Turskidor

Terrängskidor för skog och fjäll

Vi har plockat ut ett brett urval av turskidor du kan beställa online. Här finns långfärdsskidorna från ledande märken. Scrolla bland turskidorna som har eller inte har stålkant. Spänn på dig dina terrängskidor och ge dig ut på fjället eller i nära, snötäckt skogsterräng.

Populärt inom turskidor

 • Ingstad BC Ski WL/FL ICE

  Ingstad BC Ski WL/FL ICE
  Ingstad BC Ski WL/FL från Åsnes är waxless turskidor för krävande backar men fungerar även till långa etapper på plan terräng. Skidorna har en lätt kärna av poppelträ och Paulownia.
 • Fjelltech M50 Skin Black/Red

  Fjelltech M50 Skin Black/Red
  Fjelltech M50 Skin från Madshus är turskidor med 50 mm bred midja som ger en mer stabil och kontrollerbar skida, men trots det funkar de lika bra i terrängen som i det klassiska skidspåret. Undertill finns ett integrerat skinn i en mohairblandning som ger säkert grepp och mjukt glid. OBS! Bindining ingår ej.
 • Amundsen Fram Waxless BC Ski GREY

  Amundsen Fram Waxless BC Ski GREY
  Amundsen Fram Waxless BC Ski från Åsnes är det perfekta valet för dig som gillar att åka på oändliga slätter eller planera en expedition. Styvare än Amundsen BC, och med en mer tydlig vaxficka för ett grepp som håller är detta en stabil skida med en hel stålkant som gör den till ett lika fantastiskt alternativ för äventyrare som för den som planerar vandringar med en släde eller en tung ryggsäck. Amundsen Fram Waxless BC är utrustad med Skinlock, så att Åsnes X-Skin klättringshud kan fästas på ett ögonblick för klättring. Skidan är uppkallad efter Roald Amundsen (1872–1928), den första mannen som nådde både syd- och nordpolen, var polfarare, upptäckare, forskare och flygpionjär. Han navigerade i nordvästra passagen och var en pionjär inom användningen av luftskepp och flygplan inom polarforskning. Många av hans expeditioner gjordes med polarfartyget Fram, som ägs av upptäcktsresande Fridjtof Nansen.
 • Combat Nato BC HVIT

  Combat Nato BC HVIT
  Combat NATO BC från Åsnes är breda turskidor med bra glid som passar både för djup snö och brantare terräng. Skidorna är utvecklade för militären och har därför både bra gång- och köregenskaper så länge de väljs i rätt längd. Combat Nato BC har titanförstärkningar i bindningsfästet och hål i bakänden där stighuden kan fästas för att sitta bättre även vid mycket låga temperaturer. I nosen finns förstärkta hål för att kunna använda skidorna som provisoriska slädar vid evakuering. Spänn fast tältet, tarpen eller presenningen mellan skidorna och du har fått en släde! Vill du använda stighudar så rekommenderar vi att du köper till X-skin 45mm Mohair till kalla fören och plan terräng. Ska du istället röra dig i brant terräng behövs bredare stighudar, som X-skin 58mm Nylon.Val av skidlängdSkidlängden bestäms av kroppslängden och vikten. Tabellen nedan är menat som ett hjälpmedel och ska inte följas slaviskt. Åknivå, terräng, vikt, snöförhållanden och individuella behov är faktorer som påverkar val av längd.Generella råd: åker du i svår terräng krävs en kortare skida än när du åker i öppna landskap. För nybörjare är det oftast enklare att manövrera en kortare skida. Åker du bara i uppkörda spår spelar längden mindre roll, då är det istället spännet som är viktigt. En person som väger mindre än genomsnittet bör ha en kortare skida, och en person som är tyngre bör ha en längre skida. Går du ofta med tung packning är en längre skida också att föredra.Kroppslängd Vikt (kg) Skidlängd   210

Fler tips på turskidor

 • KAR 149 + EA 2.0 Blue

  KAR 149 + EA 2.0 Blue
  KAR 149 + EA 2.0 från OAC är breda turskidor med integrerad stighud och universalbindning som du enkelt spänner fast dina vanliga kängor i. En allsidig turskida som funkar lika bra på kortare turer som längre flerdagarsturer i fält.
 • Finnmark 54 Waxless ICE

