MaximalFritid » Camping » Tält » Familjetält

Märken på familjetält

Familjetält

Att sova hela familjen i samma tält är mysigt. Beroende på hur stor familj du har finns det olika storlekar på familjetälten. Vi räknar familjetält från fyrmanstält upp till riktigt stora campingtält för 8-12 personer.

Lite beroende på var du tänkt campa bör du välja tält utifrån vikt och konstruktion. Det blir för tungt att bära ett stort tält med flera sovrum om det är fjällvandring du tänkt gå på med barn. Är ni flera vuxna däremot kan en person bära tältet och de andra bära övrig utrustning och mat. Ska du tälta på en camping däremot och fraktar ditt campingtält med bil kan du skala upp till lite lyxigare tält.

 • 6-person Tunnel Tent

  6-person Tunnel Tent har stormlinor med dubbla infästningar ger bra möjligheter att säkra tältet och få tältduken spänd. Ytter- och innertält går att separera. Det går också att välja att plocka ut det ena av innertälten och då få en väldigt stor fri yta "under tak". Flera fönster och ventilationsmöjligheter. Dubbla ingångar. Det svarta taket i kombination med möjligheter att stänga för fönstren ger ett skönt mörker när du vill ha det.Myggnätsförsedda dörrarInvändiga förvaringsfickorBra ventilationsmöjligheterReflexdetaljer i staglinornaYtterduk med PU-coatingPackpåse inkluderadURBERG® har förbundit sig att donera 1% av sin årliga omsättning till en välrenommerad miljövårdande organisation. Så, när du väljer en produkt från URBERG® tar även du en aktiv roll i bevarandet av vår fantastiska planet. Läs mer om 1% for the Planet
 • Wiglo LT4 Pers Tent

  Wiglo™ är ett robust tält som fungerar utmärkt hela året. Det är skapat för att ge 4 personer gott om plats att vara på och ha sitt bagage lättillgängligt. Tältet har en stor huvudöppning och två mindre ingångar på sidorna (perfekt om du har hunden med). Stora ventilationsöppningar med myggnät, stormmattor och gott om stormlinor gör bilden av ett väl genomtänkt tält komplett. Materialen är hållbara, så du kan använda tältet flitigt och lita på funktionen i alla väder. Designen av tältet bygger på en traditionell mittstång som i en tältkåta, kompletterad av tre bågar som spänner tältets sidor utåt. Detta ger massor av användbart utrymme inuti tältet. Tältet säljs komplett med ett innertält, men kan även användas utan om du fördrar det.
 • Alabama 7p

  Alabama 7P är ett rymligt tält från Outwell med tre sovrum och ett allrum som tillsammans ger sovplats åt sju personer. Allrummet och absiden erbjuder störa utrymmen för matlagning, förvaring och umgänge. Passar utmärkt för dig och din familj, eller hela kompisgänget.
 • Phoenix 6

  Sovrum med thermo reflekterande beläggning Ingångar för kablarYttertält med tätade sömmar för maximalt skydd mot regn och vätaFörmonterade stormlinor gör det enklare att resa tältetOrganiseringsfickor gör det enklare att hålla kolla på dina grejerMesh-fickor i innertälten för förvaring av småsakerSidodörrar Stora tonade fönster med uppdragbara gardinerHeltäckande mesh på alla dörrar för insektsfri ventilation
 • Wiglo 6-10 PersTent

  Observera! Wiglo 6-10 pers kan utrustas med ett extra innertält för ännu bättre komfort, säljes separat.
 • Vermont 6é

  Kommer i rullväska för enklare transportExtra stora sovrum, natthimmel tak med thermo reflekterande beläggning för ökad sovkomfortStora tonade fönster med uppdragbara gardiner, som blockerar sol och skyddar från insyn om så önskasVikt yttertält: 38,8kgVikt tältstänger: 20,4kg
 • Bifrost Y6

  Bifrost Y6 är Primus rymligaste tält med två separata sovutrymmen för 3 personer i varje. Dessa sitter samman med en "kupol" med en diameter på c:a 3 meter. Tältet lämpar sig väl för en grupp personer som vill ha en större yta att röra sig på. Yttertältet är av PU Coated Polyester klarar 3000 mm vattenpelare. Innertält är av materialet Oxford Polyester och bottenväven klarar 7000 mm vattenpelare. Tältet är försett med stormlinor. Golv till kupoldelen ingår.
 • Nevada Mp

