Uppblåsbara liggunderlag

Det är inte bara för att ligga mjukt som ett uppblåsbart liggunderlag är bra för camping. Om marken är kall vill man undvika kylande effekt och din kroppsvärme kan lagras i luften i liggunderlaget. Många underlag går också att packa ihop till en väldigt liten volym och väger inte mycket.

Det finns underlag som du blåser upp med pump eller med egen kraft och dina lungor. Här nedanför hittar du uppblåsbara liggunderlag från flera olika tillverkare. Ta även en titt på de självuppblåsande liggunderlagen här.

Populärt inom uppblåsbara liggunderlag

Fler tips på uppblåsbara liggunderlag

 • Performance 7 L

  Performance 7 L
  Primaloft® Black Insulation ECO för värmesuperlätt isolering med exceptionellt liten packstorlekrundade hörn för lättare viktlängsgående lufttunnlar säkerställer en ideal balans mellan vikt och isoleringreparationskit ingårförvaringspåse ingårliten packstorleksvetsad isolering på ovansidan som behåller och reflekterar kroppsvärmenR-värde 2,7 ; temperatur -3,5°CFram- och baksida: 100% polyester; 100% polyuretan; 20 D Thermoplastic polyuretan lamineradFyllning: 100% återvunnen polyester; PrimaLoft® Black Insulation Eco 60 g/m²OBS! Pumppåse ingår ej.
 • Neoair Xlite Women's Regular

  Neoair Xlite Women's Regular
  Packpåse och lagnings-kit ingår.
 • Synmat Hl Winter Lw

  Synmat Hl Winter Lw
  Formen på mattan gör att två mattor enkelt får plats jämte varandra när det är ont om plats. Smart pumpsäck ingår: Schnozzel Pumpbag.Temp: –17 °C
 • Airmat Hyperlite M

  Airmat Hyperlite M
  Inbyggd minipump för uppblåsning
 • Airmat Pump

  Airmat Pump
  Airmat Pump från Urberg är ett uppblåsbart liggunderlag med inbyggd pump och tvärgående luftkanaler. Liggunderlaget är tillverkat i lätt och slitstark 70D Ripstop Nylon. Pumpa in luft genom att pumpa med öppna handflator på ventilen som sitter i den inbyggda pumpen. I fotändan finns en ventil som används när du skall tömma liggunderlaget på luft. Levereras med packpåse.
 • Airmat Ether Light XT

  Airmat Ether Light XT
  Liggunderlag för dig som sover på sidan. Extra tjock madrass som låter höfterna sjunka ner utan att röra marken tack vare de stora luftfickorna och botten i Air Sprung Cell-teknik. Integrerad Airstream Pump i packpåsen för snabb och enkel uppblåsning.
 • Neoair All Season Sv Regular

  Neoair All Season Sv Regular
  Snabb uppblåsning: SpeedValve drar in luft från omgivningen för att förstärka ditt andetag, vilket blåser upp din madrass dubbelt så snabbtVärme året om: ThermaCapture reflekterar kroppsvärma och bibehåller värmenSpeedValve™ hjälper även till att tömma madrassen på luft, på bara några ögonblick är jobbet gjortKommer med en packpåse och ett repair kit
 • Megamat 10 Mw

  Megamat 10 Mw
  Smart packsäck: Höjdjusterbar påse med rulltopp och bärrem, som också kan användas som axelväska.Medföljer: en minipump som uppblåsningshjälpmedel.
 • Insulated Double V

  Insulated Double V
  Insulated Double V är en luftmadrass för två från Klymit som passar perfekt för kyliga nätter. Varm luft isoleras i ovan sidan av madrassen för optimal komfort, medan undersidan isolerar effektivt från markkyla. Kommer med en packpåse som även fungerar som en pumppåse.
 • Airmat Comfort Light Woman Insulated

  Airmat Comfort Light Woman Insulated
  Isolerande, bekvämt liggunderlag med dubbla lager av celler vid torso för extra komfort och isolering, och enlagers celler vid huvud och fötter för att reducera vikten. Air sprung-cellerna fungerar som fjädrarna i en vanlig resårbotten. Packpåse och litet reparationskit ingår, samt Airstream pumpsack integrerad i packpåse. Designat för en god natts sömn ute i naturen. Damspecifik passform.
 • Sim Ul M

  Sim Ul M
  Material:20 D Polyester12 kg/m² opencell PU skum, Oekotex 100-certifierat
 • NeoAir Camper Duo

