Vattenflaskor

Utan vatten klarar vi oss inte länge. En vattenflaska kan vara livräddare när man minst anar det. Se till att du alltid bär med dig vatten eller har tillgång till vatten ute i naturen. Flaskorna du hittar här är designade för att klara tuffa tag på vandring, i ur och skur.

De flesta flaskor är tillverkade i hårt material. Det finns dock en del mjuka vattenflaskor som man kan rulla ihop när de är tomma. Används ofta som flaska till löparryggsäckar.

Vill man kunna avnjuta kallt vatten även en varm sommardag finns det dricksflaskor med termosfunktion. De kallas ibland för termosflaskor och kan hålla dryck både varm och kall.

Populärt inom vattenflaskor

Fler tips på vattenflaskor

 • Wide Mouth Bottle 1,4 L

  Wide Mouth Bottle 1,4 L
  Den patenterade korken som är läcksäker tack vare sin V-ringspackning är också en fördel. Måttskalan på sidan gör det enkelt att hålla koll på hur mycket man druckit eller mäta upp t ex 3 dl vatten.De är BPA-fria och även kända för att de varken tar eller ger smak eller lukt till/från vätskan som förvaras i flaskan. Dessutom är de i princip okrossbara. Tillverkad i extremt tålig Tritan, BPA-friMaterialet tar inte åt sig dålig smak eller luktGår att diska i maskin, på översta hyllanKlarar temperaturer från -40°C till +100°CMåttskala på utsidan (milliliter)
 • Adventure Shot + Flask Gift Set

  Adventure Shot + Flask Gift Set
  Shotglas 59mlFickplunta 230 ml
 • SoftBottle Closure Cap 1.0L

  SoftBottle Closure Cap 1.0L
  Komprimerbar: Lätt att vika ihop när flaskan är tom.Smart design: Flaskan smalnar i mitten vilket gör att du får ett bra grepp.
 • Hydraulics 500ml Softflask

  Hydraulics 500ml Softflask
  Hydraulics 500ml Softflask är mjuka, lätta vätskeflaskor från Osprey. Mycket packbara och väger i princip ingenting när de är tomma vilket gör att de lätt glider in i meshfickorna på ryggsäcken.
 • Sflask 250/8 Std 28

  Sflask 250/8 Std 28
  Sflask 250/8 Std 28 från Salomon är en flaska för alla .
 • Thermal Bottle 0,5L

  Thermal Bottle 0,5L
  Thermal Bottle 0,5L är en halvliters termosflaska i rostfritt stål med läderöverdrag.
 • Chute Mag 1L Vacuum Insulated Stainless Steel

  Chute Mag 1L Vacuum Insulated Stainless Steel
  Chute Mag 1 L från Camelbak är en isolerad flaska magnetisk topp på locket. Drick fritt från den uppdaterade Chute Mag, tack vare en vinklad pipa som ger ett högt flöde av vatten utan att slösas eller spillas. Denna slitstarka och läck-resistenta flaska är 100% fri från BPA, BPS och BPF.
 • Stainless Drink Bottle - Drickflaska 1000 ml;550 ml;750 ml black

  Stainless Drink Bottle - Drickflaska 1000 ml;550 ml;750 ml black
 • SoftFlask 150

  SoftFlask 150
  SoftFlask vs. energigel = ingen tävling. SoftFlask 150 från Hydrapak är både ett enklare, snabbare och renare alternativ. Denna 150 ml hoptryckbara flaska är perfekt att förvara din energigel i när du behöver extra energi, när din egen är slut.
 • Insulated Reflect 592ml

  Insulated Reflect 592ml
  18/8 rostfritt stålClimate Lock ™ dubbelväggsisolering kommer att hålla dryckerna varma i upp till 24 timmar och kylda i upp till 40 timmar.Elektropolerad inredning, en säker och giftfri process och avrundade hörn gör det enkelt att rengöra.Kompatibel med alla Classic Caps, inklusive Sport Cap 3.0Handtvätt rekommenderas för alla isolerade produkter.
 • Insulated Classic 946ml

