Katadyn vattenrening

Om du vill ha enkla sätt för vattenrening ska du kika på lösningarna som Katadyn tagit fram. De har många praktiska verktyg för vattenrening och vi kan tipsa om.

Populärt inom Katadyn vattenrening

 • Katadyn Befree Gravity Filter 6 L Blue

  Katadyn Befree Gravity Filter 6 L Blue
  Befree Gravity Filter 6 L från Katadyn är mångsidig och flexibel och gör att vattenreningen går snabbt och smidigt. Detta smarta system rymmer 10 liter vatten och består av en Hydrapak-behållare samt ett Hollow Fiber-filter. Lösningen högst upp gör detta vattenreningssystem både lätt att bära och att hänga upp när du önskar och kan enkelt användas som en vattentank. Viktigt att tänka på när det gäller vattenrening är att ta vatten från en så rinnande källa som möjligt. Undvik i största möjliga mån att ta vatten från vattensamlingar med stilla stående vatten och grumligt innehåll. Ta helst inte ytvatten och välj om möjligt vatten en bit ut från strandkanten.Reningen sker med 0,1 microns precision som innebär att protozoer minskar med 99,9% samt bakterier med 99,9999%. Själva filtret klarar upp till 1000 liters vattenrening. Om du bara renar klart vatten klarar filtret att rena mer vilket också betyder att det klarar mindre om du renar grumligt vatten.Rengöring av filtret om det sätts igen sker genom så kallade ”EZ-Clean advantage” vilket innebär att ha vatten i flaskan och skaka den kraftigt. Alternativt kan du skruva loss filtret och doppar det i vatten och ”swishar” det hastigt från sida till sida i vattnet. Då lossnar skräpet och du kan fortsätta att rena vatten igen. Filtret ska aldrig ska sköljas horisontellt under en kran eftersom det kan förstöra filtret.
 • Katadyn Kat Vario Black

  Katadyn Kat Vario Black
  Katadyn Vario är en effektiv och lätthanterad vattenrenare med tre olika filter beroende på hur grumligt vattnet är. Vario gör vattenrening enkelt och kan rena upp till två liter vatten per minut. Katadyn Vario är en populär vattenrenare som är väldigt effektiv och lätthanterad.Tekniken består av tre filter som kombineras på olika sätt,ett högpresterande glasfiberfilter, ett keramiskt förfilter som kan justeras individuellt beroende på grumlighet i vattnet och ett aktivt kolfilter för att eliminera dålig lukt och smak i vattnet.Med Vario kan du få ut två liter dricksvatten per minut genom att använda glasfiber- och aktivt kolfiltret, om vattnet är mycket grumligt kan förfiltret monteras på för förlänga livslängden.Egenskaper för Vario:Lätthanterad vattenrenare med dubbelpumpStällbart vattenflöde upp till 2 liter/minGängad botten för direktmontering av t.ex. Nalgeneflaska (wide mouth)Utpumpningsslang för att fylla vätskebehållareHögpresterande glasfiberfilter med 0,3 micron som avlägsnar bakterier Rengöringsbart keramiskt förfilter (0,2 micron)Utbytbart kolfilter som reducerar kemikalier, dålig lukt och smak i vattnetKapacitet upp till 2000 liter innan filtrena behövs bytas ut Katadyns produktvideo för Vario Mått: 19 x 10 cmVikt: 425 g
 • Katadyn Combi Carbon Replacement Pack (2 Pcs) Silver

  Katadyn Combi Carbon Replacement Pack (2 Pcs) Silver
  Combi Carbon Replacement Pack (2 Pcs) från Katadyn är ett 2-pack med aktivt kol för vattenfiltrering till Katadyn Vario. En påse räcker till 200 L vatten. Om vattnet börjar lukta eller om du kontinuerligt använt din Katadyn Vario under 6 månader är det dags att byta ut kolet.
 • Katadyn Activated Carbon Silver

  Katadyn Activated Carbon Silver
  Dax att byta kolfiltret? Med Katadyn Vario Aktivt Kol får du ett sprillans nytt. Katadyn Vario Aktivt Kol är nytt kolfilter till din Vario vattenrenare. Reducerar kemikalier, dålig lukt och smak i vattnet. Kolet håller max 6 månader oavsett liter.

