knogarna. Tunnare och lättare än vanlig box-handske vilken ger en riktigt bra komfort. Storlek S.
 • Casall PRF Spring

  Casall PRF Spring
  En mycket hållbar stålfjäder avlastar spänningen på kedjan när säcken är upphängd. Max vikt 100kg. Längd 10 cm.

Vilken storlek på boxningssäck passar mig?

Det finns flera olika storlekar där både vikt och längd på säcken kan variera. Vilken du ska köpa beror på hur stor och stark du är samt vad du ska använda den till.

Rekommendationer kring längd på slagsäck

Om du bara tänkt träna slag räcker det med en som är max 100 cm lång. Ska du däremot också köra sparkar behöver du gå upp till minst 130 cm. En rekommenderad diameter på säcken är minst 30 cm för att få bra träffar.

Rekommendationer kring vikt på boxsäck

Ett minimum för vuxna som vill ha en boxningssäck är 20 kg. Men är du väldigt stor och stark kommer du inse att det är för lätt. Då behöver du ha en kring 35-40 kg för att sandsäcken inte ska röra på sig allt för mycket.

En enkel tumregel som passar för de allra flesta är att säcken ska väga ungefär hälften av din vikt.

ilead