Crosstrainer

Med en crosstrainer kan man träna mångsidigt hela kroppen på en gång. Benen och rumpan jobbar när du rör underkroppen med hjälp av fotstöden / tramporna. Med händerna greppar man handtagen och jobbar med överkroppen. Ger träning av musklerna i axlar och armar, både fram och baksida. Samtidigt jobbar ditt hjärta, du förbättrar och tränar din kondition samt förbränner kalorier.

Exempel på crosstrainers som finns att köpa online

Det finns en hel uppsjö av crosstrainers och elliptiska cyklar på marknaden. De skiljer sig åt lite i konstruktion, pris och tänkt målgrupp. Här nedanför har vi samlat ihop de träningsmaskiner som finns hos nätbutiker inom träning och hälsa. Klicka på den crosstrainermaskin du vill läsa mer om.

Populärt inom crosstrainer

 • FitNord Hiker 1000F Crosstrainer, framhjulsdriven

  FitNord Hiker 1000F Crosstrainer, framhjulsdriven
  Stabil framhjulsdriven crosstrainer med egen strömförsörjning. Bra intervall i trampmotstånd, 12 program, skärm och Wi-Fi med appar. Stort värde för pengarna!
 • Gymstick FTR 90 Crosstrainer, framhjulsdriven

  Gymstick FTR 90 Crosstrainer, framhjulsdriven
  Crosstrainern Gymstick FTR90 är ett säkert val för den aktiva motionären som uppskattar en ganska liten och stilren framhjusdriven crosstrainer. Maskinen är stadig och har en lång och behaglig rörelsebana (46 cm) trots sin nätta storlek.
 • Tunturi Platinum PRO Crosstrainer, framhjulsdriven

  Tunturi Platinum PRO Crosstrainer, framhjulsdriven
  Tunturi Platinum PRO har allt man kan önska sig av en framhjulsdriven crosstrainer. Den stabila ramen tillsammans med den ergonomiska utformningen och eleganta designen gör denna crosstrainer till en idealisk träningsmaskin.
 • Tunturi Competence C25 Crosstrainer, framhjulsdriven

  Tunturi Competence C25 Crosstrainer, framhjulsdriven
  Tunturi Competence C25 är en lättanvänd framhjulsdriven crosstrainer som passar för dig som vill ha ett förmånligt och enkelt redskap för hemmaträningen. Den har åtta motståndsnivåer, tre olika program och en tydlig LCD-skärm. Den här crosstrainern passar speciellt dem som vill ha en bra bas crosstrainer.

Fler tips på crosstrainer

 • Tunturi Competence C20 Crosstrainer, bakhjulsdriven

  Tunturi Competence C20 Crosstrainer, bakhjulsdriven
  Tunturi Competence C20 är en lättanvänd bakhjulsdriven crosstrainer som passar alla, även nybörjare. Den har åtta manuellt inställbara motståndsnivåer, tre olika program som är enkla att använda på den tydliga LCD-skärmen.
 • FitNord Hiker 500F Crosstrainer, framhjulsdriven

  FitNord Hiker 500F Crosstrainer, framhjulsdriven
  Crosstrainer FitNord Hiker 500F är en modell med lång steglängd och elektromagnetiskt motstånd som erbjuder utmanande träningspass i kombination med tyst drift.
 • FitNord Hiker 200R Crosstrainer, bakhjulsdriven

  FitNord Hiker 200R Crosstrainer, bakhjulsdriven
  FitNord Hiker 200R är en kompakt och robust crosstrainer med 7 kg svänghjul, mycket tyst drift, träningsdator och pulsmätare.
 • FitNord Hiker 100R Crosstrainer, bakhjulsdriven

  FitNord Hiker 100R Crosstrainer, bakhjulsdriven
  FitNord Hiker 100R är en smal och lättanvänd crosstrainer, perfekt för hemmagym. Upptäck Sportproffsen.se stora utbud av träningsartiklar och elcyklar.
 • Reebok ZJET 460 Crosstrainer

  Reebok ZJET 460 Crosstrainer
  Crosstrainer Reebok ZJET 460 med 9 kg svänghjul, Bluetooth, träningsprogram samt många funktioner. Väldigt tyst drift, oavsett träningsnivå.
 • Titan Life C35 Crosstrainer

  Titan Life C35 Crosstrainer
  Bakhjulsdriven crosstrainer för hemträning. 21 träningsprogram för varierande träning och styre med pulssensorer. Display visar tid, hastighet, puls och kalorier.
 • BH Fitness i.EASYSTEP DUAL, Crosstrainer

  BH Fitness i.EASYSTEP DUAL, Crosstrainer
  Denna crosstrainer från BH Fitness är särskilt utvecklad för små utrymmen och passar perfekt för nybörjare. Träningsmaskinen är enkel att använda men ger tillräcklig utmaning för den som vill uppfylla sina hälsomål. Easystep kan enkelt packas ihop och förvaras. Easystep från BH Fitness har en användarvänlig design med sitt låga insteg och 14 kg svängviktshjul vilket säkerställer att du även hemma kan utföra en riktigt bra träningspass. Finns även att köpa med Dual Kit som gör om din crosstrainer till i.Concept. i.Concept är ett spännande nytt träningskoncept utvecklat av BH Fitness: 100% interaktivt, 100% motiverande, 100% hälsosamt. Tack vare i.Concept BH Fitness-utbudet av träningsmaskiner kan användare njuta av det bästa av två världar kombinerat till en: underhållning och hälsa. Denna kombination möjliggörs via i.Concept av BH Fitness-teknik, som gör det möjligt för användare att dra nytta av hela sin potential på sin iPod touch, iPhone eller iPad när de tränar.
 • BH Fitness i.FDC19, Crosstrainer

