Topptursskidor (skimo)

Topptursskidor, eller randonnée-skidor, är lätta alpina skidor med stålkant. De ska vara lätta för att ta dig upp för berget men samtidigt tillräckligt stabila för att sen störta nerför bergssluttningen och glida fram över snötäcket. Här hittar du vårt urval av skidor för ski mountaineering (skimo) från ledande skidtillverkare.

Populärt inom topptursskidor (skimo)

 • Tour 88

  Tour 88
  Tour 88 med en midja på 87mm är den mest mångsidiga modellen i DYNAFITS sortiment och utvecklades för klassiska skidturentusiaster. Modellen ger dig manövrerbarhet, stabil skidprestanda och okomplicerad hantering på alla terrängområden. Med en vikt på 1 280 gram (166 cm) kan topptursentusiaster spara energi för åkningen nedför även på långa utmanande turer.
 • Tour 88 Women

  Tour 88 Women
  Tour 88 med en midja på 88mm är den mest mångsidiga modellen i DYNAFIT-kollektionen och utvecklades för kvinnor som är klassiska topptursentusiaster. Modellen ger dig manövrerbarhet, stabil skidprestanda och okomplicerad hantering på alla terrängområden. Med en vikt på 1290 gram (166 cm) kan kvinnliga åkare spara energi för åkningen nedför även på långa utmanande turer.
 • Speed 76

  Speed 76
  WEIGHT SIZE: 149 (900 g), 158 (970 g), 167 (1070 g), 176 (1170 g)SKI CORES: Paulownia Speed CoreFull Micro SidewallPaulownia Speed CoreFully Integrated Alloy Tip3D Tech3D TipSingle RadiusConstant Characteristics
 • Beast 98

  Beast 98
  Beast 98 från Dynafit är en körglad och lättare topptursskida som är perfekt till de som vill ha en allsidig topptursskida med lite extra prestanda och körglädje i utförsåkningen och lite mindre fokus på turen uppför fjället. Double Eclipse Rocker ger körglädje på alla underlag och 98mm midjebredd under foten ger flyt på lösare underlag. Beast 98 är lättsvängd, responsiv och svängvillig skida som låter dig köra hårt utför fjällsidan och håller inte igen när du ber om det. Den låga vikten på 1530g (177cm) gör att den långa turen uppför fjället blir lättare och ger mer krafter kvar till utförsåkningen på fjällsidan. Beast är designad med Dynafits välkända Ride Tip i kolfiber som ger mindre vibrationer och har dämpande egenskaper vilket ger mer stabilitet. Skidan är konstruerad med ABS-sidewalls i full längd som ger skidorna optimalt skydd mot slitage samtidigt som kraftöverföringen från bindingen blir ännu mer direkt.

Fler tips på topptursskidor (skimo)

 • Beast 98 Women

  Beast 98 Women
  Beast 98 från Dynafit är en körglad och lättare topptursskida som är perfekt till de som vill ha en allsidig topptursskida med lite extra prestanda och körglädje i utförsåkningen och lite mindre fokus på turen uppför fjället. Double Eclipse Rocker ger körglädje på alla underlag och 98mm midjebredd under foten ger flyt på lösare underlag. Beast 98 är lättsvängd, responsiv och svängvillig skida som låter dig köra hårt utför fjällsidan och håller inte igen när du ber om det. Den låga vikten på 1480g (177cm) gör att den långa turen uppför fjället blir lättare och ger mer krafter kvar till utförsåkningen på fjällsidan. Beast är designad med Dynafits välkända Ride Tip i kolfiber som ger mindre vibrationer och har dämpande egenskaper vilket ger mer stabilitet. Skidan är konstruerad med ABS-sidewalls i full längd som ger skidorna optimalt skydd mot slitage samtidigt som kraftöverföringen från bindingen blir ännu mer direkt.
 • Åsnes Mountain Touring 51

  Åsnes Mountain Touring 51
  Lätt tur- och fjällskida som passar alla väderförhållanden. Åsnes Mountain Touring 51 har 3/4 stålkant och passar bra i skidspåret men är breda nog att även funka ute på fjället, stålkanten garanterar...
 • Tour 82

  Tour 82
  Tour 82 är ett par klassiska topptursskidor från Dynafit. Denna modellen passar både nybörjare och erfarna åkare. Den solida träkärnan består av både paulownia för låg vikt och följsamhet i kombination med hårdare poppel, som ger stabilitet och vridstyvhet. Modellen är helt enkelt perfekt för dig som vill ha en mångsidig topptursskida, det vill säga en enkel skida att ta sig upp med men kan ändå hantera både hårda och mjuka underlag och okomplicerad hantering när det är teknisk eller stökig terräng.
 • Speedfit 84

  Speedfit 84
  Full Micro SidewallDenna konstruktionsprincip minimerar användningen av material i sidoväggen - lägre höjd med ökad bredd längs med skidans längd. Ökad vridstyvhet och kanttryck. Vid avancerad skidåkning och bergsklättring, betyder det enorm precision i kantkontrollen - för tillfällen då gränserna förflyttas för vad som är möjligt.Poplar-Paulownia CoreKombinationen av poppel och Paulownia längs hela skidans längd bidrar till en optimal flexförmåga. Styvheten hos de långa poplar-fibrerna kompletterar den lätta densiteten i Paulownia.3D TechDynafits välkända 3D konstruktion reducerar material både framför och bakom bindningsområdet vilket resulterar i lägre vikt med bibehållna åkegenskaper utför.3D TIP3-D-kolfiberkonstruktion ger optimal vibrationsdämpning.Material- Full Carbon Construction - kolfiber- Kärna av paulownia
ileadilead