  Insulated Classic 946ml
  Tillverkad av 18/8, livsmedelsklassat rostfritt stål. Flaskan tar inte åt sig eller ger ifrån sig smaker.Fri från BPA, ftalater och bly.Korken måste skruvas av när man ska dricka ur den.Går enkelt byta ut kork vid behov. Större design - passar ej i mugghållare.Rundade hörn underlättar rengöringen. Skötsel: Rekommenderas att diskas per hand.
 • Ultraflask 600

  Ultraflask 600
  Ultraflask 600 ml ryms lätt i de flesta vätskevästar, vätskebälten eller packnings-fickor. Det mjuka materialet formar sig efter omgivande material vilket gör den bekväm att bära. Bitventilen har ett rejält flöde med autotätning efter varje klunk som eliminerar droppande. Den stora 42 mm öppningen gör påfyllning med is och dricka enkel. Det medföljer en avtagbar/justerbar slang till Ultraflask 600 ML; anpassa längden genom att korta ner slangen eller fäst den direkt på ventilen. Ultraflask 600 ML är tillverkad av extremt tålig, slitstark TPU och RF svetsade sömmar för överlägsen hållbarhet och elasticitet. Ultraflask 600 ML kan frysas eller fyllas med varmt vatten (max temp 60 ° C). Ultraflask kan diskas på översta hyllan i diskmaskinen. 100% BPA och PVC-fri.Material:Termoplastisk Polyuretan, Silikon, HDPE
 • GSI Soft Sided Condiment Bottle Set

  GSI Soft Sided Condiment Bottle Set
  Ett paket med fyra mjuka flaskor som rymmer 60 ml vardera. Små och enkla att ha med sig i packningen eller i bilen.
 • Loop Cap Für TKWide black

  Loop Cap Für TKWide black
 • Softbottle 0,5 L Closure cap

  Softbottle 0,5 L Closure cap
  Mjuka vattenflaskor är väldigt användbara, lätta att stuva ner i fickor, under ryggsäckslock och passar fint i många flaskhållare. Tomma rullas de ihop och tar knappt någon plats alls, dessutom väger de runt 80% mindre än en hård flaska med samma volym.Den här modellen har så kallad "closure cap"; eller som vi säger på svenska: vanlig skruvkork.0,5 L
 • Boulder Flask 6 Oz

  Boulder Flask 6 Oz
  Stor öppnining som gör det enkelt att flylla på, hälla ut och att drickaLock som sitter fast i flaskan vilket för att du aldrig förlorar den. 177 ml
 • Insulated Kid Classic 355ml

  Insulated Kid Classic 355ml
  Flaskan är tillverkad av 18/8 rostfritt stål och är fri från BPA, ftalater och bly - perfekt val till de små.Passar lika bra till varm som kall dryck. Stor öppning till att fylla på med isbitar eller frukt. Bör diskas för hands.Färgen på flaskorna är målade med ett giftfritt pulverlackLäckagesäker kork.100 % återvinningsbar miljövänlig och livsmedelssäker
 • Classic 1900ml

  Classic 1900ml
  Classic 1900ml är en flaska i större format. Perfekt för långa resor eller camping.
 • Omm Ultra Flexi Flask 500ml Bite Valve

  Omm Ultra Flexi Flask 500ml Bite Valve
  Omm Ultra Flexi Flask 500ml Bite Valve är en flexiflaska som minskar i storlek när du dricker. Vätskan hålls effektivt på plats och du slipper helt att vattnet åker omkring när du är igång. Det stö...
 • Flaschenverschluss WMB One - Kapsyl grey

  Flaschenverschluss WMB One - Kapsyl grey
 • Classic 532ml

  Classic 532ml
  Fri från BPAKlean Coat™ pulverlack, hållbar och utan giftig beläggning.Öglekorken gör den lätt att fästa på en ryggsäck eller i ett bälte.Passar i de flesta mugghållare och cykelhållare.Rundade hörn underlättar rengöringen. Går att använda tillsammans med alla Classic-lock.Skötsel: Går bra att diska i diskmaskin.
 • Quick Stow Flask 17oz

  Quick Stow Flask 17oz
  Bit-ventil som gör att den försluter sig efter varje klunkLocket kan dikas i maskin
 • Klean Kanteen Classic 800 Ml Sport Cap, BRUSHED STAINLESS