  NeoAir Camper Duo
  För äventyrliga par som letar efter en bättre natt ute, erbjuder NeoAir Camper Duo från Thermarest innovativ och plysch komfort för två. Den dubbla madrassen har två oberoende kamrar för anpassat stöd, samtidigt som man håller en jämn sovyta mellan de två kamrarna. Detta förhindrar också att få din din partner att studsa under natten, så att ni båda känner er som glada campare. Packpåse och reparationssats ingår.
 • Performance Winter 7 L

  Performance Winter 7 L
  PrimaLoft® Black Insulation ECO för utmärkt värmesuperlätt isolering med låg packvolymrundade hörn för ännu lättare vikt och maximal komfortluftkanaler i längsgående riktning ger idealisk relation mellan isolering och viktreparationskit ingårpackpåse ingårsvetsad isolering upptill för att reflektera kroppsvärmenlättanvänd ventilR-värde 4,6; temperatur -15°Cfram och baksida: 100% polyester, 100% polyuretan; 20 D Thermoplastic polyuretan laminatfyllning: 100% återvunnen polyester; PrimaLoft® Black Insulation Eco 200 g/m²
 • Performance 7 M

  Performance 7 M
  Primaloft® Black Insulation ECO för värmesuperlätt isolering med exceptionellt liten packstorlekrundade hörn för lättare viktlängsgående lufttunnlar säkerställer en ideal balans mellan vikt och isoleringreparationskit ingårförvaringspåse ingårliten packstorleksvetsad isolering på ovansidan som behåller och reflekterar kroppsvärmenR-värde 2,7 ; temperatur -3,5°CFram- och baksida: 100% polyester; 100% polyuretan; 20 D Thermoplastic polyuretan lamineradFyllning: 100% återvunnen polyester; PrimaLoft® Black Insulation Eco 60 g/m²
 • NeoAir® UberLite™ Regular

  NeoAir® UberLite™ Regular
  Förpackad storlek:15 cm x 9 cmMaterial ovansida:15D Rip NylonMaterial botten:15D Nylon
 • Neoair Xlite L

  Neoair Xlite L
  R-värde: 3,2
 • Downmat HL Winter M

  Downmat HL Winter M
  Formen på mattan gör att två mattor enkelt får plats jämte varandra när det är ont om plats.Ytan är behandlad med GripSkin för halkskydd. En Schnozzel Pumpbag som även går att använda som en drybag är inkluderad. 'Temp: –32 °C
 • Megamat 10 lxw

  Megamat 10 lxw
  Megamat 10 lxw från Exped är ett uppblåsbart liggunderlag för alla som passar till vandringen.
 • Electric Air Bed Queen Size

  Electric Air Bed Queen Size
  Inbyggd elektrisk pump 230 VMjuk flossad yta för en skön nattsömn
 • Airmat Comfort Plus XT Insulated Rectangular

  Airmat Comfort Plus XT Insulated Rectangular
  Liggunderlag med hela 8 cm uppblåsbar luftbädd för extra god sovkomfort. Dubbelkammar-desifn där varje lager pressas separat vilket innebär att det går att pumpa upp överdelen så mycket som känns lagom samtidigt som underdelen av liggunderlaget behåller ett bra tryck och skydd mot hårda underlag. Air sprung-celler och extra stora luftfickor med Thermolite-isolering ger extra värme. Airstream Pump som är integrerad i packpåsen ingår. Extra vid passform.
 • Synmat HL LW

  Synmat HL LW
  Exped SynMat HyperLite LW packas lätt ihop till en extremt liten storlek och den avsmalnande profilen gör att liggunderlaget passar bra även i de minsta tälten. Formen på mattan gör att två mattor enkelt får plats jämte varandra och med den Anti-slip Gripskin behandlade ytan håller du dig på mattan hela natten. Detta liggunderlag bevisar verkligen att komfort och värme inte behöver offras i jakten på superlätt packning .Pumpsäcken Schnozzel Pumpbag medföljer.Temp: –6 °C
 • Neoair Camper Sv L

  Neoair Camper Sv L
  Material ovansida: 75d Polyester Double DiamondMaterial undersida: 75d PolyesterSpeedValve™-teknik för snabbare uppblåsning
 • Neoair Venture M

  Neoair Venture M
  Kompakt med liten packstorlek75D polyesterPackpåse ingår
 • Airmat Comfort Light Woman Insulated

  Airmat Comfort Light Woman Insulated
  Isolerande, bekvämt liggunderlag med dubbla lager av celler vid torso för extra komfort och isolering, och enlagers celler vid huvud och fötter för att reducera vikten. Air sprung-cellerna fungerar som fjädrarna i en vanlig resårbotten. Packpåse och litet reparationskit ingår. Designat för en god natts sömn ute i naturen. Airstream pumpsack integrerad i packpåse ingår. Damspecifik passform.
 • Neoair Camper Sv XL

