Crosstrainer

Med en crosstrainer kan man träna mångsidigt hela kroppen på en gång. Benen och rumpan jobbar när du rör underkroppen med hjälp av fotstöden / tramporna. Med händerna greppar man handtagen och jobbar med överkroppen. Ger träning av musklerna i axlar och armar, både fram och baksida. Samtidigt jobbar ditt hjärta, du förbättrar och tränar din kondition samt förbränner kalorier.

Exempel på crosstrainers som finns att köpa online

Det finns en hel uppsjö av crosstrainers och elliptiska cyklar på marknaden. De skiljer sig åt lite i konstruktion, pris och tänkt målgrupp. Här nedanför har vi samlat ihop de träningsmaskiner som finns hos nätbutiker inom träning och hälsa. Klicka på den crosstrainermaskin du vill läsa mer om.

Populärt inom crosstrainer

 • Gymstick FTR 90 Crosstrainer, framhjulsdriven

  Gymstick FTR 90 Crosstrainer, framhjulsdriven
  Crosstrainern Gymstick FTR90 är ett säkert val för den aktiva motionären som uppskattar en ganska liten och stilren framhjusdriven crosstrainer. Maskinen är stadig och har en lång och behaglig rörelsebana (46 cm) trots sin nätta storlek.
 • Tunturi Platinum PRO Crosstrainer, framhjulsdriven

  Tunturi Platinum PRO Crosstrainer, framhjulsdriven
  Tunturi Platinum PRO har allt man kan önska sig av en framhjulsdriven crosstrainer. Den stabila ramen tillsammans med den ergonomiska utformningen och eleganta designen gör denna crosstrainer till en idealisk träningsmaskin.
 • Tunturi Competence C25 Crosstrainer, framhjulsdriven

  Tunturi Competence C25 Crosstrainer, framhjulsdriven
  Tunturi Competence C25 är en lättanvänd framhjulsdriven crosstrainer som passar för dig som vill ha ett förmånligt och enkelt redskap för hemmaträningen. Den har åtta motståndsnivåer, tre olika program och en tydlig LCD-skärm. Den här crosstrainern passar speciellt dem som vill ha en bra bas crosstrainer.
 • FitNord Hiker 100R Crosstrainer, bakhjulsdriven

  FitNord Hiker 100R Crosstrainer, bakhjulsdriven
  FitNord Hiker 100R är en smal och lättanvänd crosstrainer, perfekt för hemmagym. Upptäck Sportproffsen.se stora utbud av träningsartiklar och elcyklar.

Fler tips på crosstrainer

 • Titan Life C35 Crosstrainer

  Titan Life C35 Crosstrainer
  Bakhjulsdriven crosstrainer för hemträning. 21 träningsprogram för varierande träning och styre med pulssensorer. Display visar tid, hastighet, puls och kalorier.
 • Reebok ZJET 460 Crosstrainer

  Reebok ZJET 460 Crosstrainer
  Crosstrainer Reebok ZJET 460 med 9 kg svänghjul, Bluetooth, träningsprogram samt många funktioner. Väldigt tyst drift, oavsett träningsnivå.
 • Tunturi Competence C20 Crosstrainer, bakhjulsdriven

  Tunturi Competence C20 Crosstrainer, bakhjulsdriven
  Tunturi Competence C20 är en lättanvänd bakhjulsdriven crosstrainer som passar alla, även nybörjare. Den har åtta manuellt inställbara motståndsnivåer, tre olika program som är enkla att använda på den tydliga LCD-skärmen.
 • FitNord Hiker 200R Crosstrainer, bakhjulsdriven

  FitNord Hiker 200R Crosstrainer, bakhjulsdriven
  FitNord Hiker 200R är en kompakt och robust crosstrainer med 7 kg svänghjul, mycket tyst drift, träningsdator och pulsmätare.
 • Crosstrainer MAXXUS CX 5.0

  Crosstrainer MAXXUS CX 5.0
  Crosstrainer MAXXUS CX 5.0Här en crosstrainer som väger 83kg, har måtten 194,5x70x169cm och kräver ett utrymme på 210x75x175cm för att du ska kunna använda den.Hjärtat i CX 5.0 är dess elektroniskt…
 • Master Fitness XC 500, Crosstrainer

  Master Fitness XC 500, Crosstrainer
  Denna träningsmaskin har självgenererande motstånd i form av en EMS magnet. Motståndet är tystlåtet och fantastiskt mjukt. Steglängden är hela 51 cm så även längre användare kan ta ut träningsrörelserna&hellip:
 • Sole - E35 Crosstrainer

  Sole - E35 Crosstrainer
  Sole E35 är en högpresterande crosstrainer med avancerade funktioner som förbättrar din träningsupplevelse. Den har en stor 7,5-tums bakgrundsbelyst LCD-skärm som visar din träningsdata tydligt.&hellip:
 • Titan LIFE C35, Crosstrainer

  Titan LIFE C35, Crosstrainer
  TITAN LIFE C35 Erbjuder dig en solid kvalitet på hemträningsnivå. Steglängd på 33 cm ger denna crosstrainer god rörlighet och god effekt för hela kroppen. Det 6 kg tunga svänghjulet är utrustat&hellip:
 • Crosstrainer CXM7

