Crosstrainer

Med en crosstrainer kan man träna mångsidigt hela kroppen på en gång. Benen och rumpan jobbar när du rör underkroppen med hjälp av fotstöden / tramporna. Med händerna greppar man handtagen och jobbar med överkroppen. Ger träning av musklerna i axlar och armar, både fram och baksida. Samtidigt jobbar ditt hjärta, du förbättrar och tränar din kondition samt förbränner kalorier.

Exempel på crosstrainers som finns att köpa online

Det finns en hel uppsjö av crosstrainers och elliptiska cyklar på marknaden. De skiljer sig åt lite i konstruktion, pris och tänkt målgrupp. Här nedanför har vi samlat ihop de träningsmaskiner som finns hos nätbutiker inom träning och hälsa. Klicka på den crosstrainermaskin du vill läsa mer om.

Populärt inom crosstrainer

 • FitNord Hiker 300F Crosstrainer, framhjulsdriven

  FitNord Hiker 300F Crosstrainer, framhjulsdriven
  En crosstrainer som kombinerar kompakt format med stadig konstruktion och lång steglängd, egenskaper som gör träningsmaskinen perfekt för dig som vill ha effektiv träning i hemmet där utrymmet är begränsat. Svänghjulet väger nio kilo, och den magnetiska driften gör att Hiker 300F går mycket tyst. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Hiker 1000F Crosstrainer, framhjulsdriven

  FitNord Hiker 1000F Crosstrainer, framhjulsdriven
  Framhjulsdriven crosstrainer i topp i sin prisklass med tolv träningsprogram och tydlig kontrollpanel. Den är självförsörjande på ström, vilket innebär att du kan placera den var du vill, och den är utrustad med wifi- och Bluetooth-anslutning samt förinstallerade multimedia-appar. Läs mer på sportproffsen.se!
 • FitNord Climber 300, Hybrid Crosstrainer och Climbing-maskin

  FitNord Climber 300, Hybrid Crosstrainer och Climbing-maskin
  Crosstrainer FitNord Hybrid 300 Climber plus ger dig effektiv träning för både under- och överkropp i ett format som inte tar upp särskilt stor golvyta.
 • FitNord Hiker 200R Crosstrainer, bakhjulsdriven

  FitNord Hiker 200R Crosstrainer, bakhjulsdriven
  En tyst, kompakt och lättanvänd crosstrainer som passar perfekt för nybörjare och för dig som redan är igång med träning. Den är utrustad med pulsmätare i de ergonomiskt utformade handtagen och har förberetts för analog pulsmätning för dig som vill ha mer exakt avläsning. Läs mer på sportproffsen.se!

Fler tips på crosstrainer

 • Tunturi Competence C20 Crosstrainer, bakhjulsdriven

  Tunturi Competence C20 Crosstrainer, bakhjulsdriven
  Tunturi Competence C20 är en lättanvänd bakhjulsdriven crosstrainer som passar alla, även nybörjare. Den har åtta manuellt inställbara motståndsnivåer, tre olika program som är enkla att använda på den tydliga LCD-skärmen.
 • Tunturi Performance C50 Crosstrainer, bakhjulsdriven

  Tunturi Performance C50 Crosstrainer, bakhjulsdriven
  Tunturi Performance C50 är en stabil och mångsidig bakhjulsdriven crosstrainer samt ergometer som garanterar en effektiv träning. Den har 32 motståndsnivåer som tillsammans med de mångsidiga programmen garanterar en utmanande träning oavsett nivå. Pedalernas ovalformade rörelsebana gör träningen behaglig.
 • FitNord Hiker 500F Crosstrainer, framhjulsdriven

  FitNord Hiker 500F Crosstrainer, framhjulsdriven
  Robust crosstrainer med lång steglängd, många träningsprogram och elektromagnetiskt motstånd som kan göra träningspassen utmanande. Träningsmaskinens längd är strax under 160 centimeter, vilket i kombination med den tysta driften gör maskinen perfekt för dig som är en aktiv hemmatränare. Läs mer på sportproffsen.se!
 • Tunturi Competence C25 Crosstrainer, framhjulsdriven

  Tunturi Competence C25 Crosstrainer, framhjulsdriven
  Tunturi Competence C25 är en lättanvänd framhjulsdriven crosstrainer som passar för dig som vill ha ett förmånligt och enkelt redskap för hemmaträningen. Den har åtta motståndsnivåer, tre olika program och en tydlig LCD-skärm. Den här crosstrainern passar speciellt dem som vill ha en bra bas crosstrainer.
 • FitNord Hiker 100R Crosstrainer, bakhjulsdriven

  FitNord Hiker 100R Crosstrainer, bakhjulsdriven
  En kompakt och lättanvänd crosstrainer med svänghjul på sju kilo, som passar utmärkt för basträning och kompletterande träning i hemmet. Det kompakta formatet i kombination med tystgående drift gör Hiker 100R lämplig även för hem med begränsat utrymme. Transporthjul och manuell motståndsjustering. Läs mer på sportproffsen.se!
 • Crosstrainer Omahan ET