  Neoair Camper Sv XL
  Material ovansida: 75d Polyester Double DiamondMaterial undersida: 75d PolyesterSpeedValve™-teknik för snabbare uppblåsning
 • Neoair Xtherm Max Reg

  Neoair Xtherm Max Reg
  Den MAX är den nya modellen av NeoAir XTherm liggunderlag som ger en större yta att sova på, perfekt vid riktigt kalla klimat eller för personen med större kropp. Packpåse och lagningskit ingår.
 • Neoair Voyager Large

  Neoair Voyager Large
  Neoair Voyager L är ett litet och kompakt liggunderlag som passar för användning vår till höst. NeoAir Voyager har låg vikt, tar liten plats och är lika given på vandringen som på campingturen.
 • Comfort Light Insulated Regular

  Comfort Light Insulated Regular
  Air Sprung cellerna formar sig efter din kropp för en mjuk och behaglig sömn. Med dubbelt lager med celler vid bålen får du både högre komfort och isolering mot markkyla.Exkin Platinum® är ett lätt och tyst tyg som har ett tunt metalliskt lager som reflekterar din kroppsvärme för att hålla dig varm. Inuti liggunderlaget finns även THERMOLITE® isoleringen som hjälper till att hålla kylan borta.Levereras tillsammans med en förvaringspåse med integrerad pumpsäck och lagningskit.
 • 2-pack Air Bed Double

  2-pack Air Bed Double
  Air Bed Double är en klassisk luftmadrass från Arctic Tern som blåses upp för hand. Mjuk flossad yta för en skön nattsömn.
 • Neoair Venture L

  Neoair Venture L
  Kompakt med liten packstorlek75D polyesterPackpåse ingår
 • Cosmo 3D Insulated Regular

  Cosmo 3D Insulated Regular
  Minsta vikt: 905 gFörpackad vikt: 945 gFörpackad storlek: 24 x 14 cm diaTemperatur: -9 till -4 ° CIsoleringstyp: PrimaLoft®Form: RektangulärProduktens mått: 183 x 51 x 9 cmTjocklek: 9 cmTyg: 75D PU Polyester
 • Insulated Static V Luxe

  Insulated Static V Luxe
  Insulated Static V Luxe är ett lite extra lyxigt liggunderlag från Klymit som erbjuder värme och är extra brett, för optimal sovkomfort. Den syntetiska isoleringen har högt loft så att du får det varmt och bekvämt och den extra bredden gör att du kan röra dig obehindrat under natten. Trots sin stora storlek och syntetiska fyllning packas liggunderlaget ner till en smidig storlek som får plats i ryggsäcken.
 • Synmat Hl Winter M

  Synmat Hl Winter M
  Formen på mattan gör att två mattor enkelt får plats jämte varandra när det är ont om plats. Smart pumpsäck ingår: Schnozzel PumpbagTemp: –17 °C
 • Megamat Duo 10

  Megamat Duo 10
  Megamat Duo 10 från Exped är ett uppblåsbart liggunderlag för alla som passar till vandringen.
 • Neoair Voyager Regular

  Neoair Voyager Regular
  Neoair Voyager R är ett litet och kompakt liggunderlag som passar för användning vår till höst. NeoAir Voyager har låg vikt, tar liten plats och är lika given på vandringen som på campingturen.
 • Classic Double

  Classic Double
  Egenskaper:PVC med velourbelädd ovansida Mått: 190 x 135 x 20 cm
 • Airmat Hyperlite LW

  Airmat Hyperlite LW
  Inbyggd minipump för uppblåsning
 • Cosmo 3D Insulated Long Wide

  Cosmo 3D Insulated Long Wide
  Minsta vikt: 1,16 kgFörpackad vikt: 1,2 kgFörpackad storlek: 28 x 18 cm diaTemperatur: -9 till -4 ° CIsoleringstyp: PrimaLoft®Form: RektangulärProduktens mått: 193 x 64 x 9 cmTjocklek: 9 cmTyg: 75D PU Polyester
 • NeoAir® UberLite™ Large

  NeoAir® UberLite™ Large
  Förpackad storlek:19 cm x 9 cmMaterial ovansida:15D Rip NylonMaterial botten:15D Nylon
 • Megamat Lite 12 M

  Megamat Lite 12 M
  Innovativ 3D konstruktion gör madrassen skön att ligga på, även på kanternaOvansida i mjuk, borstad tricotMaterialOvansida: 50 D Tricot nylon, TPU polyether film laminate, hydrolysis resistant, honeycomb embossed, Oeko-Tex® 100 certifiedUndersida: 75 D polyester, TPU polyether film laminate, hydrolysis resistant, Oeko-Tex® 100 certifiedIsolering: 200 g/m2 Texpedloft microfiber, Bluesign certified
 • Neoair All Season Sv Long

