Vandringsstavar

Vandringsstavar, eller gåstavar, kan du använda både som hjälpmedel och träningsutrustning. Använder du trekking poles när du vandrar i fjällen kan trycka på med överkroppen när benen börjar bli trötta. Vid promenader hemma kan dina gåstavar bidra med ökad träningsbelastning och ge dig en mer allround fysisk aktivitet där även armar och axlar får jobba.

Populärt inom vandringsstavar

 • Classic Hiking Pole G4 White

  Classic Hiking Pole G4 White
  Classic Hiking Pole G4 från Urberg är ställbara vandringsstavar i lätt aluminium med dubbla Quick Lock-låsningar som gör det snabbt och enkelt att justera längden allteftersom terrängen ändras. Det mjuka handtaget i EVA skum ger ett skönt och säkert grepp under långa vandringar, medan handledsremmen håller stavarna på plats. Dubbel Quick Lock-låsning i nylon säkerställer att de sitter ordentligt fast i önskad längd Handtag i EVA skum Handledsremmar Material: 7075 aluminium Vikt per stav: 235 gram  Spets: stål med hög kolhalt Skydd till spetsen ingår Trugor ingår Tips! Glöm inte skruva åt justeringsskruven ordentligt för att säkerställa att stavarna håller sig i önskad längd och inte glider ihop under vandringen.
 • Trekking Pole White

  Trekking Pole White
  Trekking Pole från Urberg är ställbara vandringsstavar som har ett helt nytt sätt att montera ihop dem på. Släpp bara på låsringen och stavarna vecklas ut och låser automatiskt fast sig. Sedan kan du lika snabbt och enkelt justera längden med Quick Lock-låsningen allteftersom terrängen förändras. För att fälla ihop stavarna igen så lyfter du bara Auto Lock systemet uppåt och fäller ihop - lättare än såhär blir det inte! Stavarna är tillverkade i lätt aluminium med mjuka och sköna handtag i EVA skum som ger hög komfort och säkert grepp under långa vandringar. Supersnabb montering och hopfällningQuick Lock-låsning i nylon säkerställer att de sitter ordentligt fast i önskad längdHandtag i EVA skumHandledsremmarMaterial: 7075 aluminiumVikt per stav: 280 gram Spets: stål med hög kolhaltSkydd till spetsen ingårTrugor ingårTips! Glöm inte skruva åt justeringsskruven ordentligt för att säkerställa att stavarna håller sig i önskad längd och inte glider ihop under vandringen.
 • Trail Trekking Poles Granite

  Trail Trekking Poles Granite
  Från vanligt härliga utflykter på helgen till längre vandringsresor i bergen. Trail Trekking Poles från Black Diamond har en perfekt kombination av komfort och hållbarhet. Uppdaterat mjukt skumgrepp Double FlickLocks, snabb låsning Testvinnare i konsumenttidningen Råd & Röns test av hopfällbara vandringsstavar. Användartesterna har utförts av en panelgrupp i varierande åldrar som tagit med variabler som komfort, hantering, stöd, stabilitet och funktion för låsmekanismer. Och så har det gjorts trycktest för hållbarhet och ett separat hållbarhetstest för handledsremmarna.
 • Classic Hiking Pole Aero White

  Classic Hiking Pole Aero White
  Classic Hiking Pole Aero från Urberg är ställbara vandringsstavar i lätt aluminium med dubbla Quick Lock-låsningar som gör det snabbt och enkelt att justera längden allteftersom terrängen ändras. Röret på staven är mer pyramidformat än runt, vilket gör hela staven mer vridstyv och klarar högre belastning. Det minskar även vindmotståndet vilket är ypperligt om du vandrar mycket i fjällen. Det mjuka handtaget i EVA skum ger ett skönt och säkert grepp, medan handledsremmen håller stavarna på plats. Dubbla Quick Lock-låsning i nylon säkerställer att de sitter ordentligt fast i önskad längdPyramidformat rör för bättre vridstyvhet, klarar högre belastning och minskat vindmotståndHandtag i EVA skumHandledsremmarMaterial: 7075 aluminiumVikt: 260 gram per stavSpets: stål med hög kolhaltSkydd till spetsen ingårTrugor ingårTips! Glöm inte skruva åt justeringsskruven ordentligt för att säkerställa att stavarna håller sig i önskad längd och inte glider ihop under vandringen.

