Topptursstavar

En topptursstav är en teleskopstav med vilken man kan justera stavlängden snabbt och enkelt. När man ska göra en topptur och åka skidor uppför behöver man använda stavarna på ett annat sätt än nerför. Längden är då bra att kunna justera.

Populärt inom topptursstavar

 • Winter 499

  Winter 499
  Teleskopiskt längdjusterbar aluminiumstav, 2 sektionerHandtag av kompositplast med god isolationsförmågaLängd: 125-165 cmTruga för lössnö, 100 mm diamPassar till toppturer, telemark, mm.Flick-Lock justering av längden, med tydlig skala på staven för att hitta rätta längden Levereras parvis OBS! Stavarna har en liten Svensk flagga istället för den Norska som syns på bilden.
 • Ingstad Alloy Pole

  Ingstad Alloy Pole
  Handledsremmen justeras snabbt och enkeltFästen för säkerhetslinaRobust truga för lössnöKonstruktion i aluminiumSåhär väljer du rätt längd på din turskidstavAtt välja rätt längd är ytterst individuellt från person till person, och i slutändan är det bara du själv som känner vad som är mest bekvämt. Men en tumregel är att staven ska nå 5 cm under din armhåla när du står upp med staven bredvid dig på plant underlag. En annan tumregel är att staven ska vara 30-40 cm kortare än din kroppslängd.En turskidstav är generellt kortare än vanliga skidstavar för att kunna gå i kuperad terräng utan att händerna och armarna får dålig blodcirkulation. Speciellt om du drar en pulka efter dig så vill du inte lägga hela vikten på överkroppen och hänga på stavarna.
 • Backcountry 1 Stg.

  Backcountry 1 Stg.
  Komperdell Backcountry STG 1 är en mycket hållbar turstav i aluminium med stor lädertruga.
 • Winter Adventure

  Winter Adventure
  Maxlängd: 165 cm

Fler tips på topptursstavar

 • MTN Alu S3

  MTN Alu S3
  Handtaget är tillverkat i en kombination av mjuk och hård plast för hållbarhet och komfortHandledsremmen har en automatisk utlösningsmekanism ifall olyckan skulle vara frammeUtbytbara trugor (extra trugor köpes separat)Tillverkad av Aluminium Alloy 7075-serienEasy Lock-systemet justerar enkelt stavlängdenSpets i karbid/hårdmetall som är perfekt för is och hård snöAsymmetrisk truga särskilt utformad för toppturer med skidor
 • Touring 797

  Touring 797
  Teleskopiskt längdjusterbar aluminiumstav, 2-deladHandtag av kompositplast med god isolationsförmågaLängd: 100-155 cm, tydliga markeringar gör det lätt att hitta rätt längdKlassisk lädertruga, läder med aluminiumramPassar till turskidåkning, klassisk telemark, snöskoturer, mm.Flick-Lock justering, fungerar bra utan att du behöver ta av vantarnaLevereras parvisTrugans diameter: 125 mm
 • 797 Flicklock 155

  797 Flicklock 155
  797 Flicklock 155 från Gipron är lätta topptursstavar med ställbar längd. Stavarna är tillverkade av aluminium med en truga i läder och ett handtag i gummi. Handledsremmen i nylon kan justeras för att passa just dina händer.
 • Nordic Adventure

  Nordic Adventure
  Aluminum 7075, Ø 18/16 mmPowerlock 3.0 mekanism
 • 741 Ski Poles

  741 Ski Poles
  741 Ski Poles är ställbara topptursstavar från Gipron. Stavarna är tillverkade av lätt och slitstark aluminium med en vadderad och justerbar handledsrem.