Crosstrainer

Med en crosstrainer kan man träna mångsidigt hela kroppen på en gång. Benen och rumpan jobbar när du rör underkroppen med hjälp av fotstöden / tramporna. Med händerna greppar man handtagen och jobbar med överkroppen. Ger träning av musklerna i axlar och armar, både fram och baksida. Samtidigt jobbar ditt hjärta, du förbättrar och tränar din kondition samt förbränner kalorier.

Exempel på crosstrainers som finns att köpa online

Det finns en hel uppsjö av crosstrainers och elliptiska cyklar på marknaden. De skiljer sig åt lite i konstruktion, pris och tänkt målgrupp. Här nedanför har vi samlat ihop de träningsmaskiner som finns hos nätbutiker inom träning och hälsa. Klicka på den crosstrainermaskin du vill läsa mer om.

Populärt inom crosstrainer

 • Abilica Stream FC X – Black Line, Crosstrainer

  Abilica Stream FC X – Black Line, Crosstrainer
  Abilica Stream FC X är en stor framdriven crosstrainer som ger ännu bättre träning av överkroppen. Speciellt utvecklad för företagsmarknaden och dig som vill ha det allra bästa. Passar för dig som har klara mål med träningen och höga krav till komfort. Kommunicerar med olika applikationer som ger suverän grafik och nya fantastiska funktioner. Stor och stadig crosstrainer med elektromagnetiskt motstånd (EMS) och steglängd på 51 cm. Plant steg och kraftigt motstånd gör att Abilica FC X bjuder på utmaningar även för en utövare som är vältränad. Dator med inbyggd Bluetooth för kommunikation med olika applikationer för varierad och rolig träning. Förstärkt konstruktion för att klara av flera timmars användning varje dag. Lämplig för personer med en kroppsvikt p
 • Master Fitness CR30, Crosstrainer

  Master Fitness CR30, Crosstrainer
  Crosstrainer i läcker design med skön träningskänsla. Bakhjulsdriften gör Master CR30 kompakt. Bra steglängd. Tydlig display med många program som håller motivationen på topp under träningspasset. Dokument Produktmanual (SE) Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har fötter. Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi på Träningsmaskiner. com rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • Crosstrainer Premium FC BT

  Crosstrainer Premium FC BT
  Crosstrainer speciellt utvecklad för företagsmarknaden och dig som vill ha det allra bästa. Passar till dig som klara mål med träningen och höga krav till komfort. Justerbar lutning i pedalerna (manuell&hellip:
 • Elliptical Trainer Ellypsis E3000 *Bäst i test*, Finnlo by Hammer

  Elliptical Trainer Ellypsis E3000 *Bäst i test*, Finnlo by Hammer
  Kom i form, minska vikten, öka uthålligheten och förbättra din kondition: Med ELLYPSIS E3000 från FINNLO får du det perfekta redskapet för att nå de här målen.Det är inte utan anledning som&hellip:

Fler tips på crosstrainer

 • Crosstrainer Finnlo CleverFold CF70 BT

  Crosstrainer Finnlo CleverFold CF70 BT
  FINNLO CleverFold CF70 BT är en bakhjulsdriven Crosstrainer som passar perfekt om du ont om utrymme eftersom den är ihopfällbar. Färgdisplayen är utrustad med 22 träningsprogram vilket?
 • Finnlo Crossflow, Crosstrainer

  Finnlo Crossflow, Crosstrainer
  Hälsoinriktad kardiovaskulär träning, uthållighetsträning för bättre kondition och högintensiv styrketräning för att stänga ute vardagens stress är bara några av anledningarna till att sätta igång med träningen på FINNLO Crossflow så snabbt som möjligt. Träningen på Crossflow passar också utmärkt om du vill gå ner i vikt och förbränna fett. Ett flytande rörelsemönster som är skonsamt för lederna garanterar en effektiv och behaglig träning. Ett datorstyrt, modernt träningssystem med 18 program och 8 nivåer gör att du lättare uppnår dina personliga mål och säkerställer att du är motiverad under varje träningspass. Innovativ teknik för en hälsosam träning som är skonsam för lederna Den förstklassiga träningsmaskinen Crossflow från FINNLO lägge
 • Crosstrainer Eco 2000 Generator

