Topptursstavar

En topptursstav är en teleskopstav med vilken man kan justera stavlängden snabbt och enkelt. När man ska göra en topptur och åka skidor uppför behöver man använda stavarna på ett annat sätt än nerför. Längden är då bra att kunna justera.

Populärt inom topptursstavar

 • Winter 499

  Winter 499
  *Teleskopiskt längdjusterbar aluminiumstav, 2 sektioner *Handtag av kompositplast med god isolationsförmåga *Längd: 125-165 cm *Truga för lössnö, 100 mm diam *Passar till toppturer, telemark, mm. *Flick-Lock justering av längden, med tydlig skala på staven för att hitta rätta längden *Levereras parvis OBS! Stavarna har en liten Svensk flagga istället för den Norska som syns på bilden.
 • Ingstad Alloy Pole

  Ingstad Alloy Pole
  *Handledsremmen justeras snabbt och enkelt *Fästen för säkerhetslina *Robust truga för lössnö *Konstruktion i aluminiumSåhär väljer du rätt längd på din turskidstavAtt välja rätt längd är ytterst individuellt från person till person, och i slutändan är det bara du själv som känner vad som är mest bekvämt. Men en tumregel är att staven ska nå 5 cm under din armhåla när du står upp med staven bredvid dig på plant underlag. En annan tumregel är att staven ska vara 30-40 cm kortare än din kroppslängd. En turskidstav är generellt kortare än vanliga skidstavar för att kunna gå i kuperad terräng utan att händerna och armarna får dålig blodcirkulation. Speciellt om du drar en pulka efter dig så vill du inte lägga hela vikten på överkroppen och hänga på stavarna.
 • Backcountry 1 Stg.

  Backcountry 1 Stg.
  Komperdell Backcountry STG 1 är en mycket hållbar turstav i aluminium med stor lädertruga.
 • Winter Adventure

  Winter Adventure
  *Maxlängd: 165 cm

Fler tips på topptursstavar

 • 797 Flicklock 155

  797 Flicklock 155
  797 Flicklock 155 från Gipron är lätta topptursstavar med ställbar längd. Stavarna är tillverkade av aluminium med en truga i läder och ett handtag i gummi. Handledsremmen i nylon kan justeras för att passa just dina händer.
 • Helicon Thermo Lite

  Helicon Thermo Lite
  Helicon Thermo Lite från Leki är justerbara aluminiumstavar för toppturen. Stavarna kan justeras i längd mellan 110-145 cm och har full foam grip och PAS remsystem.
 • Nansen 2 Part Alloy/Carbon

  Nansen 2 Part Alloy/Carbon
  *Långt handtag i EVA för att snabbt kunna ändra greppet *Justerbara handledsremmar *Fäste för säkerhetslinor