Kikare

En bra kikare är kul att ha när man är ute i naturen och vill uppleva den ännu närmare. Här hittar du bästa kikarna från flera märken och med olika förstoring, synfält och andra specifikationer.

Bra kikare för naturnära upplevelser

Vi har tagit med allt från enkla handkikare till avancerade jaktkikare och monocular. Är du en viktjägare väljer du en liten och kompakt kikare som får plats i fickan. Vill du ha mycket förstoring och en bra fågelkikare får du räkna med lite större paket att bära med. Kanske du till och med ska satsa på en tubkikare med stativ.

Populärt inom kikare

 • 20-60x80 Spotting Scope

  20-60x80 Spotting Scope
  *Frontlins diameter: 105 mm *Prismor: BaK-4 *Porroprisma *Utgångspupill 4-1,33 *Avtagbart okular *Fylld med kvävgas som förhindrar kondens *Vattentät *410x105x210 mm *Reglerbart stativ medföljer *Stativets höjd: 20-40 cm
 • Outdoor 10X25

  Outdoor 10X25
  Focus Outdoor är en mycket prisvärd handkikare som kommer vara till glädje i många år. En vattentät kikare med kraftig gummikläddsel som ger ett bra grepp och ökad stötsäkerheten. Kikaren är också välbalanserad och har en stor fokuseringsratt som underlättar användningen även med handskar. Tillverkas med högklassiga Bak4 prismor och har en bra antireflexbehandling som ger en skarp och färgkorrekt bild över hela synfältet. Outdoor 10X25 är en handkikare som alltid kan följa med på resan, fjällvandringen eller på söndagspromenaden.
 • 10x50WP

  10x50WP
  *Utgångspupill 5 mm *Full beläggning på linserna *Center fokus *Ställbart fokus -4 till +8 diopter *Ställbar ocular -4 till +4 diopter *Ställbar ögonpupill 58-72 mm *Roterande ögonmusslor *Fylld med nitrogen *Prisma BaK4 *Kikarens höjd: 19 cmURBERG® har förbundit sig att donera 1% av sin årliga omsättning till en välrenommerad miljövårdande organisation. Så, när du väljer en produkt från URBERG® tar även du en aktiv roll i bevarandet av vår fantastiska planet. Läs mer om 1% for the Planet Adapter krävs för stativfäste (säljes separat). .
 • Professional Tripod + Spotting Scope

  Professional Tripod + Spotting Scope
  Tripod:Max höjd: 170 cmMinsta höjd: 62 cmHopfälld: 75 cmViktkapacitet: 4 kgSpotting Scope: *Frontlins diameter: 105 mm *Prismor: BaK-4 *Porroprisma *Utgångspupill 4-1,33 *Avtagbart okular *Fylld med kvävgas som förhindrar kondens *Vattentät *410x105x210 mm

Fler tips på kikare

 • CL Companion 8x30 Nomad

  CL Companion 8x30 Nomad
  CL Companion 8x30 Nomad är en handgjord kikare från Swarovski som är tillverkad i Österrike. Denna kikare har en ergonomisk design med greppvänliga detaljer i läder. Dess imponerande optik med 8x förstoring säkerställer att ditt synfält förblir jämnt och stabilt utan flimmer.
 • Frontier HD X 10×42

  Frontier HD X 10×42
  *Utgångspupill: 4 mm *Interpupillär avstånd: 56-74 mm *Längd: 14 cm
 • Spectator Sport Binoculars 8x32 Roof Prism

  Spectator Sport Binoculars 8x32 Roof Prism
  *PermaFocus teknologi håller avlägsna objekt permanent i fokus utan att du hela tiden behöver justera kikaren *Fylld med kväve som förhindrar imma på linserna, även om det blir snabba förändringar i temperaturen *Flera lager med beläggning på linserna ger en klar bild *Längd: 120 mm *Utgångspupill: 4 mm *Prisma system: Roof *Prisma glas: BaK-4 *Hel beläggning på linserna
 • Discover 10x50

  Discover 10x50
  Kikaren är också slagtåliga och givetvis vattentäta. Okularen med hela 25 mm i diameter gör dem bekväma att titta i, både med och utan glasögon. Discover-serien har faskorrigerad optik för färgkorrekt bildåtergivning samt multilagers antireflexbehandling på samtliga glasytor. Den påkostade antireflexbehandlingen och högkvalitativa BaK-4 prismor ger dessa kikare en skärpa och briljans som normalt bara finns i betydligt dyrare modeller. Högförstorande kikare för de små detaljerna eller de långa avstånden, och med en frontlins på hela 50 mm är de ljusstarka trots den höga förstoringsgraden. Rengöringskit från Zeiss ingår!Adapter krävs för stativfäste (säljes separat). .
 • CL Companion 8x30 Green+nl Northern Lights