Fler tips på vandringsstavar

 • Power Grip Pad

  Power Grip Pad
  Power Grip Pad är utbytbara gummidämpare från LEKI som ger ett bra och stabilt grepp på jämnare ytor. Kompatibla med vandringsstavarna från LEKI. Säljs i par. UnisexMaterial: Vulkaniserat gummi.
 • Trail Cork Trekking Poles Picante

  Trail Cork Trekking Poles Picante
  Trail Cork Trekking Poles från Black Diamond är byggd för mångsidighet under fyra säsonger och balanserar komfort, funktioner och hållbarhet. 7075 aluminiumskaftMjukt ergonomiskt handtag med naturligt korkgrepp och EVA-skumförlängningFusion Comfort-rem för förstklassigt stödFlickLock®-justerbarhetAnvändbar längd är 100-140 cm (Unisex)Vikt per par: 486 gSäljs som par
 • Trekking Poles Aluminium Cork No colour

  Trekking Poles Aluminium Cork No colour
  Trekking Poles Aluminium Cork från Silva är lätta vandringsstavar i aluminium som passar för vandringar året runt på både stigar och i fjällmiljö. Trekking Poles Aluminium Cork är justerbara upp till 140 cm och låses enkelt och säkert med TwistLock låsningen. När de inte används kan de skjutas ihop i tre delar för att få plats i packningen.Det bekväma handtaget i kork håller en behaglig temperatur oavsett om det är kallt eller varmt väder. Handtaget är även förlängt med skumgummi för att du ska kunna byta grepp i brant terräng. Handledsremmarna är mjuka och lätta att justera.Tillsammans med stavarna ingår även utbytbara trugor, gummifötter och utbytbara spetsar för att kunna anpassas efter olika terränger och väderlekar. Spetsarna i tungsten är konkava för att ge ett säkert grepp i mjukare terräng, medan gummifötterna ger dämpning på hårda vägar. Trugorna hindrar stavarna från att sjunka ner i snö eller lera.
 • Women's Distance Carbon FLZ Poles Dark Patina

  Women's Distance Carbon FLZ Poles Dark Patina
  Women's Distance Carbon FLZ Poles från Black Diamond är ihopfällbara vandringsstavar för damer. En stav väger endast 140 g (120 cm-modellen) och delas till tre sektioner vid hopfällning. Konstruerad av kolfiber och handtag av EVA-skum. ''Z-Pole Snow Basket''-kompatibelAvtagbara lågprofil-trugorUtbytbar spets som är kompatibel med spetsar av både hårdmetall och gummi ingårLättviktigt EVA-skumgrepp och greppförlängning med andningsbar, fukttransporterande rem
 • Sherpa dark anthracite-copper-neonyellow

  Sherpa dark anthracite-copper-neonyellow
  Sherpa från Leki är justerbara, stabila och lätta vandringsstavar för vandring. Stavarna är tillverkade i lätt aluminium och är utrustade med det pålitliga Aergon Air-greppet. Greppsystem: Lock Security Strap Skin 4.0Grepp: Aergon AirTrugor: Big Mountain Binding BasketSpets: Trekking Basket 2.0
 • Trekking Poles Carbon No colour

  Trekking Poles Carbon No colour
  Trekking Poles Carbon från Silva är lätta och slitstarka vandringsstavar i kolfiber som passar för vandringar året runt på både stigar och i fjällmiljö. Trekking Poles Carbon är justerbara upp till 140 cm och låses enkelt och säkert med TwistLock låsningen. När de inte används kan de skjutas ihop i tre delar för att få plats i packningen.Det bekväma handtaget i kork håller en behaglig temperatur oavsett om det är kallt eller varmt väder. Handtaget är även förlängt med skumgummi för att du ska kunna byta grepp i brant terräng. Handledsremmarna är mjuka och lätta att justera.Tillsammans med stavarna ingår även utbytbara trugor, gummifötter och utbytbara spetsar för att kunna anpassas efter olika terränger och väderlekar. Spetsarna i tungsten är konkava för att ge ett säkert grepp i mjukare terräng, medan gummifötterna ger dämpning på hårda vägar. Trugorna hindrar stavarna från att sjunka ner i snö eller lera.
 • Distance Baskets Large Black

  Distance Baskets Large Black
  Distance Baskets Large från Black Diamond är ett par trugor som passar alla stavar i Black Diamond Distance Series Poles. Bör ej användas för skidåkning.
 • Distance Baskets Small Black

