Framhjulsdrivna Crosstrainers

En framhjulsdriven crosstrainer är en typ av träningsutrustning som används för kardiovaskulär träning. Den simulerar rörelsen av att gå, springa eller klättra utan att lägga onödig belastning på lederna, vilket gör den till ett bra alternativ för personer med ledproblem.

Framhjulsdriven crosstrainer skiljer sig från många andra crosstrainers genom att drivhjulet (den roterande delen som skapar motstånd) är placerat framför användaren. Detta ger en annan biomekanik och rörelsebana jämfört med bakhjulsdrivna eller centrumdrivna crosstrainers.

7 rekommenderade Crosstrainers med framhjulsdrift

 • FitNord Hiker 300F Crosstrainer, framhjulsdriven med ytterligare ett års garanti

  FitNord Hiker 300F Crosstrainer, framhjulsdriven med ytterligare ett års garanti
  En crosstrainer som kombinerar kompakt format med stadig konstruktion och lång steglängd, egenskaper som gör träningsmaskinen perfekt för dig som vill ha effektiv träning i hemmet där utrymmet är begränsat. Svänghjulet väger nio kilo, och den magnetiska driften gör att Hiker 300F går mycket tyst. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Hiker 1000F Crosstrainer, framhjulsdriven med ytterligare ett års garanti

  FitNord Hiker 1000F Crosstrainer, framhjulsdriven med ytterligare ett års garanti
  Framhjulsdriven crosstrainer i topp i sin prisklass med tolv träningsprogram och tydlig kontrollpanel. Den är självförsörjande på ström, vilket innebär att du kan placera den var du vill, och den är utrustad med wifi- och Bluetooth-anslutning samt förinstallerade multimedia-appar. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Hiker 500F Crosstrainer, framhjulsdriven med ytterligare ett års garanti

  FitNord Hiker 500F Crosstrainer, framhjulsdriven med ytterligare ett års garanti
  Robust crosstrainer med lång steglängd, många träningsprogram och elektromagnetiskt motstånd som kan göra träningspassen utmanande. Träningsmaskinens längd är strax under 160 centimeter, vilket i kombination med den tysta driften gör maskinen perfekt för dig som är en aktiv hemmatränare. Läs mer på sportproffsen.se!
 • Tunturi Competence C25 Crosstrainer, framhjulsdriven

  Tunturi Competence C25 Crosstrainer, framhjulsdriven
  Tunturi Competence C25 är en lättanvänd framhjulsdriven crosstrainer som passar för dig som vill ha ett förmånligt och enkelt redskap för hemmaträningen. Den har åtta motståndsnivåer, tre olika program och en tydlig LCD-skärm. Den här crosstrainern passar speciellt dem som vill ha en bra bas crosstrainer.
 • Crosstrainer Galicum

  Crosstrainer Galicum
  Galicum är en kommersiell crosstrainer som har en stilren design. Det tunga svänghjulet på 14,5 kg är placerat fram vilket ger en lång steglängd och en dynamisk rörelse under träningen. Steglängden är hela 51 cm.  Maskinen är utrustad med en stor och tydlig LCD display med många funktioner för att optimera användarens träning. Koppla in din mobil eller surfplatta via USB eller kontakt för musik som kan spelas i de inbyggda högtalarna. Pedalerna är halkfria och utrustade med remmar om man önskar hålla fötterna säkert på plats. Hållare för vattenflaska och din mobil/surfplatta. Kompatibel med 2 appar Fitconsole och Run On Earth.  Fakta och egenskaper Display LCD som tydligt visar tid, distans, hastighet, puls, motståndsnivå, kaloriförbrukning, watt mm.14,5 kg svänghjul för jämn gång51 cm steglängdFramhjulsdriven40 motståndsnivåerEMS - elektromagnetist motståndSjälvgenererande på ström - kräver inget eluttag9 träningsprogram varav 4 programmerade, 2 pulsbaserade, 2 användarprogram samt manuelltMottagare för trådlöst pulsbälte (Pulsbälte är tillbehör)Max användarvikt 150 kgMått 214x63x172 cmVikt 88 kg   
 • Crosstrainer MAXXUS CX 7.8

  Crosstrainer MAXXUS CX 7.8
  Crosstrainer MAXXUS CX 7.8Till skillnad från de flesta framhjulsdrivna crosstrainer, som erbjuder en ganska rund löprörelse, är CX 7.8 utformad för att komma mycket nära den naturliga löprörelsen.…
 • Crosstrainer MAXXUS CX 7.5

  Crosstrainer MAXXUS CX 7.5
  Crosstrainer MAXXUS CX 7.5Till skillnad från de flesta framhjulsdrivna crosstrainer som erbjuder en ganska rund löprörelse, är CX 7.5 utformad för att komma så nära den naturliga löprörelsen…

Fördelar

 • Rörelsebana: Framhjulsdrivna crosstrainers tenderar att ha en plattare elliptisk bana, vilket kan vara mer bekvämt för vissa användare.
 • Stabilitet: De är ofta mer stabila och robusta, vilket är fördelaktigt för tyngre användare eller de som föredrar intensiva träningspass.
 • Utrymme: De kan vara mer kompakta och ta upp mindre utrymme, vilket är praktiskt för hemmabruk.
 • Variation: Många modeller erbjuder olika motståndsnivåer och träningsprogram, vilket gör det möjligt att variera träningen.

Nackdelar

 • Pris: Framhjulsdrivna crosstrainers kan vara dyrare än andra typer.
 • Komfort: För vissa användare kan den plattare banan vara mindre bekväm och mindre naturlig jämfört med bakhjulsdrivna modeller.

En viktig skillnad mellan framhjulsdriven och bakhjulsdriven Crosstrainer är att den framhjulsdrivna är mer stabil. Det är dock på bekostnad av att de väger mer och tar mer plats då de är längre än bakhjulsdrivna crosstrainers.

Det är svänghjulet i crosstrainers som skapar den elliptiska rörelsen. Om maskinen är fram- eller bakhjulsdriven är helt enkelt var i förhållande till pedalerna som drivet sitter.

Framhjulsdrivna crosstrainers har en flackare rörelse då fötternas plattor är monterade längre ifrån svänghjulet. Om du vill ha en så elliptisk rörelse som möjligt är det denna typ av maskin du ska köpa. Vi rekommenderar att titta på crosstrainers från Schwinn.