Crosstrainer

Med en crosstrainer kan man träna mångsidigt hela kroppen på en gång. Benen och rumpan jobbar när du rör underkroppen med hjälp av fotstöden / tramporna. Med händerna greppar man handtagen och jobbar med överkroppen. Ger träning av musklerna i axlar och armar, både fram och baksida. Samtidigt jobbar ditt hjärta, du förbättrar och tränar din kondition samt förbränner kalorier.

Exempel på crosstrainers som finns att köpa online

Det finns en hel uppsjö av crosstrainers och elliptiska cyklar på marknaden. De skiljer sig åt lite i konstruktion, pris och tänkt målgrupp. Här nedanför har vi samlat ihop de träningsmaskiner som finns hos nätbutiker inom träning och hälsa. Klicka på den crosstrainermaskin du vill läsa mer om.

Populärt inom crosstrainer

 • Abilica Stream FC X – Black Line, Crosstrainer

  Abilica Stream FC X – Black Line, Crosstrainer
  Abilica Stream FC X är en stor framdriven crosstrainer som ger ännu bättre träning av överkroppen. Speciellt utvecklad för företagsmarknaden och dig som vill ha det allra bästa. Passar för dig som har klara mål med träningen och höga krav till komfort. Kommunicerar med olika applikationer som ger suverän grafik och nya fantastiska funktioner. Stor och stadig crosstrainer med elektromagnetiskt motstånd (EMS) och steglängd på 51 cm. Plant steg och kraftigt motstånd gör att Abilica FC X bjuder på utmaningar även för en utövare som är vältränad. Dator med inbyggd Bluetooth för kommunikation med olika applikationer för varierad och rolig träning. Förstärkt konstruktion för att klara av flera timmars användning varje dag. Lämplig för personer med en kroppsvikt p
 • Master Fitness CR30, Crosstrainer

  Master Fitness CR30, Crosstrainer
  Crosstrainer i läcker design med skön träningskänsla. Bakhjulsdriften gör Master CR30 kompakt. Bra steglängd. Tydlig display med många program som håller motivationen på topp under träningspasset. Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har fötter. Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi på Träningsmaskiner. com rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • Abilica Premium FC crosstrainer

  Abilica Premium FC crosstrainer
  Stor och stadig crosstrainer med elektromagnetiskt motstånd (EMS) och steglängd på 51 cm. Plant steg och kraftigt motstånd gör att Abilica FC X bjuder på utmaningar även för en utövare som är vältränad. Dator med inbyggd Bluetooth för att ansluta till iPad/iPhone och Android surfplattor. Med gratisappen iConsole + kan du skapa en rutt i Google Maps var som helst i världen, och se bilder från gatunivå i Google Street View när du tränar. Motståndet justeras automatiskt till terrängen för den mest realistiska upplevelsen. När du har kommit i mål kan du enkelt dela dina träningsresultat på sociala medier som Facebook och Twitter.  Förstärkt konstruktion för att klara av flera timmars användning varje dag.  Lämplig för personer med en kroppsvikt på upp till 200 kg. Kraftiga transporthjul gör att produkten kan flyttas enkelt och skonsamt. Fakta och egenskaper Display med många funktioner32 motståndsnivåer12 träningsprogramElektromagnetiskt motståndTrådlöst pulsmottagare (pulsbälte är tillbehör)Använd ett trådlöst pulsbälte för att optimera effekten av tränignsprogrammen.Inbyggda pulsmätare i handtagenAC adapter medföljerSvänghjul på 9 kg för jämn gångSteglängd 51 cmJusterbara pedalerTransporthjul för att enkelt kunna flyttasMått LxBxH 170x65x183 cmVikt 72 kgMax användarvikt 200 kg 
 • Crosstrainer Premium FC BT

  Crosstrainer Premium FC BT
  Crosstrainer speciellt utvecklad för företagsmarknaden och dig som vill ha det allra bästa. Passar till dig som klara mål med träningen och höga krav till komfort. Justerbar lutning i pedalerna (manuell&hellip:

Fler tips på crosstrainer

 • Crosstrainer Hammer Crossmotion BT

  Crosstrainer Hammer Crossmotion BT
  Hammer Cross Motion BT är en prisvärd Crosstrainer som är utrustad med Bluetooth vilket inte är så vanligt i denna prisklass. Med bluetooth-anslutningen öppnas ytterligare möjligheter?
 • Crosstrainer EasyFlex, BH Fitness

  Crosstrainer EasyFlex, BH Fitness
  BH Fitness Easy Flex har ett magnetiskt motståndssystem för tysta och smidiga rörelser.Tack vare dess hopfällbara konstruktion blir den extremt smidig att förvara i hemmet.Displayen är lättanvänd&hellip:
 • Atlanta Crosstrainer med träningsprogram

