Campingstolar

Med en skön och hopfällbar campingstol kan du sitta och njuta en stund i solen. Slå dig ner och chilla ett tag utanför tältet, din husvagn eller husbil. Här har vi samlat ihop alla typer av lätta, sköna och praktiska campingstolar.

Hopfällbara campingstolar som är lätta och tar liten plats

Vi ger dig tips på de allra enklaste campingmöbler från sittpall till stolarna med ryggstöd och extra funktioner som sidofickor eller kopphållare. Vanligen är en campingstol byggd med en ram av aluminium och en sittdel och ryggstöd av tyg.

Det som gör en campingstol till just camping är att de kan fällas ihop. Hopfällbara stolar är lätta att ta med och tar liten plats i packutrymmet på bilen eller husvagnen. Behöver du ingen stol men ändå vill sitta lite mjukare på en sten eller stubbe i skogen, och utan att bli kall i rumpan tipsar vi om sittunderlag här.

Populärt inom campingstolar

 • Beach Chair

  Beach Chair
  Beach Chair från Arctic Tern är en lätt campingstol med stålram och slitstarkt polyestertyg. Stolen viks snabbt och enkelt ihop och är smidig att ta med till stranden, festivalen eller utflykten.
 • Sittplatta, vikbar rundad

  Sittplatta, vikbar rundad
  Praktiskt vikbart sittunderlag som är lätt att ha med sig.
 • Sit Pad

  Sit Pad
  Sit Pad from Exped fungerar i alla lägen. Skidåkare, campare, vandrare och seglare kommer alla att kunna dra nytta av detta isolerade sittunderlag. Slitstarkt tyg, skumisolering och uppblåsbart.
 • Ground Sheet Swivel Chair

  Ground Sheet Swivel Chair
  OBS! Stol säljs separat.Passar endast med Swivel ChairExtra fäste i mittenLiten packstorlek

Fler tips på campingstolar

 • Wildlight Stool

  Wildlight Stool
  Sitsens bredd: 28 cmSitsens höjd: 33 cmPallens totalhöjd: 43 cm
 • Heatx Seating Pad with Heat

  Heatx Seating Pad with Heat
  Heatx Seating Pad with Heat är ett sittunderlag med inbyggd värme. Värmepaneler på ovansidan och tjock 8mm Polythene-vaddering tillsammans med i vattenavstötande yta. Kommer med en 5V Powerbank 3200 mAh(16Wh) med USB koppling som ger en värmetid på ca 4,5H.
 • Air Pillow

  Air Pillow
  Kompatibel med: Chair Two, Beach Chair, Sunset Chair, Savanna Chair eller Playa Chair
 • Trekker Chair 25

  Trekker Chair 25
  Liggunderlag ingår ej.Thermarest Trekker Chair träs över ditt liggunderlag och plötsligt har du en campingstol att slappna av i. När rasten är slut är det bara att ta ur liggunderlaget och rulla ihop Trekker Chair tills nästa paus. Passar både NeoAir och självuppblåsande liggunderlag. Förvånansvärt bekvämt!Passar liggunderlag med bredd upp till 25 tum (64 cm).
 • Heat Seat

  Heat Seat
  Powerbank ingårKompatibel med alla slags bärbara laddareAV/PÅ knappJusterbar axelrem för enkel transportBatterityp: Lithium 6000 mAhInput: 5V/2AOutput: 5VBatteritid under normala väderförhållanden:50-57ºC = 2,3 timmar42-48ºC = 3,3 timmar37-42ºC = 7,3 timmar
 • Chair Rubber Tips 13.2 2-pack

  Chair Rubber Tips 13.2 2-pack
  Chair Rubber Tips 13.2 2-pack från Helinox är gummifötter som passar till Chair Zero.
 • Lite Seat

  Lite Seat
  Lite Seat från Thermarest är ett självupplåsande sittunderlag som är perfekt att ta med sig när du vandrar, campar eller är på resande fot.
 • Kånken Seat Pad Mini