  Crosstrainer CXM7
  Produktinformation Crosstrainer CXM 7 har elektromagnetiskt motstånd, 12 kg svänghjul mm. För dig som vill ha en riktigt bra crosstrainer till ett lågt pris. Crosstrainer / Ergometer med elektromagnetiskt motstånd som kontrolleras via displayen och en motor. Hela 32 motståndsnivåer och förberedd för trådlös pulsmätning.  Fakta och egenskaper  Avancerad bakgrundsbelyst display med 7 fönster som samtidigt visar: hastighet, distans tid, kaloriförbrukning, puls och wattInställbara mål i din träning på:tid, distans, kalorier och max puls. Displayen meddelar om något värde överskrids.Fitness-test samt mätning av BMI.Elektromagnetiskt motstånd i hela 32 nivåer (motorkontrollerat) ger inga rörliga delar, skönare känsla att träna på, bättre motstånd och mindre fel.23 träningsprogram varav: 6 förprogrammerade30-400 W, justerbart i steg om 5 w 1 pulsstyrda program1 individuella program1 Motståndsprogram12 kg svänghjul för jämn gångAC adapter medföljerHandpuls i träningshandtagenTrådlös pulsmottagare, bältet är tillbehör, se relaterade produkter. Bältet gör att pulsen kontinuerligt sänds till maskinen och de pulsstyrda träningsprogrammen kan utnyttjas på ett bra sätt. De justerar automatiskt motståndet för att optimera träningen utifrån din aktuella puls.Fotpedalerna justerbara i 3 lägenTeflonbelagda kullager för jämnaste gång och slitstyrkaTransporthjul fram för att enkelt kunna flyttasFötterna är justerbaraSteglängd 39 cmVikt 59 kgMått LxBxH 134x69x158 cmMax användarvikt 150 kg  
 • Bowflex Max Trainer M6I, Trappmaskin

  Bowflex Max Trainer M6I, Trappmaskin
  Baserat på den bästsäljande Max Trainer® M5-modellen, med nästan 5000 5-stjärniga recensioner, erbjuder Bowflex® Max Trainer® M6-maskinen. Med 16 motståndsnivåer kan du ställa in motstånd och gå! Maximera din träningsresa med Max Trainer® M6. 16 motståndsnivåer 2 användarinställningar Visar träningszoner och har en kaloriförbränningsindikator Premiumhandtag med snabbknappar Flaskhållare Hållare för surfplatta / telefon Bakgrundsbelysning
 • Gymstick GX 6.0 Crosstrainer

  Gymstick GX 6.0 Crosstrainer
  Gymstick GX6.0 Crosstrainer är en modern och mångsidig träningsenhet som är idealisk för alla aktiva hemövare. Slät datorstyrt magnetiskt motstånd ger ett 16-stegs motstånd mot utmanande träning på alla nivåer av fitness. Många träningsprogram och utmärkt anslutning med träningsappar säkerställer att GX6.0 uppfyller alla behov av effektivt hemövning.
 • Master Fitness CR30, Crosstrainer

  Master Fitness CR30, Crosstrainer
  Crosstrainer i läcker design med skön träningskänsla. Bakhjulsdriften gör Master CR30 kompakt. Bra steglängd. Tydlig display med många program som håller motivationen på topp under träningspasset. Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har "fötter". Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi på Träningsmaskiner. com rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • MAXXUS CX 6.1, Crosstrainer

  MAXXUS CX 6.1, Crosstrainer
  Crosstrainer från MAXXUS med LCD-skärm som levereras i tre paket, har en steglängd på 58 cm, tål en maximal belastning på 160 kg och har 16 st olika motståndsnivåer för att utmana dig i din träning.&hellip:
 • Schwinn 570E ELLIPTICAL, Crosstrainer