  Finnmark 54 Waxless ICE
  Finnmark 54 Waxless från Åsnes är turskidor utan stålkant. Skidorna har en lätt kol- och glasfiberarmerad träkärna. Den längsgående strukturen gör dem perfekta för långa turer, gärna med bagage. Finnmark 54 är hundvänliga skidor utan stålkant som gör att du och din bästa vän kan dela många upplevelser på tur genom fjällen.Skidorna levereras med fästen för X-skin, men går även att vaxa om så önskas. Skidorna passar i skidspår för kortare turer på plan mark.
 • XCD GT 160 + EA 2.0 Orange

  XCD GT 160 + EA 2.0 Orange
  XCD GT 160 + EA 2.0 från OAC är en lätt turskida för dig som gillar varierande terräng och turskidåkning i fjällen. Med integrerade Mohair-mix stighudar tar du dig enkelt fram i fjällen, och den medföljande EA 2.0-bindningen låter dig använda dina vanliga kängor när du åker. XCD GT 160 lämpar sig bäst på hårt packad snö och i öppen terräng. Längd: 160 cm
 • Fischer Outback 68 Crwn/Skin Blue

  Fischer Outback 68 Crwn/Skin Blue
  Outback 68 Crown/Skin Xtralite är breda turskidor från Fischer. De här skidorna har stålkanter i full längd för bättre kontroll i nedförsbacke och ett Offtrack Crown-mönster för pålitligt grepp, och de här skidorna är också Easy Skin-kompatibla. Reducerad längdstorlek ger förbättrad kontroll och manövrerbarhet för en enklare skidupplevelse.
 • Mountain Race 48 Skin WHITE

  Mountain Race 48 Skin WHITE
  Åsnes har utvecklat Mountain Race 48 SKIN för skidåkare som vill åka fort med lätt utrustning. MR48 SKIN är utrustad med en tydlig vaxficka, måttlig side cut, 3/4 stålkanter och en integrerad stighudhud. Denna modell är perfekt för dem som i huvudsak njuter av preparerade spår och ibland lämnar för obanad terräng för att utforska. Den är stark nog för att hantera grov terräng och svåra förhållanden.Detta är en lättviktsmodell som tillverkas med en träkärna av Paulownia för att ge styrka och minska vikten. MR48 SKIN väger endast 1550g per par i 200cm.Den integrerade huden är Pomoca Climb 2,0. Denna hud ger utmärkt grepp och utan att göra avkall på glid.MR48 är utrustad med ett system för att montera externa stighudar (X-skin) vilket gör att du kan klätter i mer krävande terräng där mer grepp behövs.
 • Transnordic 66 Crown/Skin Xtralite Nocolour

  Transnordic 66 Crown/Skin Xtralite Nocolour
  Transnordic 66 Crown/Skin Xtralite från Fischer är beprövade turskidor som har en ny, lättare träkärna som gör det lättare vid stigningar och ger kontroll med samma hållbarhet. Fischer Easy Skin fästs snabbt för att göra den här skidan med crown-belag till en riktig klättrare. Den klassiska smala formen och stålkanterna gör detta till en pålitlig resepartner på allt från expeditionsförhållanden till turer i måttlig terräng.
 • Ingstad Bc Ski ICE

  Ingstad Bc Ski ICE
  Ingstad Bc Ski från Åsnes är en mångsidig BC-skida som är avsedd för långa traverser i brant och krävande terräng. Ingstad är utrustad med en mindre vaxficka och en nordisk rocker / avsmalning. Detta gör Ingstad lätt att hantera i djup snö och krävande terräng.
 • Tonje BC Ski WHITE

  Tonje BC Ski WHITE
  Tonje BC Ski från Åsnes är turskidor för äventyrslystna damer. Dessa passar bra på djup och krävande snö, men är även lekfull i branta nerförsbackar. Nordisk Rocker gör skidorna lätta att hantera vid lössnö. Poppelträ/Paulownia kärnaUtvecklad för brant terrängBindning: 75 mm/BC
 • OAC Ski Poh 100 + Ea Poh Binding Green/Fox