  Atlanta Crosstrainer med träningsprogram
  AnvändningsområdeCrosstrainer för hemanvändare eller företaget. Med denna tränar ni effektivt kondition och styrka i armar, ben, bröst och rygg.När maskinen inte används kan den rullas undan på sina transporthjul. ProduktinformationKullager av hög kvalitet ger maskinen lång livslängd. Bakgrundsbelyst display gör det lättare att följa din träning genom hela passet.  Med 16 motståndsnivåer hittar du alltid rätt motstånd och de 24 träningsprogrammen varar pulsbaserade i kombination med det medföljande pulsbältet optimerar varje träningspass. Fakta och egenskaper Bakgrundsbelyst display som visar tid, distans, kaloriförbrukning puls, watt, hastighet, tramptag per minut mm.16 motståndsnivåer24 träningsprogram varar 4 användardefinieradeInkluderar pulsbaserade träningsprogram som gör att maskinen själv ställer motståndet utifrån din aktuella puls(det inkluderade trådlösa pulsbältet sänder konstant din puls till maskinen)Svänghjul på 9 kg för jämn gångSteglängd 40 cmPulsbälte är inkluderatNivåjustering av ben för ev ojämna golvTransporthjul för att enkelt kunna flyttasVikt 51 kgMått LxBxH 134x54x150 cmMax användarvikt 150 kg 
 • BH Fitness Super Khronos TFT, Crosstrainer

  BH Fitness Super Khronos TFT, Crosstrainer
  Njut av multimediafunktionerna som denna crosstrainer erbjuder samtidigt som du utför ett högintensivt träningspass. Super Khronos TFT ger dig möjligheten av att ha kul medan du tränar tack vare att du håller dig uppkopplad och kan därför underhålla dig med internet, tv, videos och annat kul. Träningsmaskinen har inbyggda högtalare, fläkt, 12 träningsprogram och 24 intensitetsnivåer – och allt kontrolleras från en 7” touchskärm. Förutom underhållningsmöjligheterna är denna crosstrainer bekväm och ger en naturlig rörelse genom träningen eftersom pedalerna har minimalt avstånd från varandra och en lång steglängd.
 • Tunturi Fitness Cardio Fit C30 Rear, Crosstrainer

  Tunturi Fitness Cardio Fit C30 Rear, Crosstrainer
  Nå dina personliga mål med Cardio Fit C30 från Tunturi. Med denna crosstrainer kan du antingen komma i form eller arbeta med att bibehålla din form. Träna i ditt eget tempo och på din egen nivå! Med en crosstrainer tränar du hela kroppen. Bränn fett och bygg upp din kondition. Skärmen med tydlig display visar de viktigaste parametrarna medan du tränar. Hastighet, tid, distans, kalorier, kadens och hjärtfrekvens registreras. Crosstrainern är bakhjulsdriven och har en svänghjulsvikt på 5 kg. Ställ enkelt in motståndet till en av de 8 möjliga nivåerna. Tack vare den inbyggda hållaren till surfplattor och mobiler kan du fördriva tiden på crosstrainer genom att kolla på din favoritserie eller en bra film när du tränar, missa aldrig ett avsnitt eller ett träningspass. R
 • Crosstrainer Titan Life Athlete C55

  Crosstrainer Titan Life Athlete C55
  Titan Life ATHLETE C55 är en genomtänkt crosstrainer i snygg design.Life ATHLETE C55 är utrustad med elektroniskt justerbart magnetmotstånd i 32 nivåer och?
 • Crosstrainer Finnlo CleverFold CF70 BT

  Crosstrainer Finnlo CleverFold CF70 BT
  FINNLO CleverFold CF70 BT är en bakhjulsdriven Crosstrainer som passar perfekt om du ont om utrymme eftersom den är ihopfällbar. Färgdisplayen är utrustad med 22 träningsprogram vilket?
 • Crosstrainer Master Fitness CR30

  Crosstrainer Master Fitness CR30
  Crosstrainer Master Fitness CR30 ingår i serien Yellow Edition som är en serie träningsmaskiner som huvudsakligen vänder sig till den kräsne hemanvändaren.CR30 är en bakhjulsdriven Crosstrainer?
 • Titan Life Athlete C95 Crosstrainer, framhjulsdriven

  Titan Life Athlete C95 Crosstrainer, framhjulsdriven
  Titan Life Athlete C95 är din perfekta cross trainer för träning i hemmet! Den aktiva rörelsen av ben, bål och armar förbrukar mycket energi. Med måttlig motion bränner kroppen ungefär 600 kilokalorier per timme. En annan fördel med crosstrainer träning är att det kardiovaskulära systemet förbättras, pulsen sänks, syreupptagningen ökar och hjärtat blir effektivare. Crosstrainers är också att föredra om man lider av knä eller andra led problem då rörelsen är mjukare än på till exempel ett löp eller gångband.
 • FitNord Hiker 200R Crosstrainer, bakhjulsdriven

  FitNord Hiker 200R Crosstrainer, bakhjulsdriven
  Högkvalitativ och elegant crosstrainer för hemträning. Det lilla extra i en crosstrainer, för en rimlig summa pengar. Köp träningsutrustning på Sportproffsen.se
 • Titan Life C65 Crosstrainer, bakhjulsdriven

