Uppblåsbara liggunderlag

Det är inte bara för att ligga mjukt som ett uppblåsbart liggunderlag är bra för camping. Om marken är kall vill man undvika kylande effekt och din kroppsvärme kan lagras i luften i liggunderlaget. Många underlag går också att packa ihop till en väldigt liten volym och väger inte mycket.

Det finns underlag som du blåser upp med pump eller med egen kraft och dina lungor. Här nedanför hittar du uppblåsbara liggunderlag från flera olika tillverkare. Ta även en titt på de självuppblåsande liggunderlagen här.

Populärt inom uppblåsbara liggunderlag

 • Insulated Airmat

  Insulated Airmat
  Diameter ventil: ca 19 mmLevereras med packpåse
 • Deluxe Airmat

  Deluxe Airmat
  *Blåses upp för hand, gärna med Urberg Drybag Pump som förhindrar att fukt från utandningsluften kommer in i liggunderlaget och möglar där *Material: 190T polyester/30D stretch polyester
 • Airmat Nova

  Airmat Nova
  Airmat Nova blåses upp manuellt via en stor ventil vid fotänden. Du kan med fördel även blåsa upp det med Urberg Drybag Pump (säljes separat). och hindrar på så vis att fukt från utandningsluften kommer in i liggunderlaget och risken för mögel minskar betydligt. Diameter ventil: ca 19 mmLevereras med packpåse
 • Airmat Pump

  Airmat Pump
  Airmat Pump från Urberg är ett uppblåsbart liggunderlag med inbyggd pump och tvärgående luftkanaler. Liggunderlaget är tillverkat i lätt och slitstark 70D Ripstop Nylon. Pumpa in luft genom att pumpa med öppna handflator på ventilen som sitter i den inbyggda pumpen. I fotändan finns en ventil som används när du skall tömma liggunderlaget på luft. Levereras med packpåse.

Fler tips på uppblåsbara liggunderlag

 • NeoAir UberLite Sleeping Pad Small

  NeoAir UberLite Sleeping Pad Small
  NeoAir UberLite S är Thermarests lättaste luftmadrass som passar perfekt för dig som vandrare eller backpackare som vill ha en så lätt packning som möjligt. Med en höjd på 6,4 cm så sover du bekvämt oavsett underlag. En pumppåse för enkel uppblåsning ingår, och även en packpåse och ett reparationskit.
 • Hike 9 L

  Hike 9 L
  *Fyllnings vikt: 60 g *Inkluderar ett repair kit *Kommer med en förvaringspåse *Enkel att blåsa upp och tömma
 • Women's EtherLight XT Extreme Regular

  Women's EtherLight XT Extreme Regular
  *ASTM R-värde 6,3, designad för användning i kallt väder *Dubbelt lager av THERMOLITE-isolering *Extra tjock (XT). Air Sprung Cell-konstruktion för 10 cm stabil komfort *Lätt, tyst och greppande 30/40D nylon-material *Enkel att laga med inkluderande självhäftande plåster *Ultra-Fresh antimikrobiell behandling är tillsatt till TPU-formeln som förhindrar inre mögeltillväxt *Pillow Lock fäster en Aeros-kudde på liggunderlaget *Snabb och enkel uppblåsning, tömning och justering med den multifunktionella ventilen och levereras med en Airstream Pump Sack
 • Dura 5R LW

  Dura 5R LW
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Dura 5R motsvarar Expeds tidigare modell SynMat XP 7/9 SynMat 7, SynMat 9.
 • Neoair Xlite Nxt Regular Short

  Neoair Xlite Nxt Regular Short
  Neoair Xlite Nxt Rs är ett uppblåsbart liggunderlag från Thermarest med mycket bra värme/vikt-förhållande. Pumpsäck, packpåse och fältreparationssats ingår.
 • 2-Pack Airmat Pump

  2-Pack Airmat Pump
  Airmat Pump från Urberg är ett uppblåsbart liggunderlag med inbyggd pump och tvärgående luftkanaler. Liggunderlaget är tillverkat i lätt och slitstark 70D Ripstop Nylon. Pumpa in luft genom att pumpa med öppna handflator på ventilen som sitter i den inbyggda pumpen. I fotändan finns en ventil som används när du skall tömma liggunderlaget på luft. Levereras med packpåse.
 • Airmat Etherlight XT Large