  OAC Ski Poh 100 + Ea Poh Binding Green/Fox
  POH 100 + EA JR Universal Binding från OAC är en lätt och stabil turskida för barn, som passar utmärkt för åldrarna 5 till 10 år, och som gör det enkelt att utforska vintern utan att behöva byta utrustning. OAC Skinbased POH 100 är en barnskida som gör det enkelt för barn att ge sig ut på vinteräventyr. Utformad för sömlös åkning upp, ner och runt utan behov av att byta utrustning kan barnen fokusera på glädjen i att utforska snön. POH 100 turskidan är lätt, stabil och perfekt för dem som är nya när det gäller att glida på snö, och är den perfekta följeslagaren för roliga vinteraktiviteter. Tillsammans med OAC EA JR Universal Binding kan barnen nu åka skidor i sina vinter- eller vandringsskor med flexibel sula, vilket eliminerar behovet av särskilda pjäxor. Lämplig för skor eller stövlar med en sulängd mellan 22,5 och 30,5 cm. Egenskaper OAC flätad boxkonstruktion Kompressionsresistent kärna av elastiskt skum Patenterad OAC Unicoat skidbas Integrerad högkvalitativ stighud i Mohair-mix ALU/GF-förstärkning vid bindningsområdet Barnvänliga kompositkanter Tillverkad i Finland av OAC Tech *PATENTERAD US 9,308,431 PATENTERAD EP 2898930
 • Nansen Waxless Ski ICE

  Nansen Waxless Ski ICE
  Nansen Waxless Ski från Åsnes är en optimal turskida för den aktiva skidåkaren som rör sig i varierad terräng. Nanses är en bred turskida med bra svängradie och glid. Hel stålkant och modernt spänne för den som både vill ha bra glid- och gåegenskaper under utmanande turer i djup och tung snö. Vallningsfritt mönster under skidan ger bra grepp och glid i de flesta snöförhållandenVal av skidlängdSkidans längd bestäms i första hand utefter din kroppslängd och vikt. Tabellen nedan är menad som ett hjälpmedel men behöver inte följas slaviskt. Åkförmåga, terräng, vikt, snöförhållanden och individuella behov är faktorer som spelar in när du ska välja längd.Generella råd: skidåkning i svår terräng kräver kortare skidor än på öppna fjäll. För nybörjare är det ofta enklare att kontrollera en kort skida. Går man bara i uppkörda spår spelar längden mindre roll med tanke på hur bra/dåligt man glider i snön, då är det spännet som är det viktiga istället. En person som är lättare än genomsnittet bör välja en kortare skida, och en person som är tyngre bör välja en längre. Går du ofta med tung packning bör skidan också vara lite längre.Kroppslängd Vikt Skidlängd155-165 cm 55-65 kg 175160-175 cm 60-70 kg 180170-175 cm 65-75 kg 185175-180 cm 70-80 kg 190180-185 cm 75-85 kg 195185-190 cm 80-90 kg 200190+ cm    90+ kg    205
 • Traverse 78 Crown Xtralite Nocolour

  Traverse 78 Crown Xtralite Nocolour
  Traverse 78 Crown Xtralite från Fischer är turskidor med en bredare profil, djupare sidskärning än genomsnittet och en hel metallkant som ger den här skidan massor av stabilitet och kontroll. Offtrack Crown ger en perfekt blandning av grepp och glid för touring och kan snabbt kompletteras med en Fischer Super Skin för brantare klättringar.
 • WAP 129 + EA 2.0 White

  WAP 129 + EA 2.0 White
  WAP 129 + EA 2.0 från OAC är korta och breda turskidor som är väl anpassade för åkning i skog och djup snö. Komposit-kanterna innebär mindre risk när du åker med hund i närheten. EA 2.0-bindning ingår, vilket låter dig åka med dina vanliga kängor. Integrerad Mohair-mix stighudLängd: 129 cm
 • Mountain Race Junior Bc ORANGE

  Mountain Race Junior Bc ORANGE
  Mountain Race Jr Bc från Åsnes är turskidor för unga åkare som vill upptäcka bergen. Skidorna har 3/4 stålkant som säkrar kontrollen i alla lägen och en mjuk topp som gör dem enkla att manövrera och svänga med.
 • Spider 62 Crown Xtralite Grey/White

  Spider 62 Crown Xtralite Grey/White
  Spider 62 Crown Xtralite är lätta men ändå stabila turskidor från Fischer. Skidorna är mönstrade med Offtrack Crown i fästzonen som ger fäste i uppförsbackar oavsett vilken terräng du skidar i.
 • XCD BC 160 + EA 2.0 Wolverine