  Schwinn 570E ELLIPTICAL, Crosstrainer
  Högkvalitativ crosstrainer för aktivt hemmabruk. Schwinn 570E crosstrainer är snygg och har moderna funktioner som hjälper dig ta din träning till nästa nivå. Den är utrustad med 29 träningsprogram som ger komfort och variation i ditt träningspass. Dess högkvalitativa magnetiska motstånd är mycket tyst vid användning och erbjuder 25 motståndsnivåer, vilket gör det lämpligt för användare på alla nivåer, oavsett konditionsnivå. Den långa steglängden på 51 cm gör träningen "skidlik", vilket minskar belastningen på leder och knän. Det passar därför perfekt för holistisk träning, från aktiva fitnessentusiaster till träning för äldre åldersgrupper. 570E är utrustad med en dubbelskärmskonsol som låter dig spåra träningsdata även när en bok eller iPad sitter i hållaren ovanpå konsolen. Från LCD-skärmar med hög upplösning övervakar du 13 olika indikatorer som ger omfattande information om träningens framsteg. Du övervakar i realtid tid, distans, hastighet, varvtal, kalorier, hjärtfrekvens, träningsförlopp, intensitet, måluppnåelse och det träningsprogram som används. Från ett brett utbud av träningsprogram hittar du ett program som passar dig och som motiverar och tar dig mot dina mål. Prova till exempel 12 profilprogram eller något av de 9 hjärtfrekvensprogram (4 för nybörjare, 4 för avancerade och 1 anpassat program). Dessutom har crosstrainern två konditionstester för olika användarnivåer (1 nybörjare och 1 mer avancerad) samt återhämtningstest. Du kan övervaka din puls med integrerade pulssensorer eller med en 5 kHz pulsbälte, som säljs separat. En bekväm 3-stegsfläkt blåser sval luft, vilket ytterligare ökar komforten under ditt träningspass. Med inbyggda akustiska högtalare kan du lyssna på din favoritmusik direkt från din MP3-spelare eller telefon. Med motoriserad lutningsjustering får du variation och gör träningen tyngre. Lutningen är justerbar från 0-10 grader, vilket bekvämt styrs direkt från knapparna på konsolen. Stora formade stativ håller fötterna på plats även under högintensiv träning. 570E Crosstrainer-anslutning Schwinn 570E är utrustad med den senaste Bluetooth-tekniken, som gör att enheten enkelt kan anslutas till flera applikationer. Du kan enkelt ansluta 570E Crosstrainer till flera applikationer som Schwinn-tränare, MyFitnesspal, Under armour Record, Google Health eller Apple Health. Med dessa appar kan du närmare övervaka utvecklingen av din träning och uppnå dina mål. Explore The World - applikation Med appen Explore The World kan du träna på de mest fantastiska vägarna runt om i världen. Träna i din egen takt och njut av landskapet medan appen automatiskt justerar din hastighet. Upplev fantastiska rutter av olika längd runt om i världen. Rutter läggs till varje månad så att du får njuta av nytt landskap gång på gång. Notera! Explore The Worlds gratisversion har tre rutter tillgängliga. Om du vill ha fler rutter måste du välja ett betalt abonnemang. Revolutionerande överföringsteknik Till skillnad från en marknad där det finns konstant konkurrens om den största svänghjulsvikten har Schwinn särskilt fokuserat på den omfattande utvecklingen av svänghjul och transmissionsteknik. Svänghjulets vikt berättar dock inte hela sanningen om enhetens nivå eller dess användbarhet. Den viktigaste faktorn är dess kinetiska rotationshastighet, vilket har störst effekt på känslan såväl som på hur motstånden känns. Schwinn crosstrainers har ett omkretsviktat svänghjul med tre gånger rotationshastigheten mot andra märken av trainers. Detta möjliggörs genom det stora utväxlingsförhållandet 1:11 samt det omkretsviktade svänghjulet, där vikten placeras på svänghjulets yttre kanter. Det ger en naturlig och lyhörd känsla även när du tränar på höga motståndsnivåer. Tack vare denna revolutionerande teknik kan svänghjulets vikt hållas låg, vilket gör enheten mer hållbar. Detta möjliggör att Schwinn-enheter håller längre i aktiv användning, erbjuder tyngre motståndsnivåer och är lättare att flytta på grund av sin lägre vikt men utan att offra känsla och träning.
 • Gymstick Pro 20.0, Crosstrainer

  Gymstick Pro 20.0, Crosstrainer
  Gymstick PRO 20.0 Crosstrainer är en toppmodern träningsutrustning utvecklad speciellt för aktiv och kontinuerlig användning på offentliga gym. PRO 20.0 Crosstrainer erbjuder en utmärkt träningskänsla&hellip:
 • Master Fitness CF35, Crosstrainer

  Master Fitness CF35, Crosstrainer
  Mycket träning på liten yta - CF35 har en konstruktion som gör att steglängden är generöst tilltagen och ändå så är hela maskinens längd enbart 120 cm. Denna typ av maskin ger en riktigt behaglig&hellip:
 • MAXXUS CX 5.1, Crosstrainer

  MAXXUS CX 5.1, Crosstrainer
  Crosstrainer CX 5.1 har LCD-skärm med blå bakgrundsbelysning som garanterar bra översikt och enkel läsbarhet. Den har förinställda träningsprogram, pulsmätare, magnetiskt bromssytem och en steglängd på 53cm, steghöjd på 18cm och klarar av att hantera en maximal belastning på 160kg. Kort sagt, en crosstrainer som har allt det du behöver. Snabbstartfunktion 12 förinställda program Steglängd på 53 cm 16 st motståndsnivåer Displayen Skärmen är 85x15,3 cm och har stora knappar vilket gör den enkel att navigera. Den har hållare för läsplatta och liknande och är utrustad med USB så du kan ladda din lasplatta eller smartphone. Motståndet på CX 5.1 utgörs av 16st olika nivåer genom en friktionsfri, jämn och ljudlös magnetbroms och nivåerna visas givetvis på skärmen. Pedalerna Pedalerna är 14x36,5cm stora, sitter med ett 7cm mellanrum och är utrustade med anti-slip för ökad friktion så du inte glider i steget. Avståndet mellan pedalerna är bara 7cm, steglängden på 53cm och höjden på steget är 18cm och med det en rörelse som ligger väldigt nära rörelsen du utför vid löpning. Pedalernas höjd över golv är som mest 29 cm vilket betyder att du, för att räkna ut nödvändig takhöjd, behöver ta reda på längden på den längsta personen som ska använda crosstrainern, addera det tillsammans med 29 cm plus 10 cm för utrymme mellan tak och huvud. Pulsmätning Crosstrainer CX 5.1 är utrustad med mottagare kompatibel med pulsband från Polar samt okodade pulsband så har du ett kan du koppla upp dig mot crosstrainern och mäta din puls utan att använda handsensorerna. Har du inte pulsband kan du även mäta pulsen under träningen med, just, handsensorerna på handtagen där crosstrainern även är utrustad med två knappar så du enkelt kan justera motståndsnivåerna. Crosstrainern har även en Bluetooth-anslutning som möjliggör kontroll via app som finns för gratis nedladdning till Android- och Apple-enheter i App Store. Bluetooth-version 4.0 krävs för att upprätta Bluetooth-anslutningen mellan smarttelefonen eller surfplattan. Träningsprogram Snabbstartfunktion Tre manuella program 12 förinställda program Fyra hjärtfrekvensstyrda program Utrymme för ett eget Ett watt-styrt program Övrig information Bildskärm(LxB): 85x15,3 cm Längd mellan handtag: ca 67 cm Pedalernas storlek: 14x36,5 cm Pedalernas höjd: 29cm Motståndsnivåer: 16 st Steghöjd: 18 cm
 • vidaXL Orbitrac Crosstrainer 2-in-1 bältmotstånd 50 cm, Crosstrainer