Fler tips på Katadyn vattenrening

 • Katadyn Pocket Professional Black

  Katadyn Pocket Professional Black
  En klassiker! Detta robusta vattenfilter är gjort av rejäla material och är idealiskt för långvarig användning även under extrema förhållanden.  Silvreimpregnerade keramiska elementet är effektiva mot bakterier och protozoer. Katadyn Pocket är det enda vattenfilter med en 20 års garanti.Inkluderar: Förfilter, klips för flskan och bärväska.
 • Katadyn Hiker Pro Replacement Cartridge White

  Katadyn Hiker Pro Replacement Cartridge White
  Ersättningsfilter till Katadyn Hiker. Ersättningsfilter när filtret i din vattenrenare korkat igen och gjort sitt. Passar Hiker och Hiker Pro från Katadyn.
 • Katadyn Vario Ceramic Prefilter Disc Replacement White

  Katadyn Vario Ceramic Prefilter Disc Replacement White
  Keramiskt förfilter till din Katadyn Vario Katadyn Vario Extra Förfilter är det keramiska förfiltret till din vattenrenare Vario. Kan vara bra att ha när ditt gamla filter börjar bli slitet.
 • Katadyn Combi Ceramic Replacement Cartridge White

  Katadyn Combi Ceramic Replacement Cartridge White
  Combi Ceramic Replacement Cartridge från Katadyn är ett utbytesfilter till Katadyn Combi.
 • Katadyn Befree Gravity Upgrade Kit Black

  Katadyn Befree Gravity Upgrade Kit Black
  Befree Gravity Upgrade Kit från Katadyn är en adapter som uppgraderar din Katadyn Gravity Camp 6 L eller Base Camp Pro 10 L till ett Katadyn Gravity Water Filter-system. OBS! Kräver ett BeFree-filter (säljs separat) och ett 6 L eller 10 L vattenfiltersystem med tillbehör.
 • Katadyn Combi Black

  Katadyn Combi Black
  Katadyn Combi är ett högkvalitativt keramiskt filter som levererar upp till 50.000 liter rent vatten. Katadyn Combi kombinerar ett silver-impregnerat keramiskt filter med ett påfyllbart kolfilter. Det går att använda Combi även utan kolfiltret, men rekommenderas om vattnet är kemiskt förorenat eller smakar/luktar illa. Det renade vattnet flödar fram med en hastighet på cirka en liter per minut. Det keramiska filtrets kapacitet är upp till 50.000 liter, beroende på vattenkvalitén. Det aktiva kolet klarar upp 200 liter, dock är livstiden på aktivt kol är cirka 6 månader, oavsett hur mycket du vatten du renat. Den medföljande slangen är 110 cm lång för att du lätt ska nå vattenkällan och den är försedd med ett flöte och ett förfilter som filtrerar bort de största partiklarna.  Hur är det med reningen då? Jodå, den är mycket bra. Combi är mycket effektivt mot bakterier, protozoa och andra otäcka saker. Men! Har man den minsta misstanke om virus, måste man använda kemisk rening också. T ex Micropur Forte. Förvaringsväska, rengöringssvamp, silikonfett, mätsticka (för att veta när det är dax att byta det keramiska filtret), två omgångar aktivt kol, adapter till drickflaska samt instruktioner på svenska ingår.
 • Katadyn Vario Replacement Cartridge White

  Katadyn Vario Replacement Cartridge White
  Alltid rent vatten med Katadyn Vario. Här ett extra filter när det gamla gjort sitt. Katadyn Vario Ersättningsfilter är glasfiberfiltret till din vattenrenare Vario. Kan vara bra att ha när ditt gamla filter börjar bli slitet.
 • Katadyn Pocket Ceramic Replacement Car White