  Crosstrainer Omahan ET
  AnvändningsområdeSöker du en crosstrainer som är stabil, enkel att använda och ger dig effektiv konditionsträning så är detta maskinen för dig. Passar för användning i hemmet eller lilla företaget. ProduktinformationDisplay som ger dig den viktigaste träningsdatan under hela passet. Kraftig ram och kullager för lång livslängd. En crosstrainer tränar även rygg, armar och bröstmuskulaturen jämfört med tex en motionscykel. Fakta och egenskaper Display som visar  tid, hastighet, varvtal, avstånd, kalorier, hjärtfrekvens, prestanda (watt), motståndMagnetmotstånd för tyst gång12 individuella träningsprogram32 elektroniskt justerbara motståndsnivåerMottagare för trädlöst pulsbälte, bältet är tillbehör.Pulssensorer i mittersta handtagenSvänghjul på 9 kg för jämn gångSteglängd 42 cmTransporthjul för att kunna flyttas enklareMått LxBXH 158x70x166 cmKlarar långa användare på upp till 200 cmMax användarvikt 150 kgVikt 58 kg 
 • BH Fitness i.NLS12 DUAL, Crosstrainer

  BH Fitness i.NLS12 DUAL, Crosstrainer
  NLS12 DUAL är en elliptisk crosstrainer från BH Fitness som lämpar sig för nybörjaren i fitnessvärlden. Maskinen går enkelt att justera till din kropp för en bekväm träning. Crosstrainern är utrustad med en tvåfärgad bakgrundsbelyst LCD-konsol med förinställda träningsprogram. Dessutom finns möjligheten att förvandla träningsmaskinen till i.Concept genom att skaffa Dual Kit. Maskinen erbjuder 9 förinstallerade program och 24 intensitetsnivåer. Träna bekvämt! Med NLS12 Dual kommer du tack vare justeringsmöjligheterna att alltid träna bekvämt. Justera bland annat avståndet mellan fotstöd och fokusstänger för en 100% ergonomisk träning. Du kan även minska avståndet mellan pedalerna för en naturlig position. Med de inbyggda pulssensorerna i handtagen kommer du att kunna kontrollera din hjärtry
 • MAXXUS CX 5.1, Crosstrainer

  MAXXUS CX 5.1, Crosstrainer
  Crosstrainer CX 5.1 har LCD-skärm med blå bakgrundsbelysning som garanterar bra översikt och enkel läsbarhet. Den har förinställda träningsprogram, pulsmätare, magnetiskt bromssytem och en steglängd&hellip:
 • Master Fitness Power Communication Wire Crosstrainer Cr30

  Master Fitness Power Communication Wire Crosstrainer Cr30
 • BowFlex M6i

  BowFlex M6i
  M6 har möjlighet att ansluta till Bowflex JRNY-appen med dynamisk coaching från &rdquoMax&rdquo. * När du tränar, pratar Max med dig, tränar och anpassar sig efter dina behov, samtidigt som du maximerar kaloriförbränningen i varje träningspass! *   Fakta och egenskaper:  Luft- och magnetiskt motstånd16 motståndsnivåer5 program2 användarinställningarVisar träningszoner och har en kaloriförbränningsindikatorPremiumhandtag med snabbknapparHandpulsFlaskhållareHållare för surfplatta / telefonBakgrundsbelysningMinsta takhöjd är kroppshöjd + 38 cmProduktens storlek är (lxbxh) 117 x 64 x 167 cmMaximal användarvikt 135 kgProduktens vikt är 68 kg* Bowflex JRNY &trade -prenumeration krävs.Bowflex JRNY &trade är endast på engelska och tyska.
 • Crosstrainer ET600i

  Crosstrainer ET600i
  Robust crosstrainer med 40 cm steglängd passar hela familjen. Magnetbromsen gör den tystgående, passar utmärkt att träna framför TV:n till ditt favoritprogram. När du tränat färdigt är den lätt att flytta undan tack vare sina transporthjul. Den stadiga ramen gör att användare upp till 200 kg och 200 cm kan använda maskinen.  Spring var som helst i världenI iC + Training-applikationen kan du ställa in vilken rutt som helst i världen direkt på Google Maps. Du kan springa på gatorna i Paris, på stränderna i Miami eller andra spännande platser. Under träningen kan du följa verkliga bilder av rutten, som du känner igen från Street View. Dessutom efterliknar belastningen på den elliptiska maskinen rutten, vilket gör det möjligt att uppnå ännu större realism. Upptäck världen från bekvämligheten av ditt hem. Naturligtvis erbjuder applikationen också start, inställning och kontroll av maskinfunktioner direkt från din mobila enhet.Fakta och egenskaper Display som visar tid, distans hastighet, puls, kaloriförbrukning, varv per minut och scan mellan alla funktioner. Bluetooth till app IC+ Training (Android 5.0+/iOS 10.0+), Kinomap (Android 4.4+/iOS 9.0+) med flera. Svänghjul på 8 kg Magnetmotstånd för tyst gång 16 motståndsnivåer 18 träningsprogram inklusive pulsbaserade för optimerad träning Hållare för surfplatta Mottagare för trådlöst pulsbälte (inkluderat) Transporthjul för att enkelt kunna flyttas Nivåjustering av ben för ojämna golv Steglängd 40 cm Bredd mellan pedalerna 20 cm Mått LxBxH 145x64x170 cm Max längd på användare 200 cm Nätadapter 9V 1300 mAh Vikt 61 kg
 • Crosstrainer MAXXUS CX 5.1