  Titan Life C65 Crosstrainer, bakhjulsdriven
  Titan life C65 är en snygg och stilig bakhjulsdriven crosstrainer för hemmaträning. Titan Life C65 är utrustad med det nya inbyggda Drive Force systemet med magnetiskt motstånd, vilket skapar känslan av ett 11 kg svänghjul utan att påverka priset.
 • Crosstrainer Hammer Crossfly BT

  Crosstrainer Hammer Crossfly BT
  Snyggt designad Crosstrainer som är utrustad med 18 inspirerande träningsprogram. Träningsdatorn är enkel att hantera med en hand "Push & Turn".Motståndet kan justeras 10 - 350 watt.?
 • Tunturi Performance C55 Crosstrainer, framhjulsdriven

  Tunturi Performance C55 Crosstrainer, framhjulsdriven
  Tunturi Performance C55 är en stabil, mångsidig och riktigt effektiv framhjulsdriven crosstrainer samt ergometer. Den har 32 motståndsnivåer och 20 träningsprogram som tillsammans garanterar en utmanande träning även för mer avancerade motionärer. Tack vare ergometern kan du följa träningen noga.
 • Abilica Premium FC BT, Crosstrainer

  Abilica Premium FC BT, Crosstrainer
  Abilica Premium FC BT är en crosstrainer speciellt designad för företagsmarknaden och de som vill ha det bästa. Lämplig för dig som har tydliga träningsmål och höga komfortkrav. Justerbart ryggstöd i pedalerna. Stor och robust crosstrainer med elektromagnetisk motstånd (EMS) och steglängd på 51 cm. Starkt motstånd innebär att Abilica Premium FC BT erbjuder utmaningar för även de som är bra tränade. Förstärkt konstruktion för att motstå flera timmar av daglig användning. Justerbara skenor låter dig ställa in pedalerna till fem olika nivåer med gradvis ökande motbacke. Perfekt för olika träningspass i olika muskelgrupper. Dator med inbyggd Bluetooth för anslutning av iPad / iPhone och Android-surfplattor. Med gratisappen iConsole + Training och Kinomap kan du b
 • Crosstrainer MAXXUS CX 9.1

  Crosstrainer MAXXUS CX 9.1
  Crosstrainer 9.1 är utformad så att rörelseföljden kommer så nära den naturliga rörelsen som möjligt. Displayen har en POLAR-kompatibel mottagare installerad…
 • BH Fitness EASY FLEX, Crosstrainer

  BH Fitness EASY FLEX, Crosstrainer
  Med sin hopfällande design och pedaler på 45 cm möjliggör denna maskin ett intensivt träningspass samtidigt som den smidigt går att fälla ihop för enkel förvaring. Tack vare svänghjulsvikten på 20 kg klarar maskinen regelbunden användning och med den tydliga skärmen kan hela familjen njuta av denna träningsmaskin från BH Fitness.
 • Gymstick Pro 20.0, Crosstrainer

  Gymstick Pro 20.0, Crosstrainer
  Gymstick PRO 20.0 Crosstrainer är en toppmodern träningsutrustning utvecklad speciellt för aktiv och kontinuerlig användning på offentliga gym. PRO 20.0 Crosstrainer erbjuder en utmärkt träningskänsla samt prestanda som räcker för även de mest krävande fitnessentusiasterna. Tack vare många olika träningsprogram är träning med PRO20.0 crosstrainer effektiv och motiverande. Det önskade programmet är enkelt att välja och följa från den klara LED-matrisskärmen, som också visar alla de viktigaste träningsuppgifterna med en överblick. Magnetmotståndet på hög nivå är datorstyrt och innehåller upp till 32 olika motståndsnivåer, vilket möjliggör precis rätt träningsmotstånd för alla. Enhetens 13,5 kg svänghjul är helt i en egen klass och gör träningen smid
 • Vision S60 Suspens crosstrainer