  Katadyn Pocket Ceramic Replacement Car White
  Pocket Ceramic Replacement Cartridge från Katadyn är en keramisk reservpatron till Katadyn Pocket filter.
 • Katadyn Befree Flaska Med Filter 1,0 Liter

  Katadyn Befree Flaska Med Filter 1,0 Liter
  Katadyn Befree Flaska Med Filter är en flaska som renar vatten. Dess lätta vikt gör den perfekt att ta med sig på utflykten och dess volym gör den till en bra produkt att ta med sig när det inte&hellip:
 • Katadyn Reservfilterpatron till Vario

  Katadyn Reservfilterpatron till Vario
  Reservfilterpatron till Katadyn Vario.   -
 • Katadyn Combi Filter

  Katadyn Combi Filter
  Portabel vattenrenare med kombinerat keramiskt och aktivt kolfiter När du är ute på en längre vandring eller resa är rent vatten A och O. Med Katadyn Combi har du alltid tillgång till rent vatten utan bakterier och kemikalier. Oavsett var du är fixar Combi Plus friskt och gott vatten med hjälp av sitt aktiva kolfilter och utbytbara keramikfilter — helt utan kemikalier. Vattenrenaren består av en silverimpregnerad keramikpatron. Den kan i genomsnitt filtrera 50 000 liter vatten innan filtret behöver bytas. Filtret kan enkelt rengöras efter användning och kan tvättas om och om igen. Den är kompatibel med i princip alla flaskor. Alla filter passar inte alla situationer. Välj ett filter som är specialanpassat efter just din destination.
 • Katadyn Keramiskt förfiltertill Vario

  Katadyn Keramiskt förfiltertill Vario
  Keramiskt förfilter till Katadyn Vario.   -
 • Katadyn Pocket Professionalmed keramiskt filter

  Katadyn Pocket Professionalmed keramiskt filter
  Katadyn Pocket Professional är en enormt uthållig och tålig vattenreningspump som klarar extrema förhållanden och har  -använts i många år av oerhört många olika äventyrare och yrkesfolk. &hellip:
 • Katadyn Keramiskt förfiltertill Vario

  Katadyn Keramiskt förfiltertill Vario
  Keramiskt förfilter till Katadyn Vario.   -
 • Katadyn Katadyn Micropor Forte Tabletter

  Katadyn Katadyn Micropor Forte Tabletter
 • Katadyn Aktivt kol för Vario, 2-pack

  Katadyn Aktivt kol för Vario, 2-pack
  Aktivt kol för Katadyn Vario som räcker till 200 liter vatten. När du känner att det filtrerade vattnet börjar smaka/lukta mer så är det som regel dags att fylla på kolet igen eller om du kontinuerligt använder Varion under 6 månader eller mer så ska kolet bytas.
 • Katadyn Aktivt kol för Combi

  Katadyn Aktivt kol för Combi
  Aktivt kol för Katadyn Combi.
 • Katadyn BeFree Flaska med filter

  Katadyn BeFree Flaska med filter
  Katadyn BeFree är en smart och smidig lösning för filtrering med en Hydrapak softflask och ett Hollow Fiber filter. Denna teknologi, dvs små smala långa sugrör med små tunna hål i ger en hög flödeshastighet och dessutom är påfyllnaden av vätska enkel genom den 43 mm stora öppningen.  -Filtret med hela skruvkorken går att köpa separat som reservdel och går även att kombinera med andra Hydrapak produkter med samma dimension på korken. Reningen sker med 0,1 microns precision, vilket reducerar protozoer med 99,9% och bakterier med 99,9999%. Den genomskinliga flaskan gör det lätt att se hur mycket vatten som är i och även hålla koll på hur mycket vatten man dricker. Filtret klarar ca 1000 liters vattenrening (mer om man bara renar klart vatten och mindre om man renar grumligt vatten). Om filtret sätts igen av för mycket grumligt vatten så rengör man det enkelt genom den s k ”EZ-Clean advantage” dvs att ha vatten i flaskan och skaka den kraftigt. Alternativt skruvar man loss filtret och doppar det i vatten och ”swishar” det hastigt från sida till sida i vattnet. Då lossnar skräpet och man kan fortsätta att rena vatten igen. Notera att filtret aldrig ska sköljas horisontellt under en kran, det kan förstöra filtret. Volym: 0.6 L
 • Katadyn Pocket Filter Ceramic Spare Element