  Kånken Seat Pad Mini
  Mått 26,5 x 18 cm, tjocklek 1 cm.
 • Chair

  Chair
  Softybags är utformade för att ge högsta komfort och blir en återkommande favorit när du söker enkel avkoppling.Softybagen fylls på några sekunder utan att behöva använda pumpar eller utmattade lungor. Svep bara bagen genom luften några gånger och försegla sedan spännet.Varje modell väger under 1 kg vilket gör den exceptionellt lätt att ta med på ditt nästa äventyr.De är tillverkade av hållbara material och kan användas på de flesta ytor men undvik riktigt skarpa föremål.Mått uppblåst: 135 x 88x 70 cm (L/B/H)Mått ihopfälld: 14 x 22 x 32 cm (L/B/H)Vikt: 880 gMaxkapacitet: 200 kgFunktioner:Enkel att blåsa upp i några steg.Ingen pump behövs.Mycket tålig (håller för upp till 200 kg).Vattentätt material.Softybag är designad för inomhus- och utomhusbruk.Efter att du har använt din softybag ska du förvara den inomhus och helst i den lilla bärväskan.Fyllning: Luft.Bärpåse medföljer.En tältpinne medföljer.Slitstarkt material.
 • Original With Towel Cover

  Original With Towel Cover
  Softybags är utformade för att ge högsta komfort och blir en återkommande favorit när du söker enkel avkoppling.Softybagen fylls på några sekunder utan att behöva använda pumpar eller utmattade lungor. Svep bara bagen genom luften några gånger och försegla sedan spännet.Varje modell väger under 1 kg vilket gör den exceptionellt lätt att ta med på ditt nästa äventyr.De är tillverkade av hållbara material och kan användas på de flesta ytor men undvik riktigt skarpa föremål.Specifikationer:Mått uppblåst: 175 x 75 x 50 cm (L/B/H)Mått ihopfälld: 12 x 22x 32 cm (L/B/H)Vikt: 990 gMaxkapacitet: 200 kgFunktioner: Enkel att blåsa upp i några steg. Ingen pump behövs.Mycket tålig (håller för upp till 200 kg). Vattentätt material.Softybag är designad för inomhus- och utomhusbruk. Efter att du har använt din softybag ska du förvara den inomhus och helst i den lilla bärväskan. Fyllning: Luft. Bärpåse medföljer.En tältpinne medföljer.Slitstarkt material.
 • Heat-seat

  Heat-seat
  Heat-seat från Ifish är en smart sittdyna med värmepanel som kan regleras i tre lägen. Perfekt att ha med på fisketuren, jakten, idrottsevenemang eller utflykt. Tillverkad i slitstarkt och vattenavvisande material. 100% Polyester. Powerbank ingår ej. Säljs separat.
 • Heated Seating Pad

  Heated Seating Pad
  Material: 100% polyester
 • Chair Kit M

  Chair Kit M
  Enkelt att gå från sittande till liggande lögeBekvämt material på ovansidan, och vattentätt på bottenAvtagbara stänger ingår om du vill stabilisera stolen
 • Chair Ball Feet 55 mm 4-Pack

  Chair Ball Feet 55 mm 4-Pack
  Mjuka silikontassar till Helinox campingstolar som gör att de står stadigare på mjukt underlag som exempelvis sand. Passar till Chair One XL, Camp Chair, Sunset Chair, Sunset Chair Home, Tactical Sunset Chair och Swivel Chair.
 • Chair Rubber Foot 4-Pack

  Chair Rubber Foot 4-Pack
  Gummifötter till Helinox campingstolar som gör att de står stadigt samtidigt som de skyddar underlaget och stolsramen. 14mm
 • Kånken Seat Pad

  Kånken Seat Pad
  Mått 34,5 x 25 cm, tjocklek 1 cm.
 • Trekker Chair 20

  Trekker Chair 20
  Liggunderlag ingår ej.Thermarest Trekker Chair träs över ditt liggunderlag och plötsligt har du en campingstol att slappna av i. När rasten är slut är det bara att ta ur liggunderlaget och rulla ihop Trekker Chair tills nästa paus. Passar både NeoAir och självuppblåsande liggunderlag. Förvånansvärt bekvämt!Passar liggunderlag upptill 20 tum (51 cm) Vikt: 298g.
 • Groundstraps Medium Morningbird

  Groundstraps Medium Morningbird
  Groundstraps Morningbird passar till Morningbird-stolen.
 • Incline Festival Chair

  Incline Festival Chair
  Incline Festival Chair från Helinox är en låg rymlig stol på ram med justerbara ben som kan flyttas för att passa markens lutning eller för din önskade sittvinkel.
 • Lite Seat

  Lite Seat
  Lite Seat från Thermarest är ett självupplåsande sittunderlag som är perfekt att ta med sig när du vandrar, campar eller är på resande fot.
 • Comfort 45 cm

