Campingstolar

Med en skön och hopfällbar campingstol kan du sitta och njuta en stund i solen. Slå dig ner och chilla ett tag utanför tältet, din husvagn eller husbil. Här har vi samlat ihop alla typer av lätta, sköna och praktiska campingstolar.

Hopfällbara campingstolar som är lätta och tar liten plats

Vi ger dig tips på de allra enklaste campingmöbler från sittpall till stolarna med ryggstöd och extra funktioner som sidofickor eller kopphållare. Vanligen är en campingstol byggd med en ram av aluminium och en sittdel och ryggstöd av tyg.

Det som gör en campingstol till just camping är att de kan fällas ihop. Hopfällbara stolar är lätta att ta med och tar liten plats i packutrymmet på bilen eller husvagnen. Behöver du ingen stol men ändå vill sitta lite mjukare på en sten eller stubbe i skogen, och utan att bli kall i rumpan tipsar vi om sittunderlag här.

Populärt inom campingstolar

 • Beach Chair

  Beach Chair
  Beach Chair från Arctic Tern är en lätt campingstol med stålram och slitstarkt polyestertyg. Stolen viks snabbt och enkelt ihop och är smidig att ta med till stranden, festivalen eller utflykten.
 • Folding Chair

  Folding Chair
  Folding Chair är en campingstol från Arctic Tern med slitstarkt polyestertyg och lätt aluminiumram som går att fälla ihop för enkel transport. Bricka på sidan och justerbart ryggstöd gör Folding Chair snabbt till din favoritstol under sommarens lata dagar.
 • Sittplatta, vikbar rundad

  Sittplatta, vikbar rundad
  Praktiskt vikbart sittunderlag som är lätt att ha med sig.
 • Sit Pad

  Sit Pad
  Sit Pad from Exped fungerar i alla lägen. Skidåkare, campare, vandrare och seglare kommer alla att kunna dra nytta av detta isolerade sittunderlag. Slitstarkt tyg, skumisolering och uppblåsbart.

Fler tips på campingstolar

 • Ground Sheet Chair One

  Ground Sheet Chair One
  *Passar endast med Chair One *Extra fäste i mitten *Liten packstorlek
 • Campo Night Blue

  Campo Night Blue
  *Ingen montering krävs *Bärväska medföljer för enkel förvaring och transport *Höghållfast och slitstarkt stål *Lätt och enkel att bära *Sitthöjd: 45 cm
 • 2-pack Wildlight Chair

  2-pack Wildlight Chair
  Wildlight Chair går både snabbt och lätt att montera ihop helt utan verktyg. OBS!Mått och vikter avser per stol.
 • Air Pillow

  Air Pillow
  Kompatibel med: Chair Two, Beach Chair, Sunset Chair, Savanna Chair eller Playa Chair
 • Tally Lake

  Tally Lake
  *Viks upp och ihop på några sekunder *Demontera ryggramen för att minimera storleken nerpackad *Höghållfast och slitstarkt stål *Praktisk nätficka på baksidan av stolen *Bärväska medföljer för enkel förvaring och transport *Bekväma armstöd för bra stöd *Kardborrband för att säkerställa minsta packvolym *Bärväska medföljer för enkel förvaring och transport
 • Chair Zero

  Chair Zero
  Längd packad: 35 cm
 • Chair

  Chair
  Softybags är utformade för att ge högsta komfort och blir en återkommande favorit när du söker enkel avkoppling. Softybagen fylls på några sekunder utan att behöva använda pumpar eller utmattade lungor. Svep bara bagen genom luften några gånger och försegla sedan spännet. Varje modell väger under 1 kg vilket gör den exceptionellt lätt att ta med på ditt nästa äventyr. De är tillverkade av hållbara material och kan användas på de flesta ytor men undvik riktigt skarpa föremål. Funktioner: *Enkel att blåsa upp i några steg. *Ingen pump behövs. *Mycket tålig (håller för upp till 200 kg). . *Vattentätt material. *Softybag är designad för inomhus- och utomhusbruk. *Efter att du har använt din softybag ska du förvara den inomhus och helst i den lilla bärväskan. *Fyllning: Luft. *Bärpåse medföljer. *En tältpinne medföljer. *Slitstarkt material.
 • Chair Two

  Chair Two
  Chair Two från Helinox är en bekväm ihopfällbar campingstol med högre rygg.
 • Ground Sheet Swivel Chair

  Ground Sheet Swivel Chair
  OBS! Stol säljs separat. *Passar endast med Swivel Chair *Extra fäste i mitten *Liten packstorlek
 • Wildlight Mid Chair

  Wildlight Mid Chair
  Wildlight Mid Chair går både snabbt och lätt att montera ihop helt utan verktyg.
 • Sunset Chair

