Kikare

En bra kikare är kul att ha när man är ute i naturen och vill uppleva den ännu närmare. Här hittar du bästa kikarna från flera märken och med olika förstoring, synfält och andra specifikationer.

Bra kikare för naturnära upplevelser

Vi har tagit med allt från enkla handkikare till avancerade jaktkikare och monocular. Är du en viktjägare väljer du en liten och kompakt kikare som får plats i fickan. Vill du ha mycket förstoring och en bra fågelkikare får du räkna med lite större paket att bära med. Kanske du till och med ska satsa på en tubkikare med stativ.

Populärt inom kikare

 • 20-60x80 Spotting Scope

  20-60x80 Spotting Scope
  Frontlins diameter: 105 mmPrismor: BaK-4PorroprismaUtgångspupill 4-1,33Avtagbart okularFylld med kvävgas som förhindrar kondensVattentät410x105x210 mmReglerbart stativ medföljerStativets höjd: 20-40 cm
 • Outdoor 10X25

  Outdoor 10X25
  Focus Outdoor är en mycket prisvärd handkikare som kommer vara till glädje i många år. En vattentät kikare med kraftig gummikläddsel som ger ett bra grepp och ökad stötsäkerheten. Kikaren är också välbalanserad och har en stor fokuseringsratt som underlättar användningen även med handskar.Tillverkas med högklassiga Bak4 prismor och har en bra antireflexbehandling som ger en skarp och färgkorrekt bild över hela synfältet. Outdoor 10X25 är en handkikare som alltid kan följa med på resan, fjällvandringen eller på söndagspromenaden.
 • Outdoor 10X42

  Outdoor 10X42
  Outdoor 10X42 är en mycket prisvärd handkikare som kommer vara till glädje i många år. En vattentät kikare med kraftig gummikläddsel som ger ett bra grepp och ökad stötsäkerheten. Kikaren är också välbalanserad och har en stor fokuseringsratt som underlättar användningen även med handskar.Tillverkas med högklassiga Bak4 prismor och har en bra antireflexbehandling som ger en skarp och färgkorrekt bild över hela synfältet. Outdoor 10X42 är en handkikare som alltid kan följa med på resan, fjällvandringen eller på söndagspromenaden.
 • 10x50WP

  10x50WP
  Utgångspupill 5 mmFull beläggning på linsernaCenter fokusStällbart fokus -4 till +8 diopterStällbar ocular -4 till +4 diopterStällbar ögonpupill 58-72 mmRoterande ögonmusslorFylld med nitrogenPrisma BaK4Kikarens höjd: 19 cmURBERG® har förbundit sig att donera 1% av sin årliga omsättning till en välrenommerad miljövårdande organisation. Så, när du väljer en produkt från URBERG® tar även du en aktiv roll i bevarandet av vår fantastiska planet. Läs mer om 1% for the Planet Adapter krävs för stativfäste (säljes separat).

Fler tips på kikare

 • Eterna Navigator 3 7x50

  Eterna Navigator 3 7x50
  Eterna Navigator 3 7x50 från Silva är en kvalitetskikare med inbyggd kompass. Med porroprism-design samt mycket ljusinsläpp är Eterna främst avsedd för marin användning. En viktig egenskap är ”fixed focus” som, efter en initial justering ger dig frihet att fokusera direkt på det du vill utan någon manuell fokusering - perfekt i hög sjö. Kraftig, robust och naturligtvis vattentät. Om du skulle ha otur nog att tappa kikaren i vattnet så kommer den att flyta!
 • Powerview 8x 21 Roof

  Powerview 8x 21 Roof
  Optik behandlad med flera lagerRobust gummihölje som skyddar mot stötar och ger ett bra greppFully Multi CoatedPrismaglas: BK-7Prismatyp: RoofFörvaringsväska, linsskydd och nackrem medföljer
 • Blizzard Lens Protection #11

  Blizzard Lens Protection #11
  Polymerlinser med hög optisk kvalitet för bästa möjliga skärpa och ljustransmissionVäderresistent tätningFungera för både höger och vänsterhäntaTyst, fjäderbelastad mekanismTestad under extrema förhållandenFör både objektiv och okularPassar utsida tubdiameter: 61,7-63,5 mm
 • 10x50 SPB