  Comfort 45 cm
  Möt stolen som går. Som följer dig vart du än går och ändå inte är större än att den får plats i väskan. Fälls upp med enkla handgrepp. Dra ut benen, fäll ut. Står stadigt överallt. Skön att sitta på - en hel match, en hel konsert, timmar under jakten, vid fiskespöet eller i den oändliga kön. Och på jobbet! Fråga den som ofta tvingas arbeta sittande på huk. Walkstool sparar rygg, knän och leder. Det kan många idag vittna om. Två sitthöjder. Variera efter behov. En utmärkt present. Börja med att ge dig själv en.Alla reservdelar kan beställas via www.walkstool.com under Spare parts.
 • CampFire Stool

  CampFire Stool
  CamFire Stool från Primus är en hopfällbar pall med en ram i 7075 aluminium och en isolerad, värmande sits i polycotton tyg – en kombination av enkelhet och bekvämlighet. Pallen tar upp lite plats i ryggsäcken och kan snabbt vikas upp för att lindra trötta ryggar och ben. Det medföljande nätet gör det lätt att packa pallen och spänna fast det med ett spänne, som även fungerar som kapsylöppnare.
 • Chair Rubber Tips 18.5 2-pack

  Chair Rubber Tips 18.5 2-pack
  Chair Rubber Tips 18.5 2-pack från Helinox är gummifötter som passar till Sunset Chair, Chair One XL, Savanna Chair.
 • 2-pack Wildlight Stool

  2-pack Wildlight Stool
  Sitsens bredd: 28 cmSitsens höjd: 33 cmPallens totalhöjd: 43 cm
 • 8 Position Recliner Chair

  8 Position Recliner Chair
  8 Position Recliner Chair från Coleman är en justerbar campingstol i recliner-modell. Stolens sits är tjockt vadderad för extra komfort och har ett vattenavvisande och snabbtorkande yttertyg. En stadig stålram och formade armstöd gör stolen stabil. Packpåse medföljer.
 • Geographic High

  Geographic High
  Geographic High är en lätt och hopfällbar campingstol från Robens. Har en stadig aluminium ram och kommer i en behändig packpåse.
 • Chair Rubber Tips 17.5 2-pack

  Chair Rubber Tips 17.5 2-pack
  Chair Rubber Tips 17.5 2-pack från Helinox är gummifötter som passar till Swivel Chair.
 • Chair Rubber Tips 12.6 2pcs

  Chair Rubber Tips 12.6 2pcs
  Chair Rubber Tips 12.6 2-pack från Helinox är gummifötter som passar till Chair One Mini.
 • Seat Pad

  Seat Pad
  Sittunderlag i kraftig neopren från Grey Oak för god sittkomfort.
 • Sit Pad

  Sit Pad
  Mått:Large: 38 x 30 cmOriginal: 25.3 x 34 cmMini: 19.4 x 25.8 cmMaterial:Minst 50% ull och max 50% syntetmaterial
 • Kvile Sit Pad

  Kvile Sit Pad
  Kvile Sit Pad från Øyo är ett hopvikbart sittunderlag i filt som passar bra till alla slags utflykter och som är lätt att få plats med i ryggsäcken. Sittplattan är slitstark och mjuk och skön att sitta på. Det vattenavstötande materialet på undersidan hjälper dig att hålla rumpan torr när du sitter ute i naturen. Filt-materialet tål vatten, och de flesta fläckar kan enkelt torkas bort med en fuktig trasa.
 • Comfort 55 cm

  Comfort 55 cm
  Möt stolen som går. Som följer dig vart du än går och ändå inte är större än att den får plats i väskan. Fälls upp med enkla handgrepp. Dra ut benen, fäll ut. Står stadigt överallt. Skön att sitta på - en hel match, en hel konsert, timmar under jakten, vid fiskespöet eller i den oändliga kön. Och på jobbet! Fråga den som ofta tvingas arbeta sittande på huk. Walkstool sparar rygg, knän och leder. Det kan många idag vittna om. Två sitthöjder. Variera efter behov. En utmärkt present. Börja med att ge dig själv en.Alla reservdelar kan beställas via www.walkstool.com under Spare parts.
 • Insulated Seat Pad

  Insulated Seat Pad
  Fyllning: 60 g/m²Material: 190T Polyester med TPU beläggningR-värde: 2
 • Comfort 75 cm

  Comfort 75 cm
  Möt stolen som går. Som följer dig vart du än går och ändå inte är större än att den får plats i väskan. Fälls upp med enkla handgrepp. Dra ut benen, fäll ut. Står stadigt överallt. Skön att sitta på - en hel match, en hel konsert, timmar under jakten, vid fiskespöet eller i den oändliga kön. Och på jobbet! Fråga den som ofta tvingas arbeta sittande på huk. Walkstool sparar rygg, knän och leder. Det kan många idag vittna om. Två sitthöjder. Variera efter behov. En utmärkt present. Börja med att ge dig själv en.Alla reservdelar kan beställas via www.walkstool.com under Spare parts.
 • Original