  BH Fitness i.FDC19, Crosstrainer
  Det finns flera fördelar med denna crosstrainer från BH Fitness. Maskinen i.FDC19 erbjuder ett tufft och effektivt Front Drive-träningssystem, minimalt avstånd mellan pedaler, mer intensiv träning&hellip:
 • Finnlo E-Glide SR, Crosstrainer

  Finnlo E-Glide SR, Crosstrainer
  Den elliptiska träningsmaskinen FINNLO E-Glide SR ger dig en variationsrik konditionsträning med bästa tänkbara komfort. Den elliptiska träningsmaskinen ger en dynamisk träning som involverar hela&hellip:
 • Crosstrainer EL 8000

  Crosstrainer EL 8000
  EL 8000 är en crosstrainer med högsta hemträningsstandard. Träningsintensiteten kan ställas in exakt från 25-200 watt, och pulskontrollerad träning är också möjlig. Pulsen mäts bekvämt med hjälp av pulssensorer på handtagen eller med hjälp av Polar-kompatibla pulsmottagare för bröstband som tillval. EL 8000 är robust och tål tunga träningspass. 14 kg svänghjul och precisionskullager garanterar en harmonisk koncentricitet och säkerställer en hög träningskomfort. Träningsdator av hög kvalitet med en stor LED-display och en praktisk smartphone / surfplattehållare. Alla träningsdata visas tydligt, alla program kan väljas direkt med en knapptryckning. Oavsett om det är fettförbränning eller intervallträning - med sina 10 program erbjuder ET 8000 variation i konditionsträning hemma. Ett konditionstest kan också utföras på enheten. En integrerad generator förser träningsdatorn, fläkten och den elektromagnetiska bromsen med den energi som krävs. Detta innebär att du kan träna var som helst. Fakta och egenskaper: Tydlig skärm som visar:  Avstånd, hastighet, puls, kaloriförbrukning, varv per minut, watt, tidTrådlös40 Motståndsnivåer10 träningsprogram 1 pulsstyrda program14 kg svänghjul för jämn gångHandpuls i träningshandtagenTrådlös pulsmottagare för bälte Polar-kompatibla pulsmottagare 5 kHzTransporthjul fram för att enkelt kunna flyttasStegplattans avstånd 12 cmSteglängd 55 cmSlaglängd-höjd 48 cmVikt 122 kgMax användarvikt 150 kgStorlek (LxBx) 195x63x175 cmKraft 25 - 200 Watt  
 • Crosstrainer Loxon XTR III, Finnlo by Hammer

  Crosstrainer Loxon XTR III, Finnlo by Hammer
  Crosstrainer Loxon XTR III från Finnlo by Hammer har allt det en bra crosstrainer behöver.En stabil crosstrainer med elektromagnetisktmotstånd och tydlig träningsdator som som erbjuder flera olika&hellip:
 • BH Fitness i.NLS12 DUAL, Crosstrainer

  BH Fitness i.NLS12 DUAL, Crosstrainer
  NLS12 DUAL är en elliptisk crosstrainer från BH Fitness som lämpar sig för nybörjaren i fitnessvärlden. Maskinen går enkelt att justera till din kropp för en bekväm träning. Crosstrainern är&hellip:
 • Vision S60 Suspens crosstrainer

  Vision S60 Suspens crosstrainer
  AnvändningsområdeVision S60 passar för fullt kommersiellt bruk. Produktinformation:Det tunga svänghjulet garanterar en mycket jämn komfortabel elliptisk rörelse.   Bild 2Den stora klassiska displayen har utformats med ett mål i sikte - att komma igång med din träning direkt. Tryck bara på GO! Du ser enkelt tid, distans, kalorier, motstånds watt, distans och puls. 12 träningsprogram för din inspiration. Bild 3De överlappande pedalerna och en plattare elliptisk bana med generös steglängd ger en mer naturlig rörelse som gång eller löpning. S60 erbjuder en exceptionellt jämn, stabil och bekväm träning på grund av dess unika upphängning och tunga stålramar. Det är praktiskt taget helt tyst och underhållsfritt.  Bild 4S60:s multipositioneringshandtag passar alla användare och lägger till variation i din träning.  Bild 5 Utrustad med en tvåstegs generator som genererar ström till maskinen kräver den inte att vara kopplad till ett eluttag utan kan fritt placeras i rummet.  Fakta och egenskaperStor LCD display med 12 träningsprogram och viktig data såsom tid, distans, kalorier, hastighet, motstånd, nivå, Varv/min, watt, puls, Målpuls, % av max mm.12 träningsprogram Classic (Manual, Interval, Fat Burn, Random), Watts (Constant Watts, Interval Watts, Hill Watts), Goal (Time Goal, Distance Goal, Calories Goal), HRT (HRT Weight Loss, HRT Interval) Passport Media Ready (Se video 2 nedan - tillbehör) Pulsbälte för trådlös överföring av pulsen ingår.53,4 cm steglängdHöjd på steg 23 cm11 kg svänghjul för garanterat jämn gångMagnetiskt motstånd med självgenererande generator25 motståndsnivåerStora pedalerHållare för vattenflaska och läsplatta för böcker, tidningar etc.Vikt 140 kgMått LxBxH: 186x75x163 cmMått uppfälld LxBxH: 130x79x170 cm Max användarvikt 182 kg OBS 2 års garanti 
 • Finnlo Loxon III, Crosstrainer

