Campingstolar

Med en skön och hopfällbar campingstol kan du sitta och njuta en stund i solen. Slå dig ner och chilla ett tag utanför tältet, din husvagn eller husbil. Här har vi samlat ihop alla typer av lätta, sköna och praktiska campingstolar.

Hopfällbara campingstolar som är lätta och tar liten plats

Vi ger dig tips på de allra enklaste campingmöbler från sittpall till stolarna med ryggstöd och extra funktioner som sidofickor eller kopphållare. Vanligen är en campingstol byggd med en ram av aluminium och en sittdel och ryggstöd av tyg.

Det som gör en campingstol till just camping är att de kan fällas ihop. Hopfällbara stolar är lätta att ta med och tar liten plats i packutrymmet på bilen eller husvagnen. Behöver du ingen stol men ändå vill sitta lite mjukare på en sten eller stubbe i skogen, och utan att bli kall i rumpan tipsar vi om sittunderlag här.

Populärt inom campingstolar

 • Sittplatta, vikbar rundad

  Sittplatta, vikbar rundad
  Praktiskt vikbart sittunderlag som är lätt att ha med sig.
 • Sit Pad

  Sit Pad
  Sit Pad from Exped fungerar i alla lägen. Skidåkare, campare, vandrare och seglare kommer alla att kunna dra nytta av detta isolerade sittunderlag. Slitstarkt tyg, skumisolering och uppblåsbart.
 • Ground Sheet Camp & Sunset Chair

  Ground Sheet Camp & Sunset Chair
  *Passar endast med Sunset Chair *Extra fäste i mitten *Liten packstorlek
 • Wildlight Mid Chair

  Wildlight Mid Chair
  Wildlight Mid Chair går både snabbt och lätt att montera ihop helt utan verktyg.

Fler tips på campingstolar

 • Shoulder Strap & Pouch

  Shoulder Strap & Pouch
  Shoulder Strap & Pouch från Helinox är ett band till bärväska som passar till nästan vilken Helinoxprodukt som helst för transport av stol, barnsäng eller bord.
 • Seat Pad Green

  Seat Pad Green
  Seat Pad Green är ett sittunderlag i kraftig neopren från Grey Oak. Det tjockare materialet ger en god sittkomfort på jaktpasset eller fikapausen i skogen. Sittunderlaget har ett handtag och en svart undersida.
 • Easy Beach Chair

  Easy Beach Chair
  *Justerbara remmar i sidorna för att anpassa ryggstödet *BärhandtagMaterial: 100 % polyester
 • Vibram Ball Feet 45mm (4 Pcs / Set)

  Vibram Ball Feet 45mm (4 Pcs / Set)
  Utformade för att fungera med Chair One, Chair Two, Chair Zero, Chair One Mini, Chair One L, Cot Extension Legs.
 • Chair Rubber Tips 13.2 2-pack

  Chair Rubber Tips 13.2 2-pack
  Chair Rubber Tips 13.2 2-pack från Helinox är gummifötter som passar till Chair Zero.
 • Comfort 75 cm

  Comfort 75 cm
  Möt stolen som går. Som följer dig vart du än går och ändå inte är större än att den får plats i väskan. Fälls upp med enkla handgrepp. Dra ut benen, fäll ut. Står stadigt överallt. Skön att sitta på - en hel match, en hel konsert, timmar under jakten, vid fiskespöet eller i den oändliga kön. Och på jobbet! Fråga den som ofta tvingas arbeta sittande på huk. Walkstool sparar rygg, knän och leder. Det kan många idag vittna om. Två sitthöjder. Variera efter behov. En utmärkt present. Börja med att ge dig själv en. Alla reservdelar kan beställas via www. walkstool. com under Spare parts.
 • CampFire Stool

  CampFire Stool
  CamFire Stool från Primus är en hopfällbar pall med en ram i 7075 aluminium och en isolerad, värmande sits i polycotton tyg – en kombination av enkelhet och bekvämlighet. Pallen tar upp lite plats i ryggsäcken och kan snabbt vikas upp för att lindra trötta ryggar och ben. Det medföljande nätet gör det lätt att packa pallen och spänna fast det med ett spänne, som även fungerar som kapsylöppnare.
 • Chair One

  Chair One
  *Vikbar stol som levereras i praktiskt väska *Enkel och snabb att montera *Lätt att rengöra *Max belastning 145 kg *Vikt nerpackad 960 g *Storlek nerpackad 35x10x12 cm *Sitthöjd 34 cm *Sätets storlek 52x50 cm *Höjd 66 cm *Stolsram material DAC TH72M aluminium
 • Heated Seating Pad