  Vision S60 Suspens crosstrainer
  AnvändningsområdeVision S60 passar för fullt kommersiellt bruk. Produktinformation:Det tunga svänghjulet garanterar en mycket jämn komfortabel elliptisk rörelse.   Bild 2Den stora klassiska displayen har utformats med ett mål i sikte - att komma igång med din träning direkt. Tryck bara på GO! Du ser enkelt tid, distans, kalorier, motstånds watt, distans och puls. 12 träningsprogram för din inspiration. Bild 3De överlappande pedalerna och en plattare elliptisk bana med generös steglängd ger en mera naturlig rörelse som gång eller löpning. S60 erbjuder en exceptionellt jämn, stabil och bekväm träning på grund av dess unika upphängning och tunga stålramar. Det är praktiskt taget helt tyst och underhållsfritt.  Bild 4S60:s multipositioneringshandtag passar alla användare och lägger till variation i din träning.  Bild 5 Utrustad med en tvåstegs generator som genererar ström till maskinen kräver den inte att vara kopplat till ett eluttag utan kan fritt placeras i rummet.  Fakta och egenskaperStor LCD display med 12 träningsprogram och viktig data såsom tid, distans, kalorier, hastighet, motstånd, nivå, Varv/min, watt, puls, Målpuls, % av max mm.12 träningsprogram Classic (Manual, Interval, Fat Burn, Random), Watts (Constant Watts, Interval Watts, Hill Watts), Goal (Time Goal, Distance Goal, Calories Goal), HRT (HRT Weight Loss, HRT Interval) Passport Media Ready (Se video 2 nedan - tillbehör) Pulsbälte för trådlös överföring av pulsen ingår.53,4 cm steglängdHöjd på steg 23 cm11 kg svänghjul för garanterat jämn gångMagnetiskt motstånd med självgenererande generator25 motståndsnivåerStora pedalerHållare för vattenflaska och läsplatta för böcker, tidningar etc.Vikt 140 kgMått LxBxH: 186x75x163 cmMått uppfälld LxBxH: 130x79x170 cm Max användarvikt 182 kg OBS 2 års garanti 
 • Finnlo Finum III, Crosstrainer

  Finnlo Finum III, Crosstrainer
  FINNLO Finum III – en perfekt crosstrainer för hemmabruk. Träning pa crosstrainern är ett skonsamt alternativ till jogging eller promenader, med skillnaden att du kan nå en något högre kaloriförbrukning. På grund av konstant rörelse av armarna, tränas stora musklergrupper på överkroppen och hela kroppen stärks. Detta ökar effektiviteten i träningen och kan leda till fettminskning. Finum III drivs av ett högkvalitativt spårbälte. Motståndet tillhandahålls av ett permanentmagnetbromssystem med vilket intensitetsinställningar är möjliga med hög precision. Motståndsstyrningen sker manuellt. Precisionskullager och högkvalitativ 16 kgs tröghet säkerställer en harmonisk konditionsträning. I den moderna LCD-displayen visas alla viktiga träningsdata. Med den praktis
 • Crosstrainer CleverFold EF90 BT hopfällbar

  Crosstrainer CleverFold EF90 BT hopfällbar
  Nya generationens smarta crosstrainer som sparar 60% plats uppfälld när den inte används. Stabil under träningen, hög kvalitet och efter träningen kan du med ett par handgrepp fälla upp den och spara plats. Hjul gör att du kan rulla undan den, de 3 hjulen gör att den kan vridas när du rullar den. Många träningsprogram och möjlighet att via Bluetooth ansluta till olika träningsappar ger dig extra motivation och effektivare träning. Stor och högupplöst bakgrundsbelyst skärm ger dig tydligt viktig träningsdata genom passet.  Vill du ha omväxling i träningen?Multimedieunderhållning med Bluetooth-teknikTräna till filmer på YouTube eller höj pulsen med din favoritmusik, ge dig ut på en motiverande livesträcka och dokumentera och jämför dina träningsframsteg med en kompatibel träningsapp. Med träningsappen BitGym visas den runda du väljer som video på din smartphone. Ju snabbare du trampar, desto snabbare susar fram du genom t.ex. skogen eller längs havet. Det är bara att lägga mobilen i hållaren för smartphone/surfplatta. Variationen och motivationen får du på köpet. Träningspasset flyger förbi. Via usb-anslutningen kan du ladda din smartphone eller surfplatta under träningen. 22 träningsprogram ger dig variation i träningen. Allt sköts av displayen. Pulsstyrd träningMaskinen levereras med sensorer för handpuls men blir än bättre med trådlöst pulsbälte (tillval) som konstant ger aktuell puls utan du behöver hålla händerna på sensorer. De pulsstyrda träningsprogrammen styr automatiskt motståndet efter din puls för effektivast träning. 18 kg svänghjul/svängmassa och tyst gång, varför inte träna framför TV:n? Fakta och egenskaper: Bakgrundsbelyst display med en massa funktioner och träningsdataBluetooth för att koppla olika träningsappar till mobil/surfplatta22 träningsprogram16 motståndsnivåer18 kg svänghjul Motstånd 10-350 WSteglängd 43 cmMagnetmotstånd för jämn och tyst gångMottagare för trådlöst pulsbälte (bältet är tillbehör)Max användarvikt 130 kgVikt 54 kgMått LxBxH 175x50x175 cmMått uppfälld LxBxH 74x50x156 cm  
 • Hammer Sport Cleverfold EF90 BT, Crosstrainer