  Crosstrainer Eco 2000 Generator
  Med crosstrainer ergometer ECO 2000 kommer du att uppleva helt nya dimensioner inom träning. Här är du din egen energikälla. Tack vare sin egen kraftgenerering går den helt utan extern ström och levererar också den lagrade strömmen via en USB-port integrerad i datorn (t.ex. laddningsfunktion för smartphone eller surfplatta under träning).  Förutom de vanliga crosstrainer-funktionerna har ECO 2000 generatorteknik som oberoende producerar el för att driva enheten och också ger laddningsström. Via strömlagring och USB-port i datorn. Smartphone eller surfplatta kan laddas. Träning med ECO 2000 kombinerar miljövänligt och hälsomedvetet beteende. Crosstrainern är utrustad med ett slitagefritt ca 10 kg magnetiskt bromssystem och en viskande tyst platt remdrift, vilket möjliggör träning med låg ljudnivå. Pedalmotståndet är exakt och justerbart med hjälp av den datorstyrda motståndskontrollen på 24 nivåer. Datorn med bakgrundsbelyst LED-skärm kan läsas mycket bra och är lätt att använda tack vare de tydligt utformade kontrollknapparna. Individuella träningsmål kan uppnås genom att välja olika program. En varierad träning är lika lätt att genomföra med de 12 lagrade träningsprogrammen.   Konditionstestfunktionen bedömer din träningsprestanda efter träning enligt skolprincipen. Handpulsgivarna är integrerade i handtaget och kan användas för pulsövervakning under träning. Pulsträning med ett trådlöst pulsbälte är valfritt, eftersom datorn har en inbyggd mottagare för okodade pulsbälten med en överföringsfrekvens på 5,0–5,5 kHz.   De 3-vägs justerbara, halksäkra pedalerna säkerställer en stabil fotposition när du trampar. De främre transportrullarna gör det enkelt att byta plats och de höjdjusterbara fotkåporna säkerställer att enheten står säkert. Dessutom är ECO 2000 utrustad med Kinomap-funktionen. Detta möjliggör underhållande och interaktiv träning med Android- eller IOS-enheter som sparar träningsdata. Efter testfasen kan Kinomap-appen köpas med en månatlig prenumeration. Crosstrainer möjliggör målinriktad kardiovaskulär träning eller uthållighetsträning med extra träningsglädje genom sin egen elproduktion. Detta kan leda till en främjande av ämnesomsättningen, en förstärkning av arm- och benmusklerna och därmed en förbättring av det allmänna konditionstillståndet.  Fakta och egenskaper: Stor display. visar tid, hastighet, distans, total distans, watt, kaloriförbrukning, varv per minut och puls.24 motståndsnivåer10 kg svänghjul ger jämn gång12 träningsprogram varav 4 pulsbaseradeDatorstyrd motståndsnivå Handpuls3-vägs justerbar pedalerTransporthjul fram för att enkelt kunna flyttasFitness testMax användarvikt 150 kgAvstånd mellan pedaler ca 20 cmVikt 56 kgMått LxBxH 120x66x161 cm Rekommendation av tillbehör (Se produkter till höger) UnderlagsmattaFör dämpa ljud/vibrationer i golvet för dig som bor i en lyhörd lägenhet eller har ömtåliga golv Optimera din träning med ett pulsband.  
 • Master Fitness Foam Sticker Cf50