  XCD BC 160 + EA 2.0 Wolverine
  XCD BC 160 + EA 2.0 från OAC är en mångsidig turskida med intergrerade stighudar samt stålkant för varierande snöförhållanden samt terräng. Passar bra för dig som åker med tung packning. XCD BC 160 kommer färdig med en EA 2.0 bindning som låter dig åka med dina vanliga kängor. Längd: 160 cm
 • Rabb 68 BLACK

  Rabb 68 BLACK
  Rabb 68 från Åsnes är lättviktiga och lättkörda turskidor som passar lika bra till telemarksåkning som till topptursåkning. Skidorna är konstruerade med en poppelkärna, förstärkt med kol för optimal vridstyvhet. Skidan har rocker/taper i både nos och bakände för att optimera köregenskaperna under alla förhållanden. Det låga spännet gör denna skida väldigt bra för utförsåkning, utan att förlora för mycket av klättringsegenskaperna. Skidorna är kompatibla med både X-skin och vanliga stighudar. Den rekommenderade bredden på X-skin short skin för denna skida är 58 mm. Fäste för vanliga stighudar finns både i nos och bakände, vilket möjliggör användning av toppturs-racinghudar från Pomoca/Colltex. Rekommenderade långa stighudar:Colltex Mix med Coimbifix (541211)Pomoca Race Pro 2.0 – Top Fix (541408)Colltex Race PDG 170/62 (541310)Svängradie: 172 cm: 15,8 m180 cm: 17,2 m188 cm: 19,8 m
 • Line Sverdrup BC BROWN

  Line Sverdrup BC BROWN
  Line Sverdup BC från Åsnes är mångsidiga turskidor för åkning utanför spåren. Den avsmalnande formen och Rocker i spetsen gör skidorna lätta att lyfta ur snön, det minimerar risken för att de ska kroka fast och det förenklar svängarna. Det gör att du får en skida som klarar det mesta av terrängen och som upplevs som mer lekfull och förlåtande när förhållandena är krävande. Line Sverdup BC har en spänningskurva som gör att skidan lämpar sig för lite längre turer, och kanske speciellt i varierande och kuperad terräng. Val av skidlängdSkidlängden bestäms av kroppslängden och vikten. Tabellen nedan är menat som ett hjälpmedel och ska inte följas slaviskt. Åknivå, terräng, vikt, snöförhållanden och individuella behöv är faktorer som påverkar val av längd.Generella råd: åker du i svår terräng krävs en kortare skida än när du åker i öppna landskap. För nybörjare är det oftast enklare att manövrera en kortare skida. Åker du bara i uppkörda spår spelar längden mindre roll, då är det istället spännet som är viktigt. En person som väger mindre än genomsnittet bör ha en kortare skida, och en person som är tyngre bör ha en längre skida. Går du ofta med tung packning är en längre skida också att föredra.Kroppslängd Vikt (kg) Skidlängd155-165 50-60 170155-165 55-65 175160-175 60-70 180170-175 65-75 185175-180 70-95 190
 • Otto Sverdrup BC BLUE

  Otto Sverdrup BC BLUE
  Otto Sverdup BC från Åsnes är mångsidiga turskidor för åkning utanför spåren. Den avsmalnande formen och Rocker i spetsen gör skidorna lätta att lyfta ur snön, det minimerar risken för att de ska kroka fast och det förenklar svängarna. Det gör att du får en skida som klarar det mesta av terrängen och som upplevs som mer lekfull och förlåtande när förhållandena är krävande. Line Sverdup BC har en spänningskurva som gör att skidan lämpar sig för lite längre turer, och kanske speciellt i varierande och kuperad terräng. Val av skidlängdSkidlängden bestäms av kroppslängden och vikten. Tabellen nedan är menat som ett hjälpmedel och ska inte följas slaviskt. Åknivå, terräng, vikt, snöförhållanden och individuella behov är faktorer som påverkar val av längd.Generella råd: åker du i svår terräng krävs en kortare skida än när du åker i öppna landskap. För nybörjare är det oftast enklare att manövrera en kortare skida. Åker du bara i uppkörda spår spelar längden mindre roll, då är det istället spännet som är viktigt. En person som väger mindre än genomsnittet bör ha en kortare skida, och en person som är tyngre bör ha en längre skida. Går du ofta med tung packning är en längre skida också att föredra.Kroppslängd Vikt (kg) Skidlängd155-165 50-60 170155-165 55-65 175160-175 60-70 180170-175 65-75 185175-180 70-95 190
 • Fischer Traverse 78 Crown

