Crosstrainer

Med en crosstrainer kan man träna mångsidigt hela kroppen på en gång. Benen och rumpan jobbar när du rör underkroppen med hjälp av fotstöden / tramporna. Med händerna greppar man handtagen och jobbar med överkroppen. Ger träning av musklerna i axlar och armar, både fram och baksida. Samtidigt jobbar ditt hjärta, du förbättrar och tränar din kondition samt förbränner kalorier.

Exempel på crosstrainers som finns att köpa online

Det finns en hel uppsjö av crosstrainers och elliptiska cyklar på marknaden. De skiljer sig åt lite i konstruktion, pris och tänkt målgrupp. Här nedanför har vi samlat ihop de träningsmaskiner som finns hos nätbutiker inom träning och hälsa. Klicka på den crosstrainermaskin du vill läsa mer om.

Populärt inom crosstrainer

 • Abilica Stream FC X – Black Line, Crosstrainer

  Abilica Stream FC X – Black Line, Crosstrainer
  Abilica Stream FC X är en stor framdriven crosstrainer som ger ännu bättre träning av överkroppen. Speciellt utvecklad för företagsmarknaden och dig som vill ha det allra bästa. Passar för dig som har klara mål med träningen och höga krav till komfort. Kommunicerar med olika applikationer som ger suverän grafik och nya fantastiska funktioner. Stor och stadig crosstrainer med elektromagnetiskt motstånd (EMS) och steglängd på 51 cm. Plant steg och kraftigt motstånd gör att Abilica FC X bjuder på utmaningar även för en utövare som är vältränad. Dator med inbyggd Bluetooth för kommunikation med olika applikationer för varierad och rolig träning. Förstärkt konstruktion för att klara av flera timmars användning varje dag. Lämplig för personer med en kroppsvikt p
 • Master Fitness CR30, Crosstrainer

  Master Fitness CR30, Crosstrainer
  Crosstrainer i läcker design med skön träningskänsla. Bakhjulsdriften gör Master CR30 kompakt. Bra steglängd. Tydlig display med många program som håller motivationen på topp under träningspasset. Dokument Produktmanual (SE) Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har fötter. Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi på Träningsmaskiner. com rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • Crosstrainer Premium FC BT

  Crosstrainer Premium FC BT
  Crosstrainer speciellt utvecklad för företagsmarknaden och dig som vill ha det allra bästa. Passar till dig som klara mål med träningen och höga krav till komfort. Justerbar lutning i pedalerna (manuell&hellip:
 • Elliptical Trainer Ellypsis E3000 *Bäst i test*, Finnlo by Hammer

  Elliptical Trainer Ellypsis E3000 *Bäst i test*, Finnlo by Hammer
  Kom i form, minska vikten, öka uthålligheten och förbättra din kondition: Med ELLYPSIS E3000 från FINNLO får du det perfekta redskapet för att nå de här målen.Det är inte utan anledning som&hellip:

Fler tips på crosstrainer

 • Master Fitness Pedal Komplett H / V - Cf45

  Master Fitness Pedal Komplett H / V - Cf45
 • Impulse Console Assy Re700

  Impulse Console Assy Re700
 • Tunturi Fitness C20-R Compentence, Crosstrainer

  Tunturi Fitness C20-R Compentence, Crosstrainer
  Träna hemma och kom i form med C20 Crosstrainer från Tunturi. Med denna träningsmaskin tränar du armar, ben och överkropp på en och samma gång. Det spelar det ingen roll om du är nybörjare eller vill få ut mer av träningen, C20 Elliptical Cross Trainer från Tunturi Competence-serien utvecklades för regelbunden träning, med måttlig intensitet och passar därför alla. Med C20 tränar du bekvämt . Den lutande bildskärmen, de justerbara komfortpedalerna, de ergonomiska handtagen och den bakre drivmekanismen som ger ett brett insteg garanterar en naturlig hållning medan du tränar. De inbyggda handsensorerna hjälper dig att ha koll på pulsen medan du tränar och den tydliga displayen visar viktiga data som behövs för att kunna utvärdera träningen. Tack vare transporthju
 • Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear, Tunturi

