Dämpade sandaler

På vandring tar du oerhört många steg och då kan det vara skönt med dämpning i sandaler. Vi har letat fram tillverkarna som har dämpade sandaler i sortimentet. En del jobbar med EVA-mellansula, andra har valt memory foam och några har lagt in en luftkudde i hälen för dämpning.

Vandringssandaler med dämpning

 • Kids' Anchor

  Kids' Anchor
  Hitta rätt passform med tre justerbara kardborrband, som är lätta för små händer att öppna och stänga. Fotbädden är tillverkad av stötdämpande PU och täckt med mocka, som tar hand om fukten på varma dagar. Anchor har en yttersula av naturgummi som gör det säkert för barnen att springa på alla slags underlag. Anchor ger all funktion som barnen behöver i en och samma sandal, som dessutom ser fantastisk ut!Överdel: Syntet/TextilFoder: TextilSula/Mellansula: Gummi/(Skinn-fotbädd). Innersula: Skinn
 • Women's Venice H2-2021

  Women's Venice H2-2021
  Keen Venice H2 Women är en mycket bra allroundsandal som är lätt, ventilerad genom dess öppna konstruktion och har en yttersula som ger bra grepp på de flesta underlag. EVA-mellansulan ger skön komfort och bra dämpning. Keens patenterade tåskydd skyddar dig från att slå i tårna. Tvättbar polyester. Yttersulan lämnar inga märken.
 • Women's Whisper-2021

  Women's Whisper-2021
  Från dolda hålor till rusande floder, kan den lätta Whisper från Keen klara av en vattenfylld dag. Det snabba elastiska snörningssystem anpassas till en bekväm passform. Det tvättbara polyestermaterialet gör rengöringen enkel. Den fotdämpande EVA-gjutna fotbädden ger komfort när du på språng. Damstorlekar.
 • Men's Marty Cross

  Men's Marty Cross
  ÖVERDEL: Ovandel och foder i mjukt läder. Justerbar stängning med vristspänne. INNERSULA: Mjuk, mockafodrad PU-lindad fotbädd för dämpning och komfort. YTTERSULA: AVERY non-marking syntetgummi.
 • Kid's Hydro Moc

  Kid's Hydro Moc
  *Lätt IMEVA-konstruktion för viktlös komfort och snabbtorkande *Enkel att ta av och på *Vattenvänlig och enkel att spola av *Mjuk EVA-gjuten fotbädd för dämpning och komfort hela dagen
 • Women's Cara

  Women's Cara
  *Ovandel och foder i mjukt läder. *Justerbar stängning med vristspänne. *Mjuk, mockafodrad PU-lindad fotbädd för dämpning och komfort. *AVERY non-marking syntetgummi.
 • Women's Verra

  Women's Verra
  *Justerbara remmar över framfoten. Fast hälrem med extra vaddering. *Mjuk mellansula av EVA för extra dämpning och låg vikt. Extra dämpning i hälen med Shocpad. *Slitsulan är av SpiderRubber och är både slitstark och ger ett bra grepp även på våta underlag.
 • Women's Sigrid

  Women's Sigrid
  Women's Sigrid från Shepherd of Sweden är ett par sandaler för dam. Sandalerna har en ovansida i mjuk ull och en EVA yttersula som ger god stötdämpning. Skorna funkar utmärkt att bära både inomhus och utomhus!
 • Kids' Seaturtle 2

  Kids' Seaturtle 2
  *Veganvänlig. *Latex fri. *Maskintvättbar. *Saltvatten testat. *Gjuten EVA-fotbädd för dämpning och komfort.
 • Kid's Hydro Moc (2022)

  Kid's Hydro Moc (2022)
  *Lätt IMEVA-konstruktion för viktlös komfort och snabbtorkande *Enkel att ta av och på *Vattenvänlig och enkel att spola av *Mjuk EVA-gjuten fotbädd för dämpning och komfort hela dagen
 • Women's Ecco Offroad

  Women's Ecco Offroad
  *Direktgjutna PU-sulor för dämpning hela dagen *Sandalerna har kardborrejustering på tre olika ställen för bra passform *Gummisulan ger enastående flexibilitet och utomordentligt grepp *Mjukt nubuckläder med neoprenfoder RECEPTOR® teknologin ger stabilitet och dynamisk dämpning
 • Women's Axamo Ep

  Women's Axamo Ep
  Yttersulan är tillverkad av EVA, som är lättviktsgummi med bra stötdämpning och hög slitstyrka. Som alla Kavats skor är de fria från PVC, teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten.

Alternativa skor till dämpade sandaler

Sandaler har en oslagbar fördel när det gäller att låta fötterna luftas och inte bli fuktiga av svett. Det sämsta du kan ha på fötterna vid en lång vandring är kängor som är varma och inte andas ett dugg. Fötterna blir som russin.

Bra vandringsskor som andas är många gånger ett bra alternativ till sandaler. Är det torrt där du ska vandra funkar lättare joggingskor med mesh-panel. Finns det risk för blöt mark eller regn så välj ett par vandringsskor med GTX-membran.