  vidaXL Orbitrac Crosstrainer 2-in-1 bältmotstånd 50 cm, Crosstrainer
  Denna robusta crosstrainer är en bra maskin när du motionerar hemma. Eftersom denna motionscykeln är utrustad med en 50 cm fläkt och en justerbar sadel ger den dig ett effektivt motionspass. Enhetens bältesöverföring är jämn och tyst och friar dig från irriterande ljud under träningspasset. Du kan övervaka din träning på LCD-displayen som visar information om förfluten tid, aktuell hastighet, avstånd och brända kalorier. Crosstrainern är ergonomiskt utformad. Sadeln kan justeras vertikalt. Dess två handtag ger dig tillräckligt utrymme för optimal hållning och ger samtidigt överkroppen extra motion. Dess halkfria pedaler har optimal kraftöverföring från dina fötter till pedalerna. Transportrullarna gör det lätt att flytta runt enheten. Träningsmaskinen kräver montering. Färg: Svart och silver Material: Metall och plast Fläktens diameter: 50 cm Drivs av bälte Sadeljustering: Endast vertikal Stavarnas längd kan justeras Halkfria pedaler Med AA-batterier
 • Reebok GX40S, Crosstrainer

  Reebok GX40S, Crosstrainer
  Genom att träna med en crosstrainer har du full kontroll över intensiviteten. Med en kombination av hög hastighet och motstånd kan du bränna många kalorier. Reebok GX40S bjuder på effektiv träning,&hellip:
 • Tunturi Fitness C25-F Compentence, Crosstrainer

  Tunturi Fitness C25-F Compentence, Crosstrainer
  Kom i form med C25 Elliptical Cross Trainer. Få en komplett träning för dina armar, ben och överkropp på en och samma maskin. Är du nybörjare eller vill du få ut mer av ditt träningspass? C25&hellip:
 • FitNord Hiker 200R, Crosstrainer

  FitNord Hiker 200R, Crosstrainer
  FitNord Hiker 200R Crosstrainer är det perfekta valet för dig som letar efter en högkvalitativ och elegant crosstrainer för hemmabruk. Hiker 200R är en robust crosstrainer som döljer ett stort 7&hellip:
 • Cross Stepper Hammer Crosstrainer/Trappmaskin

  Cross Stepper Hammer Crosstrainer/Trappmaskin
  Hammer Cross Stepper är en kombination av trappmaskin och crosstrainer. Jämfört med en vanlig trappmaskin så rör du även benen i elliptisk form, på liknande sätt som för en Crosstrainer.?
 • Abilica Winelip Cruise, Crosstrainer

  Abilica Winelip Cruise, Crosstrainer
  En stabil crosstrainer som lämpar sig perfekt för både uppvärmning och konditionsträning. Förhandsinställda program gör det enkelt att komma igång. Helt nya Abilica WinElip Cruise har elektroniskt&hellip:
 • BH Fitness EASY FLEX, Crosstrainer

  BH Fitness EASY FLEX, Crosstrainer
  Med sin hopfällande design och pedaler på 45 cm möjliggör denna maskin ett intensivt träningspass samtidigt som den smidigt går att fälla ihop för enkel förvaring. Tack vare svänghjulsvikten på 20 kg klarar maskinen regelbunden användning och med den tydliga skärmen kan hela familjen njuta av denna träningsmaskin från BH Fitness.
 • BH Fitness i.CRYSTAL 2.0, Crosstrainer

  BH Fitness i.CRYSTAL 2.0, Crosstrainer
  En ergonomiskt designad crosstrainer med användarvänlighet i fokus. Tack vare den öppna konstruktionen på denna crosstrainer ger den ett enkelt insteg och lämpar sig därför perfekt för bland annat de som utstått diverse skador i underkroppen som inte tillåter höga knäböj för att kunna komma åt pedalerna. Dessutom är pedalerna av storlek ”XXL” och passar därför alla olika användare. Crystal 2.0 från BH Fitness har en svänghjulsvikt på 18 kg som tillåter utmanande träning även i bekvämligheten av ditt hem. Finns även att köpa med Dual Kit som gör om din crosstrainer till i.Concept. i.Concept är ett spännande nytt träningskoncept utvecklat av BH Fitness: 100% interaktivt, 100% motiverande, 100% hälsosamt. Tack vare i.Concept BH Fitness-utbudet av träningsmaskiner kan användare njuta av det bästa av två världar kombinerat till en: underhållning och hälsa. Denna kombination möjliggörs via i.Concept av BH Fitness-teknik, som gör det möjligt för användare att dra nytta av hela sin potential på sin iPod touch, iPhone eller iPad när de tränar.
 • Crosstrainer CR30, Master

  Crosstrainer CR30, Master
  En stabil crosstrainer från Master för sköna träningspass i hemmet.Med en kapacitet på 150 kg i vikt är denna maskin även extra lämplig för personer som är lite tyngre och har försetts med en&hellip:
 • Crosstrainer Hammer Crossfly BT

  Crosstrainer Hammer Crossfly BT
  Snyggt designad Crosstrainer som är utrustad med 18 inspirerande träningsprogram. Träningsdatorn är enkel att hantera med en hand "Push & Turn".Motståndet kan justeras 10 - 350 watt.?
 • Crosstrainer Finnlo Fly RX