  Katadyn Pocket Filter Ceramic Spare Element
  Extrafilter för Katadyn Pocket vattenrenare Ett keramikfilter för att ersätta ditt gamla i Katadyn Pocket portabel vattenrenare.
 • Katadyn Vario

  Katadyn Vario
  Katadyn Vario är en  -mycket effektiv  -vattenrenare som är enkel att hantera och ger stora mängder drickbart vatten. Vario är väldigt kompakt och väger minimalt, vilket gör den idealisk&hellip:
 • Katadyn BeFree filter 0,6 liter

  Katadyn BeFree filter 0,6 liter
 • Katadyn BeFree endast filterelement

  Katadyn BeFree endast filterelement
  Ersättningsfilter som passar Katadyn BeFree Water Filtration System men även vissa Hydrapak-produkter som har en öppning på 43 mm. Filtret renar vattnet med 0,1 microns precision, vilket reducerar protozoer med 99,9% och bakterier med 99,9999%.  -Filtret klarar ca 1000 liters vattenrening (mer om man bara renar klart vatten och mindre om man renar grumligt vatten). Om filtret sätts igen av för mycket grumligt vatten så rengör man det enkelt genom den s k ”EZ-Clean advantage” dvs att ha vatten i flaskan och skaka den kraftigt. Alternativt skruvar man loss filtret och doppar det i vatten och ”swishar” det hastigt från sida till sida i vattnet. Då lossnar skräpet och man kan fortsätta att rena vatten igen. Notera att filtret aldrig ska sköljas horisontellt under en kran, det kan förstöra filtret.
 • Katadyn BeFree Gravity Filter 10l

  Katadyn BeFree Gravity Filter 10l
  Upphängningsbar och effektiv vattenrengöring Vattenrengöring med lätt vikt som dessutom tar lite plats i packningen. BeFree Gravity håller hög standard för vattenrengöring och mikrofiltret eliminerar effektivt skadliga organismer som bakterier och protozoer ned till en storlek av 0.2 mikroner, vilket också inkluderar giardia och salmonella. Systemet har en reningskapacitet på 2 liter/minut och är smidigt att använda tack vare den breda mynningen och möjligheten till upphängning. För dig som gärna vandrar med en vätskeblåsa kommer detta filter smidigt nog dessutom med ett quick release-system så att du mycket enkelt kan koppla ihop filtret med blåsan för lättare hantering. För ökad livslängd har filtret sedan fått ett eget sedimentfilter som samlar upp små kornpartiklar innan de når själva vattenfiltret. Förutom att filtrera fram dricksvatten finns också möjligheten att ta dig en härligt uppfriskande dusch. Du fäster helt enkelt duschmunstycket (som säljs separat) under den upphängda blåsan och får smidigt bort dagens smuts- och svettrester från kroppen.
 • Katadyn Befree Filter 1.0 L

  Katadyn Befree Filter 1.0 L
 • Katadyn Aktivt kol för Combi

  Katadyn Aktivt kol för Combi
  Aktivt kol för Katadyn Combi.
 • Katadyn Micropur Quick MT1T, 70 tabletter

