Uppblåsbara liggunderlag

Det är inte bara för att ligga mjukt som ett uppblåsbart liggunderlag är bra för camping. Om marken är kall vill man undvika kylande effekt och din kroppsvärme kan lagras i luften i liggunderlaget. Många underlag går också att packa ihop till en väldigt liten volym och väger inte mycket.

Det finns underlag som du blåser upp med pump eller med egen kraft och dina lungor. Här nedanför hittar du uppblåsbara liggunderlag från flera olika tillverkare. Ta även en titt på de självuppblåsande liggunderlagen här.

Populärt inom uppblåsbara liggunderlag

 • Insulated Airmat

  Insulated Airmat
  Diameter ventil: ca 19 mmLevereras med packpåse
 • Deluxe Airmat

  Deluxe Airmat
  •Blåses upp för hand, gärna med Urberg Drybag Pump som förhindrar att fukt från utandningsluften kommer in i liggunderlaget och möglar där•Material: 190T polyester/30D stretch polyester
 • Airmat Nova

  Airmat Nova
  Airmat Nova blåses upp manuellt via en stor ventil vid fotänden. Du kan med fördel även blåsa upp det med Urberg Drybag Pump (säljes separat). och hindrar på så vis att fukt från utandningsluften kommer in i liggunderlaget och risken för mögel minskar betydligt. Diameter ventil: ca 19 mmLevereras med packpåse
 • Airmat Pump

  Airmat Pump
  Airmat Pump från Urberg är ett uppblåsbart liggunderlag med inbyggd pump och tvärgående luftkanaler. Liggunderlaget är tillverkat i lätt och slitstark 70D Ripstop Nylon. Pumpa in luft genom att pumpa med öppna handflator på ventilen som sitter i den inbyggda pumpen. I fotändan finns en ventil som används när du skall tömma liggunderlaget på luft. Levereras med packpåse.

Fler tips på uppblåsbara liggunderlag

 • Versa 1R LW

  Versa 1R LW
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en inbyggd pump. Liggunderlaget blåses upp genom att du "pumpar" med din hand mot liggunderlagets baksida vid en av ventilerna. För att tömma liggunderlaget på luft öppnar du sedan en annan ventil som snabbt och enkelt tömmer det på luft. Versa 1R motsvarar Expeds tidigare modeller AirMat Lite 5, AirMat Lite Plus 5, AirMat UL Lite.
 • Versa 5R M

  Versa 5R M
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en inbyggd pump. Liggunderlaget blåses upp genom att du "pumpar" med din hand mot liggunderlagets baksida vid en av ventilerna. För att tömma liggunderlaget på luft öppnar du sedan en annan ventil som snabbt och enkelt tömmer det på luft. Versa 5R motsvarar Expeds tidigare modeller SynMat 7/9 SynMat XP9.
 • Deepsleep Mat 7.5 Lxw

  Deepsleep Mat 7.5 Lxw
  Med hjälp av teknologi från EXPEDs berömda MegaMat, erbjuder Deepsleep kant-till-kant 3D-komfort med en skön, borstad 75-denier-toppduk. 7,5 cm öppet cellskum ger utmärkt stöd. EXPEDs extra stora avluftningsventil säkerställer snabb avluftning och den generöst stora packsäcken underlättar packningen. Obs: pump och reparationssats säljs separat
 • Dreamcatcher Double 10.0 cm

  Dreamcatcher Double 10.0 cm
  *Dubbla Outwell AFC-ventiler säkerställer snabb och enkel uppblåsning och tömning *Vågformat skum för komfort och minskad volym *Horisontella luftkanaler minskar vikt och packstorlek *Användarvänlig bärväska för enkel förvaring och transport
 • Ultra 3R M

  Ultra 3R M
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Ultra 3R motsvarar Expeds tidigare modell SynMat UL.
 • Dura 3R LW

  Dura 3R LW
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft.
 • Dura 5R LW

  Dura 5R LW
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Dura 5R motsvarar Expeds tidigare modell SynMat XP 7/9 SynMat 7, SynMat 9.
 • Fjellguard 80

  Fjellguard 80
  *PFC fri *Bärväska medföljer
 • Durarest Single

  Durarest Single
  *Double Lock ventil som inte släpper ut någon luft
 • Women's EtherLight XT Extreme Regular