  Master Fitness Foam Sticker Cf50
 • Abilica Premium FC BT, Crosstrainer

  Abilica Premium FC BT, Crosstrainer
  Abilica Premium FC BT är en crosstrainer speciellt designad för företagsmarknaden och de som vill ha det bästa. Lämplig för dig som har tydliga träningsmål och höga komfortkrav. Justerbart ryggstöd i pedalerna. Stor och robust crosstrainer med elektromagnetisk motstånd (EMS) och steglängd på 51 cm. Starkt motstånd innebär att Abilica Premium FC BT erbjuder utmaningar för även de som är bra tränade. Förstärkt konstruktion för att motstå flera timmar av daglig användning. Justerbara skenor låter dig ställa in pedalerna till fem olika nivåer med gradvis ökande motbacke. Perfekt för olika träningspass i olika muskelgrupper. Dator med inbyggd Bluetooth för anslutning av iPad / iPhone och Android-surfplattor. Med gratisappen iConsole + Training och Kinomap kan du b
 • Master Fitness Disc Cr20

  Master Fitness Disc Cr20
 • Master Fitness Full Thread Screw Cr30

  Master Fitness Full Thread Screw Cr30
 • Crosstrainer Finnlo CleverFold EF90 BT

  Crosstrainer Finnlo CleverFold EF90 BT
  FINNLO CleverFold EF90 BT passar perfekt om du har behov av att rulla undan Crosstrainern och fälla ihop den för att spara plats när den inte används. Färgdisplayen är utrustad med?
 • Master Fitness Magnet Fix - Cf55

  Master Fitness Magnet Fix - Cf55
 • Impulse It9312 Pull Cable

  Impulse It9312 Pull Cable
 • Impulse Pl9016 Pulley

  Impulse Pl9016 Pulley
 • Crosstrainer Vision Suspension Elliptical Trainer S60

  Crosstrainer Vision Suspension Elliptical Trainer S60
  Vision Crosstrainer Suspension S60 har en unik upphängning som ger en ovanligt mjuk känsla vid träning.Vision S60 har hela 53cm steglängd vilket?
 • Abilica Journey BT, Crosstrainer

  Abilica Journey BT, Crosstrainer
  Abilica Journey BT är en crosstrainer för dig som brinner för design och kvalitet. Vår toppmodell för hemmabruk. Abilica Journey BT kommer i exklusiv design. Utrustad med elektroniskt justerbart magnetiskt motstånd i 32 nivåer och lättläst dator med 12 träningsprogram. Steglängd på 40 cm ger bra rörelser och bra träningsresultat för hela kroppen. Samtidigt är pedalerna bara 19 cm över golvet, vilket gör det lämpligt att använda i rum med något begränsad takhöjd. Svänghjul på 8 kg gör crosstrainern smidig och ger tillräckligt motstånd för ett riktigt bra träningspass. Crosstrainern har handpuls på styret och trådlös pulsmottagare i datoren. Dator med inbyggd Bluetooth för anslutning av iPad / iPhone och Android-surfplattor. Med gratisappen iConsole + kan du
 • Impulse Resilient Treads Footplate Pl9010

  Impulse Resilient Treads Footplate Pl9010
 • Tunturi Platinum PRO Crosstrainer, framhjulsdriven

  Tunturi Platinum PRO Crosstrainer, framhjulsdriven
  Tunturi Platinum PRO har allt man kan önska sig av en framhjulsdriven crosstrainer. Den stabila ramen tillsammans med den ergonomiska utformningen och eleganta designen gör denna crosstrainer till en idealisk träningsmaskin.
 • Master Fitness Right Pedal- Xb500

  Master Fitness Right Pedal- Xb500
 • Master Fitness Left Cover Cr20

  Master Fitness Left Cover Cr20
 • Impulse Lower Shroud Front + Rear Pl9019

  Impulse Lower Shroud Front + Rear Pl9019
 • Master Fitness Master Cr30 Pedal Right - Svart

  Master Fitness Master Cr30 Pedal Right - Svart
 • Impulse It9319 - Cable 2

  Impulse It9319 - Cable 2
 • Master Fitness U Wheel Dia 74 X 44 - Cf60

  Master Fitness U Wheel Dia 74 X 44 - Cf60
 • Master Fitness Upright Post - Cf55

  Master Fitness Upright Post - Cf55
 • Master Fitness Al Driver Belt Wheel Cf50

  Master Fitness Al Driver Belt Wheel Cf50
 • Impulse Pillow Block Bearing - Re700

  Impulse Pillow Block Bearing - Re700
 • FitNord Hiker 100R Crosstrainer, bakhjulsdriven