  Neoair All Season Sv Long
  Snabb uppblåsning: SpeedValve drar in luft från omgivningen för att förstärka ditt andetag, vilket blåser upp din madrass dubbelt så snabbt Värme året om: ThermaCapture reflekterar kroppsvärma och bibehåller värmenSpeedValve™ hjälper även till att tömma madrassen på luft, på bara några ögonblick är jobbet gjortKommer med en packpåse och ett repair kit
 • Performance Winter 7 M

  Performance Winter 7 M
  PrimaLoft® Black Insulation ECO för utmärkt värmesuperlätt isolering med låg packvolymrundade hörn för ännu lättare vikt och maximal komfortluftkanaler i längsgående riktning ger idealisk relation mellan isolering och viktreparationskit ingårpackpåse ingårsvetsad isolering upptill för att reflektera kroppsvärmenlättanvänd ventilR-värde 4,6; temperatur -15°Cfram och baksida: 100% polyester, 100% polyuretan; 20 D Thermoplastic polyuretan laminatfyllning: 100% återvunnen polyester; PrimaLoft® Black Insulation Eco 200 g/m²
 • Air Bed Double

  Air Bed Double
  Air Bed Double är en klassisk luftmadrass från Arctic Tern som blåses upp för hand. Mjuk flossad yta för en skön nattsömn.
 • Neoair Xlite Max Sv Reg

  Neoair Xlite Max Sv Reg
  Packpåse och lagningskit ingår
 • Neoair All Season Sv Regular Wide

  Neoair All Season Sv Regular Wide
  Snabb uppblåsning: SpeedValve drar in luft från omgivningen för att förstärka ditt andetag, vilket blåser upp din madrass dubbelt så snabbtVärme året om: ThermaCapture reflekterar kroppsvärma och bibehåller värmenSpeedValve™ hjälper även till att tömma madrassen på luft, på bara några ögonblick är jobbet gjortKommer med en packpåse och ett repair kit
 • Downmat Hl Winter Lw

  Downmat Hl Winter Lw
  Formen på mattan gör att två mattor enkelt får plats jämte varandra när det är ont om plats.Ytan är behandlad med GripSkin för halkskydd. En Schnozzel Pumpbag som även går att använda som en drybag är inkluderad. Temp: –32 °C
 • Primacore 60

  Primacore 60
  PrimaLoft®-fyllning för isolering.Ventil: Peak ValveBärväska medföljerMaterial: 100% nylon, TPU-belagd
 • Neoair Voyager Regular Wide

  Neoair Voyager Regular Wide
  Material ovansida: 50d mini Hex Rip PolyesterMaterial undersida: 75d PolyesterWaveCore ™ konstruktion och ThermaCapture ™ -teknik ger värme och mångsidighet i en kompakt, hållbar madrass.Packpåse och reparationskit ingår
 • Comfort Plus Insulated Rectangular Mat

  Comfort Plus Insulated Rectangular Mat
  Air Sprung cellerna formar sig efter din kropp för en högre komfort och behaglig sömn. Exkin Platinum är ett lätt och mycket tunt metalliskt tyg som reflekterar kroppsvärmen och tillsammans med THERMOLITE-isoleringen håller du dig varm hela natten. Levereras tillsammans med en förvaringspåse, pumpsäck och lagningskit.
 • Insulated Static V Lite

  Insulated Static V Lite
  Insulated Static V Lite är ett liggunderlag från Klymit som är mycket populärt bland backpackers och campare på högre höjder. Liggunderlaget är lätt nog för att kunna följa med på alla dina äventyr, och varmt nog för att du ska kunna använda det på vintern. Det är isolerat med ett syntetiskt material med högt loft för optimal värme, men är trots detta litet nog att du kan stuva undan det sido facket för vattenflaskan på de flesta vandringsryggsäckarna.

Blåsa upp liggunderlaget med pump eller med munnen?

Det finns både för- och nackdelar med endera metod. En nackdel med att blåsa upp för egen maskin med munnen och luften i dina lungor är fukt. Om du andas ut på ett kallt fönster kommer du att se hur vattendroppar (kondens) bildas på fönstret. När du blåser upp ditt underlag med luft ur dina lungor fyller du liggunderlaget med fuktig luft som senare på natten kan ge en kylande effekt.

Om du däremot blåser upp med en pump undviker du detta problem. Varma sommarnätter utgör det oftast inget problem och kan du använda dina lungor istället. En nackdel med pumpen är att den måste bäras med. Vissa luftpumpar är otympliga och ska du på längre vandring vill du inte packa ner onödiga saker.

ilead