  Crosstrainer MAXXUS CX 5.1
  Crosstrainer MAXXUS CX 5.1Crosstrainer CX 5.1 har LCD-skärm med blå bakgrundsbelysning som garanterar bra översikt och enkel läsbarhet. Med den här får du förinställda träningsprogram,…
 • Tunturi Fitness C50-R Performance, Crosstrainer

  Tunturi Fitness C50-R Performance, Crosstrainer
  Letar du efter ett utmanande och varierat träningsprogram? Vill du sätta tydliga mål för dig själv? Upptäck C50-R från Tunturis Performance-sortimentet, med olika program och feedback. Med denna träningsmaskin tränar du armar, ben och överkropp på en och samma gång. Den lutande bildskärmen, de justerbara komfortpedalerna, de ergonomiska handtagen och den bakre drivmekanismen som ger ett brett insteg garanterar en naturlig hållning medan du tränar. De inbyggda handsensorerna hjälper dig att ha koll på pulsen medan du tränar och den tydliga displayen visar viktiga data som behövs för att kunna utvärdera träningen. Tack vare transporthjulen är det även möjligt att flytta runt på träningsmaskinen för att enkelt kunna placera den precis där du vill. Med en roterande massa på 28 kg genererar du
 • vidaXL Crosstrainer 4 stavar puls

  vidaXL Crosstrainer 4 stavar puls
  Denna kompakta men robusta crosstrainer är utmärkt för träning i alla hushåll. Med motstånd i flera nivåer och datorfunktioner ger den dig ett effektivt träningspass. Du kan övervaka din prestation på LCD-displayen som automatiskt visar information om tid, hastighet, avstånd, brända kalorier och puls. Crosstrainern är ergonomiskt utformad. Stavarnas fyra höjdalternativ ger dig tillräckligt med utrymme för att möjliggöra ett optimalt gångläge och optimal kraftöverföring från foten till pedalen. Stavarna erbjuder också en extra träning för överkroppen. Den smidiga och tysta bältesöverföringen av enheten gör att du slipper irriterande ljud under träningen. Den kommer inte att störa när du tittar på TV eller lyssnar på musik. Den gummerade undersidan av stativet skyddar ditt golv och ger extra
 • Crosstrainer Master XC500

  Crosstrainer Master XC500
  Master XC500 är en Crosstrainer som är designad för krävande miljö såsom företag, bostadsrättsföreningar eller gym.Motståndet är EMS magnet vilket ger?
 • Crosstrainer CR25 - Master

  Crosstrainer CR25 - Master
 • Impulse Pl9021 Pulley

  Impulse Pl9021 Pulley
 • Spirit commercial - CE 1000 ENT Crosstrainer

  Spirit commercial - CE 1000 ENT Crosstrainer
  Spirit CE 1000 commercial crosstrainer har en mjuk tramprörelse med en 2-graders inversion av pedalerna för en ergonomisk fotplacering för att minimera spänningen på fotleden. Kombinera detta med&hellip:
 • Abilica Journey BT, Crosstrainer

  Abilica Journey BT, Crosstrainer
  Abilica Journey BT är en crosstrainer för dig som brinner för design och kvalitet. Vår toppmodell för hemmabruk. Abilica Journey BT kommer i exklusiv design. Utrustad med elektroniskt justerbart magnetiskt motstånd i 32 nivåer och lättläst dator med 12 träningsprogram. Steglängd på 40 cm ger bra rörelser och bra träningsresultat för hela kroppen. Samtidigt är pedalerna bara 19 cm över golvet, vilket gör det lämpligt att använda i rum med något begränsad takhöjd. Svänghjul på 8 kg gör crosstrainern smidig och ger tillräckligt motstånd för ett riktigt bra träningspass. Crosstrainern har handpuls på styret och trådlös pulsmottagare i datoren. Dator med inbyggd Bluetooth för anslutning av iPad / iPhone och Android-surfplattor. Med gratisappen iConsole + kan du bland annat skapa en Google Maps-
 • vidaXL Crosstrainer Pulsmätning XL, Crosstrainer