  Klean Kanteen Classic 800 Ml Sport Cap, BRUSHED STAINLESS
 • Stow Bottle 500 ml

  Stow Bottle 500 ml
  Stow Bottle 500 ml är en mjuk, vikbar flaska på 500 ml. Med spillfritt munstycke och handtag. 80% lättare än de flesta hårda flaskor.
 • Microlite 350 Flip

  Microlite 350 Flip
  Microlite 350 Flip är en ultralätt vacuumisolerad flaska som håller drycken varm 8H eller kall 16h. Samtidigt är den 1/3 lättare och rymmer 25% mer vätska än traditionella vacuumflaskor i samma storlek tack vare att väggarna endast är 2 mm tunna. Vikt: 198 gram Volym: 354 ml
 • Sea to Summit Pack Tap, 10 liter

  Sea to Summit Pack Tap, 10 liter
  Sea to Summit Pack Tap är en praktisk, tålig vattenpåse med tappkran som enkelt hanteras med en hand och passar perfekt för vandring, kajakturer, camping etc. Pack Tap har gott om fästespunkter och...
 • Café Cap 2.0 für Weithalsflaschen One Size black

  Café Cap 2.0 für Weithalsflaschen One Size black
 • Trailbottle 0.6L Stainless

  Trailbottle 0.6L Stainless
  Rostfritt stål varken tar upp eller avger smaker till innehållet.Tillverkad i livsmedelsklassat 18/8 rostfritt stål.Locket - Tritan® tar varken upp eller avger smaker.Ögla att fästa i tex. ryggsäcken.Passar de flesta vattenfilter.
 • Water Tank - Vätskebehållare 2 l;4 l;6 l

  Water Tank - Vätskebehållare 2 l;4 l;6 l
 • Klean Kanteen Kid Loop Cap

  Klean Kanteen Kid Loop Cap
  Klean Kanteen Kid Loop Cap är en praktisk ögelkork som gör det enkelt för dig att ta med ditt barns vattenflaska överallt. Den stora öglan gör att vattenflaskan går att fästa i princip vart som hel...
 • Actives Insulated Water Bottle 530 ml

  Actives Insulated Water Bottle 530 ml
  Specifikationer:Dubbelväggskonstruktion som håller dryckerna iskallaVakuumisolering håller flaskorna fria från kondensPulverlackerat för ett säkert grepp - även när händerna är svettiga och halaIngen smaksöverföringväxla från pre workout, till vatten, till protein shake utan långvarig smakAvtagbart, skyddande silikonskydd för ökad hållbarhet
 • Kid Classic Sippy 355ml

  Kid Classic Sippy 355ml
  Helt fri från BPA och andra gifter. Rekommenderas för spädbarn 6+ månader.Avrundade hörn för enkel rengöring.Klean Coat™-pulverlack gör flaskan mer hållbar och är säker för både människan och miljön.Nätt design, passar de flesta mugghållare.
 • SoftBottle with Push-Pull Cap - Drickflaska 0,5 l;1 l blue

  SoftBottle with Push-Pull Cap - Drickflaska 0,5 l;1 l blue
 • Nalgene Wide Mouth Bottle 1000 ml Logo, CLEAR/WHITE/WHITE BEAR

  Nalgene Wide Mouth Bottle 1000 ml Logo, CLEAR/WHITE/WHITE BEAR
 • Softflask - Drickflaska 250 ml - 250 ml;500 ml - 500 ml montane logo

  Softflask - Drickflaska 250 ml - 250 ml;500 ml - 500 ml montane logo
 • Classic 532ml

  Classic 532ml
  Fri från BPAKlean Coat™ pulverlack, hållbar och utan giftig beläggning.Öglekorken gör den lätt att fästa på en ryggsäck eller i ett bälte.Passar i de flesta mugghållare och cykelhållare.Rundade hörn underlättar rengöringen. Går att använda tillsammans med alla Classic-lock.Skötsel: Går bra att diska i diskmaskin.
 • Quick Stow Flask 12oz

  Quick Stow Flask 12oz
  Bit-ventil som gör att den försluter sig efter varje klunkLocket kan diskas i maskin
 • Seeker 3 L