  Finnlo Loxon III, Crosstrainer
  Crosstrainern LOXON från FINNLO kombinerar funktion med komfort och är din perfekta träningspartner för kardioträning hemma. Hjärtat på denna crosstrainer är datorn med högkvalitativ blå bakgrundsbelyst display, vilken ger en exakt anpassad och varierad träning. Här kan träningens intensitet ställas in på upp till 16 nivåer, med 12 fördefinierade belastningsprofiler eller 4 pulsstyrda program. Tack vare snabbstarttangenten kan du börja med kardioträningen direkt. Du kan enkelt mäta pulsen med crosstrainern Loxon, via handsensorn eller det separat tillgängliga bröstbandet. Pulsgräns kan ställas in individuellt och ser till att kardioidrottare tränar med ett individuellt perfekt pulsintervall. För komfort sörjer FINNLO Loxons precisionskullager, som säkerställer en perfekt och tyst funktion. Således kan du med crosstrainern LOXON helt koncentrera dig på din träning. Mycket praktiska är också de inbyggda transporthjulen med vilka du enkelt kan byta plats för din crosstrainer. Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har "fötter". Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin. Samtliga Finnlo-produkter omfattas av en garanti på tre år. Dock har produkterna delar som är så kallade förslitningsdelar – dessa har en garantitid på 6 månader från och med inköpsdatumet. Vilka delar som räknas som förslitningsdelar är markerade i manualens reservdelslista med en stjärna framför reservdelen.
 • Impulse RE700, Crosstrainer

  Impulse RE700, Crosstrainer
  Denna bakhjulsdrivna crosstrainer har en enkel design och naturlig rörelse. Maskinen är lätt att kliva i och ur och utrustad med generösa fotplattor som gör det enkelt att hitta sin egen favoritposition.&hellip:
 • Crosstrainer Finnlo Maximum EL 8000

  Crosstrainer Finnlo Maximum EL 8000
  Finnlo Maximum EL 8000 är en rejäl Crosstrainer designad för frekvent användning. Steglängden är hela 55 cm, vilket ger även långa personer effektiv och behaglig träning. Träningens?
 • Abilica Journey BT, Crosstrainer

  Abilica Journey BT, Crosstrainer
  Abilica Journey BT är en crosstrainer för dig som brinner för design och kvalitet. Vår toppmodell för hemmabruk. Abilica Journey BT kommer i exklusiv design. Utrustad med elektroniskt justerbart magnetiskt motstånd i 32 nivåer och lättläst dator med 12 träningsprogram. Steglängd på 40 cm ger bra rörelser och bra träningsresultat för hela kroppen. Samtidigt är pedalerna bara 19 cm över golvet, vilket gör det lämpligt att använda i rum med något begränsad takhöjd. Svänghjul på 8 kg gör crosstrainern smidig och ger tillräckligt motstånd för ett riktigt bra träningspass. Crosstrainern har handpuls på styret och trådlös pulsmottagare i datoren. Dator med inbyggd Bluetooth för anslutning av iPad / iPhone och Android-surfplattor. Med gratisappen iConsole + kan du bland annat skapa en Google Maps-rutt var som helst i världen och se bilder på gatunivå i Google StreetView när du tränar. Motståndet anpassas automatiskt till terrängen för en så realistisk upplevelse som möjligt. Med gratisappen ZWIFT har du möjlighet att köra träningsprogram som låter dig träna och tävla i en virtuell värld mot dig själv och andra.
 • BH Fitness Super Khronos TFT, Crosstrainer

  BH Fitness Super Khronos TFT, Crosstrainer
  Njut av multimediafunktionerna som denna crosstrainer erbjuder samtidigt som du utför ett högintensivt träningspass. Super Khronos TFT ger dig möjligheten av att ha kul medan du tränar tack vare att&hellip:
 • Finnlo Maximum E-Glide SRT, Crosstrainer

  Finnlo Maximum E-Glide SRT, Crosstrainer
  10,1" TFT-skärm med pekskärm HAMMER träningspass förinstallerade 1:8 transmissionssystem Detaljer Upplev en ny nivå av träning - fullända din träning med en knivskarp TFT-skärm Den toppmoderna&hellip:
 • Crosstrainer C25-F Compentence, Tunturi

  Crosstrainer C25-F Compentence, Tunturi
  Tack vare designen på Tunturis C25-F Competence blir det enkelt och smidigt att träna i hemmet.Har designats med vinklingsbar display, stora Comfort-pedaler och ergonomiska handtag samt en steglängd&hellip:
 • Crosstrainer 942

  Crosstrainer 942
  Crosstrainer 942Med en crosstrainer har du den perfekta utrustningen för uthållighetsträning i ditt hemmagym.Crosstrainern med träningsdator är en mycket bra träningsanordning för att…
 • BH Fitness i.Super Khronos, Crosstrainer

  BH Fitness i.Super Khronos, Crosstrainer
  I.SUPER KHRONOS från BH Fitness ger ett intensivt och kontinuerligt träningspass. Med denna maskin har du möjlighet att utmana dig själv och nå dina mål. Håll koll på din puls med ett trådlöst pulsband (ingår ej) och koppla upp din mobila enhet med bluetooth för att få ut det mesta av ditt träningspass tillsammans med i.Concept. I.SUPER KHRONOS har bekväma pedaler med minimalt avstånd från varandra för att ge naturlig rörelse samtidigt som den långa steglängden säkerställer att träningen ger en följsam känsla. Finns även att köpa med Dual Kit som gör om din crosstrainer till i.Concept. i.Concept är ett spännande nytt träningskoncept utvecklat av BH Fitness: 100% interaktivt, 100% motiverande, 100% hälsosamt. Tack vare i.Concept BH Fitness-utbudet av träningsmaskiner kan användare njuta av det bästa av två världar kombinerat till en: underhållning och hälsa. Denna kombination möjliggörs via i.Concept av BH Fitness-teknik, som gör det möjligt för användare att dra nytta av hela sin potential på sin iPod touch, iPhone eller iPad när de tränar.
 • Gymstick GX 6.0 Crosstrainer