  vidaXL Crosstrainer Pulsmätning XL, Crosstrainer
  Denna robusta och extra stora crosstrainer med magnetiskt motstånd blir ett utmärkt val för att motionera i hemmet. Denna crosstrainer är utrustad med ett svänghjul, 8 manuellt styrda intensitetsnivåer och en dator med LCD-display och kommer garanterat ge dig ett effektivt träningspass. Du kan övervaka din prestation på LCD-displayen som visar information om förfluten tid, nuvarande hastighet, sträcka, förbrända kalorier, odometer och puls. Datorns display har en hållare för surfplatta så att du kan använda din surfplatta eller titta på en film under träningspasset. Crosstrainern är ergonomiskt utformad och är extra stor. Dess två handtag ger dig tillräckligt med vidd för en optimal gångposition och erbjuder extra träning för överkroppen på samma gång. De stora halkfria pedalerna säkerstäl
 • Underlagsmatta Crosstrainer - Recoil

  Underlagsmatta Crosstrainer - Recoil
 • MAXXUS CX 7.8, Crosstrainer

  MAXXUS CX 7.8, Crosstrainer
  Till skillnad från de flesta framhjulsdrivna crosstrainer, som erbjuder en ganska rund löprörelse, är CX 7.8 utformad för att komma mycket nära den naturliga löprörelsen. Detta säkerställer en steglängd på ca 58 cm och en steghöjd på ca 19 cm. Den massiva konstruktionen av CX 7.8, liksom de komponenter som används, t.ex. b. kullager etc. var konstruerade för extrema belastningar. Således tillåter CX 7.8 en maximal användarvikt på upp till 180 kg och är lämpad för daglig användning av flera användare. Maximal belastning på 180 kg 18 träningsprogram 16 motståndsnivåer Steglängden är 58cm I högsta läge, när båda pedalerna är i samma höjd, är pedalhöjden ca 34cm. För att bestämma önskad takhöjd läggs pedalhöjden på 34cm till längden för användaren. Exempel: Längd på användare 180cm + pedalhöjd
 • Crosstrainer EL 8000

  Crosstrainer EL 8000
  EL 8000 är en crosstrainer med högsta hemträningsstandard. Träningsintensiteten kan ställas in exakt från 25-200 watt, och pulskontrollerad träning är också möjlig. Pulsen mäts bekvämt med hjälp av pulssensorer på handtagen eller med hjälp av Polar-kompatibla pulsmottagare för bröstband som tillval. EL 8000 är robust och tål tunga träningspass. 14 kg svänghjul och precisionskullager garanterar en harmonisk koncentricitet och säkerställer en hög träningskomfort. Träningsdator av hög kvalitet med en stor LED-display och en praktisk smartphone / surfplattehållare. Alla träningsdata visas tydligt, alla program kan väljas direkt med en knapptryckning. Oavsett om det är fettförbränning eller intervallträning - med sina 10 program erbjuder ET 8000 variation i konditionsträning hemma. Ett konditionstest kan också utföras på enheten. En integrerad generator förser träningsdatorn, fläkten och den elektromagnetiska bromsen med den energi som krävs. Detta innebär att du kan träna var som helst. Fakta och egenskaper: Tydlig skärm som visar:  Avstånd, hastighet, puls, kaloriförbrukning, varv per minut, watt, tidTrådlös40 Motståndsnivåer10 träningsprogram 1 pulsstyrda program14 kg svänghjul för jämn gångHandpuls i träningshandtagenTrådlös pulsmottagare för bälte Polar-kompatibla pulsmottagare 5 kHzTransporthjul fram för att enkelt kunna flyttasStegplattans avstånd 12 cmSteglängd 55 cmSlaglängd-höjd 48 cmVikt 122 kgMax användarvikt 150 kgStorlek (LxBx) 195x63x175 cmKraft 25 - 200 Watt  
 • Loxon III Crosstrainer