  Crosstrainer Cardio Fit C30 Rear, Tunturi
  Denna crosstrainer från Tunturi har designats med justerbara Comfort-pedaler, ergonomiska handtag och vinklingsbar display för att ge dig den mest behagliga och individuellt anpassade träningen.Tunturi&hellip:
 • Titan LIFE C65, Crosstrainer

  Titan LIFE C65, Crosstrainer
  TITAN LIFE C65 har ett nytt drivkraftssystemet Drive force system som ger en fantastisk känsla av 11 kg trota att svänghjulet endast väger 6 kg. På så sätt får du en smidigare crosstrainer som är enkel att ställa undan med bibehållen träningskänsla. TITAN LIFE C65 har hela 40 cm i steglängd och totalt 21 program och en tydlig display som visar Tid, distans, puls, kalorier, hastighet, motstånd, varv/minut, watt. Crosstrainern har även handpulssensorer som du enkelt kan hålla koll på din puls under träning. Max användarevikt 130 kg. Dokument Manual (Flera språk) Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har fötter. Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada
 • Master Fitness Hand Grip Pulse Sensor Cr40

  Master Fitness Hand Grip Pulse Sensor Cr40
 • Crosstrainer TP500

  Crosstrainer TP500
  Masterfit TP500 är en stabil och pålitlig maskin, där du får mycket för pengarna. Den har en steglängd på hela 40 cm, vilket är ovanligt i denna prisklass. Solid ramkonstruktion och långa handtag&hellip:
 • Master Fitness Rear End Cap Cr40

  Master Fitness Rear End Cap Cr40
 • Crosstrainer Hammer Crossmotion BT

  Crosstrainer Hammer Crossmotion BT
  Hammer Cross Motion BT är en prisvärd Crosstrainer som är utrustad med Bluetooth vilket inte är så vanligt i denna prisklass. Med bluetooth-anslutningen öppnas ytterligare möjligheter?
 • Crosstrainer SK9300, BH Fitness

  Crosstrainer SK9300, BH Fitness
  En kommersiell crosstrainer från BH Hipower av allra högsta kvalitet anpassad för de största gym- och motionsanläggningarna och med flera olika praktiska funktioner.SK9300 har konstruerats med snabbknappar&hellip:
 • Finnlo Fly RX, Crosstrainer

  Finnlo Fly RX, Crosstrainer
  Med FINNLO elliptisk träningsmaskin FLY RX får du ett träningsredskap som förenar modern teknik med elegant design och högsta komfort. Den imponerar också med touchscreen-konsol och omfattande multimedieunderhållning som skvallrar om den höga kvalitén. Dessa funktioner gör FLY RX perfekt för träning inom hemmets fyra väggar. Med FLY RX kan du anpassa din träning individuellt efter din träningsnivå . Mjukstarta med 30 watt eller utmana med 400 watt. Särskilt äldre personer eller de som har drabbats av en skada har nytta av att kunna träna med låga watt som ger lågt motstånd och minskad belastning. Här passar 30 watt perfekt! Motståndet kan också skruvas upp till 400 watt, för dig som tränar mycket och vill ta ut dig ordentligt. Steglängden hos FLY RX kan ställas
 • Master Fitness Joint Pole Cover - Right Cf50

  Master Fitness Joint Pole Cover - Right Cf50
 • Master Fitness Turnplate Cover Liten Cf50

  Master Fitness Turnplate Cover Liten Cf50
 • Master Fitness Left Crank- Xb500

  Master Fitness Left Crank- Xb500
 • Crosstrainer Finnlo Fly RX

  Crosstrainer Finnlo Fly RX
  FINNLO FLY RX är en modern Crosstrainer utrustad med pekskärm.FLY RX har 22 träningsprogram vilket ger stora möjligheter till varierad och inspirerad träning. Datorenheten har?
 • Master Fitness Cf55 Nätadapter, Reservdel