  Hammer Sport Cleverfold EF90 BT, Crosstrainer
  Skrymmande proffsmodell eller fällbar med lägre kvalitet? Med vår ellipstränare CleverFold EF90 BT slipper du välja! EF90 BT är en ellipstränare med gymkvalitet som kan fällas ihop till 60 % av storleken i uppfällt läge. Du tränar på en extremt stabil och högkvalitativ träningsmaskin med en modern träningsdator. Efter träningen kan du fälla ihop maskinen med några enkla handgrepp och ställa den i ett hörn eller bredvid ett skåp. Olika förinstallerade träningsprogram och kompatibiliteten med olika träningsappar tack vare Bluetooth ger dig ny motivation för varje träningspass! Puls, kondition, viktminskning och muskler – EF90 BT blir din personliga tränare. Ellipstränaren CleverFold EF90 BT behöver bara tre handgrepp för att fällas ihop efter träningspasset.
 • Titan LIFE Athlete C55, Crosstrainer

  Titan LIFE Athlete C55, Crosstrainer
  Titan Life ATHLETE C55 är en genomtänkt crosstrainer i exklusiv design. Utrustat med justerbart magnetmotstånd. TITAN LIFE Athlete C55 är en stor crosstrainer som erbjuder solid kvalitet på hemträningsnivå. Steglängd på hela 40 cm och ett avstånd på 35 cm mellan pedalerna ger denna crosstrainer god rörlighet och god effekt för hela kroppen. Det 8 kg tunga svänghjulet ger en lätt och glidande rörelse och intensitet under alla motståndsnivåer, vilket ger dig ett väldigt solitt träningspass. Crosstrainern har handpulssensorer på styret. Max användarvikt på 120 kg Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har fötter. Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan sk
 • Crosstrainer Commercial 12.9

  Crosstrainer Commercial 12.9
  NordicTrack Commercial 12.9 crosstrainer har en kommersiell stålkonstruktion tillsammans med omfattande funktioner. Commercial 12.9 har ett justerbart lutning på steget och ett 14 kg svänghjul. Utöver&hellip:
 • Finnlo Loxon III, Crosstrainer

  Finnlo Loxon III, Crosstrainer
  Crosstrainern LOXON från FINNLO kombinerar funktion med komfort och är din perfekta träningspartner för kardioträning hemma. Hjärtat på denna crosstrainer är datorn med högkvalitativ blå bakgrundsbelyst display, vilken ger en exakt anpassad och varierad träning. Här kan träningens intensitet ställas in på upp till 16 nivåer, med 12 fördefinierade belastningsprofiler eller 4 pulsstyrda program. Tack vare snabbstarttangenten kan du börja med kardioträningen direkt. Du kan enkelt mäta pulsen med crosstrainern Loxon, via handsensorn eller det separat tillgängliga bröstbandet. Pulsgräns kan ställas in individuellt och ser till att kardioidrottare tränar med ett individuellt perfekt pulsintervall. För komfort sörjer FINNLO Loxons precisionskullager, som säkerställer
 • Finnlo Maximum Elliptical El 8000, Crosstrainer

  Finnlo Maximum Elliptical El 8000, Crosstrainer
  Den elliptiska träningsmaskinen från FINNLO MAXIMUM är en ergometer som ger dig kvalitetsträning på hemmaplan. Träningens intensitet kan ställas in exakt mellan 25–200 watt och även pulsstyrd träning är möjlig. Pulsen mäts med handpulssensorerna eller genom den integrerade Polar-kompatibla pulsmottagaren för bröstbälten (tillval). Den elliptiska träningsmaskinen har en mycket robust konstruktion och tål frekvent träning. 14 kg svängvikt och precisionskullager garanterar en jämn och balanserad rotation och hög träningskomfort. Finnlo Maximum Elliptical hjärta är en träningsdator med stor LED-display. Alla data som rör din träning visas överskådligt och alla program kan väljas direkt med en knapptryckning. Träningsmaskinen har tio program som ger dig variatio
 • Tunturi Competence C85 Crosstrainer, framhjulsdriven

  Tunturi Competence C85 Crosstrainer, framhjulsdriven
  Tunturi Endurance C85 är en stabil och mångsidig framhjulsdriven crosstrainer som tillfredsställer även den mest krävande användaren. Utrustad med ett elektromagnetiskt motstånd med 58 motståndsnivåer och hela 44 träningsprogram som garanterar att träningen aldrig är långtråkig!
 • Crosstrainer Finnlo E-Glide SR

  Crosstrainer Finnlo E-Glide SR
  FINNLO E-Glide SR är en crosstrainer med drivsystem som liknar en spinningcykel. E-Glide SR är utrustad med en modern träningsdator som låter dig styra alla träningsfunktioner centralt.?
 • Crosstrainer MAXXUS - CX 4.3f

  Crosstrainer MAXXUS - CX 4.3f
  Den moderna skärmen på den här crosstrainern är utrustad med klara och lättanvända knappar vilket gör att du kan agera intuitivt och snabbt, utan att behöva lägga dig in i cykelns…
 • Toorx ERX-100 HRC, Crosstrainer