  Distance Baskets Small Black
  Distance Baskets Small från Black Diamond är ett par trugor som passar alla stavar i Black Diamond Distance Series Poles. Bör ej användas för skidåkning.
 • Carbide Tips No colour

  Carbide Tips No colour
  Carbide Tips från Silva är utbytbara spetsar till dina vandringsstavar. Spetsarna har en konkav utformning som ger ett säkert grepp på stigar och i ojämn terräng.
 • Powder Baskets No Color

  Powder Baskets No Color
  Powder Baskets från Black Diamond är trugor för djup snö. Diameter 10 cm
 • Highlander Cork Onecolour

  Highlander Cork Onecolour
  Highlander Cork från Komperdell är den klassiska vandringsstången med den beprövade Twistlock-mekanismen. Vikt per stav: 248 gram
 • Black Diamond Z-Pole Trekking Tips NO COLOR

  Black Diamond Z-Pole Trekking Tips NO COLOR
  Z-Pole Trekking Tips från Black Diamond är ersättningsspetsar för Z-Poles. Inkluderar gummispetsar och hårdmetallspetsar. Kompatibel med Z-Pole Snow-trugor.
 • Trekking Pole 90-145 Cm green

  Trekking Pole 90-145 Cm green
  Trekking Pole 90-145 cm är vandringsstavar från Hilleberg. Dessa stavar kan användas som traditionella vandringsstavar, men är perfekt tillsammans med deras Anaris-tält, Mesh Tent 1, Mesh Boxar och Mesh Ridge. Stavarna är tillverkad av DAC:s mycket starka TH72M aluminium, och kan förlängas från 90 cm till 145 cm och är 65 cm lång när den är helt hopfälld. De justeras med en lättanvänd och mycket säker ”Lever Lock” låsmekanism. I sina längre längder är de idealiska för Anaris och Tarp 10, eller för framsidan av Tarp 5 eller Mesh Tent 1. Helt hopfälld är de perfekta för baksidan av både Tarp 5 och Mesh Tent 1. Trekking pole har även avtagbara gummispetsar för användning i stenig terräng. Säljs parvis
 • Rubber Tip Trekking

  Rubber Tip Trekking
  Rubber Tip Trekking är utbytbara gummitoppar från Leki som är anpassade för mer vardagliga promenader inomhus eller på asfaltsytor. Ger ett bra och stabilt grepp! Kompatibla med vandringsstavarna från LEKI. Säljs i par. UnisexFör användning inomhus och/eller på trottoar. Material: Vulkaniserat gummi
 • Trail Basket

  Trail Basket
  Trail Basket från Swix är två stycken trugor för dina vandringsstavar. Flexi-trugsystem är ett utbytbart system som gör att du snabbt kan byta truga i spåret. Skruva bara av trugan och välj den truga som passar bäst till de aktuella förhållandena. Passar tillsammans med Ferrule Trekking spetsen.
 • Komperdell Fx Lite Ti Vario Grey

  Komperdell Fx Lite Ti Vario Grey
  Fx Lite Ti Vario Compact från Komperdell är en 4-delad vikbar vandringsstav i aluminium. Med jutserbar längd kan du enkelt anpassa efter din längd, Trek Pro 245 grepp ger bra grepp och vadderad handrem ger en mjuk känsla mot handen.  Powerlock 3.0 Trek Pro 245 grepp Tillverkad i aluminium 4-sektioner
 • Black Diamond Explorer 3 Trekking Poles Tundra

  Black Diamond Explorer 3 Trekking Poles Tundra
  Black Diamond Explorer 3 Trekkingstavar är gjorda för vandraren som uppskattar komfort. Stavarna erbjuder pålitlig stabilitet och stöd för dagsturer och längre äventyr med ryggsäck. Stavarna är enkla att justera med FlickLock-teknologi, och skumgrepp och justerbara remmar säkerställer komfort runt handleden och säkert grepp. Gummispetsar ingår ej. Kompakta och stabila stavar Patenterad FlickLock-teknologi för snabba och effektiva justeringar av längden EVA-skumgrepp för överlägsen komfort i alla förhållanden Justerbar webbrem Utbytbara trugor Aluminiumkonstruktionen är lätt och slitstark Nerfälld längd: 61,5cm Användbar längd: 100-140cm Vikt: 257g
 • Cecilie Alloy Pole ORANGE