  Airmat Etherlight XT Large
  *Inkluderar en Airstream™-pump som är integrerad i förpackningen för snabb och enkel uppblåsning *Extra tjock (XT). Air Sprung Cells™ *Lätt och tyst 30/40D yttermaterial av nylon med god friktion. Kan repareras med tillhörande självhäftande lappar *Ultra-Fresh® antimikrobiell behandling förhindrar mögel *Air Sprung Cells™ för en mer bekväm sömn *Multifunktionell ventil med högt luftflöde *PillowLock™ håller Eros™-kuddarna i position på underlagetMaterial:Underlag: 100% nylon. Ventil: 100% TPU. Packpåse: 100% nylon.
 • NeoAir Topo Luxe Sleeping Pad Regular Wide

  NeoAir Topo Luxe Sleeping Pad Regular Wide
  NeoAir Topo Luxe RW är ett lyxigt uppblåsbart liggunderlag från Thermarest som är hela 10 cm högt för optimal sömnkomfort. Topo packas ihop till en mycket behändig storlek vilket gör att det enkelt får plats i ryggsäcken. TwinLock-ventilen gör det enkelt både att fylla madrassen och tömma den. Detta med den medföljande pumppåsen som även kan användas som en packpåse. Utöver detta får du även en dedikerad packpåse och ett reparationskit.
 • Neoair Xlite Nxt L

  Neoair Xlite Nxt L
  Neoair Xlite Nxt L är ett uppblåsbart liggunderlag från Thermarest med mycket bra värme/vikt-förhållande. Pumpsäck, packpåse och fältreparationssats ingår.
 • Deepsleep Mat 7.5 M

  Deepsleep Mat 7.5 M
  Med hjälp av teknologi från EXPEDs berömda MegaMat, erbjuder Deepsleep kant-till-kant 3D-komfort med en skön, borstad 75-denier-toppduk. 7,5 cm öppet cellskum ger utmärkt stöd. EXPEDs extra stora avluftningsventil säkerställer snabb avluftning och den generöst stora packsäcken underlättar packningen. Obs: pump och reparationssats säljs separat
 • Ultra 7R M Mummy

  Ultra 7R M Mummy
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Ultra 7R Mummy motsvarar Expeds tidigare modell DownMat HL Winter.
 • NeoAir Topo Sleeping Pad Regular Wide

  NeoAir Topo Sleeping Pad Regular Wide
  NeoAir Topo RW är ett uppblåsbart liggunderlag från Thermarest som tar liten plats i packningen. Detta liggunderlag passar bra för tresäsongs camping och vandring, med en WaveCore™ konstruktion som erbjuder komfort och värme. En pumppåse för enkel uppblåsning ingår, och även en packpåse och ett reparationskit.
 • Dura 5R Duo M

  Dura 5R Duo M
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft.
 • Ultra 5R MW

  Ultra 5R MW
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Ultra 5R motsvarar Expeds tidigare modell SynMat UL Winter.
 • NeoAir Topo Luxe Sleeping Pad XLarge

  NeoAir Topo Luxe Sleeping Pad XLarge
  NeoAir Topo Luxe XL är ett lyxigt uppblåsbart liggunderlag från Thermarest som är hela 10 cm högt för optimal sömnkomfort. Topo packas ihop till en mycket behändig storlek vilket gör att det enkelt får plats i ryggsäcken. TwinLock-ventilen gör det enkelt både att fylla madrassen och tömma den. Detta med den medföljande pumppåsen som även kan användas som en packpåse. Utöver detta får du även en dedikerad packpåse och ett reparationskit.
 • Neoair Uberlight Rw

  Neoair Uberlight Rw
  Förpackad storlek: *19 cm x 10 cmMaterial ovansida: *15D Rip NylonMaterial botten: *15D Nylon
 • Ultra 1R Duo M

  Ultra 1R Duo M
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Ultra 1R Duo motsvarar Expeds tidigare modell AirMat HL Duo.
 • Dura 6R M