  Women's EtherLight XT Extreme Regular
  *ASTM R-värde 6,3, designad för användning i kallt väder *Dubbelt lager av THERMOLITE-isolering *Extra tjock (XT). Air Sprung Cell-konstruktion för 10 cm stabil komfort *Lätt, tyst och greppande 30/40D nylon-material *Enkel att laga med inkluderande självhäftande plåster *Ultra-Fresh antimikrobiell behandling är tillsatt till TPU-formeln som förhindrar inre mögeltillväxt *Pillow Lock fäster en Aeros-kudde på liggunderlaget *Snabb och enkel uppblåsning, tömning och justering med den multifunktionella ventilen och levereras med en Airstream Pump Sack
 • Dreamhaven Single 7.5 Cm

  Dreamhaven Single 7.5 Cm
  *Flat High-Flow-ventiler förbättrar luftflödet *3D-form med djup profil för bästa komfort *Statiskt sidotyg stabiliserar 3D-formen och gör uppblåsningen snabbare *Horisontella luftkanaler minskar vikt och packstorlek
 • Airmat Ultralight Insulated Small

  Airmat Ultralight Insulated Small
  *Multifunktionell ventil med högt luftflöde för snabb uppblåsning, tömning och enkel finjustering för personlig komfort *Ultra-Fresh antimikrobiell behandling till TPU-formeln som förhindrar inre mögeltillväxt *Inkluderar en Airstream™-pump som är integrerad i förpackningen för snabb och enkel uppblåsning *Inkluderar reparationssats för enkel reparation *Det medföljande Pillow Lock-systemet fäster toppkudden i underlaget *Exkin Platinum är ett mycket lätt och tyst metallbelagt tyg som reflekterar strålningsvärme från kroppen *THERMOLITE-isolering fyller luftcellerna och förhindrar värmeförlust från kroppen till den kalla marken *Extruderingslaminering av TPU är mycket överlägsen en rull-till-rull-laminering, vilket hjälper till att förhindra delaminering *Lätt, tyst och antislip 30 / 40D nylonvävMaterial:Underlag: 100% nylon. Ventil: 100% TPU. Isolering: 100% polyester. Packpåse: 100% nylon.
 • Excellent Single

  Excellent Single
  Excellent Single från Outwell är en luftmadrass som passar utmärkt till campingen eller bekväma övernattningar. Tillverkad i ett slitstarkt material med en dubbeltätad ventil som gör madrassen enkel att blåsas upp och att tömma. Levereras med praktisk bärväska.
 • Neoair Uberlight Rw

  Neoair Uberlight Rw
  Förpackad storlek: *19 cm x 10 cmMaterial ovansida: *15D Rip NylonMaterial botten: *15D Nylon
 • Ultra 7R M

  Ultra 7R M
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Ultra 7R motsvarar Expeds tidigare modell DownMat UL Winter.
 • Primavapour 60

  Primavapour 60
  *Robens ”Peak valve” med backventilfunktion som ger perfekt luftflöde *Flera luftkammare förbättrar stabilitet och komfort *30% fler luftkammare slätar ut ytan för ökad komfort *Bärväska medföljerMaterial:20D 390T nylon med dubbeltrådig square-ripstop, TPU-belagd, 100% nylon
 • Ultra 3R LW

  Ultra 3R LW
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft.
 • Dura 6R LW

  Dura 6R LW
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Dura 6R motsvarar Expeds tidigare modell DownMat 7, XP 7.
 • EtherLight XT Extreme Regular

  EtherLight XT Extreme Regular
  *ASTM R-värde 6. 2, designad för användning i kallt väder *Dubbelt lager av THERMOLITE-isolering *Extra tjock (XT). Air Sprung Cell-konstruktion för 10 cm stabil komfort *Lätt, tyst och greppande 30/40D nylon-material *Enkel att laga med inkluderande självhäftande plåster *Ultra-Fresh antimikrobiell behandling är tillsatt till TPU-formeln som förhindrar inre mögeltillväxt *Pillow Lock fäster en Aeros-kudde på liggunderlaget *Snabb och enkel uppblåsning, tömning och justering med den multifunktionella ventilen och levereras med en Airstream Pump Sack
 • Primavapour 40