  10x50 SPB
  •Utgångspupill 5 mm•Full beläggning på linserna•Center fokus•Ställbart fokus -4 till +8 diopter•Ställbar ocular -4 till +4 diopter•Ställbar ögonpupill 58-72 mm•Prisma BK7URBERG® har förbundit sig att donera 1% av sin årliga omsättning till en välrenommerad miljövårdande organisation. Så, när du väljer en produkt från URBERG® tar även du en aktiv roll i bevarandet av vår fantastiska planet. Läs mer om 1% for the Planet
 • CL Pocket 8x25

  CL Pocket 8x25
  Medföljer:Bärväska, bärrem,microfiberduk och okularskydd.
 • Thunder Adapter 40

  Thunder Adapter 40
  Thunder Adapter 40 är en adapter som passar till ditt Thunder kikarsikte från HIK Micro.
 • Binocular Pocket 7x

  Binocular Pocket 7x
  Binocular Pocket 7x kan följa med överallt och när som helst utan att ta en massa plats i fickan eller ryggsäcken. BAK-4 optik tillverkad av överlägset optiskt glas som ger tydligare bilder och en snabbfokusfunktion ger bra optisk prestanda och användarvänlighet.
 • WP 12x50 Mono

  WP 12x50 Mono
  Mått: 172 x 79 x 59 mmFully-Multi beläggningFylld med kvävebK7 prisma
 • Discover 10x50

  Discover 10x50
  Kikaren är också slagtåliga och givetvis vattentäta. Okularen med hela 25 mm i diameter gör dem bekväma att titta i, både med och utan glasögon.Discover-serien har faskorrigerad optik för färgkorrekt bildåtergivning samt multilagers antireflexbehandling på samtliga glasytor. Den påkostade antireflexbehandlingen och högkvalitativa BaK-4 prismor ger dessa kikare en skärpa och briljans som normalt bara finns i betydligt dyrare modeller.Högförstorande kikare för de små detaljerna eller de långa avstånden, och med en frontlins på hela 50 mm är de ljusstarka trots den höga förstoringsgraden.Rengöringskit från Zeiss ingår!Adapter krävs för stativfäste (säljes separat).
 • CL Companion 10x30 + Wild Nature

  CL Companion 10x30 + Wild Nature
  Se alla viktiga detaljer med CL Companion 10x30. Förbättrad optik med 10x förstoring tar dig närmare naturen. Den ergonomiska designen i denna kompakta och lätta (500 g) kikare gör den till en utmärkt följeslagare som ger dig unika upplevelser när du är i farten.
 • Discover 12x50

  Discover 12x50
  Kikaren är också slagtåliga och givetvis vattentäta. Okularen med hela 25 mm i diameter gör dem bekväma att titta i, både med och utan glasögon.Discover-serien har faskorrigerad optik för färgkorrekt bildåtergivning samt multilagers antireflexbehandling på samtliga glasytor. Den påkostade antireflexbehandlingen och högkvalitativa BaK-4 prismor ger dessa kikare en skärpa och briljans som normalt bara finns i betydligt dyrare modeller.Högförstorande kikare för de små detaljerna eller de långa avstånden, och med en frontlins på hela 50 mm är de ljusstarka trots den höga förstoringsgraden.Rengöringskit från Zeiss ingår!Adapter krävs för stativfäste (säljes separat).
 • Mono II 8x25

  Mono II 8x25
  Focus Mono II 8x25 är en kikare lämplig för vandring, camping eller fågelskådning. Skarp och briljant bild tack vare högkvalitetsprismor av BaK4 optiskt glas. Alla glasytor är behandlade med antireflexbehandling i flera skikt för högsta ljustransmission.
 • Eterna Marine 3 7x50

  Eterna Marine 3 7x50
  Med porroprism-design samt mycket ljusinsläpp är Eterna Marine 3 7x50 från Silva främst avsedd för marin användning. En viktig egenskap är ”fixed focus” som, efter en initial justering ger dig frihet att fokusera direkt på det du vill utan någon manuell fokusering - perfekt i hög sjö. Kraftig, robust och naturligtvis vattentät. Om du skulle ha otur nog att tappa kikaren i vattnet så kommer den att flyta!
 • Delight 8x21