  Cecilie Alloy Pole ORANGE
  Cecilie Alloy Pole från Åsnes är turskidstavar tillverkade av 7075 aluminium som passar till de flesta turer i fjällen. Stavarna har ett långt och bekvämt handtag i EVA skum och en praktiskt handledsrem som går att justera för att du enkelt ska kunna byta grepp i varierande terräng. Trugorna är 105 mm breda och tillverkade av Hypalon och PA6. De roterar när de är monterade, vilket ger en varierad belastning på trugorna och längre hållbarhet. Val av stavlängdNär du ska välja längd på dina turstavar är tumregeln att staven ska vara 5 cm kortare än att den når upp till din armhåla när den står på marken. En annan tumregel är att turstaven ska vara 30-40 cm kortare än din kroppslängd.Turskidstavar är vanligtvis kortare än vanliga skidstavar för man vill ha optimal blodtillförsel till händer och armar när det är kallt, och man vill även undgå att hänga för mycket på stavarna och få ont i skuldrorna. Speciellt om du även drar en pulka efter dig, då måste armarna vara i en naturlig position så att du inte drar med enbart överkroppen. Utöver detta är val av stavlängd ytterst personligt och detta är självklart bara en rekommendation.
 • Komperdell C3 Pro Compact Black

  Komperdell C3 Pro Compact Black
  C3 Pro Compact är ett par vandringsstavar från Komperdell som du kan justera längden på. Stavarna är tillverkade i kolfiber (carbon) och kan packas ihop och bli endast 57 cm, vilket gör dem smidiga att ha med på resan eller fästa på vandringsryggsäcken.  Bra för brant terräng  Trek Pro 280 skumgrepp - speciellt lätt och behagligt mjukt skumgrep Powerlock 3.0 Smidigt att byta truga  Comfort vadderad rem
 • Comfort Trekking Strap S/M

  Comfort Trekking Strap S/M
  Comfort Trekking Strap S/M från Swix är en handledsrem för vandringsstavar.
 • Trekking Pole Tip Protectors No Color

  Trekking Pole Tip Protectors No Color
  Trekking Pole Tip Protectors från Black Diamond är gummitoppar till dina vandringstavar. Fungerar på alla BD-stavar förutom First Strike, Distance Series Z-stavar, aluminum skidstavar och Helio Fixed Length Carbon skidstavar. Säljs i par.
 • Cross Trail Lite TA Black/Gray

  Cross Trail Lite TA Black/Gray
  Cross Trail Lite TA från Leki är justerbara och packbara vandringsstavar i aluminium. Stavarna är utrustade med det smidiga Cross Shark-greppet. Det breda bandet med mycket andningsbart meshtyg omsluter handen stadigt och säkert och avlastar handmusklerna. Greppsystem: Shark systemGrepp: Cross SharkShark Frame Strap MeshTrugor: Nordic BasketSpets: Flex Tip
 • NW CT4 JustGoSport Just Click

  NW CT4 JustGoSport Just Click
  NW CT4 JustGoSport Just Click är lätta gåstavar från Swix som passar på stigar, grus, asfalt och is. Stavarna har Swix Just Click-handtag med SoftGrip som ger ett bekvämt grepp och värmande känsla. Det smarta handtaget gör att du kan frigöra händerna utan att behöva öppna handledsremmen, vilket är perfekt vid korta stopp. Just Go Sports-spetsen är i hårdmetall och har en medföljande gummiknopp för att kunna använda stavarna på varierat underlag.
 • Cross Trail FX Superlite Compact White/Black

  Cross Trail FX Superlite Compact White/Black
  Cross Trail FX Superlite Compact från Leki är justerbara och packbara stavar för traillöpning. Stavarna är tillverkade i lätt kolfiber och är utrustade med det smidiga Cross Shark-greppet. Det breda bandet med mycket andningsbart meshtyg omsluter handen stadigt och säkert och avlastar handmusklerna. Greppsystem: Shark systemGrepp: Cross SharkShark Frame Strap MeshTrugor: Trail Running BasketSpets: Trail TipPackpåse ingår
 • Distance Tech Tips Black

  Distance Tech Tips Black
  Distance Tech Tips är ett par gummifötter till Black Diamonds stavar.
 • Free Touring TI No color