  Gymstick GX 6.0 Crosstrainer
  Gymstick GX6.0 Crosstrainer är en modern och mångsidig träningsenhet som är idealisk för alla aktiva hemövare. Slät datorstyrt magnetiskt motstånd ger ett 16-stegs motstånd mot utmanande träning&hellip:
 • Reebok Crosstrainer ZJET 460, Crosstrainer

  Reebok Crosstrainer ZJET 460, Crosstrainer
  Reebok Crosstrainer ZJET 460 Denna crosstrainer är utformad för avancerad hemträning. Reebok ZJet 460 är en exklusiv crosstrainer som har hög användarkomfort samt är väldigt tyst, oavsett träningsnivå. ZJet 460 är utrustad med en Bluetooth-enhet och all "live data" kan exporteras i realtid och användas med Reebok fitness-app. Hjärtfrekvensstyrning, återhämtning och förinstallerade program anpassas efter individuella tränings önskemål, form och effekt
 • Star Trac 4CT, Crosstrainer

  Star Trac 4CT, Crosstrainer
  Effektivt fotavtryck och lättillgänglig, stabil plattform med minimal steguppgånghöjd för enkel åtkomst från alla vinklar. Mjuka Trac-pedaler ger ultimata chockabsorberande komfort under hela&hellip:
 • Crosstrainer 520 Självförsörjande, E-connected Och Kinomap

  Crosstrainer 520 Självförsörjande, E-connected Och Kinomap
  En crosstrainer framtagen för regelbunden användning i mer än 5 timmar i veckan.
 • vidaXL Crosstrainer med pulsmätning

  vidaXL Crosstrainer med pulsmätning
  Denna robusta och crosstrainer med magnetiskt motstånd blir ett utmärkt val för att motionera i hemmet. Denna crosstrainer är utrustad med dubbla svänghjul, 8 manuellt styrda intensitetsnivåer och en dator med LCD-display och kommer garanterat ge dig ett effektivt träningspass. Du kan övervaka din prestation på LCD-displayen som visar information om förfluten tid, nuvarande hastighet, sträcka, förbrända kalorier och puls. Datorns display har en hållare för surfplatta så att du kan använda din surfplatta eller titta på en film under träningspasset. Crosstrainern är ergonomiskt utformad och är extra stor. Dess två handtag ger dig tillräckligt med vidd för en optimal gångposition och erbjuder extra träning för överkroppen på samma gång. De stora halkfria pedalerna säkerställer en optimal kraftöverföring från fötterna till pedalerna. Bromssystemet med magnetism och det precisionsbalanserade svänghjulet är friktionsfritt för en smidig, tyst och underhållsfri drift. Transportrullarna gör det enkelt att flytta runt crosstrainern. Motionsutrustningen måste monteras. Färg: Svart och mörkgrå Material: Metall och plast Mått: 132 x 66 x 155 cm (L x B x H) Total vikt: 35,2 kg Roterande massa: 20 kg Maximal belastning: 120 kg Jämnt och kraftfullt motstånd Magnetiskt motstånd i 8 nivåer Drivsystem: Ribat bälte, dubbelriktat LCD-display med en hållare för surfplatta Med transportrullar i basen LCD-datorns funktioner: Tid, hastighet, sträcka, kalorier, puls Med 2 AAA-batterier
 • BH Fitness i.FDC19, Crosstrainer

  BH Fitness i.FDC19, Crosstrainer
  Det finns flera fördelar med denna crosstrainer från BH Fitness. Maskinen i.FDC19 erbjuder ett tufft och effektivt Front Drive-träningssystem, minimalt avstånd mellan pedaler, mer intensiv träning med maximalt motstånd och en robust ram för tyngre användare. Dessutom kan du ansluta den här crosstrainer till din smartphone eller surfplatta med i.Concept-tekniken. Det korta avståndet mellan pedalerna på i.FDC19 möjliggör en naturlig fotposition och ger en smidig rörelse även i intensiva träningspass. Dess steglängd på 48 cm är perfekt för att hela familjen ska kunna njuta av denna träningsmaskin i hemmet. Inkluderar Dual Kit som gör om din crosstrainer till i.Concept. i.Concept är ett spännande nytt träningskoncept utvecklat av BH Fitness: 100% interaktivt, 100% motiverande, 100% hälsosamt. Tack vare i.Concept BH Fitness-utbudet av träningsmaskiner kan användare njuta av det bästa av två världar kombinerat till en: underhållning och hälsa. Denna kombination möjliggörs via i.Concept av BH Fitness-teknik, som gör det möjligt för användare att dra nytta av hela sin potential på sin iPod touch, iPhone eller iPad när de tränar.
 • Finnlo Crossflow, Crosstrainer

  Finnlo Crossflow, Crosstrainer
  Hälsoinriktad kardiovaskulär träning, uthållighetsträning för bättre kondition och högintensiv styrketräning för att stänga ute vardagens stress är bara några av anledningarna till att sätta igång med träningen på FINNLO Crossflow så snabbt som möjligt. Träningen på Crossflow passar också utmärkt om du vill gå ner i vikt och förbränna fett. Ett flytande rörelsemönster som är skonsamt för lederna garanterar en effektiv och behaglig träning. Ett datorstyrt, modernt träningssystem med 18 program och 8 nivåer gör att du lättare uppnår dina personliga mål och säkerställer att du är motiverad under varje träningspass. Innovativ teknik för en hälsosam träning som är skonsam för lederna Den förstklassiga träningsmaskinen Crossflow från FINNLO lägger maximal vikt vid komfort och hälsa. En jämn rörelse, i kombination med ergonomiskt utformade tramp- och greppytor, dubbla skenor, ett avancerat elektroniskt magnetbromssystem och en svängvikt på 14 kg, möjliggör en träning på högsta nivå som är skonsam för lederna. Avancerad hälsoinriktad träningsdator Såväl nybörjare som avancerade användare har med Crossflow tillgång till många program och nivåer och kan glädja sig åt en varierad träning som alltid är utmanande. Grunden till detta är den moderna träningsdatorn i kombination med eleganta handpulssensorer och en inbyggd pulsbandsmottagare. De 18 träningsprogrammen visar mångfalden som FINNLO Crossflow övertygar med. De 4 pulsprogrammen garanterar en hälsoinriktad kardiovaskulär träning, med vilken du håller dig fit och vital. *Samtliga Finnlo-produkter omfattas av en garanti på tre år. Dock har produkterna delar som är så kallade förslitningsdelar – dessa har en garantitid på 6 månader från och med inköpsdatumet. Vilka delar som räknas som förslitningsdelar är markerade i manualens reservdelslista med en stjärna framför reservdelen.
 • Finnlo Cleverfold Cf70 Bt, Crosstrainer