  Väl tilltagna sovrum med extra plats och utsiktMesh fickor på insidan av innertälten för förvaring av småsakerFörmonterade och staglinor med reflexdetaljer som gör det enkelt att snabbt resa tältetOutwell dörrmatta inkluderadIngångar för elkablar för enkel tillgång till elektronikThermo reflekterande beläggningRegnsäker sidodörr som erbjuder skydd från både regn och vindHela mesh-dörrar för insektsfri ventilationStora panoramafönster med blixtlåsförsedda gardiner garanterar både insynsskydd och utsiktTejpade sömmar för maximalt skydd mot regn och vätaInvändiga förvaringsfickor
 • Prospector

  Innertält för 6 personer kan sättas in (ingår ej)
 • Montana 6p

  Outwell Montana 6P är en populär klassiker i campingvärlden. Inte så konstigt, tältet är fullt av smarta lösningar och har en rymd som ger en fantastisk komfort för upp till sex personer. Sovutrymmet är uppdelat i två sektioner (3+3)och det flexibla innertältet ger dig flera val. Du kan öppna upp mellanväggen och få ett enda stort utrymme eller helt enkelt plocka bort en sektion om det inte utnyttjas. Tre ingångar, varav den ena sidoingången i det närmaste kan liknas vid en farstu. En perfekt ingång om det regnar. Stora tonade panoramafönster skyddar från sol och insyn. Samtliga fönster har försetts med en justerbar rullgardin. Golvet i tältet är integrerat vilket ger ett mycket bättre skydd mot smuts och småkryp än ett löstagbart. Dessutom underlättar det vid uppsättningen av tältet. Golvet i den lilla hallen är dock löstagbart.
 • Vermont Xlp

  Tältet har tre sovrum och ett stort allrumAvtagbart bad-golv i panorama rummet för enkel rengöringWalk-in garderob för smidig förvaringTorkskenor för handdukar och blöta kläder i panormarummetLamphållare OrganiseringsfickorNätfickor i innertältet för småförvaringOutwell dörrmatta ingårNatthimmel tak med termo-reflekterande beläggning förlänger sömnkomforten för campare i alla åldrarYttertältduks med förseglade sömmar för maximalt skydd från väta och vindStora tonade panormafönster med blixtlås gardiner
 • Midnight Dreamer (Spring 2017)

  Robens Midnight Dreamer är ett familjetält i tunnelutförande. Galet stabilt i vind tack vare robusta bågar och kilformad front. Rymligt absidutrymme med stora fönster. Fyra sovplatser med möjlighet till att montera ytterligare ett innertält (ingår ej).Lösttagbart golv i absidutrymmet.
 • Montana 5p

  Outwell Montana 5P är en treumslya med farstu och mycket fönster. Innertältet är mycket flexibelt, justera så det passar er bäst. Vill man ha ett enda stort 5-personersrum, kan man enkelt öppna upp mellanväggen via blixtlås. Och man kan faktiskt plocka bort en hel sektion om man inte utnyttjar alla bäddplatser, och på så vis få ännu större absid. Absiden har fönster runt om och alla är tonade för att få ett skönare klimat i tältet om solen ligger på. Dessutom minskar insynen från eventuella hobby-paparazzis. Vill man vara superhemlig har samtliga fönster invändiga "rullgardiner". Montana har tre ingångar, en i fronten och två på sidorna. Den ena sidoingången har ett farstuliknande utrymme, perfekt att ha som hall att ställa skorna i. Samtliga ingångar är försedda med myggnät. Tältbågarna är tillverkade av stål, och de har lika lång längd vilket underlättar uppsättningen. Yttertältet är tillverkat av Outtex® 6000, en polyester taffetaväv med 6000 mm vattenpelare.
 • Great Divide Rt