  FitNord Hiker 100R Crosstrainer, bakhjulsdriven
  FitNord Hiker 100R är en smal och lättanvänd crosstrainer, perfekt för hemmagym. Upptäck Sportproffsen.se stora utbud av träningsartiklar och elcyklar.
 • Master Fitness Pulse Sensor - Xc500

  Master Fitness Pulse Sensor - Xc500
 • FitNord Hiker 200R, Crosstrainer

  FitNord Hiker 200R, Crosstrainer
  FitNord Hiker 200R Crosstrainer är det perfekta valet för dig som letar efter en högkvalitativ och elegant crosstrainer för hemmabruk. Hiker 200R är en robust crosstrainer som döljer ett stort 7 kg svänghjul som ger dig en anständig och bekväm känsla när du tränar. Motståndet kan justeras manuellt till 8 nivåer vilket gör att Hiker 200R säkerställer ett tillräckligt hårt träningsmotstånd. Enheten har en lättanvänd skärm som kan spåra tid, avstånd, hastighet, kaloriförbrukning, total distans och hjärtfrekvens. Hiker 200R går att ansluta till analog pulsmottagare som låter dig koppla ett pulsbälte till enheten och övervaka din puls på enhetens skärm. Pulssensorer finns också i enhetens handtag. Dessutom har crosstrainern ett stativ för en surfplatta och en
 • Impulse Back Wheel - Roller

  Impulse Back Wheel - Roller
 • Master Fitness End Cap - Cf35

  Master Fitness End Cap - Cf35
 • Crosstrainer Journey BT

  Crosstrainer Journey BT
  Abilica Journey BT är en crosstrainer för dig som brinner för design och kvalitet. Abilica Journey BT kommer i exklusiv design. Utrustad med elektroniskt justerbart magnetiskt motstånd i 32 nivåer&hellip:
 • Crosstrainer RE700 - Impulse

  Crosstrainer RE700 - Impulse
 • GX 4.0 Crosstrainer

  GX 4.0 Crosstrainer
  GX 4.0 Crosstrainer från Gymstick uppfyller alla de behov som den kvalitetsmedvetna användaren efterfrågar till ett rimligt pris.
 • Master Fitness Hand Pulse Cr30

  Master Fitness Hand Pulse Cr30
 • Master Fitness Batteripack - Xc500

  Master Fitness Batteripack - Xc500
 • Master Fitness Control Wire Middle Cf50

  Master Fitness Control Wire Middle Cf50
 • Master Fitness Intermediate Tube End Cap - Cf60

  Master Fitness Intermediate Tube End Cap - Cf60
 • Master Fitness Stationary Round Handle Bar Cr25

  Master Fitness Stationary Round Handle Bar Cr25
 • Impulse Brake Assy Re700C

  Impulse Brake Assy Re700C
 • Master Fitness Axle Cr40

  Master Fitness Axle Cr40
 • Crosstrainer CXM7

  Crosstrainer CXM7
  Produktinformation Crosstrainer CXM 7 har elektromagnetiskt motstånd, 12 kg svänghjul mm. För dig som vill ha en riktigt bra crosstrainer till ett lågt pris. Crosstrainer / Ergometer med elektromagnetiskt motstånd som kontrolleras via displayen och en motor. Hela 32 motståndsnivåer och förberedd för trådlös pulsmätning.  Fakta och egenskaper  Avancerad bakgrundsbelyst display med 7 fönster som samtidigt visar: hastighet, distans tid, kaloriförbrukning, puls och wattInställbara mål i din träning på:tid, distans, kalorier och max puls. Displayen meddelar om något värde överskrids.Fitness-test samt mätning av BMI.Elektromagnetiskt motstånd i hela 32 nivåer (motorkontrollerat) ger inga rörliga delar, skönare känsla att träna på, bättre motstånd och mindre fel.23 träningsprogram varav: 6 förprogrammerade30-400 W, justerbart i steg om 5 w 1 pulsstyrda program1 individuella program1 Motståndsprogram12 kg svänghjul för jämn gångAC adapter medföljerHandpuls i träningshandtagenTrådlös pulsmottagare, bältet är tillbehör, se relaterade produkter. Bältet gör att pulsen kontinuerligt sänds till maskinen och de pulsstyrda träningsprogrammen kan utnyttjas på ett bra sätt. De justerar automatiskt motståndet för att optimera träningen utifrån din aktuella puls.Fotpedalerna justerbara i 3 lägenTeflonbelagda kullager för jämnaste gång och slitstyrkaTransporthjul fram för att enkelt kunna flyttasFötterna är justerbaraSteglängd 39 cmVikt 59 kgMått LxBxH 134x69x158 cmMax användarvikt 150 kg  
 • Master Fitness Moving Wheel Cr40