  Free Touring TI No color
  Free Touring TI från Komperdell är en tvådelad, längdjusterbar vandringsstav av robust aluminium. Den sticker ut på grund av det långa Contour Foam-greppet och ligger bra i handen med hjälp av det vadderade bandet. Dessutom kan staven enkelt justeras till önskad storlek med Powerlock 3.0-justeringssystem. Ihopfälld är staven 100 cm. Handtag: Touring Foam 280-grepp
 • Women's Alpine Carbon Cork Trekking Poles Rhone

  Women's Alpine Carbon Cork Trekking Poles Rhone
  Ett par mycket mångsidiga, helt justerbara, 4 säsongers vandringsstavar gjorda av noga utvalda material. Med dessa kommer du att klara av krävande alpina turer lika väl som outforskade avlägsna vandringar. Premium korkgrepp med nyutvecklad ergonomisk grepptopp och rem för komfort, bättre hantering och säkerhetNya FlickLock Pro - nu med aluminiumkonstruktion som är lättare och enklare att använda3-lagers 100% Kolfiberskaft
 • Rubber Tips Black

  Rubber Tips Black
  Rubber Tips från Urberg är två stycken gummitoppar som du kan ha i reserv till dina vandringsstavar. Topparna skyddar stavens spets när du går på hårt underlag.
 • Black Diamond Distance Baskets Large with Clip Black

  Black Diamond Distance Baskets Large with Clip Black
  Distance Baskets Large with Clip från Black Diamond är ett par trugor som passar alla stavar i Black Diamond Distance Series Poles. Bör ej användas för skidåkning.
 • Flex Tech Tips No Color

  Flex Tech Tips No Color
  Flex Tech Tips från Black Diamond är ett par utbytesspetsar för trekking, kompatibel med Black Diamonds stavar med löstagbar spets. Vikt: 19 g/par
 • Black Diamond Trail Back Trekking Poles Burnt Sienna

  Black Diamond Trail Back Trekking Poles Burnt Sienna
  Trail Back Trekking Poles är ett par vandringsstavar från Black Diamond som ger stabilitet och stöd i skiftande terräng, perfekt för både dagvandrare och för dig som vandrar med tung ryggsäck. Stavarna är tillverkade med förlängda grepp för att möjliggöra byte av handpositioner, och justerbara handremmar ger komfort och säkerhet. FlickLock-tekniken möjliggör snabb justering av längden på stigen och gör det enkelt att packa ihop stavarna när du inte behöver dem.  Aluminiumkonstruktionen är lätt och hållbar för engagerad stigbruk Bekvämt EVA-skumgrepp med förlängning för flera greppalternativ när du rör dig Patenterad FlickLock-teknologi är det ultimata systemet för snabba och effektiva justeringar på stigen Justerbara remmar Utbytbara trugor Tresektionsdesign är enkel att packa ihop Ihopfälld längd: 61,5cm Användbar längd: 100-140cm Vikt: 267g
 • Cross Trail Lite Carbon Black

  Cross Trail Lite Carbon Black
  Cross Trail Lite Carbon från Leki är justerbara och packbara vandringsstavar i kolfiber. Stavarna är utrustade med det smidiga Cross Shark-greppet. Det breda bandet med mycket andningsbart meshtyg omsluter handen stadigt och säkert och avlastar handmusklerna. Greppsystem: Shark systemGrepp: Cross SharkShark Frame Strap MeshTrugor: Nordic BasketSpets: Flex Tip
 • Adjustable Running Poles Carbon 100-120cm No colour

  Adjustable Running Poles Carbon 100-120cm No colour
  Adjustable Running Poles Carbon 100-120cm från Silva är justerbara löparstavar i kolfiber för löpning i utmanade och teknisk terräng. Justera längden på stavarna smidigt och enkelt med Flicklock-låset i aluminium. Det är ett snabbt stretch-lås som säkerställer att stavarna är pålitliga att springa med, och som dessutom minimerar tiden från ihopfällda till utfällda. Den smarta Z-konstruktionen som gör att du kan fälla ihop stavarna i 3 sektioner, gör det möjligt att smidigt fästa stavarna på din löparväst eller din löparryggsäck när de är ihopfällda. Tillverkade av 100% 3K kolfiber Tredelad Z-stavskonstruktion med snabb stretchlåsning Extra långa handtag för bra grepp oavsett terräng Utbytbara konkava karbidspetsar Snötrugor och gummifötter ingår Handskstorlek: XS/S
 • Compactor Ski Poles NO COLOR