  Primavapour 40
  *Robens ”Peak valve” med backventilfunktion som ger perfekt luftflöde *Flera luftkammare förbättrar stabilitet och komfort *30% fler luftkammare slätar ut ytan för ökad komfort *Bärväska medföljerMaterial:20D 390T nylon med dubbeltrådig square-ripstop, TPU-belagd, 100% nylon
 • Vapour 60

  Vapour 60
  *Ventil: Peak Valve *Flera luftkammare förbättrar stabilitet och komfort *Bärväska medföljer *Material: 100 % polyester
 • NeoAir Venture Sleeping Pad Regular

  NeoAir Venture Sleeping Pad Regular
  NeoAir Venture Sleeping Pad Regular är en uppblåsbar luftmadrass från Thermarest som är perfekt för dina friluftsäventyr. WaveCore-konstruktion ger 2,2 i R-värde, men värme som bibehålls och skyddar från kylan som kommer från marken. Madrassen är enkel att fylla med luft genom WingLock-ventilen, allt du behöver är att blåsa själv, använda den medföljande pumppåsen eller en elektrisk pump. När det är dags att packa ihop är det bara att öppna upp ventilen helt och rulla i hop madrassen. NeoAir Venture kommer med en pumppåse, en packpåse och ett reparationskit.
 • NeoAir XTherm MAX Sleeping Pad Large

  NeoAir XTherm MAX Sleeping Pad Large
  NeoAir XTherm MAX L är ett uppblåsbart liggunderlag från Thermarest som är perfekt om du vill ha ett liggunderlag som väger lite och tar liten plats men samtidigt erbjuder ordentligt med värme för dina längre expeditioner. Triangular Core Matrix konstruktionen erbjuder både värme och stabilitet. Madrassen är 6,4 cm hög så att du kan sova bekvämt oavsett underlag. Med 6,9 i R-värde så lämpar sig detta liggunderlag för de mest extrema klimaten. Du får även en pumppåse för enkel uppblåsning av madrassen, en packpåse och ett reparationskit.
 • Dreamcatcher Single 12.0 Cm XL

  Dreamcatcher Single 12.0 Cm XL
  *Dubbla Outwell AFC-ventiler säkerställer snabb och enkel uppblåsning och tömning *Vågformat skum för komfort och minskad volym *Horisontella luftkanaler genom skummet minskar vikt och packstorlek *Användarvänlig bärväska med axelrem för enkel förvaring och bärbarhet
 • Classic Double

  Classic Double
  Instruktioner:
 • 2-pack Austfjell Insulated Air Mat

  2-pack Austfjell Insulated Air Mat
  *Liggunderlaget blåses upp via en ventil manuellt eller med en pumpsäck *Längsgående luftkanaler *Pumpsäck köpes separat *Ovansida: 190T Stretch Polyester *Undersida: 190T Polyester *Ventil: 19 mm
 • 2-Pack Airmat Pump

  2-Pack Airmat Pump
  Airmat Pump från Urberg är ett uppblåsbart liggunderlag med inbyggd pump och tvärgående luftkanaler. Liggunderlaget är tillverkat i lätt och slitstark 70D Ripstop Nylon. Pumpa in luft genom att pumpa med öppna handflator på ventilen som sitter i den inbyggda pumpen. I fotändan finns en ventil som används när du skall tömma liggunderlaget på luft. Levereras med packpåse.
 • Ultra 3R MW

  Ultra 3R MW
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft.
 • Ultra 1R M Mummy

  Ultra 1R M Mummy
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Ultra 1R Mummy motsvarar Expeds tidigare modell AirMat HL.
 • Comfort Plus Insulated Large

  Comfort Plus Insulated Large
  Underlaget har dubbla lager Exkin Platinum och Thermolite-isolering. De två skikten med högdensitetsluftceller kan trycksättas oberoende för att ge den ultimata flexibiliteten i komfortjustering. Blås upp det översta lagret för din personliga komfort samtidigt som du håller en högtrycksyta för hårt terrängskydd. Oberoende kamrar tillåter madrassen att fungera även om ett av lagren är punkterat. Air Sprung Cells anpassar sig till din kroppsform och ger en jämnare spridning av tryck över madrassen för en mer bekväm nattsömn. Multifunktionsventil med högt flöde för snabb uppblåsning, tömning och enkel finjustering för personlig komfort. Ultra-Fresh antimikrobiell behandling av TPU-formel för att förhindra inre mögeltillväxt. Konstruktion med två oberoende lager, vilket ger större känslighet genom att fördela kroppsvikt och form över flera celler. Exkin Platinum är ett mycket lätt och tyst metalliserat tyg med en teknik som reflekterar strålningsvärme tillbaka. Termololitisolering fyller luftsprutade luftceller för att förhindra konvektiv värmeförlust från den varma kroppen till den kalla marken. *Inkluderar reparationssats för enkel lappning. *Inkluderar låssystem som fäster Sea To Summit toppkuddar på underlaget. Material: 30/40D Nylon.
 • NeoAir UberLite Sleeping Pad Small