  CL Companion 8x30 Green+nl Northern Lights
  Detta ingår: *CL Companion 8x30 *NORTHERN LIGHTS field bag, *NORTHERN LIGHTS bärrem
 • Frontier HD X 8×32

  Frontier HD X 8×32
  *Utgångspupill: 4 mm *Interpupillär avstånd: 56-74 mm *Längd: 12 cm
 • Vantage 10x42

  Vantage 10x42
  *Multi-Coating på linserna ger skarpa bilder *Gummiförstärkt fokushjul *BAK-4 Roof prismor *Lätt och slitstark gummibeläggning *Skydd över linsernaAdapter krävs för stativfäste (säljes separat). .
 • Forge Binoculars 8x42 Terrain Roof Prism

  Forge Binoculars 8x42 Terrain Roof Prism
  *Längd: 170 mm *Utgångspupill: 5,1 mm *Prisma system: Roof *Prisma glas: BaK-4 *Hel beläggning över linserna *EXO Barrier skyddande beläggning över linserna *ED Prims dispersion glas *PCS fasbeläggning *Dielektrisk prisma beläggning *Låsta diopterAdapter krävs för stativfäste (säljes separat). .
 • Explore 10x25

  Explore 10x25
  Focus Explore är robust och har tålig gummiklädsel som ger mycket god friktion så att du kan hålla kikaren säkert även med fuktiga händer. Vridbara ögonmusslor (fyra steg). och variabelt pupillavstånd (56 – 74 mm). gör det enkelt att anpassa kikaren för varje användare, även glasögonbärare. Fokuseringsratten är stor och lättanvänd och kikaren är rätt balanserad så den är lätt att skåda igenom under lång tid. Till varje kikare medföljer en bred C-formad rem av neopren samt en skyddsväska som kan fästas i ett bälte eller en bärrem.
 • Blizzard Lens Protection #3

  Blizzard Lens Protection #3
  *Polymerlinser med hög optisk kvalitet för bästa möjliga skärpa och ljustransmission *Väderresistent tätning *Fungera för både höger och vänsterhänta *Tyst, fjäderbelastad mekanism *Testad under extrema förhållanden *För både objektiv och okular *Passar utsida tubdiameter: 35,6-37,8 mm
 • Powerview 2.0 12x50

  Powerview 2.0 12x50
  *Utgångspupill: 4 mm *Ögonmussla: twist-up *Längd: 17 cm *Behandling: multi-coated *Prisma glas: BaK-7 *Prisma typ: PorroAdapter krävs för stativfäste (säljes separat). .
 • Binocular Pocket 7x

  Binocular Pocket 7x
  Binocular Pocket 7x kan följa med överallt och när som helst utan att ta en massa plats i fickan eller ryggsäcken. BAK-4 optik tillverkad av överlägset optiskt glas som ger tydligare bilder och en snabbfokusfunktion ger bra optisk prestanda och användarvänlighet.
 • Spectator Sport Binoculars 10x50

  Spectator Sport Binoculars 10x50
  *PermaFocus teknologi håller avlägsna objekt permanent i fokus utan att du hela tiden behöver justera kikaren *Fylld med kväve som förhindrar imma på linserna, även om det blir snabba förändringar i temperaturen *Flera lager med beläggning på linserna ger en klar bild *Längd: 165 mm *Utgångspupill: 5 mm *Prisma system: Porro *Prisma glas: BaK-4 *Hel beläggning på linsernaAdapter krävs för stativfäste (säljes separat). .
 • Prime Binoculars 10x25 Roof Prism

  Prime Binoculars 10x25 Roof Prism
  *Längd: 104 mm *Utgångspupill: 2,4, mm *Prisma system: Folding roof *Prisma glas: BaK-4 *Hel beläggning över linserna *EXO Barrier skyddande beläggning över linserna
 • Prime 1-4x24 Illuminated Riflescope

