Campingdusch

Med en campingdusch kan du hålla uppe din hygien i skogen, på fjället, utanför tältet eller husvagnen. Här tittar vi närmare på portabla duschar av olika märken och modeller. Det finns campingduschar som drivs med pump, som får plats i fickan och som är uppladdningsbara.

Populärt inom campingdusch

Fler tips på campingdusch

 • Pocket Shower 10 liter

  Pocket Shower 10 liter
  Påsens innehåll räcker till ca. 7 minutter duschning.
 • Sunwind Campingdusch Helios 20 L

  Sunwind Campingdusch Helios 20 L
 • Resedusch Kurgo Munstycke Till Pet Flaska

  Resedusch Kurgo Munstycke Till Pet Flaska
  Ett portabelt munstycke som lätt fästes på en petflaska och omvandlar den till en dusch. Perfekt för regniga och kladdiga dagar i skogen.
 • Kampa Power Shower

  Kampa Power Shower
  Portabel dusch med dränkbar pump. Med laddningsbart batteri.
 • Sunwind Tryckpumpsdusch 8 Liter

  Sunwind Tryckpumpsdusch 8 Liter
 • Fickdusch

  Fickdusch
  Duscha i 7-10 minuterPerfekt på campingHängs upp i närmsta trädEfter en lång härlig strapatsfylld dag på fjället eller i sommarstugan kan det vara skönt att ta en dusch. Med fickduschen i bagaget är det bara att gå till närmsta vattendrag, fylla den vattentäta säcken och hänga upp den i närmsta träd. Innehållet räcker till cirka 7 minuters skön dusch.Om du låter fickduschen hänga i solen absorberar det svarta tyget värme och höjer temperaturen i vattnet. Har du bråttom kan du fylla säcken med kallt vatten och sedan hälla uppvärmt/kokande vatten mitt i innan du stänger säcken genom att rulla ihop öppningen. Du reglerar vattentrycket med ventilen.Fickduschen är gjord av vattentätt tyg och när den är tom kan du även använda den som extra packsäck. 
 • Bo-Camp campingdusch med fotpump

  Bo-Camp campingdusch med fotpump
  Soluppvärmd campingdusch med fotpump.
 • Resedusch Kurgo Hund Go Shower

  Resedusch Kurgo Hund Go Shower
  Go Shower är en portabel dusch som håller upp till 6 liter vatten, alltså 2 minuters duschtid. Perfekt för att skölja av hunden när ni är på äventyr.

Campingduschar med pump

För att få upp vattentrycket och ge duschstrålarna lite fart finns det pumpförsedda campingduschar. Pumpen kan antingen vara batteridriven, kopplas till 12V eller drivas manuellt med tillhörande fotpump.

Bland de portabla duscharna med pump finns det vissa som har en vattenbehållare medan andra bara kommer med en slang. Duschslangen sänker du ner i ett vattenkärl eller vattendrag där du campat.

Varmt vatten till campingduschen

En het sommardag kanske en kall dusch med vatten från en bäck eller sjö funkar bra. Vill du ha varmt vatten behöver du värma vattnet på något sätt. Det finns solfångande vattenpåsar som kan hängas upp på en solig plats. Vattnet kan i vissa fall nå hela 50 grader så var försiktig.

Så länge kan du duscha i campingduschar

Här ser du en översiktstabell med olika duschar och hur länge man kan köra duschen. Det som avgör duschtiden är antingen storleken på vattenpåsen och vattenflödet i duschmunstycket eller batterikapaciteten om det är en eldriven resedusch.

Dusch Volym Duschtid
Sea to Summit Pocket Shower 10 L 7 min
Bo-Camp med fotpump 11 L ?
Kurgo Go Resedusch 6 L 2 min
Camp4 duschset - 60 min

En portabel campingdusch kan ju även användas till annat än att duscha kroppen. Om du cyklat mountainbike eller sprungit längs en lerig trail kan man använda duschen för att spola av cykel och skor. Om du har en hund som behöver duschas av kan du plocka fram din bärbara dusch. En del använder de också för att spola av disk.

ilead