  NeoAir UberLite Sleeping Pad Small
  NeoAir UberLite S är Thermarests lättaste luftmadrass som passar perfekt för dig som vandrare eller backpackare som vill ha en så lätt packning som möjligt. Med en höjd på 6,4 cm så sover du bekvämt oavsett underlag. En pumppåse för enkel uppblåsning ingår, och även en packpåse och ett reparationskit.
 • Comfort Light

  Comfort Light
  Comfort Light från Fauna är ett uppblåsbart liggunderlag med isolering som håller dig varm och bekväm under natten. Comfort Light har en tvåvägsventil och en medföljande pumppåse som underlättar uppblåsningen.
 • NeoAir Topo Luxe Sleeping Pad Large

  NeoAir Topo Luxe Sleeping Pad Large
  NeoAir Topo Luxe Sleeping Pad L är ett lyxigt uppblåsbart liggunderlag från Thermarest som är hela 10 cm högt för optimal sömnkomfort. Topo packas ihop till en mycket behändig storlek vilket gör att det enkelt får plats i ryggsäcken. TwinLock-ventilen gör det enkelt både att fylla madrassen och tömma den. Detta med den medföljande pumppåsen som även kan användas som en packpåse. Utöver detta får du även en dedikerad packpåse och ett reparationskit.
 • Reel Single

  Reel Single
  Uppblåsbart liggunderlag från Outwell.
 • Vapour 40

  Vapour 40
  *Bärväska medföljer *PFC fri
 • Austfjell Sleeping Mat Air LW

  Austfjell Sleeping Mat Air LW
  *Ovansida: 190T Stretch Polyester *Undersida:190T Polyester *Ventil i diameter: 19 mm *Tystare än andra material
 • Reel Double

  Reel Double
  Uppblåsbart liggunderlag från Outwell.
 • Classic with Pillow & Pump Single

  Classic with Pillow & Pump Single
  Instruktioner:
 • NeoAir XTherm MAX Sleeping Pad Regular

  NeoAir XTherm MAX Sleeping Pad Regular
  NeoAir XTherm MAX R är ett uppblåsbart liggunderlag från Thermarest som är perfekt om du vill ha ett liggunderlag som väger lite och tar liten plats men samtidigt erbjuder ordentligt med värme för dina längre expeditioner. Triangular Core Matrix konstruktionen erbjuder både värme och stabilitet. Madrassen är 6,4 cm hög så att du kan sova bekvämt oavsett underlag. Med 6,9 i R-värde så lämpar sig detta liggunderlag för de mest extrema klimaten. Du får även en pumppåse för enkel uppblåsning av madrassen, en packpåse och ett reparationskit.
 • NeoAir Topo Luxe Sleeping Pad Regular

  NeoAir Topo Luxe Sleeping Pad Regular
  NeoAir Topo Luxe R är ett lyxigt uppblåsbart liggunderlag från Thermarest som är hela 10 cm högt för optimal sömnkomfort. Topo packas ihop till en mycket behändig storlek vilket gör att det enkelt får plats i ryggsäcken. TwinLock-ventilen gör det enkelt både att fylla madrassen och tömma den. Detta med den medföljande pumppåsen som även kan användas som en packpåse. Utöver detta får du även en dedikerad packpåse och ett reparationskit.
 • Hike 9 M

  Hike 9 M
  *Fyllnings vikt: 60 gqm *Inkluderar ett repair kit *Kommer med en förvaringspåse *Enkel att blåsa upp och tömma
 • Airmat Etherlight XT Insulated Regular Women's