  Crosstrainer Finnlo Fly RX
  FINNLO FLY RX är en modern Crosstrainer utrustad med pekskärm.FLY RX har 22 träningsprogram vilket ger stora möjligheter till varierad och inspirerad träning. Datorenheten har?
 • Crosstrainer EL5

  Crosstrainer EL5
  Fakta och egenskaper: Stabil crosstrainer för hemanvändning. Display med många funktionerBakgrundsbelysning i display12 träningsprogram 10 kg svänghjul för jämn gång. Hållare för surfplatta Motstånd 30-350 W, ställbart i 10 W steg. Handpuls i handtagenSteglängd 34cm Max användarvikt 150 kgMått 140x59x161 cm Vikt 46 kg 
 • Gymstick GX 6.0 Crosstrainer

  Gymstick GX 6.0 Crosstrainer
  Gymstick GX6.0 Crosstrainer är en modern och mångsidig träningsenhet som är idealisk för alla aktiva hemövare. Slät datorstyrt magnetiskt motstånd ger ett 16-stegs motstånd mot utmanande träning&hellip:
 • Gorilla Sports 942, Crosstrainer

  Gorilla Sports 942, Crosstrainer
  Med en crosstrainer har du den perfekta utrustningen för uthållighetsträning i ditt hemmagym. Crosstrainern med träningsdator är en mycket bra träningsanordning för att förbättra just din uthållighet&hellip:
 • GX 4.0 Crosstrainer

  GX 4.0 Crosstrainer
  GX 4.0 Crosstrainer från Gymstick uppfyller alla de behov som den kvalitetsmedvetna användaren efterfrågar till ett rimligt pris.
 • Spirit commercial - CE900 LED Crosstrainer

  Spirit commercial - CE900 LED Crosstrainer
  Spirit CE900 elliptiska maskin är utformad med fokus på komfort och pålitlighet för att ge dig hög prestanda vid användning. Maskinen är självgenererande och kräver inget eluttag, vilket gör&hellip:
 • FitNord Hiker 100R, Crosstrainer

  FitNord Hiker 100R, Crosstrainer
  FitNord Hiker 100R är en tunn och lättanvänd crosstrainer för att bränna fett och förbättra konditionen hemma. Denna bekväma crosstrainer, Hiker 100R, aktiverar hela kroppen effektivt och säkert,&hellip:
 • Master Fitness CR25, Crosstrainer

  Master Fitness CR25, Crosstrainer
  Master CR25 är en modell av crosstrainer som har en god träningsergonomi och passar de flesta hemmatränande motionärer. Motståndet är mycket följsamt och mjukt och mätaren har flera olika träningsprogram som kan justeras uppåt och nedåt, allt efter motionärens krav. Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har "fötter". Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi på Träningsmaskiner. com rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • Titan LIFE Athlete C55, Crosstrainer

  Titan LIFE Athlete C55, Crosstrainer
  Titan Life ATHLETE C55 är en genomtänkt crosstrainer i exklusiv design. Utrustat med justerbart magnetmotstånd. TITAN LIFE Athlete C55 är en stor crosstrainer som erbjuder solid kvalitet på hemträningsnivå.&hellip:
 • Crosstrainer C25-F Compentence, Tunturi

  Crosstrainer C25-F Compentence, Tunturi
  Tack vare designen på Tunturis C25-F Competence blir det enkelt och smidigt att träna i hemmet.Har designats med vinklingsbar display, stora Comfort-pedaler och ergonomiska handtag samt en steglängd&hellip:
 • Abilica Journey BT, Crosstrainer

  Abilica Journey BT, Crosstrainer
  Abilica Journey BT är en crosstrainer för dig som brinner för design och kvalitet. Vår toppmodell för hemmabruk. Abilica Journey BT kommer i exklusiv design. Utrustad med elektroniskt justerbart magnetiskt motstånd i 32 nivåer och lättläst dator med 12 träningsprogram. Steglängd på 40 cm ger bra rörelser och bra träningsresultat för hela kroppen. Samtidigt är pedalerna bara 19 cm över golvet, vilket gör det lämpligt att använda i rum med något begränsad takhöjd. Svänghjul på 8 kg gör crosstrainern smidig och ger tillräckligt motstånd för ett riktigt bra träningspass. Crosstrainern har handpuls på styret och trådlös pulsmottagare i datoren. Dator med inbyggd Bluetooth för anslutning av iPad / iPhone och Android-surfplattor. Med gratisappen iConsole + kan du bland annat skapa en Google Maps-rutt var som helst i världen och se bilder på gatunivå i Google StreetView när du tränar. Motståndet anpassas automatiskt till terrängen för en så realistisk upplevelse som möjligt. Med gratisappen ZWIFT har du möjlighet att köra träningsprogram som låter dig träna och tävla i en virtuell värld mot dig själv och andra.
 • Gorilla Sports Eliptical Bike, Crosstrainer

  Gorilla Sports Eliptical Bike, Crosstrainer
  Med denna crosstrainer kan du träna kondition, förbränning och uthållighet framför TV:n direkt i ditt vardagsrum. Denna typ av träningsmaskin ger en mjuk träning som är skonsam mot leder, rygg, knän samt att den ger möjlighet till tuff träning. Sätet på crosstrainer kan enkelt tas bort så att den kan användas som crosstrainer när det passar och som cykel, utan cykelstyre, när det är att föredra. Övrig information Justerbara handtag: Fyra positioner Justerbart säte: Fyra positioner Inkl bruksanvisning
 • Crosstrainer CleverFold EF90 BT hopfällbar