  Compactor Ski Poles NO COLOR
  Compactor Ski Poles från Black Diamond är perfekt för turskidåkning samt vinter vandring på fjället. De har en innovativ hopfällbar Z-Pole-teknik med vinterfunktionalitet. Den uppdaterade Black Diamond Compactor är en fyra-säsongs aluminiumstång som kan vikas in i ett ultrakompakt paket för enkel förvaring. Den omdesignade FlickLock Pro är nu lättare, starkare och enklare att använda, med en mer hållbar, smidd aluminiumkonstruktion som erbjuder upp till 20 cm justerbarhet. 18 mm (0,71 tum) aluminiumsektionsaxel med hastighetskonanläggningFlickLock® Pro justerbarhet - nu med aluminiumkonstruktion som är lättare och enklare att användaTurnergrepp med mjuk gummi med dubbla tätheterTouring Series-rem med lätt webbing och plaststege-låsspänne.100 mm (4 tum) kompakta pulverkorgar med tvådelars polupptagningIndexerad hylsa för 3/4 korgkompatibilitetVikt per par :  588 g / 1.30 lb for 100-125 cm LengthSerie:  TouringLängd :  [100-125 cm] 41-48.8 in [115-140 cm] 44.9-52.7 inHopfällbar längd : [41.5 cm] 16.3 in for 100-125 cm Length
 • Blizzard Mountain Extreme Nocolor

  Blizzard Mountain Extreme Nocolor
  Blizzard Mountain Extreme är turskidstavar från Swix.
 • Black Diamond Distance Carbon Z Poles Ultra Blue

  Black Diamond Distance Carbon Z Poles Ultra Blue
  Distance Carbon Z Poles är de lättaste Z-Pole-stavarna från Black Diamond, konstruerade för dig som färdas snabbt. Stavarna är gjorda i kolfiber och har en tredelad vikbar konstruktion. Passar till vandring och löpning. Skaft av 100% kolfiberZ-Pole-konstruktionOtroligt lätt och ihopfällbar stavLätt EVA-skumgrepp och greppförlängning med andningsbar, fukttransporterande rem tillverkad av återvunnet materialAvtagbara trugor för mångsidighetZ-Pole Snow Basket kompatibel (ingår ej)Längd - Längd ihopfälld - Vikt/par110 cm - 33 cm - 276 g115 cm - 37 cm - 284 g120 cm - 40 cm - 292 g125 cm - 42 cm - 300 g130 cm - 44 cm - 308 g
 • Ridgehiker Cork Green

  Ridgehiker Cork Green
  Ridgehiker Cork från Komperdell är justerbara vandringsstavar i aluminium med korkgrepp. Stavarna går att justera mellan 105 och 140 cm. Tour 170 cork 1K gripVadderade remmarAluminium 7075-T6, diameter 18/16/14 mmPowerlock 3.0Vario trugor, går att byta ut
 • Black Diamond Women's Distance Carbon Z Poles Dark Patina

  Black Diamond Women's Distance Carbon Z Poles Dark Patina
  Distance Carbon Z Poles är de lättaste Z-Pole-stavarna från Black Diamond, konstruerade för dig som färdas snabbt. Stavarna är gjorda i kolfiber och har en tredelad vikbar konstruktion. Passar till vandring och löpning. Damspecifik. Skaft av 100% kolfiberZ-Pole-konstruktionOtroligt lätt och ihopfällbar stavLätt EVA-skumgrepp och greppförlängning med andningsbar, fukttransporterande rem tillverkad av återvunnet materialAvtagbara trugor för mångsidighetZ-Pole Snow Basket kompatibel (ingår ej)Längd - Längd ihopfälld - Vikt/par100 cm - 33 cm - 262 g105 cm - 37 cm - 268 g110 cm - 40 cm - 276 g115 cm - 42 cm - 284 g120 cm - 44 cm - 292 g
 • Unisex Pursuit Trekking Poles Charcoal-Foam Green