  Heated Seating Pad
  Material: 100% polyester
 • Folding Chair

  Folding Chair
  Folding Chair från Arctic Tern är en snygg campingstol med slitstarkt 600D polyestertyg i sitsen och robusta ben av aluminium. Armstöd av trä och en ficka i ryggen gör stolen både snygg och praktisk.
 • Kvile Sit Pad

  Kvile Sit Pad
  Kvile Sit Pad från Øyo är ett hopvikbart sittunderlag i filt som passar bra till alla slags utflykter och som är lätt att få plats med i ryggsäcken. Sittplattan är slitstark och mjuk och skön att sitta på. Det vattenavstötande materialet på undersidan hjälper dig att hålla rumpan torr när du sitter ute i naturen. Filt-materialet tål vatten, och de flesta fläckar kan enkelt torkas bort med en fuktig trasa.
 • Chair One

  Chair One
  Chair One från Helinox är en lätt stol med hög komfort. Mångsidig och enkel att flytta mellan ryggsäcksturer till musikfestivaler eller soliga dagar på stranden.
 • Chair One

  Chair One
  *Vikbar stol som levereras i praktiskt väska *Enkel och snabb att montera *Lätt att rengöra *Max belastning 145 kg *Vikt nerpackad 960 g *Storlek nerpackad 35x10x12 cm *Sitthöjd 34 cm *Sätets storlek 52x50 cm *Höjd 66 cm *Stolsram material DAC TH72M aluminium
 • Chair One

  Chair One
  *Vikbar stol som levereras i praktiskt väska *Enkel och snabb att montera *Lätt att rengöra *Max belastning 145 kg *Vikt nerpackad 960 g *Storlek nerpackad 35x10x12 cm *Sitthöjd 34 cm *Sätets storlek 52x50 cm *Höjd 66 cm *Stolsram material DAC TH72M aluminium
 • Sit Pad

  Sit Pad
  Mått: *Large: 38 x 30 cm *Original: 25. 3 x 34 cm *Mini: 19. 4 x 25. 8 cm *Material: *Minst 50% ull och max 50% syntetmaterial
 • Seat Warmer For Chair One

  Seat Warmer For Chair One
  Seat Warmer från Helinox är en värmande och skön sits för din stol. Designad för att passa Chair One, Chair Zero, Incline Festival Chair & Swivel Chair. Ger mjuk värme, extra dämpning och skyddar mot drag för kalla utomhusupplevelser.
 • Incline Festival Chair

  Incline Festival Chair
  Incline Festival Chair från Helinox är en låg rymlig stol på ram med justerbara ben som kan flyttas för att passa markens lutning eller för din önskade sittvinkel.
 • Trekker Chair 20

  Trekker Chair 20
  Liggunderlag ingår ej. Thermarest Trekker Chair träs över ditt liggunderlag och plötsligt har du en campingstol att slappna av i. När rasten är slut är det bara att ta ur liggunderlaget och rulla ihop Trekker Chair tills nästa paus. Passar både NeoAir och självuppblåsande liggunderlag. Förvånansvärt bekvämt!Passar liggunderlag upptill 20 tum (51 cm). Vikt: 298g.
 • Ground Sheet Chair Zero

  Ground Sheet Chair Zero
  OBS! stolen ingår ej. *Passar endast med Chair Zero *Extra fäste i mitten *Liten packstorlek
 • Rocking Foot XL

  Rocking Foot XL
  Tillbehör som förvandlar din Helinox-stol till en gungstol. Passar till Camp Chair, Sunset Chair, Tac.Sunset Chair, Chair One XL, Chair One Home XL och Savanna Chair Endast gungstolsmeden, stol ingår ej.
 • Chair Two

  Chair Two
  Chair Two från Helinox är en campingstol som skapar den optimala balansen mellan packbarhet och komfort. Lätt att använda för den som vill resa enkelt från helgcampingsturer till soliga dagar i en stadspark.
 • Chair