  Loxon III Crosstrainer
  Du kan ställa in och välja bland 32 olika nivåer, 12 för förinställda intensitetsprogram och 4 pulsstyrda program. Med snabbstartsknappen kan du snabbt komma igång med din kardiovaskulära träning.   Pulsen mäts enkelt via handtag eller en bröstrem (kan köpas separat). Dina övre och nedre pulsgränser kan ställas in individuellt så träningen hålls inom ditt pulsområde.   FINNLO Loxon garanterar bekvämlighet med kullager så att den rullar smidigt, och du kan fokusera på träningen. Den har också transporthjul så att du enkelt kan flytta den.    Följande effekter kan uppnås genom regelbunden träning:  Förbättrad uthållighet på korta, medel och långa sträckor Stärkt kardiovaskulärt system Effektiv viktminskning Minskar kroppens fettinnehåll Kroppsformning och toning Bygger upp alla stora muskelgrupper, särskilt ben och säte. Genom armrörelsen tränas hela överkroppen. Axlar, armar och bröst.   FINNLO Crosstrainer Loxon – Funktionalitet och komfortTräningsdator med Blue Backlight-skärm Crosstrainer LOXON styrs av en högkvalitativ dator med Blue Backlight LCD-skärm. Här ger 12 olika intensitetsprogram bästa träningsglädje och variation. FINNLO Loxon Crosstrainer garanterar att du med de 4 pulsstyrda programmen som kontrollerar din övre och nedre pulsgräns.  När du kommer över eller under din pulsgräns justerar din Crosstrainer automatiskt motståndet. Efter avslutad träning kan du se din träningsutveckling. Baserat på din vilopuls beräknar datorn ditt personliga träningsnivå på en skala 1-6 så att du får en mer motiverande, rolig och varierad träning.Du kan ställa in intensiteten på totalt 32 olika nivåer. Intensitetsregleringen är hastighetsberoende och syns på den moderna LCD-skärmen.  Distans i meter och kilometer Tid i sekunder, minuter, timmar Hastighet Takt Kaloriförbrukning Hjärtfrekvens Maxpuls i procent Viktig produktinformation om crosstrainer FINNLO Loxon Crosstrainer med automatisk motståndsreglering  Intensitetsjustering i 32 hastighetsberoende steg Speciellt låg, optimal och ergonomisk avstånd (16 cm) mellan fotplattorna Ca. 20 kg svänghjul 40 cm steglängd Remdriftsystem och Premium kullager  Svängbar länk med två kullager. Hi-tech pendelkullager Fast handtag med handpuls och rörliga armhandtag Underhållsfritt permanent bromssystem  Tydlig och lättanvänd träningsmonitor med LCD-skärm med Blue Backlight och 8 skärmar visas samtidigt Visning av distans, tid, km/h, takt, kaloriförbrukning 12 automatiska träningsprogram och 4 pulsbaserade program Handpuls och inbyggd mottagare för bröstrem (kan köpas separat) Inställbar övre och nedre pulsgräns.  Förhållande: 1:9 Transporthjul Färg: silver/anthracite Max användarvikt: 150Mått (LxBxH) 148x58x158 cmStrömförsörjning: 230V, 50Hz
 • Gorilla Sports Eliptical Bike, Crosstrainer

  Gorilla Sports Eliptical Bike, Crosstrainer
  Med denna crosstrainer kan du träna kondition, förbränning och uthållighet framför TV:n direkt i ditt vardagsrum. Denna typ av träningsmaskin ger en mjuk träning som är skonsam mot leder, rygg, knän samt att den ger möjlighet till tuff träning. Sätet på crosstrainer kan enkelt tas bort så att den kan användas som crosstrainer när det passar och som cykel, utan cykelstyre, när det är att föredra. Övrig information Justerbara handtag: Fyra positioner Justerbart säte: Fyra positioner Inkl bruksanvisning
 • Impulse Motor

  Impulse Motor
 • Tunturi Fitness C55-F Performance, Crosstrainer

  Tunturi Fitness C55-F Performance, Crosstrainer
  Letar du efter ett utmanande och varierat träningsprogram? Vill du sätta tydliga mål för dig själv? Upptäck C55-F Performance från Tunturi, med olika program och feedback, som kommer hjälpa dig&hellip:
 • Impulse Pl9022 Cable

  Impulse Pl9022 Cable
 • Master Fitness CF52, Crosstrainer

  Master Fitness CF52, Crosstrainer
  Merparten av kunden som söker efter en crosstrainer, letar efter en maskin med lång steglängd utan att redskapet tar alldeles för stor plats. CF52 passar väl in på detta. Steglängden är på hela 20 vilket innebär drygt 50 cm, då kan man få sträcka ut ordentligt under träningspasset. Kvalitetskänslan på CF52 är mycket hög så träningen blir rolig eftersom det inte är en maskin som skramlar och låter. Skenorna bak har en manuell lutningsfunktion - vilket lägger ytterligare en dimension till träningen eftersom träningsrörelsen blir annorlunda och jobbigare. Givetvis har maskinen magnetmotstånd som regleras manuellt eller med någon av alla programmen som erbjuds. Mätaren har även Bluetooth funktion med vilken man kan koppla upp maskinen mot någon av apparna: Kinomap, Zwift eller Iconsole+
 • Finnlo Fly RX, Crosstrainer

  Finnlo Fly RX, Crosstrainer
  Med FINNLO elliptisk träningsmaskin FLY RX får du ett träningsredskap som förenar modern teknik med elegant design och högsta komfort. Den imponerar också med touchscreen-konsol och omfattande multimedieunderhållning som skvallrar om den höga kvalitén. Dessa funktioner gör FLY RX perfekt för träning inom hemmets fyra väggar. Med FLY RX kan du anpassa din träning individuellt efter din träningsnivå . Mjukstarta med 30 watt eller utmana med 400 watt. Särskilt äldre personer eller de som har drabbats av en skada har nytta av att kunna träna med låga watt som ger lågt motstånd och minskad belastning. Här passar 30 watt perfekt! Motståndet kan också skruvas upp till 400 watt, för dig som tränar mycket och vill ta ut dig ordentligt. Steglängden hos FLY RX kan ställas in i två lägen mellan 45 och
 • Finnlo Loxon XTR III, Crosstrainer