  Crosstrainer CleverFold EF90 BT hopfällbar
  Nya generationens smarta crosstrainer som sparar 60% plats uppfälld när den inte används. Stabil under träningen, hög kvalitet och efter träningen kan du med ett par handgrepp fälla upp den och spara plats. Hjul gör att du kan rulla undan den, de 3 hjulen gör att den kan vridas när du rullar den. Många träningsprogram och möjlighet att via Bluetooth ansluta till olika träningsappar ger dig extra motivation och effektivare träning. Stor och högupplöst bakgrundsbelyst skärm återger viktig träningsdata genom passet.  Vill du ha omväxling i träningen?Multimediaunderhållning med Bluetooth-teknikTräna till filmer på YouTube eller höj pulsen med din favoritmusik, ge dig ut på en motiverande livesträcka och dokumentera och jämför dina träningsframsteg med en kompatibel träningsapp. Med träningsappen BitGym visas den runda du väljer som video på din smartphone. Ju snabbare du trampar, desto snabbare susar fram du genom t.ex. skogen eller längs havet. Det är bara att lägga mobilen i hållaren för smartphone/surfplatta. Variationen och motivationen får du på köpet. Träningspasset flyger förbi. Via usb-anslutningen kan du ladda din smartphone eller surfplatta under träningen. 22 träningsprogram ger dig variation i träningen. Allt sköts av displayen. Pulsstyrd träningMaskinen levereras med sensorer för handpuls men blir än bättre med trådlöst pulsbälte (tillval) som konstant ger aktuell puls utan du behöver hålla händerna på sensorer. De pulsstyrda träningsprogrammen styr automatiskt motståndet efter din puls för effektivast träning. 18 kg svänghjul/svängmassa och tyst gång, varför inte träna framför TV:n? Fakta och egenskaper: Bakgrundsbelyst display med en massa funktioner och träningsdataBluetooth för att koppla olika träningsappar till mobil/surfplatta22 träningsprogram16 motståndsnivåer18 kg svänghjul Motstånd 10-350 WSteglängd 43 cmMagnetmotstånd för jämn och tyst gångMottagare för trådlöst pulsbälte (bältet är tillbehör)Max användarvikt 130 kgVikt 61 kgMått LxBxH 175x50x175 cmMått uppfälld LxBxH 74x50x156 cm  
 • BH Fitness NC19, Crosstrainer

  BH Fitness NC19, Crosstrainer
  Med denna crosstrainer från BH Fitness finns det bara fördelar, det tuffa och effektiva Front Drive-träningssystemet med maximalt motstånd och en robust ram för större användare gör att NC19 lämpar sig alla olika människor som har ett gemensamt mål – att få ett bra träningspass! Crosstrainern har långa pedaler och ett avstånd mellan pedalerna som är litet och ger därför en naturlig fotposition under träningens gång. NC19 är särskilt designad med långa och större användare i åtanke. Inkluderar Dual Kit som gör om din crosstrainer till i.Concept. i.Concept är ett spännande nytt träningskoncept utvecklat av BH Fitness: 100% interaktivt, 100% motiverande, 100% hälsosamt. Tack vare i.Concept BH Fitness-utbudet av träningsmaskiner kan användare njuta av det bästa av två världar kombinerat till en: underhållning och hälsa. Denna kombination möjliggörs via i.Concept av BH Fitness-teknik, som gör det möjligt för användare att dra nytta av hela sin potential på sin iPod touch, iPhone eller iPad när de tränar.
 • vidaXL Crosstrainer 4 stavar puls

  vidaXL Crosstrainer 4 stavar puls
  Denna kompakta men robusta crosstrainer är utmärkt för träning i alla hushåll. Med motstånd i flera nivåer och datorfunktioner ger den dig ett effektivt träningspass. Du kan övervaka din prestation på LCD-displayen som automatiskt visar information om tid, hastighet, avstånd, brända kalorier och puls. Crosstrainern är ergonomiskt utformad. Stavarnas fyra höjdalternativ ger dig tillräckligt med utrymme för att möjliggöra ett optimalt gångläge och optimal kraftöverföring från foten till pedalen. Stavarna erbjuder också en extra träning för överkroppen. Den smidiga och tysta bältesöverföringen av enheten gör att du slipper irriterande ljud under träningen. Den kommer inte att störa när du tittar på TV eller lyssnar på musik. Den gummerade undersidan av stativet skyddar ditt golv och ger extra stabilitet. Dessutom finns det två hjul på sidan av den främre stången, som gör det möjligt att flytta enheten från ett ställe till ett annat utan något krångel. Smidigt och tyst bältesöverföringssystem Motståndskontroll i flera nivåer Med pulsmätare Dator med LCD-skärm Datorfunktioner: Skanning, tid, hastighet, avstånd, kalorier, puls Stavarnas längd kan justeras Material: Metall och plast Färg: Svart och silver Stora, halkfria pedaler Maximal belastning: 100 kg Produktmått: 1100 x 500 x 1550 mm (L x B x H) Montering krävs
 • Crosstrainer EL 8000