  Sunset Chair
  Sunset Chair från Helinox är en generös och komfortabel hopfällbar campingstol som är redo att tas med överallt. Säte i mesh för god ventilation och rygg i fullhöjd för sittkomfort många sköna timmar.
 • 8 Position Recliner Chair

  8 Position Recliner Chair
  8 Position Recliner Chair från Coleman är en justerbar campingstol i recliner-modell. Stolens sits är tjockt vadderad för extra komfort och har ett vattenavvisande och snabbtorkande yttertyg. En stadig stålram och formade armstöd gör stolen stabil. Packpåse medföljer.
 • Chair Rubber Tips 18.5 2-pack

  Chair Rubber Tips 18.5 2-pack
  Chair Rubber Tips 18.5 2-pack från Helinox är gummifötter som passar till Sunset Chair, Chair One XL, Savanna Chair.
 • Grenada Lake

  Grenada Lake
  *Viks upp och ihop på några sekunder *Ingen montering krävs *Lätt och enkel att bära *Praktiska fickor på sidan av ett armstöd *Löstagbart vadderat överdrag *Kan användas med och utan överdrag *Bekväma armstöd för bra stöd *Bärväska medföljer för enkel förvaring och transport *Bärväska medföljer för enkel förvaring och transport
 • Wildlight Chair

  Wildlight Chair
  Wildlight Chair går både snabbt och lätt att montera ihop helt utan verktyg.
 • Beach Bed

  Beach Bed
  Beach Bed från Arctic Tern är en strandsäng som du enkelt tar med dig och som gör stranden ännu bättre – perfekt att läsa bekvämt på stranden i. Fickan vid huvudet kan du stoppa med en kudde eller med böcker och magasin vid transport. Axelremmen gör sängen enkel att bära.
 • Seat Pad

  Seat Pad
  Seat Pad är ett vikbart sittunderlag från Stabilotherm tillverkat i slitstark nylon med cellplast som stoppning. Sittunderlaget har en tryckknapp som håller ihop det när det är vikt - underlättar förvaring och transport.
 • Fleece Seat Warmer

  Fleece Seat Warmer
  Passar: Chair One, Chair Zero, Ground Chair, Incline Festival Chair och Swivel Chair.
 • High-Back Seat Warmer

  High-Back Seat Warmer
  Passar:Savanna & Playa ChairSunset & Beach ChairChair Two
 • Compact Camp Chair

  Compact Camp Chair
  *Armstöd av bok *Förvaringsficka på baksidan *Väska inkluderad
 • Air Seat

  Air Seat
  Air Seat från Sea To Summit är ett uppblåsbart sittunderlag med Airsprung-celler i generös storlek.
 • Easy Chair

  Easy Chair
  Easy Chair från Arctic Tern är en campingstol med robusta ben i aluminium och slitstarkt 600D polyestertyg i sitsen. En lätt och smidig campingstol för alla din äventyr i naturen.
 • Sit Mat Foldable

  Sit Mat Foldable
  Vikbart sittunderlag med anti slip på undersidan och knappstängning. Tillverkad i 420D nylon.
 • Kvile Sit Pad

  Kvile Sit Pad
  Kvile Sit Pad från Øyo är ett hopvikbart sittunderlag i filt som passar bra till alla slags utflykter och som är lätt att få plats med i ryggsäcken. Sittplattan är slitstark och mjuk och skön att sitta på. Det vattenavstötande materialet på undersidan hjälper dig att hålla rumpan torr när du sitter ute i naturen. Filt-materialet tål vatten, och de flesta fläckar kan enkelt torkas bort med en fuktig trasa.
 • Easy Beach Chair

  Easy Beach Chair
  *Justerbara remmar i sidorna för att anpassa ryggstödet *BärhandtagMaterial: 100 % polyester
 • Lounge Chair

  Lounge Chair
  Lounge Chair från Arctic Tern är en snygg och bekväm stil med tyg i 600D polyester och ben av aluminium med träfiber. Tyget i sitsen går att ta bort och tvätta om det skulle behövas. En stilren stol som viks ihop och är enkel att ta med dig ut i naturen.
 • Trekker Chair 20

  Trekker Chair 20
  Liggunderlag ingår ej. Thermarest Trekker Chair träs över ditt liggunderlag och plötsligt har du en campingstol att slappna av i. När rasten är slut är det bara att ta ur liggunderlaget och rulla ihop Trekker Chair tills nästa paus. Passar både NeoAir och självuppblåsande liggunderlag. Förvånansvärt bekvämt!Passar liggunderlag upptill 20 tum (51 cm). Vikt: 298g.
 • Savanna Chair Black

  Savanna Chair Black
  *Integrerad kopphållare på varje sida.
 • Lite Seat

  Lite Seat
  Lite Seat från Thermarest är ett självupplåsande sittunderlag som är perfekt att ta med sig när du vandrar, campar eller är på resande fot.
 • Geographic High