  Dura 6R M
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Dura 6R motsvarar Expeds tidigare modeller DownMat 7, XP 7.
 • Dura 5R Duo LW

  Dura 5R Duo LW
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft.
 • Dura 8R MW

  Dura 8R MW
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Dura 8R motsvarar Expeds tidigare modell DownMat 7, XP 7.
 • Deepsleep Mat 7.5 Lxw

  Deepsleep Mat 7.5 Lxw
  Med hjälp av teknologi från EXPEDs berömda MegaMat, erbjuder Deepsleep kant-till-kant 3D-komfort med en skön, borstad 75-denier-toppduk. 7,5 cm öppet cellskum ger utmärkt stöd. EXPEDs extra stora avluftningsventil säkerställer snabb avluftning och den generöst stora packsäcken underlättar packningen. Obs: pump och reparationssats säljs separat
 • NeoAir XLite NXT MAX

  NeoAir XLite NXT MAX
  *Konstruktionen ger ett tystare liggunderlag och en fridfull sömn *7,6 cm tjocklek och horisontella kanaler ger hög komfort till en mycket låg vikt *ThermaCapture™ tekniken och invändiga triangulära kammare reflekterar kroppsvärmen och reducerar värmeförlust för att liggunderlaget ska kunna användas året om *Packvolymen är lika liten som en 1-liters flaska och kan därmed lätt packas ner i ryggsäcken *WingLock™ ventilen hindrar att luft åker ut när du blåser upp liggunderlaget, men kan också tömma liggunderlaget snabbt och lätt på luft när du vrider ventilen *Pumppåse, förvaringspåse och reparationskit är inkluderat
 • NeoAir UberLite Sleeping Pad Reg

  NeoAir UberLite Sleeping Pad Reg
  NeoAir UberLite R är Thermarests lättaste luftmadrass som passar perfekt för dig som vandrare eller backpackare som vill ha en så lätt packning som möjligt. Med en höjd på 6,4 cm så sover du bekvämt oavsett underlag. En pumppåse för enkel uppblåsning ingår, och även en packpåse och ett reparationskit.
 • Ultra 1R M Mummy

  Ultra 1R M Mummy
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Ultra 1R Mummy motsvarar Expeds tidigare modell AirMat HL.
 • Megamat Max 15 Duo LW+

  Megamat Max 15 Duo LW+
  Produktinnehåll:MattaMini PumpRyggsäckReparationssatsinstruktions papperReparationshandbokMaterial: *Övre: 50 D Tricot nylon, TPU Polyeter filmlaminat, hydrolysresitant, präglad bikakesticka, Oeko-Tex® 100 certifierad *Botten: 75 D polyester, TPU polyeterfilmlaminat, hydrolysresistent, Oeko-Tex® 100-certifierad *Isolering: 16 kg / m² öppet PU-skum, Oekotex 100-certifierat
 • Primavapour 40

  Primavapour 40
  *Robens ”Peak valve” med backventilfunktion som ger perfekt luftflöde *Flera luftkammare förbättrar stabilitet och komfort *30% fler luftkammare slätar ut ytan för ökad komfort *Bärväska medföljerMaterial:20D 390T nylon med dubbeltrådig square-ripstop, TPU-belagd, 100% nylon
 • Women's EtherLight XT Extreme Large

  Women's EtherLight XT Extreme Large
  *ASTM R-värde 6,3, designad för användning i kallt väder *Dubbelt lager av THERMOLITE-isolering *Extra tjock (XT). Air Sprung Cell-konstruktion för 10 cm stabil komfort *Lätt, tyst och greppande 30/40D nylon-material *Enkel att laga med inkluderande självhäftande plåster *Ultra-Fresh antimikrobiell behandling är tillsatt till TPU-formeln som förhindrar inre mögeltillväxt *Pillow Lock fäster en Aeros-kudde på liggunderlaget *Snabb och enkel uppblåsning, tömning och justering med den multifunktionella ventilen och levereras med en Airstream Pump Sack
 • Ultra 3R M

  Ultra 3R M
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Ultra 3R motsvarar Expeds tidigare modell SynMat UL.
 • NeoAir Venture Sleeping Pad Regular