  Finnlo Loxon XTR III, Crosstrainer
  Med FINNLOs ergometer Loxon XTR kan du utföra effektiv konditionsträning hemma. Den ovanligt precisa styrningen av belastningen i klass HA är perfekt för hälsoorienterad träning. Den dynamiska träningsformen är optimal för att förbättra din uthållighet och stimulerar hjärt- och kärlsystemet. Tack vare att du även rör på armarna aktiveras hela överkroppen och du ökar din kaloriförbrukning – optimalt för viktnedgång och fettförbränning. Dessutom stärker du dina muskler och stramar upp kroppen. Alla funktioner i crosstrainer-ergometern Loxon XTR styrs via datorn och dess inbyggda skärm. På skärmen visas olika träningsdata, bl.a.: distans, tid, kalorier, hastighet, kadens, prestanda, träningsprogram, 400 m-varv och puls. 8 belastningsprofiler och 3 pulsprogram ger optimal variation. Med hjälp
 • Finnlo Loxon III, Crosstrainer

  Finnlo Loxon III, Crosstrainer
  Crosstrainern LOXON från FINNLO kombinerar funktion med komfort och är din perfekta träningspartner för kardioträning hemma. Hjärtat på denna crosstrainer är datorn med högkvalitativ blå bakgrundsbelyst display, vilken ger en exakt anpassad och varierad träning. Här kan träningens intensitet ställas in på upp till 16 nivåer, med 12 fördefinierade belastningsprofiler eller 4 pulsstyrda program. Tack vare snabbstarttangenten kan du börja med kardioträningen direkt. Du kan enkelt mäta pulsen med crosstrainern Loxon, via handsensorn eller det separat tillgängliga bröstbandet. Pulsgräns kan ställas in individuellt och ser till att kardioidrottare tränar med ett individuellt perfekt pulsintervall. För komfort sörjer FINNLO Loxons precisionskullager, som säkerställer en perfekt och tyst funktion.
 • Tunturi Fitness C25-F Compentence, Crosstrainer

  Tunturi Fitness C25-F Compentence, Crosstrainer
  Kom i form med C25 Elliptical Cross Trainer. Få en komplett träning för dina armar, ben och överkropp på en och samma maskin. Är du nybörjare eller vill du få ut mer av ditt träningspass? C25 Elliptical Cross Trainer från Tunturi Competence-serien är utvecklad för regelbunden träning, med måttlig intensitet. På C25 tränar du bekvämt tack vare den lutande bildskärmen, de justerbara komfortpedalerna och de ergonomiska handtagen. Den bakre drivmekanismen ger en steglängd på 50 cm och detta säkerställer en naturlig hållning medan du tränar. Perfekt för viktminskning eller rehabilitering. De inbyggda handsensorerna övervakar din hjärtfrekvens och säkerställer att du har koll på din puls under träningens gång. Med transporthjulen längst ner kan du flytta runt C25 Elliptical Cross Trainer och trä
 • Star Trac 4CT, Crosstrainer

  Star Trac 4CT, Crosstrainer
  Effektivt fotavtryck och lättillgänglig, stabil plattform med minimal steguppgånghöjd för enkel åtkomst från alla vinklar. Mjuka Trac®-pedaler ger ultimata chockabsorberande komfort under hela träningen. Fullfärgad LCD-skärm skapar en förstaklassig användarupplevelse. Snabbtangenter för ändring av nivå möjliggör ändringar med en knapptryckning. Star Tracs populära personliga fan för komfort. Integrerad USB-port ger laddningsmöjligheter för användarenheter. Puls för kontakt och telemetri.
 • Impulse Bearing 6005 Re700

  Impulse Bearing 6005 Re700
 • Hammer Sport Crossfly XTR BT, Crosstrainer

  Hammer Sport Crossfly XTR BT, Crosstrainer
  Digitalt trafikljus för puls och RPM Glute Former för riktad bottenträning Många hanterar varianter Justerbar glute shaper och digitalt prestationsljus! Crossfly BT passar in i alla hem, oavsett om&hellip:
 • Crosstrainer EL5

  Crosstrainer EL5
  Fakta och egenskaper:Stabil crosstrainer för hemanvändning. Display med många funktionerBakgrundsbelysning i display12 träningsprogram 10 kg svänghjul för jämn gång. Hållare för surfplatta Motstånd 30-350 W, ställbart i 10 W steg. Handpuls i handtagenSteglängd 34cm Max användarvikt 150 kgMått 140x59x161 cm Vikt 46 kg 
 • BH Fitness EASY FLEX, Crosstrainer