  Geographic High
  Geographic High är en lätt och hopfällbar campingstol från Robens. Har en stadig aluminium ram och kommer i en behändig packpåse.
 • Folding Chair

  Folding Chair
  Folding Chair från Arctic Tern är en snygg campingstol med slitstarkt 600D polyestertyg i sitsen och robusta ben av aluminium. Armstöd av trä och en ficka i ryggen gör stolen både snygg och praktisk.
 • 2-pack Wildlight Chair + Wildlight Table

  2-pack Wildlight Chair + Wildlight Table
  Wildlight ChairStolen är tillverkad av slitstarka material med öppningar i ryggen som ger härlig ventilation under varma dagar. Stolen levereras i en praktisk väska med karbinhake för att kunna fästas utanpå ryggsäcken eller packningen. Wildlight Chair går både snabbt och lätt att montera ihop helt utan verktyg. *Totalvikt: 1100 gram *Maxlast: 90 kg *Yttermått: 55 x 58 x 68 cm *Packmått: 39 x 12 x 17Wildlight TableBordet är tillverkat i lätta och slitstarka material och går både snabbt och enkelt att montera ihop utan några verktyg. På undersidan finns två praktiska fickor i mesh och hela bordet levereras i en smidig förvaringspåse. *Totalvikt: 974 gram *Maxlast: 5 kg *Yttermått: 42 x 54 x 37 cm
 • Chair Zero L

  Chair Zero L
  Chair Zero L från Helinox är en större campingstol som är lätt och portabel. Med en större sits och högre kapacitet kan du slappna av och njut av naturen på campingturen eller utflykten.
 • 2-pack Wildlight Mid Chair + Wildlight Table

  2-pack Wildlight Mid Chair + Wildlight Table
  Wildlight Mid ChairStolen är tillverkad av slitstarka material med mesh i ryggen och på sidorna som ger härlig ventilation under varma dagar. Den levereras i en praktisk väska med karbinhake för att kunna fästas utanpå ryggsäcken eller packningen. Wildlight Mid Chair går både snabbt och lätt att montera ihop helt utan verktyg. *Totalvikt: 1250 gram *Maxlast: 90 kg *Yttermått: 61x64x86 cm *Packmått: 43x17x13 cmOBS! Mått och vikter avser per stol. Wildlight TableBordet är tillverkat i lätta och slitstarka material och går både snabbt och enkelt att montera ihop utan några verktyg. På undersidan finns två praktiska fickor i mesh och hela bordet levereras i en smidig förvaringspåse. *Totalvikt: 974 gram *Maxlast: 5 kg *Yttermått: 42x54x37
 • Wildlight Chair + Wildlight Table

  Wildlight Chair + Wildlight Table
  Wildlight ChairStolen är tillverkad av slitstarka material med öppningar i ryggen som ger härlig ventilation under varma dagar. Stolen levereras i en praktisk väska med karbinhake för att kunna fästas utanpå ryggsäcken eller packningen. Wildlight Chair går både snabbt och lätt att montera ihop helt utan verktyg. *Totalvikt: 1100 gram *Maxlast: 90 kg *Yttermått: 55 x 58 x 68 cm *Packmått: 39 x 12 x 17Wildlight TableBordet är tillverkat i lätta och slitstarka material och går både snabbt och enkelt att montera ihop utan några verktyg. På undersidan finns två praktiska fickor i mesh och hela bordet levereras i en smidig förvaringspåse. *Totalvikt: 974 gram *Maxlast: 5 kg *Yttermått: 42 x 54 x 37 cm
 • Comfort 45 cm

  Comfort 45 cm
  Möt stolen som går. Som följer dig vart du än går och ändå inte är större än att den får plats i väskan. Fälls upp med enkla handgrepp. Dra ut benen, fäll ut. Står stadigt överallt. Skön att sitta på - en hel match, en hel konsert, timmar under jakten, vid fiskespöet eller i den oändliga kön. Och på jobbet! Fråga den som ofta tvingas arbeta sittande på huk. Walkstool sparar rygg, knän och leder. Det kan många idag vittna om. Två sitthöjder. Variera efter behov. En utmärkt present. Börja med att ge dig själv en. Alla reservdelar kan beställas via www. walkstool. com under Spare parts.
 • Chair Rubber Foot 4-Pack

  Chair Rubber Foot 4-Pack
  Gummifötter till Helinox campingstolar som gör att de står stadigt samtidigt som de skyddar underlaget och stolsramen. 14mm
 • Vibram Ball Feet 55mm (4 Pcs / Set)