  Finnlo Cleverfold Cf70 Bt, Crosstrainer
  Huvudramen har en smart fällteknik som är både snabb och gör träningsmaskinen mer än 50 % mindre i hopfällt tillstånd. Äntligen går det att ställa undan en crosstrainer med proffsiga dimensioner i ett hörn eller bakom ett skåp när du har tränat klart. De nyskapande transporthjulen kan vridas i 360 grader, så att du kan flytta träningsredskapet lika enkelt som en rullresväska och utan att riskera att det välter. Crosstrainer CF70 BT är utrustad med Bluetooth och multimedieteknik av senaste snitt. De omväxlande tränings- och pulsprogrammen, den belysta, digitala skärmen och den intuitiva träningsdatorn är självklarheter för FINNLO CF70 BT. Den stora, högupplösta skärmen på Crosstrainer CF70 BT är överskådlig och användarvänlig för att passa alla åldrar. Intuitiv, enkel menynavigering. Låt känslan bestämma: Klassisk visning på den stora LCD-skärmen eller via din smartphone/surfplatta. Oavsett val visas backprofil, hastighet, tid, tillryggalagd sträcka, kaloriförbränning, puls, kroppsfett, BMI och konditionstest lika överskådligt. Via din smartphone eller surfplatta kan du smidigt styra din träning via en träningsapp (Kinomap, iConsole, BITGym). Via usb-anslutningen kan du ladda din smartphone eller surfplatta under träningen. Träningsprogram för alla nivåer Träningsdatorn med sina 22 träningsprogram är helt automatisk. Välj mellan pulsprogram, fettförbränning eller konditionsträning som passar just dig. Valet mellan de 22 programmen gör träningen lika omväxlande och motiverande oavsett vilken nivå du befinner dig på. De fyra användarprogrammen låter även dina familjemedlemmar utforma sin individuella backprofil. Din Crosstrainer CF70 BT visar även watt och har ett individuellt program där du kan ange maxpuls. Med en mjuk och jämn rotationsrörelse Den 18 kg tunga svängvikten och den högkvalitativa kullagertekniken ger en mjuk elliptisk rotationsrörelse som ger en autentisk löpupplevelse. V-remmen är utformad för att överföra kraften utan avbrott och utan att slira. Det är det som gör Crosstrainers från FINNLO så tystgående. Du kan koncentrera dig fullt ut på träningen utan att varken du själv eller dina grannar störs av skrapande eller slamrande ljud som är vanliga hos enklare träningsmaskiner. Det gör att du till exempel kan träna ljudlöst framför tv:n – och dessutom när som helst på dygnet. CF70 BT är lika ergonomisk för storvuxna personer på upp till 2 meter som för nättare personer från 155 cm.
 • BH Fitness i.CRYSTAL 2.0, Crosstrainer

  BH Fitness i.CRYSTAL 2.0, Crosstrainer
  En ergonomiskt designad crosstrainer med användarvänlighet i fokus. Tack vare den öppna konstruktionen på denna crosstrainer ger den ett enkelt insteg och lämpar sig därför perfekt för bland annat de som utstått diverse skador i underkroppen som inte tillåter höga knäböj för att kunna komma åt pedalerna. Dessutom är pedalerna av storlek ”XXL” och passar därför alla olika användare. Crystal 2.0 från BH Fitness har en svänghjulsvikt på 18 kg som tillåter utmanande träning även i bekvämligheten av ditt hem. Finns även att köpa med Dual Kit som gör om din crosstrainer till i.Concept. i.Concept är ett spännande nytt träningskoncept utvecklat av BH Fitness: 100% interaktivt, 100% motiverande, 100% hälsosamt. Tack vare i.Concept BH Fitness-utbudet av träningsmaskiner kan användare njuta av det bästa av två världar kombinerat till en: underhållning och hälsa. Denna kombination möjliggörs via i.Concept av BH Fitness-teknik, som gör det möjligt för användare att dra nytta av hela sin potential på sin iPod touch, iPhone eller iPad när de tränar.
 • Schwinn 510E Compact Elliptical, Crosstrainer

  Schwinn 510E Compact Elliptical, Crosstrainer
  Om träningsutrymmet är ett problem, är Schwinn 510E elliptisk konstruerad just för dig. Med fördelarna med större ellipstrålar ger 510E en konditionsträning med låg effekt på en bråkdel av&hellip:
 • Sole - E35 Crosstrainer

  Sole - E35 Crosstrainer
  Sole E35 är en högpresterande crosstrainer med avancerade funktioner som förbättrar din träningsupplevelse. Den har en stor 7,5-tums bakgrundsbelyst LCD-skärm som visar din träningsdata tydligt.&hellip:
 • BH Fitness i.NLS12 DUAL, Crosstrainer