  Original
  Softybags är utformade för att ge högsta komfort och blir en återkommande favorit när du söker enkel avkoppling.Softybagen fylls på några sekunder utan att behöva använda pumpar eller utmattade lungor. Svep bara bagen genom luften några gånger och försegla sedan spännet.Varje modell väger under 1 kg vilket gör den exceptionellt lätt att ta med på ditt nästa äventyr.De är tillverkade av hållbara material och kan användas på de flesta ytor men undvik riktigt skarpa föremål.Specifikationer:Mått uppblåst: 175 x 75 x 50 cm (L/B/H)Mått ihopfälld: 12 x 20 x 32 cm (L/B/H)Vikt: 760 gMaxkapacitet: 200 kgFunktioner:Enkel att blåsa upp i några steg. Ingen pump behövs. Mycket tålig (håller för upp till 200 kg). Vattentätt material. Softybag är designad för inomhus- och utomhusbruk. Efter att du har använt din softybag ska du förvara den inomhus och helst i den lilla bärväskan. Fyllning: Luft. Bärpåse medföljer.En tältpinne medföljer.Slitstarkt material.
 • Furn Kickback Steel

  Furn Kickback Steel
  Furn Kickback Steel från Coleman är en campingstol med stabil stålram och tålig textilsits. Transportväska medföljer.
 • Helinox Chair One Home XL - Campingstol Citrus One Size

  Helinox Chair One Home XL - Campingstol Citrus One Size
 • Big Agnes Mica Basin Camp Chair - Campingstol Black Unik

  Big Agnes Mica Basin Camp Chair - Campingstol Black Unik
 • Heat Experience Heated Sit Pad

  Heat Experience Heated Sit Pad
  Detta är en automatöversatt text Heat Experience-sätesdynan med inbyggd värme är den perfekta följeslagaren för dem som vill njuta av en våt packning och beundra landskapet utan att få kalla och b...
 • Big Agnes Big Six Camp Chair Asphalt - Campingstol Greenback Unik

  Big Agnes Big Six Camp Chair Asphalt - Campingstol Greenback Unik
 • Helinox Chair One Home - Campingstol Orange One Size

  Helinox Chair One Home - Campingstol Orange One Size
 • Kelty Essential Chair - Campingstol Canyon Brown / Beluga Unik

  Kelty Essential Chair - Campingstol Canyon Brown / Beluga Unik
 • Kelty Essential Chair - Campingstol Deep Lake / Fallen Rock Unik

  Kelty Essential Chair - Campingstol Deep Lake / Fallen Rock Unik
 • Helinox Chair One Home - Campingstol Royal Blue One Size

  Helinox Chair One Home - Campingstol Royal Blue One Size
 • Dometic Compact Camp Chair - Campingstol Silt One Size

  Dometic Compact Camp Chair - Campingstol Silt One Size
 • Therm-A-Rest Z Seat Sol

  Therm-A-Rest Z Seat Sol
  Therm-A-Rest Z Seat Sol är ett så gott som oförstörbart och superlätt sittunderlag som är perfekt för backpacking, skidåkning eller för att helt enkelt ta det lugnt i riktigt tuff terräng. Det är r...
 • Big Agnes Mica Basin Camp Chair - Campingstol Green Unik

  Big Agnes Mica Basin Camp Chair - Campingstol Green Unik
 • Helinox Vibram Ball Feet Set - Campingstol Black One Size

  Helinox Vibram Ball Feet Set - Campingstol Black One Size

Tältstol bra alternativ som billig solstol

Ett annat namn på de vikbara stolarna är tältstol eller brassestol. Det går ju hur bra som helst att använda de som en billig solstol som du tar med dig ner till stranden. Vik upp tältstolen, sätt dig och sola medan du hör vågornas skvalp mot sanden eller klipporna. Du slipper få sand i rumpan och kan glassa en stund i sommarvärmen.

Med en bra solcellsladdare eller powerbank kan du driva både din mobil och en bärbar högtalare för att skapa ytterligare skön stämning med ljuv musik, eller varför inte lyssna på en gratis ljudbok.

Om du ska vandra långt innan du slår läger finns det speciella ryggsäckar med inbyggda, utfällbara stolar. Här hittar du våra förslag på stolryggsäck för vandring och jakt. De är ett skönt och vilsamt alternativ till vikbart sittunderlag.

ilead