  Toorx ERX-100 HRC, Crosstrainer
  Toorx ERX-100 är en solid crosstrainer som ger dig mycket värde för pengarna. Den är utrustad med ett 14 kg svänghjul och en tydlig dator. Datorn är lätt att använda och ger dig 16 motstånd. Den är utrustad med 12 program och datorn på Toorx ERX-100 visar både skanning, distans, tid, kalorier, puls, hastighet, RPM och watt. Steglängden är 38 cm. Den har en inbyggd mottagare för trådlöst pulsband, så du kan följa din hjärtfrekvens kontinuerligt och använda värdena aktivt i träningen. Maximal användarvikt är 150 kg. Nedladdningsbara filer Produktblad ERX-100 HRC Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har fötter. Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan
 • Gymstick PRO 20.0 Crosstrainer

  Gymstick PRO 20.0 Crosstrainer
  Toppmodern crosstrainer utvecklad för aktiv använing. Många träningsprogram med 32 motståndsnivåer. Tystgående, enkel att flytta och perfekt för hemträning.
 • Gymstick GX 6.0 Crosstrainer

  Gymstick GX 6.0 Crosstrainer
  Den stiliga Gymstick GX 6.0 Crosstrainer passar för kvalitetsmedvetna hemmatränare som letar efter en mångsidig och lättanvänd crosstrainer.
 • Reebok GX40S Crosstrainer

  Reebok GX40S Crosstrainer
  Reebok GX40S är en kraftfull crosstrainer som erbjuder hög användarkomfort. Med crosstrainerns 32 olika motståndsnivåer kan du effektivt köra helkroppsträningar och förbättra din kondition.
 • Crosstrainer Cross-Motion BT *Bäst i test 2019*, Hammer

  Crosstrainer Cross-Motion BT *Bäst i test 2019*, Hammer
  Hammer Cross-Motion BT är utrustad med 22 st olika träningsprogram, däribland 12 st förkonfigurerade program och 4 st pulsbaserade program för att få den mest hälsofokuserade träningen.Via praktisk&hellip:
 • BH Fitness FDC20 TFT, Crosstrainer

  BH Fitness FDC20 TFT, Crosstrainer
  Konstruerad med en förstärkt struktur och ett av de största framstegen på marknaden är denna crosstrainer från BH Fitness anpassad för de längre och tyngre användarna. Få det mest kompletta träningspasset med den inbyggda högtalaren, fläkt, 12 förinställda program och 24 intensitet nivåer - allt kontrollerat från 7-tums pekskärm. Tack vare multimediaspelare kan du ha kul på ditt träningspass med anslutningen och dess specialfunktioner: internet, TV, videor etc. BH Fitness FDC20 TFT lämpar sig för semi-professionellt bruk. Den är dessutom speciellt framtagen för att klara mer än 20 timmars användning i veckan och passar därför bra i mindre gymanläggningar eller föreningar.
 • FitNord Hiker 1000F, Crosstrainer

  FitNord Hiker 1000F, Crosstrainer
  FitNord Hiker 1000F Crosstrainer tar hemmaträningen till en helt ny nivå. Förutom ett anständigt träningsmotstånd har denna crosstrainer en stor pekskärm, mångsidiga program och en Wi-Fi-anslutning med många multimediaapplikationer! Hiker 1000F har ett 7 kg svänghjul som roterar i båda riktningar och justeras med magnetiskt motstånd, vilket garanterar ett jämnt flöde. Tack vare den långa steglängden på 50 cm blir träningen bekväm och snäll mot dina leder. Hiker 1000F Crosstrainer erbjuder förstklassig komfort. Enheten har en 10,1-tums färgpekskärm med det lättanvända operativsystemet iConsole +. Skärmen styr ett stort antal program och träningsmaskinen erbjuder 12 förinstallerade träningsprogram för att få fart på förbränningen. Utöver dessa innehåller p
 • Cross Stepper Hammer Crosstrainer/Trappmaskin

  Cross Stepper Hammer Crosstrainer/Trappmaskin
  Hammer Cross Stepper är en kombination av trappmaskin och crosstrainer. Jämfört med en vanlig trappmaskin så rör du även benen i elliptisk form, på liknande sätt som för en Crosstrainer.?
 • Gymstick IC 3.0 Crosstrainer

  Gymstick IC 3.0 Crosstrainer
  Elegant crosstrainer designad för hemmaträning som garanterat kommer att ge dig både bekväm och effektiv träning! Beställ idag från oss på Sportproffsen.se
 • Tunturi Fitness C50-R Performance, Crosstrainer

  Tunturi Fitness C50-R Performance, Crosstrainer
  Letar du efter ett utmanande och varierat träningsprogram? Vill du sätta tydliga mål för dig själv? Upptäck C50-R från Tunturis Performance-sortimentet, med olika program och feedback. Med denna träningsmaskin tränar du armar, ben och överkropp på en och samma gång. Den lutande bildskärmen, de justerbara komfortpedalerna, de ergonomiska handtagen och den bakre drivmekanismen som ger ett brett insteg garanterar en naturlig hållning medan du tränar. De inbyggda handsensorerna hjälper dig att ha koll på pulsen medan du tränar och den tydliga displayen visar viktiga data som behövs för att kunna utvärdera träningen. Tack vare transporthjulen är det även möjligt att flytta runt på träningsmaskinen för att enkelt kunna placera den precis där du vill. Med en roterande
 • Casall XT600, Crosstrainer