  NeoAir Venture Sleeping Pad Regular
  NeoAir Venture Sleeping Pad Regular är en uppblåsbar luftmadrass från Thermarest som är perfekt för dina friluftsäventyr. WaveCore-konstruktion ger 2,2 i R-värde, men värme som bibehålls och skyddar från kylan som kommer från marken. Madrassen är enkel att fylla med luft genom WingLock-ventilen, allt du behöver är att blåsa själv, använda den medföljande pumppåsen eller en elektrisk pump. När det är dags att packa ihop är det bara att öppna upp ventilen helt och rulla i hop madrassen. NeoAir Venture kommer med en pumppåse, en packpåse och ett reparationskit.
 • Ultra 7R LW Mummy

  Ultra 7R LW Mummy
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Ultra 7R Mummy motsvarar Expeds tidigare modell DownMat HL Winter.
 • Neoair Xlite Nxt Regular Wide

  Neoair Xlite Nxt Regular Wide
  Neoair Xlite Nxt Regular Wide är ett uppblåsbart liggunderlag från Thermarest med mycket bra värme/vikt-förhållande. Pumpsäck, packpåse och fältreparationssats ingår.
 • Primavapour 60

  Primavapour 60
  *Robens ”Peak valve” med backventilfunktion som ger perfekt luftflöde *Flera luftkammare förbättrar stabilitet och komfort *30% fler luftkammare slätar ut ytan för ökad komfort *Bärväska medföljerMaterial:20D 390T nylon med dubbeltrådig square-ripstop, TPU-belagd, 100% nylon
 • Neoair Xtherm Nxt Vapor Rw

  Neoair Xtherm Nxt Vapor Rw
  XTherm NXT MAX är ett rektangulärt liggunderlag för alpinister, bergsbestigare och expeditioner i extrem kyla. Med en tjocklek på 3 tum, med horisontella bafflar och den extra sömnytan av den rektangulära formen, finns komfort och stöd hela natten till hands, medan 70D nylon på botten säkerställer att XTherm NXT MAX håller för långvarig expeditionsanvändning. WingLock™-ventilen möjliggör snabb uppblåsning och tömning men är också intuitiv och enkel att använda i kallt väder när handskarna inte lossnar.
 • Performance 7 M Winter sleeping mat

  Performance 7 M Winter sleeping mat
  *7 cm tjock med Primaloft® isolering *Luftkammare i längdriktningen säkerställer ett idealiskt förhållande mellan vikt och isolering *Ingår en påse för transport och förvaring *Ingår ett nöd-reperationskit *Klimatneutral, tillverkad främst av återvunna PET-flaskor *Bluesign® certified materials.
 • Ultra 1R LW Mummy

  Ultra 1R LW Mummy
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Ultra 1R Mummy motsvarar Expeds tidigare modell AirMat HL.
 • Comfort Plus Insulated Regular

  Comfort Plus Insulated Regular
  Konstruktion med två oberoende lager, vilket ger större känslighet genom att fördela kroppsvikt och form över flera celler. Exkin Platinum är ett mycket lätt och tyst metalliserat tyg med en teknik som reflekterar strålningsvärme tillbaka. Termololitisolering fyller luftsprutade luftceller för att förhindra konvektiv värmeförlust från den varma kroppen till den kalla marken. *Inkluderar reparationssats för enkel lappning. *Inkluderar låssystem som fäster Sea To Summit toppkuddar på underlaget. Material: 30/40D Nylon
 • Deepsleep Mat Duo 7.5 Lw+

  Deepsleep Mat Duo 7.5 Lw+
  Med hjälp av teknologi från EXPEDs berömda MegaMat, erbjuder Deepsleep kant-till-kant 3D-komfort med en skön, borstad 75-denier-toppduk. 7,5 cm öppet cellskum ger utmärkt stöd. EXPEDs extra stora avluftningsventil säkerställer snabb avluftning och den generöst stora packsäcken underlättar packningen. Obs: pump och reparationssats säljs separat
 • UltraLight Mat R

  UltraLight Mat R
  Levereras tillsammans med förvaringspåse med integrerad pumpsäck, reparationskit innehållande självhäftande lappar för att reparera punkteringar, och en extra enkelriktad ventilklaff i silikon. *R-värde: 0,7
 • Neoair Xtherm Nxt Regular