  Chair
  Softybags är utformade för att ge högsta komfort och blir en återkommande favorit när du söker enkel avkoppling. Softybagen fylls på några sekunder utan att behöva använda pumpar eller utmattade lungor. Svep bara bagen genom luften några gånger och försegla sedan spännet. Varje modell väger under 1 kg vilket gör den exceptionellt lätt att ta med på ditt nästa äventyr. De är tillverkade av hållbara material och kan användas på de flesta ytor men undvik riktigt skarpa föremål. Funktioner: *Enkel att blåsa upp i några steg. *Ingen pump behövs. *Mycket tålig (håller för upp till 200 kg). . *Vattentätt material. *Softybag är designad för inomhus- och utomhusbruk. *Efter att du har använt din softybag ska du förvara den inomhus och helst i den lilla bärväskan. *Fyllning: Luft. *Bärpåse medföljer. *En tältpinne medföljer. *Slitstarkt material.
 • Savanna Chair Black

  Savanna Chair Black
  *Integrerad kopphållare på varje sida.
 • Sunset Chair

  Sunset Chair
  Sunset Chair från Helinox är en generös och komfortabel hopfällbar campingstol som är redo att tas med överallt. Säte i mesh för god ventilation och rygg i fullhöjd för sittkomfort många sköna timmar.
 • Camping Stool

  Camping Stool
  Camping Stool från Arctic Fox är en campingpall med slitstarka aluminiumben och tyg i 600D polyester. Pallen är perfekt att ha med sig på camping eller vandring för en behändig och portabel sittplats på äventyret.
 • Folding Flat Chair

  Folding Flat Chair
  Folding Flat Chair från Arctic Tern är en snygg campingstol med slitstarkt 600D polyestertyg i sitsen och robusta ben. Stolen har armstöd av trä som gör stolen extra bekväm att sitta i. Tack vare att stolen viker sig platt är den enkel att ta med dig ut på äventyr.
 • Helinox Sling

  Helinox Sling
  Helinox Sling är en bältesväska som passar din Helinox-stol tillsammans med nödvändiga tillbehör.
 • Lite Seat

  Lite Seat
  Lite Seat från Thermarest är ett självupplåsande sittunderlag som är perfekt att ta med sig när du vandrar, campar eller är på resande fot.
 • Furn Quad Chair Steel

  Furn Quad Chair Steel
  Furn Quad Chair Steel från Coleman är en kompakt, packbar campingstol för campare och resande med begränsat packutrymme. Stolen har en stadig konstruktion och är utrustad med justerbara armstöd med inbyggda mugghållare. Packpåse medföljer.
 • Heatx Seating Pad with Heat

  Heatx Seating Pad with Heat
  Heatx Seating Pad with Heat är ett sittunderlag med inbyggd värme. Värmepaneler på ovansidan och tjock 8mm Polythene-vaddering tillsammans med i vattenavstötande yta. Kommer med en 5V Powerbank 3200 mAh(16Wh) med USB koppling som ger en värmetid på ca 4,5H.
 • Beach Chair

  Beach Chair
  Beach Chair från Helinox är en lätt stol som enkelt fälls ihop till en liten storlek, perfekt att ha med dig på stranden, campingen eller festivalen. Stolen har ett skönt ryggstöd och en ficka som du kan stoppa med något mjukt för att få en skön kudde. Integrerade fickor i sidorna ger dig möjligheten att lägga ifrån dig boken eller telefonen utan att den blir sandig.
 • Grenada Lake

  Grenada Lake
  *Viks upp och ihop på några sekunder *Ingen montering krävs *Lätt och enkel att bära *Praktiska fickor på sidan av ett armstöd *Löstagbart vadderat överdrag *Kan användas med och utan överdrag *Bekväma armstöd för bra stöd *Bärväska medföljer för enkel förvaring och transport *Bärväska medföljer för enkel förvaring och transport
 • Seat Warmer For Chair Two

  Seat Warmer For Chair Two
  Seat Warmer For Chair Two från Helinox är en värmande och skön sits för din stol. Designad för att passa Chair Two. Ger mjuk värme, extra dämpning och skyddar mot drag för kalla utomhusupplevelser.
 • Ground Sheet Chair One

  Ground Sheet Chair One
  *Passar endast med Chair One *Extra fäste i mitten *Liten packstorlek
 • Beach Chair

  Beach Chair
  Beach Chair från Helinox är en lätt stol som enkelt fälls ihop till en liten storlek, perfekt att ha med dig på stranden, campingen eller festivalen. Stolen har ett skönt ryggstöd och en ficka som du kan stoppa med något mjukt för att få en skön kudde. Integrerade fickor i sidorna ger dig möjligheten att lägga ifrån dig boken eller telefonen utan att den blir sandig.
 • Cardiel