  Delight 8x21
  Kikaren kan justeras mellan 36 – 74 mm ögonbredd och passar både vuxna och barn. Tillverkade med BaK-4 prismor för bästa möjliga optiska kvalitet och den har vridbara ögonmusslor och dioptrijustering på hela +/- 5 dioptrier så att du kan anpassa kikaren perfekt efter just dina ögon.
 • Explore 10x25

  Explore 10x25
  Focus Explore är robust och har tålig gummiklädsel som ger mycket god friktion så att du kan hålla kikaren säkert även med fuktiga händer. Vridbara ögonmusslor (fyra steg) och variabelt pupillavstånd (56 – 74 mm) gör det enkelt att anpassa kikaren för varje användare, även glasögonbärare. Fokuseringsratten är stor och lättanvänd och kikaren är rätt balanserad så den är lätt att skåda igenom under lång tid.Till varje kikare medföljer en bred C-formad rem av neopren samt en skyddsväska som kan fästas i ett bälte eller en bärrem.
 • Cl Comp 8x30 + Wild Nature

  Cl Comp 8x30 + Wild Nature
  IngårWILD NATURE fältväska, WILD NATURE bärrem
 • Forge Binoculars 10x42 Terrain Roof Prism

  Forge Binoculars 10x42 Terrain Roof Prism
  Längd: 170 mmUtgångspupill: 4,2 mmPrisma system: RoofPrisma glas: BaK-4Hel beläggning över linsernaEXO Barrier skyddande beläggning över linsernaED Prims dispersion glasPCS fasbeläggningDielektrisk prisma beläggningLåsta diopterAdapter krävs för stativfäste (säljes separat).
 • 20-60x80 Spotting Scope ED Lens

  20-60x80 Spotting Scope ED Lens
  ED glas har ett eller två extra glaselement som minimerar att kromatiska eller sfäriska avvikelser förvränger bilden. Resultatet blir en suverän ljustransmission med klara bilder och hög kontrast för en utmärkt kvalité.Prismor: BAK4Prismatyp: PorroFull beläggning i flera lagerSynfält: 1-2ºHindrar att dimma uppstårMått: 420 x 100 x 160 mm
 • 10x25 WP

  10x25 WP
  Utgångspupill: 2,5 mmDubbel beläggning på linsernaCenter fokusStällbar ögonpupill: 58-72 mmPrisma BK7Vikt utan fodral: 335 gVikt med fodral 360 g
 • Junior 6x21

  Junior 6x21
  Junior 6x21 från Focus är den ultimata kikaren för både stora och små nybörjare som har en ögonbredd mellan 50-63 mm. Kikaren är specialbyggd med en centrumled för stabilitet och stor fokuseringsratt som gör det lätt att justera skärpan. Gummiklädseln tar upp stötar och slag, samt ger även ett säkrare grepp för att du inte ska tappa kikaren. 6x förstoring ger en lugn bild så det blir lätt att titta på fågeln eller älgen. Kikaren levereras med bältesväska och nackrem.
 • Prime Binoculars 8x32 Roof Prism

  Prime Binoculars 8x32 Roof Prism
  Längd: 122 mmUtgångspupill: 4 mmPrisma system: RoofPrisma glas: BaK-4Hel beläggning över linsernaEXO Barrier skyddande beläggning över linsernaBlyfritt glasAdapter krävs för stativfäste (säljes separat).
 • Powerview 2.0, 10x25

  Powerview 2.0, 10x25
  Gen 2 av Bushnell PowerViewFörbättrade flerlagerbehandlade linser (Multi Coating)Elegant design med greppigt ytterhölje (soft touch rubber)Stomme/hölje i aluminiumED LinserÖgonavstånd: 12 mmNärgräns: 4,57 mPrismatyp: Roof PrismCoating: Multi CoatingGaranti: 25 ÅrStativfäste: NejUtgångspupill: 2,2 mmPrismaglas: BaK-7
 • Junior 6x21

  Junior 6x21
  Kikaren är specialbyggd med en centrumled för stabilitet och är anpassad för en ögonbredd mellan 50 – 63mm. Stor fokuseringsratt gör det lätt att justera skärpan och antireflexbehandlingen ger an klarare bild. Gummiklädseln tar upp stötar och slag och ger även ett säkrare grepp för att inte tappa kikaren.
 • Action III 10x25

  Action III 10x25
  Kikaren kommer alltid följa med dig ut i naturen eller på resan. Lätt, smidig och stabil är den enkel att hantera.Kikaren levereras med bältesväska och nackrem.
 • Viper HD 10×42 GlassPak