  BH Fitness i.NLS12 DUAL, Crosstrainer
  NLS12 DUAL är en elliptisk crosstrainer från BH Fitness som lämpar sig för nybörjaren i fitnessvärlden. Maskinen går enkelt att justera till din kropp för en bekväm träning. Crosstrainern är utrustad med en tvåfärgad bakgrundsbelyst LCD-konsol med förinställda träningsprogram. Dessutom finns möjligheten att förvandla träningsmaskinen till i.Concept genom att skaffa Dual Kit. Maskinen erbjuder 9 förinstallerade program och 24 intensitetsnivåer. Träna bekvämt! Med NLS12 Dual kommer du tack vare justeringsmöjligheterna att alltid träna bekvämt. Justera bland annat avståndet mellan fotstöd och fokusstänger för en 100% ergonomisk träning. Du kan även minska avståndet mellan pedalerna för en naturlig position. Med de inbyggda pulssensorerna i handtagen kommer du att kunna kontrollera din hjärtrytm under träningen utan att ändra din hållning Funktioner Tack vare svängviktshjulet på 10 kg får du ut mesta möjliga av dina träningspass. Maskinen är konstruerad för regelbunden användning, upp till 7 timmar per vecka. Maskinen har ett magnetiskt motståndssystem som ger en exakt och tyst träning. Med de medföljande transporthjulen underlättas både transport och lagring. Finns även att köpa med Dual Kit som gör om din crosstrainer till i.Concept. i.Concept är ett spännande nytt träningskoncept utvecklat av BH Fitness: 100% interaktivt, 100% motiverande, 100% hälsosamt. Tack vare i.Concept BH Fitness-utbudet av träningsmaskiner kan användare njuta av det bästa av två världar kombinerat till en: underhållning och hälsa. Denna kombination möjliggörs via i.Concept av BH Fitness-teknik, som gör det möjligt för användare att dra nytta av hela sin potential på sin iPod touch, iPhone eller iPad när de tränar.
 • vidaXL Crosstrainer med pulsmätning

  vidaXL Crosstrainer med pulsmätning
  Denna robusta crosstrainer med magnetiskt motstånd blir ett utmärkt val för att motionera i hemmet. Den här crosstrainern är utrustad med ett svänghjul, 8 manuellt styrda intensitetsinställningar och en LCD-display och kommer garanterat att ge dig ett effektivt träningspass. Du kan se din prestation på LCD-displayen som visar förfluten tid, nuvarande hastighet, sträcka, förbrända kalorier, odometer och puls. Datorns display har en hållare så att du kan använda din surfplatta eller titta på film medan du tränar. Träningsmaskinen är ergonomiskt utformad. Dess två handtag ger dig tillräckligt med utrymme för optimal gångposition och erbjuder samtidigt extra överkroppsträning. De stora halkfria pedalerna säkerställer en optimal kraftöverföring från fötterna till pedalerna. Bromssystemet med magnetism och det precisionsbalanserade svänghjulet är friktionsfritt för en smidig, tyst och underhållsfri drift. Transportrullarna i basen gör det enkelt att flytta runt crosstrainern. Motionsutrustningen måste monteras. Färg: Grå och silver Material: Metall och plast Mått: 120 x 62 x 160 cm (L x B x H) Total vikt: 27,5 kg Roterande massa: 12 kg Maximal användarvikt: 110 kg Jämnt och kraftfullt motstånd Magnetiskt motstånd i 8 nivåer Med transportrullar i basen Med pulsmätare LCD dators funktioner: Skanning, tid, hastighet, sträcka, kalorier, vägmätare, puls Med 2 AAA-batterier
 • Freemotion E22.9B- Total Body Elliptical, Crosstrainer

  Freemotion E22.9B- Total Body Elliptical, Crosstrainer
  Exklusivt innehållsdrivna kardiomaskiner från Freemotion kan dina medlemmar utforska världen genom tusentals tränarledda träningspass. 22 Serien drivs av iFit och håller användarna engagerade med levande filmer, motiverande coachning och automatisk justeringsteknik som ger en uppslukande och interaktiv kardioupplevelse. Ge en engagerande träning för hela kroppen till dina medlemmar med den här ergonomiskt förbättrade kardiolösningen. Bränn mer kalorier och kom i form snabbare med mindre belastning på lederna och förbättrad balans och rörlighet.
 • vidaXL Orbitrac Crosstrainer 2-in-1 bältmotstånd 50 cm, Crosstrainer

  vidaXL Orbitrac Crosstrainer 2-in-1 bältmotstånd 50 cm, Crosstrainer
  Denna robusta crosstrainer är en bra maskin när du motionerar hemma. Eftersom denna motionscykeln är utrustad med en 50 cm fläkt och en justerbar sadel ger den dig ett effektivt motionspass. Enhetens&hellip:
 • BH Fitness i.CRYSTAL 2.0, Crosstrainer

  BH Fitness i.CRYSTAL 2.0, Crosstrainer
  En ergonomiskt designad crosstrainer med användarvänlighet i fokus. Tack vare den öppna konstruktionen på denna crosstrainer ger den ett enkelt insteg och lämpar sig därför perfekt för bland annat de som utstått diverse skador i underkroppen som inte tillåter höga knäböj för att kunna komma åt pedalerna. Dessutom är pedalerna av storlek ”XXL” och passar därför alla olika användare. Crystal 2.0 från BH Fitness har en svänghjulsvikt på 18 kg som tillåter utmanande träning även i bekvämligheten av ditt hem. Finns även att köpa med Dual Kit som gör om din crosstrainer till i.Concept. i.Concept är ett spännande nytt träningskoncept utvecklat av BH Fitness: 100% interaktivt, 100% motiverande, 100% hälsosamt. Tack vare i.Concept BH Fitness-utbudet av träningsmaskiner kan användare njuta av det bästa av två världar kombinerat till en: underhållning och hälsa. Denna kombination möjliggörs via i.Concept av BH Fitness-teknik, som gör det möjligt för användare att dra nytta av hela sin potential på sin iPod touch, iPhone eller iPad när de tränar.
 • Impulse Motor