  Cardiel
  *Viks upp och ihop på några sekunder *Ingen montering krävs *Låg vikt och lätt att bära med både bärrem och handtag. *Ficka *Justerabara band för bekväm sittplats *Stol för stranden eller festivalen
 • Insulated Seat Pad

  Insulated Seat Pad
  Fyllning: 60 g/m²Material: 190T Polyester med TPU beläggningR-värde: 2
 • Trekkers Little Helper Forsberg

  Trekkers Little Helper Forsberg
  *Äkta läder *Impregnerad på båda sidor och fungerar därför utmärkt som sittunderlag *Perfekt hjälp för att tända en eld *Skyddar dig när du täljer och bearbetar trä *Hål i hörnet samt lädersnöre för att lätt kunna fästa i ryggsäck etc.
 • Sit Pad Greygoose

  Sit Pad Greygoose
  Sit Pad från Exped är ett värmande och uppblåsbart sittunderlag för äventyr året runt. Denna självuppblåsande sittdyna ger inte bara utmärkt komfort även på ojämn mark, utan också perfekt isolering som skyddar dig från den kalla marken. Sit Pad är byggd med slitstarkt, återvunnet tyg och en mjuk skumisolering. Den robusta EXPED FlatValve ger snabb uppblåsning och tömning.
 • Rocking Foot One

  Rocking Foot One
  Tillbehör som förvandlar din Helinox-stol till en gungstol. Passar till Chair One, Chair One Home, Tactical Chair. Endast gungstolsmeden, stol ingår ej.
 • Goya Night Blue

  Goya Night Blue
  *Ingen montering krävs *Lätt och enkel att bära *Breda armstöd för bra stöd *Höghållfast och slitstarkt stål *Sitthöjd: 46 cm
 • Cafe Chair

  Cafe Chair
  Cafe Chair är en hopfällbar campingstol från Helinox som är specifikt utvecklad för att passa med ett matbord. Den har därför en mer upprätt rygg än en traditionell campingstol. Kompatibel med Helinox Café Table.
 • Seat Pad Black

  Seat Pad Black
  Seat Pad Green är ett sittunderlag i kraftig neopren från Grey Oak. Det tjockare materialet ger en god sittkomfort på jaktpasset eller fikapausen i skogen. Sittunderlaget har också ett handtag.
 • Kånken Seat Pad

  Kånken Seat Pad
  *Mått 34,5 x 25 cm, tjocklek 1 cm.
 • Swivel Chair

  Swivel Chair
  Swivel Chair är en lätt fällbar camping- och solstol. Smidig och snabb att montera. Förvaringspåse ingår.
 • 8 Position Recliner Chair

  8 Position Recliner Chair
  8 Position Recliner Chair från Coleman är en justerbar campingstol i recliner-modell. Stolens sits är tjockt vadderad för extra komfort och har ett vattenavvisande och snabbtorkande yttertyg. En stadig stålram och formade armstöd gör stolen stabil. Packpåse medföljer.
 • Easy Chair

  Easy Chair
  Easy Chair från Arctic Tern är en campingstol med robusta ben i aluminium och slitstarkt 600D polyestertyg i sitsen. En lätt och smidig campingstol för alla din äventyr i naturen.
 • Chair One XL

  Chair One XL
  Chair One XL från Helinox är en campingstol i större modell för extra komfort. Enkel att ha med sig såväl på campingen som på musikfestivalen, en bekväm och portabel stol för alla tillfällen.
 • Chair Rubber Tips 18.5 2-pack

  Chair Rubber Tips 18.5 2-pack
  Chair Rubber Tips 18.5 2-pack från Helinox är gummifötter som passar till Sunset Chair, Chair One XL, Savanna Chair.

Tältstol bra alternativ som billig solstol

Ett annat namn på de vikbara stolarna är tältstol eller brassestol. Det går ju hur bra som helst att använda de som en billig solstol som du tar med dig ner till stranden. Vik upp tältstolen, sätt dig och sola medan du hör vågornas skvalp mot sanden eller klipporna. Du slipper få sand i rumpan och kan glassa en stund i sommarvärmen.

Med en bra solcellsladdare eller powerbank kan du driva både din mobil och en bärbar högtalare för att skapa ytterligare skön stämning med ljuv musik, eller varför inte lyssna på en gratis ljudbok.

Om du ska vandra långt innan du slår läger finns det speciella ryggsäckar med inbyggda, utfällbara stolar. Här hittar du våra förslag på stolryggsäck för vandring och jakt. De är ett skönt och vilsamt alternativ till vikbart sittunderlag.