  Seeker 3 L
  För att rengöra en Seeker 3 L, kan du diska den i diskmaskinen på översta hyllan. Alternativt rengörs Seeker 3 L med varmt vatten, diskmedel och en flaskborste .Material:Termoplastisk polyuteran, HDPE
 • S-Karabiner - Utrustningskarbiner Small brushed stainless

  S-Karabiner - Utrustningskarbiner Small brushed stainless
 • Stow Bottle 500 ML

  Stow Bottle 500 ML
  Stow Bottle 500 ML från Hydrapak är en slitstark och extremt lätt vattenflaska. När denna flaska inte är fylld väger den endast 43 gram, vilket gör den perfekt att ha med på turer utomhus då du vill spara på vikten. Den tar dessutom extremt lite plats då den tom enkelt går att trycka ihop. Tillverkad av slitstark och hållbar TPU.
 • Klean Kanteen 267ml Kid Kanteen® Baby Bottle (w/Medium Flow Nipple)

  Klean Kanteen 267ml Kid Kanteen® Baby Bottle (w/Medium Flow Nipple)
  Klean Kanteen 267ml Kid Kanteen® Baby Bottle (W/Medium Flow Nipple) är ett eko-säkert, miljövänligt alternativ till nappflaskorna i plast, och som dessutom är helt giftfri och fri från BPA, ftalate...
 • Insulated Classic 592ml

  Insulated Classic 592ml
  18/8 Rostfritt stålkonstruktion.Climate Lock ™ dubbelväggsisolering håller drycker varma i upp till 20 timmar och kylda i upp till 50 timmar.Elektropolerad insida, en säker och giftfri process och avrundade hörn gör det enkelt att rengöra.Levereras med Loop Cap.Kompatibel med alla Classic Caps, inklusive Sport Cap 3.0 och plastfri Bamboo Cap.Handtvätt rekommenderas för alla isolerade produkterLivstids garanti
 • Klean Kanteen Kids Baby Bottle 267 ml MF, BRUSHED STAINLESS

  Klean Kanteen Kids Baby Bottle 267 ml MF, BRUSHED STAINLESS
 • Loop Cap Für TKWide black

  Loop Cap Für TKWide black
 • Transparent Water Bottle

  Transparent Water Bottle
  Material: 100% polyamide
 • Sports Lid - Drickflaska black

  Sports Lid - Drickflaska black
 • Sahara Slim Single - Isoleringskanna 500 ml metallic

  Sahara Slim Single - Isoleringskanna 500 ml metallic
 • Lifestraw Go 2-Stage Filtration

  Lifestraw Go 2-Stage Filtration
  LifeStraw Go är en smart dricksflaska som låter dig bära med dig drickbart vatten vart du än går. Du fyller helt enkelt på vatten från en sjö, bäck eller till och med en vattenpöl och skruvar på lo...
 • Staubschutz Für Sportcap 3.0 black

  Staubschutz Für Sportcap 3.0 black
 • Chug - Drickflaska 720 ml very berry;scuba;monaco

  Chug - Drickflaska 720 ml very berry;scuba;monaco
 • Cafe Cap Für TKWide black

  Cafe Cap Für TKWide black
 • GSI 10 L Water Cube

  GSI 10 L Water Cube
  En vattendunk som viks ihop när den inte används. När man fyller på vatten så utvidgar vattendunken sig och den kan fyllas med 10 liter vatten. GSI 10 L Water Cube har ett integrerat handtag som g...

Miljövänligt val av vattenflaska

Materialet som vattenflaskan är tillverkad av och var den tillverkats påverkar miljön olika. Vattenflaskor i plast är såklart inget bra miljöval då det kräver fossila råvaror.

En flaska i glas eller rostfritt stål har mindre miljöpåverkan. Stålflaskor som exempelvis Klean Kanteen är mycket tåliga och kommer att kunna hålla hela livet ut. Glasflaska kanske låter ohållbart men om de är av härdat borosilikatglas har de också hög tålighet.

En fördel som glasflaskan har är att den kan göras genomskinlig. Det gör att du lättare ser om den är smutsig och hur mycket dryck som finns i den.

ilead