  Prime 1-4x24 Illuminated Riflescope
  Prime 1-4x24 Illuminated Riflescope från Bushnell är ett kikarsikte för medellånga avstånd. Omfånget är byggt på ett robust 30 mm rörfundament men väger endast 468,8 gram vilket gör det lätt att bära med sig en hel dag. För att göra det ännu mer robust har man skapat det med hjälp av en etsad glaskorg. Optiken är O-ring-förseglad vilket gör den helt vattentät enligt standard IPX7 vilket gör att du inte behöver oroa dig för imma. Snö, vatten och lera är inte heller något bekymmer tack vare EXO Barrier som ger det ett skydd för glaset så att allt glider av direkt. Glaset är belagd med flera lager med även Bushnells Ultra-Wide Band Coating som ökar ljusgenomsläppet och finns till för att minska oönskat solljus som kan dölja ditt skott. Utrustad med en belysningsknapp med generös storlek så att du enkelt kan slå på och av belysningen när du är i farten men för enkelhetens skull har den även avstängda inställningar mellan varje effektnivå. Passar perfekt för borstpistoler, hagelgevär eller vilken som helst kort till mellanstor jaktuppsättning.
 • Focus Nature 8x42 Ed

  Focus Nature 8x42 Ed
  *Fungerar för glasögonbärare *Utgångspupill Ø 5,15 *Toppunktsavstånd 18,4 *Ögonmussla Twist-Up *Synfält (°). 6,8 *Synfält verklig (°). 55 *Glastyp ED, BaK-4 *IP-Distans 56-74 *Prismtyp Roof *Skymningsfaktor 18Adapter krävs för stativfäste (säljes separat). .
 • Explore 8x32

  Explore 8x32
  Focus Explore är robust och har tålig gummiklädsel som ger mycket god friktion så att du kan hålla kikaren säkert även med fuktiga händer. Vridbara ögonmusslor (fyra steg). och variabelt pupillavstånd (56 – 74 mm). gör det enkelt att anpassa kikaren för varje användare, även glasögonbärare. Fokuseringsratten är stor och lättanvänd och kikaren är rätt balanserad så den är lätt att skåda igenom under lång tid. Till varje kikare medföljer en bred C-formad rem av neopren samt en skyddsväska som kan fästas i ett bälte eller en bärrem.
 • Binocular Pocket 10x

  Binocular Pocket 10x
  Mått: 120x65x40mm
 • Endurance ED 10×42

  Endurance ED 10×42
  *Mått: 143X125 mm *Prismatyp: Takkantsprisma *Utgångspupill: 4 mm *Interpupillär avstånd: 53-73 mm
 • H2O 8x42 Roof

  H2O 8x42 Roof
  BaK-4 tak prismor för ljusa, klara och skarpa bilder. Flerlagerbehandlad optik för ett överlägset högt ljusgenomsläpp och ljusstyrka. Vattentäta O-ringar gör kikaren 100% vattentät och kvävgasfylld. Stor center fokus ratt för enkel justering. Gummerat ytterhölje som ger dig bra grepp även vid våta förhållanden. *Prismatyp: Takkantsprisma *Utgångspupill: 5,2 mm *Vattentät och imtätAdapter krävs för stativfäste (säljes separat). .
 • Blizzard Lens Protection #9

  Blizzard Lens Protection #9
  *Polymerlinser med hög optisk kvalitet för bästa möjliga skärpa och ljustransmission *Väderresistent tätning *Fungera för både höger och vänsterhänta *Tyst, fjäderbelastad mekanism *Testad under extrema förhållanden *För både objektiv och okular *Passar utsida tubdiameter: 50,8-53,3 mm
 • Frontier ED X 8×32

  Frontier ED X 8×32
  *Mått: 120x118 mm *Prismatyp: Takkantsprisma *Utgångspupill: 4 mm *Interpupillär avstånd: 56-74 mm
 • WP 10x42 Mono

  WP 10x42 Mono
  Adapter krävs för stativfäste (säljes separat). .
 • Eterna Navigator 3 7x50

  Eterna Navigator 3 7x50
  Eterna Navigator 3 7x50 från Silva är en kvalitetskikare med inbyggd kompass. Med porroprism-design samt mycket ljusinsläpp är Eterna främst avsedd för marin användning. En viktig egenskap är ”fixed focus” som, efter en initial justering ger dig frihet att fokusera direkt på det du vill utan någon manuell fokusering - perfekt i hög sjö. Kraftig, robust och naturligtvis vattentät. Om du skulle ha otur nog att tappa kikaren i vattnet så kommer den att flyta!
 • Thunder Adapter 40

  Thunder Adapter 40
  Thunder Adapter 40 är en adapter som passar till ditt Thunder kikarsikte från HIK Micro.
 • Viper HD 8×42 GlassPak