  Unisex Pursuit Trekking Poles Charcoal-Foam Green
  Pursuit Flz Trekking Poles är ett par vandringsstavar från Black Diamond med ergonomiskt korkgrepp och Bloom-greppförlängning. Med två handtagsstorlekar för mindre eller större händer ger de bekväma handpositioner och motverkar trötthet. De naturliga korkgreppen är fukttransporterande, medan Bloom gripförlängningarna, i ett algbaserat skum, möjliggör ytterligare handpositioner i branta stigningar. Idealiska för alpina terräng. Solution 2.0-handremmarna är gjorda av återvunna fibrer. FlickLock+ soft-touch justeringssystem för snabba och enkla justeringar av längden. Unisex - 125-140 cm med greppstorlek M/L
 • Unisex Pursuit Shock Trekking Poles Steel Grey-Foam Green

  Unisex Pursuit Shock Trekking Poles Steel Grey-Foam Green
  Pursuit Shock Trekking Poles är ett par vandringsstavar från Black Diamond med optimerad stötdämpning, ergonomiskt korkgrepp och Bloom-greppförlängningar samt hopfällbart Z-Pole-system. Med två handtagsstorlekar för mindre eller större händer ger de bekväma handpositioner och motverkar trötthet. De naturliga korkgreppen är fukttransporterande, medan Bloom gripförlängningarna, i ett algbaserat skum, möjliggör ytterligare handpositioner i branta stigningar. Idealiska för alpina terräng. Solution 2.0-handremmarna är gjorda av återvunna fibrer. FlickLock+ soft-touch justeringssystem för snabba och enkla justeringar av längden. Unisex - 125-140 cm med greppstorlek M/L
 • Black Diamond Trail Back Trekking Poles Creek Blue

  Black Diamond Trail Back Trekking Poles Creek Blue
  Trail Back Trekking Poles är ett par vandringsstavar från Black Diamond som ger stabilitet och stöd i skiftande terräng, perfekt för både dagvandrare och för dig som vandrar med tung ryggsäck. Stavarna är tillverkade med förlängda grepp för att möjliggöra byte av handpositioner, och justerbara handremmar ger komfort och säkerhet. FlickLock-tekniken möjliggör snabb justering av längden på stigen och gör det enkelt att packa ihop stavarna när du inte behöver dem.  Aluminiumkonstruktionen är lätt och hållbar för engagerad stigbruk Bekvämt EVA-skumgrepp med förlängning för flera greppalternativ när du rör dig Patenterad FlickLock-teknologi är det ultimata systemet för snabba och effektiva justeringar på stigen Justerbara remmar Utbytbara trugor Tresektionsdesign är enkel att packa ihop Ihopfälld längd: 61,5cm Användbar längd: 100-140cm Vikt: 267g
 • Women's Trail Trekking Poles Alpine Lake

  Women's Trail Trekking Poles Alpine Lake
  Women's Trail Trekking Poles från Black Diamond tar dig från en avslappnad weekend helg till en utmanande vandrings trip i bergen. Dessa stavar är den perfekta kombinationen av ett bekvämt grepp och hållbarhet. Längd: 62-125 cmIhop packad längd: 62 cmTestvinnare i konsumenttidningen Råd & Röns test av hopfällbara vandringsstavar. Användartesterna har utförts av en panelgrupp i varierande åldrar som tagit med variabler som komfort, hantering, stöd, stabilitet och funktion för låsmekanismer. Och så har det gjorts trycktest för hållbarhet och ett separat hållbarhetstest för handledsremmarna.
 • Z-Pole Pole Tip Protectors NO COLOR

  Z-Pole Pole Tip Protectors NO COLOR
  Z-pole Pole Tip Protectors är ett skydd till din stav som ger grepp och reducerar störande ljud. Fungerar med BD-Distance Z stavar. Säljs i par.
 • Leki Rubber Tip Walking Black

  Leki Rubber Tip Walking Black
  Rubber Tip Walking är utbytbara gummidämpare från Leki som ger ett bra och stabilt grepp på jämnare ytor och har mycket god stötdämpning! Kompatibla med vandringsstavarna från LEKI. Säljs i par. UnisexMaterial: Vulkaniserat gummi.
 • Distance FLZ Poles Pewter

  Distance FLZ Poles Pewter
  Distance Flz Poles från Black Diamond är en hopfällbar vandringsstav för både herr och dam. En stav väger 210g ( 105-125cm modellen ) och delas till tre sektioner vid hopfällning. Längd ihopfälld: 95-110 cm - 34 cm 105-125 cm - 37 cm 120-140 cm - 41 cm ''Z-Pole Snow Basket''-kompatibelAvtagbara lågprofil-trugorUtbytbar spets som är kompatibel med spetsar av både hårdmetall och gummi ingårLättviktigt EVA-skumgrepp och greppförlängning med andningsbar, fukttransporterande rem
 • Silva Trekking Poles Rubber Paws No colour