  Casall XT600, Crosstrainer
  Det här är Crosstrainern för användaren som vill utvecklas från nybörjarnivår till mer intensiv träning. XT600 är en väldigt bra modell med stabil ramkonstruktion, tyngre svänghjul (9kg) vilket ger ett jämnare och bättre motstånd. Crosstrainer XT600 har en stor och tydlig display som är kompatibel med IC+ Training app som ger dig betydligt mer träningsdata och enklare träningsöverblick. Crosstrainern har 32 motståndsnivåer och erbjuder 12 st träningsprogram. Handpulssensorer med pulsbälte medföljer.
 • Air Beast, inSPORTline

  Air Beast, inSPORTline
  Display:Förinställda intervallprogram, som gör att du kan starta träningen med en knapptryckning, är en av huvudfunktionerna i Air Beast. Programmen är inriktade på hög intensiv intervallträning&hellip:
 • Schwinn 430I ELLIPTICAL

  Schwinn 430I ELLIPTICAL
  En prisvärd crosstrainer med funktioner som passar alla hemanvändarnivåer. Schwinn 430i är en elegant och modern crosstrainer med allt du behöver för effektiv träning och fettförbränning. Trots det låga priset erbjuder 430i ett stort antal toppfunktioner, vilket gör den till en av de mest populära crosstrainerna världen över. Schwinn 430i crosstrainer är utrustad med 22 träningsprogram som gör din träning mångsidig och rolig. Dess högkvalitativa magnetiska motstånd är mycket tyst vid användning och erbjuder 20 motståndsnivåer, vilket gör den lämplig för användare på alla nivåer, oavsett kondition. Den har en tvådelad skärm som låter dig se dina träningsdata även när boken eller iPaden sitter i hållaren ovanpå konsolen. LCD-skärmar med hög upplösnin
 • FitNord Climber 300, Hybrid Crosstrainer och Climbing-maskin

  FitNord Climber 300, Hybrid Crosstrainer och Climbing-maskin
  En crosstrainer ger effektiv träning främst för benmuskler och syreupptagning. Climber 300 har 15 motståndsnivåer och 13 träningsprogram för variation.
 • ProForm Hiit Trainer

  ProForm Hiit Trainer
  ProForm Hiit Trainer är en kraftig stegmaskin som är en blandning av stegmaskin och crosstrainer. Maskinen lämpar sig för såväl hård intervallträning som som för långa lugna pass.Specifikationer:13?
 • Crosstrainer i.FDC20 Studio, BH Fitness

  Crosstrainer i.FDC20 Studio, BH Fitness
  Denna produkt har utrustats med Bluetooth så att du kan träna med olika appar genom att ansluta en smartphone eller läsplatta till din träningsmaskin.OBS! Vänligen följ utvecklingen av respektive&hellip:
 • Crosstrainer Endurance 520 E, Pro-Form

  Crosstrainer Endurance 520 E, Pro-Form
  iFit Live. Ett av marknadens mest interaktiva träningssystem. Här kan du teckna en rutt på Google Maps, eller tävla med vänner som använder samma system.Gå in på www.ifit.com för mer information&hellip:
 • Elliptical Trainer Avalor ET, inSPORTline

  Elliptical Trainer Avalor ET, inSPORTline
  En Crosstrainer från inSPORTline av professionell standard och med svänghjul i fram för effektiv helkroppsträning.inSPORTline Avalor ET har en kraftig konstruktion som klarar användarvikter upptill&hellip:
 • Tunturi Endurance C80 Crosstrainer, bakhjulsdriven

  Tunturi Endurance C80 Crosstrainer, bakhjulsdriven
  Tunturi Endurance C80 är en stabil och mångsidig bakhjulsdriven crosstrainer samt ergometer för aktiva tränare. Den har ett stort svänghjul med 58 motståndsnivåer, som möjliggör även tuff träning. Ett mångsidigt programutbudet med hela 44 olika program!
 • Titan Life Athlete C77 Crosstrainer, bakhjulsdriven

  Titan Life Athlete C77 Crosstrainer, bakhjulsdriven
  Titan Life Athlete C77 är din perfekta cross trainer för träning i hemmet! Den aktiva rörelsen av ben, bål och armar förbrukar mycket energi. Med måttlig motion bränner kroppen ungefär 600 kilokalorier per timme. Maskinen är bakhjulsdriven och kan ta en max vikt på 150kg. Här hittar du elektroniskt justerbart magnetiskt motstånd på 32 nivåer och 12 förprogrammerade träningsprogram. Jämfört med en framhjulsdriven crosstrainer kräver en bakhjulsdriven crosstrainer något mindre utrymmes, vilket gör att den passar speciellt bra i mindre bostäder.
 • Crosstrainer E35