  Neoair Xtherm Nxt Regular
  Neoair Xlite Nxt R är ett uppblåsbart liggunderlag från Thermarest med mycket bra värme/vikt-förhållande. Pumpsäck, packpåse och fältreparationssats ingår.
 • Comfort Large

  Comfort Large
  Specifikationer:Mått: 185x63x10 cmVikt: 690g
 • NeoAir Topo Sleeping Pad Regular

  NeoAir Topo Sleeping Pad Regular
  NeoAir Topo R är ett uppblåsbart liggunderlag från Thermarest som tar liten plats i packningen. Detta liggunderlag passar bra för tresäsongs camping och vandring, med en WaveCore™ konstruktion som erbjuder komfort och värme. En pumppåse för enkel uppblåsning ingår, och även en packpåse och ett reparationskit.
 • Tour 5 L

  Tour 5 L
  *Axelbredd: 51 cm *Fotbredd: 51 cm *Baksida: 100% Polyester, 100% Polyuretan; 75 D borstad *Framsida: 100% Polyester, 30 D stretch; Fyllning: 100% polyuretan, öppen cellskum.
 • Versa 2R M

  Versa 2R M
  Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en inbyggd pump. Liggunderlaget blåses upp genom att du "pumpar" med din hand mot liggunderlagets baksida vid en av ventilerna. För att tömma liggunderlaget på luft öppnar du sedan en annan ventil som snabbt och enkelt tömmer det på luft.
 • Dura 5R MW

  Dura 5R MW
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Dura 5R motsvarar Expeds tidigare modell SynMat XP 7/9 SynMat 7, SynMat 9.
 • Ultra 7R M

  Ultra 7R M
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Ultra 7R motsvarar Expeds tidigare modell DownMat UL Winter.
 • 2-Pack Airmat Nova

  2-Pack Airmat Nova
  Diameter ventil: ca 19 mmLevereras med packpåse
 • Dura 3R LW

  Dura 3R LW
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft.
 • Air Seat Insulated

  Air Seat Insulated
  Air Seat Insulated från Sea To Summit är ett uppblåsbart sittunderlag med Air sprung-celler i generös storlek. Isolerat med Thermolite för värme och komfort.
 • Prolite Apex Heat RW

  Prolite Apex Heat RW
  Prolite Apex Heat Rw är ett lätt självuppblåsande mycket packbart liggunderlag från Therm-a-Rest. Strata-core konstruktion med skum som ger bästa möjliga värme-vikt förhållande. Designad för att ge minsta möjliga miljöpåverkan liksom alla liggunderlag från Therm-a-Rest. Packpåse ingår.
 • Ultra 1R M

  Ultra 1R M
  Detta liggunderlag är mycket bekvämt och är exempelvis konstruerat med vertikala luftkanaler där de yttersta kanalerna är lite tjockare för att undvika att du rullar av liggunderlaget när du sover. Till liggunderlaget ingår en förvaringspåse, ett reparationskit och en pumpsäck (Schnozzle pump bag). som även kan användas som vattentät kompressionspåse. Liggunderlaget blåses enkelt upp med pumpsäcken och de två ventilerna på undersidan, där den ena är till för att fylla med luft och den andra för att tömma på luft. Ultra 1R motsvarar Expeds tidigare modell AirMat UL.

Blåsa upp liggunderlaget med pump eller med munnen?

Det finns både för- och nackdelar med endera metod. En nackdel med att blåsa upp för egen maskin med munnen och luften i dina lungor är fukt. Om du andas ut på ett kallt fönster kommer du att se hur vattendroppar (kondens) bildas på fönstret. När du blåser upp ditt underlag med luft ur dina lungor fyller du liggunderlaget med fuktig luft som senare på natten kan ge en kylande effekt.

Om du däremot blåser upp med en pump undviker du detta problem. Varma sommarnätter utgör det oftast inget problem och kan du använda dina lungor istället. En nackdel med pumpen är att den måste bäras med. Vissa luftpumpar är otympliga och ska du på längre vandring vill du inte packa ner onödiga saker.