  Silva Trekking Poles Rubber Paws No colour
  Trekking Poles Rubber Paws från Silva är gummifötter som skyddar spetsen på dina vandringsstavar och gör att du kan använda dem på flera underlag.
 • Distance Carbon FLZ Poles Ultra Blue

  Distance Carbon FLZ Poles Ultra Blue
  Distance Carbon FLZ Poles från Black Diamond är en hopfällbar vandringsstav för både herr och dam. En stav väger endast 170 g (120 cm modellen) och delas till tre sektioner vid hopfällning. Konstruerad av kolfiber och handtag av EVA-skum. ''Z-Pole Snow Basket''-kompatibelAvtagbara lågprofil-trugorUtbytbar spets som är kompatibel med spetsar av både hårdmetall och gummi ingårLättviktigt EVA-skumgrepp och greppförlängning med andningsbar, fukttransporterande rem
 • Sonic Trail

  Sonic Trail
  Sonic Trail är ett par vandringsstavar från Swix. De är lätta och gjorda av 100% aluminium. De har lagt stor vikt på att göra dem starka, slittåliga och styva. De är enkla att låsa tack vare Swix Sonic locking system och är lika enkla att fälla ihop.

Hopfällbara gåstavar, vandringsstavar och walking poles

Den här typen av gåstavar kan kallas för lite olika saker. Det finns hopfällbara gåstavar du kan vika ihop och andra som är teleskopstavar du skjuter ihop. Dessa ihopvikbara, vanligen tredelade stavar, är speciellt bra som vandringsstavar (trekkingstavar) i fjällen. När behovet uppstår kan du plocka fram stavarna och använda de för att sedan hänga de utanpå ryggsäcken under lättare partier.

För motionsbruk finns gåstavar med fjädring (dämpning) för att motverka kraftiga stötar men också för att öka motståndet. Dessa gångstavar har istället för en vass stavspets gummifötter längst ner.

Vilken längd passar dig på gåstavar?

För att få ut mesta möjliga kraft är det viktigt att längen på dina gåstavar är anpassade för dig. En tumregel är att stavlängden ska vara 70% av din kroppslängd. Om du köper gångstavar för trekking i fjällterräng kan du lägga på cirka 5% för att kunna använda stavarna som stöd vid t.ex. vadning eller i branta nerförspartier för att minska belastningen på knän och framsida lår.

Om du har köpt justerbara trekkingstavar kan du reglera längden i förhållande till terrängen. I branta uppförslut ska du korta ner stavarna medan du gör det motsatta i branta nerförslut. Om du traverserar, det vill säga rör dig snett längs med bergssluttningen kan du göra den nedre staven längre och den över kortare.

Tabell för allmän stavlängd på gåstavar

Din längd (cm)Stavlängd (cm)
150105
160110
170120
180130
190135
200140

Dämpning, spetsar och handtag på olika gångstavar

Om du går mycket på hårdare underlag som asfalt, sten eller hårt packat grus kan du använda inbyggd dämpningsfunktion på vissa gåstavar. Vanligen går det att slå på och av dämpningen för att anpassa sig till underlaget.

Om du går mycket stavgång i branta uppförsbackar som slalombackar eller motionsspår behöver du bra fäste. En stavspets bör då ha ståltagg för att kunna tränga ner i underlaget och ge dig ett bra frånskjut. Du behöver inte köpa olika typer av stavar utan kan sätta på en gummihatt om du vissa motionsrundor går på asfalt som cykelvägar och trottoarer.

Handtagen på vandringsstavar kan vara av kork eller kolfiber. Det är mestadels en smaksak men däremot är handtagsremmen desto viktigare. Om du ska jobba med kraftiga stavtag där triceps får jobba hårt behöver du kunna lägga en viss snärt i slutet av taget.

Då behöver du en stavrem som ger flexibiliteten i rörelsen. Går du mestadels med promenadstavar för att ge armarnas biceps muskler och axlar träning? Då är det när du lyfter staven i framåtrörelsen som är viktigast och då är inte stavremmen avgörande utan du kan till och med använda remlösa stavhandtag.