  Master Fitness Cf55 Nätadapter, Reservdel
 • Impulse Pl9024 Pulley

  Impulse Pl9024 Pulley
 • Master Fitness Speed Sensor Wire - Xb500

  Master Fitness Speed Sensor Wire - Xb500
 • Master Fitness Vajer Till Servomotorn Cr30, Reservdel

  Master Fitness Vajer Till Servomotorn Cr30, Reservdel
 • Master Fitness Magnetic Sensor Crosstrainer Cr30

  Master Fitness Magnetic Sensor Crosstrainer Cr30
 • Impulse It9319 - Cable 1

  Impulse It9319 - Cable 1
 • Master Fitness Frame Upper Cover Cf50

  Master Fitness Frame Upper Cover Cf50
 • Crosstrainer Combre

  Crosstrainer Combre
  Combre passar personer upp till 190 cm och har max användarvikt 150 kg. En crosstrainer ger effektivt konditionsträning. Fakta och egenskaperDisplay med all nödvändig data12 träningsprogramPulsstyrda träningsmotståndHållare för träningsplattaSvänghjul 6 kgHöjdjustering av benen 37 cm steglängdAvstånd mellan pedaler ca10cmMax användarvikt 150 kg Mått 169x63x164 cmVikt 56 kg  
 • Crosstrainer Bowflex Max Trainer M3

  Crosstrainer Bowflex Max Trainer M3
  Bowflex Max Trainer M3 är en platseffektiv Crosstrainer för högintensiv träning. Ergomiskt utformade handtag med flera grepp-postioner. Designen är inspirerad från motorsporten.?
 • Master Fitness Intermediate Tube End Cap - Cf60

  Master Fitness Intermediate Tube End Cap - Cf60
 • Crosstrainer Platinum Pro, Tunturi

  Crosstrainer Platinum Pro, Tunturi
  Med Tunturi Crosstrainer Platinum Pro får du högkvalitativ träning för hela kroppen och har många fina funktioner för att hjälpa dig att nå dina personliga mål.Har designats med stora behagliga&hellip:
 • Tunturi Platinum PRO Crosstrainer, framhjulsdriven

  Tunturi Platinum PRO Crosstrainer, framhjulsdriven
  Tunturi Platinum PRO har allt man kan önska sig av en framhjulsdriven crosstrainer. Den stabila ramen tillsammans med den ergonomiska utformningen och eleganta designen gör denna crosstrainer till en idealisk träningsmaskin.
 • Crosstrainer Master Impulse RE700

  Crosstrainer Master Impulse RE700
  Master Impulse RE700 är en Crosstrainer som är dimensionerad för riktigt tuff användning it.ex. företagsgym eller bostadsrättsförening.Den kraftiga konstruktionentillåter?
 • Crosstrainer inCondi ET600i, inSPORTline

  Crosstrainer inCondi ET600i, inSPORTline
  inSPORTline inCondi ET600i är en stabil crosstrainer som ger ett motiverande träningspass både genom de programmen som är inbyggda i displayen och de program och funktioner du kan ta del av via iConsole+-appen&hellip:
 • BowFlex M6i

  BowFlex M6i
  M6 har möjlighet att ansluta till Bowflex JRNY-appen med dynamisk coaching från ”Max”. * När du tränar, pratar Max med dig, tränar och anpassar sig efter dina behov, samtidigt som du maximerar kaloriförbränningen i varje träningspass! *   Fakta och egenskaper:  Luft- och magnetiskt motstånd16 motståndsnivåer5 program2 användarinställningarVisar träningszoner och har en kaloriförbränningsindikatorPremiumhandtag med snabbknapparHandpulsFlaskhållareHållare för surfplatta / telefonBakgrundsbelysningMinsta takhöjd är kroppshöjd + 38 cmProduktens storlek är (lxbxh) 117 x 64 x 167 cmMaximal användarvikt 135 kgProduktens vikt är 68 kg* Bowflex JRNY ™ -prenumeration krävs.Bowflex JRNY ™ är endast på engelska och tyska.
 • Crosstrainer Bowflex Max Trainer M6i