  BH Fitness EASY FLEX, Crosstrainer
  Med sin hopfällande design och pedaler på 45 cm möjliggör denna maskin ett intensivt träningspass samtidigt som den smidigt går att fälla ihop för enkel förvaring. Tack vare svänghjulsvikten&hellip:
 • MAXXUS CX 3.0, Crosstrainer

  MAXXUS CX 3.0, Crosstrainer
  Crosstrainer är en motionsmaskin som är väldigt snäll mot dina leder och är därför ett bra alterantiv för att involvera så många som möjligt i träningen. Vid utvecklingen av just den här crosstrainern var kravet på att den skulle ta upp lite plats en viktig faktor och den tar endast upp 1 kvm, 141x68 cm, av golvet och klarar dessutom av en användarvikt på 135 kg. POLAR®-mottagare för pulsband Motståndsnivåer: 16st Träning med crosstrainern aktiverar effektivt ben, armar, rygg och bröst och således även fettförbränningen. Steglängden är 48 cm, steghöjden är 20 cm och avståndet mellan pedalerna är 18 cm. Motståndet styr du elektroniskt och kan justeras i 16 nivåer för att anpassa efter träningspasset. Träningsprogram Fyra minnesplatser för egna program Fyra hjärtfrekvensstyrda program Tolv f
 • Finnlo Finum III, Crosstrainer

  Finnlo Finum III, Crosstrainer
  FINNLO Finum III – en perfekt crosstrainer för hemmabruk. Träning pa crosstrainern är ett skonsamt alternativ till jogging eller promenader, med skillnaden att du kan nå en något högre kaloriförbrukning. På grund av konstant rörelse av armarna, tränas stora musklergrupper på överkroppen och hela kroppen stärks. Detta ökar effektiviteten i träningen och kan leda till fettminskning. Finum III drivs av ett högkvalitativt spårbälte. Motståndet tillhandahålls av ett permanentmagnetbromssystem med vilket intensitetsinställningar är möjliga med hög precision. Motståndsstyrningen sker manuellt. Precisionskullager och högkvalitativ 16 kgs tröghet säkerställer en harmonisk konditionsträning. I den moderna LCD-displayen visas alla viktiga träningsdata. Med den praktiska övre pulsgränsen har du kontro
 • Crosstrainer GX6.0 - Gymstick

  Crosstrainer GX6.0 - Gymstick
 • Tunturi Fitness C20-R Compentence, Crosstrainer

  Tunturi Fitness C20-R Compentence, Crosstrainer
  Träna hemma och kom i form med C20 Crosstrainer från Tunturi. Med denna träningsmaskin tränar du armar, ben och överkropp på en och samma gång. Det spelar det ingen roll om du är nybörjare eller vill få ut mer av träningen, C20 Elliptical Cross Trainer från Tunturi Competence-serien utvecklades för regelbunden träning, med måttlig intensitet och passar därför alla. Med C20 tränar du bekvämt . Den lutande bildskärmen, de justerbara komfortpedalerna, de ergonomiska handtagen och den bakre drivmekanismen som ger ett brett insteg garanterar en naturlig hållning medan du tränar. De inbyggda handsensorerna hjälper dig att ha koll på pulsen medan du tränar och den tydliga displayen visar viktiga data som behövs för att kunna utvärdera träningen. Tack vare transporthjulen är det även möjligt att f
 • Nordic 205 Eliptical, Crosstrainer

  Nordic 205 Eliptical, Crosstrainer
  Enkel crosstrainer som tar lite plats. Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har fötter. Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • Finnlo Crossflow, Crosstrainer

  Finnlo Crossflow, Crosstrainer
  Hälsoinriktad kardiovaskulär träning, uthållighetsträning för bättre kondition och högintensiv styrketräning för att stänga ute vardagens stress är bara några av anledningarna till att sätta igång med träningen på FINNLO Crossflow så snabbt som möjligt. Träningen på Crossflow passar också utmärkt om du vill gå ner i vikt och förbränna fett. Ett flytande rörelsemönster som är skonsamt för lederna garanterar en effektiv och behaglig träning. Ett datorstyrt, modernt träningssystem med 18 program och 8 nivåer gör att du lättare uppnår dina personliga mål och säkerställer att du är motiverad under varje träningspass. Innovativ teknik för en hälsosam träning som är skonsam för lederna Den förstklassiga träningsmaskinen Crossflow från FINNLO lägger maximal vikt vid komfort och hälsa. En jämn röre
 • Gorilla Sports 942, Crosstrainer