  Viper HD 8×42 GlassPak
  *Pupillavstånd: 56-75 mm *Längd/Bredd: 142/124 mm *Utgångspupill: 5,25 mm
 • Blizzard Lens Protection #2

  Blizzard Lens Protection #2
  *Polymerlinser med hög optisk kvalitet för bästa möjliga skärpa och ljustransmission *Väderresistent tätning *Fungera för både höger och vänsterhänta *Tyst, fjäderbelastad mekanism *Testad under extrema förhållanden *För både objektiv och okular *Passar utsida tubdiameter: 33-35,3 mm
 • Viper HD 10×42 GlassPak

  Viper HD 10×42 GlassPak
  *Pupillavstånd: 56-75mm *Längd/Bredd: 142/124mm *Utgångspupill: 4. 2mm
 • Prime Spotting Scope Straight 20-60x65

  Prime Spotting Scope Straight 20-60x65
  *Okular vinkel: rak *Synfält (1000 m). vid 20x: 50 m *Synfält (1000 m). vid 60x: 17 m *Längd: 370 mm *Utgångspupill minimum: 3,3 mm *Utgångspupill maximum: 1 mm *Prisma system: Porro *Prisma glas: BaK-4 *Hel beläggning över linserna *EXO Barrier™ beläggning som skyddar linserna *Blyfritt glas *Roterande stativfäste
 • Blizzard Lens Protection #4

  Blizzard Lens Protection #4
  *Polymerlinser med hög optisk kvalitet för bästa möjliga skärpa och ljustransmission *Väderresistent tätning *Fungera för både höger och vänsterhänta *Tyst, fjäderbelastad mekanism *Testad under extrema förhållanden *För både objektiv och okular *Passar utsida tubdiameter: 38,1-40,4 mm
 • Powerview 2.0, 10x42

  Powerview 2.0, 10x42
  *Gen 2 av Bushnell PowerView *Förbättrade flerlagerbehandlade linser (Multi Coating). *Elegant design med greppigt ytterhölje (soft touch rubber). *Stomme/hölje i aluminium *Kompatibel med Bushnells praktiska stativfäste med snabblås (Art. Nr: BAHQRADPT).
 • Focus Observer 8x56

  Focus Observer 8x56
  *Dimensioner (B x H x D). 148 x 168 x 66 *Utgångspupill Ø 7 *Toppunktsavstånd 20 *Ögonmussla Twist-Up *Synfält (°). 6,4 *Synfält verklig (°). 51 *Glastyp BaK-4 *IP-Distans 59-77 *Optisk coating Phase Coating, FMC *Prismtyp RoofAdapter krävs för stativfäste (säljes separat). .
 • CL Companion 10x30 +nl Northern Lights

  CL Companion 10x30 +nl Northern Lights
  Du får: *COMPANION 10X30 *NORTHERN LIGHTS field bag *NORTHERN LIGHTS bärrem
 • WP 12x50 Mono

  WP 12x50 Mono
  *Mått: 172 x 79 x 59 mm *Fully-Multi beläggning *Fylld med kväve *bK7 prisma
 • Blizzard Lens Protection #5

  Blizzard Lens Protection #5
  *Polymerlinser med hög optisk kvalitet för bästa möjliga skärpa och ljustransmission *Väderresistent tätning *Fungera för både höger och vänsterhänta *Tyst, fjäderbelastad mekanism *Testad under extrema förhållanden *För både objektiv och okular *Passar utsida tubdiameter: 40,6-42,9 mm
 • Blizzard Lens Protection #6

  Blizzard Lens Protection #6
  *Polymerlinser med hög optisk kvalitet för bästa möjliga skärpa och ljustransmission *Väderresistent tätning *Fungera för både höger och vänsterhänta *Tyst, fjäderbelastad mekanism *Testad under extrema förhållanden *För både objektiv och okular *Passar utsida tubdiameter: 43,2-45,5 mm
 • Binocular Scenic 8

  Binocular Scenic 8
  Det breda synfältet (114 m). gör Scenic 8 lämplig för att identifiera snabba rörliga föremål, som fåglar. Högkvalitativ Bak-4 optik säkerställer utmärkt och tydlig skärpa. Gummibeläggningen säkerställer ett fast grepp under alla förhållanden och kikaren viks enkelt ihop vilket gör Scenic 8 lätt att bära när den inte används. Ett brett neoprenband, en väska och en rengöringsduk ingår
 • 8x25 Mono

  8x25 Mono
  *Synfält: 7,5º *Full beläggning *Mått: 93 x 31 mm
 • CL Pocket 10x25 Anthracite Wild Nature