  Crosstrainer Bowflex Max Trainer M6i
  Bowflex Max Trainer M6i är en platseffektiv Crosstrainer för högintensiv träning.Ergomiskt utformade handtag med flera grepp-postioner.Designen är inspirerad från motorsporten. Motstånd?
 • Impulse It9325 - Cable

  Impulse It9325 - Cable
 • Crosstrainer Master Fitness CR30

  Crosstrainer Master Fitness CR30
  Crosstrainer Master Fitness CR30 ingår i serien Yellow Edition som är en serie träningsmaskiner som huvudsakligen vänder sig till den kräsne hemanvändaren.CR30 är en bakhjulsdriven Crosstrainer?
 • Impulse Lat Tube - Pl9002

  Impulse Lat Tube - Pl9002
 • Master Fitness Console - Cf45

  Master Fitness Console - Cf45
 • Master Fitness Foot Fixing Plate Set - Cf60

  Master Fitness Foot Fixing Plate Set - Cf60
 • Impulse Front Handle Re700

  Impulse Front Handle Re700
 • Crosstrainer Abilica Premium FC BT

  Crosstrainer Abilica Premium FC BT
  Abilica Premium FC BT är en crosstrainer speciellt designad för företagsmarknaden och de som vill det bästa.Abilica Premium FC BT är en stor och robust Crosstrainer som?
 • Master Fitness CR25, Crosstrainer

  Master Fitness CR25, Crosstrainer
  Master CR25 är en modell av crosstrainer som har en god träningsergonomi och passar de flesta hemmatränande motionärer. Motståndet är mycket följsamt och mjukt och mätaren har flera olika träningsprogram som kan justeras uppåt och nedåt, allt efter motionärens krav. Dokument Produktmanual (SE) Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har fötter. Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi på Träningsmaskiner. com rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • Crosstrainer Finnlo Maximum EL 8000

  Crosstrainer Finnlo Maximum EL 8000
  Finnlo Maximum EL 8000 är en rejäl Crosstrainer designad för frekvent användning. Steglängden är hela 55 cm, vilket ger även långa personer effektiv och behaglig träning. Träningens?
 • Master Fitness Bushing Cr20

  Master Fitness Bushing Cr20
 • Master Fitness Console Cf55

  Master Fitness Console Cf55
 • Master Fitness Motor Belt Cf55

  Master Fitness Motor Belt Cf55
 • Impulse Magnet Cord Re700

  Impulse Magnet Cord Re700
 • Impulse Washer 11*20 * 2 - Re700

  Impulse Washer 11*20 * 2 - Re700
 • Master Fitness Frame Right Side Cover Cf50

  Master Fitness Frame Right Side Cover Cf50
 • Master Fitness Turnplate Shelf Assembly Cr40

  Master Fitness Turnplate Shelf Assembly Cr40
 • FitNord Climber 300, Hybrid Crosstrainer och Climbing-maskin

  FitNord Climber 300, Hybrid Crosstrainer och Climbing-maskin
  Crosstrainer FitNord Hybrid 300 Climber plus ger dig effektiv träning för både under- och överkropp i ett format som inte tar upp särskilt stor golvyta.
 • Impulse It9330 - Accessorial Cable

  Impulse It9330 - Accessorial Cable
 • Crosstrainer Finnlo CrossFlow

  Crosstrainer Finnlo CrossFlow
  Crossflow är en crosstrainer i kompakt format men ändå med en steglängd på 43 cm. Displayen är utrustad med 18 program (varav 4 program är pulsbaserade) och 8 nivåer vilket ger?
 • Master Fitness Turnplate Cr40

  Master Fitness Turnplate Cr40
 • Master Fitness Upright Shaft Cover Cr40

  Master Fitness Upright Shaft Cover Cr40

Framhjulsdriven eller bakhjulsdriven Crosstrainer

En viktig skillnad mellan framhjulsdriven och bakhjulsdriven Crosstrainer är att den framhjulsdrivna är mer stabil. Det är dock på bekostnad av att de väger mer och tar mer plats då de är längre än bakhjulsdrivna crosstrainers.