  Master Fitness Moving Wheel Cr40
 • Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear, Tunturi

  Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear, Tunturi
  Denna crosstrainer från Tunturi har designats med justerbara Comfort-pedaler, ergonomiska handtag och vinklingsbar display för att ge dig den mest behagliga och individuellt anpassade träningen.Tunturi&hellip:
 • Impulse It9310 Cable

  Impulse It9310 Cable
 • Master Fitness Drive Belt - Xb500

  Master Fitness Drive Belt - Xb500
 • Crosstrainer Reebok Zjet 460

  Crosstrainer Reebok Zjet 460
  Reebok ZJET 460 är en crosstrainer är utformad för avancerad hemträning. ZJET 460 har 15 inspirerande och varierande träningsprogram. I handtagen finns sensorer för pulsmätning men displayen?
 • Crosstrainer FS3.9E

  Crosstrainer FS3.9E
  Kraftig robust crosstrainer i BRA klassen som väger 70kg och erbjuder en 46cm steglängd, 8,6 kg svänghjul samt 15 motiverande program i en snygg dubbel LCD-färgad display. Xterra Fitness FS3.9E crosstrainer&hellip:
 • Master Fitness Pulse Wire- Xc500

  Master Fitness Pulse Wire- Xc500
 • Master Fitness Turnplate Cr40

  Master Fitness Turnplate Cr40
 • BH Fitness FDC20 TFT, Crosstrainer

  BH Fitness FDC20 TFT, Crosstrainer
  Konstruerad med en förstärkt struktur och ett av de största framstegen på marknaden är denna crosstrainer från BH Fitness anpassad för de längre och tyngre användarna. Få det mest kompletta träningspasset med den inbyggda högtalaren, fläkt, 12 förinställda program och 24 intensitet nivåer - allt kontrollerat från 7-tums pekskärm. Tack vare multimediaspelare kan du ha kul på ditt träningspass med anslutningen och dess specialfunktioner: internet, TV, videor etc. BH Fitness FDC20 TFT lämpar sig för semi-professionellt bruk. Den är dessutom speciellt framtagen för att klara mer än 20 timmars användning i veckan och passar därför bra i mindre gymanläggningar eller föreningar.
 • Master Fitness Roller Cr20

  Master Fitness Roller Cr20
 • Master Fitness Plastic Cover/Bushing Crosstrainer Cr30

  Master Fitness Plastic Cover/Bushing Crosstrainer Cr30
 • vidaXL Crosstrainer Pulsmätning Programmerbar XL, Crosstrainer

  vidaXL Crosstrainer Pulsmätning Programmerbar XL, Crosstrainer
  Denna robusta, extra stora och programmerbara crosstrainer med magnetiskt motstånd och Bluetooth-funktion är ett perfekt val för träning i hemmet. Denna crosstrainer är utrustad med ett datorstyrt svänghjul, manuellt styrda intensitetsnivåer och en dator med LCD-display och kommer garanterat ge dig ett effektivt träningspass. Du kan övervaka din prestation på LCD-displayen som visar information om förfluten tid, nuvarande hastighet, avstånd, kalorier, puls, varvtal, återhämtning och kroppsfett.. Datorns display har en hållare för surfplatta så att du kan använda din surfplatta eller titta på en film under träningspasset. Crosstrainern är ergonomiskt utformad och är extra stor. Dess två handtag ger dig tillräckligt med vidd för en optimal gångposition och erbjuder

Framhjulsdriven eller bakhjulsdriven Crosstrainer

En viktig skillnad mellan framhjulsdriven och bakhjulsdriven Crosstrainer är att den framhjulsdrivna är mer stabil. Det är dock på bekostnad av att de väger mer och tar mer plats då de är längre än bakhjulsdrivna crosstrainers.