  Fischer Traverse 78 Crown
  Denna produkt saknar för tillfället text. Vi jobbar på att ta fram en så snart som möjligt.
 • Åsnes Amundsen Bc Ski Turskida

  Åsnes Amundsen Bc Ski Turskida
  Åsnes Amundsen Bc Ski är de perfekta turskidorna för expeditioner, långa turer och andra äventyr med ryggsäck eller pulka i måttlig till platt terräng. Skidorna har en full stålkant och en framträdande “smörelomme” (vallaficka) för långvarigt grepp, styvhet och en lugn stabilitet. Skidorna är även k
 • Åsnes X-Skin 58Mm Nylon

  Åsnes X-Skin 58Mm Nylon
  Åsnes X-Skin 58Mm Nylon är ett par korta stighudar av 100% nylon, som ger optimal hållbarhet och fäste, och lämpar sig väl för blöt och tung snö. Om du vill förbättra stighudarnas prestanda ytterligare kan du impregnera dem för att ge ännu bättre glid. Stighudarna levereras i en praktisk väska framt
 • Åsnes Amundsen Fram Bc Ski

  Åsnes Amundsen Fram Bc Ski
  Åsnes Amundsen Fram Bc Ski är en vallafri turskida för långa turer både i terräng och i preparerade skidspår och är ett perfekt val för dig som planerar ett längre äventyr med pulka eller annan tung packning. Skidorna är framtagna för långa bergsutflykter, med full stålkant, gott om fäste och styvhe
 • Kaby Stövelbindning Universal

  Kaby Stövelbindning Universal
  Stövelbindning Universal: 8890-20, stl 38-48 8890-30, stl 49-50
 • Madshus Rottefella Bc Manuell

  Madshus Rottefella Bc Manuell
  Rottefella BC Manuell är en solid, stadig och användarvänlig bindning gjord för tuff terräng och varierande snöförhållanden både i och utanför spåren. Bindningen har manuell justering och låsmekanism. Produktfakta: Bredd: 57,9 mm Vikt: 472 gram Skostorlek:   -36-52 Säljes i par
 • Peltonen Metsä 70 Step

  Peltonen Metsä 70 Step
  Peltonen Metsä 70 Step är ett par turskidor med mjuk, flexibel spets som flyter bra även i djup snö och pudersnö - perfekt för vinterjakt och fiske. Cap-konstruktion. Handgjord i Finland. Desto tyngre man är eller om man i regel går i djupsnö så bör man välja från de längre längderna. Längd : 210, 2
 • Åsnes Line Sverdrup Turskida

  Åsnes Line Sverdrup Turskida
  Åsnes Line Sverdrup är ett par av de mest mångsidiga allroundskidorna för turskidåkning i Åsnes sortiment, som har designats med några av de allra bästa teknologierna Åsnes har att erbjuda. Turskidorna har en modern profil med generös sidecut och mer framträdande camber och “smörelomme” (vallaficka)
 • Åsnes Rabb 68

  Åsnes Rabb 68
  Åsnes Rabb 68 är en superlätt skida som placerar sig mellan en toppturskida och en turskida. Skidan tilltalar med säkerhet telemarksåkaren som till den mer viktfokuserade topptursentusiasten. Rabb 68 är konstruerad med en kärna av poppel, förstärkt med carbon för bättre vridstyvhet samt har rocker b
 • Madshus BC 50 Wax Turskidor Paket

  Madshus BC 50 Wax Turskidor Paket
  Madshus BC 50 Wax Turskidpaket BC 50 är Madshus mest sålda stålkantsskida som med sin bredd passar både i och utanför skidspåret och gör skidan enkel att kantställa. Stålkanten bidrar till ett säkert grepp och enklare åkning i hårdare fören. BC 50 har ett progressivt spann som är mer aggresivt mitt
 • Åsnes Ingstad Bc Ski Turskidor