  Den stabila tunneldesignen gör så att vuxna med enkelhet kan stå upp i mitten av tältet. Tältet har även fyra fönster och tre ingångar, varav en har ett myggnät och ett litet tak för att hålla regnet borta. Om du inte behöver den mindre sektionen så kan den lätt vikas ner och packas undan så att du får ett större boyta. Den främre öppningen kan rullas eller riggas upp för att forma en veranda med tak (separata tältpinnar) vilket utökar den totala boytan ytterligare.
 • Bifrost H6

  Primus Bifrost H6 absiden skapar en härlig känsla av ett vardagsrum ligger mellan de två sovutrymmena. Ventilationsöppningar och myggnät håller fukten och myggen borta. Aluminiumbågar ger mycket bra stadga och en färgkodning gör att uppsättningen går mycket snabbt och smidigt. Ett perfekt tält för många ändamål såsom camping, paddling, segling eller varför inte som extrarum i trädgården? Yttertältet är av PU Coated Polyester klarar 3000 mm vattenpelare. Innertält är av materialet Oxford Polyester och bottenväven klarar 7000 mm vattenpelare. Tältet är försett med stormlinor. Golv till kupoldelen ingår.
 • Bifrost H4

  Absiden på Primus Bifrost H4 skapar en härlig känsla av ett vardagsrum ligger mellan de två sovutrymmena. Ventilationsöppningar och myggnät håller fukten och insekterna borta. Aluminiumbågar ger mycket bra stadga och en färgkodning gör att uppsättningen går mycket snabbt och smidigt. Ett perfekt tält för många ändamål såsom camping, paddling, segling eller varför inte som extrarum i trädgården?Yttertältet är av PU Coated Polyester klarar 3000 mm vattenpelare. Innertält är Oxford Polyester och bottenväven klarar 7000 mm vattenpelare. Tältet är försett med stormlinor.
 • Altai Ul Basic

  Altai UL i ultralätta Kerlon 1200-väv är den perfekta grupplösningen, för både långa och korta turer där låg vikt är viktigast.Altai har enkelväggsdesign, och kan även användas som tält eller skydd under en tur.Sovplats för 6 eller mer är helt klart inga problem, och sittplatser upp till 12 personer. Ståhöjd i mitten tack vare dess konstruktion med mittstång.Altai är mest lämpad för användning under trädgränsen och i skyddad terräng, men står även pall för hårt väder året runt.Vill man minska ner vikten under sin vandring, kan man med fördel använda sig av stavar, skidor eller liknande istället för de åtta sidostängerna som medföljer. Yta: 9,7 m² * Tältets utseende: Alla produktegenskaper och mått, däribland tältets vikt och stängernas längd, kan variera något jämfört med vad som anges. Sådana skillnader kan uppstå på grund av ändringar i konstruktions- och produktionsprocesser och/eller naturliga variationer i materialen. Vävfärgning har naturliga variationer, så den verkliga tältfärgen kan se lite annorlunda ut än vad som visas här på vår hemsida.För ett par år sedan bytte Hilleberg nyans till en mörkare på alla yttertältsfärger. Detta pga. att vävarna blir mer UV-beständiga ju mörkare tälten är, och det som sliter mest och bryter ner vävarna är just solen.
 • Travel Lodge Rt

  Travel Lodge RT är tillräckligt rymligt för att stå upp och har tre ingångar, samtliga försedda med myggnät. Två av ingångarna har regnskydd. Främre ingången kan omvandlas till en veranda med tak med hjälp av de medföljande stolparna. Tältet skyddar mot vädrets krafter, monteras enkelt och har god ventilation. Golvet skyddas en avtagbar presenning med silverbeläggning på insidan för ett behagligt ljus inne i tältet.
 • Grand Illusion IV

  Tack vare ett speciellt utvecklat stativkonstruktion, kan tältet resas snabbt och enkelt. Funktionerna ger en behaglig, hemtrevlig atmosfär och inkluderar två stora fönster, fyra förvaringsfickor och två takventiler för ökad komfort och bekvämlighet. Sovrummet är mörk belagt.
 • Tranquility 6 Tent