  Crosstrainer EL 8000
  EL 8000 är en crosstrainer med högsta hemträningsstandard. Träningsintensiteten kan ställas in exakt från 25-200 watt, och pulskontrollerad träning är också möjlig. Pulsen mäts bekvämt med hjälp av pulssensorer på handtagen eller med hjälp av Polar-kompatibla pulsmottagare för bröstband som tillval. EL 8000 är robust och tål tunga träningspass. 14 kg svänghjul och precisionskullager garanterar en harmonisk koncentricitet och säkerställer en hög träningskomfort. Träningsdator av hög kvalitet med en stor LED-display och en praktisk smartphone / surfplattehållare. Alla träningsdata visas tydligt, alla program kan väljas direkt med en knapptryckning. Oavsett om det är fettförbränning eller intervallträning - med sina 10 program erbjuder ET 8000 variation i konditionsträning hemma. Ett konditionstest kan också utföras på enheten. En integrerad generator förser träningsdatorn, fläkten och den elektromagnetiska bromsen med den energi som krävs. Detta innebär att du kan träna var som helst. Fakta och egenskaper: Tydlig skärm som visar:  Avstånd, hastighet, puls, kaloriförbrukning, varv per minut, watt, tidTrådlös40 Motståndsnivåer10 träningsprogram 1 pulsstyrda program14 kg svänghjul för jämn gångHandpuls i träningshandtagenTrådlös pulsmottagare för bälte Polar-kompatibla pulsmottagare 5 kHzTransporthjul fram för att enkelt kunna flyttasStegplattans avstånd 12 cmSteglängd 55 cmSlaglängd-höjd 48 cmVikt 122 kgMax användarvikt 150 kgStorlek (LxBx) 195x63x175 cmKraft 25 - 200 Watt  
 • Gymstick Pro 20.0, Crosstrainer

  Gymstick Pro 20.0, Crosstrainer
  Gymstick PRO 20.0 Crosstrainer är en toppmodern träningsutrustning utvecklad speciellt för aktiv och kontinuerlig användning på offentliga gym. PRO 20.0 Crosstrainer erbjuder en utmärkt träningskänsla samt prestanda som räcker för även de mest krävande fitnessentusiasterna. Tack vare många olika träningsprogram är träning med PRO20.0 crosstrainer effektiv och motiverande. Det önskade programmet är enkelt att välja och följa från den klara LED-matrisskärmen, som också visar alla de viktigaste träningsuppgifterna med en överblick. Magnetmotståndet på hög nivå är datorstyrt och innehåller upp till 32 olika motståndsnivåer, vilket möjliggör precis rätt träningsmotstånd för alla. Enhetens 13,5 kg svänghjul är helt i en egen klass och gör träningen smidig och tyst. PRO 20.0 crosstrainer har en mycket robust kropp och är gjord av noggrant utvalda slitstarka delar. Robust konstruktion, robusta handtag och fotstöd som passar alla storlekar gör träningen säker och bekväm. Telefonhållaren integrerad i konsolen och dryckflaskhållaren inbyggd i kroppen håller alla de viktigaste föremålen lättillgängliga under träningen. Enhetens framsida har också transporthjul och ett handtag på baksidan, så det är lättare att flytta den till rätt plats. Passar för krävande, mångsidig och aktiv användning, Gymstick PRO20.0 Crosstrainer är ett utmärkt val för både hemmet och gymanläggningar.
 • vidaXL Crosstrainer Pulsmätning Programmerbar XL, Crosstrainer

  vidaXL Crosstrainer Pulsmätning Programmerbar XL, Crosstrainer
  Denna robusta, extra stora och programmerbara crosstrainer med magnetiskt motstånd och Bluetooth-funktion är ett perfekt val för träning i hemmet. Denna crosstrainer är utrustad med ett datorstyrt&hellip:
 • Crosstrainer Master XC500

  Crosstrainer Master XC500
  Master XC500 är en Crosstrainer som är designad för krävande miljö såsom företag, bostadsrättsföreningar eller gym.Motståndet är EMS magnet vilket ger?
 • Finnlo Cleverfold Cf70 Bt, Crosstrainer

  Finnlo Cleverfold Cf70 Bt, Crosstrainer
  Huvudramen har en smart fällteknik som är både snabb och gör träningsmaskinen mer än 50 % mindre i hopfällt tillstånd. Äntligen går det att ställa undan en crosstrainer med proffsiga dimensioner i ett hörn eller bakom ett skåp när du har tränat klart. De nyskapande transporthjulen kan vridas i 360 grader, så att du kan flytta träningsredskapet lika enkelt som en rullresväska och utan att riskera att det välter. Crosstrainer CF70 BT är utrustad med Bluetooth och multimedieteknik av senaste snitt. De omväxlande tränings- och pulsprogrammen, den belysta, digitala skärmen och den intuitiva träningsdatorn är självklarheter för FINNLO CF70 BT. Den stora, högupplösta skärmen på Crosstrainer CF70 BT är överskådlig och användarvänlig för att passa alla åldrar. Intuitiv, enkel menynavigering. Låt känslan bestämma: Klassisk visning på den stora LCD-skärmen eller via din smartphone/surfplatta. Oavsett val visas backprofil, hastighet, tid, tillryggalagd sträcka, kaloriförbränning, puls, kroppsfett, BMI och konditionstest lika överskådligt. Via din smartphone eller surfplatta kan du smidigt styra din träning via en träningsapp (Kinomap, iConsole, BITGym). Via usb-anslutningen kan du ladda din smartphone eller surfplatta under träningen. Träningsprogram för alla nivåer Träningsdatorn med sina 22 träningsprogram är helt automatisk. Välj mellan pulsprogram, fettförbränning eller konditionsträning som passar just dig. Valet mellan de 22 programmen gör träningen lika omväxlande och motiverande oavsett vilken nivå du befinner dig på. De fyra användarprogrammen låter även dina familjemedlemmar utforma sin individuella backprofil. Din Crosstrainer CF70 BT visar även watt och har ett individuellt program där du kan ange maxpuls. Med en mjuk och jämn rotationsrörelse Den 18 kg tunga svängvikten och den högkvalitativa kullagertekniken ger en mjuk elliptisk rotationsrörelse som ger en autentisk löpupplevelse. V-remmen är utformad för att överföra kraften utan avbrott och utan att slira. Det är det som gör Crosstrainers från FINNLO så tystgående. Du kan koncentrera dig fullt ut på träningen utan att varken du själv eller dina grannar störs av skrapande eller slamrande ljud som är vanliga hos enklare träningsmaskiner. Det gör att du till exempel kan träna ljudlöst framför tv:n – och dessutom när som helst på dygnet. CF70 BT är lika ergonomisk för storvuxna personer på upp till 2 meter som för nättare personer från 155 cm.
 • Gorilla Sports 942, Crosstrainer