  Airmat Etherlight XT Insulated Regular Women's
  *Inkluderar en Airstream™-pump som är integrerad i förpackningen för snabb och enkel uppblåsning *Extra tjock (XT). Air Sprung Cells™ *Lätt och tyst 30/40D yttermaterial av nylon med god friktion. Kan repareras med tillhörande självhäftande lappar *Exkin Platinum och Thermolite som isolering *Ultra-Fresh® antimikrobiell behandling förhindrar mögel *Air Sprung Cells™ för en mer bekväm sömn *Multifunktionell ventil med högt luftflöde *PillowLock™ håller Eros™-kuddarna i position på underlagetMaterial:Underlag: 100% nylon. Ventil: 100% TPU. Isolering: 100% polyester. Packpåse: 100% nylon.
 • Classic Comfort 3.8 Mat Regular

  Classic Comfort 3.8 Mat Regular
  *30D ripstop polyester övre yta med halkskydd i silikon *30D ripstop polyesterbas med halkfri förstärkt yta *Stor tryckventil för effektiv uppblåsning och tömning *Levereras med lätt packsäck
 • UltraLight Mat R

  UltraLight Mat R
  Levereras tillsammans med förvaringspåse med integrerad pumpsäck, reparationskit innehållande självhäftande lappar för att reparera punkteringar, och en extra enkelriktad ventilklaff i silikon. *R-värde: 0,7
 • Airmat Etherlight XT Regular

  Airmat Etherlight XT Regular
  *Inkluderar en Airstream™-pump som är integrerad i förpackningen för snabb och enkel uppblåsning *Extra tjock (XT). Air Sprung Cells™ *Lätt och tyst 30/40D yttermaterial av nylon med god friktion. Kan repareras med tillhörande självhäftande lappar *Ultra-Fresh® antimikrobiell behandling förhindrar mögel *Air Sprung Cells™ för en mer bekväm sömn *Multifunktionell ventil med högt luftflöde *PillowLock™ håller Eros™-kuddarna i position på underlagetMaterial:Underlag: 100% nylon. Ventil: 100% TPU. Packpåse: 100% nylon.
 • Ultra 5R M

  Ultra 5R M
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft.
 • Ultra 1R MW Mummy

  Ultra 1R MW Mummy
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Ultra 1R Mummy motsvarar Expeds tidigare modell AirMat HL.
 • Dreamboat Single 16.0 cm

  Dreamboat Single 16.0 cm
  *Unik, värmereglerande skumkonstruktion för optimal komfort året runt *Dubbla Flat High-Flow-ventiler förbättrar luftflödet *Extra stora skumhål förbättrar komforten samtidigt som packstorlek och vikt minskas *3D-form med tjock profil för bästa komfort *Ultrakraftig stretchpolyester som är mjuk mot huden *Bärväska medföljer för enkel förvaring och transport *Delamineringssäker TPU-konstruktion för extrem hållbarhet *Statiskt sidotyg stabiliserar 3D-formen och gör uppblåsningen snabbare
 • Ultralight Sleeping Mat Large

  Ultralight Sleeping Mat Large
  Air Sprung cellerna formar sig efter din kropp och gör att du sover gott hela natten. Med endast ett lager av celler blir Ultralight Sleeping Mat Large så lätt det bara går med en otroligt liten packvolym, givetvis utan att tulla på komforten. Förvaringspåse med integrerad pumpsäck medföljer samt ett lagningskit.
 • Versa 2R M

  Versa 2R M
  Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en inbyggd pump. Liggunderlaget blåses upp genom att du "pumpar" med din hand mot liggunderlagets baksida vid en av ventilerna. För att tömma liggunderlaget på luft öppnar du sedan en annan ventil som snabbt och enkelt tömmer det på luft.

Blåsa upp liggunderlaget med pump eller med munnen?

Det finns både för- och nackdelar med endera metod. En nackdel med att blåsa upp för egen maskin med munnen och luften i dina lungor är fukt. Om du andas ut på ett kallt fönster kommer du att se hur vattendroppar (kondens) bildas på fönstret. När du blåser upp ditt underlag med luft ur dina lungor fyller du liggunderlaget med fuktig luft som senare på natten kan ge en kylande effekt.

Om du däremot blåser upp med en pump undviker du detta problem. Varma sommarnätter utgör det oftast inget problem och kan du använda dina lungor istället. En nackdel med pumpen är att den måste bäras med. Vissa luftpumpar är otympliga och ska du på längre vandring vill du inte packa ner onödiga saker.