  Åsnes Ingstad Bc Ski Turskidor
  Åsnes Ingstad BC En modern fjällskida med tydlig sväng och bra fart- och svängegenskaper. En idealisk skida för krävande utförskörningar, men fungerar även bra för långa etapper i platt terräng. Den nya Ingstad har fått en markant Nordisk Rocker och spets som smalnar av, vilket gör skidan mer svängv
 • Madshus Voss Vallningsbar Turskida

  Madshus Voss Vallningsbar Turskida
  Madshus Voss Vallningsbar Turskida Behändig turskida med 3/4 stålkant, lagom bred så den funkar perfekt i normal fjällmiljö, vill man gå helt offpist så är det bättre med en bredare modell. Köp till stighud om ni brukar gå i brantare terräng! Triaxial Cap konstruksjon og Multicore kjerne gjør Voss t
 • Madshus Fjelltech M50 Skin Turskidor Paket

  Madshus Fjelltech M50 Skin Turskidor Paket
  Madshus Fjelltech M50 Skin är vallningsfria turskidor med stålkant och är perfekt för den erfarne skidåkaren. Skidorna har en fäll infräst under fästzonen som passar såväl i som utanför spåret. Modellen M50 är lite bredare och passar för den som befinner sig lite mer utanför än i spåret. Ski Size Sk
 • Åsnes Falketind 62 Xplore

  Åsnes Falketind 62 Xplore
  Åsnes Falketind 62 Xplore är ett par breda, lätta och lekfulla turskidor för längre turer i krävande och brant terräng. Skidorna är designade med en responsiv träkärna av poppelträ och en framträdande “smörelomme” (vallaficka), och har karbonförstärkningar för optimala vridegenskaper. Med små finjus
 • Rottefella Xplore Bc Free-Pivot

  Rottefella Xplore Bc Free-Pivot
  Byt ut flexen framtill på skon i den bindande Rottefella Xplore Free Pivot-plattan för friare rotation och bekvämare gång i brant terräng och med pulka. Passar Xplore Off-Track bergskidbindning För bekvämare promenader i brant terräng Utbytbar
 • Fischer Traverse 78 Crown

  Fischer Traverse 78 Crown
  Denna produkt saknar för tillfället text. Vi jobbar på att ta fram en så snart som möjligt.
 • Åsnes Falketind 62 Xplore

  Åsnes Falketind 62 Xplore
  Åsnes Falketind 62 Xplore är ett par breda, lätta och lekfulla turskidor för längre turer i krävande och brant terräng. Skidorna är designade med en responsiv träkärna av poppelträ och en framträdande “smörelomme” (vallaficka), och har karbonförstärkningar för optimala vridegenskaper. Med små finjus
 • Madshus Panorama M55 Intelligrip Transition Turskidor

  Madshus Panorama M55 Intelligrip Transition Turskidor
  Madshus Panorama M55 Intelligrip Transition Turskidor är rätt i mitten av Madshus Panorama-serie. Profilen gör skidorna till ett bra val för allsidig turskidåkning, och ger en bra kompromiss mellan mjuk och fast snö. Turskidorna har en hellång stålkant, som ger maximal kantkontroll i alla förhålland
 • Åsnes Gamme 54 Bc Skidor

  Åsnes Gamme 54 Bc Skidor
  Åsnes Gamme 54 Bc Skidor är ett par lätta, mångsidiga turskidor lämpliga för långa skidturer i kuperad terräng med mycket packning i både ryggsäck och fjällpulka. Skidorna har en vridstyv konstruktion med Nordic Rocker (Early Rise) och utpräglade sidecuts som gör dem riktigt responsiva och lättsväng
 • Madshus Rottefella Xplore Bc Offtrack

  Madshus Rottefella Xplore Bc Offtrack
  Rottefella Xplore Bc Offtrack är ett nytt, innovativt bindningssystem, som ger ökad skidglädje, bättre skidupplevelse och mer stabil och rörlig turskidåkning, både på platt mark och upp och ner för berget. Rotationspunkten har flyttats bakåt, så nära foten som möjligt, för förbättrad rörlighet och k
 • Åsnes Ingstad Bc Ski Turskidor

  Åsnes Ingstad Bc Ski Turskidor
  Åsnes Ingstad BC En modern fjällskida med tydlig sväng och bra fart- och svängegenskaper. En idealisk skida för krävande utförskörningar, men fungerar även bra för långa etapper i platt terräng. Den nya Ingstad har fått en markant Nordisk Rocker och spets som smalnar av, vilket gör skidan mer svängv
 • Madshus Panorama M50 Intelligrip Transition Turskidor Paket