  Viper HD 10×42 GlassPak
  Pupillavstånd: 56-75mmLängd/Bredd: 142/124mmUtgångspupill: 4.2mm
 • 8x25 Mono

  8x25 Mono
  Synfält: 7,5ºFull beläggningMått: 93 x 31 mm
 • 8x32 WP Roof

  8x32 WP Roof
  BAK 4 PrismaVattentätFylld med kväveRoterande ögonmusslorStorlek: 112x113x42 mmFull beläggning på linsernaUtgångspupill: 4 mmCenter fokusSynfält i grader: 6,8Phase Coating säkerställer hög upplösning och ger god färgåtergivning
 • Binocular Epic 10

  Binocular Epic 10
  Nitrogenfylld kikare med Bak-4 optik som passar lika bra för vandring, klättring och vattenaktiviteter. 100% vattentät.
 • Outdoor 8X25

  Outdoor 8X25
  Outdoor 8X25 är en mycket prisvärd handkikare som kommer vara till glädje i många år. En vattentät kikare med kraftig gummikläddsel som ger ett bra grepp och ökad stötsäkerheten. Kikaren är också välbalanserad och har en stor fokuseringsratt som underlättar användningen även med handskar.Tillverkas med högklassiga Bak4 prismor och har en bra antireflexbehandling som ger en skarp och färgkorrekt bild över hela synfältet. 25mm objektiv storleken är en handkikare som alltid kan följa med på resan, fjällvandringen eller på söndagspromenaden.
 • CL Companion 8x30 Anthracite +nl Northern Lights

  CL Companion 8x30 Anthracite +nl Northern Lights
  Detta ingår: CL Companion 8x30NORTHERN LIGHTS field bag,NORTHERN LIGHTS bärrem
 • Viper HD 8×42 GlassPak

  Viper HD 8×42 GlassPak
  Pupillavstånd: 56-75 mmLängd/Bredd: 142/124 mmUtgångspupill: 5,25 mm
 • 10x25 Roof

  10x25 Roof
  Utgångspupill: 3,1 mmSynfält: 7ºFull beläggningMått: 105 x 105 x 35 mm
 • CL Companion 8x30 Nomad

  CL Companion 8x30 Nomad
  CL Companion 8x30 Nomad är en handgjord kikare från Swarovski som är tillverkad i Österrike. Denna kikare har en ergonomisk design med greppvänliga detaljer i läder. Dess imponerande optik med 8x förstoring säkerställer att ditt synfält förblir jämnt och stabilt utan flimmer.
 • Thunder Adapter 60

  Thunder Adapter 60
  Adapter 60 mm är en adapter som passar till ditt Thunder kikarsikte från HIK Micro.
 • Frontier ED X 8×32

  Frontier ED X 8×32
  Mått: 120x118 mmPrismatyp: TakkantsprismaUtgångspupill: 4 mmInterpupillär avstånd: 56-74 mm
 • Focus Nature 10x42 ED

  Focus Nature 10x42 ED
  Utgångspupull Ø: 4,15Toppunktsavstånd: 15,2Ögonmussla: Twist-UpSynfält (°): 5,6Synfält verklig (°): 56Glastyp: ED, BaK-4IP-Distans: 56-74Optisk coating: FMCPrismtyp: RoofSkymningsfaktor: 20100% vattentät och fylld med kvävgasKommer med väska, nackrem och linsskyddAdapter krävs för stativfäste (säljes separat).
 • WP 8x32 Mono

  WP 8x32 Mono
  •Prism BK7•Vattentät 1,5 m i 3 min•Dubbel beläggning på linserna•Brett synfält 7,5°URBERG® har förbundit sig att donera 1% av sin årliga omsättning till en välrenommerad miljövårdande organisation. Så, när du väljer en produkt från URBERG® tar även du en aktiv roll i bevarandet av vår fantastiska planet. Läs mer om 1% for the Planet
 • Explore 8x32