  CL Pocket 10x25 Anthracite Wild Nature
  CL Pocket 10x25 Anthracite Wild Nature är en kompakt och nätt handkikare från Swarovski som är mycket slitstark. Den perfekta följeslagaren på alla dina friluftsäventyr som låter dig betrakta naturens under på nära håll.
 • 10x25 WP

  10x25 WP
  *Utgångspupill: 2,5 mm *Dubbel beläggning på linserna *Center fokus *Ställbar ögonpupill: 58-72 mm *Prisma BK7 *Vikt utan fodral: 335 g *Vikt med fodral 360 g
 • Discover 10x42

  Discover 10x42
  Kikaren är också slagtåliga och givetvis vattentäta. Okularen med hela 25 mm i diameter gör dem bekväma att titta i, både med och utan glasögon. Discover-serien har faskorrigerad optik för färgkorrekt bildåtergivning samt multilagers antireflexbehandling på samtliga glasytor. Den påkostade antireflexbehandlingen och högkvalitativa BaK-4 prismor ger dessa kikare en skärpa och briljans som normalt bara finns i betydligt dyrare modeller. Denna kikare passar lika bra för jägare, fågelskådare och naturälskare av alla slag, med en ljusstyrka som räcker till även i gryning och skymning. Rengöringskit från Zeiss ingår!Adapter krävs för stativfäste (säljes separat). .
 • Blizzard Lens Protection #11

  Blizzard Lens Protection #11
  *Polymerlinser med hög optisk kvalitet för bästa möjliga skärpa och ljustransmission *Väderresistent tätning *Fungera för både höger och vänsterhänta *Tyst, fjäderbelastad mekanism *Testad under extrema förhållanden *För både objektiv och okular *Passar utsida tubdiameter: 61,7-63,5 mm
 • CL Curio 7x21

  CL Curio 7x21
  *Twilight factor: 12. 1 *Utgångspupillens Ø: 3mm *Pupillavstånd: 50-74mm *Ljustransmission: 90% *Optisk layout: takkantsprisma *Mått (mm). : 92 x 95 x 44 *Vattentäthet: 4m / 13ft *Förvaringsväska med magnetstängning, bärrem, okularskydd och mikrofiberduk medföljer
 • Thunder Adapter 60

  Thunder Adapter 60
  Adapter 60 mm är en adapter som passar till ditt Thunder kikarsikte från HIK Micro.
 • H2O 10x 42 Roof

  H2O 10x 42 Roof
  *Prismatyp: Roof *Prismaglas: BaK-4 *Multi CoatedAdapter krävs för stativfäste (säljes separat). .
 • Powerview 2.0, 10x25

  Powerview 2.0, 10x25
  *Gen 2 av Bushnell PowerView *Förbättrade flerlagerbehandlade linser (Multi Coating). *Elegant design med greppigt ytterhölje (soft touch rubber). *Stomme/hölje i aluminium *ED Linser *Ögonavstånd: 12 mm *Närgräns: 4,57 m *Prismatyp: Roof Prism *Coating: Multi Coating *Garanti: 25 År *Stativfäste: Nej *Utgångspupill: 2,2 mm *Prismaglas: BaK-7
 • Prime Binoculars 8x32 Roof Prism

  Prime Binoculars 8x32 Roof Prism
  *Längd: 122 mm *Utgångspupill: 4 mm *Prisma system: Roof *Prisma glas: BaK-4 *Hel beläggning över linserna *EXO Barrier skyddande beläggning över linserna *Blyfritt glasAdapter krävs för stativfäste (säljes separat). .
 • Prime Binoculars 8x42 Roof Prism

  Prime Binoculars 8x42 Roof Prism
  *Längd: 132 mm *Utgångspupill: 5,3 mm *Prisma system: Roof *Prisma glas: BaK-4 *Hel beläggning över linserna *EXO Barrier skyddande beläggning över linserna *Blyfritt glasAdapter krävs för stativfäste (säljes separat). .
 • Diamondback HD 8x42

  Diamondback HD 8x42
  *Längd: 147mm. *Bredd: 129mm. *Interpupillärt avstånd: 55-75mm *Fokus Typ: Center *Väderskydd: Vatten & imtät *Prismatyp: TakkantsprismaIngår: *GlassPak™ bärsele *GlassPak™ fodral *Nackrem *Linsduk *Okular- och objektivlinsskyddAdapter krävs för stativfäste (säljes separat). .