Det är svänghjulet i crosstrainers som skapar den elliptiska rörelsen. Om maskinen är fram- eller bakhjulsdriven är helt enkelt var i förhållande till pedalerna som drivet sitter.

Framhjulsdrivna crosstrainers har en flackare rörelse då fötternas plattor är monterade längre ifrån svänghjulet. Om du vill ha en så elliptisk rörelse som möjligt är det denna typ av maskin du ska köpa. Vi rekommenderar att titta på crosstrainers från Schwinn.

Bromsning och motståndsvikt

För att det ska bli nån träning måste en crosstrainer ha bromsat motstånd. Vanligast är att bromsningen är elektromagnetisk. Fördelen med det är att träningsmaskinen får en längre livslängd, mycket tack vare färre rörliga delar under kåpan. Justering av motstånd påverkar magneternas bromsning av drivhjulet.

För att kunna variera din träningsintensitet ska din crosstrainer ha ett brett spektrum av motståndsnivåer. De billiga maskinerna har ofta för lite motståndsnivåer. Dels kan det vara så att det saknas riktigt tunga motstånd och då kommer du till en punkt där du vuxit ifrån din maskin och behöver köpa en ny. Dels kan det vara för få steg mellan, vilket gör att du inte kan finjustera din träning tillräckligt bra.

Det finns manuellt styrda motstånd och fördelen med såna modeller är att du inte behöver elanslutning. Motståndet justeras på ett vred och du kan placera din crosstrainer var som helst.

Förbränning med crosstrainer

För dig som vill träna för att bränna kalorier och gå ned i vikt kan det vara intressant att veta din kaloriförbrukning. Det finns crosstrainers som du ställer in din vikt och ålder. Beroende på intensiteten i ditt träningspass får du en siffra på din kaloriförbränning i kcal. Vill du vara något mer exakt kan du använda en pulsklocka med mätning av kaloriförbrukning.

Om du är ute efter fettförbränning är det låg intensitet du ska jobba med. Ju högre puls desto mer av kolhydrater används till förbränning. Låg intensitet och lång träningstid är det som tar mest kalorier från fettdepåer och därmed högre fettförbränning.

Hur mycket kostar en Crosstrainer?

Det finns crosstrainers i alla olika prisklasser. Vi har valt att ta med de träningsmaskiner som är av kvalité som håller i flera år. Vår erfarenhet av riktigt billiga crosstrainers från t.ex. jula eller rusta är att de lätt går sönder.

Beroende på hur mycket funktioner, design och individanpassning du vill ha finns det bra crosstrainers från 3000 kr upp till de absolut bästa crosstrainers från Vision som kan kosta uppemot 60 000 kr. De sistnämnda är det oftast bara gym som köper, men tycker du att endast det bästa är gott nog för dig så är det fritt fram för privatpersoner att köpa dessa och träna med hemma.

En rekommendation i mellanprisklassen är Assault Bike som ger mycket värde för pengarna. Fördelen med att köpa en maskin att ha hemma är att du kan träna crosstrainer varje dag.

Det som många gillar med crosstrainers som träningsform är att hela kroppen tränas och att man får bättre kondition. Du ska dock ha i åtanke att du bygger inte så mycket styrka med denna typ av maskin. Vill du träna allround styrka är ett bra multigym att rekommendera.

Crosstrainers för hemmabruk

Den som har ett extra rum i sitt hem kan köpa en bra crosstrainer för hemmabruk. Det finns bra och prisvärda modeller på mellan 5-10 000 kr.

ileadilead