  Madshus Panorama M50 Intelligrip Transition Turskidor Paket
  Madshus Panorama M50 Intelligrip Transition Turskidor är de smalaste turskidorna i Madshus Panorama-serie. Den smalare profilen är perfekt för fastare snöförhållanden, då skidan behöver mindre yta för att hålla sig över snön. Turskidorna har en 3/4-stålkant som startar strax efter spetsen, vilket gö
 • Madshus Panorama T55 Intelligrip Transition

  Madshus Panorama T55 Intelligrip Transition
  Panorama T55 är mitt i vår Panorama-linje av backcountryskidor, med funktioner och konstruktion som gör den till en idealisk all-around backcountryskida. T55 kommer med vår helt nya Paulownia skidkärna, vilket gör T55 betydligt lättare än den tidigare modellen, och har en profil som presterar lika b
 • Madshus Panorama T50 Intelligrip Transition

  Madshus Panorama T50 Intelligrip Transition
  Panorama T50 är den smalaste skidan i Panorama backcountry-serien, och betydligt lättare än den tidigare modellen tack vare den helt nya Paulownia skidkärnan. Den smalare profilen är perfekt för fastare snöförhållanden, där mindre yta behövs för att hålla skidåkningen ovanför snön. T50 är unik i Pan
 • Åsnes Mountain Race 48 Skin Turskidor

  Åsnes Mountain Race 48 Skin Turskidor
  Åsnes Mountain Race 48 Skin Mountain Race 48 Skin, är en lätt och snabb turskida med 3/4 stålkant, markerad fästzon och måttlig midja. tillsammans med en integrerad stighud gör detta att du får en perfekt skidtur ute i markerna eller fjällen. Skidorna passar utmärkt i skidspår och stålkanten garante
 • Madshus Bc 50 Wax Turskidor

  Madshus Bc 50 Wax Turskidor
  Madshus BC 50 Wax Turskida BC 50 är Madshus mest sålda stålkantsskida som med sin bredd passar både i och utanför skidspåret och gör skidan enkel att kantställa. Stålkanten bidrar till ett säkert grepp och enklare åkning i hårdare fören. BC 50 har ett progressivt spann som är mer aggresivt mitt unde
 • Rode Skin Racing Yellow

  Rode Skin Racing Yellow
  Rode Skin Racing Yellow är en användarvänlig skinspray för tävlingar och träning i varmare snö. Sprayen förhindrar isbildning och ökar glidet utan att kompromissa med greppet. Använd en trasa för att sprida den och låt torka i några minuter. Fiberpapper 25 m (AR21 från Rode) är inkluderat. Temperatu
 • Fischer Outback 68 Crown/Skin Xtralite

  Fischer Outback 68 Crown/Skin Xtralite
  Fischer Outback 68 Crown/Skin   -Offtrack Crown och Nordic Rocker Chamber hjälper skidåkaren lättare ta sig genom terrängen. Skidans kärna manövrerar för att hjälpa stålkanterna att bli så effektiva som möjligt. Easy Skin för extra assistans vid branta klättringar. Easy skins finns som tillval t
 • Fischer Outback 68 Crown/Skin Xtralite

  Fischer Outback 68 Crown/Skin Xtralite
  Fischer Outback 68 Crown/Skin   -Offtrack Crown och Nordic Rocker Chamber hjälper skidåkaren lättare ta sig genom terrängen. Skidans kärna manövrerar för att hjälpa stålkanterna att bli så effektiva som möjligt. Easy Skin för extra assistans vid branta klättringar. Easy skins finns som tillval t
 • Kaby Stövelbindning

  Kaby Stövelbindning
  8590-10 Stövelbindning med kablar för stl 39-41 8590-20 Stövelbindning med kablar för stl 42-45 8590-30 Stövelbindning med kablar för stl 46-48

Äventyr på turskidor med packning

Fjällvandring är populärt på sommaren och då bär man sin packning i ryggsäck. På vintern har man fördelen av att kunna dra sin packning i en fjällpulka bakom sig. Det är betydligt lättare och inte lika jobbigt som att bära på ryggen.