Campingdusch

Med en campingdusch kan du hålla uppe din hygien i skogen, på fjället, utanför tältet eller husvagnen. Här tittar vi närmare på portabla duschar av olika märken och modeller. Det finns campingduschar som drivs med pump, som får plats i fickan och som är uppladdningsbara.

Populärt inom campingdusch

 • Campingdusch med laddningsbar pump

  Campingdusch med laddningsbar pump
  Smart campingdusch med uppladdningsbar pump Denna smarta campingdusch är utrustad med en uppladdningsbar pump som kan laddas via USB-kabel, som ingår. Duschslangen kan hängas på den medföljande kroken.   Detaljer: Material: Plast Duschslang: 180 cm Mått, packad: 30 x 28 x 6,5 cm Vikt: 0,9 kg
 • Pocket Shower 10 liter

  Pocket Shower 10 liter
  Fickdusch 10 liter  Denna Pocket Shower 10 liter från Sea to Summit är en riktigt smart kompakt lösning som ser till att du kan duscha även när du är på en primitiv backpackingsemester med alldeles för vanliga duschmöjligheter. Pocket Shower består av en liten kompakt och vattentät väska i 70D nylon med rullstängning. Påsen rymmer 10 liter vatten, som du kan hänga upp i solen. Under dagen kommer solen sedan att värma upp vattnet så att du kan ta ett skönt tempererat bad. Ett litet på/av-svängbart duschhuvud på påsen reglerar vattenflödet.    Detalj: Väskan hängs upp med hjälp av d-ringar och snören Innehållet i påsen räcker till ca 7 minuters dusch Pocket Shower kommer i en liten kompakt transportväska Mått fickdusch: Ø15 x 50 cm
 • Sea to Summit Pocket Shower (Svart (BLACK))

  Sea to Summit Pocket Shower (Svart (BLACK))
 • Kampa Power Shower

  Kampa Power Shower
  Portabel dusch med dränkbar pump Med denna uppladdningsbara och portabla dusch från Kampa är det lätt att duscha var som helst. Pumpen sänks helt enkelt ned i rent vatten, och pumpar vattnet genom duschmunstycket.   Detaljer: Uppladdningsbart batteri - räcker i 60 minuter Pumpkapacitet: 2,5 liter/minut Slang, längd: Cirka 180 cm Kan hängas upp med sugkopp eller krok 60 cm USB-laddningskabel

Fler tips på campingdusch

 • Coghlans Camp Shower

  Coghlans Camp Shower
  Coghlans Camp Shower är en lätt campingdusch tillverkad i giftfri PVC, som förvarar tillräckligt med vatten för 3-4 duschar. Kompakt och enkel att använda, inkluderar sladd för hängning. Kapacitet&hellip:

Campingduschar med pump

För att få upp vattentrycket och ge duschstrålarna lite fart finns det pumpförsedda campingduschar. Pumpen kan antingen vara batteridriven, kopplas till 12V eller drivas manuellt med tillhörande fotpump.

Bland de portabla duscharna med pump finns det vissa som har en vattenbehållare medan andra bara kommer med en slang. Duschslangen sänker du ner i ett vattenkärl eller vattendrag där du campat.

Varmt vatten till campingduschen

En het sommardag kanske en kall dusch med vatten från en bäck eller sjö funkar bra. Vill du ha varmt vatten behöver du värma vattnet på något sätt. Det finns solfångande vattenpåsar som kan hängas upp på en solig plats. Vattnet kan i vissa fall nå hela 50 grader så var försiktig.

Så länge kan du duscha i campingduschar

Här ser du en översiktstabell med olika duschar och hur länge man kan köra duschen. Det som avgör duschtiden är antingen storleken på vattenpåsen och vattenflödet i duschmunstycket eller batterikapaciteten om det är en eldriven resedusch.

Dusch Volym Duschtid
Sea to Summit Pocket Shower 10 L 7 min
Bo-Camp med fotpump 11 L ?
Kurgo Go Resedusch 6 L 2 min
Camp4 duschset - 60 min

En portabel campingdusch kan ju även användas till annat än att duscha kroppen. Om du cyklat mountainbike eller sprungit längs en lerig trail kan man använda duschen för att spola av cykel och skor. Om du har en hund som behöver duschas av kan du plocka fram din bärbara dusch. En del använder de också för att spola av disk.