  Vibram Ball Feet 55mm (4 Pcs / Set)
  Utformade för att fungera med Sunset Chair, Savanna Chair, Swivel Chair, Camp Chair, Chair One XL.
 • Chair One XL

  Chair One XL
  Chair One XL från Helinox är en campingstol i större modell för extra komfort. Enkel att ha med sig såväl på campingen som på musikfestivalen, en bekväm och portabel stol för alla tillfällen.
 • Heatx Seating Pad with Heat

  Heatx Seating Pad with Heat
  Heatx Seating Pad with Heat är ett sittunderlag med inbyggd värme. Värmepaneler på ovansidan och tjock 8mm Polythene-vaddering tillsammans med i vattenavstötande yta. Kommer med en 5V Powerbank 3200 mAh(16Wh) med USB koppling som ger en värmetid på ca 4,5H.
 • Compact Camp Chair

  Compact Camp Chair
  *Armstöd av bok *Förvaringsficka på baksidan *Väska inkluderad
 • Personal Shade

  Personal Shade
  SPF 50+ ripstop nylonkåpa skyddar dig från UV-strålar och kan justeras så att du rör dig med solen när kapellet lutar från sida till sida genom adaptrarna. Passar till Chair One, Chair One L, Chair One XL, Chair Two, Sunset Chair, Beach Chair, Incline Festival Chair, Playa och Savanna Chair. Passar stolar som är tillverkade 2018 och framåt.
 • Chair One

  Chair One
  *Vikbar stol som levereras i praktiskt väska *Enkel och snabb att montera *Lätt att rengöra *Max belastning 145 kg *Vikt nerpackad 960 g *Storlek nerpackad 35x10x12 cm *Sitthöjd 34 cm *Sätets storlek 52x50 cm *Höjd 66 cm *Stolsram material DAC TH72M aluminium
 • Chair Ball Feet 55 mm 4-Pack

  Chair Ball Feet 55 mm 4-Pack
  Mjuka silikontassar till Helinox campingstolar som gör att de står stadigare på mjukt underlag som exempelvis sand. Passar till Chair One XL, Camp Chair, Sunset Chair, Sunset Chair Home, Tactical Sunset Chair och Swivel Chair.
 • Rocking Foot XL

  Rocking Foot XL
  Tillbehör som förvandlar din Helinox-stol till en gungstol. Passar till Camp Chair, Sunset Chair, Tac.Sunset Chair, Chair One XL, Chair One Home XL och Savanna Chair Endast gungstolsmeden, stol ingår ej.
 • Ground Sheet Chair Zero

  Ground Sheet Chair Zero
  OBS! stolen ingår ej. *Passar endast med Chair Zero *Extra fäste i mitten *Liten packstorlek
 • Goya XL Black

  Goya XL Black
  *Höghållfast och slitstarkt stål *Ingen montering krävs *Breda armstöd för bra stöd *Extra brett säte
 • Lite Seat

  Lite Seat
  Lite Seat från Thermarest är ett självupplåsande sittunderlag som är perfekt att ta med sig när du vandrar, campar eller är på resande fot.
 • CampFire Stool

  CampFire Stool
  CamFire Stool från Primus är en hopfällbar pall med en ram i 7075 aluminium och en isolerad, värmande sits i polycotton tyg – en kombination av enkelhet och bekvämlighet. Pallen tar upp lite plats i ryggsäcken och kan snabbt vikas upp för att lindra trötta ryggar och ben. Det medföljande nätet gör det lätt att packa pallen och spänna fast det med ett spänne, som även fungerar som kapsylöppnare.
 • Kentucky Lake

  Kentucky Lake
  *Höghållfast och slitstarkt stål *Kardborrband för att säkerställa minsta packvolym
 • Searcher

  Searcher
  Searcher är en mångsidig campingstol från Robens som är enkel och snabb att montera. Den har en liten packstorlek och en bärväska för transport ingår. Nätpaneler för förbättrad andningsförmåga och komfort. Sidofästpunkt för Robens flaskhållare.

Tältstol bra alternativ som billig solstol

Ett annat namn på de vikbara stolarna är tältstol eller brassestol. Det går ju hur bra som helst att använda de som en billig solstol som du tar med dig ner till stranden. Vik upp tältstolen, sätt dig och sola medan du hör vågornas skvalp mot sanden eller klipporna. Du slipper få sand i rumpan och kan glassa en stund i sommarvärmen.

Med en bra solcellsladdare eller powerbank kan du driva både din mobil och en bärbar högtalare för att skapa ytterligare skön stämning med ljuv musik, eller varför inte lyssna på en gratis ljudbok.

Om du ska vandra långt innan du slår läger finns det speciella ryggsäckar med inbyggda, utfällbara stolar. Här hittar du våra förslag på stolryggsäck för vandring och jakt. De är ett skönt och vilsamt alternativ till vikbart sittunderlag.