  Gorilla Sports 942, Crosstrainer
  Med en crosstrainer har du den perfekta utrustningen för uthållighetsträning i ditt hemmagym. Crosstrainern med träningsdator är en mycket bra träningsanordning för att förbättra just din uthållighet samtidigt som du jobbar med de stora muskelgrupperna utan belastningen som uppstår vid löpning. Varför inte titta på en film eller tv-serie samtidigt som du gör det? Träningsdator med automatisk start- och stopp-funktion Ger översikt med sex olika visningslägen Magnetiskt bromssystem Hastighet visas i km/h Tiden går upp till 99 min Mäter distans från början till slutet av träningen Visar din kaloriförbrukning i kcal Ger dig möjlighet att mäta din puls

Framhjulsdriven eller bakhjulsdriven Crosstrainer

En viktig skillnad mellan framhjulsdriven och bakhjulsdriven Crosstrainer är att den framhjulsdrivna är mer stabil. Det är dock på bekostnad av att de väger mer och tar mer plats då de är längre än bakhjulsdrivna crosstrainers.

Det är svänghjulet i crosstrainers som skapar den elliptiska rörelsen. Om maskinen är fram- eller bakhjulsdriven är helt enkelt var i förhållande till pedalerna som drivet sitter.

Framhjulsdrivna crosstrainers har en flackare rörelse då fötternas plattor är monterade längre ifrån svänghjulet. Om du vill ha en så elliptisk rörelse som möjligt är det denna typ av maskin du ska köpa. Vi rekommenderar att titta på crosstrainers från Schwinn.

Bromsning och motståndsvikt

För att det ska bli nån träning måste en crosstrainer ha bromsat motstånd. Vanligast är att bromsningen är elektromagnetisk. Fördelen med det är att träningsmaskinen får en längre livslängd, mycket tack vare färre rörliga delar under kåpan. Justering av motstånd påverkar magneternas bromsning av drivhjulet.

För att kunna variera din träningsintensitet ska din crosstrainer ha ett brett spektrum av motståndsnivåer. De billiga maskinerna har ofta för lite motståndsnivåer. Dels kan det vara så att det saknas riktigt tunga motstånd och då kommer du till en punkt där du vuxit ifrån din maskin och behöver köpa en ny. Dels kan det vara för få steg mellan, vilket gör att du inte kan finjustera din träning tillräckligt bra.

Det finns manuellt styrda motstånd och fördelen med såna modeller är att du inte behöver elanslutning. Motståndet justeras på ett vred och du kan placera din crosstrainer var som helst.

Förbränning med crosstrainer

För dig som vill träna för att bränna kalorier och gå ned i vikt kan det vara intressant att veta din kaloriförbrukning. Det finns crosstrainers som du ställer in din vikt och ålder. Beroende på intensiteten i ditt träningspass får du en siffra på din kaloriförbränning i kcal. Vill du vara något mer exakt kan du använda en pulsklocka med mätning av kaloriförbrukning.

Om du är ute efter fettförbränning är det låg intensitet du ska jobba med. Ju högre puls desto mer av kolhydrater används till förbränning. Låg intensitet och lång träningstid är det som tar mest kalorier från fettdepåer och därmed högre fettförbränning.

Hur mycket kostar en Crosstrainer?

Det finns crosstrainers i alla olika prisklasser. Vi har valt att ta med de träningsmaskiner som är av kvalité som håller i flera år. Vår erfarenhet av riktigt billiga crosstrainers från t.ex. jula eller rusta är att de lätt går sönder.

Beroende på hur mycket funktioner, design och individanpassning du vill ha finns det bra crosstrainers från 3000 kr upp till de absolut bästa crosstrainers från Vision som kan kosta uppemot 60 000 kr. De sistnämnda är det oftast bara gym som köper, men tycker du att endast det bästa är gott nog för dig så är det fritt fram för privatpersoner att köpa dessa och träna med hemma.

En rekommendation i mellanprisklassen är Assault Bike som ger mycket värde för pengarna. Fördelen med att köpa en maskin att ha hemma är att du kan träna crosstrainer varje dag.

Det som många gillar med crosstrainers som träningsform är att hela kroppen tränas och att man får bättre kondition. Du ska dock ha i åtanke att du bygger inte så mycket styrka med denna typ av maskin. Vill du träna allround styrka är ett bra multigym att rekommendera.

Crosstrainers för hemmabruk

Den som har ett extra rum i sitt hem kan köpa en bra crosstrainer för hemmabruk. Det finns bra och prisvärda modeller på mellan 5-10 000 kr.

ileadilead