  Crosstrainer E35
  Sole har på kort tid gjort succé världen över tack vare sina mycket konkurrenskraftigt prissatta träningsmaskiner. Sole E35 harr en 7,5 ? display med en bakgrundsbelyst LCD-skärm. Sole E35 har&hellip:
 • Flow Fitness Glider DCT2500i Crosstrainer, bakhjulsdriven

  Flow Fitness Glider DCT2500i Crosstrainer, bakhjulsdriven
  Flow Fitness Glider DCT2500i är en lättanvänd och välutrustad crosstrainer av hög kvalitet för aktiv hemmaträning. Den högklassiga stålramen tål hård användning och redskapet passar därför utmärkt för regelbunden träning. Crosstrainern DCT2500i har 24 olika träningsprogram som hjälper dig att hålla träningen mångsidig och effektiv.
 • Crosstrainer Finnlo Ellypsis E3000

  Crosstrainer Finnlo Ellypsis E3000
  Premium-Crosstrainer med en steglängd på 50 cm och varierade, motiverande träningsprogram. En cardioträningsmaskin som kombinerar dynamisk och ledskonande kardiovaskulär träning med perfekt kroppstoning.Kom?
 • Airdyne AD8, Schwinn

  Airdyne AD8, Schwinn
  Nya Schwinn Airdyne AD Pro utnyttjar det ikoniska Schwinn-luftmotståndet, ryktet om hållbarhet och prestanda och uppdaterar det med en design och funktion som fungerar perfekt med dagens unika träningskrav&hellip:

Två olika typer av Crosstrainers

Man kan dela in crosstrainers i två olika typer. De kan vara framhjulsdrivna eller bakhjulsdrivna. Det man menar då är det svänghjul som i maskinen skapar den elliptiska rörelsen. Om maskinen är fram- eller bakhjulsdriven är helt enkelt var i förhållande till pedalerna som drivet sitter.

Framhjulsdrivna crosstrainers har en flackare rörelse då fötternas plattor är monterade längre ifrån svänghjulet. Om du vill ha en så elliptisk rörelse som möjligt är det denna typ av maskin du ska köpa. En fördel med dessa är också att de oftast är med kompakta och tar upp mindre plats. Vi rekommenderar att titta på crosstrainers från Schwinn.

Bromsning och motståndsvikt

För att det ska bli nån träning måste en crosstrainer ha bromsat motstånd. Vanligast är att bromsningen är elektromagnetisk. Fördelen med det är att träningsmaskinen får en längre livslängd, mycket tack vare färre rörliga delar under kåpan. Justering av motstånd påverkar magneternas bromsning av drivhjulet.

För att kunna variera din träningsintensitet ska din crosstrainer ha ett brett spektrum av motståndsnivåer. De billiga maskinerna har ofta för lite motståndsnivåer. Dels kan det vara så att det saknas riktigt tunga motstånd och då kommer du till en punkt där du vuxit ifrån din maskin och behöver köpa en ny. Dels kan det vara för få steg mellan, vilket gör att du inte kan finjustera din träning tillräckligt bra.

Förbränning med crosstrainer

För dig som vill träna för att bränna kalorier och gå ned i vikt kan det vara intressant att veta din kaloriförbrukning. Det finns crosstrainers som du ställer in din vikt och ålder. Beroende på intensiteten i ditt träningspass får du en siffra på din kaloriförbränning i kcal. Vill du vara något mer exakt kan du använda en pulsklocka med mätning av kaloriförbrukning.

Om du är ute efter fettförbränning är det låg intensitet du ska jobba med. Ju högre puls desto mer av kolhydrater används till förbränning. Låg intensitet och lång träningstid är det som tar mest kalorier från fettdepåer och därmed högre fettförbränning.

Hur mycket kostar en Crosstrainer?

Det finns crosstrainers i alla olika prisklasser. Vi har valt att ta med de träningsmaskiner som är av kvalité som håller i flera år. Vår erfarenhet av riktigt billiga crosstrainers från t.ex. jula eller rusta är att de lätt går sönder.

Beroende på hur mycket funktioner, design och individanpassning du vill ha finns det bra crosstrainers från 3000 kr upp till de absolut bästa crosstrainers från Vision som kan kosta uppemot 60 000 kr. De sistnämnda är det oftast bara gym som köper, men tycker du att endast det bästa är gott nog för dig så är det fritt fram för privatpersoner att köpa dessa och träna med hemma.

En rekommendation i mellanprisklassen är Assault Bike som ger mycket värde för pengarna. Fördelen med att köpa en maskin att ha hemma är att du kan träna crosstrainer varje dag.

Det som många gillar med crosstrainers som träningsform är att hela kroppen tränas och att man får bättre kondition. Du ska dock ha i åtanke att du bygger inte så mycket styrka med denna typ av maskin. Vill du träna allround styrka är ett bra multigym att rekommendera.

Crosstrainers för hemmabruk

Den som har ett extra rum i sitt hem kan köpa en bra crosstrainer för hemmabruk. Det finns bra och prisvärda modeller på mellan 5-10 000 kr.

ileadilead