  Impulse Motor
 • Elliptical Trainer Ellypsis E3000 *Bäst i test*, Finnlo by Hammer

  Elliptical Trainer Ellypsis E3000 *Bäst i test*, Finnlo by Hammer
  Kom i form, minska vikten, öka uthålligheten och förbättra din kondition: Med ELLYPSIS E3000 från FINNLO får du det perfekta redskapet för att nå de här målen.Det är inte utan anledning som&hellip:
 • Crosstrainer Cruzz, inSPORTline

  Crosstrainer Cruzz, inSPORTline
  En crosstrainer från inSPORTline i stabil konstruktion med tystgående remdrift och flera praktiska funktioner som kommer till nytta i din träning.Pedalerna är justerbara med 42 cm steglängd och handtagen&hellip:
 • Titan LIFE C35, Crosstrainer

  Titan LIFE C35, Crosstrainer
  TITAN LIFE C35 Erbjuder dig en solid kvalitet på hemträningsnivå. Steglängd på 33 cm ger denna crosstrainer god rörlighet och god effekt för hela kroppen. Det 6 kg tunga svänghjulet är utrustat med elektroniskt justerbart magnetmotstånd som ger en lätt och glidande rörelse i alla motståndsnivåer. Det smarta styret vid displayen är utrustat med handpulssensorer, så du enkelt kan hålla koll på din puls under träningspasset. Motstånd: magnetiskt kontrollerat motståndssystem för jämn gång och ökad komfort under träning Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har "fötter". Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • BH Fitness Super Khronos TFT, Crosstrainer

  BH Fitness Super Khronos TFT, Crosstrainer
  Njut av multimediafunktionerna som denna crosstrainer erbjuder samtidigt som du utför ett högintensivt träningspass. Super Khronos TFT ger dig möjligheten av att ha kul medan du tränar tack vare att du håller dig uppkopplad och kan därför underhålla dig med internet, tv, videos och annat kul. Träningsmaskinen har inbyggda högtalare, fläkt, 12 träningsprogram och 24 intensitetsnivåer – och allt kontrolleras från en 7” touchskärm. Förutom underhållningsmöjligheterna är denna crosstrainer bekväm och ger en naturlig rörelse genom träningen eftersom pedalerna har minimalt avstånd från varandra och en lång steglängd.
 • BH Fitness i.NLS12 DUAL, Crosstrainer

  BH Fitness i.NLS12 DUAL, Crosstrainer
  NLS12 DUAL är en elliptisk crosstrainer från BH Fitness som lämpar sig för nybörjaren i fitnessvärlden. Maskinen går enkelt att justera till din kropp för en bekväm träning. Crosstrainern är utrustad med en tvåfärgad bakgrundsbelyst LCD-konsol med förinställda träningsprogram. Dessutom finns möjligheten att förvandla träningsmaskinen till i.Concept genom att skaffa Dual Kit. Maskinen erbjuder 9 förinstallerade program och 24 intensitetsnivåer. Träna bekvämt! Med NLS12 Dual kommer du tack vare justeringsmöjligheterna att alltid träna bekvämt. Justera bland annat avståndet mellan fotstöd och fokusstänger för en 100% ergonomisk träning. Du kan även minska avståndet mellan pedalerna för en naturlig position. Med de inbyggda pulssensorerna i handtagen kommer du att kunna kontrollera din hjärtrytm under träningen utan att ändra din hållning Funktioner Tack vare svängviktshjulet på 10 kg får du ut mesta möjliga av dina träningspass. Maskinen är konstruerad för regelbunden användning, upp till 7 timmar per vecka. Maskinen har ett magnetiskt motståndssystem som ger en exakt och tyst träning. Med de medföljande transporthjulen underlättas både transport och lagring. Finns även att köpa med Dual Kit som gör om din crosstrainer till i.Concept. i.Concept är ett spännande nytt träningskoncept utvecklat av BH Fitness: 100% interaktivt, 100% motiverande, 100% hälsosamt. Tack vare i.Concept BH Fitness-utbudet av träningsmaskiner kan användare njuta av det bästa av två världar kombinerat till en: underhållning och hälsa. Denna kombination möjliggörs via i.Concept av BH Fitness-teknik, som gör det möjligt för användare att dra nytta av hela sin potential på sin iPod touch, iPhone eller iPad när de tränar.
 • Master Fitness CF35, Crosstrainer

  Master Fitness CF35, Crosstrainer
  Mycket träning på liten yta - CF35 har en konstruktion som gör att steglängden är generöst tilltagen och ändå så är hela maskinens längd enbart 120 cm. Denna typ av maskin ger en riktigt behaglig träningsupplevelse utan att hela golvet blir ockuperat av en jättemaskin. Steglängden är hela 46 cm vilket ger en skön elliptisk rörelse och dessutom är fotplattorna nära varandra i bredd. Bredden mellan fotplattorna är enbart 8,5 cm vilket skapar en mycket naturlig rörelse vilket är mycket viktigt att tänka på när man väljer crosstrainer.
 • Schwinn 430I ELLIPTICAL, Crosstrainer

  Schwinn 430I ELLIPTICAL, Crosstrainer
  En prisvärd crosstrainer med funktioner som passar alla hemanvändarnivåer. Schwinn 430i är en elegant och modern crosstrainer med allt du behöver för effektiv träning och fettförbränning. Trots&hellip:
 • Finnlo Fly RX, Crosstrainer