  Explore 8x32
  Focus Explore är robust och har tålig gummiklädsel som ger mycket god friktion så att du kan hålla kikaren säkert även med fuktiga händer. Vridbara ögonmusslor (fyra steg) och variabelt pupillavstånd (56 – 74 mm) gör det enkelt att anpassa kikaren för varje användare, även glasögonbärare. Fokuseringsratten är stor och lättanvänd och kikaren är rätt balanserad så den är lätt att skåda igenom under lång tid.Till varje kikare medföljer en bred C-formad rem av neopren samt en skyddsväska som kan fästas i ett bälte eller en bärrem.
 • CL Companion 10x30 +nl Northern Lights

  CL Companion 10x30 +nl Northern Lights
  Du får: COMPANION 10X30 NORTHERN LIGHTS field bagNORTHERN LIGHTS bärrem
 • CL Pocket 10x25

  CL Pocket 10x25
  Medföljer:Bärväska, bärrem,microfiberduk och okularskydd.
 • Frontier HD X 8×42

  Frontier HD X 8×42
  Utgångspupill: 4 mmInterpupillär avstånd: 56-74 mmLängd: 12 cm
 • Frontier HD X 10×42

  Frontier HD X 10×42
  Utgångspupill: 4 mmInterpupillär avstånd: 56-74 mmLängd: 14 cm
 • Focus Traveller 9-27x56 ED

  Focus Traveller 9-27x56 ED
  Dimensioner (B x H x D) 194x66x118Utgångspupill Ø 6,2-2,1Toppunktsavstånd 18Ögonmussla Twist-UpSynfält (°) 4,5-2,1Synfält verklig (°) 40-57Glastyp EDOptisk coating FMCPrismtyp PorroSkymningsfaktor 22
 • Discover 8x32

  Discover 8x32
  Kikaren är också slagtåliga och givetvis vattentäta. Okularen med hela 25 mm i diameter gör dem bekväma att titta i, både med och utan glasögon.Discover-serien har faskorrigerad optik för färgkorrekt bildåtergivning samt multilagers antireflexbehandling på samtliga glasytor. Den påkostade antireflexbehandlingen och högkvalitativa BaK-4 prismor ger dessa kikare en skärpa och briljans som normalt bara finns i betydligt dyrare modeller.En fantastiskt smidig allroundkikare som trots sin låga vikt på bara 548 g har mycket goda optiska prestanda och ett synfält på hela 7.9°.Rengöringskit från Zeiss ingår!Adapter krävs för stativfäste (säljes separat).
 • Binocular Scenic 8

  Binocular Scenic 8
  Det breda synfältet (114 m) gör Scenic 8 lämplig för att identifiera snabba rörliga föremål, som fåglar. Högkvalitativ Bak-4 optik säkerställer utmärkt och tydlig skärpa.Gummibeläggningen säkerställer ett fast grepp under alla förhållanden och kikaren viks enkelt ihop vilket gör Scenic 8 lätt att bära när den inte används. Ett brett neoprenband, en väska och en rengöringsduk ingår
 • Blizzard Lens Cover #8 48,3Mm - 50,5Mm

  Blizzard Lens Cover #8 48,3Mm - 50,5Mm
  Polymerlinser med hög optisk kvalitet för bästa möjliga skärpa och ljustransmission.Väderresistent tätningFungerar för både höger och vänsterhäntaTyst, fjäderbelastad mekanismTestad under extrema förhållandenFör både objektiv och okular
 • CL Curio 7x21

  CL Curio 7x21
  Twilight factor: 12.1Utgångspupillens Ø: 3mmPupillavstånd: 50-74mmLjustransmission: 90%Optisk layout: takkantsprismaMått (mm): 92 x 95 x 44Vattentäthet: 4m / 13ftFörvaringsväska med magnetstängning, bärrem, okularskydd och mikrofiberduk medföljer
 • Focus Nature 8x42 Ed

  Focus Nature 8x42 Ed
  Fungerar för glasögonbärareUtgångspupill Ø 5,15Toppunktsavstånd 18,4Ögonmussla Twist-UpSynfält (°) 6,8Synfält verklig (°) 55Glastyp ED, BaK-4IP-Distans 56-74Prismtyp RoofSkymningsfaktor 18Adapter krävs för stativfäste (säljes separat).
 • CL Companion 8x30 Green+nl Northern Lights

  CL Companion 8x30 Green+nl Northern Lights
  Detta ingår: CL Companion 8x30NORTHERN LIGHTS field bag,NORTHERN LIGHTS bärrem
 • Binocular Pocket 10x

  Binocular Pocket 10x
  Mått: 120x65x40mm