Topptursstavar

En topptursstav är en teleskopstav med vilken man kan justera stavlängden snabbt och enkelt. När man ska göra en topptur och åka skidor uppför behöver man använda stavarna på ett annat sätt än nerför. Längden är då bra att kunna justera.

Populärt inom topptursstavar

 • Pole Cascade C 2-part

  Pole Cascade C 2-part
  Lätt carbon, 2-delad stavNeoprenhandtagUtbytbara trugor16-14mm diameter
 • Carbon 11 S

  Carbon 11 S
  Material (skaft):100% Carbon (Pure)
 • Pole Riot 18

  Pole Riot 18
  Mycket hållbar aluminiumbehandlingHög styrka till viktförhållande35 cm greppzonStrap release systemSnötrugor18 mm diameterFörbättrad fäste på isSRS Lite Strap
 • Tour Carbon 2

  Tour Carbon 2
  Tour Carbon 2 från Leki är stavar som levererar enorm framdrivningskraft med låg vikt genom sin kombinerade konstruktionsdesign med höghållfast aluminium i den övre delen och kolfiber i den nedre. Speed Lock 2-mekanism möjliggör problemfri längdjustering mellan 105 och 150 cm även när du använder dina handskar. Aergon Thermo Tour-grepp erbjuder nödvändigt stöd och bekvämlighet.

Fler tips på topptursstavar

 • Tour Stick Vario Carbon

  Tour Stick Vario Carbon
  Tour Stick Vario Carbon är mångsidiga stavar från Leki. När man inte använder stavarna kan man enkelt vika ihop dem så att de endast blir 42 cm. LEKI har utvecklat det mycket säkra "ELD-systemet" för att snabbt och enkelt kunna vika ihop dem. Med ett tryck på den breda knappen kan dessutom vikmekanismen enkelt manövreras även med handskar. När du är på berget kan Tour Stick Vario Carbon praktiskt justeras mellan 115 och 135 cm med Speed Lock 2-mekanismen. Remmen har ett neoprenelement som ger extra isolering. Dessutom har den en extra funktion, tvåkomponent "Binding Basket" där det hårda kan användas för att öppna och justera hällyften; korgens ytterkant kan användas för att bli av med isigt snöfall.
 • XTR Carbon F.L.

  XTR Carbon F.L.
  Grepp: LM36Rem: Justerbar, stoppadTruga: 03/40 F small ø35mm03/51 large ø87mmTip: 05/50
 • Helicon Lite

  Helicon Lite
  Helicon Lite är skidstavar från Leki som passar lika bra oavsett om du åker skidor eller går med snöskor. Det stadiga aluminiumskaftet är stabilt och pålitligt. Speed Lock+ systemet gör det också enkelt att justera stavarna. Ett mjukt grepp gör att stavarna känns bekväma i hand, och handledsremmen är justerbar. Med en packstorlek på bara 95 cm får stavarna enkelt plats i eller utanpå ryggsäcken.
 • Airfoil 3D

  Airfoil 3D
  Airfoil 3D från Leki är snabba, exakta och perfekta alpinstavar för korta svängar och sportiga kurvor. Det nya innovativa Trigger 3D-remsystemet ger mer kontroll, komfort och säkerhet. Den översta delen på staven, med en diameter på 14 mm, känns igen vid första anblicken av Airfoil-profilen (droplet shape). Detta gör den särskilt aerodynamisk och stöder perfekt gungbeteende. LEKI använder högkvalitativt HTS 6.5 aluminium som axelmaterial. Detta gör stavarna extremt motståndskraftiga mot tuffa belastningar. Det nya Trigger 3D-systemet är kompatibelt med alla befintliga Trigger S-handskar och remmar.
 • Expedition 2 Ski Poles

  Expedition 2 Ski Poles
  Expedition 2 Ski Poles från Black Diamond är ett par alpinstavar som passar för alpinskidåkning.
 • Traverse Pro Ski Poles

  Traverse Pro Ski Poles
  Traverse Pro Ski Poles från Black Diamond är ett par alpinstavar som passar för alpinskidåkning.
 • Expedition 2 Pro Ski Poles

  Expedition 2 Pro Ski Poles
  Expedition 2 Pro Ski Poles från Black Diamond är ett par alpinstavar som passar för alpinskidåkning.
 • XTR Alu

  XTR Alu
  Material: ALU F60Grepp: LM36Rem: Justerbar, stoppadTruga: 03/40F small ø35mm03/51 large ø87mmSpets: 05/50 Carbide
 • Nordic Adventure

  Nordic Adventure
  Aluminum 7075, Ø 18/16 mmPowerlock 3.0 mekanism