Det är svänghjulet i crosstrainers som skapar den elliptiska rörelsen. Om maskinen är fram- eller bakhjulsdriven är helt enkelt var i förhållande till pedalerna som drivet sitter.

Framhjulsdrivna crosstrainers har en flackare rörelse då fötternas plattor är monterade längre ifrån svänghjulet. Om du vill ha en så elliptisk rörelse som möjligt är det denna typ av maskin du ska köpa. Vi rekommenderar att titta på crosstrainers från Schwinn.

Bromsning och motståndsvikt

För att det ska bli nån träning måste en crosstrainer ha bromsat motstånd. Vanligast är att bromsningen är elektromagnetisk. Fördelen med det är att träningsmaskinen får en längre livslängd, mycket tack vare färre rörliga delar under kåpan. Justering av motstånd påverkar magneternas bromsning av drivhjulet.

För att kunna variera din träningsintensitet ska din crosstrainer ha ett brett spektrum av motståndsnivåer. De billiga maskinerna har ofta för lite motståndsnivåer. Dels kan det vara så att det saknas riktigt tunga motstånd och då kommer du till en punkt där du vuxit ifrån din maskin och behöver köpa en ny. Dels kan det vara för få steg mellan, vilket gör att du inte kan finjustera din träning tillräckligt bra.

Det finns manuellt styrda motstånd och fördelen med såna modeller är att du inte behöver elanslutning. Motståndet justeras på ett vred och du kan placera din crosstrainer var som helst.

Förbränning med crosstrainer

För dig som vill träna för att bränna kalorier och gå ned i vikt kan det vara intressant att veta din kaloriförbrukning. Det finns crosstrainers som du ställer in din vikt och ålder. Beroende på intensiteten i ditt träningspass får du en siffra på din kaloriförbränning i kcal. Vill du vara något mer exakt kan du använda en pulsklocka med mätning av kaloriförbrukning.

Om du är ute efter fettförbränning är det låg intensitet du ska jobba med. Ju högre puls desto mer av kolhydrater används till förbränning. Låg intensitet och lång träningstid är det som tar mest kalorier från fettdepåer och därmed högre fettförbränning.

Hur mycket kostar en Crosstrainer?

Det finns crosstrainers i alla olika prisklasser. Vi har valt att ta med de träningsmaskiner som är av kvalité som håller i flera år. Vår erfarenhet av riktigt billiga crosstrainers från t.ex. jula eller rusta är att de lätt går sönder.

Beroende på hur mycket funktioner, design och individanpassning du vill ha finns det bra crosstrainers från 3000 kr upp till de absolut bästa crosstrainers från Vision som kan kosta uppemot 60 000 kr. De sistnämnda är det oftast bara gym som köper, men tycker du att endast det bästa är gott nog för dig så är det fritt fram för privatpersoner att köpa dessa och träna med hemma.

En rekommendation i mellanprisklassen är Assault Bike som ger mycket värde för pengarna. Fördelen med att köpa en maskin att ha hemma är att du kan träna crosstrainer varje dag.

Det som många gillar med crosstrainers som träningsform är att hela kroppen tränas och att man får bättre kondition. Du ska dock ha i åtanke att du bygger inte så mycket styrka med denna typ av maskin. Vill du träna allround styrka är ett bra multigym att rekommendera.

Crosstrainers för hemmabruk

Den som har ett extra rum i sitt hem kan köpa en bra crosstrainer för hemmabruk. Det finns bra och prisvärda modeller på mellan 5-10 000 kr.

ilead