  Enkelt att sätta upp: absiderna är helt integrerade i tältet och kan resas utan regnskyddet. Smidig ingång: De två absiderna gör det lätt att gå in och ut ur tältet. Det finns dessutom integrerade mattor, organiseringsfickor och olika uppspänningsanordningar där du kan hänga upp kläder för att torka.Separat regnskydd: Tältet är helt fristående med eller utan regnskyddet. Koppla bort regnskyddet under varma nätter och njut av natthimmelen, eller använd regnskyddet i kallt och regnigt väder. Fristående båge: Regnskyddet placeras ovanpå det upphöjda taket vilket gör att regn och väta lätt rinner av utan att röra tältet. Dessutom erbjuder mellanrummet mellan regnskyddet och innertältet optimal ventilationPackpåse i ryggsäcksmodell ingår
 • Altai Ul Basic

  Altai UL i ultralätta Kerlon 1200-väv är den perfekta grupplösningen, för både långa och korta turer där låg vikt är viktigast.Altai har enkelväggsdesign, och kan även användas som tält eller skydd under en tur.Sovplats för 6 eller mer är helt klart inga problem, och sittplatser upp till 12 personer. Ståhöjd i mitten tack vare dess konstruktion med mittstång.Altai är mest lämpad för användning under trädgränsen och i skyddad terräng, men står även pall för hårt väder året runt.Vill man minska ner vikten under sin vandring, kan man med fördel använda sig av stavar, skidor eller liknande istället för de åtta sidostängerna som medföljer. Yta: 9,7 m² * Tältets utseende: Alla produktegenskaper och mått, däribland tältets vikt och stängernas längd, kan variera något jämfört med vad som anges. Sådana skillnader kan uppstå på grund av ändringar i konstruktions- och produktionsprocesser och/eller naturliga variationer i materialen. Vävfärgning har naturliga variationer, så den verkliga tältfärgen kan se lite annorlunda ut än vad som visas här på vår hemsida.För ett par år sedan bytte Hilleberg nyans till en mörkare på alla yttertältsfärger. Detta pga. att vävarna blir mer UV-beständiga ju mörkare tälten är, och det som sliter mest och bryter ner vävarna är just solen.
 • MacKenzie Cabin 4

  Snabb och enkel uppsättning med färgkodade tältstänger och slitsarFlera förvaringsmöjligheterYttertält i polyester med PE underlag för helt torr och insektsfri campingupplevelseVentilationÖppning för el-kabelReflekterande linor som syns dag som natt
 • Vaude Badawi 4P

  Vaude Badawi 4P är ett vindstabilt familjetält med en innovativ tältdesign med ett rymligt inre och utmärkt ventilation. Utrymmet invändigt är optimalt tack vare en vinklad stångkonstruktion i fotarea...
 • Green Castle

  Allrummet har ett avtagbart golvKommer med två extra tältstänger så du kan omvandla ytterdörren till ett tak
 • Montana 6

  Outwell Montana 6 är ett familjetält för upp till sex personer. Sovutrymmet är uppdelat i två utrymme som rymmer tre personer i varje. Men här är det inte hugget i sten. Du kan öppna upp mellanväggen och få ett enda stort sovutrymme. Dessutom kan du enkelt koppla loss en hel sektion om du inte utnyttjar den och på så vis få ännu större yta i absiden. Montana har tre stora ingångar till tältet, en frontöppning och två sidoingångar. Den ena sidoingången har en liten "hall" som är en perfekt plats att ställa t ex skor i. Samtliga ingångar är försedda med myggnät. Absiden är stor och rymlig, och är du inte längre än 2,10 kan du stå raklång. Stora fönster så man inte missar sin förhoppningsvis fantastiska utsikt. Fönstrena har på insidan blixtlåsförsedda "rullgardiner" som garanterar skydd från insyn. Kan ju vara skönt att ha om solen ligger på också. Huvudbågarna är tillverkade i stål och helt identiska, vilket underlättar uppsättningen. Bågen till hallen är i aluminium.
 • Double Dreamer

  Double Dreamer är ett stabilt femmanstält från Robens som ger bra skydd i stormigt väder. Tältet rymmer upptill fem sovande personer och är perfekt för kompisgänget eller familjen. Allrummet är stort och rymligt med stora fönster och ett lättåtkomligt innertält. Golvet i allrummet är även fastsytt vilket gör det smidigare att sätta upp tältet.
 • Fairbanks

  För att sätta upp Fairbanks krävs endast en tältstång som placeras vid ingången, lätt lutad, utan att utrymmet inuti minskas.