  Finnlo Fly RX, Crosstrainer
  Med FINNLO elliptisk träningsmaskin FLY RX får du ett träningsredskap som förenar modern teknik med elegant design och högsta komfort. Den imponerar också med touchscreen-konsol och omfattande multimedieunderhållning som skvallrar om den höga kvalitén. Dessa funktioner gör FLY RX perfekt för träning inom hemmets fyra väggar. Med FLY RX kan du anpassa din träning individuellt efter din träningsnivå . Mjukstarta med 30 watt eller utmana med 400 watt. Särskilt äldre personer eller de som har drabbats av en skada har nytta av att kunna träna med låga watt som ger lågt motstånd och minskad belastning. Här passar 30 watt perfekt! Motståndet kan också skruvas upp till 400 watt, för dig som tränar mycket och vill ta ut dig ordentligt. Steglängden hos FLY RX kan ställas in i två lägen mellan 45 och 55 cm. Suverän underhållning med datorn i FLY RX! Datorn kan anslutas trådlöst till internet, så att du enkelt kan surfa under träningen. Välj din sträcka bland 12 backprofiler och ge dig iväg! Självklart kan du också skapa dina egna sträckor för att få ännu mer variation i din träning. Tack vare en touchscreen väljer du program snabbt och enkelt. Fyra användare kan spara sina uppgifter i datorn, så att du inte behöver skriva in dina uppgifter som ålder, vikt etc. om och om igen. Men den absoluta höjdpunkten är de förinstallerade apparna: Youtube, Netflix, Spotify, Chrome, iRoute och Kinomap. Du kan också använda träningsappen Kinomap, som ger dig chansen att uppleva hisnande ”livesträckor” i hela världen. Ta en runda i skogen eller längs havet! Appen reagerar genom att öka motståndet om det är uppförsbacke och minska det i nedförsbacke – precis som ute i naturen! Styret kan hållas på flera olika sätt för en variationsrik träning. Framför allt under längre träningspass är det bra att kunna ändra armarnas position då och då. De bekväma super soft-fotplattorna passar extra bra för längre pass. Stoppningen anpassar sig perfekt och bjuder på maximal komfort under träningen. Med en inställbar övre pulsgräns kan du alltid träna säkert. En varningssignal hörs när du har nått den övre pulsgränsen och motståndet anpassas automatiskt. De lätta och dynamiska löprörelserna gör det också extra roligt att träna. Steglängden hos FLY RX kan ställas in i två lägen mellan 45 och 55 cm.
 • Abilica - Premium FC BT Crosstrainer

  Abilica - Premium FC BT Crosstrainer
  Abilica Premium FC BT är en högkvalitativ crosstrainer som är speciellt utformad för företagsmarknaden och för de som söker det bästa träningsupplevelsen. Denna crosstrainer passar perfekt för&hellip:

Bromsning och motståndsvikt

För att det ska bli nån träning måste en crosstrainer ha bromsat motstånd. Vanligast är att bromsningen är elektromagnetisk. Fördelen med det är att träningsmaskinen får en längre livslängd, mycket tack vare färre rörliga delar under kåpan. Justering av motstånd påverkar magneternas bromsning av drivhjulet.

För att kunna variera din träningsintensitet ska din crosstrainer ha ett brett spektrum av motståndsnivåer. De billiga maskinerna har ofta för lite motståndsnivåer. Dels kan det vara så att det saknas riktigt tunga motstånd och då kommer du till en punkt där du vuxit ifrån din maskin och behöver köpa en ny. Dels kan det vara för få steg mellan, vilket gör att du inte kan finjustera din träning tillräckligt bra.

Det finns manuellt styrda motstånd och fördelen med såna modeller är att du inte behöver elanslutning. Motståndet justeras på ett vred och du kan placera din crosstrainer var som helst.

Förbränning med crosstrainer

För dig som vill träna för att bränna kalorier och gå ned i vikt kan det vara intressant att veta din kaloriförbrukning. Det finns crosstrainers som du ställer in din vikt och ålder. Beroende på intensiteten i ditt träningspass får du en siffra på din kaloriförbränning i kcal. Vill du vara något mer exakt kan du använda en pulsklocka med mätning av kaloriförbrukning.

Om du är ute efter fettförbränning är det låg intensitet du ska jobba med. Ju högre puls desto mer av kolhydrater används till förbränning. Låg intensitet och lång träningstid är det som tar mest kalorier från fettdepåer och därmed högre fettförbränning.

Hur mycket kostar en Crosstrainer?

Det finns maskiner i alla olika prisklasser och generellt kostar en framhjulsdriven crosstrainer mer än bakhjulsdrivna. Vi har valt att ta med de träningsmaskiner som är av kvalité som håller i flera år. Vår erfarenhet av riktigt billiga crosstrainers från t.ex. jula eller rusta är att de lätt går sönder.

Beroende på hur mycket funktioner, design och individanpassning du vill ha finns det bra crosstrainers från 3000 kr upp till de absolut bästa crosstrainers från Vision som kan kosta uppemot 60 000 kr. De sistnämnda är det oftast bara gym som köper, men tycker du att endast det bästa är gott nog för dig så är det fritt fram för privatpersoner att köpa dessa och träna med hemma.

En rekommendation i mellanprisklassen är Assault Bike som ger mycket värde för pengarna. Fördelen med att köpa en maskin att ha hemma är att du kan träna crosstrainer varje dag.

Det som många gillar med crosstrainers som träningsform är att hela kroppen tränas och att man får bättre kondition. Du ska dock ha i åtanke att du bygger inte så mycket styrka med denna typ av maskin. Vill du träna allround styrka är ett bra multigym att rekommendera.

Crosstrainers för hemmabruk

Den som har ett extra rum i sitt hem kan köpa en bra crosstrainer för hemmabruk. Det finns bra och prisvärda modeller på mellan 5-10 000 kr.

ilead