  Gorilla Sports 942, Crosstrainer
  Med en crosstrainer har du den perfekta utrustningen för uthållighetsträning i ditt hemmagym. Crosstrainern med träningsdator är en mycket bra träningsanordning för att förbättra just din uthållighet samtidigt som du jobbar med de stora muskelgrupperna utan belastningen som uppstår vid löpning. Varför inte titta på en film eller tv-serie samtidigt som du gör det? Träningsdator med automatisk start- och stopp-funktion Ger översikt med sex olika visningslägen Magnetiskt bromssystem Hastighet visas i km/h Tiden går upp till 99 min Mäter distans från början till slutet av träningen Visar din kaloriförbrukning i kcal Ger dig möjlighet att mäta din puls
 • Bowflex Max Trainer M6I, Trappmaskin

  Bowflex Max Trainer M6I, Trappmaskin
  Baserat på den bästsäljande Max Trainer® M5-modellen, med nästan 5000 5-stjärniga recensioner, erbjuder Bowflex® Max Trainer® M6-maskinen. Med 16 motståndsnivåer kan du ställa in motstånd och gå! Maximera din träningsresa med Max Trainer® M6. 16 motståndsnivåer 2 användarinställningar Visar träningszoner och har en kaloriförbränningsindikator Premiumhandtag med snabbknappar Flaskhållare Hållare för surfplatta / telefon Bakgrundsbelysning
 • Reebok GX40S, Crosstrainer

  Reebok GX40S, Crosstrainer
  Genom att träna med en crosstrainer har du full kontroll över intensiviteten. Med en kombination av hög hastighet och motstånd kan du bränna många kalorier. Reebok GX40S bjuder på effektiv träning,&hellip:
 • Finnlo Ellypsis E3000, Crosstrainer

  Finnlo Ellypsis E3000, Crosstrainer
  Premium-ellipstränaren har en steglängd på 50 cm och pedalhöjd på 47 cm med varierade, motiverande träningsprogram. En cardioträningsmaskin som kombinerar dynamisk och ledskonande kardiovaskulär&hellip:

Bromsning och motståndsvikt

För att det ska bli nån träning måste en crosstrainer ha bromsat motstånd. Vanligast är att bromsningen är elektromagnetisk. Fördelen med det är att träningsmaskinen får en längre livslängd, mycket tack vare färre rörliga delar under kåpan. Justering av motstånd påverkar magneternas bromsning av drivhjulet.

För att kunna variera din träningsintensitet ska din crosstrainer ha ett brett spektrum av motståndsnivåer. De billiga maskinerna har ofta för lite motståndsnivåer. Dels kan det vara så att det saknas riktigt tunga motstånd och då kommer du till en punkt där du vuxit ifrån din maskin och behöver köpa en ny. Dels kan det vara för få steg mellan, vilket gör att du inte kan finjustera din träning tillräckligt bra.

Det finns manuellt styrda motstånd och fördelen med såna modeller är att du inte behöver elanslutning. Motståndet justeras på ett vred och du kan placera din crosstrainer var som helst.

Förbränning med crosstrainer

För dig som vill träna för att bränna kalorier och gå ned i vikt kan det vara intressant att veta din kaloriförbrukning. Det finns crosstrainers som du ställer in din vikt och ålder. Beroende på intensiteten i ditt träningspass får du en siffra på din kaloriförbränning i kcal. Vill du vara något mer exakt kan du använda en pulsklocka med mätning av kaloriförbrukning.

Om du är ute efter fettförbränning är det låg intensitet du ska jobba med. Ju högre puls desto mer av kolhydrater används till förbränning. Låg intensitet och lång träningstid är det som tar mest kalorier från fettdepåer och därmed högre fettförbränning.

Hur mycket kostar en Crosstrainer?

Det finns maskiner i alla olika prisklasser och generellt kostar en framhjulsdriven crosstrainer mer än bakhjulsdrivna. Vi har valt att ta med de träningsmaskiner som är av kvalité som håller i flera år. Vår erfarenhet av riktigt billiga crosstrainers från t.ex. jula eller rusta är att de lätt går sönder.

Beroende på hur mycket funktioner, design och individanpassning du vill ha finns det bra crosstrainers från 3000 kr upp till de absolut bästa crosstrainers från Vision som kan kosta uppemot 60 000 kr. De sistnämnda är det oftast bara gym som köper, men tycker du att endast det bästa är gott nog för dig så är det fritt fram för privatpersoner att köpa dessa och träna med hemma.

En rekommendation i mellanprisklassen är Assault Bike som ger mycket värde för pengarna. Fördelen med att köpa en maskin att ha hemma är att du kan träna crosstrainer varje dag.

Det som många gillar med crosstrainers som träningsform är att hela kroppen tränas och att man får bättre kondition. Du ska dock ha i åtanke att du bygger inte så mycket styrka med denna typ av maskin. Vill du träna allround styrka är ett bra multigym att rekommendera.

Crosstrainers för hemmabruk

Den som har ett extra rum i sitt hem kan köpa en bra crosstrainer för hemmabruk. Det finns bra och prisvärda modeller på mellan 5-10 000 kr.