  Katadyn Micropur Quick MT1T, 70 tabletter
  Micropur Quick är en klorbaserad vattenreningstablett som förstör skadliga bakterier i dricksvatten och skyddar mot sjukdomar orsakade av vattenburna smittor. Lägg en tablett i en liter vatten och vänta i 30 minuter.  -Micropur Quick kan användas på klart vatten, grumligt vatten måste renas genom filter (t ex Pocket eller Vario från Katadyn). Det finns 70 tabletter i en förpackning och det renar då 70 liter vatten. Tabletten i sig har lång hållbarhet (4 år).
 • Katadyn Reservfilterpatron till Vario

  Katadyn Reservfilterpatron till Vario
  Reservfilterpatron till Katadyn Vario.   -
 • Katadyn Vario

  Katadyn Vario
  Katadyn Vario är en  -mycket effektiv  -vattenrenare som är enkel att hantera och ger stora mängder drickbart vatten. Vario är väldigt kompakt och väger minimalt, vilket gör den idealisk för vandringsturer och dylikt. Vattenrenaren använder sig av en process med tre nivåer som eliminerar smuts och odörer utan att lämna bismaker.  -Katadyn Vario är kompatibel med de flesta vattenflaskor och vätskesystem.  - Teknisk specifikation Vikt:   -425 gram Mått:   -19 x 10  -cm Kapacitet:   -2 liter per minut Filterlivslängd:   -2000  -
 • Katadyn BeFree Gravity Filter 3l

  Katadyn BeFree Gravity Filter 3l
  Upphängningsbar vattenrengöring med rymlig behållare Lättviktigt system för vattenrengöring som dessutom tar lite plats i väskan. BeFree Gravity håller hög standard för vattenrengöring och mikrofiltret eliminerar effektivt skadliga organismer som bakterier och protozoer. Systemet har en reningskapacitet på 2 liter/ minut och är smidigt att använda tack vare den breda mynningen och möjligheten till upphängning.
 • Katadyn Aktivt kol för Vario, 2-pack

  Katadyn Aktivt kol för Vario, 2-pack
  Aktivt kol för Katadyn Vario som räcker till 200 liter vatten. När du känner att det filtrerade vattnet börjar smaka/lukta mer så är det som regel dags att fylla på kolet igen eller om du kontinuerligt&hellip:
 • Katadyn Micropur Quick MT1T, 70 tabletter

  Katadyn Micropur Quick MT1T, 70 tabletter
  Micropur Quick är en klorbaserad vattenreningstablett som förstör skadliga bakterier i dricksvatten och skyddar mot sjukdomar orsakade av vattenburna smittor. Lägg en tablett i en liter vatten och&hellip:
 • Katadyn BeFree Flaska med filter

  Katadyn BeFree Flaska med filter
  Katadyn BeFree är en smart och smidig lösning för filtrering med en Hydrapak softflask och ett Hollow Fiber filter. Denna teknologi, dvs små smala långa sugrör med små tunna hål i ger en hög flödeshastighet&hellip:
 • Katadyn Pocket Professionalmed keramiskt filter

  Katadyn Pocket Professionalmed keramiskt filter
  Katadyn Pocket Professional är en enormt uthållig och tålig vattenreningspump som klarar extrema förhållanden och har  -använts i många år av oerhört många olika äventyrare och yrkesfolk.  -Det keramiska filtret klarar ner till 0,2 micron, vilket betyder att den är effektiv mot mikroorganismer. Tack vare konstruktionen klarar denna pump även extremt smutsigt vatten samt det ergonomiska handtaget gör pumpen smidig att pumpa med. Flödeshastigheten är ca 1 liter vatten / minut och filtret klarar att rena upp till 50 000 liter vatten innan det behöver bytas. Den låga vikten på 550 gram gör den till en perfekt kompanjon som håller vattnet rent åt dig. Katadyn ger 20 års garanti. Med i förpackningen kommer även: Slang med flottör för att lägga i vattendraget för enklare pumpning Universalkoppling för vattenblåsan Rengöringssvamp Mätverktyg för att avgöra när det är dags för att byta filter Väska för att förvara allting i Silikon för att smörja alla rörliga delar med
 • Katadyn BeFree endast filterelement

  Katadyn BeFree endast filterelement
  Ersättningsfilter som passar Katadyn BeFree Water Filtration System men även vissa Hydrapak-produkter som har en öppning på 43 mm. Filtret renar vattnet med 0,1 microns precision, vilket reducerar&hellip:
 • Katadyn Befree Flaska Med Filter 1,0 Liter

  Katadyn Befree Flaska Med Filter 1,0 Liter
  Katadyn Befree Flaska Med Filter är en flaska som renar vatten. Dess lätta vikt gör den perfekt att ta med sig på utflykten och dess volym gör den till en bra produkt att ta med sig när det inte finns några uppenbara ställen att få tag på vatten längst med rutten. Produktfakta: Effektiv mot mikroorganismer Diameter : 7 cm Output : 2 L/min Teknologi : Hollow fiber filter 0.1 micron Vikt : 63 g
 • Katadyn Hiker Pro Filter Transparent

  Katadyn Hiker Pro Filter Transparent
  Filter för att rena vatten under dina äventyr. Katadyn Hiker Pro Filter ger dig rent vatten vart du än är, från vikar, floder eller sjöar, även grumligt vatten går att göra rent. På 1 minut har du fått 1 liter rent vatten och med snabbanslutningen filtrerar du enkelt vattnet med en hand rakt ner i en vattenflaska eller liknande. Filtret är enkelt att göra rent även ute i naturen och kan på så sätt alltid garantera dig rent dricksvatten. Effektiv mot mikroorganismer Effektiv mot dålig smak Effektiv mot kemikalier För ensam användning Lämplig för små grupper upp till 3 personer För daglig eller mycket frekvent användning Storlek : 8 x 17 cm Vikt: 233 g
 • Katadyn Ceradyn Water Container with Filter

  Katadyn Ceradyn Water Container with Filter
  Praktiskt och pålitligt vattenfilter för stora mängder vatten Högpresterande vattenrengöring med praktisk kran. Katadyn Drip Ceradyn ger pålitlig vattenrengöring som skyddar mot sjukdomsbärande agenter. Filtret eliminerar bakterier, protozoer, cystor, alger, sporer, sediment och virus i kombination med partiklar som är större än 0,2 mikron. Keramikfilter kan rengöras många gånger och förlänger på så vis livet för filtret. Smart och enkel rengöring även ute i fält eller vildmark. Eftersom filtret använder sig av gravitationskraften behöver du aldrig pumpa eller koppla det till en kran. Generös rymd för stora mängder vatten och många personer.
 • Katadyn Hiker Pro Filter Transparent

  Katadyn Hiker Pro Filter Transparent
  Filter för att rena vatten under dina äventyr. Katadyn Hiker Pro Filter ger dig rent vatten vart du än är, från vikar, floder eller sjöar, även grumligt vatten går att göra rent. På 1 minut har&hellip:

3 olika produkter för vattenrening från Katadyn

Katadyn Vario, en vattenreningspump som kan kopplas på de flesta vattenflaskor och vätskesystem. Tre reningssätt inbakat i en och samma reningsprodukt.

Katadyn Befree är en annan intressant variant där man fyller flaskan/vätskeblåsan med vatten från vattendraget. När man tappar vatten från kranen/munstycket passerar det ett filter som är vattenrenande. Ett filter håller för cirka 1000 liters rening.

Katadyn Micropur är vattenreningstabletter med silverjoner och klor som används för desinfektion av vatten. Inom 30 minuter är bakterier och virus avdödade och efter 2 timmar även Giardia.

Se när Katadyn Vario vattenrening testas i Alaska

I den här videon kan man se hur Vario funkar på riktigt, ute vid en stilla tjärn i Alaskas vildmark.

Skillnaden på Katadyn Micropur Forte och Classic tabletter

Katadyn har några olika typer av tabletter som heter Micropur Forte och Classic. Micropur Classic används för att hålla vatten färskt länge med hjälp av silverjoner. Forte innehåller dessutom klor för rening av smutsigt vatten.